Keresés

Részletes keresés

Moru Creative Commons License 2006.11.25 0 0 652
:)
Moru Creative Commons License 2006.11.25 0 0 651

Azért nem hiszem, hogy a 10. emeleti panellakásunkban szú, vagy egyéb kártevő tevékenykedne, (rendszeresen, hetente azért ki szoktunk takarítani:)) az más egyébként is. Eddig csak kukacot hallottam kimászni tölgyfamakkból, de az rágás, azon lehet hallani, hogy az, ez pedig...recsegés, nem is tudom mi lenne rá a megfelelő szó...pl nálam egyszer az utcán egy kocsi lökhárítója is recsegett, amikor elmentem mellette, ami nem hinném, hogy élő, nem is ültek benne, vagy az alumínium ablakpárkány. Ezek sajnos csak 1x történtek meg, ami ténylegesen nem támasztja alá őket, és nem emlékszem semmilyen érzelmi, vagy energia..."érzetre". Viszont a monitorom, és a számítógép-asztalom rendszeresen szokott...a monitor végképp nem élő...s remélem nincs is benne semmi élő:) A hirtelen szelet, vagy hőmérsékletváltozást is ki lehet zárni szerintem. A házam alapjai is szilárdak:), és az asztal lökdösést, pedig kipróbáltam már sokszor, olyan hangot nem tudok produkálni...az érzetekről nem is beszélve...(az érzetekről pedig...nem hinném, hogy túl nagy volt a nyomás rajtam és bekattantam, szerintem, de bárki rácáfolhat, szívesen hallgatom, legfeljebb lesz 1-2 nyugis évem...)

Nem tudom, hogy jól értelmeztem-e, amit mondtál kisharsány, de egy szó mint száz, azt könnyen ki lehet deríteni:) csinálsz egy metszetet(vagy többet) az ominózus bútordarabból és belekukkantasz, ha kell mikroszkóppal:)

 

"Mint tudjuk, a szőlő (bor formájában) gyakorlatilag a végtelenségig"

 

Vezessük be a faj fogalmát:) Ha csak egy kis időre is. Kiemelve az egyik fontos jellemzőjét, egymás közt ivarosan szaporodó termékeny utódot létrehozó lények. A baktériumoknál az "ivaros" kifejezést talán hanyagolhatjuk. Szóval, akárhány liter bort tartok a pincében, és akármennyire is süt az a telihold azon a derűs forró nyári éjszakán stb...attól még nem fog szőlőtőke nőni semelyik hordóból.

 

Green hozzászólására a válaszom pedig...nem tudom, én is fölkapom a fejem minden szokatlan dologra, sejtek is mögötte dolgokat, de ezt megpróbálom alá is támasztani valamivel, nem a levegőbe beszélni...és ez tényleg nehéz. Régebben sokszor meg is fordult a fejemben, hogy mi van, hogy ha én csak képzelem az egészet...de mindig találtam valamit, ami kézzelfogható volt, nekem. És hát...itt vagyok:)

Ámbár, ha tovább nézzük az érzéseket, eljutunk az elementárokig, ami egy nagyon összetett téma, és sajnos alig tudok róla egy keveset...ezek is okozhatják, mivel ezek testesítik meg az érzelmeket az..."asztrálsíkon"? abban a 99%-ban lényegleg bármi lehet:( Viszont félelmetes, hogy egy ilyen apró, egyszerűnek tűnő, és lényegileg "általános" jelenség mögött, mint ez(a reikisek körében legalábbis) milyen bonyolult és sokrétű okok rejlenek!

 

u.i.:Egy oldal hozzászólás után kapok 1 csokit?:) (meglátjuk lesz-e annyi:))

Előzmény: kisharsány (650)
kisharsány Creative Commons License 2006.11.24 0 0 650

 

  Sokkal több létforma van körülöttünk, mint gondoljuk. Ezek hatással lehetnek a tárgyainkra is. Így én azt mondom, hogy a recsegésnek nem sok köze van a száradáshoz.

