Keresés

Részletes keresés

FAV 20 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4160

Zoknival kell játszani az szépen kiszedi. Ha meg egy teniszlabdát is beleteszel, akkor a világ leg jobb játéka.

Előzmény: Doriika (4159)
Doriika Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4159

sziasztok! :) jó rég jártam erre, szerencsére elég tartalmasan telik a nyár, nem volt időm annyit gépzközelben lenni. képzeljétek, Bunny elkezdte váltani a fogait, annyira aranyos volt fogatlanul :D az alsó és felső fogai estek ki először elöl, egyelőre 4 darab (vagyis ennyit vettünk észre), és már ott is vannak félig a helyükön az új fogacskái :) érezni, hogy a többi foga is mozog, viszket is neki, mert a mancsával is szokta a száját dörzsölni, meg rág ezerrel. különben órási mázlink van vele, semmiben nem tesz kárt, csak azt rágja amit "szabad", meg az itthoni papucsunkat, de tönkre nem teszi, szerintem csak csócsálja, szóval ennyi belefér... :P járunk kutyaoviba is, sok hasznát nem vesszük, mindent megtanítottam már neki, amit ott szándékoztak - aminek nem is örültek, de hát ez van :D -, még 3 alkalom van hátra, aztán többet nem megyünk, csak féléves kora után. abból a szempontból jó volt az ovi, hogy kiderült, hogy ha 6 kutya ugat és futkározik körülötte meg oda hozzá, ő akkor is képes csak rám figyelni és megcsinálni amit kérek tőle, 4 hónaposan szerintem ez nem olyan rossz :P a behívást minden nap gyakoroljuk, 40-50 méterről is már úgy fut hozzánk, néha azt hiszem agaram van :D 

Mesi, tök jó ez a video! a miénk még csak most barátkozik a vízzel, ha benne áll a patakban, az neki tök jó, csak jobban vizes ne legyen... :D remélem bátrabb lesz majd, szeretném, ha később nagyokat pancsolna :) Jövő héten majd kipróbálunk egy kutyastrandot, milyen úgy, ha mi is bemegyünk vele. 

Netti, a miénk is lakásban van, én is féltem az elején, ráadásul minket mindenki riogatott, hogy mindent szét fog rágni és kapar, lebontja az ajtót meg ilyenek, aztán nem történt semmi :) Az elején persze próbálkozott, de mindig tiltottuk, hamar eljutott az agyáig, mit szabad és mit nem. Ma már ha valamelyik ajtó nyitva van, de azt mondom neki, hogy nem, akkor nem jön be (ha felmosok pl ez nagy könnyebbség nekem... :D). Kutyafüggő valószínűleg, pl ismerősünk jackje őrültebb az átlagnál, mindent megrág, kilyukaszt, úgy rohan egész nap, mintha az élete múlna rajta, pedig le van fárasztva, vagyis próbálkoznak vele, de neki mozgásból sosem elég. Majd mutass képet mindenképp :) 

 

 

 

 

 

1 hetes kép :) 

PJRT Creative Commons License 2013.08.01 0 0 4158

Az AHT-nál mostantól SCA tesztet is lehet csináltatni, amit Jack Russelleknek ugyanúgy ajánlott elvégeztetni! Van hozzá kedvezményes kupon, ha valakit érdekel, írjon az annachili@gmail.com címre, vagy keresse fel a FB vonatkozó oldalát! :)

 

 

Anna

Előzmény: PJRT (4154)
PJRT Creative Commons License 2013.07.30 0 0 4157

Vannak kutyák, akik könnyebben megtanulják a "rendet" és vannak, akik nehezebben. Nem csak gazda függő, nekem pl. volt ilyen kutyám is (mondjuk az foxi volt, de az mindegy), meg olyan is. 

 

Mindenesetre drukkolok és irigykedem ezerrel, hogy magaddal viheted a kis ördögöt a munkahelyedre! :) 

 

 

Anna

Előzmény: b.netti (4155)
Mesi&Héra Creative Commons License 2013.07.29 0 0 4156

Kívánok hasonlókat minden kedves fórumozó 4 és 2 lábúnak! Pennyke és Héra locsolóznak:

b.netti Creative Commons License 2013.07.29 0 0 4155

Sziasztok!

