Keresés

Részletes keresés

Fersch Attila Creative Commons License 2020.01.06 -8 1 6553

Előre bocsátom, nem vagyok orvos. A daganatokat számos tényező okozza. Pl. Egyöntetű vélemények szerint

- mérgek elsősorban a máj- és hasnyálmirigyrákok főbb kiváltó okai lehetnek /sok asztalos, festő-mázoló, festékboltos és más olyan szakember, aki rendszeresen dolgozik festékekkel, faanyagvédő szerekkel, mezőgazdasági vállalkozók, kistermelők permetezőszerek, mások más miatt stb... fokozottan vannak mindennek kitéve/

- a táplálkozásunk révén bevitt élelmiszerekkel rengeteg rákkeltő szintetikus és más anyagot viszünk be a szervezetünkbe, amely az emésztőrendszer szerveit és a nyirokrendszert érő daganatok és mellrák egyik kiváltó oka lehet. Mindenekelőtt érdemes például száműzni az étrendünkből a margarint (helyette vajat), napraforgó olajat (helyette zsírt, olíva olajat), ha ezeket fogyasztja valaki, az majdnem olyan, mintha kőolajat fogyasztana /néhány molekula eltérés van a margarin és a kőolaj képlete között, arról nem is beszélve, hogy hogy a napraforgót a gyorsított érés érdekében betakarítás előtt vegyszeres permetezéssel szárítják még kint a földeken, és ezt sajtolják és csomagolják méreganyagostul/. Sok száz más mérgezett ételt zúdít ránk az élelmiszeripar, ezért érdemes megkeresni azokat, amik csomagolásán kevesebb "E" van és azok fogyasztására ráálni (kis piacokon érdemes még beszerezni ezt azt /pl. füstölt húsárut/, azok megbízhatóbbak. Lehetőleg ne az olcsó menü ebédeket égyük, hanem inkább otthon főzzünk, és azt az ételt adjuk a családnak, amiről tudjuk, hogy miből és hogyan készült. Egy évben egyszer KÖTELEZŐ valamilyen módon méregteleníteni az emésztőrendszerünket (akár speciális méregtelenítő kúrával, teákkal, vagy egyszerű húsvéti nagyböjttel), hogy tehermentesítsük szerveinket a sok káros anyagtól, amit korábban megettünk.

- tapasztalatok alapján vélelmezhető az, hogy az agydaganat leginkább sugárzás miatt alakul ki. Itt nemcsak Csernobil máig ható hatását kell vélelmezni, hanem a házunk körül nem megfelelő távolságban lévő elektromos vezetékeket, transzformátorállomásokat, mobil telefon átjátszó antennákat, saját mobil telefonunkat és WiFI készülékünket, mikrohullámú sütőnket stb... Amit tehetünk (ha házat, lakást veszünk, nézzük meg, hogy van-e 500 méteres körzetben elektromos vezeték, transzformátorállomás (elég egy erősítő transzformátor doboz egy vezetékoszlopon, már ez is jelentős rezgésekkel irritálja szerveinket), van-e templom a közelben (ezeken mindig vannak mobil átjátszók, ahogy a panelházak tetején is, és ezek veszélyesek. Ezeket a házakat-lakásokat ne vegyük meg, keressünk helyettük másikat. Este alváskor kapcsoljuk ki a WIFIT és a mobiltelefont. A mikrót lehetőleg minél kevesebbet használjuk (ez legalább csak akkor sugároz, ha bekapcsoljuk. Igaz nagyon erősen nyomja, mintha egy mobil adótorony mellett állnánk közvetlenül). Az USA több tagállamában jogszabályok vannak arra például, hogy egy transzformátor állomás milyen messze lehet lakóövezettől (500 méter és 2 km közötti értékekkel). Ugyanis több olyan eset volt, ahol, szignifikánsan jelentkezett jelentős számú agy- és más szervi daganat a közeli trafók és más elektromos berendezések miatt, és bírósági döntéseket nyertek több helyen lakóközösségek. (és még csak ezután jön az 5G hálózat az antennáival és jelerősítő kütyüivel...

