Keresés

Részletes keresés

Füfke Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53371

Dave!

 

Annyira jól szoktál olvasni a sorok között, most mégis arra kérsz, hogy magyarázzam el?

 

Az egész válogatottsági dolognak ok-okozati összefüggése van, nem lehet csak úgy kapásból 20 nevet kidobni, mert 20 ember 20 féle képpen gondolja. Engem se tartottak válogatott szintű játékosnak egyesek az már más kérdés, hogy a mai napig egyedüliként egy válogatott elleni edzőmeccsen figyeltek fel rám és csatlakozhattam a kerethez! Tehát a "játékommal" küzdeni tudásommal figyelt fel rám Czitrom Andris, amit azóta is emleget én pedig nagyon-nagyon köszönöm neki, mert valóban úgy léptem pályára azon a meccsen, hogy én akkor is bebizonyítom, hogy közéjük való vagyok (sajnálatos módon az SZPK egyedüliként Viczena Gábort jelölte csak a válogatottba). Nem duzzogtam, nem hisztiztem, nem puncsoltam, egyszerűen bejátszottam magam! Volt még 3 VB-m, ahol két szövetségi kapitány is úgy gondolta alkalmas vagyok a címeres mezre, sőt Ágoston Zsolt töretlenül bízott bennem, s csapatkapitányi szalaggal is felruházott, egészen addig amíg be nem indult a hátam mögött a szarkeverés. Nevetséges kifogással (nem kommunikálok jól angolul) elvették tőlem, a fúrógép biztosan magára ismer, de ez sem hátráltatott vissza, az utolsó VB mérkőzésünkre Nádor Krisszel pedig a mai napig élesen emlékszem, szó szerint a szőnyeg alá akartak söpörni minket. 2 Legenda (ahogy te fogalmaztál a blogodban) utolsó fellépését akarták tönkretenni azok, akik még a mai napig is ott vannak a válogatottban!!! Nem fogok kezet a búcsúzó válogatott csapattársammal? Csak, hogy a legapróbb dolgot említsem... Nem fogom kiteregetni a gerinctelenségeket, de nagyon-nagyon sokmindent tudnék mesélni (egyszer talán egy könyvben), hogy milyen érdekes történetek voltak 8 éven át (amíg én ott voltam) a válogatott házatája körül. Asszem nekem és Krisznek hitelt érdemlő állításai vannak és lesznek is, mert átéltünk sokmindent ebben a sportban!

 

Hogyan is vársz tőlem 20 nevet, amikor ennek az alapja a válogatási módszerrrel kezdődik, az anyagi ráfordításon át a taktika és a csapategység kialakításával fejeződik be!

Szerinted nem akarna ott lenni az összes SZPK-s a válogatottban? Szerinted nem adnák oda a fél kezüket, hogy a svédek ellen küzdhessenek? Illés Laci látta az én könnyeimet 2002-ben, én láttam Móricz Levi, Bognár Geri, Szabó Tibi..stb. könnyeit, hogy mit jelentett nekik a címeres mezben pályára lépni a válogatottban...

Soha nem felejtem el, hogy a Globe arénában játszott válogatott meccsünk előtt egész este azon imádkoztunk komáromiak, hogy ne az újonc Bognár Geri legyen a lelátós, nehogy pont ő ne játszhasson a legendás arénában...nem puncsoltunk a Pavelnak, tisztességesen vártuk a döntést. Bognár másnap a lelátóra került, s zokogott. Szabó Tibi, Bankei Laci és jómagam megkértük Pavelt, hogy legalább a melegítésre had jöjjön le közénk, s Pavel jó ötletnek tartva felajánlotta a lelátósoknak ezt a lehetőséget. Bognár Geri örömmel jött, volt olyan aki duzzogott és maradt a lelátón...ez baromi nagy különbség! Az már csak hab a tortán, hogy Gerit az egész mérkőzés alatt a kispad mellett tartottuk, szóval részese volt a mérkőzésnek. Ez sem tetszett egyeseknek! Pedig a 21. szék még a legvérszemesebb IFF tagnak sem tűnt fel, csak nálunk jelentett belső problémát!

