Keresés

Részletes keresés

NB2 Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4237
Nefélj, lassan beindulunk:)

Mellesleg most volt 2 felkészülési meccs a szerbekkel Szerbiában, először 9-cel kikaptunk, majd ma egy döntetlent sikerült összehoznunk.
Ha azt nézzük, hol volt a meccs, ez egész jó eredmény.

Szóval HAJRÁ MAGYAROK!

Előzmény: mondial (4236)
mondial Creative Commons License 2003.09.14 0 0 4236
Még 5 nap az EB-ig és sehol senki?

Ez a cipőügy...hihetetlen gázos, h ennyivel a kezdés előtt ilyen problémák vannak...valami nagyon nem stimmel az egész válogatott körül.

A Kalmár Nagy Dóra lemondta a válogatottságot?

na mindegy, hajrá lányok, Andi rullz!

BBWD Creative Commons License 2003.08.16 0 0 4235

meg a latogatottsag is szegyen

de nagyon nagy

Előzmény: charley11 (4234)
charley11 Creative Commons License 2003.08.16 0 0 4234
"Ha valaki, hát Horváth Juci igazán megérdemli, hogy ne felejtsék el, a torna mûsorfüzetében ennek megfelelõen több kedves történetet olvashatunk róla egykori edzõi, vagy éppen egy korábbi játékostárs tollából. Sajnos mégis tudunk olyan ex-PVSK-st említeni, akinek viselkedése nem volt méltó az õ emlékéhez: Latasha Byearsrõl, a MiZo korábbi amerikai vendégmunkásáról van szó, aki bár nem játszott együtt Horváthtal, azért talán mégsem mostanára kellett volna idõzítenie, amit tett. Sõt, egyáltalán nem kellett volna elkövetnie, amivel, úgy tûnik, megalapozottan vádolják, ugyanis szexuális zaklatás miatt indult nyomozás ellene a tengerentúlon. Állítólag a 30 éves erõcsatár aktívan közremûködött, amikor három férfi megerõszakolta egyik régi csapattársát."

Ez az idézet a NS-t és MM-t(Mihályi "újságírót") minősíti. Hogy lehet valaki ekkora tahó hogy egy ilyen emléktornát ilyesmivel vezessen fel?!
Ez egyszerűen szégyen!

Előzmény: Jgermeister (4227)
BBWD Creative Commons License 2003.08.16 0 0 4233

ez azert nagyon durva...

annak fenyeben foleg, hogy 2 hete Miskolcon egy valogatott kezilabda meccsen 3000 nezo volt

whiskys Creative Commons License 2003.08.16 0 0 4232
A tendencia alapján este 250-en lesznek a bosnyákok ellen. :-((( Azért ez égés...
BBWD Creative Commons License 2003.08.16 0 0 4231

most meg 500???
Előzmény: Jgermeister (4230)
Jgermeister Creative Commons License 2003.08.16 0 0 4230
"Horváth Judit-emléktorna, női válogatott viadal, Pécs

Ezt senki sem élvezte

MIHÁLYI ANDRÁS

NS, 2003-08-16

A hatalmas hőség és a kevés néző miatt ugyan meglehetősen hangulattalanul indult a pénteki első meccs, a horvátok és a bosnyákok délszláv rangadója, ám a végére belelendültek és belelkesültek a hölgyek.



Főleg Bosznia-Hercegovina legjobbjai, akik láthatóan presztízskérdést csináltak a Pécsett jól ismert Popovic és társai legyőzéséből – fájdalom, a hajrában elrontották a meccslabdát, így be kellett érniük a tisztes vereséggel. Rövid időn belül harmadszor egymás után, mivel a két válogatott két alkalommal is összecsapott a Horváth Judit-emléktorna előtt. Lám, így is lehet, bár egyik ország sem jutott ki a szeptemberi, görögországi Európa-bajnokságra, edzésben vannak a játékosok annak érdekében, hogy a következő kontinensviadal kvalifikációja kedvezőbben alakuljon a számukra. Tán nem lett volna haszontalan, ha a hasonló helyzetben lévő honi férfiválogatott is ekképpen cselekszik…
Ezzel már rá is tértünk a magyarokra, akik este ezúttal honfitársaik ellen tehették próbára felkészültségüket, tekintve, hogy a B-válogatottnak is nevezhető Universiade-csapat volt Iványiék ellenfele. Körülbelül négy percig. Utána viszont már nem igazán voltak ellenfelek Roczkovék, akik közül az első kilenc percben egyedül Bartha Csilla tudott a gyűrűbe találni. Nem villogott támadásban a felnőttegyüttes sem, de még így is hamar elhúzott 20 ponttal, köszönhetően néhány – amúgy ritkaságszámba menő szép akciónak. Mindkét edző bőszen rotálgatta csapatát, hogy lehetőséget kapjon mindenki, de igazán kitűnni senkinek sem sikerült.

