Keresés

Részletes keresés

ottofon Creative Commons License 2007.12.29 0 0 3161

Üdv. Két órát foglalkoztam most azzal hogy beleolvastam az Egely-vel foglalkozó topikokba. Elég sok könyvét olvastam én is még gimnazista, főiskolás koromban (10-15 éve). A lényeg: Nekem is van ilyen Egely Wheel szerkezetem. Most hogy bizonyítottan nem azt mutatja amit állítottak visszaveszi-e tőlem a "feltalálója" és visszaadja-e a 13ezer ft-om és a 15éves kamatos kamatait? Beperelhető-e csalással? További kérdéseim: ha szerinted a hő mozgatja és Egely szerint nem akkor miért nem végezhető el egy kisírlet egy köbméteres búra alatt ahlo vákum van!! és oda beteszünk egy kézformájú és hőmérsékletű testet és azzal megnézni mi történik. Állatkisírlet? Volt már? Csimpánz és hasonló állatokkal?

Egyébként van egy elméletem, amit simán felhozhatna az Egely (ezt halkan mondom meg ne hallja:) ) szóval: nem a kéz hője mozgatja a levegőt és az a kereket, hanem a bioenergia mozgatja a levegő atomjait, porszemeit és ez maga a légmozgás, illetve ez az erő mozgatja a kereket is. Tehát a légmozgás valós, de nem a hőkülönbség miatt alakul ki hanem maga a bioenergia hatására. Amúgy a füstöt ki fogom próbálni.

Előzmény: Iván Gábor (3158)
pistaszka Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3160

Üdvözlet!

Nemtudok határozott lenni,mert a kézből valóban jön ki elegendő hö ahoz,hogy beindulhasson a kerék.Viszont ha változik a sebesség,akkor változik a kéz által termelt hő,amit én magam tudok szabályozni?

pint Creative Commons License 2007.11.12 0 0 3159
"bizonyos körülmények között"

:D
Előzmény: Iván Gábor (3158)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.11.12 0 0 3158
Előtted a pálya, hogy bebizonyítsd az állításodat.

1 millió forint is ütheti érte a markodat, bizonyos körülmények között.

Bár ezt neked teljesen ingyen kellene megtenned, ha a hatványozottan biztos vagy benne.

Előzmény: kris12 (3157)
kris12 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 3157
Ez az (emberi butaság)^2
Lásd még: ezt is
Előzmény: Iván Gábor (3156)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.11.10 0 0 3156

Nem kellene más témával offolni itt.

Egely hőerőgépész mérnök. Felső fokon.

Az egely kerék működése sima hőjelenség elv.

Azt gondolta csinálhat egy trükkös átverést, ami hőjelenségre épül és mások nem veszik észre.



Ezért szélhámos.

Előzmény: kris12 (3155)
kris12 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3155
ha van egy jelenség, ami nem teljesen véletlenszerű, hanem van benne valami szabályosság, azt le lehet írni. nem magyarázni, hanem csak rögzíteni.
Ez a hozzáállás legalább tárgyilagos.

De mi nem érdekel? Az emberi tudat? (Ez a legérdekesebb!) A materialista filozófia szerint az anyag (elme) terméke. Más filozófiák szerint elsődleges. Másodrendű kérdés, de számolni kell vele, hogy objektíve létezik. A tudat tartalmát azonban csak a szubjektum közlése alapján tudhatod meg. De ez már VallFil.
Előzmény: pint (3154)
pint Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3154
nem is érdekel minket. általában a jelenségeket először leírjuk, aztán magyarázzuk.

kepler leírta a bolygók mozgását nagy pontossággal. a gravitációról fogalma sem volt, nem volt rá szüksége.

ha van egy jelenség, ami nem teljesen véletlenszerű, hanem van benne valami szabályosság, azt le lehet írni. nem magyarázni, hanem csak rögzíteni.

aztán majd egyszer valaki megmagyarázza.
Előzmény: kris12 (3153)
kris12 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3153
a tudományban általában ritka az ilyen bizonyíték akár valami mellett, akár ellene. a világ túl bonyolult hely ahhoz, hogy kategorikus kijelentéseket tegyünk…

