Keresés

Részletes keresés

Som-Som Creative Commons License 2000.04.14 0 0 56
Bocsi, gondoltam kitalálod. Szóval Szvetnik fizika+foci oszályába (egy időben minden szombaton fociztunk, esetleg röpiztünk).
Előzmény: Bloodflower (53)
Bloodflower Creative Commons License 2000.04.12 0 0 55
Vajon mi szeretni való volt Berkesen?
Nekem egyelőre senki nem jut eszembe, akit szerettem volna. Keserű kurva jó tanár volt, de őt se szerettem. Ja, tudom. ofőm, Büki Jancsit bírtam.
Előzmény: szemafor (54)
szemafor Creative Commons License 2000.04.11 0 0 54
Üdv kedves Petőfisek!

Na én is Tudnék mesélni a suliról.

Ja és ki merem jelenteni bárki előtt: Én szerettem berkest.

Ibos Kati rulez! na jó nem
Pócsi kodolányin tanít.

előljáróban ennyit.

Bloodflower Creative Commons License 2000.04.11 0 0 53
Feltételezem ott a kedves nácionálistá Berkes.
Sárkány KOMOLYAN nyugdíjba ment??? Miért nem az én időmben!!!
Pócsi valóban egyéniség volt, nemhiába rühellte az egész Petőfit. Nekünk ugyan csak földrajzot tanított, amit amúgy is utálok, de azért kedveltem.
Som-Som: nem válaszoltál: te kihez jártál, melyik osztályba?
Előzmény: Som-Som (51)
gapcsi Creative Commons License 2000.04.07 0 0 52
Nem tudom. A lányom járt a Pefőfibe, tavaly érettségizett, ő mondta. Ofő: Sárkány)
Előzmény: Som-Som (51)
Som-Som Creative Commons License 2000.04.07 0 0 51
Maradt még történelemtanár egyáltalán? Vécsey gondolom már nem tanít (bár nála ezt sosem lehet tudni), Sárkány nyugdíjba ment (gondolom most valami földalatti politikai mozgalmat szervez), Pócsi sincs...

Pedig Guszti olyan édesdeden tudott a dolgozatokon aludni: osztálykirándulásokon megfigyeltük, amint álmában a nyála a papírokra folyt. Az elégteleneket is röhögve fogadtuk (különösen a másét). Fociban, röpiben és hasonlókban is jó volt. Egy ne´pszerű egyéniséget vesztett vele a suli.

Előzmény: gapcsi (50)
gapcsi Creative Commons License 2000.04.07 0 0 50
a pócsi elment székesfehérvárra, a kodolányiba
Bloodflower Creative Commons License 2000.04.07 0 0 49
Szeremcsére én is túl vagyok már a Perőfin, úgyhogy nem elsőkézből van az infó, de megbízható pletykaforrásból tudom. Van egy volt osztálytársam aki szenvedélyesen gyűjti és terjeszti a minőségi pletykát...de arra már nem emlékszem, hogy ő honnan tudja!
mindenesetre elég nevetséges lehet Soósné nagy pocakkal...
Előzmény: MacPhisto (48)
MacPhisto Creative Commons License 2000.04.06 0 0 48
Nem mondod...ő mondta, vagy már gömbölyödik?
Netán két benzolképlet közt elszólta magát? :-)
Előzmény: Bloodflower (47)
Bloodflower Creative Commons License 2000.04.06 0 0 47
Képzeljétek, Soósné terhes!!! Szegény gyerek!
Bloodflower Creative Commons License 2000.03.20 0 0 46
Azért nagyon nem mindegy az a szétszórás. Persze a lényegen nem változtatott akkor már, , de ha már véletlenül egy jó és eredeti osztályt hoztak létre, mivel nem tudtak velünk mit kezdeni, gyorsan feloszlatták...
Soósné maximum azért sírt, mert ő kudarcot mondott. Még akkor mondta is, hogy lehet, hogy elhagyja a tanári pályát, de ezt a mai napig nem tette meg. Szóval mi iszonyú rossz kapcsolatban voltunk vele, nem hiszem, hogy minket siratott volna.
1991-1995? Sokat írtál az akkori fizika tagozatos osztályról. Én is jól ismertem őket!
Előzmény: Som-Som (45)
Som-Som Creative Commons License 2000.03.17 0 0 45
Ha 2.C, hát legyen. Mindenesetre egy 1993 táján szétszedett osztályra gondolok. Sóosné nagyon sirdogált utána, hogy most mi lesz az ő kicsi osztályával, az ő védtelen báránykáival. Egyébként egy osztály szétszórása változtat bármit is? Ja, én 1991-1995 között járogattam arrafelé.
Előzmény: Bloodflower (44)
Bloodflower Creative Commons License 2000.03.17 0 0 44
nna, bocsi Som-som, csak elfelejtettem, hogy van ez a topic, most jutott eszembe. no persze egyáltalán nem nehéz elfelejteni.
amúgy valamit keversz: én a hírhedt 2.c.be jártam, és azt robbantották szét. az ebédlős dolgon pedig ez mit sem változtatott, főleg, hogy mi ingyen kajáltunk, ugyanis a tanárokon kívül mindenkinek a kedvence voltunk! na meg a többi diákon kívül. de hát mindez mellékes.
te melyik évfolyam vagy/voltál? kíváncsi vagyok, meddig ért el a hírünk (akkoriban más iskolából hallottuk vissza a balhékat...)
Előzmény: Som-Som (8)
Urby Creative Commons License 2000.03.06 0 0 43
Akkor a helyzet hasonló, mint húsz éve? A fizika tagozat jelenti a krémet, aztán van a középmezőny meg a futottak még?
Urby

Off
Hello, Kis_Urby!
Jól sejtem, hogy nem véletlenül hasonló a nickünk?