 

Visszatérve, én nem tudom neked megmondani, hogy ki az a 20 név, mert nem ismerek mindenkit. Csak ismételni tudom önmagamat, hogy azokat tudom megmondani akik nem odavalóak a korábban említett problémáim miatt? Ez egy csapatsport, oda egység kell. Aki ebbe az egységbe nem illik bele, az nem odavaló!

A finn edző munkásságát nem kritizálom, mert nem ismerem és ugyan jókat hallok a válogatott játékosoktól, de az, hogy ő nem kap valós képet az egész floorball piacról az egészen biztos! És ha ő nem járja végig a csapatok edzéseit, mérkőzéseit, akkor csak hozott anyagból tud építkezni, az már más kérdés, hogy 19-re lapot kérve megakarta váltani ezen a VB-n a világot, ami nem sikerült neki...ezt viszont alá kell írnia!

A játékosok nem fogják megadni senkinek a tiszteletet, ha nem úgy viszonyulnak hozzájuk. Ez a magyar ember ismérve! Engem is rühellnek jópáran, mert nem adom meg  a tiszteletet, de az az illető nézzen vissza a múltjába és találja meg, mikor nem adta meg nekem, én csak alkalmazkodom a felálláshoz!

 

A pénzkérdést is kitárgyaltam korábban, hogy lehetett volna anyagi bevételt generálni, hogy olcsóbb legyen a felkészülés, VB...úgyhogy asszem mindenre megvan a válasz!

 

 

Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53370

A legnagyobb baj, hogy ezek az emberek nem itt élnek közöttünk. Annak idején egy Bedő zolival mindenhol találkoztál, később is Velem, Ákossal, a többiekkel. Most ezekkel nem, hacsak ki nem mész Főnix meccsre.

Az elnök, elnökség nem hajlandó kommunikálni a csapatokkal, játékosokkal. A kritikára nem reagálnak sem szóban, sem tettekben.

 

Előzmény: Füfke (53364)
_Maverick Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53369

Mi lenne a ti 20-as keretetek most? Tényleg kíváncsi vagyok, hogy az mennyiben különbözne ettől. Mármint nem nagy vonalakban (győztesek, fele jobb, stb.), hanem konkrétan 20 név. Érdekes lenne összevetni többek véleményét (Pavel, Krisz, Füfke, Tamás, stb.) a kritika mellett. Persze nem lehetnek benne olyanok, akik lemondták, vagy akiről biztos, hogy nem vállalná már családi vagy egyéb okok miatt.

Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53368

A Phoenixnek mindig át lett adva, ott a pályán! Nme egyszer láttam, mert ellenünk játszottak!!!

 

Előzmény: strew (53366)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53367

Tamás!

 

Hiszem én is, hogy akarnak. De nem a legjobb 20 van ott. Van a felénél jobb! ÉS valóban nem a legjobb a taktika. Nem a magyar floorballosokhoz van igazítva.

 

A másik amit mondassz. Való igaz. különdíjai még sehol. A 2011/12-es bajnokság különdíjai még sehol.  Legjobb játékos, legjobb pontszerzők stb

Előzmény: strew (53366)
strew Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53366

Minden évben lerombolta a szövetség az utánpótlásunkat azzal hogy nem adtak át érmet! Teljes csapat hagyta abba a floorballt őszre az osztályozó gusztustalan döntése miatt és az át nem adott elismerések miatt!

A vicc hogy utána meg megbüntettek minket hogy nem tudtunk indítani utánpótlás csapatot.

 

Hány ilyen lelkes és jó képességű játékos tűnt el a közelmúltban mint pl.: Vágó Anikó?

MIÉRT??? Hányan csalódtak hogy nem lehettek válogatottak mert nem abban a csapatban játszottak amiből lehet válogatottnak lenni. Csapatok szűntek meg emiatt, mert a húzóembereknek elvették a motiváció az örömöt.

 

Sajnos akor amikor egy személy rájött arra, hogy bajnokságot itt úgy lehet nyerni, hogy lerombolja azokat a csapatokat akik jobbak az övénél és erre teret is adott neki az MFSZ borítékolható volt a Magyar floorball lejtmenete.

 

Sajnálom most ezt a férfi csapatot, mert több volt, van bennük, sok jó dolgot is lehet látni, de kapura majdnem hogy veszélytelenek vagyunk. Nem láttam minden meccset végig, de nagyon sokszor éreztem azt, hogy meg van tiltva a kapuralövés!? Üres pozíciókból alibimegoldásokat választunk nem látni a tüzet az affinitást pedig tudom, hiszem, látom hogy akarnak, de mintha nem is azt a játékot játszanánk...