Ezzel teljesen egyetértek. Az un. parajelenségek (saját tapasztalataim alapján feltételezem, hogy az) vizsgálata azért nehezebb a klasszikus fizikai problémáknál, mert itt minden esetben az emberi tudat is szerepet játszik. Ezt sok fafejű ember nem tudja megérteni.
Előzmény: pint (3150)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3152
6. Bebizonyosodik, hogy a kerék nem mőködik, ha bármilyen szilárd anyaggal búraszerűen körülveszik. Ezt Egely is elismeri. Sőt már úgy sem működik kielégítően, ha a kezekre és a mérőműszerre együtt húzunk egy zacskót. Tehát a kéz és a műszer között nincs semmiféle akadály.
Előzmény: kris12 (3149)
gsmcoder Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3151
A levegő vs. test/tenyér hőfokhatásának kiküszöbölésére, de a chi vagy mi áramlásának biztosítására is van lehetőség. Kísérlet úgy hogy minden tárgy, gáz, levegő stb. pont testhőmérsékleten van. Tehát asztal, mérőkerék, ruházat és a levegő is. Ha úgy is forog, akkor van vmi új benne.
Előzmény: pint (3150)
pint Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3150
itt most a te logikád mondott csődöt. a fedél levevése nem szükségképpen a levegő miatt kell, lehetne az is, hogy a szellem/chi/vitalitás szabad áramlása miatt.

annyiban igazad van, hogy az állítás nincsen bizonyítva, mert ilyet nem is nagyon lehet bizonyítani. az, hogy a vizsgált esetekben a levegő mozgása és a kerék mozgása mindig együtt járt, nem bizonyítja, hogy mindig is együtt jár, és nem csak azokban a speciális esetekben.

a tudományban általában ritka az ilyen bizonyíték akár valami mellett, akár ellene. a világ túl bonyolult hely ahhoz, hogy kategorikus kijelentéseket tegyünk. azt viszont ki lehet jelenteni, hogy az egely kerék működése mellett nem szól semmi.
Előzmény: kris12 (3149)
kris12 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3149
„Az bizonyosodott be, hogy mozgó levegő nélkül a kerék nem mozog.”

Már az első mondatod is logikátlan. Nyitott kapukat döngetsz.

A használati utasítás is leírja, hogy használat előtt le kell venni a fedelet.
Előzmény: Iván Gábor (3148)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3148
Az bizonyosodott be, hogy mozgó levegő nélkül a kerék ne mozog. Továbbá az, hogy ezen kívül nincs is szükség más elméletre, mert ez teljesen lefedi az Egely kerék működési elvét.

több cikk a témáról, ezen a helyen:

http://vilagnezet.blog.hu/tags/egely

Ennek a fórumos vitának az összefoglalása:

http://vilagnezet.blog.hu/2007/05/05/mit_tudhatunk_elegge_biztosan_egely_vita

Mit Tudhatunk eléggé biztosan Egely vitalitásmérőjéről?
2007.05.05. 09:16 IGe

Avagy az index tudomány fórumában lefolytatott vita összefoglalása.


Mit tudhatunk eléggé biztosan Egely vitalitásmérőjéről; avagy az index tudomány fórumában ( http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9024500&w=50 ) lefolytatott


--------------------- VITA ÖSSZEFOGLALÁSA 2001.04.25-én ---------------------


1. Nem önálló ötletre alapul, az USA-ban korábban forgalomba került hasoló szerkezet Energy Wheel néven 1980-ban. Maga az alapötlet legalább 50 éves. Tehát Egely legfeljebb újítónak mondhatná magát feltaláló helyett, mivel nem talált ki egy elveiben új szerkezetet, csak kényelmesebbé tette a működtetését. A nemzetközi feltalálói konferenciákon és kiállításokon a kerék a csomagolásra és a desingre kapta a dijakat és nem a működésre.

