Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10128

Sokan nem gondolnák egyébként, hogy az Earl Grey-teák jellegzetes aromáját adó bergamott-kivonat (citrusgyümölcs kivonata) gombaellenes hatású is. Ennek a teának már a régi időkben is általános egészségjavító hatást tulajdonítottak, előkelőbb osztályok emberei a hosszú élet italaként is fogyasztották.

 

Általában úgytűnik, a gombák az aromás, illóolajos szerektől, fűszerektől menekülnek, ha megnézzük például a Dida-kapszula összetételét, szintén ezen alapul a működése.


Ezt én le is teszteltem. Aki Kombucha-gombaital házi készítéséve foglalkozik, legtöbb helyen olvashatja, hogy Earl Grey, vagy egyéb aromás teákat nem ajánlatos tápoldatként alkalmazni, mert a gombatelepet megölheti. De külföldi fórumon azt is leírták, hogy valaki meg direkt azzal csinálja.

 

Kíváncsi voltam a tényekre és igazságra, ezért egy kisebb üvegben Earl Grey-teás Kombuchát tettem félre.


Normális esetben a felszínen pár nap alatt egyre vastagodó, fehér gombatelepnek kell keletkezni, ezzel nem is volt gond. Azonban itt előbb az illóolaj a felszínen kivált, ahhoz hasonlóan lehetne elképzelni, mint levesnél a zsírcseppek.


Ezután a keletkező gombaréteg nem a szokásos, egészséges, krémszerűen sima felületű lett, hanem kráterszerű üregek keletkeztek rajta. Mintha a gomba valóban "menekülne" az illóolaj cseppjeitől, vagy úgy is mondhatnám, a bergamott-kivonat helyileg elölte a gombát, üregeket vájva a gombatelep felszínébe.


Mindezzel egyébként összevág, én már több éve is említettem ezen a fórumon, amikor a Ceylon Earl Grey-tea rendezte emésztésemet, talán nem véletlenül.

 

Elképzelhető, hogy érdemes még hozzáadni literenként csipetnyi káliumszorbát (E202) tartósítószert, ami a borászatban is alkalmazott erjedésgátló, gombaölőszer, illetve élelmiszereknél is alkalmazzák, üdítőitaloknál, némelyik margarinnál, csokiszeletnél stb. Tehát így a bergamott + E202 együttesen léphet fel a gombák ellen.

Előzmény: Dolce Gabbana (10123)
Evicke Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10127
lehet, ez nem is annyira vicces.... :-S
Előzmény: szövetségxx (10118)
Evicke Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10126
hát ha nekem bármilyen tüdőbetegségem lenne, 1 percig sem haboznék! a tojást nem tudom.
Előzmény: Dolce Gabbana (10116)
Evicke Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10125
eltarthat az még akár tavaszig is, beszélnek róla, hogy akkor lesz is egy második hullám, mert az emberek immunrendszere akkorra mindig gyengül. egyébként ha csak egy pár nappal is vagy az oltás után, már akkor is elkezdte termelni a szervezeted az antitesteket, vagyis már nem vagy teljesen védtelen.
Előzmény: Dolce Gabbana (10119)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10124

Nekem egy pdf dokumentumot adott ki:

www.hm.gov.hu/files/9/12166/4_kis_csitari_judit_intelligens_textil.pdf

Előzmény: szövetségxx (10122)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10123
A puffadással is ugyanaez a helyzet, önmagában az sem utal gombára. De a végvbélviszketést nem tudom mással magyarázni mint bélparazitákkal. Nekem normális állagú és mégis mindig nyálkás egy darabon. A széklettenyésztés candidát igazolt meg vért is azért voltam gyomortükrözésen. Most jön majd a béltükrözés de ahhoz még gyűjtöm az erőt. :)
Előzmény: Törölt nick (10121)
szövetségxx Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10122
Látom, hogy még mindig nem értitek,  10108-as ból-

Ezt olvasd el, keresőbe:

 

Ezüst nanorészecskékkel borított intelligens textíliák antibakteriális hatásának vizsgálata 

 

- klikk

Előzmény: Dolce Gabbana (10120)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10121

Az a gond, hogy önmagában a túlzott bélmozgásoktól, bélingerlékenységtől is válhat nyákossá a széklet. Ez ilyenkor egy természetes jelenség elvileg, különböző fokú hasmenések esetén bárkinél jelentkezhet, de ez elvét nem tudnám most leírni, hogy miért keletkezik.