- vírusok leginkább egyes emésztőszervi, és petefészek daganatok kiváltói lehetnek.

- bőrdaganatok (pl. melanóma) okozhat nagyon sokszor áttétet, ha nem ismerik és kezelik időben. Ezek amúgy káros napsugárzás révén is kialakulhatnak.

- dohányzás leginkább a tüdődaganatokért felelős.

- káros földsugárzás, valamint vízerek (a háziorvosom meg van arról győződve, hogy a település egyik utcájában az okozza azt, hogy minden háznál már legalább egyvalakit eltemettek valamilyen daganatos betegség okán, hogy az egész utca a házaival egy korábbi mocsár feltöltésére létesült, és dolgoznak még a vízerek). Ő mondta azt is, hogy az a szerencsés, ha Észak-Déli irányban van otthonunkban elhelyezve az ágyunk, mert akkor a a Föld mágneses terében a kisebb-nagyobb mágneses vonalakkal többé-kevésbé párhuzamosan alhatunk, alváskor az erősebb mágneses vonalaktól önkéntelenül is el tudunk húzódni, mivel azok nem keresztezik a testünket, és így nem irritálják a szerveinket. És a vízerek is követik a mágneses erőtereket, és ezt a veszélyt is kiküszöböltük. Annak idején nagyobbik gyermekem is azután tudott jókat aludni a kiságyában, amikor háziorvosunk javaslatára É-D irányba fordítottuk a kiságyát (előtte nyugtalanul aludt).

- Mindezek mellett ki kell hangsúlyozni azt, hogy egyéni érzékenység is ott van a háttérben. Egy adott tényező  valakinél elindítja a rosszindulatú folyamatokat, ugyanabban a családban másoknál pedig nem, vagy csak később.

Dria81 Creative Commons License 2020.01.01 0 0 6552

Szia! 

Sokféle tünet lehet, erősen függ attól, hol helyezkedik el a daganat, mekkora.

Nekem aurás migrén volt az első észrevehető tünet két éve. Két hete kiújulás és gamma késes beavatkozás után 3 hónappal epilepsziás roham. 

Előzmény: Kinga1970 (6551)
Kinga1970 Creative Commons License 2019.12.31 0 0 6551

sziasztok! Nektek milyen tunettel/tunetekkel kezdodott a betegseg?

dorka gyöngyi Creative Commons License 2019.12.28 0 0 6550

Sziasztok!!! Annyira jó lenne tudni mitől alakulhat ki ez az undorító betegség. Sajnos én 4 hónapja temettem el a férjem. A családunk nagyon tönkre ment ,hogy egy élet erős 56 éves ember 4,5 hónap alatt meghalt. De az okot a mai napig nem tudjuk . Mindenkinek a legjobbakat kívánom.

Nem_foglalt_név_újra Creative Commons License 2019.12.27 0 0 6549

KicsiBea sajnos már elég sok mindent tapasztalt, nem most kezdődött a férje betegsége és nem ez volt az első műtétje sem. 

Valószínűleg kórháza és esete válogatja, hogy milyen szakorvosok vannak a beteg körül. Számomra meglepő, hogy a háziorvos szólt csak nektek a részleges bénulásról. 

Az én esetemben már az idegsebész gondoskodott a szteroid beadásáról a műtét utáni kismértékű szövődmény miatt. A sugár nem okozott további ödémát, de mivel a sugrkezelés minden nap úgy indult, hogy ct felvétel készült a fejemről, ezt az onkoradiológus is mindig megnézte. Neurológushoz nem kellett rendszeresen járnom, mivel a felvételeken minden rendben volt. 

 

A teljes cukormentességről és a bizonyos típusú tápanyagok megvonásáról hasonló a véleményem az előttem írókéhoz: nem érdemes a beteget "sanyargatni", egyen azt, amit megkíván. Az energiára több szüksége van, mint egy sehol nem bizonyított hatású diétára. 

Sok-sok tünetmentes hónapot kívánok nektek.

