Keresés

Részletes keresés

arom Creative Commons License 2018.08.04 0 0 47743

Á, sztem nem mondta volna el Dracónak. A nők is tudnak ám titkot tartani. ;)

 

Igen, lehetett a jóslat miatt az akció. Nem erőszakra gondoltam én sem, hanem teljesen érzelem nélküli együttlétre, legalábbis Voldi részéről. Bella meg bolond volt ugye. De a szex is lehet az erőfitogtatás meg az uralkodás kifejezése egyébként, ahogy pl a katonák is sokszor megerőszakolják a legyőzöttek asszonyait, lányait. (Ismét mondom, Voldinak nem kellett Bellát megerőszakolnia.) Valamint lehet szó szado-mazo kapcsolatról is V esetében. Ezek mind beleférnek úgy, hogy továbbra sem emberi érzelmekkel bíró lényről beszélünk.

Előzmény: nünüke88 (47742)
nünüke88 Creative Commons License 2018.08.04 0 0 47742

Ha Narcissa tudta volna, akkor Draco is tudta volna, tuti elmondta volna neki, V. bukása után nem volt mitől félnie. V. maga biztosan tudott róla, vagy azért, mert tudatosan vállalták, vagy azért, mert neki volt alkalma észrevenni Bellán a terhesség jeleit. (Szerintem az ő kapcsolatukba nem fér bele egy olyasmi megoldás, hogy egyszer együtt vannak csak úgy. Akkor vagy rendszeresen, vagy inkább az, hogy soha, de egy konkrét célból -a gyerek miatt- egyszer mégis.)

Én ezt úgy tudom elképzelni nem karakteridegenként, hogy V. ismerte azt a jóslatot, ezért kellett neki egy gyerek, Bella meg anyaként adta magát, mivel ő volt az az ember, aki a legközelebb állt hozzá (még ha ez sem jelent túl közelt) és elég volt csak szólni neki, lelkesen részt vett mindennemű kényszer nélkül a projektben.

Utána meg szépen eltitkolták mindenki elől, akivel együtt laktak, ez a 6. kötet ideje alatt Narcissa és Féregfark volt csak. Szülés alatt/előtt meg elküldték őket shoppingolni. Mire hazaértek, a babát már lepasszolták Euphemiának. Rodolpus be volt avatva, az mondjuk jó kérdés, hogy velük lakott-e ő is. Amikor Harry-éket a Malfoy-kúriába hurcolják, nincs ott, de lehet, hogy csak azért, mert házon kívül akadt dolga.

Előzmény: arom (47741)
arom Creative Commons License 2018.08.04 0 0 47741

Narcissa elől nem biztos, hogy titkolta. Vagy ez le van írva? Voldival elég, ha egyszer együtt voltak, nem kellett kapcsolatnak lennie.

Hát igen, nem volt túl vidító társasága Narcissának...

 

Lehet, hogy megfilmesítik, de én kifejezetten a színpadi változatra lennék kíváncsi, bizonyos megoldásokra. Jó lenne, ha valamelyik színház belevágna itt is.

 

Előzmény: nünüke88 (47737)
arom Creative Commons License 2018.08.04 0 0 47740

Gondolod, hogy nem magánzárkában csücsülnek? :)

Előzmény: nünüke88 (47739)
nünüke88 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 47739

Sőt, tulajdonképpen, ha belegondolok, még ennek is lehet folytatása, mert nem lett lezárva. Abba az Azkabanba, amelyikből egy Rodolphus megpattant valahogy, egy Delphini-t tuti nem fognak életfogytig bezárni.

Mellesleg poén lenne, ha Umbrigde lenne a cellatársa, elvileg az is életfogytig ül...

nünüke88 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 47738

Egyébként szerintem idővel megfilmesítik, és akkor lesz minden országban. Majd a Legendás Lények széria után. Rowling-nak kell a pénz (becsületére legyen mondva, jótékonykodásra költi tetemes részét) abba, hogy engedje megfilmesíteni, energiát sem kell fektetnie, a filmeseknek is elég jó bevétellel kecsegtetne, hogy megérje nekik. Bármennyire sokan szidják, azért népszerű eléggé. Addigra lecsengenek az előadások is.

nünüke88 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 47737

Az az alternatív világ onnantól tért el, hogy maga a roxforti csata végződött máshogy....a sztorivonalba úgy férne bele Delphini, hogy a 6. rész alatt terhes vele Bella. Akkor van ugyanis egy elég nagy szünet a felbukkanásaiban, amibe beleférne egy gyerek kihordása, mellesleg ez magyarázhatná, hogy miért nem volt ott a végén, amikor a halálfalók betörtek a Roxfortba. Pont Bella maradt volna ki egy ilyen buliból...

