Sok is volt. Az első gól előtt ő vitte fel a lasztit, és indított szélre, abból jött a beadás, fejes, gól. Ezen kívül soxor tette-vette jól a labdát, jól szűrt, párszor visszafordította a portugált, nem engedte előre játszani. De mivel nem a posztján játszott, hanem hátrébb, a védelem elé tette Rossi, nem is tudott maxot nyújtani.
A 3. gól így az ő sara, és Kerkezé, de hibáztatni hülyeség, butaság, kontár hozzánemértés. Neki nem ott megy a legjobban, ő támadó középpályás, nem védekező. Azzal, hogy hátul játszatja az edző, csak elvesz magától, a csapattól, és Dominiktől is egy nagyon jó lehetőséget, amivel a támadó hatékonyságot növelné. Le tudja játszani a jobb bekk posztot is, mert van annyira képzett és tehetséges, de közel sem ott a legjobb. Vkp poszton sem. Nem is baj szerintem, hogy ott hibázott, ahol ALAPBÓL(!) semmi, de semmi keresnivalója nem lett volna. Nem védő. Ne tegyék hátra. Neki elöl van a jobb helye, jobb szerepe.
Szoboszlainak volt bámilyen hasznos megmozdulása a meccsen?
Elég kedvetlenül játszott, inkább mutogatott mindig és hergelte a nézőket...azt a szabadrúgását meg kirúgta a stadionból...meg a 3. kapott gólt szépen összehozta a pooli pajtikájával...
Sajnos mindkét meccsen a végén esett szét a koncentrációnk, lehet hogy a fizikai/idegi fáradtság miatt. Ma rengeteget nyomoztuk a labdát, ez is benne volt a hibázásban a végén.
Amúgy én a helyszínen úgy láttam, hogy a portugálok lelkivilágába ma bőven belefért a döntetlen, hihetetlen képzettséggel járatták a labdát, de egyáltalán nem nyomtak. 1-0 után persze rámentek az egyenlítésre, a kezezéssel meg szerencséjük volt. A 2-2-vel is jól aludtak volna, de összehoztuk nekik a győztes gólt. A második és a harmadik góljukért nem kellett harcolniuk és nem voltunk annyira hibázásra sem kènyszerítve, mint ahogy az írek tettèk.
Rohadt közel voltunk a két meccsen ahhoz, hogy most kb. hátradőlve várhassuk a hátralévő selejtezőket.
Az 1 pont volt a reális célkitűzés ezen a két meccsen, ez megvan, ráadásul az írek már elbuktak 3 olyan pontot, amit mi még nem. Az esélyeink múlt hét péntek óta nemhogy csökkentek, hanem némileg még nőttek is ezzel. Persze ehhez az is kell, hogy az örmények ne vegyék át az íreknek várt helyet a csoportban.
""Hogyan lehetséges, hogy ezek a latin csapatok mindig csak ellenünk tudnak pont annyit játszani, amennyit "akarnak"? ""
Látják, hogy lehet! :) -> ott, bent a pályán pontosan érzik, tudják, mit akar, és mennyit bír a másik, és ha már "nem szorít a cipő" takarékra vesznek, lazán, mert nincs fenyegetés érzet. Úm. kontrollálják a meccset és az ellenfelet is, annyi energiát használnak, amennyi pont kell, 2 méterrel sem futva többet.
Franciák, Marokkó, argentínok-spanyolok-hollandok, stb más szint, nagyon más erősség. Ott nincs beosztás, takarék, ott néha el is buknak, de néha meg is verik őket.
Azért Roniék 2016 óta az elitben vannak fixen, a legfelső szinten, bármilyen tornán top 4 elvárással és annak teljesítésével. Itt néha lazáznak, matekoznak, takarékoskodnak, mert megtehetik. És pontosan tudták ma is, hogy lazán-félgőzzel is meglesz a 3 pont, jön hiba az ellenfélnél.