Így aztán unalmasan csordogált a találkozó, a nagyválogatott 25 pontos vezetése után láthatóan nem törte magát, ami talán jó is abból a szempontból, hogy nem vette el teljesen Buttás Pál lányainak önbizalmát. Bartháék meg, lelkesek voltak, harcoltak becsülettel a térfélcserét követően, aminek eredményeként megnyerték a harmadik játékrészt. Azt a játékrészt, amiben a legjobbak mindössze tíz pontot értek el – mi tagadás, van hová javulnia a formájuknak az Európa-bajnokságig…
Az universiade azonban időben közelebb van, sokkal közelebb, tehát voltaképpen örülhettünk, hogy a második félidőben a fiatalabbaktól láthattunk több biztató jelet. Utólag megállapíthatjuk: ennek a meccsnek nem volt túl sok szakmai értéke, még csak azt sem mondhatjuk, hogy a hölgyek játszottak egy jót, mert nehéz volt jól játszó embert találni a pályán. Ennélfogva még inkább megmosolyogtató volt, hogy egy erősen borízű hang a lelátóról állandóan az olimpiát emlegette. Talán nem mondták meg neki, hogy az ötkarikás játékokhoz minimum az elődöntőig el kellene jutni a felnőtt Eb-n.

Mestermérleg
Rátgéber László: – Kihasználtuk, hogy a cseresorunk szerepelhetett ezúttal, igaz, erre rá is voltunk kényszerülve. Sajnos nem játszottunk jól. Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy milyen nagy problémák vannak a magyar női kosárlabda jelenében.
Buttás Pál: – Az első félidei arcpirító játékunk után, az utolsó két negyedben már azt a teljesítményt nyújtotta a csapat, ami elvárható. Ennek a két játékrésznek az emléke kell, hogy megmaradjon a játékosokban."

Lecso11 Creative Commons License 2003.08.15 0 0 4229
nekem többnek tűnt.
Előzmény: BBWD (4228)
BBWD Creative Commons License 2003.08.15 0 0 4228

1000 nezo???
Jgermeister Creative Commons License 2003.08.15 0 0 4227
www.dksk.com:
"Ismertük õt. Nagy volt és kiváló, a mi szívünkhöz közel álló” – ebbõl a transzparensbõl minden kiderült.

Magyarország - Horvátország
65-54 (20-16, 13-17, 16-10, 16-11)

Pécs, 1000 néző. Vezette: Váradi, Szabó Gy.
Magyarország: Iványi 5/3, Csákány 2, Károlyi 13/3, Cserny 14/3, Keller 8. Csere: Eördögh 8, Englert 2, Seres 10/6, Vajda -, Horváth Zs. 3/3, Kajdacsi -.
Edző: Rátgéber László, Boksay Zsuzsa
Horvátország legjobb dobói: Puzar 16/6, Maloca 11/3, Stampalija 9