Az konkrétan elhangzik, hogy a Malfoy-házban szülte meg, ez azt jelenti, hogy sikerült egy komplett terhességet eltitkolnia Draco, Narcissa, Lucius és Féregfark elől. (V. elől tuti nem titkolta, ha rendszeresen összejártak úgy, akkor lehetetlen is lett volna.)

Ha a 6. rész alatt volt terhes, akkor Lucius ugye abban az évben nem volt otthon, mert az Azkabanban ült, Draco a suliban volt és a feladatán ügyködött, Féregfark gondolom, Piton Roxfortba visszatérése után visszacuccolt hozzájuk, akkor igazából csak Narcissa és előle kellett titkolni.

Most belegondolva, Narcissának a 6. részben évközben odahaza Bellatrix, Féregfark, Nagini és maga Voldi szolgáltatta a társaságot otthon, szegény nő. Ja, meg Ollivander a pincében.

Előzmény: arom (47736)
arom Creative Commons License 2018.08.02 0 0 47736

Na de az alternatív világ nem létezett valójában. :)

 

Lehetett aszex, de lehetett teljesen állati és brutális is. Szerencsére a 7 kötet erre nem tér ki.

 

Amúgy én nem utáltam az Elátkozottat, a történet nem rossz, a kivitelezés minősége az így, a szövegkönyvet olvasva, gyatra. Nagyon szívesen megnézném, mit hoztak ki belőle a színházban.

Vajon nálunk fogják adni? Szerintem előbb-utóbb lehet.

Előzmény: nünüke88 (47735)
nünüke88 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 47735

Szerintem tőle ezek a szükségletek voltak eleve idegenek. Nekem ő egy full aszex karakternek jött le, a lelke szétsarabolása után mindenképpen. Esetleg kora huszonéves korában beleférhetett még neki ilyesmi, na de azok után, amiket később művelt magával... Mindig úgy képzeltem el a kapcsolatát Bellával, hogy az csurgatja utána a nyálát (fene a gusztusát) ő meg tesz rá nagy ívből, ha éppen nagyon jókedvében van, akkor hajlandó normális hangnemben beszélni hozzá, max. ennyi. Az, hogy kegyeskedett az 5. rész végén legalább Bellát kiszedni a slamasztikából, meg a 7. végén kiakadni, hogy kinyírta Molly a szeme láttára, szerintem a maximum volt tőle. De hát Rowling a nevét adta az Elátkozotthoz, így le kell nyelni ezt a békát.

Delphini-ről amúgy V. tudott, ez az alternatív világból kiderül, amiben ő nyerte meg a roxforti csatát. Ott Delphini amolyan helyettesi és alvezéri rangban ténykedik. Ez alapján V, amennyire a személyiségzavara ezt engedte, normálisan állt hozzá.

 

Előzmény: arom (47734)
arom Creative Commons License 2018.08.02 0 0 47734

Én sem gondolnám, hogy erőszakot tett Bellán, inkább csak kielégítette a fizikai szükségleteit, minden érzelem nélkül. Ez nem karakteridegen szerintem.

Előzmény: nünüke88 (47733)
nünüke88 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 47733

Mi nem gondoltunk ilyesmit. De Bellatrixon szerintem nem kellett erőszakot tennie...Sőt, ha Bella nem félt volna tőle amellett, hogy odavan érte, inkább fordítva tudtam volna elképzelni valami ilyesmit. :D

Előzmény: arom (47732)
arom Creative Commons License 2018.07.31 0 0 47732

Miért gondoljátok, hogy gyengédség meg romantika kellett ahhoz, hogy Voldi gyereket nemzzen Bellatrixnak? Egy brutális, pusztán leigázó, testi szükségleteket kielégítő aktus is eredményezhet utódot, akár nemi erőszak is. Ez nekem belefér  karakterbe. Terveznie sem kellett a gyermeket, úgy képzelem, inkább csak becsúszott egy rövid, lelketlen együttlét eredményeképp. Az is lehet, hogy Bella titkolta, nehogy a nemzőapa ne engedje megszülni a gyermeket.

