Keresés

Részletes keresés

bubika77 Creative Commons License 2001.09.15 0 0 332
Tegnap voltam állatorvosnál. Sajnos levágták Búbika lábát.
A kötés leszedése újra vagy fél óra volt, megint segítettem a dokinak. Amikor megláttam, hogy a húsos kis combocskát követő dudor alatt egy elfeketedett, elvékonyodott láb látszik ki... és amikor azt modta a doki, hogy le kell vágni - na odáig bírtam lelki erővel. Jött az olló és egyszerűen lenyisszantotta. Azt hiszem nem vágta le az élő szövetig, mert ahol levágta, ott nem vérzett - de már annyira szenvedett a kismadár, hogy nem akarta több kínzásnak alávetni. A kötés leszedése persze járt némi vérzéssel - nagyon csúnya a seb.
(Nem is tudom - mikor nem volt rajta a kötés és elkezdte rágcsálni két lábujját nekem úgy tűnt, hogy a másik két lábujja él. Lehet, hogy az utolsó kötözés során, amikor elkezdett vérezi a kis lába, elszakadt az utolsó ér, ami még táplálta azokat?)
Búbi a körülményekhez képest egész jól van. Mivel az egyik lábán kénytelen naphosszat állni, ami hamar elfárad, állandóan a csőrével kapaszkodva lóg. Akkor nagyon aranyos:)
Szeretne mindig a többiekhez menni, a doki is mondta, hogy most egész jó erőben van (agyoncsípte gyógyítóját). Érdekes, hogy amiután látta, hogy nincs lába, egyszerűen tudomásulvette. Az embereken ilyenkor kitör a depresszió, de ő tudja, hogy így kell élnie és kész.
Tegnapelőtt (amikor már egész jól kipihente az előző kötözés tortúráját) átraktam Gyönyörűhöz a nagykalitkába. Egész nap repkedett, és tanult egyensúlyozni. A félig elhalt lábát már akkor sem használta. De szerintem ettől erősödött meg. Szeret normális életet élni, a régi otthonában. A gyengélkedőben fusztrált lesz. Azért még ma muszáj ott maradnia, nehogy újra elkezdjen vérezni a kötés alatt. Jövő kedden újra megyek, leveszik a kötést...
Ma megyek Rózihoz, és ez jó!!
Veletek mizújs?
Mégegyszer köszönöm az együttérzést!!!
Előzmény: ktibor (331)
ktibor Creative Commons License 2001.09.13 0 0 331
A stockholmi reptéren van ingyenes internet-terminál, még azon olvastam a beszámolót tegnap Bubikáról. Azóta is eszemben jár, milyen megpróbáltatás is lehet ez a kötözéses procedúra :-( Fizikailag biztosan a gyógyulást szolgálja, de lelkileg nagyon megviseli a madarat. Nem hiszem, hogy van bölcs megoldás a vigyem-ne vigyem ügyben... Legfeljebb olyan lehet, amit az idő utólag igazol.

Most volt a Showder a tévében, és a Szombathy Gyula vigyorogva sztorizgatott arról, hogyan repült el anno a hullámos papagájuk, majd akvárium-nagytakarítás helyett miként húzta le a vécén a guppikat. Hát, mit mondjak... A Parrotland-en fent van az állatok védelmével kapcsolatos törvény. Azér' azt tananyaggá tenném a suliban, a "művész urat" meg elhívnám negatív példának.

