Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.17 0 0 5985

Igen, Bartók Béla is elérte, hogy rajta legyen a bankjegyen, és még milyen gonoszságokra volt képes?

Előzmény: Herold (5968)
Márton László Creative Commons License 2011.11.16 0 0 5984

Természetesen így van.

Megkülönböztetném a szélsőjobboldalt, tőlük a szabadkőművesség gyalázása és az antiszemitizmus elvárható. Mivel a szólásszabadság korlátozása nem tartozik a szabadkőművesség elvei közé, attól tartok nincs mit tenni. Minden cáfolatra újabb és újabb rágalmak jönnének.

Más kategória, amit pl. Semjén Zsolt művel. Egy miniszterelnökhelyettes szükségszerűen kormánya nevében beszél. Hasznos lehetne, ha valaki a magyar vagy az európai parlamentben érdeklődne nála: honnan veszi rágalmait, pl. hogy a szabadkőművesség keresztényellenes, ha teheti nemzetére támad, stb. Ez vajon a Fidesz-KDNP kormány "hivatalos" álláspontja?

Ha valakinek ötlete van, hogyan kell Semjént kezelni, írja meg!

Mondanom sem kell, hogy a fentiek, melyeket saját nevemmel jegyzek, saját véleményemet tükrözik, nem valamilyen szervezetét.

Lalo Creative Commons License 2011.11.15 0 0 5983

Probléma csak az, hogy a szabadkőművesség-ellenesség - más ordas eszmékkel együtt - úgy jön fel, mint a talajvíz. (Vagy inkább szennyvíz...)

 

Mind kiterjedésében, mind mélységében (magasságában?) egyre kiterjedtebb:

 

1) A Jobbik előretörésével számos vidéki település portálját kezébe kaparintotta és rendre jelentetnek meg ott a Kuruc infóról és egyéb szélsőjobboldali lapokról anyagokat - köztük számos, a szabadkőművességet meghamisító írást.

 

2) Egyes állami finanszírozású kulturális rendezvénysorozatokra a Magyar szigeten letesztelt rasszista, náci előadásokat nyomnak be.

 

3) A hazai szélsőséges előadók szeretnek Erdélyben turnézni, aztán az ottani "egészséges" véleményekre itthon pékdaként hivatkoznak.

 

4) A szélsőjobb eszméket igyekeznek tudományos köntösbe burkolni, szószólóik elismert kutatókként hivatkoznak egymásra és saját magukra.

 

5) A Jobbiknak köszönhetően a helyi politikai életben és a parlamentben is elhangzanak hivatásos politikusoktól szabadkőműves-ellenes kirohanások.

 

6) A szélsőjobb mellett egyre gyakrabban a kormánykoalíció képviselői is beállnak ebbe a szabadkőművesség-ellenes kórusba, főként a kereszténydemokraták, de ma már a fideszes prominens politikusok is.

 

7) Ezekben a támadásokban gyakorta csak kódszóként, a zsidó helyett használják a szabadkőművest; s ez azért is kedvező megoldás, mert még könnyebb is valakit szabadkőművesnek kinevezni, mint zsidónak - bár ez utóbbi sem lehetetlen...

 

8) A haladás, a progresszió képviselőit tényleges vagy feltételezett szabadkőművességük kapcsán próbálják meg kiradírozni történelmi vagy kulturális emlékezetünkből. (Ide tartozik Kazinczy, Kossuth, sőt Petőfi is!)

 

A fentiek igazolását linkekkel tudom bizonyítani, de a szélsőséges portálok reklámozásának elkerülésére ezt itt és most kihagyom.

Előzmény: Márton László (5982)
Márton László Creative Commons License 2011.11.13 0 0 5982

Megnéztem a képeket. A legtöbb szörnyűséges giccs, a megrendelő és a "művész" osobaságát jelzi. Ilyen udvari festészetre a kommunizmus eltűnése óta nincs példa.