Az is, hogy milyen ember volt Horváth Judit, a PVSK néhai válogatott irányítója, és az is, hogy itt és most rá emlékeztek. Az itt alatt egyébként jelen esetben legnagyobb sikereinek színhelyét, a pécsi sportcsarnokot, a most alatt pedig egy forró nyári estét, a Horváth Judit-emléktorna elsõ napját kell érteni. Vagyis végre valahára megrendezték a régóta tervezett viadalt, amelynek ötlete már hat esztendeje, a csupaszív kosaras tragikus balesete után felvetõdött. Istenem, már hat esztendeje…
Ha valaki, hát Horváth Juci igazán megérdemli, hogy ne felejtsék el, a torna mûsorfüzetében ennek megfelelõen több kedves történetet olvashatunk róla egykori edzõi, vagy éppen egy korábbi játékostárs tollából. Sajnos mégis tudunk olyan ex-PVSK-st említeni, akinek viselkedése nem volt méltó az õ emlékéhez: Latasha Byearsrõl, a MiZo korábbi amerikai vendégmunkásáról van szó, aki bár nem játszott együtt Horváthtal, azért talán mégsem mostanára kellett volna idõzítenie, amit tett. Sõt, egyáltalán nem kellett volna elkövetnie, amivel, úgy tûnik, megalapozottan vádolják, ugyanis szexuális zaklatás miatt indult nyomozás ellene a tengerentúlon. Állítólag a 30 éves erõcsatár aktívan közremûködött, amikor három férfi megerõszakolta egyik régi csapattársát. No de vissza inkább Baranya fõvárosához, mert ez a nap szerencsére még így sem róla szólt. Noha az a mintegy ezer szurkoló, aki elzarándokolt a csarnokba, természetszerûleg õt is szájára vette, de a holt szezon kosárfanatikusait inkább a honi kedvencek érdekelték. Akik elsõ nyilvános mérkõzésüket játszották az Európa-bajnoki felkészülés jegyében, új parketten, merthogy a legszembetûnõbb változás az volt a MiZo-Pécsi VSK oroszlánbarlangjában, hogy felújították a játékteret. Meg, hogy a televíziós riporteri állás átkerült a másik oldalra, a zsûriasztal mellé-mögé, a pécsi B-közép nagy örömére, amelynek így már nem kell állandóan nyújtózkodnia, hogy lássa a pályán történteket.
Csütörtökön az elsõ említésre méltó történés Cserny Réka centerkosara volt, Csákány Emõke szép bejátszása után – hozzá kell tenni, ez már a harmadik próbálkozása volt a horvátok elleni találkozó elején a fiatal erõcsatárnak. Az Amerikában tanuló tehetség amúgy feltûnõen sokat vállalt a késõbbiekben is a meccs során, nem kevesebb, mint 14 alkalommal dobott kosárra 21 pályán töltött perce alatt, és az agilisságát díjazta is a közönség. Akárcsak azt, hogy szinte végig a magyar válogatott vezetett, egyetlen kivételtõl eltekintve, amikor 30–31-re pár másodperc erejéig magukhoz ragadták az elõnyt a vendégek, az elsõ félidõ hajrájában.
A harmadik negyedben viszont végképp faképnél hagyták ellenfelüket a mieink, amit jó védekezésüknek köszönhettek: ebben a játékrészben hét perc alatt mindössze két pontot kaptak. Erre lehet építeni a késõbbiekben is, a csapatjáték ellenben még nagyon akadozott, sok volt az olyan szituáció, amikor nem értették meg egymást a hölgyek. Ennek tudható be a 18 eladott labda jó részre – ám emlékezzünk inkább a szépre: Iványi Dalma végjátékbeli triplájával voltaképpen biztos gyõzelmet aratott az alig több mint egy hete együtt dolgozó együttes.
A hibák kijavítására pedig a nagy megméretésig több mint egy hónapjuk van még Rátgéber László tanítványainak.

Mestermérleg

Rátgéber László: – Nagyon látszott rajtunk, hogy ez volt az elsõ mérkõzésünk, de jól harcoltak a lányok. A magyar válogatott megszokott problémája továbbra is fennáll, a palánk alatti védekezésen lesz még mit javítanunk. Habár egy-két játékostól bíztató momentumokat láttam, gondolok itt Csernyre és Kellerre.
Zeljko Ciglar: – Ahhoz képest, hogy a magyarok felkészülésének elsõ szakaszában találkoztunk, jó meccs volt. De nekik legalább van mire készülniük, hiszen õk kijutottak a kontinensviadalra, ellentétben velünk.

Magyar Universiade-válogatott–Bosznia-Hercegovina 50–57 (11–18, 14–13, 11–8, 14–18)
Pécs, 250 nézõ. V: dr. Páli, Téczely
UNIVERSIADE-VÁLOGATOTT: Heller (6), Csontos (5), Szakács (8/3), Bartha (3), HORVÁTH ZSÓFIA (7). Cs: Rockov (2), Kovács K. (4), Izsák (3/3), HALMOS (8/3), Farkas (4), Zsovár (–), Bereczki (–). Edzõ: Buttás Pál
BOSZNIA-HERCEGOVINA: SAVICS (13), Musics (11), HADZSIMUSZTAFICS (12), PAUNOVICS (15), Varda (1). Cs: Bejtics (–), Mehmedics (–), Imamovics (–), Petrovics (–), Tabakovics (–), Secserbegovics (–), Sarajlija (5/3). Szövetségi kapitány: Zoran Mikes

Forrás: www.nemzetisport.hu"

Big (the real) Creative Commons License 2003.07.30 0 0 4226

bizony:O))
Előzmény: Lecso11 (4225)
Lecso11 Creative Commons License 2003.07.30 0 0 4225
Litván és amerikai kosaras a Diósgyőrben

2003. július 30., szerda, 14:28


Az Euroligában szerepelt játékosokkal erősített a Diósgyőr nőikosárlabda-csapata, amelynek célja az Európa Kupában a továbbjutás az első körből.