Másképp megközelítve, a bélmozgás és halmazállapot normalizálódása automatikusan eltünteti a nyálkásodást is. Így aztán biztosat esetleg az tudhat, aki laborvizsgálatot végeztet, mivel a nyák önmagában még nem bizonyíték semmire.

Előzmény: Dolce Gabbana (10120)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10120

Akkor mégiscsak hatásos volt, a székletem elég nyálkás bár elötte is az volt a gombácskáktól. (vagy egyéb emésztőrendszeri betegségtől)
Igen, olvastam. Gondolom ami nullára redukálta őket az a Neways-os szer mert a Vali abban érdekelt. És mi mást ajánlana a honlapján..Persze lehet mögötte valódi meggyőződés, pozitiv terméktapasztalat de ezt nagyon nehéz kiszűrni.
Mindenesetre érdekelne melyik amelyik képes nullára redukálni. Valóban nem olcsó dolgok de úgyis addig próbálkozik az ember amig meg nem gyógyul (vagy mig tönkre nem megy anyagilag)
Az a gond nekem nem a védelme kell, hanem a killer funkciója!!

Előzmény: szövetségxx (10113)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10119

Ha már megtörtént a fertőzés az oltás eső után köpönyeg de inkább a járvány időtartamára gondoltam. Túl előrehaladott ahhoz, hogy most még 2 hetet várjak a védettség kialakulására. Lehet, hogy addigra vége is az egésznek. Hisz már tart egy ideje. Ki tudja...

Bár minél több a beoltott ember annál előbb sikerül megfékezni.

Előzmény: Evicke (10115)
szövetségxx Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10118
Kész állatorvosi ló vagy:-)

Előzmény: Dolce Gabbana (10116)
halacs Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10117
Off: A higany van timeroszal formában. Egy doboz szardíniában több higany van, mint az oltásban, és ráadásul ebben a formában egy héten belül kiürül a szervezetből, tehát ez ne tartson vissza. A tojásfehérje-allergiával kapcsolatban meg érdemes megkérdezni a forróvonalat.
Nem akarlak rábeszélni, csak érdemes végiggondolnod a kockázatokat, különösen COPD-vel.
On
Előzmény: Dolce Gabbana (10116)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10116

Nekem ingyen jár az oltás egyrészt a krónikus obstruktív tüdőbetegségem miatt, másrészt mert eü dolgozó vagyok. Mégsem bírom rászánni magam. Ami nem kéne az a higany, a formaldehid és a thimerosal mely bárányoknál terméketlenséget okozott, hogy a tojásfehérje-allergiámat figyelembe se vegyem.

Előzmény: szövetségxx (10114)
Evicke Creative Commons License 2009.12.11 0 0 10115
nem tudhatod, mikor fertőződsz meg, így azt sem, hogy késő-e.
Előzmény: Dolce Gabbana (10112)
szövetségxx Creative Commons License 2009.12.11 0 0 10114
Nem azért mondom, de nekem, környezetemnek kb. 40 fő, még idén influenzajellegű megbetegedése nem volt. És nem az oltástól. De nem lebeszéllek, hanem rá. Mivel a kettő nem zárja ki egymást. Csak ugye mi spóroltunk a drágán.  

