Keresés

Részletes keresés

Hajnal70 Creative Commons License 2015.03.04 0 0 15886

Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!

Felmerült több helyről az igény a felgyülemlett veszélyes hulladék (pl. permetszeres csomagolások) leadásra.

Érdeklődöm, hogy a tavaszi lomtalanítással egybekötve, tud-e a város kamiont rendelni ilyen célra,  ameddig nem lesz újra hulladékudvar? Köszönöm!

Hajnal

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.26 0 0 15885

mi történt az köztrásaság úti CBA-val?

 

mondjuk bármi történt velük nem sajnálom őket,kitúrták az albertirsai alkalmazottakat csak berceliek dolgoztak ott...

szemét egy banda volt az tény!

csinomjankó Creative Commons License 2015.02.19 0 1 15884

SPORTCENTRUMI ÁLLAPOTOK!

 

Nem tudom megállni szó nélkül, ami a sportcentrumnak nevezett valamiben folyamatosan történik!  A bajnokság jövő hét végén kezdődik, de a két futballpályának nevezett valamire még nem lehet felmenni.  Illetve a héten kijelöltek egy pár méteres területet, melyen, ha nem ér talajt a lábuk felmehetnek.  Csak tudnám, hogy milyen gyepszőnyeget féltenek. A pálya talaja gidres-gödrös gödrös vakondtúrásos és valóban lápos. Ugyan ki tervezhette a Gerje árterébe és mi célt szolgál, ha mindent szabad benne csak futballozni nem. Imádkozni kell az ég felé, hogy ne essen, mert akkor vége, de imádkozni kell akkor is, ha túl sokat süt a nap!!! A városüzemeltetési mindentudó szerint meg kell várni még a fű el, kezd éledezni, figyelni sarjad nem sarjad. A két önkormányzati pályagondnok akkor nyírja, amikor akarja, nem amikor kell, mert ha esetleg nem vizes fél, hogy kiszárad. Vagy esetleg attól, hogy dolgozni kell, a pályafelfestésről már ne is beszéljünk, arra hivatkoznak nincs hozzá anyag. Szóval egyszerűen katasztrofális. Pökhendik a gyerekekkel megengedhetetlen hangnemet ütnek meg.

JAVASLOM, ZÁRJÁK, BE SOKÁIG MEG MARAD AZ ÁLLAGA,  UTÁNA MEG LEGYEN A MÁSODIK STADLER STADION!

HÁTHA A SPORTCENTRUM LÉTESÍTŐI IS A STADLER STADION TULAJDONOSA SORSÁRA JUTNAK EGYSZER!!!

Mega Tróger Creative Commons License 2015.02.19 0 0 15883

mondat alanya esetleg? :) Nem beszállítókról van szó, hanem arról, hogy milyen mocsok a teszkó...

 

Előzmény: Hajnal70 (15882)
Hajnal70 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 15882

Megacsibe :) olvass vissza

...szed éves szinten milliárdos nagyságrendű sarcot magyarországi beszállítóitól a Tesco....

Előzmény: Mega Tróger (15880)
dixxicsirke Creative Commons License 2015.02.19 0 0 15881

sok baj volt a Manyi bolt melletti szelektív hulladékgyűjtő szigettel, hallani, olvasni lehetett róla

vagyis inkább azokkal, akik úgy használták, mintha a legsötétebb Balkánon élnénk

erre az a megoldás, hogy áthelyezik máshova? nem a renitenseket kellene inkább megregulázni?

vagy az illetékesek attól tartanak, hogy emiatt súrlódás lenne egy bizonyos szavazóbázissal?

Mega Tróger Creative Commons License 2015.02.17 0 0 15880

én is erről beszélek, nem tudom hogyan és miért keverted bele a kisboltosok közé?

Előzmény: Hajnal70 (15879)
Hajnal70 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 15879

A beszállító nem a kisboltos...

Előzmény: Mega Tróger (15878)
Mega Tróger Creative Commons License 2015.02.16 0 0 15878

tescoról beszéltem meg a kisboltosokról - tudtommal...

 

 

láncoknak beszállító cég egyébként van:

vizes

gyógynövényes

fagyasztott árus

talán friss húsos is...