A szerdai sajtótájékoztatón Honos Péter, a klubot működtető kft. ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy egy plusz egy éves szerződést kötöttek a litván Agne Abromaitéval. A 24 éves, 188 cm magas kosaras franciaországi kitérő után a Lietuvos Vilnius együttesétől érkezik augusztus 15-én.

A másik újonc az amerikai Chana Perry. A 35 éves, 195 cm magas játékos az utóbbi években olasz csapatokban szerepelt, legutóbb a szintén euroligás Famila Schio együttesében. A 2001-2002-es idényben harmadik volt a legrangosabb női sorozatban a Parmával, Yolanda Griffith és DeLisha Milton csapattársaként. Egyetemi éveiben megválasztották az NCAA legjobbjának, és az Universiadén az amerikai válogatott tagjaként bronzérmet nyert. Perry egy évre írt alá, és október 1-jén csatlakozik a DKSK-hoz.

A csapat hétfőn kezdi az alapozást. Az Európa Kupában német, horvát és osztrák ellenféllel találkozik, és a cél a legjobb 24 közé kerülést jelentő első vagy második hely megszerzése.

vpalko Creative Commons License 2003.07.25 0 0 4224
Te nem tudsz róla valamit, miért tűnt el ennyire, ilyen hirtelen. Megsérűlt vagy valami más oka lehetett?
Mert tényleg az egyik legjobb játékos volt.
Előzmény: Dr. Máris (4214)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.23 0 0 4223

hat a hirek nalunk is alig csordogalnak...

nagy a titkolozas

Előzmény: bz_ (4222)
bz_ Creative Commons License 2003.07.22 0 0 4222
Nem vagyok bennfentes, a hírek meg elég vékonyan csordogálnak. Sok a bizonytalanság, a feltételezés. Nem forró ez, leginkább semmilyen.
Előzmény: Big (the real) (4221)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.22 0 0 4221

nem a forumon

a csapat korul

Előzmény: bz_ (4220)
bz_ Creative Commons License 2003.07.22 0 0 4220
Arra hát.

Forró? Hát, nem tudom mitől érezte forrónak, aki úgy döntött... Szerintem elég lájtos a forgalom mostanában.

Előzmény: Big (the real) (4219)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.22 0 0 4219

a sajat forumotokra?

meg mindig forro a helyzet?

Előzmény: bz_ (4218)
bz_ Creative Commons License 2003.07.22 0 0 4218
Nos hát akkor a mai nappal az utolsó link is eltűnt a PVSK honlapjáról, ami ilyen vagy olyan módon a szurkolói fórumra mutatott. De hogy kinek jó ez és miért, képtelen vagyok felfogni...

Hajrá PÉCS!!!Í

Big (the real) Creative Commons License 2003.07.21 0 0 4217

erdekes...
Előzmény: bz_ (4216)
bz_ Creative Commons License 2003.07.21 0 0 4216
http://www.gysev-orsi.com/hir/index.phtml?id=3771

Török Zoltán interjú

"...augusztus 4-én indul a felkészülés, de kérdés, hogy kikkel, hiszen játékosaink többsége a különbözõ korosztályos válogatottakban dolgozza végig a nyarat.

- Felkészülésünkön játékosainknak ott és olyan formában kell megjelennie, ahogy azt Natalia Hejkova elõírja. Ezen a téren sem nyilvános üzengetésbe, sem újabb háborúba nem szeretnénk bonyolódni, de olyan döntést hoztunk, melynek értelmében játékosaink vezetõedzõnk, Natalia Hejkova által elõírt egyéni felkészülési rendet fogják végrehajtani!

- Hogyan egyeztethetõ össze mindez a válogatott érdekeivel?

- Ahány játékos annyi eset. Klubunk adja ma hazánkban az ifi, a junior, az universiádé, és a felnõtt válogatottban a legtöbb játékost. Igyekszünk minden elvárásnak megfelelni, de ahogy azt az elõzõekben is fogalmaztam, egyéni elbírálás szerint vezetõedzõnk által meghatározott programot hajtjuk végre. Ebben a kérdésben hajthatatlan vagyok!

- Ezen a téren történt egyeztetés a szövetség vezetõivel?

- Igen. Túl vagyunk már valamennyi egyeztetésen. A szövetség vezetõivel történt megállapodásunk értelmében annak eredményét az MKOSZ illetékeseinek van joguk ismertetni. Mi a végsõ megállapodás valamennyi elemét magunkra nézve kötelezõen végrehajtjuk!