Előzmény: TikaSzabi (6545)
berczi65 Creative Commons License 2019.12.27 0 0 6548

Szia! Szerintem sem szabad elvonni mindent jót a párodtól. Nekem azt mondta a dokim, hogy a primer agydaganat kialakulásának okát még nem sikerült megtalálni, ezért nem is tudják gyógyítani egyelőre. A TMZ csak meghosszabbítja a túlélési időt. Azt mondta csináljak ami jólesik (és amit bírok persze), étel tiltólista sincs. Arra az időre ami még hátravan (remélem mindannyiunknak minél több!!!) élvezni kell az életet amennyire lehet. Lehet, hogy közben megtalálják a gyógymódot is?!

Előzmény: TikaSzabi (6545)
tabátos Creative Commons License 2019.12.26 0 0 6547

Legyetek Vele, amennyit tudtok, éljen végig úgy, ahogy az állapota mindvégig megengedi. Ez a legtöbb, amit az érdeke megkíván. 

Előzmény: TikaSzabi (6545)
forgoszel Creative Commons License 2019.12.25 0 0 6546

"mindenre àtàlltunk : zöldsèglevek, nulla cukor, nulla liszt... aloevera stb"

 

Nem igazán oszt szoroz, had egyen amit csak szeretne felesleges még ezzel is ráerősíteni a betegségtudatra. Arról nem beszélve, hogy most kell az energia és a jó kondíció.

Mindazonáltal kívánom, hogy sikerüljön kilábalni ebből a betegségből.

Előzmény: TikaSzabi (6544)
TikaSzabi Creative Commons License 2019.12.25 0 0 6545

Nekünk most szólt a háziorvos, hogy a baloldali hemiplègiànk (baloldali rèszleges bènulàs van): az agyvíz, ödèma miatt van. A sugàr alatt mèg több ödèma lesz, vagyis mindenkèpp kell szimultàn NEUROLOGUS doki kontroll.

Ô nèzi a CT-t ès elrendel mèg szteroidokat, ha kell.

A KèlGolyóban “csak” sugàr/kemo van.

Szerintem: mindenkèpp menjetek neurologushoz, is.

p

Tika

Előzmény: kicsibea2 (6543)
TikaSzabi Creative Commons License 2019.12.25 0 0 6544

Sziasztok, fèrjemnek november 25-èn volt SoS mûtètje az Amerikai ùton. Az egyik GBM (grade4.) tumort kiszedtèk, maradt egy kicsi benn, ès egy gyanús megvastagodàs a làtóidegen... 

vagyis többgócù volt.

...most sugàr ès kemo (tmz) kombó jön a KèkGolyóban.

mindenre àtàlltunk : zöldsèglevek, nulla cukor, nulla liszt... aloevera stb

 

Èn is annyit szeretnèk mint: Szandra Mama!!!!

ùgy szeretnènk!!!!

 

koszonom ès kitartàs!

p

 

Tika

 

kicsibea2 Creative Commons License 2019.12.18 0 0 6543

Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy valamelyikőtök járt neurológusnál a műtét után? Szeretnék  elmenni a férjemmel, hogy megnézzük,  javítható-e egyik másik tünet, ami visszamaradt a műtét után; de nem ismerek egy orvost sem a témában.  Budapestiek vagyunk, tudtok valakit ajánlani? 

berczi65 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 6542

Jobbulást kívánok én is! Remélem semmi komoly....

Kiscsibe férjéről tudtok valamit?

Előzmény: Dria81 (6540)
Nem_foglalt_név_újra Creative Commons License 2019.12.16 0 0 6541

Szia!

Jobbulást kívánok! Remélem, hogy csak a gyógyszert kell beállítani. 

Előzmény: Dria81 (6540)
Dria81 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 6540

Sziasztok!

 

Szeptemberben volt gamma késes beavatkozásom (atípusos meningeoma grade ll) debrecenben. Megelőzésképpen kaptam a kezelés előtt és azóta is epilepszia elleni gyógyszert (alacsony dózist), de tegnap reggel volt egy nagy rohamom, most kórházban vagyok :(  

Szandra mama Creative Commons License 2019.11.30 0 0 6539

A mutet 2015 09/02 volt.  A szovettan kb 3-4 hetre erkezett.