Előzmény: nünüke88 (47586)
nünüke88 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 47731

Az új trailer alapján lesz a Legendás Lényekben Nicholas Flamel. :)

---:Jani:--- Creative Commons License 2018.06.24 0 0 47730
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.20 0 0 47729

Szerintem addigra már eljutott oda, hogy neki maguk a gyilkosságok legyenek a baj. Bármennyire is rühellte Harry-éket, vagy éppen Dumbledore-t, a halálukat sosem akarta igazán, és amikor kilátásba került, rá is jött erre.

Szerintem ő már akkor sem árulta volna be őket, ha mindig kedves hozzá V.

Előzmény: ---:Jani:--- (47728)
---:Jani:--- Creative Commons License 2018.06.19 0 0 47728

Több helyen is visszaköszönt. Ha emlékszel, Malfoy se volt valami együttműködő, amikor Harryék azonosításáról volt szó. 

Előzmény: nünüke88 (47727)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 47727

Egyébként V. ezzel a bánásmóddal is súlyosat hibázott, és nem csak Narcissa hazugságánál köszönt ez vissza, hanem ott, hogy Bellatrix nem meri azonnal hívni, amikor Harry-éket odahurcolják nekik a Malfoy-kúriába.

Ha akkor és ott azonnal hívja a kard dacára is, V. elintézhette volna a triót helyben. Csak ehhez kellett volna, hogy Bella ne rettegjen tőle, mi lesz, ha kiderül egy esetleges hibája.

nünüke88 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 47726

Voldemort gyereket nemzett? Na ne már! Az a nárcisztikus, önimádó, szeretetre képtelen, ember alatti lény, akit Rowling hét könyvön át írt le nekünk? Nevetséges. 

 

 

Igen, az, de sajnálatos módon a valós világunkban bizony szoktak az ilyenek is családot alapítani, egy újabb terület számukra, ahol kiélhetik az uralkodási vágyukat.

Egy dependens házastárssal, aki mindent elnéz nekik, örökké fényezi az egójukat, hason csúszik előttük, egész jól el is működhetnek. Tévhit, hogy egy nárcisztikus pszichopatának ne lehetne családja, igaz, a motivációi kicsit mások, és a családjának elég nagy pech is.

A könyvbeli karaktertől viszont tényleg idegen volt a dolog, mivel egyrészt, ki nem állhatta a gyerekeket ( a 7.-ben írja is, hogy már a gyereksírás is kimondottan idegesíti) emellett aligha akarta örökíteni a képességeit egy majdani esetleges vetélytársnak. Plusz ott szerintem is lettek volna biológiai akadályok is.

Ami a szolgáival való bánásmódot illeti, hát igen. Avery nem nagy kedvence eredetileg sem, ahogy nekem lejön, Lucius életét tényleg tönkreteszi (most tényleg, milyen lehetett 1 évig kuksolni a börtönben, ahol büntetésből hagy bent a pszichopata főnököd, majd arra hazatérni, hogy ez a személy az emberi hullákon élő óriáskígyójával és  a mentálisan instabil sógornőddel, meg egy közmegvetés tárgyát képező szerencsétlennel (Féregfark) együtt beköltözött hozzád, és már otthon is csicskáztat? Mondjuk, a 2. részbeli tevékenységéért megérdemelte.) 

Bellára annyira nem volt kirúgva, mint Lucius-ra, őt azért kivitte legalább a Minisztériumból. Ha igazán meg lett volna sértődve, otthagyja őt is, hadd üldögéljen a társaival. Párszor kapott ő is, de neki alapvetően elnézte a dolgokat. Talán pont az őszinte rajongása miatt.