Mindezek ellenére nem osztom 9/11 pesszimizmusát. A közbeszédben ugyan valóban terjed a szabadkőművesek ilyen-olyan szerepéről szóló legenda. Ezeket általában nem a szoros értelemben vett fideszesek terjesztik, hanem a KDNP tartüffejei. Ők is azért, mert úgy gondolják ez tetszeni fog egyházuknak. Ami a magyar egyház esetében reális számitás.

Szabadkőműves üldözés itt nem lesz. Erről szükség esetén az Európai Unió megfelelő szervei gondoskodnak. Lengyelországbsn Kaczynski elnöksége alatt próbálkoztak vele, de az első figyelmeztetésre leálltak.

Ismét csak azt tudom mondani: farkasról akkor kell kiabálni, ha farkas van. A potenciális farkasra ugyan figyelni kell, de nem érdemes nagyobb jelentőséget tujlajdonítani neki, mint amit érdemel.

 

kilenctizenegy Creative Commons License 2011.11.09 0 0 5981

Én is azt gondolom, hogy tudatos uszítás folyik. A szk-ek ideális céltábla, lévén láthatatlanaok, arctalanok. Minden nemzeti összeomlás idején lehet rájuk mutogatni. 1920-ban is így volt, és 2012-ben is így lesz, legalábbis Kerényi ezt akarja előkészíteni. Kérdés, hogy a lakosság mennyire vesz be ilyen ostobaságokat.

Előzmény: Lalo (5978)
Lalo Creative Commons License 2011.11.07 0 0 5978

Kedves Márton László!

 

Azt írod:

 

"Már megint előkerült, tudatlan firkászok tolláról a Clémenceau menyéről szóló hülyeség."

 

Én ebben nem vagyok biztos. Mármint a firkászokban. Én el tudom képzelni - a szóban forgó írás (5975. bejegyzés) egésze alapján - azt is, hogy Kerényi Imre tájékoztatta erről az újságírót...

 

 

Előzmény: Márton László (5977)
Márton László Creative Commons License 2011.11.07 0 0 5977

Már megint előkerült, tudatlan firkászok tolláról a Clémenceau menyéről szóló hülyeség.

A szóbanforgó hölgy valóban magyar származású volt, de Clémenceaz egyáltalán nem utálta, fia halála után is szoros kapcsolatot tartott vele. Erről legutóbb Ablonczy Balázs Trianoni legendák c. könyve közöl részleteket.

A trianonozás mai formájában nem egyéb, mint a történelmi tények elől való menekülés, az egészséges nemzeti tudat fertőzésének egy formája.

Lalo Creative Commons License 2011.11.07 0 0 5976

Híres szabadkőművesek bélyegeken - tévedésekkel

 

A Bélyegvilág portálon illusztrált cikk jelent meg híres szabadkőművesekről. Sajnos az összeállításba hibák csúsztak. Nézzük meg először a bélyegeket:


Híres szabadkőművesek a Bélyegvilágban

 

Ebben a képes listában számos hiba van, az itt felsoroltak közül sokan nem szabadkőművesek:

Neil Armstrong nem szabadkőműves, feltehetőleg Edwin "Buzz" Aldrinnal tévesztették össze, aki valóban szabadkőműves és akiről emléklapok jelentek meg (bélyeggel) azzal a szöveggel, hogy ő volt az első szabadkőműves a Holdon. Egyébként több kevésbé ismert amerikai űrhajós is szabadkőműves volt, de speciel Armstrong nem.

Louis Armstrong sem szabadkőműves. Róla azért terjedhetett el ez a hír, mert tagja volt a jótékonysági Knights of Pythias (Püthia lovagjai) páholynak.

Honoré de Balzac édesapja volt szabadkőműves, ő maga nem. Illetve van még egy Louis Charles Balzac nevű szabadkőműves építész is, akivel összekeverhették.

Berlioz szabadkőművességére is csak az utalhat, hogy egyesek szerint a szabadkőműves Mozart reinkarnációja...