 

 

Előzmény: Siroki Brjeg (53365)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53365

Krisz!

 

Kimentünk egy ballhoki VB-re tavaly. Azt se tudtuk mi az, de kaptunk senkitől sem 33 gólt. A világot végigverő Szlovákiától a lányok 15-t. A fiúk is becsülettel helytálltak. kaptak ugyan nagyobb zakót a bemudai meg kajmán szigeteki kanadaiaktól, de nem adták fel, csúsztak, mászak , pontot szereztek a Barcelona jégkorong csapatára épülő spanyoloktól.

Miért? Mert mindenki tökös legény volt (a lányok is) és mindenkinek volt sport műltja, egy sem volt tonából felmentett.

Ott volt pédául Vágó Anikó, akit itt a válogatottnál semmibe vesznek, aki ment, mint a gép, már olyan fáradt volt, hogy csak nézett ki a fejéből, de visszament és döntő gólokat lőtt. Az ilyen emberek hiányoznak a florball válogatottból.

Előzmény: Top 66 (53363)
Füfke Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53364

Krisz, jó írás, de megnyugtatlak, hogy ők nem voltak itt a magyar floorball történetének 2/3-nál...ők nem tudnak semmit, hogy mennyit güriztünk azért, hogy ezt a kis sportágat felemeljük! Kik a hírvivők? Érdek emberek vannak, akik irigységből és anyagi megfontolásból sohasem fognak isteníteni egy Nádort, Strausst, Országh Ákost, Pavelt, Bedőt, Babát...stb. Ők korábban bélyeget gyűjtöttek, sakkoztak, természetet jártak és most itt vannak közöttünk a semmiből és a beléjük fektetett bizalommal nem tudtak élni. Elrontották, emberek vagyunk...csak ők még ezek után sem mérlegelnek, hanem kapaszkodnak a karfába! Egy Vörös Laci, egy Apostol Ági, egy törekvő-törtető, de eddig semmit sem felmutató Kovács Geri, egy médiaharcos Gál Tamás, akik a mai napig ott fogják két kézzel a karfát, ahelyett, hogy mérlegelnének és elszámolnának a lelkiismeretükkel!

 

Az biztos, hogy valami nagyon nem működik....ablakon kidobott pénzek vannak. Lehet, hogy baromira átlátható a rendszerük, de pénzpazarlás, szakmaitlanság, semmittevés a három fő mozgatórugója ennek a vezetőségnek!

 

Én attól vagyok idegroncs, hogy ennyi főtitkári fizetéssel nem sül le a bőr a képéről a főtitkárnak, nem-nem irigykedem a pénzére, csak pusztán a semmittevésére, de arra nagyon! Ekkora motiváló pénzzel a helyében nem várat, hanem palotát építettem volna. Ő 1 év után a roskadozó kunyhó bedeszkázásához keresi a 100-as szöget, de lehet, hogy ő nem 100-as!

 

Rohadtul idegesít, hogy jelen pillanatban is két civil egyesületnek írok pályázatot, ahelyett, hogy aludnék!

Előzmény: Top 66 (53363)
Top 66 Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53363

Tisztelt sporttársak!

Pavel,Füfke,

Gál Tamás és szövetségi emberek!

 

1995-ben Svájcban az Európa bajnokságon(Vb nem volt,de minek,mert a jó csapatok  Európában voltak,vannak)

Svédország-Magyarország  10-1 !Játszhattam abban a csapatban,pedig kb fél éve floorballoztam.

A Svédek akkor is már sztárok voltak és csodásan játszottak. De! A pályán volt egy fizikálisan nagyon erős Magyar  csapat,akiknek volt merszük szembeszállni a Svéd óríásokkal .Végig védekeztünk és ha kellett ütköztünk és harcoltunk!Játszhattam egy olyan Top Flooros sorban aminek a játékosai nyerő típusú emberek voltak és jó részük még vagy volt profi jégkorongozó volt!2-1-re kapott ki a sorunk a Svédektől.