Előzmény: bubika77 (328)
zsuzsa Creative Commons License 2001.09.13 0 0 330
Voltatok orvosnal, Bubi ???? Ird meg, hogy mi volt!
plimplin Creative Commons License 2001.09.13 0 0 329
Pedig már kezdtem reménykedni a lábát illetően.
Szerintem ne engedd ki Búbit, mig nincs jobban, mert a végén még összetöri magát.
Előzmény: bubika77 (328)
bubika77 Creative Commons License 2001.09.11 0 0 328
Igen, a vérzés az bíztató, de sajnos nem az ujja vérzik, hanem a "lábszára", vagy tudomisénmije, a lényeg, hogy ahol még nem ágaznak el az ujjak. A "mutatóujját" már megcsócsálta, meg a "kisujját" is (ami a külső szélén található), ezek a saját maga által megcsonkolt ujjak sajnos egyáltalán nem véreznek. Egy kicsit kiengedtem, hogy megtornáztassa a szárnyát, de mindig fél lábra kénytelen érkezni, így mindenbe beleüti a csőrét. Tegnap több életkedve volt, ez a kötözősdi, orvososdi teljesen kimerítették az idegeit :(
Természetesen soha többet nem lesznek egy kalitkában a Picurral, most éppen a "gyengélkedőben" van (ez egy pici kalitka jól kipárnázva, amiben szállítani is szoktam). Ha már jobban lesz, visszarakom a nagylakásba, Picurt és Hufit egy másik nagyban fogom elhelyezni - kész csoda, hogy lesz még hely a lakásban. A lényeg, hogy gyógyuljon már végre meg!!!!
Előzmény: plimplin (327)
plimplin Creative Commons License 2001.09.11 0 0 327
Sziasztok, Mindenki!
Most kukkantottam be ide először, mert nekem nem nimfapapagájom, hanem - sok más állat mellett - hullámos papagájom van. Az utolsó oldalt elolvasva azonban úgy vettem észre, hogy nem olyan nagy baj, ha nem vagyok "nimfás".
Bubika! Arra gondoltam, hogy lehet, hogy a vérzést Búbinál biztató jelnek kell értékelni, miszerint mégsem kell amputálni a lábát. (Jaj, ennek a gondolata is olyan borzasztó!) Merthát az erek mégsem haltak el...
Nem gondoltál arra, hogy külön kalitkában kellene őket végleg tartanod?
Előzmény: bubika77 (325)
zsuzsa Creative Commons License 2001.09.11 0 0 326
Te Bubi !
Szoval egy kotozest mas is meg tudna csinalni, nem? Akar te is.
Pl ott van az az allatorvostanhallgato leanyzo,
aki Zorro gazdaja. tole kerhetnel esetleg tanacsot es fertotlenitoszert lehet kapni gyogyszertarban is.
No majd felhivlak.
Előzmény: bubika77 (325)
bubika77 Creative Commons License 2001.09.11 0 0 325
Sziasztok!
Voltam tegnap doktorbácsinál.
Nagyon el vagyok keseredve. Megint bekötötték a lábát... ez hosszú, és szegény pipinek fájdalmas procedúra. Egy hét után a sok gyömöszöléstől megint el kezdett vérezni, én meg olyan dühös lettem - nem is tudom mire...
Szóval olyan kilátástalan a helyzet. Akárhányszor elviszem a dokihoz, a kezelést követően csak rosszabbul lesz. Nem is tudom, hogy használ-e neki ez az egész. Úgy érzem, csak kínozzák. Szerintetek doki nélkül meggyógyulhat? Mert az, hogy 20 percet fölrakják a kötést, majd 30 percig leszedik, a madár meg annyira kínlódik, hogy beleremeg minden porcikája nem hiszem, hogy a gyógyulását szolgálja. Ráadásul minden kezelés 800.- Ft (ami elvileg nem sok, de a kínzásért több a soknál).
Nem tudom, mit tegyek. Vigyem, vagy ne vigyem???
Előzmény: bubika77 (324)
bubika77 Creative Commons License 2001.09.10 0 0 324
ma nagyon hülye vagyok...

szóval a rodhadás az rothadás.. :/

Előzmény: bubika77 (323)
bubika77 Creative Commons License 2001.09.10 0 0 323
Sziasztok!
Búbikám tegnap már vígan szárnyalt, féllábon ugrabugrált, mintha misem történt volna. Pedig nagy baj van, az tuti! Szerintem elhalt a lába, mert a nagyujját rágcsálja úgy, hogy már a csont is kint van. Nem vérzik - szerintem azért halt el, mert nem kapott vért - a doki is mondta, hogy attól függ, hogy megmarad-e a lába, hogy mennyire sérültek az erek. Hát úgy tűnik eléggé ahhoz, hogy elhaljon a lába:(((((
Ma viszem felülvizsgálatra, nem tudom mit fognak vele csinálni. Le kell-e majd amputálni az élő szövetekig, vagy majd megáll valahol félúton a - gusztustalan így leírni - rodhadás... Mindenesetre elég hullafoltos a kis tappancsa.
Az orvosi vizit után mindenről beszámolok!