Előzmény: Hajnal70 (15877)
Hajnal70 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 15877

Van albertirsai beszállító cég? Mert Te ezekről beszéltél.

 

Előzmény: Mega Tróger (15873)
dixxicsirke Creative Commons License 2015.02.15 0 0 15876

arcoskönyvön sem érhető el senki?

Előzmény: Joe000 (15875)
Joe000 Creative Commons License 2015.02.15 0 0 15875

Üdv!

 

Segitséget kérnék... Hátha valaki tudna ezügyben valami infót...

 

Keresem az 1977-ben végzett 8c osztálytársaim...  ( Petőfi Sándor Ált. Iskola)   Én '77-ben eltipliztem Irsáról ... Azóta nem tudok senkiről semmit...  Keresgéltem a "mátrixban" de nem sok sikerrel...  :-(

 

Mellékelem a 8C-s  osztályképet segitségül...

 

Előre is köszike a segitséget...     Infót, ha lenne ide kérném:  stromjoe@citromail.hu

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.14 0 0 15874

én se siratnám a bezárt boltosokat....

 

adták volna olcsóbban a portékájukat, ja hogy akkor nem telt volna bmw-re meg mercedesre?

na igen...

 

 

 

Mega Tróger Creative Commons License 2015.02.14 0 0 15873

melyik albertirsai cégnél van még ilyen?

ugyanis ezek mennek tönkre mégis...

Előzmény: Hajnal70 (15872)
Hajnal70 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 15872

" A lap szerint a polcpénzen kívül a termékek áruházba kerülését elősegítő belistázási díjat, reklám- és marketing-hozzájárulásokat is rendszeresen fizetniük kell a magyarországi beszállítóknak, emellett a központi raktárak fenntartását, a logisztikai költségeket is partnereivel fizetteti meg a lánc...."

 

Az általad megnevezett cégen kívül még találsz 50 ilyen céget hazánkban, s rengeteget más országban. Ez a "szokás".

Sőt tovább megyek, ezt még szerződésbe is foglalják. Sőt a szerződést mindkét oldal aláírja. Aztán jól kiszámlázzák és be- és kifizetik... Sőt ezek a cégek nem kevés dolgozót alkalmaznak  akik termelik a GDP-t abban a pillanatban is amikor mások "munkaebéden" ücsörögnek :)

H.

 

Előzmény: Mega Tróger (15871)
Mega Tróger Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15871

no még egy kis tescózás...

 

A kereskedelmi törvény előírásait megkerülve, több jogcímen szed éves szinten milliárdos nagyságrendű sarcot magyarországi beszállítóitól a Tesco áruházlánc – állította a Magyar Nemzet az áruház egyik, név nélkül nyilatkozó volt vezetőjére hivatkozva.

A Tesco törvénytelen módon él vissza erőfölényével, és olyan sarcokat fizettet beszállítóival, amelyek a vállalat üzleteiben kapható termékek árát átlagosan 20 százalékkal terhelik meg –közölte a Magyar Nemzettel egy, az áruháznál korábban vezető pozíciót betöltő, meg nem nevezett informátor.

A forrás hozzátette, a cégnél éves szinten milliárdos nagyságrendű pluszbevételt jelentő gyakorlat miatt a gyártók évek óta kiszolgáltatott helyzetben vannak. Az áruházi forrás példaként említette a polcpénzt, amelyet más néven ugyan, de a termékek kihelyezéséért cserébe szerinte törvénytelenül szed be a lánc a beszállítóktól. 

Fotó: Stiller Ákos

Azt mondta, évekkel ezelőtt még az volt a jellemző, hogy az egyes termékek gyártói, beszállítói külön, e tevékenységre szakosodott ügynökségeket bíztak meg azzal, hogy márkatermékeiket kezeljék a kereskedelmi egységekben, vagyis azok elhelyezéséről a polcokon folyamatosan gondoskodjanak. Ezek az ügynökségek a Tescótól függetlenül működtek, és az úgynevezett polcszerviz-szolgáltatásért járó díjakat részükre fizették ki a termékek előállítói.