Ugyanez a sor a házigazda Svájccal 2-2-öt játszott(a meccs 7-3 Svájcnak),majd a Csehekkel egy 1-2-öt(a meccs  6-3-a Cseheknek)

Megemlíteném az akkor nagy ellenség Szolnokot vagy TF-et,Veszprémet,akiknek a Válogatott játékosai is nagyon jó játékosok voltak,de a lényeg,hogy nagy részük nem fosott be és nem akarta még meccs előtt vagy közben le cum..i a jobb csapatokat.

Azért,mert Gál Tamás vagy az apukák ezeket az eredményeket nem tudják vagy nem akarják tudni(csak a mostani válogatott képei és eredményei vannak a hunflorballon!)attól még ezek és más jó és szép eredmények voltak a floorballunkban .Érdemes lenne megbecsülni azokat akik tényleg rohadt nehezen kerültek be a válogatottba és ott komoly eredményeket értek el!

Örültünk,hogy kijutottak(érdekes körülmények között), ne vegyük el tőlük ezt az eredményt(biztos nem örülnének,ha pár év múlva már levennék őket a hunfloorballról).Viszont sokan mondtuk,hogy szép szép,de az a komolyabb  eredmény,ha a 12-be jutnak a Vb-én.Ez nem volt egy lehetetlen feladat, 3-bó l 1-szer verhető Lengyelt kellett volna verni. Hiába mondták azok akik sok floorballt láttak már,hogy a csapat fele nem a válogatottba való,őket ez nem érdekelte. Hiába mondtuk,hogy nyerő típusú játékosok és edzők kellenek….Nem akarok senkit bántani,de sajnos a tények minket igazoltak!Ehhez az eredményhez max azért kellett a Finn edző,hogy a  selejtezőn lemutyizzon a Lengyelek Finn edzőjével. Akik ott voltak most ennyit tudtak(mindegy,hogy a tudásuk vagy a merszük nem volt meg),ne bántsuk őket, ők a maguk módján mindent megtettek .Az más kérdés,hogy ezt az eredményt gyakorlatilag egy jól edzett Ob 2-es csapattal és edzőként a 4 éves unokaöcsémmel is elérhették volna. Bárki mondhatja,hogy kárörvendek,de ha valaki látott volna a tegnapi meccs nézése közben az látta volna,hogy mennyire  idegroncs vagyok és legszívesebben agyoncsaptam volna ezeket a rohadt Svédeket. Ez az eredmény(33-2) és ez a hozzáállás  amit láttam a Magyar játékosoktól  elfogadhatatlan és borzasztó kellemetlen.

A szakmai dolgokról annyit,hogy ok,ha a Finn edző bá  mindig nyerni akar,de azért ő se gondolhatta komolyan,hogy megverjük a Norvégokat .Azt láttam,hogy iszonyatos energiákat vitt el a Norvég  meccs .A   Svéd és Lengyel meccsre kipukkantak a játékosok. Magyarul ez rohadtul el lett taktikázva(ba…a.) Azt se értem,hogy a mai meccsen  ha már nem volt erő,akkor a küzdőszellem miért nem volt meg. Pafféritől ezt nem is vártam,mert halvérű,de a Finn bá azért ordíthatott volna egy komolyat és lelket önthetett volna a játékosokba. A körbe körbe passz nagyon szupi volt(mintha a Ch-t látnám)csak  miért nem lőttek kapura?Capetz Chris lövöldözött,de hát a kapu elöl eltolták a 60-70 kilós játékosainkat .A lényeg,hogy hiába próbálja azt játszani a válogatott,mint a Finn csapat,ha nincs meg mellé a fizikai és technikai tudás,akkor nem lesz meg az eredménye.Jó,hogy lőttünk egy kevés gólt a nagy csapatoknak,de ezek a játékosok miért nem védekeztek rendesen és miért nem a legfontosabb meccsen lőtték gólokat?

Ezek a Lengyelek jobbak voltak,tétmeccsen jókor tették oda magukat.  Sajnos  ez az igazság.

A Vb nem ért véget,igaz,hogy jóval gyengébb csapatok maradtak ellenfélnek,de egy USA vagy Canada azért nem olyan rossz. Remélem össze kapják magukat a játékosok és hozzák az alsóházban a legjobb eredményt.