 

  Vajjon kivágás után hány évig tekinthető élőnek a fa anyaga ? Mint tudjuk, a szőlő

(bor formájában) gyakorlatilag a végtelenségig. Hogyan lehet ez a többi növénynél?

 

  kisharsány

Előzmény: _attis (647)
Green_ Creative Commons License 2006.11.24 0 0 649
Az elo organizmusok mindig reagalnak a Reikire - ez termeszetes - de Te nem a hazinovenyeidre kerdeztel ra hanem a butorokra :)

Sokminden van korulottunk - ez igaz ... Az univerzumnak jo ha 1%-t erzekeljuk es a nem erzekelt 99%-ban lehet valami ami esetleg recsegteti a fat. De ugyanakkor tul sok olyan embert lattam aki minden pattanasra, minden zajra felkapta a fejet es valami nagy tortenest selytett mogotte ...

Sokminden van ezen a vilagon - jo ha nyitott az ember uj dolgokra de nem kell minden moge szellemeket vagy valami kulonleges energiat odakepzelni. Persze meglehetosen nehez elvalasztani a kepzeletet a valosagtol foleg mert annak aki kepzelodik nincs kulombseg a ketto kozott ... Sok sikert hozza - mas valasztasod ugysincs minthogy nekifogj :))) Mert teny, hogy vannak olyan dolgok amik valoban nem kepzelet szulottei es ezekkel viszont erdemes foglalkozni ...
Előzmény: Moru (648)
Moru Creative Commons License 2006.11.23 0 0 648

Kun István Reiki II. könyvében(ez volt a könyvtárban) olvastam azt, hogy...ha jól emlékszem úgy volt, hogy az energia kiegyenlítődik a bútorokban, mivel behangolás után egy kicsit több van az embernek mint álltalában(érdekes módon a számítógépem melletti növényeknél is meg lehetett állapítani azt az időszakot, amikor beavattak, sajna már visszametszettük őket, 2méter után már ne kússzanak lejjebb:))

Viszont miután elkezdtem figyelgetni ezt a jelenséget, egy ideje megfogalmazódott bennem néhány dolog, gondoltam, ti talán tudjátok helyes-e vagy nem:

Először is, attissal tartok, több van itt, mint korhadó fa:) sajna biztosra azért nem mennék. Elég sok olyan recsegés is van, amit egy apró érzelemhullám követ, pakk, mint a tóba dobott kavics, bár nem egészen, mintha csak 1 koncentrikus kör lenne. Szerintem, egy része legalábbis, az érzelmekkel van összefüggésben. Bár nem egészen tiszta, de pl most is pattant egyet, energiát is szór, egy picit. Töltődik, töltődik, és egyszer csak valamiért pattan, és szétáramlik...
Tényleg! Most jutott eszembe, hogy a qí az egyenes mentén szeret áramlani, a bútorok pedig:) szögletesek. Azon törtem a fejem mi lehet a közös bennük:) Kap egy löketet, egyenes felület, lap, és ami kötve van a tárgyban, azt pakk, szétszórja, érzelem, energia, bármi...nos?

_attis Creative Commons License 2006.11.23 0 0 647
Én már csak a bútorrecsegéshez szólok hozzá, a többit már leírták.
Sokkal több létforma van körülöttünk, mint gondoljuk. Ezek hatással lehetnek a tárgyainkra is. Így én azt mondom, hogy a recsegésnek nem sok köze van a száradáshoz.
Előzmény: Moru (644)
Green_ Creative Commons License 2006.11.23 0 0 646
Ne hidd, hogy nekunk is mindig sikerul elerni a csondet :) Reikizz minel tobbet (eroszak nelkul :) es egyre gyakoribbak lesznek ezek az alkalmak ... Esetleg meditalj a Reikivel vagy valami massal amit jonak latsz ...