2. Egely (Zyx szerint sem) nem végzett semmiféle kontrollkísérletet a kerékkel a hőhatás vizsgálatára. A vízforgatásos eredményeit tekinti a kerékre is igaznak. Hát a kettő nem úgyan az.

3. A parajfalók 1998-ban végeztek kisérleteket a hőhatással kapcsolatosan és az eredményes volt, tehát a kerék csupán hőhatások és áramlások miatt is forgásba jött. Ez 2 ford/perc értéket jelentett húzatmentes környezetben.

4. Egely 6 fordulat/perc, vagy 100%-os értékben adta meg az átlagember átlagos vitalitásszintjét. Egely a készüléket objektív mérőműszernek nevezi. A vitalítás-, bio-, életenergiák mérését felváltva használja az állítólagos objektív mérőmüszérére.

5. Egely elismer az Élet és Tudomány 1998/26 számában egyértelműen a Parajfalók hatására, egy 33%-os hibaszázalékot hő hatására az átlagos 6 ford/perc értékhez viszonyítva a műszerén.

6. Bebizonyosodik, hogy a kerék nem mőködik, ha bármilyen szilárd anyaggal búraszerűen körülveszik. Ezt Egely is elismeri. Sőt már úgy sem működik kielégítően, ha a kezekre és a mérőműszerre együtt húzunk egy zacskót. Tehát a kéz és a műszer között nincs semmiféle akadály.

7. Bebizonyosodik, hogy az emberi kéz hőeloszlása nem homogén, hanem akár 8 celsiusfok hőkülönbségek is lehetnek rajta.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

8. Bebizonyosodik, hogy stresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

9. Bebizonyosodik, hogy a kereket eltérő hőmérsékletre felmelegített különböző (élettelen!!!) tárgyakkal is(két vasaló) az átlag embei értéken azaz 6 ford/percen meg lehet forgatni. Ezt bárki kipróbálhatja.

10. A kerék mindig abba az irányba forog, amerre a körülötte lévő levegő áramlik és sohasem ellenkezőleg. Ha a kereket rögzitjük a levegő akkor is áramlik, tehát nem lehetséges fordított ráhatás. Ezt is bárki kipróbálhatja.

11. Gyúrmában tárolt hő képes nagy értéken megforgatni a kereket, amikor már semmi élő nincs a közelben. Ezt is bárki kipróbálhatja. Korábban itt leírtam, hogyan kell megtenni.

12. Bebizonyosodik, hogy sokan akkor forgatták a legnagyobb értéket a kereket, amikor betegek voltak. Pl: Gráff Zoli hozzászólása

13. Évtizedes gyakorlattal rendelkező, nyugodt pszichológiai szakembereknek nem akart forogni a kerék. Egy Egyely kerék forgalmazó cég vezetőjének levele alapján.

14. A kereken közben módosításokat végeztek igy 24 ford/perc helyett 36 ford/percet is tud már mérni. Az átalakítás lényege, hogy szabadabbá tették a levegő áramlását a tárcsa körül, annak magasabbra való helyezésével az alaplapjától.

15. A mozgó levegő az a legésszerűbb anyag ami a kereket forgatja és nem tud áthatolni semmiféle tömör buraszerű anyagon a kerékhez. Továbbá ha a kézre és a müszerre együtt egy zacskót huzunk akkor a zacskó akadályozza a levegő áramlását, de a bio/élet energiáét nem lenne szabad hiszen a kéz és a kerék között nincs semmi.

16. A tenyér izzadása és hütése miatti légmozgás is szerepet játszhat a forgás létrejöttében. Az egyik hozzászóló kísérletei alapján.