Előzmény: ---:Jani:--- (47725)
---:Jani:--- Creative Commons License 2018.06.18 0 2 47725

Az Elátkozott gyermeket egyébként én senkinek sem ajánlom. Egy közepesen megírt fanfic színvonala kb. Én annak is tartom. Butácskák benne a párbeszédek, olyasfélék, mint egy gyerekeknek szóló színes képregényben. A szereplők teljesen karakteridegen dolgokat mondanak. A történet meg teljesen nevetséges és hiteltelen számomra. Voldemort gyereket nemzett? Na ne már! Az a nárcisztikus, önimádó, szeretetre képtelen, ember alatti lény, akit Rowling hét könyvön át írt le nekünk? Nevetséges. Nem is teljesen emberi lény már, nem hihető, hogy emberi igényei vannak, vagy hogy képes lenne ilyesmire, de miért is tenné? Az ő egész karaktere arról szól, hogy felülemelkedett az emberi kapcsolatokon, saját magán kívül nem érdekli senki és semmi. Ráadásul jól tudjuk, mennyire utálta a gyerekeket. Meg ez az egész történet a múltba visszamenéssel... megint arról van szó, hogy egyetlen sztori van, központjában két főszereplővel, és attól nem bírunk elszakadni. A Star Wars-nak is sajnos ugyanez a hibája.

Én a magam részéről fel sem bírom fogni, hogy adhatta ehhez a nevét Rowling. Abszolút méltatlan hozzá. Ennyi erővel választhatott volna egy tehetségesebb rajongó által írt fanficet.

---:Jani:--- Creative Commons License 2018.06.18 0 0 47724

"Viszont, hogy Pettigrew-t még ő is az iskolai becenevén hívja, az vicces. :D"

Pettigrew-t még a halálfalók sem nézik nagyon emberszámba, ez elég jól átjön. V pedig azért nézi le, mert mégiscsak egy megalkuvó, gyáva szolga, aki félelemből tért vissza urához. Fel nem fogom, hogy ő hogy került a Griffendélbe...

Egyébként elég szépen be van mutatva, hogy kivel hogy bánik Voldi a sikereik/kudarcaik függvényében. Az első kegyeltje ugye Lucius volt, rá fontos feladatot bízott még az elején, és addig jó élete is volt. Viszont ahogy egyik dolgot elrontotta a másik után, pokollá tette az életét. Aztán ott volt Bellatrix, akinek azt ígérte, "királyi jutalomban lesz része", ha kiszabadul az Azkabanból, mert ő maradt legtovább hű hozzá. És látjuk is, meg mondja is Bella, hogy őt a sötét nagyúr személyesen képezte és tette a sajátjáéhoz hasonló hatalom birtokosává, jelentsen ez bármit is. Valószínűleg ezért ő a legnagyobb erejű a halálfalók között, mert személyesen tanította a mester. De a hatos elején már látjuk, hogy ő se annyira a kedvenc már, miután hagyta megszökni Harry-t a minisztériumból...

 

Végül ott van Piton, aki szintén bizonyít Voldinak, és látjuk, hogy képes a repülésre, amin rajta és Voldin kívül láthatólag senki. Szerintem akit Voldi megkedvel, annak jutalmul valamiféle magánórákat ad, tanítja olyan trükkökre, amiket csak ő tud. Amikor párbajozik Piton, akkor is kb. ugyanazokat csinálja, mint Voldi DD ellen.

Előzmény: nünüke88 (47694)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.18 0 0 47723

Ha a világ ura akar lenni, akkor a halált is uralnia kell.


A szellemélet csupa reménytelen vágyakozás: se egy falat kajára, se egy kis nyaknyisszantásra nincs esélyük. Ez nem távlat egy Tudjukkinek.


A továbbállók sorsáról nem tudunk semmit, ott nem biztos, hogy ő lesz a legnagyobb ász, és akkor egy ilyen múlttal jaj neki...


Egyedül erről a világról tudja a fiatal Tom, hogy képes lesz benne uralkodni, naná, hogy inkább maradna.  

Előzmény: nünüke88 (47722)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 47722

Egyébként még egy kérdés ütött szöget a fejembe, ami nekem olyan érdekes a sztoriban: Voldemort beteges félelme a haláltól. Amúgy van ilyen ismert pszichiátriai kórkép, tanatofóbia a neve. Emberünk mentálisan sokféleképpen volt terhelve. 