Voltam tegnapelőtt Rózinál. Nagyon tenyérbemászó volt - a szó szoros értelmében. Egyfolytában dögönyöznöm kellett azt az okos fejét. Imádom ezt a dögöt!

Nálatok miújság? Írjatok!!!

Előzmény: zsuzsa (322)
zsuzsa Creative Commons License 2001.09.07 0 0 322
Köszi mindenkinek a lelki tamogatasert.
Még mindig parfümtöl büzlő fürdüszoda emlekeztet a szep, tele üveg Boss-omra.
A kedvesem azt mondta, ugyis jobban szereti a bürüm illatat. Sovany vigasz...

Tottyokon semmi megbanas nem latszik. Tegnap nagy harc volt a szölöert, ugy repülnek rá, mint vadászsolyom. De egesz hülye helyekre is, ahova sose mennének egyebkent, aztan meg egymas csörebol marcangoljak. Olyankor barmit lehet velük csinalni, puszit adni a fejükre, simogatni stb. Csak a kajara figyelnek. Iszonyu haspokok.

Nekem leginkabb az a bajom, hogy hatfele hajtom magam, pedig legszivesebben nyugdijas lennek es madarakat tenyesztenék. Vagy madarpokokat.

bubika77 Creative Commons License 2001.09.07 0 0 321
Ritustól függ (vigyáznia kell a kistesóra, amíg anyu dolgozik). Vszínűleg szombat késő délután, de még Dió bácsival sem sikerült róla beszélnem. Általában ebben az időben már otthon van, hacsak nincs valami nagy papagájkiállításon...
Ha tudok valami konkrétabbat, szólok!!
Búbika úgy tűnik jobban van:)
Tegnap hallatta a hangját, állandóan ugrándozott. A tenyeremre ültettem (pedig nem is kézhezszokott), majd kivettem. Ő repült egy nagyot, a földön landolt, én beraktam. Lehet, hogy hülyeség volt a torna, de szemmel láthatóan élvezte a szűk kalitkából való kitörést. Ma viszem felülvizsgálatra, csak meg ne fázzon a drágám a hűvös időben!
Zsuzsi, minden O.K.?
Előzmény: ktibor (320)
ktibor Creative Commons License 2001.09.06 0 0 320
Mikor mész Rózi-látogatóba? Tudsz valami közelebbit? Tán én is mennék Kunigunda-nézőbe :o)
Előzmény: bubika77 (318)
krisz25 Creative Commons License 2001.09.06 0 0 319
Zsuzsi, köszönöm a túlfolyós infot. Ha lesz sanyi, jó apukaként (pótanyaként??) én is teli tankolom majd!
De mi ez az orültség, hogy Te kövér vagy?? :-)))
bubika77 Creative Commons License 2001.09.06 0 0 318
Köszi a sok jó tanácsot! Búbika úgy tűnik, eszeget - főleg a fürtöskölest csípi, a többi papit nem kajálja:((
Éjszaka a kalitja mellé raktam Gyönyörűt, de Búbi szégyelte magát, és arrébgurult...
Aggaszt, hogy nagyon szaporán veszi a levegőt, mintha a kötés nyomná a tüdejét, vagy mittomén... Néha rájön, hogy ki kéne jönni, azaz hogy át a nagylakásba, de nem megy. Alig várom, hogy levegyék a lábáról a rabigát, mert egy ilyen virgonc fickónak ez a mozdulatlanság kínzás. Az egyik lábujja kijött a kötésből, most vadul azt csipegeti - vérzik.
Mindig mondom neki, hogy kitartás, de nem tudom, hogy érti-e? Ha beszélek hozzá, csak kérdően néz - talán azt kérdi, meddig kell még kibírni? - ez lehet, hogy túl tragikusan hangzik, dehát ez van. Remélem, hamarosan jobb hírekkel is szolgálhatok nektek! Hétvégén a szokásos Rózi-látogatóba megyek, ma körülnézek papi-vitamin-ügyben.
Jó munkát nektek, Zsuzsi, vegyél egy új parfümöt, és hozzá egy biztonságos macit is, ahol a gézengúzok nem lelhetnek rá!!!:)
Előzmény: ktibor (317)
ktibor Creative Commons License 2001.09.05 0 0 317
Szegény Zsuzsi. A gyerekek általi összesöprés mindent elmond. Csak annyit tudok hozzátenni, hogy amint tudsz, vegyél magadnak egy másikat. Ennyit igazán fordíthatsz magadra néhanapján.
Előzmény: zsuzsa (316)
zsuzsa Creative Commons License 2001.09.05 0 0 316
Benn voltak a furdoszobaban, amig furodtek a gyerekek és sikerült leverniük a szárnyukkal a polcról azt a Boss parfümöt, amire kb 1 évig vágytam, mert ilyenre átlag magyar anyának csak elvakultan önző pillanataiban telik.. Kb 95% tele volt
:-(((((