17. Emberi test közelségére mozgást végző szerkezet megnevezéssel a Szabadalmi Hivatal 1999.12.22-én, 10 év kérelem útán 217 477 lajstromszámmal találmányként bejegyzett egy szerkezetet. Ezt feltalálói tevékenység hiánya, vagy már létező találmány okokkal a Szabadalmi Hivatal jogi osztálya szerint kérelemmel semmissé lehet tenni. (később a szabadalmi oltalom tudtommal megszünt, mert nem fizették ki a diját)

18. Egely György és ((Paulinyi Tamás)) nem tudja megvédeni "találmányát". Az általa/uk említett bio/élet/vitalítás energia mérési jegyzőkönyveket nem teszik sem itt, sem tudomásom szerint máshol közzé. Előzőleg ezzel mindenhol dicsekedtek, hogy vannak, de amikor konkrét kérés történt megvizsgálásukra valahogy már nem is olyan fontosak.

19. A hőelmélet elegendő Egely bio/élet/vitalítás elméletének az elvetéséhez és szinte teljes magyarázatot ad a kerék mozgására, amely egyébként is rendszertelen (gyorsúló, lassuló)és semmiképpen nem lineális. Persze itt az is fontos lehet, hogy a hő nem csak hőátadással, áramlással terjed, hanem sugárzással is. Tehát ha a környezet hősugárzásait is vizsgálnánk talán még kissebb lenne a hiányzó rés. Továbbá a tenyér izzadása, párolgása és hütése is befolyásoló tényező lehet. A kerék egy idő utánni lelasulására a hőkiegyenlítődés a magyarázat.

===================================== =============

Szerintem a fentiekből a következő következtetéseket lehet levonni;


I. A kereket a levegő mozgatja, illetve mozgó levegő nélkül a kerék sem forog.

II. Az Egely által megadott vitalitástáblázat téves

III. Az Egely által megadott összefüggés a vitalitás és a kerék forgása között nem állandósítható, mert rendszertelen, de ezen rendszertelenségen túl is inkább fordított, mint amit megadott. Tehát a stresszes embereknek nagyobbak a kezén a hőkülönbségek és ezért nekik forog általában gyorsabban a kerék és nem a nyugodtabbaknak. Tehát az Egely kerék egészség helyett inkább betegségre ösztönzi használóját.

IV. Egely György nem mondhatja magát feltalálónak a 217 477 lajstomszámmal a Magy.Szab.Hivatalban nyilvántartott szerkezetnél.

V. Egely György képtelen érveket felhozni találmánya müködését illetően, és képtelen cáfolni az általunk felhozott ellentmondásokat.

===================================== ============

következő cikk jelent meg a Mai nap című újság 2000 szeptember 27-i (szerdai,18.oldal)számában;

Cím: " leleplezik Egely kerekét
Ifj. John Woods Campbell már 1955-ben feltalálta azt a műszert, amelyről mindenki úgy tudja, hogy Egely György találmánya. 1980-ban "Energy Wheeel" néven forgalomba is került - állítja Iván Gábor mérnök. Iván Gábor tíz éve foglalkozik parakutatásokkal, és Egely Györggyel együtt tagja volt a Para-Kutatási Tudományos Társaságnak. Véleménye szerint egy nagy tévedés az Egely-féle vitalitásmérő. Nem a kezünkből kiáramló bioenergia, hanem csak a tenyér és a műszer között áramló levegő mozgatja. A kéz melletti levegő örvénylő mozgását, füsttel jól láthatóvá lehet tenni. (ezen a részen egy kép látható rólam: Iván Gábor szemléltet felírattal) Ezt kísérletek is bizonyítják. Egy megfelelően felmelegített halott emberi kéz is képes lenne megforgatni a műszer kerekét. Azt, hogy a kerék mozgását, irányát és sebességét akarattal befolyásolni lehet viszonylag egyszerű magyarázni. Idegi és pszichés állapotunktól függően más a tenyerünk hőeloszlása. Ez hőkamerával, de egy komolyabb kontakthőmérővel is megfigyelhető. Az irányítási folyamat spontán bekövetkezik, de tanulható is. Tehát hidegebb és melegebb pontok akár rövid időn belül is megváltozhatnak a tenyerünkön. Azt maga Egely is elismeri, hogy ha találmányát bármilyen anyaggal, búraszerűen letakarják, az már nem működik,nem mér, pedig a bioenergiának mindenem át kellene hatolnia. (k.g.)
Előzmény: kris12 (3147)
kris12 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3147
Kedves Gábor!