A behangolaskor mindenki kap "ajandekkent" egy lokest - akkor "ingyen" van de kesobb mar dolgozni is kell erte :) Jo visszaemlekezni arra amit akkor ereztel - elobb utobb elo fog jonni kezeles kozben vagy utan, ugyanolyan intenziven vagy meg intenzivebben mint akkor es csak fogsz kinezni a fejedbol, hogy mi tortent :)

A butorrecsegest sokan tulajdonitjak mindefelenek - szerintem legtobb esetben egyszeruen szarad a fa. Es a csendben (mert altalaban Reikizes kozben kialalkul ez a csend) meglehetosen hallatszik ahogy pattan.
Persze ettol kiserletezni lehet, hogy hat-e vagy sem a fara az energia - ha valami ellenorizheto eredmenyre jutsz kozold velunk is :)

Udv,
Green
Előzmény: Moru (644)
hgyi Creative Commons License 2006.11.23 0 0 645

Valószínűleg csak tapasztaltabbak vagyunk, mint te. :o)

 

Sokan furcsának találnak. de engem idegesít a zene. én a csöndet szeretem. :o)

Régebben rendszeresen szerveztünk ún. "Reiki-csend"-eket. péntek reggeltől vasárnap délutánig elvonultunk, reikiztünk, masszíroztunk (inkább dinamikus reikés volt az), szaunáztunk, sétáltunk, böjtöltünk - aki tudott, de nem voltak nagy zabálások. szót sem szóltunk 3 napig. igyekeztünk még a szemkontaktust is kerülni. (Persze jónéhányan képtelenek voltak betartani minden megállapodást.) :o) Nagyon sokan szenvedtek különféle megpróbáltatásoktól. Vasárnap délután aztán mindenki elmondhatta a tapasztalatait. Fantasztikus hétvégék voltak! Azt hiszem, van is néhány beszámoló a honlapunkon.

 

szárad a fa és közben mozog is. úgyhogy recseg. :o)

 

Előzmény: Moru (644)
Moru Creative Commons License 2006.11.22 0 0 644

:) igazatok van, hiszen belegondolva, alig tudok valamit, annyi dolog van még a világon, amiről jóformán semmit sem tudok.Pont a lényegre tapintottatok rá, jobban ismertek mint én magam:)

 

"Sokkal inkabb csondrol, nagy belso csondrol"

 

Igen, behangolás után is ez volt az egyik első meglepő dolog(többek között). A csönd, az a nyugodt, végtelen, lágy csönd. Ok és irány nélküli. Van, és az ember örül neki. Ugyan most messze kerültem ettől az állapottól egy kicsit, de néha átélem, és az jó. Odafigyelni a csöndre, a nyugalomra, a szeretetre, elmerülni bennük, figyelni, ahogy szétárad, igen, ez szép. Most is, amint it ülök, ahogy hallgatom a lágy zenét, békesség, ok, irány nélkül, van, belesüppedek, és szép...:) na jó lejjebb azért nem megyek:) Jó volt átgondolni mi is történt velem azóta. Köszönöm.

 

u.i.:A bútorrecsegés miért van? Hallottam, hogy valamilyen energiakiegyenlítési dolog van a hátterében, de remélem, ti közelebbről is meg tudjátok világítani ezt a dolgot.

hgyi Creative Commons License 2006.11.22 0 0 643

mondom én,  hogy egyfelé gondolkodunk! :o))

 

Morunak még nagyon sok tanulni-, tapasztalnivalója van. És ez így van rendjén. Majd lehiggad előbb-utóbb. :o)

Előzmény: _attis (642)
_attis Creative Commons License 2006.11.22 0 0 642
Igen.
Pontosan azért szeretem a reikit, mert semmit nem ad, viszont sokat vár el.
Egyébként mindenki megjárja azt az útszakaszt, amikor már tapasztalt egy pár dolgot, és azt hiszi magáról, hogy okos és különleges.
Ez igaz is, csak nem úgy, ahogy az illető gondolja.
Ha erre rádöbben, akkor lehet esélye megtapasztalni, és esetleg megélni is az alázatot.
Na, ez után történhetnek a csodák!
Előzmény: Green_ (641)
Green_ Creative Commons License 2006.11.22 0 0 641
Szia