Sirtam is egy sort. gyerekek is nagyon sajnalnak. Gondolhatod Tibi, szó nélkül összesöpörték :-(

Basszus 23-28 éves kollégákkal dolgozom és még kövér is vagyok, ezzel a parfümmel ha bementem a melóhelyemre, fiatalnak és karcsunak éreztem magam. Most már ez sincs :-(

Még haragudni se lehet rájuk :-(

Nekem sajnos vékonyabb a rud mint a rés. Egyébiránt nem női módon szoktam megoldani a dolgaimat, az apám pl tőlem kér kölcsön furokalapácsot, mert nekem van neki meg nincs.
Majd barkácsolok valamit. Az a drótos megoldás pl jól hangzik.

ja és azért vettem ezt a parfümöt, mert nem volt, ugyanis a kisebbik lányom beleöntötte az előzőt a fürdővizébe 6 , merthogy illatosabb szerett volna lenni :-((((

azt hiszem mégis veszek be antidepresszánst .

ktibor Creative Commons License 2001.09.05 0 0 315
Az rudak rögzítésirűl:

"Női" módszer: bedugni a rács egyik szünetébe. Ha mindkét oldalon sikerült, akkor lefelé nyomni, amíg nem szorul teljesen (közel ahhoz, ahol a függőleges és vízszinte drótok egymáshoz vannak forrasztva). Persze, ez csak akkor működik, ha a rúd vastagsága a rés méretével negyjából harmonizál. Ha vastagabb a rúd, természetesen lehet faragni belőle, de ez sajnos a Pipiknek "felkérés táncra", és hamar tökéletesítik a vékonyítást.

Advanced method: a rúd szemben lévő oldalait kellő vastagságban és mélységben befűrészelni, majd a kalitka megfelelő drótjára rápréselni. Ez a tuti, a normális kalitkákban így van. Hátránya, hogy barkácsolni kell.

Ja, az OBI kertészeti osztályán láttam kötöződrótot - amilyet kerestél - 7, illetve 40 méteres kiszerelésben, 200 és 700 forint közötti árakon.

Előzmény: zsuzsa (310)
zsuzsa Creative Commons License 2001.09.05 0 0 314
Tulfolyasig :-)))))
Latni a csupasz fiokan, mennyire telik meg a begye. Egesz pici pipit is etettem a tenyesztonel, annal meg jobban latszik !
Ha ehesek voltak, az se erdekelte oket, tele van e mar a poci. Olyankor lenyeltek aztan finoman visszabufiztek. De ezt még most is csinaljak :-)
Az elejen feltem, hogy szetdurrannak, mert ulni nem nirtak csak elfekudve szuszogni a tele begyuk miatt, de a tenyeszto mondta, hogy az anyamadar is fullra tolti / a jo anyukak /
Előzmény: krisz25 (313)
krisz25 Creative Commons License 2001.09.05 0 0 313
Sziasztok!

Bubika, én is Veled vagyok lélekben, este már nem tudtam írni Nektek, mert otthon nincs Internyet.
Tényleg furcsa, hogy ilyen kis madarak hogy ölre tudnak menni, pedig a nimfákról kifejezetten azt írják, békések, elturnek sokmindent. Én tudok egy hullámos párról egy tenyésztonél Pestlorincen, ahol lakom, ott a tojó féllábú, mert egy Pennant egyszer lecsípte a lábát....:(( a pár azóta is költ, de mindig csak 2 tojást raknak.
Remélem, már javul a helyzet, Zsuzsa tápszeres ötlete szerintem is tuti jó, esetleg kínálhatod még fürtössel mert azt a legkönnyebb kinyitni.