Lassan véget ér ez a topik is, ezért érdemes levonni a tanulság.

Ebben a topikban az emberi butaságot sikerült leleplezni.

Hosszú évek munkájával sikerült rájönni, hogyan lehet emberi meleggel, és papírterelőkel vagy vasalóval meghajtani az Egely- kereket. Ezzel az elvvel egy szélmalmot is meglehetne forgatni.



Gratulálok!
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3146
Jó reggelt!!!

Már mindkető régesrégen megtörtént.

A próba és a végső leleplezés is.

Előzmény: kris12 (3142)
pint Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3145
mi a fenének? neki van egy csomó, kölcsödadhatja. én egy alapítvány pénzét se szivesen látnám átvándorolni egy potenciális csaló zsebébe.
Előzmény: kris12 (3144)
kris12 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3144
Létre kell hozni egy alapítványt.
Előzmény: pint (3143)
pint Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3143
egely bocsásson rendelkezésre egy készüléket ingyen a vizsgálat erejéig
Előzmény: kris12 (3142)
kris12 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 3142
Tessék! Leplezzétek le. De először ki kell próbálni!
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3141

Így szoktál magadban beszélgetni a tűkör előtt? :-)

Előzmény: Törölt nick (3140)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.10.05 0 0 3139
Itt írni szoktunk egymásnak, de aki meghív egy személyes beszélgetésre, mint te is, csak akkor fogadom el, ha az illető az elveit nyilvánosan is vállalja.

Semmit nem szervezek. Nem az én dolgom. Nem érdekel.

Előzmény: Törölt nick (3138)
kris12 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 3134
Csak kamuzok. Nincsn link, a fejemben van.
Előzmény: pint (3133)
pint Creative Commons License 2007.10.01 0 0 3133
muti róla valami linket vagy ilyesmit
Előzmény: kris12 (3132)
kris12 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 3132
Van. Számítógépes modell. Ezé a jövő.
Előzmény: pint (3131)
pint Creative Commons License 2007.10.01 0 0 3131
"a több száz fokos parázson, kogy milyen egyszerű, pedig az ismert fizikai törvények szerint égetni kellett volna"

na ne. neked van egy modelled, ami pontosan leírja a parázs-bőr-ízzadság-vérkeringés-gőz-levegő rendszert dinamikus körülmények között?
Előzmény: kris12 (3129)
kris12 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 3129
Úgy is lehet fogalmazni, hogy szélsőségek. Én inkább azt mondom, hogy disztingválni kell. Pl. XY boszorkénymester lehet csaló, de pl. a tűzönjárás nem csalás. Én voltam a legjobban meglepve, mikor végigmentem a több száz fokos parázson, kogy milyen egyszerű, pedig az ismert fizikai törvények szerint égetni kellett volna. Csak nézőpont kérdése, hogy valami csoda vagy természetes dolog.
Előzmény: Iván Gábor (3128)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.09.27 0 0 3128
Azért te már kezdessz engem kiismerni.

Magam is azt mondom, hogy egyik szélsőségek sincs igaza, de mindkettőben vannak értékek.
Előzmény: kris12 (3127)
kris12 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 3127
Ezekről a videokról „a császár új ruhája” jut eszembe.
Mindenki tudja, hogy ilyen van, de – látszólag -, a tudomány nem foglakozik vele. Legfeljebb cáfolja, hogy ilyen nincs.
Pár ember elméletet alkot rá. Mert ugye, amit nem tudunk megmagyarázni, azt nehéz elfogadni. Ez a racionális gondolkodás átka.
Én azt mondom: A király meztelen.
Iván Gábor Creative Commons License 2007.09.26 0 0 3126
www.youtube.com/watch?v=1LU52QanSK8

Van itt egy érdekes videó, aminek a megfejtését, annak ellenére, hogy ma néztem meg először már kb 5-6 éve leírtam.

könnyebben linkelhetően

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!