Ha a "Nagy hatalommal, nagy felelősség párosul" mondatodat a Reikihez kotod akkor szerintem rossz helyen keresgelsz :) A Reikitol nem lessz senki Jedi lovag vagy valami hasonlo :)

A Reiki lenyege, hogy csatornakent mukodj es ha valaki csatorna akkor ott nincs szo "sajat" hatalomrol. Sot, semmilyen hatalomrol sincs szo. Sokkal inkabb csondrol, nagy belso csondrol, tiszteletrol a masik irant es egyebekrol ... De hatalomrol sosem ...

Ha valami csoda tortenik akkor sose felejtsd el - az nem a Te kisbetus enedbol jott, azt nem a te hatalmad tette lehetove. Te csak jelen voltal es koszond meg a lehetoseget, hogy jelen lehettel ...

Az mar egy masik dolog, hogy a Reikit megelve elobb utobb kezdenek kibontakozni "mellektermekkent" egyeb kepessegek vagy csak egyszeruen tisztabban latod a vilagot es rajossz sokmindenre. Ez az amit ugy hivnak, hogy Reiki mint ut, mint eletmod ... Ami beloled lessz ezen az uton az mar nem a Reikirol szol hanem Rolad ... Es ez valoban nagy felelosseg ...

Udv,
Green
Előzmény: Moru (640)
Moru Creative Commons License 2006.11.20 0 0 640

A nem menekülsz, úgyis megreikizlek vicc volt. Természetesen nem gondoltam komolyan, máskor nem mondok ilyet meggondolatlanul. Nem szoktam erőszakoskodni. Nem vagyok hülye, a rossz karma visszaüt. Hibázni persze szoktam...sajnos, de hát senki sem tökéletes. Visszatérve a szimbólumokra, na ezért nyúlok én csak a legvégső esetben "késhez". Amíg nem értek hozzá.

:):D ilyet már csináltam. Véletlenül, de tényleg, nem is oly rég. Csak a kapcsolatnak kell létrejönnie, utána már megy "labda" nélkül.

Azt hiszem nagyon nem az jött le a hozzászólásomból, amilyen vagyok...vagy elég sokat változom mostanában...Akarat? Volt amikor úton útfélen megreikiztem azt aki köhögött, fájt valamilye, nem értem hozzájuk természetesen, nem tartott sokáig persze ez az időszak:) "Az átlag ember annyit fog fel a körülötte lévő világból, mint egy tehén, az általa fogyasztott fű botanikájából" Albert Einstein. Ha jól írtam le a nevét...

Ezt a reikit én kértem, és megkaptam, nem nézték férfi vagyok e vagy nő, fehér vagy fekete, rámnéztek, és odaadták. Ha valaki kéri, odaadom neki, de csak akkor. Tisztelettel, és alázattal, ahogyan nekem is adták.

Felelősség. Nagy hatalommal, nagy felelősség párosul, mondják valamelyik pókemberes mesében. Igaz. Nem tehetek meg akármit. Minél nagyobb a hatalmam annál nagyobb a felelősségem. Embereket gyógyíthatok meg általa, de egy rossz pillanatomban meg is betegíthetem őket. Ebben van a felelősség, tetteim fefelőssége, mert ezt akárki nem teheti meg, csak akinek megfelelő hatalma van hozzá.

Majd elfelejtem, mielőtt az jön le az idézetemből, hogy utálom az átlagembereket, leszögezem, hogy nem:). Van aki kertész, van aki autószerelő, van aki ács, én ezt a "szakmát" választottam, nem vagyok se több-se kevesebb, mint ők, csak más. Papírom róla egy szál se, de ez mellékes:) Viszont jó ötlet ez a reikis közösség, meglátom időm hogy engedi és körbenézek.