Azonban a brit multicég elrendelte, hogy a továbbiakban saját hatáskörben kell ellátni ezt a szolgáltatást, azaz megszüntették az addigi rendszert, mondván, nincs szükség a külsős ügynökségekre. Helyettük a Tesco saját alkalmazottai kapták feladatként azt, hogy az eladótérben helyezzék el a különféle árucikkeket, amiért nem egy esetben a korábbiaknál is magasabb összegű díjat fizettettek a partnerekkel.

Magyar Nemzet forrása szerint egy év alatt átalakították a teljes rendszert, a beszállítókkal új szerződéseket kötöttek, s nem nagyon volt más választása annak, aki a Tescóban kívánta árusítani a termékeit. Akinek nem tetszett az új felállás, egyszerűen kilistázták az áruházból. Szerinte az egyik legnagyobb üdítőital-gyártó cég termékeit például egy időben ezért nem lehetett kapni a Tesco-boltokban.

A beszámoló szerint az egykori Tesco-vezető arról is beszélt, mivel a kereskedelmi törvény tiltja, hogy a tevékenységéhez szorosan kötődő szolgáltatásért, mint például a termékek kihelyezése a vásárlótérbe, külön pénzt kérjen el egy kereskedő, a Tesco ezzel évek óta sérti a magyar előírásokat. Ráadásul szerinte nem csupán az árupakolásért, hanem a raktározásért is külön költséget kell fizetniük a cég beszállítóinak.

A lap szerint a polcpénzen kívül a termékek áruházba kerülését elősegítő belistázási díjat, reklám- és marketing-hozzájárulásokat is rendszeresen fizetniük kell a magyarországi beszállítóknak, emellett a központi raktárak fenntartását, a logisztikai költségeket is partnereivel fizetteti meg a lánc.

Előzmény: Törölt nick (15870)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15870

Távol áll tőlem hogy védjem városunk polgármesterét,tehát egyáltalán nem vagyok F.L. fan ezt így előre leszögezem.

 

de számomra elég sok félreértelmezés van a hozzászólásodban.

 

"Fazekas betelepítette a város közepére az iskola mellé Tescot - egyrészt a városközpontba nagyon nagy szükség van egy bűnronda épületre"

 

szerintem egyáltalán nem lett ronda, nagyon is igényes normális épület lett és ezt rajtam kívül sokan mások is ugyanígy gondolják.

 

 

 

"Nemcsak ronda de jól láthatod te is, hogy a sportpálya árából jelenleg is épül az új városháza, mindenki jól láthatja, az általa ígért új tornatermet is és legnagyobb sikertörténetünket: a környék legdrágább, legbalfácánabbul tervezett focipályáját."

 

na ezzel teljes mértékben egyet lehet viszont érteni!

 

 

 

 

"Fontos még, hogy az albertirsai lakosok kezében lévő boltok bezárjanak és a lehető legtöbb munkanélkülit kell teremteni."

 

Szóval neked nem érdeked hogy minél olcsóbban tudd megúszni a bevásárlást?

Albertirsán sok a szegény akiknek minden forint számít, és bizony nem tudnék olyan magán vállalkozót mondani akinek az árai versenyképesek lettek volna a tescó áraival.

Ezzel nyert a város mert lett egy olyan "bolt" ahol jobb áron megkapod a termékeket,mint a vállalkozóktól.

Ez sok embernek jelent megtakarítást,és ez jóval fontosabb szempont, minthogy bezár -e néhány kisbolt akik arany áron adják a portékájukat de legalábbis tescó áron felül..

 

És igen lehet bezárt néhány kisbolt, boltonként 5-6 alkalmazottal,na de hány embernek is nyújt jelenleg az irsai tesco munkahelyet?érdemes ilyen szempontból is megvizsgálni a dolgot.

 

 

 

"A másik fontos dolog, hogy a nagyforgalmú multik kezében lévő üzleteket pedig az iskolák, óvodák és bölcsödék mellé kell, hogy telepítse - így az iskolás gyerekek állandó veszélyben vannak ami jótékony hatású - mert legalább hozzászoknak a veszélyhez, ha megnőnek, ezen már nem fognak meglepődni."

 

úgy tudom a tesco kívül esik már a "biztonsági" zónán ami a környező iskolákat jelenti tehát megfelelő távolságra van...

De ha mégse..