 

A vezetők pedig mélyen magukba néznek és talán  elgondolkodnak ,hogy azt a rengeteg pénzt amit a fizetésükre és a Vb turistákra költöttek azt miért is tették…..

 

 

Füfke Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53362

Eljöttek háztűznézőbe! :)))

 

Előzmény: Siroki Brjeg (53361)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53361

Ki volt az az idióta, aki kitalálta, hogy pár héttel a VB előtt a lengyeleket hívjuk meg????

Meg minek játszottunk velük azóta többször is, mióta kiderült, hogy egy csoportban vagyunk????

 

Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53360

Nem olvasom még a hunfloorballon a szakácsgyerek lemondását, de az elnökségét sem!

Füfke Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53359

Befejeződött az Albert-Czibor Emlékkiállítás! A 10 nap alatt 2960 fő látogatta meg a két futballegenda relikviáit...

Füfke Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53358

Retrocikkek a múltból...különkiadás

 

Részlet a 2012. március 28-i elnöki beszámolóból!

 

"Szövetség

Az általános működésben tapasztalhatóak előre lépések. Az új elnökség elkötelezte magát az átlátható működés mellett. Fontos szempont, hogy mindenki számára jól követhetően történjenek az események a szövetségen belül. Sikerült elérni, hogy minden ún. szövetségi eseményről (elnökségi, bizottsági ülés, közgyűlés stb.) rövid határidőn belül eljussanak az információk a tagegyesületekhez. A gyorsaság mellett a kommunikáció minőségén is sikerült javítani. Ez megnyilvánul mind az általános tájékoztatás (pl. hunfloorball), mind a specifikus kommunikációban az érintettekkel.

 

Akadályok, nehézségek. 

Nyilvánvalóan nagyobb megelégedettséget jelentene, ha még nagyobb ütemben tudna az elnökség, a szövetség haladni az általa kitűzött úton. Legnagyobb akadályként a forráshiány nevezhető meg. Egyrészt a megfogalmazott tervekhez, projektekhez a pénzügyi források biztosítása. Jól ismert a jelenlegi gazdasági, társadalmi környezet. Ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy a meglévő forrásokat minél hatékonyabban használja a szövetség. Ez jelenleg egymással ellentétes folyamatokat is jelent, hiszen a fejlődés magával vonzza a gazdálkodás láthatóságának, átláthatóságának növekedését, amely pluszforrásokat igényel, miközben azok hiányától szenvedünk (ld. játékvezetői díjak). A belső bevételek növelése gátja lehet a fejlődések, szükséges a külső források intenzívebb bevonása, a nem túl kedvező a gazdasági viszonyok mellett is . A másik terület az emberi erőforrás, ahol szűk a keresztmetszet. Érdekes kettősség figyelhetőmeg a floorball környékén. Egyfelől van egy sok szemszögből jelentősnek nevezhető érdeklődés, (ld. diákolimpia, online közvetítés), másfelől megfigyelhető az érdektelenség is (ld. közgyűlési részvétel, edző- és bíróprogramok). Nincsenek sokan, akik hajlandók tevőlegesen is részt venni a munkában, keveseknél megy át az érdeklődés konstruktivitásba. Ez a hiányos állapot több olyan következménnyel jár, amelyek nagyban gátolják a fejlődést. Ilyen pl. az egy főre eső felelősség, munka nem ideális mértéke, ilyen az elkerülhetetlen összefonódás a különböző ágak között stb. Vannak mindkét területen biztató fejlemények is (pl. új szponzor a válogatottak támogatására, új személyek a VB-ben), de az elnökség megítélése szerint a fejlődés egyik kulcskérdése, mennyire sikerül elmozdulni ezeken a területeken a jelenlegi helyzetből.

 

Edzők, Játékvezetők 

Sajnos tovább tapasztalható a passzivitás, a lemorzsolódás. A tavaly befejezett edzői tréning nem hozta meg a várt eredményt, minimális érdeklődés mellett zajlottak az alkalmak. Kihívást jelent a szövetség számára a megújított Sporttörvényben foglalt előírások betartása, betartatása a sportszakemberek előírt végzettségére vonatkozóan. Emiatt is nehezen érthető a belső képzéstől való nagyarányú távol maradás. A játékvezetőket tekintve megegyező tendenciákat lehet megfigyelni. Előre lépés nem történt ezen a területen az elmúlt évben. Érdekes és figyelemfelkeltő, hogy mennyire más a megítélé-se játékvezetőinknek itthon és külföldön."