Előzmény: Barbie 888 (6537)
Nem_foglalt_név_újra Creative Commons License 2019.11.30 0 0 6538

Megírom itt is szívesen, ha nem szabad, majd valaki törölteti. 21C Immunity a neve. A neten szoktam rendelni, éppen ott, ahol a legolcsóbb. Annak idején megmutattam a két kezelőorvosomnak is (egy harmadik orvos ajánlotta), azt mondták, hogy semmi olyan nincs benne, ami árthat. Szóval az is lehet, hogy nem is használ. :) 

Előzmény: berczi65 (6536)
Barbie 888 Creative Commons License 2019.11.30 0 0 6537
Kedves Szandra mama!
A 4 év az első diagnózis óta eltelt idő vagy a gbm diagnózis után? Kívánom gyógyuljon meg a lánya!
Előzmény: Szandra mama (6526)
berczi65 Creative Commons License 2019.11.29 0 1 6536

Köszönöm a válaszokat! Szandra mama: azért telt el 2 hónap, mert azt hitték zúzódás van a koponyámban, de mivel esés után epilepszia-szerű tüneteket produkáltam (a szájzug kezdett rángatózni és amíg az tartott, csak nagyon rosszul "elmosódottan" tudtam beszélni) epilepszia ellen kezeltek és mivel a gyógyszer ellenére romlott az állapotom, akkor gyorsultak fel az események. Ja, meg a betervezett műtétemet 1 napi bent fekvés után elhalasztották egy héttel, mert "nem fértem bele", előttem is egy nagy műtét volt, és így döntöttek. De következő héten sikerült! Minden elismerésem az orvosoknak és nővéreknek! Nem_foglalt_név_újra: régóta olvasom az írásaidat, hasonlóképp realista vagy mint én. Pár évvel vagyok idősebb mint te, és nagyon tetszik az életfelfogásod! Annak ellenére nincs betegségtudatom, hogy a sebészem és az onkológus is szemtől-szembe megmondta, hogy ez a betegség gyógyíthatatlan (MÉG), de el lehet vele élni egy ideig, és ők (meg nekünk is tennünk kell érte) azon vannak, hogy ez az idő a legjobb minőségben teljen el. Ha nem titok, megírnád priviben hogy mit szedsz? Előre is köszi: lukemadar@gmail.com

Nem_foglalt_név_újra Creative Commons License 2019.11.28 0 0 6535

Kedves Berczi65!

Tényleg mindenki másképp reagál a kezelésekre. Én az első műtétem után két héttel már dolgoztam (nem 8 órában), a második után pedig 4 héttel mentem vissza (több, mint 8 órás munkaidőbe). A radiokemoterápia alatt végig dolgoztam, majd az azt követő 13 kör TMZ kezelés alatt is. 

A sugarat este kaptam, előtte két órával vettem be a TMZ-t. 

A havi 5 nap TMZ kezeléseket viszont úgy viseltem teljesen jól, hogy reggel bevettem a kapszulákat, majd egy óra múlva egy hányáscsillapítót (bár nem volt igazán hányingerem, de ha ezt elhagytam, akkor rossz volt a közérzetem). Amire figyelnem kellett az az volt, hogy pár óránként egyek valamit és nagyon sok vizet is ittam. 

Egy, orvos által javasolt készítményt szedtem csak (és szedem azóta is) és influenza oltást is felvettem, bár előtte soha. Nem tudom, minek köszönhető, de egy egynapos torokfájáson kívül nem volt semmi betegségem. Vagyis bocs, mégis, övsömöröm voltegy kis területen (mégiscsak gyengült valamennyit az immunrendszerem), amit 10 nap alatt meggyógyítottak. A vérképemben minden érték a határon belül marad, csak a trombociták száma kezdett el csökkenni. 

A hajam csak a sugár által érintett területen, egy sávban hullott ki teljesen, de 6 hónap után levettem a parókát. 

A hőterápiás ezelésről nincs véleményem, mivel soha nem került szóba a kezelésem során. 

Sok-sok tünetmentes évet kívánok neked. 