Budapesten nem baj ha iskola van pláza bolt,bevásárlóközpont stb.. mellett,albertirsán miért lenne ez gond?

van olyan törvény ami kimondja hogy nagyvárosban nem gond ha közel van a bolt az iskolához,de egy kisvárosban gond? nem hinném!

 

"Ráadásul a gyermekeinkre leselkedő veszélyt is növelni szeretné, így esett a választás az alberti evangélikus iskola, óvoda közvetlen közelére. Természetesen egyetlen egy engedély kiadásánál sem fog ez problémát jelenteni - minden engedélyt a benyújtásától számított 3 percen belül - automatikusan - ki fog adni a város az ilyen és hasonló projektekre."

 

nem értem milyen plusz veszélyt jelentene az alberti templom mellett tervezendő bevásárló hely(penny vagy mi).

Eleve van forgalom a pesti úton és figyelni kell, nem egy eldugott kis utca. Eddig is figyelni kellett,továbbra is.

ennyi.

 

 

 

Előzmény: Mega Tróger (15869)
Mega Tróger Creative Commons License 2015.02.07 0 0 15869

egyszerű:

 

 

Fazekas betelepítette a város közepére az iskola mellé Tescot - egyrészt a városközpontba nagyon nagy szükség van egy bűnronda épületre. Ez a Fazekas-féle unortodoxia. Nemcsak ronda de jól láthatod te is, hogy a sportpálya árából jelenleg is épül az új városháza, mindenki jól láthatja, az általa ígért új tornatermet is és legnagyobb sikertörténetünket: a környék legdrágább, legbalfácánabbul tervezett focipályáját.

 

Fontos még, hogy az albertirsai lakosok kezében lévő boltok bezárjanak és a lehető legtöbb munkanélkülit kell teremteni.

 

A másik fontos dolog, hogy a nagyforgalmú multik kezében lévő üzleteket pedig az iskolák, óvodák és bölcsödék mellé kell, hogy telepítse - így az iskolás gyerekek állandó veszélyben vannak ami jótékony hatású - mert legalább hozzászoknak a veszélyhez, ha megnőnek, ezen már nem fognak meglepődni.

 

Még van 1-2 albertirsai kézben lévő élelmiszerbolt, azt is meg kell szüntetni, mindenféleképpen multi kell ahelyett, hogy a helyi vállalkozókat támogassa.

 

Ráadásul a gyermekeinkre leselkedő veszélyt is növelni szeretné, így esett a választás az alberti evangélikus iskola, óvoda közvetlen közelére. Természetesen egyetlen egy engedély kiadásánál sem fog ez problémát jelenteni - minden engedélyt a benyújtásától számított 3 percen belül - automatikusan - ki fog adni a város az ilyen és hasonló projektekre.

 

A koncepció kérlek szépen ez.

 

 

Előzmény: dixxicsirke (15868)
dixxicsirke Creative Commons License 2015.02.05 0 0 15868

Cegléd sem bír eltartani mindent, biztos kell irsára még egy multi?

 

http://www.infocegled.hu/hir_olvas/permalink:bezar-cegleden-a-malomtoszeli-spar-aruhaz-2015-02-05-092330/

dixxicsirke Creative Commons License 2015.02.04 0 0 15867

miért kőművesek javítják az úthibákat? legalábbis Alberti részen, több helyen láttam, hogy a kátyúkat bitumen helyett betonnal pótolták az elmúlt hetekben

vagy ezek a helyi lakosok partizán akciói, hogy eltüntessék a néhol hónapok, évek óta tátongó lyukakat? akkor nekik max. tisztelet jár ezért. egyébként kinek

is lenne ez a dolga?

csinomjankó Creative Commons License 2015.02.02 0 0 15866

    http://albertirsa.hu/beruhazasaink

 

ENNYIRE FRISS AZ ALBERTIRSA.HU

 

Nem kéne talán az üvegzseb oldalt felfrissíteni elindítani!

 

Mikor lesz elérhető a Polgármester, jegyző, képviselők vagyon nyilatkozta!

Fejlesztés beruházás a sportcentrum óta nem volt?

Talán fel kéne tenni az összes munkákat a megpályáztatottat vagy amit nem kell egyaránt.

Ki végzi, mit mikorra kell elkészülni, mennyiért stb!!!