 

 

Nagyon sajnálom, hogy ezt csak most olvastam el, mert személy szerint ezeket a kijelentéseket sértésnek veszem! Valótlanságok vannak leírva!!!

 

Nem tudom ezek után mit várhatunk a 2012-es beszámolótól!

 

Ez vicc! Felháborító, megmagyarázhatatlan!

 

 

 

 

Füfke Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53357

No, ez idáig vérszegény! Sok a lógó fej...

Előzmény: Füfke (53356)
Füfke Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53356

Hát a játékvezetést most premier plane láthatja a nagyérdemű. Remélem Vörös kartárs is nézi! De helyszínen van a vezetőség apraja nagyja is, így személyesen láthatják mennyire messzi vagyunk a bíráskodástól is! 

Előzmény: Siroki Brjeg (53355)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53355

Csak még a meccs előtt. Az, hogy a legyőzzük a lengyeleket nem változtat semmit a hazai helyzeten. Változtatni kell és erről ma 4 csapatvezető is meggyőzött. A hitemet erősíti, hogy egyik beszélgetést sem én kezdtem.

Füfke Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53354

Sokan hallottak Sidi Péter egyszemélyes harcáról a sportlövő szövetség elnöke ellen! 13 év után a régi elnök távozásra kényszerült. A tegnapi közgyűlésen egyedüliként induló elnök joggal várhatta, hogy újra ő lesz a befutó, bár az előzmények mást sugalltak. A szövetség állította fel a jelölő bizottságot, akik "véletlenül" nem vették fel a jelöltek közé Nagy Györgyöt, pedig jelölés érkezett rá. A közgyűlésen ebből lett is nagy kabaré, így a helyszínen kénytelenek voltak felírni a régi elnök neve mellé a kihívóét is. Persze a szavazás során Nagy György simán odavert a réginek, így mától új elnöke van a sportszövetségnek!

 

Azért érdekes, hogy egyesek mennyire ragaszkodnak a pozíciókhoz, s ezért képesek is mindenre! 

hyp-r Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53353

hát igen mi nem voltunk csini-bini flikk-flakk huszárok 40ezres ütőkkel de azért emelt fővel jöhettünk le minden meccs után...

Előzmény: Siroki Brjeg (53352)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53352

Füfke! 22-1 volt. A harmadokban nem stimmel valami.

 

Olvasom a hunfloorballon, hogy "Történelmi mérkőzés" Mi a fene volt ebben történelmi a kurva nagy zakót kivéve???

 

És senkit meg nem bántva az akkori egyetemi cspatból, de László Löszös Zoltán, László Bálna Bálint, Pálfy Dani, szegény Szabó Gergő, Thoma Laci, Rajna Gyuri félék voltak a csapatban.

 

ÉS abban a 3-1 -es harmadban és a végig megszakadokban az is benne volt, hogy utána az akkor még nálunkjóval erősebb  A csoportos Ausztria ellen tovább tudtunk jutni, mert a svéd meccs (is) hitet adott a csapatnak.

Előzmény: Füfke (53351)
Füfke Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53351

1986-ra nem nagyon emlékszem, de a 10 évvel ezelőtti 2002-es Egyetemi VB-re igen, ahol egy minden szempontból "hurka" válogatott??? csapattal küzdöttünk a nagy Svéd egyetemi válogatott ellen!

 

Az eredmény ott sem volt valami rózsás, de 10 év távlatából a különbség azért óriási a két mérkőzést összehasonlítva!

 

Svédország - Magyarország (Egyetemi VB Göteborg, Svédország 2002)

            23 - 1 (3-1,8-0,12-0)

 

Svédország - Magyarország (VB, Bern, Svájc 2012)

            33 - 2 (18-0, 10-1, 5-1)

 

Pavel jól összefoglalta a mostani mérkőzésen történteket, így hát rám maradt az egyetemi mérce!