Előzmény: Dolce Gabbana (10112)
szövetségxx Creative Commons License 2009.12.11 0 0 10113
Sajnos sokan sokszor félreértették mondandómat. Természetesen semmit sem szeretnék lejáratni, hiszen az ezüstkolloid bármilyen formában hatásos lehet valakinek. Például van olyan forgalomban, amely gombák ellen kitűnő, a baktériumok ellen is kifejti hatását, a vírusok ellen sajnos nem érdemes felhasználni. Így tehát különféléket fogyasztva tömény-telenül, azt az előnyét hasznosítottad, hogy legalább nem ártalmas, viszont nem is használt.

Aztán a szédülés nem lehet következménye a kolloid hatásának jelen esetben. A valódi eredményességnél ugyanis a székleten tapasztalható legjobban az, mennyire hat a szer, ugyanis az elölt gombáktól, baktériumoktól az nyálkássá válik.

A valódi hatással rendelkező folyadék nem tesz különbséget a felhasználók között, rád és másra is ugyan úgy hatni fog. Az általad említett esetben, mikor másnál bevált egy szer, nálad pedig nem, az valóban előfordulhat, ugyanis lehet, hogy hatással bírt egy kevésbé fertőzőt szervezetben. Ha elolvastad a tanulmányt, akkor láthattad, hogy volt olyan folyadék, amely meggátolta a paraziták szaporodását időlegesen, de nem pusztította ki őket, volt amely csak csökkentette, és volt amely nullára redukálta a számukat.

Kérdésedre válaszolva, igen rám hatott a szer, miként két másik személyre is környezetemben, akiktől visszajelzés érkezett a teljes eredményességről.

Úgy vettem ki szavaidból, hogy számodra hatott az általad fogyasztott szer. Mivel 5 teáskanál az uszkve 5 ml, így napi 5 adaggal számolva az 25 ml. A kétdecis üveg felénél kezdted a hatását érezni, vagyis négy nap múlva. Nyolc nap alatt elfogyasztod a több mint kétezer forintos üveggel, így közel nyolcezerbe kerül a havi védelmed. Válaszd ezt! Minek akarnál megszabadulni tőle a feléért egy életre?

 

Előzmény: Dolce Gabbana (10111)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.11 0 0 10112

Ez megérne egy külön fórumot :) 
Én hétfőn megyek beadatni pedig nagyon oltás ellenes voltam. Bár szerintem már késő.

Előzmény: Evicke (10110)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.11 0 0 10111

Nem nagyon értem amit mondasz, de úgy érzem le akarod járatni a terméket.
Először is miben tévedek? Hogy be vannak vizsgálva a szerek? Hát akkor nincsenek, és?? Én megittam vagy 4-5 üveggel különöző márkájú oldatokból és köszönöm jól vagyok. A k**** gombákon kívül de azok elötte is voltak.
Igen, 10-es és 20-as kapható. Én a 20asból napi 5 teásaknállal ittam. Ez az általad ajánlott weboldalon messze a tanácsolt felett van, sőt... 10 napi adag!

Nekem a legjobban az "ívóvíztisztítós" 10ppmes vált be, de a gombák arra is fittyet hánytak. Az én szervezetemből semmi nem fogja tudni kiölni őket és keresem az okát, hogy miért nem..
A szédülés valós volt, mert a készítmény hatása is valós. De csak addig amíg szedi valaki, egy nappal sem tovább.

 

"Remélem, látod a grafikonokból és a statisztikákból, mennyire fontos a méret és az alak…….."

Sajnos ami azt illeti nem igazán. Mit kéne látnom, mérgező a nem megfelelő méret? Vagy csak egyszerűen hatástalan?
Kire hatott az a bizonyos amit Te mondtál? Minden ember más, attól hogy rá hatott rám nem biztos hogy ugyanugy fog. Volt aki a grapefruitcsepptől is meggyógyult. Én abból is megittam vagy 10 üveggel és sehol se vagyok.