Előzmény: hgyi (639)
hgyi Creative Commons License 2006.11.20 0 0 639

úgy látom, neked még van időd a kettesig... :o)

Majd akkor legyél kettes, ha nem akarsz játszani a reikivel és már nem érzel kényszert, hogy " nem menekülsz, úgyis megreikizlek"-re.

Addig is ott van a kezedben mindegyik 2es szimbólum, de még csak reikizz és ne akard használni a szimbólumokat. Távreikit 1essel is tudsz küldeni: a két kezedbe fogsz egy képzeletbeli labdácskát, s abba "helyezed" bele a reikizendő személyt/eket, tárgyat, problémát.

Csapongj még az 1essel, higgadj le, tanuld meg az alázatot, érezd a reiki felelősségét, aztán gondolkodj a 2esen. :o)

 

A szimbólumok, mint a szavak. A kiejtett és leírt szónak is súlya van.

Előfordulhat, hogy "akárkinél" nem a megfelelő ajtó nyílik meg.

Gondolj pl. a konyhakésre: lehet vele kenyeret szelni és táplálni az éheseket, de ölni is lehet vele. Vagy ha eszetlenül hadonászunk vele, akaratlanul is okozhatunk balesetet. A konyhakés használatára is fel kell készülni.

Én úgy tanultam, hogy a reikit nem irányítjuk, nem akarunk gyógyítani, nem "csak" közvetítjük.

Tapasztaltam már olyat - nem is egyszer -, hogy annyira nagyon akart reikizni valaki, hogy egyszerűen nem jött, vagy valami furcsa jött.

És azt is tanultam, hogy ne akarjak megreikizni olyat, aki nem szeretné. Tanuljam meg tisztelni mások akaratát, ne akarjak felülkerekedni rajtuk. Ha kívánságuk ellenére reikizem, vagy be sem fogadja, vagy visszafordítja és az valami rettenetes érzés. Egyszer éreztem ilyet, amikor egy idősek otthonában reikiztünk és az egyik nénit akarata ellenére rángatták oda a többiek - csakhogy mi ezt nem tudtuk. Épp nekem jutott a néni... Kishíján rosszul lettem. Ki kellett mennem, hidegvíz az arcomba, hideg víz a gyomromba, és üldögéltem vagy 10 percig, míg elmúlt a rosszullét.

Azóta mindig megkérdezek mindenkit, hogy szeretné-e, hogy megreikizzem.

 

Csak így tovább Moru! :o))

 

Tényleg járj el valamelyik reikis közösségbe. Sokat tanulhatsz, tapasztalhatsz. És a felmerülő kérdéseidet is fölteheted.

Előzmény: Moru (637)
Moru Creative Commons License 2006.11.19 0 0 638
Mármint Strom:)
Moru Creative Commons License 2006.11.19 0 0 637

Köszönöm a választ. Igen, valahogy sejtettem, hogy ez nem olyan dolog, hogy na most te holnaptól tudod használni ezt és ezt a szimbólumot. Ezek talán olyanok mint a kulcsok, akárkinél vannak is, ha tudja őket használni, a megfelelő ajtó megnyílik...bár azért biztos van olyan is amit jobb ha zárva tart a felkészületlen ember:) de maradjunk a reikinél. Visszatérve a szimbólumokra, végül is tök jó, hogy tudom alkalmazni őket, végszükség esetére nagyon jók lesznek. (nem akarok mindenféle butaságot összetanulgatni)

fantasztikus dolgok:) a reikivel a legszebb játszani. Meghosszabított kezekkel épületeket, növényeket, megfogni, embereket persze nem, azért azt nem illik. Aztán le a földbe, föl az égbe, szép dolog, és akkor még nem is gyógyítottam:)