 

2002-ben egy kis túlzással szedett-vedett válogatott kisbuszozott ki Göteborgba, ahol Mujahid Babán, Dennisen és még egy-két játékoson kívül nem igen volt értékelhető floorballos a csapatban. Ettől függetlenül nem feltartott kézzel mentünk ki a pályára, hanem dolgozott bennünk a bizonyítási vágy! Bizonyítani egy sokkal előrébb tartó nemzet ellen. Pavel, mint edző, s jómagam, mint csapatkapitány is arra ösztönöztük a brigádot, hogy soha ne adjuk fel, bármennyi is az eredmény. Az egymásért tett védekezésünk annyira jól működött, hogy egy kontrából megszereztük Baba révén a vezetést!!! 8 percig tartott a csoda, de megvolt! Majd az első harmadban jött 3 svéd gól! A csapatra én személy szerint nagyon büszke voltam, mert mindenki egyszerre harapott, és ina szakadtáig védekezett, koncentrált. A második harmadban már látszódtak a gondok, sima 8-0 oda, így nem maradhatott más, minthogy 13-1-es vesztésnél kitűzzük a lélektani kapott 20 gólos határt. Mindenkinek egy rugón járt az agya, csak 20 fölé ne menjenek, ezért küzdünk! Tegyünk meg mindent a cél érdekében! Nem sikerült. Személy szerint óriási csalódás volt, a 20 kapott gólnál hátra fordultam Móricz Levihez, aki köztudottan a kor legfürgébb és legtechnikásabb védője volt, s csak annyit mondott kifulladva, megfáradva: "már nem képes feldolgozni az agyam, hogy épp hol van a labda. Hiába megyek, már nem érek oda blokkolni." Az utolsó harmadban még kaptunk egy tucatot...

Csalódott voltam nagyon, de egy hatalmas tapasztalattal és élménnyel gazdagodtam, s örömmel töltött el, hogy 1 harmadig tartottuk a világ legjobb floorballnemzetének csapatát!

 

Azért elcsodálkozik az ember, amikor ilyen butaságokat olvas a hunfloorballon, mégha átvett cikkről is van szó!

"profik játszottak, profi hozzáállású amatőrök ellen, akik szívüket-lelküket kitették a pályára!"

Semmiben sem kételkedem, főleg mert nem láttam a mérkőzést, de azért ez baromi nagy túlzás!

Az Egyetemi VB-s vereségre sem mondom azt, hogy kitettük szívünket-lelkünket, de azt ki merem jelenteni, hogy az a csapat nagyon akarta, hogy elkerülje a pofont és ezért valamicskét tett is!

 

A tények eleve ütik Lánczi András füllentését, hiszen én, mint laikus (mérkőzést nem látó) is kapásból kinevetem a 0-18-as harmadereményt látva! Ez bizony harmatgyengye produkció volt! Majdnem percenkénti kapott gól!!! Ha 5 ember beáll a kapu elé, akkor is beütik, hisz tapasztaltam, no de 18-at? 

 

És akkor itt be is igazolódott korábbi írásaim mindegyike...

  • kevés a győztes típusú játékos a válogatottban
  • telitalpas, lábmunkában gyenge játékosok nem fogják felvenni a ritmust
  • Dennis-nek nyugdíjba kellett volna mennie
  • a Krokiknak nem volt x idő óta tétmeccsük
  • a finn edző lejtmenetben, hogy motiválja azonnal a játékosokat?

Végezetül, azt azért ne gondolja senki, hogy a nagyobb verés a csapat feljavulásának eredménye. Minden sportban törekednek az alázás elkerülésére, hiszen az maga a sportágat teszi nevetségessé. Jött a piros telefon a svédeknek, gyerekek olimpiára akarunk jutni vagy mifenére, nem tenne jót a referenciába egy világbajnokságon adott hatalmas pofon, mert állítólag a világ legjobb csapatai vannak jelen a tornán!

 

Ettől függetlenül az élmény biztosan így is-úgy is maradandó, s az idő majd mindent megszépít. Az Eötvös gyökerekkel megáldott és SZPK szívet magában hordozó Bagi Martinnak hatalmas gratula, szintúgy Müller Janinak, aki mi fiúnk kölkeként hozott el egy Best Player címet. 

 

 

Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53350

A magyar floorball Irapuatoja volt tegnap. Nem tudom ki emlékszik az 1986-os foci VB-re, ahol a mieinket ugyaígy szarrá verte a Szovjetúnió válogatottja. Ott is feltartott kézzel szaladgáló magyar játékosokat láttam, itt is. Ami kísértetiesen hasonlít, hogy ott is az első félidőben ütöttek ki minket.