Előzmény: szövetségxx (10108)
Evicke Creative Commons License 2009.12.11 0 0 10110
ja, hát reménykedni azt lehet.... :-/
de talán mégiscsak jobb lenne biztosra menni, azaz beoltatni magunkat....
Előzmény: Törölt nick (10109)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 10109

Én is épp az antalvali.com-ra és fórumra tévedtem valamelyik nap, ahol újabb csodaszerről áradoznak (vagy ha nem új, csak én nem foglalkoztam a témával), ami állítólag igen jó immunerősítő, influenza kivédése reményében is szedik terhes nők, olajfalevélkivonattal kombinált változata is van, ami ezáltal kettős fegyver lehet gombagondok ellen is.

 

De nem is kétforint az ára, 15 000 körül láttam a neten.

 

http://antalvali.com/beta_glukan 

szövetségxx Creative Commons License 2009.12.10 0 0 10108
Szerintem tévedsz.

A kereskedelemben kapható szerekben található ezüst mennyisége századrangú kérdés. Általában 10 vagy 20 ppm-es kapható. Azonban egyiken sincs feltüntetve a szemcseméret, és a pozitív ionok mennyisége. Persze ezek is használnak valamelyest. De hatalmas különbség van a kolloidok között. Figyelmedbe ajánlom erről a neked ajánlott linket. Magam is vettem már gyógyszertárban ezüstkolloidot. Vannak, amelyek rendelkeznek OKI számmal, illetve behozatali engedéllyel. Azonban a nálunk engedélyeztettetek vízminőség javításra kapták meg 2 évre a papírt. ( Ezt persze nem tudja senki! ) Az Európából behozottak hasonló minőségűek. Tehát ne várj időleges javuláson kívül mást. Egyébként hol olvastad, hogy bevizsgálták bármilyen szempontból ezeket a készítményeket?  Szerintem attól szédültél, hogy mennyibe lesz a gyógyulásod, ha minden tanácsadóra hallgatsz és megveszed az összest, amit ajánlanak. És a legfontosabb, amire céloztam, - az valóban hatott, és ma sem tért vissza a gomba……….

Az eddig nálunk fórumokon olvasható legsemlegesebb vélemény ez:

http://antalvali.com/masutt_olvastuk/amit_az_ezustkolloidrol_tudni_kell

 

Az pedig, hogy nem vicc, amit írtam neked, hogy egyetlen hatásos szerről tudok, amely megfelelő mérettel és alakkal rendelkezik azt ez igazolja:

Ezüst nanorészecskékkel borított intelligens textíliák antibakteriális hatásának vizsgálata 

Remélem, látod a grafikonokból és a statisztikákból, mennyire fontos a méret és az alak……..

Előzmény: Dolce Gabbana (10106)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.10 0 0 10107

Nem látom szürkébbnek magam mint eddig. A szürkülésről én a neten olvastam, ott az volt hogy házilag készített folyadékot ivott az illető. De a kereskedelemben ilyet nem árulnak, (merem remélni) itt bevizsgált, biztonságos minőségi kolloidról volt és van szó.

Előzmény: szövetségxx (10104)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.10 0 0 10106

Biztosan jó volt az alakja, legalábbis minőségi, kereskedelemben kapható szert vettem azt gondolom rendes kolloidális szemcséi lehettek mely felszívódik és nem lerakódik. Az  első fajta mégis jobban használt mint a későbbi speciálisan nekem rendelt. Az 10 ppm-es volt a mostani pedig 20 ppm-es. Pedig a rezo-s gép dobta ki, hogy ez fog használni. Látványos tüneteket napi 4 tk-s adagnál az üveg felénél éreztem. Erősen szédültem, a pusztuló kórokozók anyagaitól. Sosem voltam jobban mint abban a pár napban, még a közérzetem is érezhetően jobb lett. A betegségek ellen pedig védelmet kaptam. De most, hogy már nem iszom ismét tombolnak bennem a gombák. Azért mondtam, hogy végleges megoldást sajnos nem sikerült elérnem vele.

Előzmény: szövetségxx (10102)
Evicke Creative Commons License 2009.12.09 0 0 10105
pedig tényleg vicces volt a kékfejű ürge. :-)
Előzmény: szövetségxx (10104)
szövetségxx Creative Commons License 2009.12.09 0 0 10104
Nézd, lehet viccesre venniJ

A kolloidban található ezüstszemcsék alakjáról van szó. Akár 50%-os hatékonyság különbséget is indukálhat. A mértük szintén fontos.