 

Én új vagyok itt, és egy pár személyes tapasztalatra tanácsra lenne szükségem. Jelen állás szerint 4 hét múlva boldog gazdái leszünk egy jack russel kisfiunak. Ismerema fajtát bár még nekem sosem volt. Lakásban szeretnénk tartani. A főbérlőnk kisit retteg tőle hogy mindent tönkre tesz állandóan ugatni fog ezzel pedig magunkra haragítjuk a szomszédokat. Én mondtam neki, hogy nevelés kérdése az egész de szért szeretném, hogy ti is megerősítsetek benne. a sziget 5 percre van tőlünk így a nagy mozgásigényét nem lesz gond kielégíteni főleg azért mert mi is elég sportos életet élünk. Szerencsémre az irodába is behozhatom, így nem lesz sokat egyedül otthon. Várom a tapasztalatokat tanácsokat.

 

Előre is köszönöm.

PJRT Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4154

Igen, csak az AHT-nál (meg amerikában is) lehet a PLL DNS tesztet csináltatni. De hamar megvan, egyébként. Sőt, most asszem össze is kötheted a LOA és az SCA tesztekkel (Attól függően, hogy Amerikába, vagy Angliába küldöd a mintát) és így még - asszem - kedvezményt is kpasz. De a postaköltség mindenképpen olcsóbb, mint, ha külön csinálnád meg.

 

Az AHT-nél LOA (Late Onset Ataxia), a UoM-nél (University of Missouri) pedig SCA (Spinocerebelláris Ataxia) tesztet csináltathatsz.

 

Jacked van, vagy Parsonod? Pároztatni készülsz? 

 

 

Anna

Előzmény: Csokimadár (4148)
Nero Bilderberg Creative Commons License 2013.07.27 0 0 4153

"Szóval nem tudjuk mi volt az a 1,5 napos rettegés.."

 

Én nem vagyok biztos abban, hogy ez valóban "rettegés" volt.

Spyke is nyüszög időnként, és elsőre én is azt hittem, hogy valami baja van, de kiderült, hogy ezzel csak azt jelezte, hogy "gyere már és játsz velem".

És olyankor mindíg azzal a játékával csinálta ezt, amelyikkel a legtöbbet szoktunk játszani.

 

Jellemzően a műanyag sípolos fácskája volt, amit az orrával nagyon ügyesen belökött a tálalószekrény alá, és hangos nyüszizéssel jelezte, hogy márpedig azt onnan valakinek ki kell vennie.

És tényleg kétségbeejtő hangokat hallatott.

De ha 10-szer kivettem, 11-szer is bedugta és nyüszizett, hogy foglalkozzon vele valaki.

Előzmény: endorfyn2 (4151)
Lizizumi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 4152

Szerintem azokat a játékokat vedd el tőle. Nincs valami közös ezekben a játékokban, amelyektől nyüszög?

Előzmény: endorfyn2 (4151)
endorfyn2 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 4151

Végül dokihoz nem mentünk, mert úgy tünt elmúlt a dolog, de aztán rájöttünk, hogy akkor nyüszög, ha a szájába veszi vagy a csirkéjét vagy az egyik labdát. Elég speciális helyzetben... 

De amúgy megnyugodott... 

Most még nyaralás alatt vagyunk, de nagyon élvezi... rengeteget kirándulunk, játszunk a strandon, vagy valami kis víz mellett. Ma voltunk az első igazi kutyastrandon, eddig inkább potyáztunk ahol lehetett :D Végig labdázott, beszaladt, kiszaladt a vízből, és a homokot ásta 1 órán keresztül. Az autóba beszállva kb. 5 perc után már alszik. :)

Szóval nem tudjuk mi volt az a 1,5 napos rettegés... viszont ma reggel megtalálta azt a spec labdát - rózsaszín, dagadt macskaalakú - kivette a böröndből és elkezdett nyüszögni, meg idegesen járkálni. ELvettük tőle, eltettük, és megnyugodott, utána egyszer sem jött elő félelem, vagy nyüszögés. Nem nagyon értjük ezt a dolgot. 

Nem kapcsolódik kizárólag estéhez, vagy napszakhoz, inkább játékhoz, de ott sem egyhez kizárólag, hanem némelyikekhez. 

 

Mesi&Héra Creative Commons License 2013.07.22 0 0 4150

Szia!

Én úgy tudom (aztán lehet, hogy nem így van), hogy itthon ilyen nincs. Ha jól tudom Angliába szokták küldeni a mintát.