 

Itt Bernben 200 méterre attól a stadiontól, ahol Puskásék a VB döntőt elvesztették, ugyanúgy leégtünk, mint focistáink Irapuatoban.

 

Hogy ma megverjük a Lengyeleket? Persze hogy megverjük, hiszen láttuk őket Érden, meg az előző években , gyengébbek nálunk.

 

Irapuato után is legyőztük Kanadát 2-0-ra, de kérdem én, hogy ki emlékszik erre. Fogadni mernék, hogy sok olvasó azt sem tudja, hogy utána volt egy Magyar-Kanada meccs. Mint ahogy itt sem arra fognak emlékezni, hogy megvertük Lengyelországot, hanem arra, hogy "összezúztak" minket, ahogy az IFF írja.

 

És nem csak a 33 gól a gáz, hanme ahogy kaptuk. A harmadok. 18-0 (alázás), 10-1 ( még tarta  lendület), 5-1 (le vagytok szarva).

 

Ha mindez fordítva történik 5-1,10-1,18-0, akkor azt lehet mondani, valami elképzeléssel megpróbáltunk a svédek ellen védekezni. Csúsztunk, másztunk, 1 harmadig jók voltunk, aztán felőröltek. De így?

 

Már csak annyit kérddeznék még, hogy miért nincs a magyar válogatottnak NEMZETI SZINŰ (PIROS-FEHÉR - ZÖLD) felszerelése??? Szégyelljük a nemzeti színeket?

 

Valamint valaki szóljon a csapatnak, hogy a magyar ember a HIMNUSZT "VIGYÁZZ" állásban hallgatja, ezzel adva meg a tiszteletet. Nem terpeszállásban, hátra tett kézzel, mellre tett kézzel stb..

 

 

 

 

Top 66 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 53349

Füfke!

 

6Vb részvétellel egy Nádor utcai belvárosi sétát is lehet nyerni?:)

 

Remélem a Svédek leállnak,mert ez kezd idegesítő lenni és félő,hogy Dennis átmegy karatéba:)

Előzmény: Füfke (53348)
Füfke Creative Commons License 2012.12.03 0 0 53348

Vannak, akik még értik a poént! :)

Előzmény: Siroki Brjeg (53346)
Cz.András Creative Commons License 2012.12.03 0 0 53347

Látom hogy hová mész be. M É G I S :))

- Ha az egész VB-történelemhez nézel ugye, akkor itt megtalálhatjátok a kérdésed válaszát.

 

http://www.facebook.com/#!/pages/Floorball-To-the-Olympics/473231989374801

 

 

 

Előzmény: Füfke (53345)
Siroki Brjeg Creative Commons License 2012.12.03 0 0 53346

Füfke!

 

Nem lehetne inkább egy belépő a Rácz fürdőbe??

 

Előzmény: Füfke (53345)
Füfke Creative Commons License 2012.12.02 0 0 53345

Találós kérdés!

 

Ki az a személy, aki a legtöbb floorball világbajnokságon vett részt?

 

A helyes találatok között Apostol koncerjegyet sorsolunk ki! :)))

Top 66 Creative Commons License 2012.12.02 0 0 53344

Jó az eredmény,a játék ingadozó.Felvételről belenéztem a harmadokba itt is és a Szlovák meccsnél is.Szerencsére a 3-ik harmadban már nem hajtották szét magukat a jobb csapatok,de ez még így is jó eredmény.

 

A Svédeket valahogy le kell tudni,aztán jöhet végre 1 verhető csapat,akit meg kell verni!

 

Szerintem Capetz Chris hátulról beveri a Svédeknek:)

Előzmény: hyp-r (53343)
hyp-r Creative Commons License 2012.12.02 0 0 53343

25 percig bírtuk erővel utána pillanatok alatt lett 2-1-ről 6-1 :(

Előzmény: gája (53342)
gája Creative Commons License 2012.12.02 0 0 53342

Norvégia-Magyarország 8-3, pedig a 3. harmad az jó volt. Sajnos az első kettőt nem láttam, így nem értem teljesen. 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!