A kolloidtól csak akkor lehet argiriát kapni, ha – mint itt – hatástalan és rossz szert fogyaszt valaki, hosszú ideig. A jó megvéd a candidától és az újtipusútól is.

Előzmény: Evicke (10103)
Evicke Creative Commons License 2009.12.09 0 0 10103
milyen ALAKJA?? hát nem folyékony? :-)
biztos nem egyszerre itta meg a 2 üveggel... :-))

tegnap a Vészhelyzetben volt egy páciens, tiszta szürkéskék volt a bőre, azt mondta, ezüstkolloidot ivott - körberöhögték. :-)
Előzmény: szövetségxx (10102)
szövetségxx Creative Commons License 2009.12.09 0 0 10102
Azt gondolom, a receptekkel semmire sem mész. A gombákat kell kiölni és folyamatosan védeni tőle a szervezeted. Nem tudom mit ittál:

„ Megittam két üveg kolloidot és a legkisebb fehérlisztre "robbant". Nekem legalább 10 évig kéne diétáznom, ha egyáltalán lenne valami értelme. El vagyok keseredve. De nagyon sokaknak sikerült ez vígasztal egy kicsikét. „

De nem azt amit kellett volna, ugyanis abból elég lett volna neked féldeci. Nem reklámozok, de ha olvasgatsz, megtalálhatod, ami nektek kell. Ugyanis az számít, milyen alakja van a hatásos szernek….

Előzmény: Dolce Gabbana (10101)
Dolce Gabbana Creative Commons License 2009.12.09 0 0 10101

Szia!

Inkább Te ne haragudj, sokkal előbb szerettem volna írni egy hete már írtam de sajnos elszállt a levél és azóta sajnos nem volt időm újra belemerülni a témába.

Nagyon jól hangzanak a receptjeid, köszönöm szépen az ötleteket! Nekem is egész sok kipróbált receptem van már, de a köles és hajdina még ezután következnek.

Élesztőmentes panírmorzsa? De klassz, hogy már ilyen is van :) Errefelé még nem láttam sajnos. De nemrég kaptam egy ötletet arra mivel lehetne helyettesíteni: maradék megszikkadt élesztő nélküli kenyér ledarálva

A palacsintám sajnos sosem sikerül teljes kiőrlésű liszttel,  mindig beleragad a serpenyőbe annak ellenére, hogy hármszor annyi olajat használok hozzá mint amennyit normál esetben szoktam. Igyekszem változatosan táplálkozni, salátákat, főzelékeket, burgonyát, durum tésztákat változatos feltétekkel. Bolognai spagettit szeretem nagyon bár sajt nélkül nem volt az igazi. Én is úgy tudom van még egy kemény sajt amit lehet fogyasztani, de sajnos a neve nekem sem ugrik be. Ilyen mélyen nem mentem bele a diétába, hogy a vegetát és az étolajat elhagytam  volna,inkább csak a három alap dologra koncentráltam. Sajnos a gyümölcsökről sem mindig bírtam lemondani. Október eleje óta csinálom. Most kellene elvileg a második szakaszba lépnem. De egyáltalán nem bízok és nem hiszek a sikerben. Megittam két üveg kolloidot és a legkisebb fehérlisztre "robbant". Nekem legalább 10 évig kéne diétáznom, ha egyáltalán lenne valami értelme. El vagyok keseredve. De nagyon sokaknak sikerült ez vígasztal egy kicsikét.

Előzmény: marosizsuzs (10093)
marosizsuzs Creative Commons License 2009.12.08 0 0 10100
Köszi.
Előzmény: Evicke (10097)
Evicke Creative Commons License 2009.12.06 0 0 10099
ez nem segítség, hanem reklám.
Előzmény: Törölt nick (10098)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!