Ingmar Bergman ugyan zseniálisan rendezte meg Mozart szabadkőműves operáját, a Varázsfuvolát, de ettől még nem vált szabadkőművessé.

Darwin sem volt szabadkőműves, valószínűleg nagyapja, Erasmus Darwin szabadkőművességét testálják rá.

Disney ugyan a szabadkőművességhez kapcsolódó  fiú szervezet, a DeMolay International tagja volt, de szabadkőműves nem.

Alexandre Dumasról feltehetőleg Joseph Balsamoval (Cagliostro) foglalkozó regénye alapján terjedhetett el nem létező szabadkőművességének híre, ill. létezik egy amerikai fekete szabadkőműves is hasonló néven (Alexander Dumas).

Edison szabadkőművességét csak az bizonyítja, hogy semmi adat nincs rá - nyilván azért, mert annyira titkos.

Einstein sem volt szabadkőműves, valószínűleg egy Izzy Einstein nevű amerikai szabadkőművessel tévesztik össze.

Habár számos zenész (pl. az itt nem szereplő Mozart, Liszt Sibelius) szabadkőműves volt, Paganini nem.

Pasteur sem volt szabadkőműves, habár Fleming az volt...

Sok amerikai elnök szabadkőműves volt (Washington, a két Roosevelt, Johnson, stb.), de Ronald Reagan nem. Egyes szabadkőműves társaságok megtisztelték különböző díszoklevelekkel, de ezzel együtt sem léphette volna át bármelyik páholy küszöbét.

 

Lalo Creative Commons License 2011.11.07 0 0 5975

Kerényi Imre megmutatja, mit vett

  • Megjelent: 2011.11.07. 08:00|
  • Frissült: 2011.11.07. 08:12

15 festményt rendelt a miniszterelnöki megbízott több mint 20 millió forintért mai magyar festőktől az elmúlt 150 évről.

 

...

 

Kiss Tibor Trianon képénél kiderült, hogy az ősz kesztyűs alak „nem Göncz Árpád, hanem Clemanceau”, akinek jelentős szerepe volt a trianoni döntés előkészítésében, és magyar menye miatt kifejezetten utálta a magyarokat. Kerényi Imre külön kiemelte a szabadkőműves jelképet a kép sarkában és Kun Bélát a kedvenc tojásgránátjával.

 

...

 

Forrás: http://fn.hir24.hu/itthon/2011/11/06/kerenyi-imre-megmutatja-mit-vett/

 

A képek: http://galeria.fn.hu/3/48791/0/1

 

hoppaaa Creative Commons License 2011.11.06 0 0 5974

Szerintem az 5971 után nem lehet kérdésed ...

Előzmény: mmBálint (5973)
mmBálint Creative Commons License 2011.11.06 0 0 5973

Hát, csak mert ez egy fórum, ahol az emberek egy adott témáról beszélgetnek (itt: a szabadkőművesség), és belinkeltél ide pár dolgot, ami sületlenségnek bizonyult, és csak feltételeztem, hogy véleményed is van a dologról, ami miatt linkelsz, utalsz, sejtetsz. De ezek szerint nincs, és csak véletlenszerűen másolsz be cikkek linkjeit (talán) véleltlenszerű fórumokba. Nincs ezzel baj, csak tudatosságot és valós véleményt feltételeztem mögé, amivel bezsélgetni, gondolatot cserélni lehet - tévedtem.

Előzmény: Herold (5972)
Herold Creative Commons License 2011.11.06 0 0 5972

Miért érdekel téged annyira, hogy mit gondolok a szabadkőművesekről? Megvan a magam véleménye, de nem hiszem, hogy mindenről be kéne számolnom neked. Nem is ismerlek.