Kettessel a tér és az idő megnyílik előttem, és nem menekülsz, úgyis megreikizlek:)

 

Tényleg, ha ez egy RAI-s szimbólum, akkor ha az egész "mese" lenne, hogyan működne? Mármint, hogy Stormot álmában avatták, ha érted mire célzok. Egyáltalán hogyan működik egy ilyen szimbólum? Maguk a vonalak a fontosak, vagy a hozzá kapcsolt jelentés? Van valaki, aki figyeli az összes ember gondolatát, és ha vki rajzol egy ilyet, akkor annak küld duplaannyi energiát? Banálisan kifejezve...

 

Moru

Előzmény: _attis (636)
_attis Creative Commons License 2006.11.18 0 0 636
Igen, jó saccoltad. Legalább duplájára növeli az energia mennyiségét. A keresztet a tested áteresztőképessége szűkíti csak le. A kettes behangolás ezen is növel rendesen.

Egyszer négyen kezeltünk egy hölgyet hasi műtét után. Pont egy egyes reikis jutott a beteg részre. Mi már végeztünk az összes többi pozícióval, ő még mindig ott ült az elsőnél. Hogy segítsek neki, rárajzoltam a szememmel a kezére az "erő" (küldés) szimbólumot. kb 5 másodperc múlva elkezdett kiabálni, hogy mit csináltunk vele, mert a válláig lezsibbadt mindkét keze, és lüktet, mert annyi energia megy át rajta.
Ez valószínűleg ugyanaz a szimbólum lehetett, amit te használtál. Igaz nem úgy írják, és nem az a magyar neve sem. Szerintem a RAI-s megfelelőjét nézhetted, mert tradicionálisak nem szokták nyilvánosan leírni. A RAIsok szimbólumai meg nem egyeznek meg teljesen a tradicionálisban tanultakkal.

Én a III/A avatásomon jártam úgy, hogy amikor kijöttem az avatószobából, kissé megviselt voltam. Ugyanis a III/A avatáson egyszerre, egymásután megkapjuk az egyes avatás 4 behangolását a kettes és a hármas avatást. Mikor kijöttem, lefeküdtem, és rutinból a köldökcsakrámat kezdtem el kezelni. De azt éreztem, mintha egy 120 kilós ember kétlábbal a hasamra állt volna. Ijedten kaptam fel a kezemet, azután nevetve rájöttem, hogy csak a szokatlanul nagy energia miatt éreztem úgy.

Visszatárve hozzád.
Én természetes kiváncsiságnak tartom az esetedet. Nekünk is mondták pl a III/A-n, hogy megkaptuk ugyan a mesterszimbólumot, de úgy sem tudjuk semmire használni. Aztán később kiderült, hogy természetesen mindenki kipróbálta.
Szóval nincs is ezzel semmi baj.
De gondold el, ha megkapod a kettest, már energetikailag is felkészülve, milyen fantasztikus dolgokat tahatsz meg a helyesen megtanult, és beégetett szimbólumokkal!

Jó utat!
Attila
Előzmény: Moru (635)
Moru Creative Commons License 2006.11.18 0 0 635

Sziasztok!

 

"mire szolgál a lét"

 

Ha tudnád, hogy mi az élet és a létezés értelme már nem ülnél itt "köztünk". Ahogy egy tyúk sem értheti meg honnan és miért kapja az ételt, és hogy minek a része(éhesek vagyunk ugyebár), úgy egy ember sem érthet talán bizonyos dolgokat, és ha megérti túljutott önmagán és nem ember többé...vagy mégis?:)