Csak nekem nem logikus, hogy ez hogy alakulhatott ki egy varázslónál, aki biztosra tudhatta, hogy van halál utáni élet, tehát nem kell tartania a végső elmúlástól. Sőt, ha nem tetszik neki, hogy nem tudja pontosan, hova az a tovább, ahova menni lehet, és ragaszkodik az ismert világhoz, maradhat szellemként (bár V.-t az a gondolat irritálhatta volna, hogy nem marad egyéb képessége, mint lebegni meg átmenni a falakon.) Szerintem amitől ő leginkább félt, az áttételesen a hatalma/ereje elveszítése, hiszen az tette ők különlegessé. A mumusa Rowling szerint egyébként a saját holttestének a látványa volt. Mondjuk, arra is kíváncsi lennék, hogyan intézett volna el egy mumust, nehezen képzelem el, hogy képes lett volna viccessé tenni a saját hulláját. De az meg olyan abszurd lenne, hogy Lord V. ne tudjon mit kezdeni egy mezei mumussal...

És ha már kísértetek: őket vajon számon tartják? Mert a hajdani Titkok Kamrája-rejtélyhez elég lett volna megkérdezni Myrtle-t, hogyan is halt meg. Hogy egy ilyen alapvető nyomozati lépést kihagytak, arra utal nekem, hogy nem tudták, hogy ő visszatért. Aminek ellentmond az, hogy a Minisztérium elrendelte neki, hogy hagyja békén Olive Hornby-t, tehát tudniuk kellett, hogy Myrtle Warren kísértetként itt maradt. Az a Myrtle Warren, aki nem tisztázottan halt meg.

De lehet, hogy csak akkor tudták meg, amikor Olive feljelentette, addigra meg már lezártnak tekintették az ügyet azzal, hogy Hagrid pókja volt. De hogy Dumbledore-t ez nem izgatta tovább...igaz, Lumpsluckot sem figyelmeztette Tomra, pedig rájöhetett, hogy hiába reménykedett, nem változott előnyére.

Dumbledore felől tényleg hullhattak a diákok, meg pszichopatává válhattak...elvégre a halál csak egy új kaland a pallérozott elme számára, vagy mi a szösz. :D

nünüke88 Creative Commons License 2018.06.17 0 0 47721

Hát ez nevetséges, és vicces perek alapja lehet. Pl. mi jogon tiltja meg a Warner, hogy összejöjjön néhány ember háztartási seprűvel és egy labdát passzolgassanak? El tudom képzelni, ahogy egy tárgyaláson a bíró halálkomoly arccal levezeti, hogy ez nem minősül kviddicsezésnek, majd felolvassa a könyvből, hogy mi a kviddics (repülni kell stb.)

Vagy: mi jogon tiltanák be a fekete köntöst? Bármelyik egyetem kiröhögi őket, hiszen a diplomaosztók alapviselete.

Sőt, a botokkal hadonászást sem tilthatják meg. Mindezek ugyanis nem a HP-univerzum részei, mert már a népmesék világában is megvannak. Úgyhogy aki akar, szervezhet ilyen találkozót, éppen csak kihagyja a HP-t a címből. Úgyis mindenki tudni fogja...:D  

Előzmény: neofrix baszmacs (47719)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.17 0 0 47720

Kicsit még gyűjtöm az elszántságot, aztán elolvasom. :)

Előzmény: nünüke88 (47718)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.17 0 0 47719
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.17 0 0 47718

Egyébként könyvtárból kikölcsönözni, vagy más ingyen módon elolvasni szerintem végülis nem kár. Scorpius karaktere miatt megéri.

Előzmény: neofrix baszmacs (47715)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.17 0 1 47717

A twitterén azt állította, hogy részt vett a megírásában, és hogy kanonikusnak is tekintendő. De vannak benne karakteridegen dolgok, meg a fő sztorival ütközők.