Előzmény: berczi65 (6532)
Szandra mama Creative Commons License 2019.11.28 0 0 6534

Errol a Lomustine/Lombustine-t -rol most hallok eloszor. Probaltam rakeresni, semmit nem talaltam. 

Mikortol kapja majd a ferjed? 

Előzmény: kicsibea2 (6531)
Szandra mama Creative Commons License 2019.11.28 0 0 6533

Miert vartak 2 honapot a mutettel? 

De az jo, ha mar terhelheto vagy, jo jel. :) TMZ, a beveteltol szamitott 2 napig volt lanyomnak eros hanyingere, illetve hanyas. Boseges folyadekpotlas nagyon fontos! Mas mellekhatast nem tapasztalt. 

 

Előzmény: berczi65 (6532)
berczi65 Creative Commons License 2019.11.28 0 0 6532

Sziasztok! A történetem röviden: 05. 05-én elestem, CT-t készítettek és ott találtak "valamit" a fejemben. A MR kimutatta, hogy térfoglalás, beküldtek az OKITI-be, és 07. 15-én meg is műtöttek éber szedációban, mert a beszédközpontban, vagy közel hozzá volt a daganat. A műtét jól sikerült, azt mondták, vsz. grade II. lesz. A szövettan lesokkolt: grade III. - anaplasticus astrocytoma - de grade IV. (GBM) széli részeket is találtak. Úgyhogy STUPP-protokoll, a sugár-chemo combo nemrég fejeződött be, elég jól viseltem, a végére kicsit fáradékonyabb lettem. Jövő héten kezdődik az adjuváns kezelés. Járok logopédushoz, a beszédem már majdnem tökéletes, műtét közben is végig beszéltettek és azután is. Szeretnék itt beszélgetni sorstársakkal, mert bár kérdezem az orvosokat, de csak azt mondják el amit nagyon muszáj. Eddig nem dolgozhattam, a jogsimat is bevonták min. 1 évre :( Most végre azt mondták fokozatosan terhelhető vagyok, ha bírom visszamehetek dolgozni!!! Jó lenne, de ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy aki már túl van az adjuváns TMZ kezelésen hogy bírta? Milyen mellékhatásokat tapasztalt? - Tudom hogy mindenki másképp reagál, de azért mégis??? Mi a véleményetek a hőterápiás kezelésről? Nagyon szurkolok Csillának, de mi miért nem hallottunk erről semmit? Mikor kezd el kinőni a hajam???

kicsibea2 Creative Commons License 2019.11.28 0 0 6531

Anélkül hogy bárki hitét elvenném a vitaminokban, azért a lényeg valahol mégis ott lehet, hogyan reagál az egyes ember a kemoterápiás kezelésre. Ha két éve kapja az Avastint, és az kordában tartja a betegséget, akkor valószínűleg jól.  Az én férjem nem ilyen szerencsés. Ugye, amint a legkisebb negatív eredmény alakul ki az Avastin mellett, azonnal (!) elveszik. Ez történt nála is, minimális elváltozás 6 hónap után, de a döntés megszületett. Különböző okok miatt, de 3 hét eltelt a műtétig, ami tegnap történt meg és az orvos az öklével mutatta, hogy mekkora daganatot vett ki a homloklebenyből, illetve nyilván már nem csak onnan.  Nem hiszem, hogy bármilyen vitamin ezt visszaszoríthatta volna.  

 

Szóval szerintem az Avastinnak kell örülni, illetve annak, hogy az állam ilyen hosszú ideig is támogatja ezt az őrült drága kezelést. Mert jó. Mi most megtapasztaltuk, mennyire. 

 

Arra a kérdésre, hogy mi van még az Avastin után (én eddig azt hittem, már semmi :( ) az orvosunk a Lomustine/Lombustine-t mondta. Valakinek van ezzel kapcsolatosan tapasztalata? Annyit tudok róla, hogy gyógyszeresen kell szedni, mint a TMZ-t. Mennyire viseli meg a beteget? Mellékhatás? Bármilyen információt köszi! 