Csíráztatási kísérletem a héten kudarcba fulladt...
Zsuzsa, anno mennyit spricceltél be a kispipiknek etetéskor? Én ahol láttam ilyet, ott 30 milcsit kapott egy kakadufióka, aztán 4 órán keresztül hízlalta a fenekét. Vagy addig adtad amíg szemmel láthatóan jól teli lett a begye?

zsuzsa Creative Commons License 2001.09.05 0 0 312
Az en pipijeim nagyok mar, megis kernek este papit.
megprobalhatnad te is !
gyogyszertar: tizes fecskendo, babatapszer
biobolt : kukoricadara,buzacsira meg ilyesmi

Felfozod pl mikroban,bele tapszerbol kicsit kozepesen higra kavarod es a csorebe cseppentesz.
nem kell neki kinlodni a magtoressel.
En adnek neki bele vitamint is !!

maradekbol csinalsz uradnak puliszkat :-))))))

bubika77 Creative Commons License 2001.09.05 0 0 311
Szóval, a doki azt mondta, hogy kedveskedjek minden földi jóval, amit szeret. Ha nincs étvágya, talán így majd megjön neki. A ropi sóját mindig előszeretettel rágcsálja, csak aztán kihány mindent. Ma reggel bedugtam neki egyet, amin nem volt túl sok só. Teljesen bevadult rá, ízlelgette, nyalogatta, de nem volt elég ereje hozzá, hogy szétroppantsa (egészségesen sem igazán sikerült neki). Adtam még neki gyümölcsétől megfosztott szőlőfürtöt, annak is örült, csak olyan gyönge, hogy minden megmozdulása után pihennie kell. Most is egyedül van a kicsi. Éjszaka rá-rá néztem, kimerülten nyúlt el a kalitka alsó részében (néha azt hittem, már nem is él). Ma reggel kitakarítottam - amiért nem lelkesedett túlságosan - majd melléraktam (kalitkán kívül) a Gyönyörű szerelmét. Úgy láttam, mintha most ő kért volna a Gyönyörűtől kaját, de a lusta nőszemélynek eszébe sem jutott megetetni:((
Szörnyű, hogy egy lábát se tudja használni, ha arrébb akar menni, a szárnyát botként használva araszol. Az újonnan bekötött lábikóját az itatójában hűtötte. Magvakat szinte egyáltalán nem eszik.
Köszi Zsuzsi a melegítőpárnát, de éjszakánta jól befűtök, nappal meg elég meleg van. Nem látom rajta, hogy fázna... Ha mégis szükség lenne rá, majd átugrom hozzád!
Off.
A H.P-t még az utazás előtt kiolvastam, most Ritus olvassa lelkesen. Ha túl leszünk a Búbi-tortúrán majd visszaviszem! Ha korábban kellene, szólj, és Cicus vmelyik délután átviszi.
On.
Ps.: köszi mindnyájotoknak az együttérzést, nagyon jól esik!!!:)
Előzmény: zsuzsa (310)
zsuzsa Creative Commons License 2001.09.05 0 0 310
Hogy vannak a pipik, Bubi ?

Tibor, te hogy rogzited a kalitkaban a rudakat?
nekem egyreszt nem volt, masreszt _mindent_ azonnal szetragnak, kihuznak, leamortizalnak es a mostaniak kn 1 cm vastag rudak es foglamam sincs, hogyan fixalhatnam oket.

zsuzsa Creative Commons License 2001.09.04 0 0 309
Van melegitőpárnád ? ha kell, kölcsönadom az enyémet. nem tul meleg, lehet langyosra is állitani. Akkor dobozban tarthatod a laba gyogyulasaig !

De tul.képp egy meleg es egy hetero min veszekednek??

Venned kéne olyan Jolovitot es vitaminokat adni neki!

Előzmény: ktibor (308)
ktibor Creative Commons License 2001.09.04 0 0 308
Nem tudom, mennyit segít - együttérzünk veled.
Nem mondta a doki, hogy mit adjál neki enni/inni? Talán valami madaraknak való roboráló szer (vagy hogy hívják) segítené a gyorsabb felépülést.
Előzmény: bubika77 (306)
zsuzsa Creative Commons License 2001.09.04 0 0 307
Azt hiszem a Bioptron nem a friss sebekre jó, hanem inkabb a régi, nehezen gyógyulókra.
Különben se tartaná oda :-(((

Szörnyüek ezek a belháborúk :-((( reszvetem.
Ilyen pici madarak es ilyen gonoszul össze tudnak veszni :-(((
De azert ne sirj, meg ne virrasz mert a végénb te sétálsz be valami villamos alá és akkor sok tollasnak meg nem tollasnak hianyozni fogsz !!!