SPOILER: az alternatív idővonalon azért nyernek a gonoszok, mert a megmentett Cedric a megaláztatás miatt beáll hozzájuk, és megöli Neville-t, mielőtt az lecsapná a kígyó fejét. Na mármost, Piton ebben az AU-ban él...nem logikus, hiszen őt Nagini-től függetlenül kivégzi V. a Pálcák Ura miatt. Emellett Neville halála azt sem befolyásolta volna, hogy V. megátkozza ismét Harry-t, és a technikai buktató miatt ismét magával szúr ki. Tehát a testét bukta volna ismét, a hívei szétrohantak volna, a kígyót meg alighanem levágta volna akkor Ron vagy Hermione. Esetleg ez még magyarázható lett volna valami olyan dologgal, hogy Nagini meglép, és valamelyik szintén megpattant hf. megfőzi újra a lötyit V.-nek, Harry-ék meg keresik Naginit, de hiába, és végül Harry meghal valamikor (bár mintha Umbridge mondta volna, hogy roxforti csatában esett el) Piton életben maradása semmiképpen nem védhető, semmilyen csűrés-csavarással.

Bella terhessége bemagyarázható még a 6. könyv idejére, de ez így nem, ez nagy logikai bukfenc.

Előzmény: Cedrox (47716)
Cedrox Creative Commons License 2018.06.17 0 0 47716

Nem nagyon illeszkedik, mivel nem is Rowling írta sajnos.

Előzmény: neofrix baszmacs (47715)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2018.06.17 0 0 47715

Az Elátkozott gyermekhez nem mertem hozzányúlni, mert azt olvastam róla, hogy nem illeszkedik a kánonba. Persze amit Rowling ír, az maga a kánon, de várok még, hátha visszavonja. :)

Előzmény: nünüke88 (47714)
nünüke88 Creative Commons License 2018.06.15 0 0 47714

Rowling-tól egyébként továbbra is az Elátkozott gyermeket nem tudom hova tenni. Aláírta, sőt, elvileg a történet kidolgozásában is részt vett, tehát amellett, hogy hivatalos része a HP-sorozatnak, tekinthető az ő szellemi termékének.

Egyébként vannak is benne jó ötletek, amik rá vallanának: tetszik, hogy Albus mardekáros lett, és Scorpius barátja, Scorpius pedig nagyon szimpatikus karakter lett. Rowling-ra vall az is, hogy Delphini motivációját visszavezette arra, hogy a nevelője nem szerette, és még csak barátkozni sem volt módja soha senkivel gyerekként, így a sosem látott, és környezete (halálfaló-múltú személyek) által valószínűleg tisztelettel emlegetett szüleitől akarta megkapni azt, amit ezektől az emberektől nem kapott. Az alternatív világban látottak alapján érdekes módon meg is kapta volna, legalább részben.

Ugyanakkor maga a történet az időnyerővel, AU-val szerintem problémás, és Delphini léte is. Belláról egyértelműen lejön az eredeti könyvekben is, hogy benne lenne egy kis afférban, na de Voldi? Őt inkább annak a típusnak néztem volna, aki rosszul lesz a gondolatra is, hogy valaki hozzáér. Arról nem beszélve, hogy koruk alapján egyik a nagyanyja, másik a dédapja lehetne egy 90-es években született gyereknek. Ha V.-nak gyereket akart Rowling, azt már az alapsztoriba be kellett volna dolgoznia, és úgy lett volna nem is annyira karakteridegen, hogy még a Borgin & Burke-nál való munkája idején, emberi tulajdonsággokal még rendelkezve legyen apa. Sok pszichopatának van családja, a szeretet és empátia nem feltétele sajnos a szülőségnek.

A CC-ben jobb lett volna szerintem valami olyan alapsztori, amiben Albus és Scorpius ugyanígy mardekárosok, népszerűtlenek, küzdenek az apjaik árnyékával, és mondjuk egy volt halálfaló-csemete környékezi meg őket, hogy a rossz útra térjenek, akár Delphini (mert amúgy karakterként nem volt gáz) csak a szüleinek random bezárt vagy elesett halálfalóknak kellett volna lennie, nem pont a korábbi főmumusnak.

Remélem, a Legendás Lényekben, ahol önállóan dolgozik, nem tévelyedik el ilyen utakra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!