 

 

Előzmény: Szandra mama (6530)
Szandra mama Creative Commons License 2019.11.27 0 0 6530

Koszonom. A legfontosabb,  hit a gogyulasba. Sokminden tortent az elmult 4 evben. Sugar es kemo kozben is bevettetuk az alternaniv gyogymodokat. A mai napig kutatok, keresem a legjobb lehetoseget a szinten tartasra. 

Előzmény: _chillout_ (6528)
nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2019.11.27 0 0 6529

Hát lehet.

Úgy tudom nem is igen járkáltak utána hogy mi lenne jó.

Előzmény: Nem_foglalt_név_újra (6524)
_chillout_ Creative Commons License 2019.11.27 0 0 6528

4 év 2 hónap az nagyon szép idő, valamit nagyon jól csinálsz! Csak igy tovább!

Előzmény: Szandra mama (6526)
tabátos Creative Commons License 2019.11.26 0 0 6527

Olvass vissza néhány évet. Jobbára hozzátartozók vagyunk itt GBM kapcsán. Sajnos...

 

Előzmény: Szandra mama (6526)
Szandra mama Creative Commons License 2019.11.26 0 0 6526

Sziasztok. A lanyom miatt leptem be a forumba. Elozmenyek: 30 eves volt amikor eros hanyinger, hanyas es fejfajasra vittuk orvoshoz. Ct kiderult agydaganat a homloklebenyben. Onnan mar ki sem engedtek, 2 nap mulva megtortent a mutet, ami 8 es fel oras volt. Majdnem mindent  kitudtak szedni, de az a keves ami bentmaradt, eppen eleg volt, hogy fel ev mulva ujbol meg kelljen muteni. Az elso mutet utan sugarkezelest, majd kemoterapiat kapott tabletta formajaban. Eltelt kkozel 4 het is mire megjott a szovettan, Glioma malignum GBM, WHO Gr IV. Azt hittem elajulok amikor az orvos megmondta. Csak azt hallottam az egeszbol; NEGYES. Addigra mar "mindent " elolvastam az agydaganarol, tudtam, hogy a 4 a legnagyobb fokozat. az orvost amikor kerdeztem mire szamithatunk, azt mondta: - Tessek megnezni az interneten.-  Tudtam, hogy ez nagyon rosszat jelent, en pedig azt valaszoltam; - Nem hagyom meghalni!- 

 

Azota 4 ev 2 honap telt el. Rengeteg vitamint nyomtam bele, magas dozisu D vitamint foleg. Itta az oxigendus vizet, aloa verabol keszult turmixot. 2.eve kapja az Avastin kezelest.

Van koztetek valaki akinek ez a fajta tumorja illetve elvaltozasa volt, van? 

AnyaPeli Creative Commons License 2019.11.24 0 1 6525

Nagyon sajnálom, hogy nincs meg a bizalmi kapcsolat nálatok/hozzátartozótoknál orvos és betege között. Minden szakmában vannak jó és rossz szakemberek, lehet mérnök, tanár....stb. Az orvos is ember, és tegyük hozzá, hogy vannak olyan detegek, akiknek nem tudsz jót tenni. Mi az országban - Pécs, Budapest.., Debrecenben jártunk szakembereknél (idegsebész, onkológus stb.), mindenhol szeretettel fogadtak minket. Szegeről és Szombathelyről is jókat hallottam. Érdeklődjetek hasonló helyzetben lévő betegektől, a környéketeken, akik elégedettek orvosukkal.

Előzmény: Barbie 888 (6522)
Nem_foglalt_név_újra Creative Commons License 2019.11.24 0 1 6524

Biztos, hogy a kora miatt döntöttek úgy, hogy nem kapja meg a kezelést? Nem az általános állapota miatt?

Ránézésre senkinek nem utasítják el a kezelést, mivel egy laikusnak is első dolga lenne, hogy minimum betegjogi képviselőhöz fordul. 

 

Közeli rokonom 77 éves és minden kezelést ugyanúgy kap, mint a fiatalok. Nyilván nem ránézésre döntöttek így, hanem először kivizsgálták.

Előzmény: nyuggerfarhát 58 (6523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!