Ird meg, hogy javult e az allapotuk !

bubika77 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 306
Sajnos, az egyik ujja és a másik lábán egy ujjperc teljesen elhalt. Ma bekötözte a doki, de még nem akarta levágni - így is elég sok vért vesztett az elmúlt 24 órában. Gyönge, mint a harmat, de szeretne mászni. Most még nehezebb neki, mert a másik lábát is bekötözték - szörnyű látni, ahogy szenved. Mellé raktam Gyönyörűt, most gügyög neki egy pár sort, de legszívesebben aludna. Mindjárt ki is veszem onnan. Pénteken ujjabb kötözés. Nem tudom, mekkora fájdalmai vannak, nem tudom, hogy azzal, hogy nem tudja használni a lábait mennyire nyomja a föld a bögyét, és hogy kibírja-e ezt a megpróbáltatást. Sajnos nincs kézhez szoktatva, de szeretném megkönnyíteni ezeket a nehéz napokat. Tudtok valamit mondani, ami segít?
Előzmény: ktibor (305)
ktibor Creative Commons License 2001.09.04 0 0 305
Részvétem...
Ma voltam az OBIban, és kicsit megálltam beleolvasgatni a Szobai díszmadarak vagy valami hasonló című könyvbe. Ott írnak arról, hogy a törpepapagájok kedvenc harcmodora egymás lába felé kapkodni, és nagyon komoly sérüléseket tudnak okozni egymásnak. Azt hiszem, ennél borzasztóbb kevés történhet a madarak közt :-(
Előzmény: bubika77 (304)
bubika77 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 304
Sziasztok! Tragédia történt tegnap délután. :(((((
A két dudás újra egymásnak esett, és most véresebb volt, mint valaha. A nyomokból arra lehet következtetni, hogy Búbika rászállt Picur hátára, és teljes erejével ütötte a fejét, és tépte ki a bóbitáját. Csupa vér volt a feje és a szeme. Búbinak sokkal komolyabb sérülései lettek, mert - gondolom amikor Picúr le akarta zavarni a kis kéket a hátáról - jól belecsípkedett Búbi lábába.
Az egyik lábujjáról egy perc és a köröm jött le, a másik lába agyon lett szabdalva. Rá se tudott állni, két ujj élettelenül lifeg, és tegnap ömlött belőle a vér. Az állatorvos sínbe tette, bekötözte, azt mondta, meg fog gyógyulni. A kis csibész csak bukfencezni tud, és rohadtul zavarja a kötés (mindenáron le próbálja szedni). Éjszaka vele virrasztottam, telebőgtem a párnámat, úgyhogy ramatyul vagyok. Egy keveset eszeget-iszogat, de nagyon ki van merülve, és ma délután vár rá ismét egy hosszú út Csepelről Budafokra (Fehérvári út - Gráf-család rendelője - nagyon rendesek!!), remélem, jól viseli majd. Most itt vagyok a munkahelyen - elsőízben sikerált feljönnöm a netre - és borzasztóan aggódom a törpe miatt...
Anyámnak van bioptron lámpája - ami a sebeket pillanatok alatt begyógyítaná - de az aktuális mosolyszünet miatt nem hajlandó kölcsön adni.
Legszívesebben káromkodnék egy nagyot, de inkább beveszek egy andaxint...
remélem, ti jobban vagytok!
Előzmény: ktibor (303)
ktibor Creative Commons License 2001.09.04 0 0 303
Gondolom, csökkenni fog a rágókedv. Most még nagyon fiatalok: egy gyerek sokkal mozgásigényesebb, meg talán a csőr is gyorsabban nő még ilyenkor, és többet kell koptatni.
Kérdés, mennyivel lesz később konszolidáltabb a helyzet. Ha feleennyit rágnak, az is sok :-)

Apósom mondta volt: Egyszer még kirágják magukat a házból ;o)

Előzmény: zsuzsa (302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!