Részletkérdés, igazából a szimbólumokkal kapcsolatban szeretnék kérdezni valamit: Nyáron végeztem a tradicionális reiki I-est és egész szépen haladok, fejlődgetek. Reiki I-gyel nem lehet szimbólumokat használni, ha jól tudom. Ezt is szeretném megkérdezni, tilos, vagy nem lehet? Mert a napokban történt velem egy érdekes dolog: Köveket reikeztem, (visszajelzést ennél fogva nehezen kaphatok sajna) amikor "használtam" a "Choku Rei feljogosító szimbólumot" neten nézegettem utána a szimbólumoknak, puszta kiváncsiságból. Képzeletben lerajzoltam, érdekes módon fordítva mint kellene, de nem tartottam csak pár másodpercig. Gyakorlatilag hatványozódott a hatása a reikimnek, mármint amit én éreztem. Most vagy élénk a fantáziám...lehet. Vagy tényleg csináltam valamit.

 

Moru

drkata Creative Commons License 2006.11.14 0 0 634
Pontosan azt szolgálja. Mert ha tudod hogy mi miért van. Mire szolgál a LÉT.
Tudod, hogy azért van.
Előzmény: _attis (633)
_attis Creative Commons License 2006.11.14 0 0 633
Szerintem a RAI egy szervezett átverés. Ezt úgy mondom, hogy két gyerekkori barátom is RAI mester.
"Minden a fejlődést szolgálja, bármi is legyen."
Szerintem ezt mondja a rákos daganat is!
Előzmény: drkata (629)
_attis Creative Commons License 2006.11.14 0 0 632
Ha tényleg Usui lett volna akkor nem ugyanazokat a szimbólumokat adta volna?
Ez jobban sántít, mint Deák Bill!
Előzmény: hgyi (628)
_attis Creative Commons License 2006.11.14 0 0 631
Nincs, de az ezoterikában minden eladható (egyí ideig).
Előzmény: maci18 (627)
drkata Creative Commons License 2006.11.14 0 0 630
Szia!

Budapesti. Azt válaszd amit érzel, hogy jó neked.
Előzmény: 79JustMe (625)
drkata Creative Commons License 2006.11.14 0 0 629
Mi az, hogy átverni? Nem nyitogatok semmit, viszont nem rendelem magam se fölé és se alá. Nem kritizálom a technikákat sem. Minden a fejlődést szolgálja, bármi is legyen.
Előzmény: _attis (620)
hgyi Creative Commons License 2006.11.14 0 0 628

Strom-ot álmában avatta mesterré Usui mester...

Én tiszteletben tartok minden más tecnikát - pl. prana nadi -, de ennél a meseelemnél elakadtam a RAI kapcsán.

 

Előzmény: _attis (626)
maci18 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 627
ez mit jelent? azt, hogy a reikinel vannak jobb technikak?
Előzmény: _attis (626)
_attis Creative Commons License 2006.11.13 0 0 626
A RAI nem csak, hogy nem tradicionális, hanem nem is reiki.
- Más szimbólumokat használ. Ami "mezei" használatkor még nem is lenne probléma, de az avatáskor már az.
- A reikit csak előszobának tekintik a sokszázezerbe kerülő többi (arolo, tifár, angyal...) tanfolyamokhoz. Nálunk a 3/A-val mindent megkapsz, amit a reiki adhat.
- Messze nem olyan eredményes "gyógyításkor". Még maga Strom is sokszor felsült, nem tudott segíteni a hozzáfordulón, pedig hitben nem volt hiány.
Előzmény: 79JustMe (625)
79JustMe Creative Commons License 2006.11.13 0 0 625

Szia!

 

Engem a tradiciónális érdekelne.. ha jól tudom a RAI az nem az. De lehet, hogy rosszul tudom.

Csongrád megyei vagy?

Előzmény: drkata (611)
_attis Creative Commons License 2006.11.13 0 0 624
Mindegy, csak ne fürdés helyett.
:))
Előzmény: Törölt nick (621)
hgyi Creative Commons License 2006.11.11 0 0 623
bocsi, attis, hogy helyetted válaszoltam makszválnak. De gondoltam, én is ősreikis, meg te is, hát tudok válaszolni ilyen alapkérdésre... ;o))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!