Boltok, vállalkozások fajtáit elérhetőségét  stb.

 

PÉLDÁT LEHETNE VENNI TALÁN RENGETEG MÁS ÖNKORMÁNYZATI HONLAPRÓL!!!

 

Az nem igaz, hogy ez pénz kérdése, mert kapásból tudnék sorolni sok felesleges más kiadást.

 A számítógép előtt ülve és ezeket elvégezni egyébként sem pénz kérdése.

 

CSAK HÁT LEHET HOGY SEMMI KÖZE A LAKOSOKNAK MI PÉNZÜNKÖN FENNTARTOTT ÖNKORMÁNYZAT DOLGAIHOZ?

 

NETÁN NEM TISZTA KÖRÜLMÉNYEK JOBB HA HÁZON BELÜL MARADNAK?

 

KÉRDÉSEK,KÉRDÉSEK,KÉRDÉSEK!

 

 

 

Mega Tróger Creative Commons License 2015.02.01 0 0 15865
Mega Tróger Creative Commons License 2015.02.01 0 0 15864
dixxicsirke Creative Commons License 2015.01.29 0 0 15863

A fél dunakeszi képviselő-testületnek köztartozása van

A pénzügyi és jogi bizottság szocialista elnökének több mint tízmillió forint. A törvény szerint nem lehetnének képviselők. Az ön települése hogy áll? Tovább »

forrás: Index.hu

Mega Tróger Creative Commons License 2015.01.28 0 0 15862

elkéred a kártyát, átviszed egy másikhoz...

Előzmény: Törölt nick (15861)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.26 0 0 15861

Háziorvos ellen hol lehet panaszt tenni?

 

az még hagyján hogy évek óta a tisztelt háziorvos "doktor" úr eléggé lekezelő és megkülönböztető ha nem jattol az ember neki(még egy sima 1 perces vizsgálatnál is), alapjában véve azt érezteti az amúgy is kiszolgáltatott beteggel hogy minek jött menjen már el...

 

 

napokban(kb 1 hete) megtörtént eset hogy a magát influenza ellen beoltatni kívánt embert nemes egyszerűséggel elhajtotta a "doktorúr"mondván:már késő...

 

Legjobb lenne ha az említett orvos magára ismerne és megbánná tetteit,próbálna bocsánatot kérni azoktól akiket megbántott...

 

 

dixxicsirke Creative Commons License 2015.01.22 0 0 15860

meglehet

 

mostanában ritkán fogalmaznak tisztán és egyértelműen. vagy csak én vagyok korlátozott és nem értem, amit mondanak :)

Előzmény: nagypapi (15858)
nagypapi Creative Commons License 2015.01.22 0 0 15859

Persze elég lenne megnézni a baleseti statisztikákat, és ezt is figyelembe venni a fejlesztéseknél, csak sajnos eddig nem látnak el a döntéshozók.

A 4-es út az ország talán legveszélyesebb útja.

A mai "termés" pl.: http://nol.hu/mozaik/sulyos-baleset-miatt-lezartak-a-4-es-foutat-monornal-1511335

Előzmény: dixxicsirke (15857)
nagypapi Creative Commons License 2015.01.22 0 0 15858

Szerintem ezt nem ígérték (most) meg.

Amit a hölgy mondott, az egy kicsit félreérthető:

"Tájékoztatása szerint a kormány fejlesztési terve érinti az M5-ös autópályát és a 4-es főutat összekötő 405-ös utat 15 kilométer hosszan, valamint Albertirsától az M4-es autópálya most épülő csatlakozásáig tartó 43 kilométernyi útszakaszt."

 

Szerintem ez az Irsától kelet felé eső szakaszt jelenti, nem a Monor-Pilis elkerülőt.

Előzmény: dixxicsirke (15857)
dixxicsirke Creative Commons License 2015.01.22 0 0 15857

2020-ig ezt is megígérték. kérdés, hogy akkor onnantól már csak fizetős úton lehet feljutni a főfaluba?

vagy az M4-nek új nyomvonala lesz?

 

http://www.hirado.hu/2015/01/22/gyorsforgalmi-ut-lesz-szolnok-es-budapest-kozott#

Előzmény: nagypapi (15851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!