Előzmény: mmBálint (5969)
Herold Creative Commons License 2011.11.06 0 0 5971

1. Miből gondolod, hogy nincs?

2. Szerinted ki rakta rá, talán a római pápa?

3. Gondolkozz egy kicsit, hátha te is rájössz.

 

Mivel kicsit visszaolvastam a topikban, látva itteni "munkásságodat", a többi kérdésre nem kívánok válaszolni.

Egyébként lehet kötözködni, lehet magadat hülyének tettetni, csak nem biztos, hogy érdemes...  Én viszont túlságosan jó ismerem az ilyen mentalitást, semminthogy belemenjek efféle parttalan vitákba.

 

De ha tényleg nem vagy tisztában a szabadkőművesek jelképeivel, akkor tessék, legyen egy jó napod:

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yT2kNHDfjaI#t=212s

 

 

Előzmény: Lalo (5970)
Lalo Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5970

"ha egy társaság  ... képes volt elérni, hogy a szimbólumai rákerüljenek az egydolláros bankjegyre (több volt amerikai elnök is szabadkőműves volt), akkor egyéb aljasságokra is képes lehet"

 

1) Miből gondolod, hogy az egydolláros bankjegyen szabadkőműves szimbólumok vannak?

 

2) Miből gondolod, hogy ők érték el ezt?

 

3) Mi köze ennek az állítólagos elérésnek a több amerikai elnök szabadkőművességéhez?

 

4) Miért lenne aljasság ez, már ha egyáltalán igaz az 1-2 pontban megkérdőjelezett állításod?

 

5) Miért következne ebből, hogy egyéb aljasságokra is képes lehet ez a társaság?

 

6) Melyek ezek az egyéb aljasságok, már ha az 5. pontban megkérdőjelezett állításod igaz?

 

7) Miből gondolod, hogy ha egy társaság valamire képes, akkor azt meg is cselekszi?

 

 

Előzmény: Herold (5968)
mmBálint Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5969

Ez az egy mondat?... Tyű, ez velős egy vélemény - tovább szórakozunk. :-D

 

(Itt is érdemes a fogalmazást figyelni: "képes leHET": nem állítok, nem mondok semmi konkrétat, nem fogalmazok meg valódi véleményt, csak sejtetek, éreztetek, sugallok... mert "tudom amit tudok" ;-) Nyilván! )

 

Szuppperrrrrrrrr

Előzmény: Herold (5968)
Herold Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5968

Én azt gondolom, hogy ha egy társaság - rendelkezzen akár 200 éves hagyománnyal is - képes volt elérni, hogy a szimbólumai rákerüljenek az egydolláros bankjegyre (több volt amerikai elnök is szabadkőműves volt), akkor egyéb aljasságokra is képes lehet.

Előzmény: mmBálint (5966)
Lalo Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5967

"Még a végén kiderül, hogy a szabadkőművesek egytől egyig ártatlan, áldott jó emberek."

 

Nem hinném. Én speciel nem igazán kedvelem  J. Edgar Hoovert, Augusto Pinochetet, vagy legújabban Breivik urat. És szerintem a szabadkőművesek túlnyomó többsége sem. Hiába voltak szabadkőművesek (is).

Előzmény: Herold (5961)
mmBálint Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5966

Oké - legközelebb érdemes jelezni (erre van a "válasz" gomb), úgy könnyebb értelmezni és válaszolni is rá. :-)

 

Amúgy engem érdekelne a Te véleményed is... eddig csak kérdeztél, belinkeltél, célozgattál, sejtettél, "röhögtél". De mit gondolsz?...

Előzmény: Herold (5963)
Herold Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5965

Leo Tanguma képei.

 

 

"Számomra leginkább egy elmebeteg agyszüleménynek tűnnek."

 

Akkor mégsem szabadkőműves összeesküvésnek?

 

A kettő nem zárja ki egymást.

Előzmény: Lalo (5964)
Lalo Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5964

"Téged nem aggasztanak azok a festmények a denveri reptéren?"