Előzmény: Csokimadár (4147)
Mesi&Héra Creative Commons License 2013.07.22 0 0 4149

Hát.... Szerintem nem fizikális probléma, ha csak és kizárólag este jelentkezik (ha lenne máskor is még epilepsziára gondolnék). Lehet álvemhesség, vagy megijed valamitől. Nem hinném, hogy fájdalom miatt sírna, ha csak estére korlátozódik ez a dolog.

Ilyenkor egyébként kontaktál Veletek, magánál van? 

Ha hozzád bújva megnyugszik, akkor vedd magadhoz ilyenkor!

Előzmény: endorfyn2 (4135)
Csokimadár Creative Commons License 2013.07.22 0 0 4148

AHT-hoz, az előnn elírtam :P

 

Csokimadár Creative Commons License 2013.07.22 0 0 4147

Szisztok!

 

Nem tudja valaki, hogy itton is csinálnak PLL szűrést (Budapesten lenne a legjobb),

vagy midenképpen az AH-hoz kell forduni ezügyben?

 

köszönöm,

susy

Adri'N'Eddie Creative Commons License 2013.07.22 0 0 4146

Kérlek ha tudsz, írj majd, h mit mondott a doki! 

Előzmény: endorfyn2 (4145)
endorfyn2 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4145

Holnap reggel a dokinál kezdünk, megvizsgálgatja nincs-e semmi fizikai baja, meg beszélünk vele erről, mit gondol. 

Most egész nyugodt, bár ölben van egy órája, és nem mozdul el onnan. :)

Most volt egy kis folyása, mint még amikor tüzelt, meg tüzelés után - kissé kellemetlen fémes illata van, ha ismerős valakinek. Remélem nem az kezdődik megint előről, mert az volt az első tüzelése, és ugye nem vemhesült. Hacsak nem megint valami álterhesség lesz. :-(

Előzmény: Adri'N'Eddie (4143)
kall969 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4144

yoyo, sziasztok ismételten.

 

Azért teszem fel ezt a képet, mert bennünket is meglepett, hogy Mizu milyen jack russelesen néz ki rajta :).

 

Szép nyarat kívánva mindannyiótoknak,

 

maradunk tisztelettel.

 

 

 

 

A kép bal alsó sarkát uraló fekete folt egy kicsit offos, ő Piszke, a tíz hetes tacsilány.

Adri'N'Eddie Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4143

Jaj de hülye vagyok, hát írod, h kutyás strandok meg minden. 

Az izgatottsággal ezt nem magyaráznám, mert persze megérzik, de akkor inkább örülne szerintem, nem hiszem, h kétségbe lenne esve szimlán az utazástól, ha amúgy nincs baja a kocsikázástól. 

Előzmény: endorfyn2 (4141)
Adri'N'Eddie Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4142

Viszitek őt is a nyaralásra? 
Ez tényleg nagyon kétségbe ejtő és ijesztő... Valakit lehet, h nem ártana megkérdezni, mielőtt elindultok, h mi lehet! Kutyapszichológust, asztrológust, mittudomén! Most ez biztos hülyén hangzik, még saját magamnak is, mert nem hiszek a hókuszpókuszokban, de azért mégiscsak... Egy kutyás szakembert hívjatok fel szerintem. Tudtok ilyet?

Előzmény: endorfyn2 (4141)
endorfyn2 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4141

Én is gondoltam ilyesmire, hogy esetleg megérzett valamit...

Velem minden rendben, legalábbis nem tudok róla, hogy beteg lennék. 

Az utazást már 1 hónapja tervezgetem, autót, szállásokat lefoglaltam. Elvileg autóval megyünk Rómából egészen a csizma sarkáig, és azt a részt fogjuk bejárni, 3 helyen van szállás 2-3-2 éjszakára. Kikerestem a kutyás strandokat, kerestem éttermeket, stb. 

Nem tudom, hogy megérezheti, hogy az úton történik-e majd valami, de nagyon kétségbeejtő a viselkedése. Eddig teljesen kiegyensúlyozott kis kutyus volt, ma meg nem lehet megnyugtatni semmivel, és nem akar leszakadni rólunk. Folyamatosan mászik az ölünkbe, mindenhova jön utánunk, nyüszög, és csak akkor nyugszik meg, ha hozzánk érhet valamilyen úton-módon. 