"Mikor egy iksz elég volt a 2016-os vb-n, mindig egyenlítettek, ha kellett. Annál többet nem. Miért, belehaltak volna, ha nyernek 4:3-ra?"
??? - hogy figyeltél anno? Egyes, ülj le. Pont AZ X kellett a 2. helyükhöz, ha nyernek elsők, és játszthatnak a belgákkal - nyilván a könnyebbnek tűnő horvátokat választották. Azután meg sem álltak a döntőig, mert nagyon okosan osztották be, mennyit hajtottak meccsenként. Néha ez a kigrammozás visszaüt, de nem a magyarok az a csapat, aki meglepi őket, mert nekünk a "latinok" túl profik ebben. De német-angol-francia-holland vonalon tudtunk/tudunk meglepni, az a stílus nem fexi meg a magyar focista gyomrát, lábát. Az olasz-spanyol-portugál igen, ezek pszichésen fölénk nőnek, magabiztosabbak, akaratosabbak. Ez van.
'"Alkalmatlanok vagyunk a focira,"
Nem, csak ez más szint. Nézd végig, milyen klubokban játszanak a portugálok, a cserék is, és milyenekben a mieink. Aztán számold össze, mennyi top liga és CL, EL, Klub VB döntős-győztes van ott, és mennyi itt. Ott a válasz, a csoport 2. helyéért kiélezett harc lesz az írekkel, örményekkel, de ha elérjük, jön egy pótselejtező, és ha pl. a szlovákok ellen oda-vissza .... de nem is tudom, érdemes egyáltalán a VB-n megméretni a csapatot, egy esetleges Spanyol-Argentín-Norvég csoportban igen kellemetlen lenne 3 X Irapuato .... pedig ilyesmi jöhet szembe, ha gólkülönbség számít a másik háromnak.
"Jelenleg az örményekre úgy tekintek, mint a 2021-es albánokra"
Ilyen félelmeim nekem is vannak, csak nem mertem mondani.
Az EB és VB kvalifikáció nem ugyanaz a kávéház, ha a nagy képet nézzük.
Mert azért már Európa legjobb 24 csapatába már bőven beférünk, a legjobb 16 (amennyit az UEFA kvalifikál a VB-re) viszont véleményes.
Ha maradt volna a 32 csapatos lebonyolítás, akkor most az amerikai helyszín miatt 12 európai tudna volna kvalifikálni, na az az esélytelenek nyugalma lenne totálisan...
A hajára kenheti a hőfokát, ha nem játszik a következő meccsen, ez egyszerű fegyelmezetlenség. Ott van a var, majd visszavonják, ha nem úgy van az ítélet. Egyébként is hányszor szokta a bíró megváltoztatni az ítéletét, ha elkezdenek neki pofázni? Pontosan 0 alkalommal, ennyit kellene megérteniük.
Kár ezért a meccsért, majdnem megbosszulta magát a portugálok hátul passzolgatása.
Nem vagyunk egyformak. Nekem ezert voltak fenntartasaim Rajczival Ujpesten, mert ugyanilyen buta volt. Elt a manak, rugta a golokat, leszarta a holnapot. Te is ugyanilyen buta vagy. Annyit ertesz a focibol, hogy gol .
"a latin csapatok mindig csak ellenünk tudnak pont annyit játszani, amennyit "akarnak"
Talán nem minden esetben igaz a fenti állítás, de ma nekem is volt hasonló érzésem, megmondom őszintén.
Ha ezen a meccsen olyan igazi győzelmi kényszerben lettek volna a portugálok, simán legyalogolnak minket.
Meg olyan szintű mumusok nekünk az örökmérleg alapján, hogy öröm nézni (a portugál szurkolóknak).
Nekem továbbra is a legnagyobb szívfájdalmam, hogy Szoboszlai messze elmarad a válogatottban a liverpooli játékához képest, de hát mindig mondom, hogy társak is kellenének hozzá, aki tudásban közelebb állnak hozzá, mint a mostaniak...