- Edzõnõnk is részt vett ezeken a megbeszéléseken?

- Természetesen, hiszen õ valamennyi kérését szakmai érvekkel támasztotta alá."

Ezt úgy kell-e érteni, hogy derék szövetségünk "illetékesei" (Kik is pontosan? - Nem mindegy!) mind a négy válogatott illetékes szakmai vezetője nevében előre aláírták a biankó csekket, hogy az érintett játékosok fizikai és technikai felkészítését, a magyar válogatott játékrendjébe illesztését stb. Hejková asszony iránymutatásai szerint fogják végezni a válogatottak edzőtáboraiban?
A következő lépésben pedig Tapodi Péter küldi majd faxon Englert Orsi, Csákány Emő és Papp Kriszta (természetesen szakmai érvekkel alátámasztott) edzéstervét a válogatott edzőtáborába?
Meg jelentkezik majd Milen Vukicsevics is az Eördögh Editnek előírt külön dobógyakorlatokkal, nem?

Vagy a játékosok maguk fognak még az edzések után titokban pluszgyakorlatokat végezni?

De lehet, hogy csak paranoiás vagyok.

Mindenesetre jó lenne tudni, hogy kik egyeztek meg és miben.

Az már most biztosnak tűnik, hogy _ha_ lesz is olyan esemény, amit (a megegyezésen) kívülállók (a majdani történteket természetesen nagyban leegyszerűsítve) úgy találnának értelmezni, hogy "a Hogyishívják-Sopron nem engedte el a válogatottba a játékosait", azt a "szövetség illetékeseinek" beleegyezésével teszik, tehát az évekkel ezelőtt elnökségi határozatban rögzített szankciók (többmilliós büntetés, eltiltás) erre az esetre nem lesznek érvényesek.

Az eljáráson persze nem lepődnénk meg, hisz nem is olyan rég a GySEV-Ringa úgy cselekedett a Magyar Kupa kiírásába ütköző dolgot, hogy előtte megszerezte "a szövetség illetékeseinek" a hozzájárulását, így csak a hazai csapat és a meccsre kilátogató nézők maradtak hoppon. Csakhogy itt most nem nemzetközi kupameccsek közé ékelt kvázi tétnélküli meccsről beszélünk, hanem a magyar válogatott olimpiai kvalifikációjáról.

De lehet, hogy csak paranoiás vagyok, és minden meghívott lány elmegy abba az edzőtáborba, amibe meghívták, végigcsinálja azt a felkészülést amit ott előírnak neki, és az egész megegyezés csak az időpontok egyeztetése csupán. Hiszen az még gondolatnak is merész lenne, hogy nem csak a magyar de a jugoszláv válogatott felkészülésébe is lényegesen beleszólhatna Hejková...
"Gordana Bogojevic elõreláthatólag csak az Európa-bajnokság után [érkezik városunkba], de az õ részletes felkészülési programját Hejkova már egyeztette."

Mondom, jó lenne tudni, hogy kik egyeztek meg és miben.

Hajrá magyarok!

Big (the real) Creative Commons License 2003.07.02 0 0 4215

ja:)
Előzmény: borishun (4213)
Dr. Máris Creative Commons License 2003.07.02 0 0 4214
OIK 94.
Tungsram csarnok.
Előzmény: vpalko (4211)
borishun Creative Commons License 2003.07.02 0 0 4213
Hát, a lüke olaszok a női kosár elsőosztályt is Serie A-nak nevezték el, ezért nem volt egyértelmű (ill. itt abszolút nem:)) ). Bár, alapvetően hogyan gondolhattam egy kosárszerető emberről, hogy ezt nem tudja... bocsi :))
Előzmény: Big (the real) (4210)
NB2 Creative Commons License 2003.07.02 0 0 4212
Egy női kosártopicban?:)
Előzmény: Big (the real) (4210)
vpalko Creative Commons License 2003.07.02 0 0 4211
Hol készült ez a kép, emlékszel még rá?
Előzmény: Dr. Máris (4209)
Big (the real) Creative Commons License 2003.07.02 0 0 4210

micsoda?

én a fociról beszélek...

Előzmény: borishun (4206)
Dr. Máris Creative Commons License 2003.07.02 0 0 4209
Ez egy 94-es kép.
Sajnos személyesen nem ismertem.
Előzmény: vpalko (4208)
vpalko Creative Commons License 2003.07.02 0 0 4208
De érdekes, ez már nagyon régi kép lehetett. Amikor én utoljára láttam teljesen máshogy nézett ki.
Te ismerted személyesen is? Milyen volt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!