Előzmény: Adri'N'Eddie (4140)
Adri'N'Eddie Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4140

Ne akadj ki azon amit írok, de lehet, h valamilyen megérzése van... Te teljesen jól vagy? Egészséges vagy? Lelked rendben? Utazással kapcsolatban minden lerendezve és biztonságos? 

Előzmény: endorfyn2 (4139)
endorfyn2 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4139

Elvileg az álvemhességen is már túlvagyunk, legalábbis amikor dokinál jártunk, azt mondta álvemhes és annak már 2-3 hete. Elmúltak a tünetek. Kezdöthet előről megint? 

A játékot azóta sem akarja elengedni. Párnákra, vagy a párnák közé kuporog, ott néha megnyugszik, de eléggé feszült, nehány perc után már járál, nyüszög, és keres egy másik helyet. 

Ja és nagyon sokat nyalogat... főleg a kezemet, karmat, lábamat. 

Előzmény: Törölt nick (4138)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4138

nem tudom, mennyire elrugaszkodott ötlet, de ha állatot/játékot hurcol, akkor szoktak vemhességre/álvemhességre gyanakodni.

 

az utazást pedig biztosan érzi, kétségem nincs. még ha te úgy gondolod, hogy nincs látható jele, számára biztosan van. és a levegőben is érezheti a felfokozott lelkiállapototokat.

Előzmény: endorfyn2 (4137)
endorfyn2 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4137

Én nem hallottam semmi új, vagy eddig ismeretlen hangot. Legalábbis nem ébredtem fel semmire, pedig nem vagyok jól alvó, ha a cic a lakás másik végében köhög, arra is felriadok. 

Ha a kukás felcsenget, akkor ugatni szokott párat. Velünk szemben egy templom van, de a harang sosem zavarta. 

Kinn viszonylag nagy az autózaj, de éjszakára az erkélyt bezárjuk, a nappali ablaka nyitva van, hogy legyen szellőzés, elvileg azt is megszokta már.

De. amikor lementünk reggelizni, meg a szokásos sétára a csirkét nem akarta elengedni, aztán a parkban már nyugodt volt, játszott, szaladgált, igaz látszódott, hogy picit feszült. 

Haza jöttünk, kicsit pihent, de nem nagyon akart aludni, pedig parkos játék után mindig kidől. Aludt egy nagyon keveset, de aztán megint előjött a nyüszögés, meg a játékot a szájába vette. Aztán az egyikünk párnájára kuporodott, pihent egy keveset. Aztán megint reszketett, fel-alá járkál, és csak akkor nyugodott meg, ha valamelyikünk ölébe bújt. Ha mozgolodunk, és letesszük, akkor megint nyüszög. Most egy másik párnán kuporog, néha mellette, néha a szájában a játék.

Először arra gondoltunk rosszat álmodott, és ezért nem akar elaludni, de aztán mégis aludt, úgyhogy talán ez nem lehetett. 

Aztán arra gondoltunk, hogy lehet érzi azt, hogy holnap indulunk nyaralni, de igazából számára még nincsenek látható jelei, a hétvége ugyanúgy telt... séta, vásárlás, takarítás. Az autótól, vonattól nem fél, mert már mindennel utazott, és élvezte is. Aludt már más helyen is... igaz ez most hosszabb lesz, mert 1 hétig fogunk utazni, autókázunk, sok új hely lesz, de jön velünk, szóval egyedül nem fog maradni. De érezheti ezt, és félhet akár ettől is?

 

Talán még annyi a változás, hogy pár nappal ezelőtt kapott féreghajtót (Drontal Plus) és Advantixot is előtte pár nappal, hogy az utazásra felkészüljünk. 

Előzmény: Törölt nick (4136)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4136

nem volt váratlan, szokatlan hang? a Lola újabban az ajtómozgástól (ld. szellőztetés) és a sípolástól (pl. telefon lemerülés) fél. a múltkor úgy bepörgette magát, hogy egy délelőtt háromszor hányt az idegtől...

Előzmény: endorfyn2 (4135)
endorfyn2 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 4135

Sziasztok,

 

egy teljesen új dolog ütötte fel a fejét tegnap. 