 

Melyek azok a festmények, amelyek aggasztóak? A DIA (Denver International Airport) területen mintegy 30 állandó műalkotás és időről-időre alkalmi tárlatok számtalan képe látható:

 

http://flydenver.com/publicart

 

http://flydenver.com/artexhibits

 

A repülőtér integráns részét alkotják pl. a következő művek:

 

Cloudscape | Artist: Christopher M. Lavery

 

America, Why I Love Her | Artist: Gary Sweeney

 

Balustrade | Artist: Betty Woodman

 

Beaded Circle Crossing | Artist: Alice Adams

 

Children of the World Dream Peace | Artist: Leo Tanguma

 

Deep Time / Deep Space, A Subterranean Journey | Artist: Leni Schwendinger

 

...

 

"Számomra leginkább egy elmebeteg agyszüleménynek tűnnek."

 

Akkor mégsem szabadkőműves összeesküvésnek?

 

Egyébként mit szólsz Boschképeihez? Egy kis fantáziával azokba is belemagyarázható sok minden...

Előzmény: Herold (5961)
Herold Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5963

Igazából Lalo-tól kérdeztem, nem tőled.

Előzmény: mmBálint (5962)
mmBálint Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5962

akkor már ketten mulatunk jól :-) (amúgy nem szóltam egy árva szót sem a szabadkőművesekről eleddig, nem tudom honnan veszed hogy mit gondolok róluk - ha gondolok egyáltalán úgy általában). ;-)

Előzmény: Herold (5961)
Herold Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5961

Hahaha, röhögnöm kell. Még a végén kiderül, hogy a szabadkőművesek egytől egyig ártatlan, áldott jó emberek.

Téged nem aggasztanak azok a festmények a denveri reptéren? Számomra leginkább egy elmebeteg agyszüleménynek tűnnek.

mmBálint Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5960

Én nagyon szeretem az ilyen híreket, mert nagyon jól lehet rajtuk szórakozni - és amgy is szombat délután van, jó kis mulatság így a (késői) ebéd után. Ötletszerűen pár dolog:

 

"a replülőtér az egyik legkényelmetlenebb, legtöbb gondot okozó reptere lett az Egyesült Államoknak."

 

  • ezzel szemben a repülőteret a DIA Business Traveler Magazine olvasói öt éven keresztül folyamatosan Észak Amerika legjobb repülőterének szavazták meg (2005–2009), a Time magazin szerint 2002-ben a legjobban szervezett repülőtér (wiki)

 

 

"Az a hír járja, hogy az épület alatt, több emelet mélységben, hatalmas épületegyüttes van."

 

  • ezzel szemben a föld alatt a kor legfejlettebb poggyászkezelő rendszere lett volna, futószalagokkal - sajnos rosszul sikerült a megvalósítás, így most nem használják (wiki)

 

"A denveri lakosok a mai napig nem értik, miért kellett 8 sávos utat építeni a reptér felé, amikor nincs is különösebben nagy forgalom."

 

  • ezzel szemben a google térképen jól látszik, hogy nem 8, de 3 (!) sáv vezet a reptérre, és három vissza - kábé ennyi vezet a Ferihegyre is.

 

satöbbi satöbbi. :-) szóval kösz a cikket!

Előzmény: Herold (5957)
Lalo Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5959

Az USA-ban (Angliából eredeztethetően) a szabadkőművesek mint a közélet tiszteletre méltó részesei középületek alapkőletételében részt szoktak venni, esetleg időkapszulák elhelyezésében is. Lásd a következő régi filmfelvételeken:

 

http://aprofan.blogspot.com/2010/04/szabadkomuvesek-regi-filmfelveteleken.html

 

Az USA-ban:

 

http://freemasonsfordummies.blogspot.com/2010/09/new-jersey-masons-dedicate-church.html

 

http://freemasonsfordummies.blogspot.com/2010/09/new-jersey-masons-dedicate-church.html

 

http://freemasonsfordummies.blogspot.com/2009/09/catching-up-on-masonic-news.html

 

Szóval nem a szabadkőművesek részvétele az érdekes az időkapszula elhelyezésében, hanem az, hogy mind a fehér (a kövön jobb oldalon), mind a fekete (baloldalon) nagypáholy nagymestere együtt vett részt ebben.

