Igen, de azt csak ma. Pénteken mindig megyünk hal ügyileg. Ilyenkor a halak általában 25%-al olcsóbbak, mint máskor. A leértékelt húsok feletti pocon voltak kötözött füstölt dolgok. Ez az új, közeledben lévő Lidliben volt.
Az egy szem húsvéti tojásból sejtettem, hogy nem kedvenc :) Mi szeretjük, lány főleg, ő mindennap enne tojást valamilyen formában. Nem bánom, értékes tápanyag. 12 tojást főztem, az utolsó ment bele a fasírt egy részébe. A másik felét paradicsomos káposztához ettük meg tegnap.
Kolbászos karaj: karajt nem szeretem, dióját szoktam (saját készítésű) kolbászhússal tölteni. Reggelire én sem, de amúgy hidegen, hagymás krumplisalátával nagyon szeretem.
(Valamiért a kolbásszal töltött karaj is az utolsó, amit elvennék a reggeli szállodai svédasztalról)
Mert a keménytojáshoz hasonlóan kell hozzá valami, amivel "csúszik", magában fojtósan száraz. De általában valami majonézes saláta is van azon az asztalon. :)
Erre én is gondoltam, nem kéne ahhoz Toldi ereje. A nyaralóban a takarító csaj is azt mondta, majd elzavarja.
Kéne hétvégére jó leveske: savanyúkáposzta, gomba, sonkalé. A sonkástészta előtt még pihenő, nagyon elteltünk a sonkákkal. A leves utánra sütök túrós palacsintát.
Már csak néhány főtt tojás van maradék, abból avokádós töltött tojás lesz, készítek rá olyan öntetet, mint a kaszinó tojásnál.
A zöldséges felfújt is elhalasztódott. Remélem még nem lesz baja a zöldségeknek.
Én viszont éppen jókor mentem. No nem a hízott kacsamájra, de akkor rakták ki a leértékelt(50%) húsárúkat. Csirkét, marhát, disznót, darált húst. Örültem neki!
Mai ebéd :Eleven Gusto féle szalontüdő, általam készített zsemlegombóccal. Lehet, hogy van ennél jobb is, de én rögtön 3 adagot vettem, és a maradékot beraktam a fagyasztóba.