Tegnap hajnalban valamiért Lili elkezdett nyüszögni, és félt, remegett. Felébredtem rá, megnyugtattam, nem sokáig tartott. Aztán tegnap este megismétlődött. A semmiből hirtelen rájött valami pánik, és elkezdett egyre magasabbra mászni. De az is elmúlt hamar. És ma hajnalban jött a 3. ilyen pánikrohamszerű dolog, ami most már lassan 1,5-2 órája tart. Megfogta a kis gumicsirkéjét, nem akarja elengedni, nyüszög, feljött az ágyra hozzánk, és a fejünkhöz akart bújni, a párnára. Reszket, remeg az egész kis teste. 

Probáltam játékkal oldani, egy ideig működött - max 5 percig, de a kedvenc büdöslabdája sem érdekli. El sem ereszti a csirkét a szájából, inkább azzal ücsörög, vagy kuporog meg nyüszög. Teljesen új dolog, elképzelésem sincs mi történhetett. 

Semmi nem változott, sétálunk, parkba járunk, játszunk, van amikor a kis kutyabarátaival, van amikor kettesben, vagy hármasban a párommal. Napközben jól érzi magát, ha egyedül marad pár órára, azzal sincs gondja... de ez a ma hajnali pánik, mi lehet? Találkoztatok már ilyennel? 

Adri'N'Eddie Creative Commons License 2013.07.11 0 0 4134

Ohh szegénykém... :( Ilyen HálIstennek azért nem volt, de nem is szeretném megvárni.

 

Helyette volt más reggel, ugyanis Apósom elvitte sétálni, és az első adandó alkalommal megszökött tőle. Le voltunk döbbenve, mert soha ilyet nem csinált, nagyon okosan szokott viselkedni a sétánál, nem féltem elengedni szabad területen, hogy nem tudom visszahívni. Apósom is sokszor volt már vele, rendben volt minden. Ma viszont azonnal megszökött, amíg Apósom kihúzta a kövek alól a papucsát,ennyi idő alatt olyan messzire szökött, h nem találta meg. Gyorsan elkezdtük keresni hárman, szerencsére meglett, de a vasút és a műút túloldalán. Szóval nagyon nagy szerencsénk volt, meg neki is... 

 

Holnap megy ivartalanításra, már megvan az időpontunk. Remélem, jól fogja viselni, és "visszakapjuk" a normálisan viselkedő kiskutyánkat :) 

 

Ahogy látom, már ő is bele van fáradva ebbe, hogy ennyire egy dologra koncentrálódik a figyelme, mert sokkal többet alszik. 

Előzmény: Mesi&Héra (4133)
Mesi&Héra Creative Commons License 2013.07.11 0 0 4133

Hát jó...

Csak fizikális tünetek voltak, pár percig tartott, néhány alkalommal fordult elő, erekció tulajdon képpen.

A legkülönbözőbb szituációkban, volt, hogy alvásból ébredve, játék közben, szaglászás közben fordult elő. A heréi iszonyatosan megdagadtak és megkeményedtek, kukiját nagyon hátra behúzta, de látszott, hogy a bőr alatt az is nagyon kemény. Hasa is meg volt feszüve. Ilyenkor mindig lefeküdt és látszott rajta, hogy nagyon kellemetlenül érzi magát. 

 

Előzmény: Adri'N'Eddie (4132)
Adri'N'Eddie Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4132
Emese, kérlek írj róla mégis! Ahogy a neten utánaolvastam, h mi ez, nálunk is ez van, bár lehet, h nálatok ijesztőbb tünetek voltak, ahogy a szavaidból kiveszem.
De a farkasos vonyítás, a levertség, nem alvás éjjel, a figyelem fixálodása, stb. mind a kangörcs tünetei, s nálunk ezek vannak :-(
Előzmény: Mesi&Héra (4131)
Mesi&Héra Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4131

Én nagyon kevés kutyaiskolával/oktatóval értek egyet, de amiket írtál mind nagyon nagyon jók! Tartsatok ki szigorúen ezek mellett, és nem 50%-ban!!!!! Hanem MINDIG! A kutya jóléte a tét (egy szökés könnyen az életébe is kerülhet), tedd félre az önzőségedet, és nézd csak a kutyát!

Én nem hoznám összefüggésbe a szökését a nevelési változásokkal.

Sikeres munkát kívánok Nektek!

(a kangörcsöt inkább nem részletezném.... )

Előzmény: Adri'N'Eddie (4128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!