 

Egyébként néhány éve Dégen is a szabadkőművesek közreműködésével helyeztek el időkapszulát:

 

http://aprofan.blogspot.com/2009/06/szabadkomuves-piknik-degen.html

 

Az utolsó előtti képet tessenek megnézni.

 

Előzmény: Herold (5957)
mmBálint Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5958

persze, de nemcsak a jel látható, hanem a két közreműködő páholy neve is - és persze ez is szerepel a wikipédia cikkben:

 

"There is a dedication marker in the airport inscribed with the Square and Compasses of the Freemasons, along with a listing of the two Grand Lodges of Freemasonry in Colorado. It is mounted over a time capsule that was sealed during the dedication of the airport. The Freemasons participated in laying this “capstone” (the last, finishing stone) of the airport project."

 

De attól, hogy valamiben részt vettek a szabadkőművesek, olvasatom szerint még nem következik az a rakás sületlenség, amit a korábban belinkelt cikk állít (helyesebben : sejtet, utal rá, célozgat). :-)

Előzmény: Herold (5957)
Herold Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5957

De azért az időkapszulán felismered a szabadkőműves szimbólumot, ugye?

Előzmény: mmBálint (5956)
mmBálint Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5956

Kíváncsiságból elolvastam a Wikipédia szócikkét, nagyjából mindenben rácáfol az alanti butaságra - leírja többek között hogy az "érthetetlenül" és "ok nélkül" hartalmas reptér valójában a világ legforgalmasabbjai közé tartozik:

 

Denver International Airport (IATA: DENICAO: KDENFAA LID: DEN), often referred to as DIA, is an airport in Denver, Colorado. By land size, at 53 square miles (140 km2), it is the largest international airport in the United States, and the third largest international airport in the world after King Fahd International Airport and Montréal-Mirabel International Airport.[2] Runway 16R/34L is the longest public use runway in the United States.

So far this year, January-May 2011, Denver International Airport is the 11th-busiest airport in the world by passenger traffic with 20,608,318 passengers. It was also the fifth-busiest airport in the world by aircraft movements with over 635,000 movements in 2010.[3]

 

Illetve:

 

"DIA was voted Best Airport in North America by readers of Business Traveler Magazine five years in a row (2005–2009)[5] and was named "America's Best Run Airport" by Time in 2002.[6]"

 

:-)

 

 

Előzmény: mmBálint (5955)
mmBálint Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5955

hát ez nagyon vicces. Pár részletet kiemelek belőle, a szóhasználat érzékeltetésére:

 

"az a hír járta", "arra a következtetésre jutott a környék", "többé-kevésbé igazat adunk azoknak az elméleteknek", "Véletlen lenne, hogy II. Erzsébet angol királynőnek Denverben van háza?", "Az a hír járja", "és sokan tudni vélik", "Vajon miért szvasztika formára épültek a kifutópályák?"

 

Nagyon viccesek az ilyen "mindent tudó" cikkek, és érdekes hogy állítás és konkrét hivatkozás szinte alig, sokat (?) sejtető célozgatás viszont dögivel.. :-) Röhej. (Amúgy meg az ilyenek hogy "ki ál mögötte" és " ki pénzelte" - nagyon egyszerűen "kinyomozhatóak", hiszen nem magánrepülőtérről van szó, így minden fillérről el kell tudni számolni. Nem "állítólag", meg "egyesek szerint", hanem ténylegesen. Tessen egy oknyomozó újságíró utánamenni és feltérképezni. Persze ha csak unatkozott hétvégén... akkor nem kell, akkor csak írogasson ilyen cikkeket. :-)

Előzmény: Herold (5953)
Herold Creative Commons License 2011.11.05 0 0 5954

Jééé  :)

Előzmény: Bigskorpio (5951)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!