Kis_Urby Creative Commons License 2000.03.03 0 0 42
Szerbusz Urby!
Mostani információim szerint a Petőfi szinvonala átlagos. Aki akar tanulni, az tanulhat és érhet el eredményeket. Aki nem akar az meg elvan, s növeli a létszámot. Az oktatói gárda állítólag jó. Mindenképp előny: a Petőfi még most is (tartsa meg jó szokását) 4 OSZTÁLYOS GIMNÁZIUM, s a 8+4 a legjobb oktatási rendszer.
Előzmény: Urby (35)
Som-Som Creative Commons License 2000.03.03 0 0 41
Urby: "Akkor talán még sem olyan rossz a Petőfi!"
Az, hogy kb. 80%-nak lesz diplomája, még nem azt jelenti, hogy a Petőfi jó, hanem azt, hogy a gond nem a sulival (falak + tanárok + pénz) van. Egyik tanárunk tett egy olyan elragadtatott kijelentést, hogy 40 éve nem volt olyan jó osztály, mint a miénk. Ez nyílván erős túlzás,csak azért hozakodok vele elő, hogy gyermeked számára ne egy kiugró adat alapján válasszál középiskolát.

A suli tudja, hogy kb. mennyi pénzre van szüksége, és normatív finanszírozás szabályai alapján ebből kiokoskodják, hogy x számú normál és y számú tagozatos tanuló kell. Mivel a Petőfi nem egy jó márkanév, így kénytelen gyenge színvonalú osztályokat is indítani, amik a középiskolák rangsorában bizony szépen lehúzzák a sulit, így következő évben is gyengék jelentkeznek. Ebből két kiút van, az egyik a felvételi követelmények szigorítása, ami valószínűleg a sulit csődbejuttatja, a másik a gyengébb képességű tanulókból a maximális teljesítmény kihozása, ami viszont piszok jó tanárokat igényel.

Mivel a finanszirozás hasonló módon megy mindenütt, így mindenhol vannak gyenge osztályok (és gyenge tanárok is). Tehát továbbtanulásnál az osztáy sokkal jobban számít, mint a suli neve.

Mi következik mindebből? Nem tudom.

Előzmény: Urby (40)
Urby Creative Commons License 2000.02.28 0 0 40
Akkor talán még sem olyan rossz a Petőfi! Bár az orgona esete sok mindent elárul. Gyalázat!!!!!!! Inkább tették volna a zeneteremben az orgona mellé Abszi bácsi emléktábláját. Ő már életében is legenda volt a Petőfiben.
Urby
Előzmény: Som-Som (39)
Som-Som Creative Commons License 2000.02.28 0 0 39
Becslésem szerint további 1 esetleg 2 embernek nem lesz diplomája. Ez az arány talán többet mond, mivel manapság már a normatív finanszirozás miatt mindenkit mindenhova felvesznek (mondjuk ez két évvel utánunk lett általános).

Ami az orgonát illeti, konditerem létesült a helyén.

Előzmény: Urby (38)
Urby Creative Commons License 2000.02.28 0 0 38
Azért ez nem olyan rossz arány!
Előzmény: Som-Som (36)
Urby Creative Commons License 2000.02.28 0 0 37
Som-som! Kössz az információt! Más: Nem tudom, ki tud arról, ki emlékszik még arra, hogy a Petőfiben valamikor orgona is volt és rendszeresen tartottak orgonahangversenyeket az énekteremben. (Úgy tudom, azóta az orgonát lebontották.) Mindez a néhao Abszinger tanár úr nevéhez kötődik, aki szinte egy volt a Petőfivel. Engem még tanított, negyedikes voltam, amikor meghalt.
Urby
Som-Som Creative Commons License 2000.02.25 0 0 36
Az 1995-ben végzett fizika tagozaton aki tovább akart tanulni (azt hiszem 2 ember nem akart a 19-ből), azt fel is vették azonnal, legfeljebb nem oda, ahova leginkább szerette volna.
Előzmény: Urby (35)
Urby Creative Commons License 2000.02.24 0 0 35
Ezért próbálok mindenhonnan információt gyűjteni. Amikor én oda jártam, a Petőfi közepesnél jobb gimnázium volt. Az osztályunk kb 80-85 %-át meg 3 éven belül felvették egyetemre vagy főiskolára (fizika tagozat).
Előzmény: Som-Som (34)
Som-Som Creative Commons License 2000.02.23 0 0 34
Lehet, hogy mégis érdemes lenne, mert ez a döntés a gyerkőc egész életét meghatározza. Például egy nulladrangú szakközépbe vagy a Petőfi nagy létszámú osztályába járt ember hiába jó képességű, nem tanulta meg, hogy kell a szivatásokon könnyen átsiklani, így diplomára sincs sok esélye.
Előzmény: Urby (33)
Urby Creative Commons License 2000.02.23 0 0 33
Igen, igen. Nem rendelkezem friss információkkal a mostani állapotokat illetően. Leginkább csak kérdezek. A helyzet az, hogy két év múlva a fiamnak kell gimnáziumot keresni. A Petőfi nálunk családi hagyomány. Nagyapám, apám öcsém is oda járt. Nem szeretném megszakítani ezt a hagyományt...
Urby
Előzmény: MacPhisto (28)
Som-Som Creative Commons License 2000.02.22 0 0 32
MacPhisto: "mindig kalapáccsal mászkálsz Finnországban is?"
Hopp, egy ismerős! Ciki, mert még a Törzsasztal nyilvánossága előtt kiderülnek olyan dolgok rólam, hogy már középiskolás koromban is az volt a hobbim, hogy minél kevesebb beszéddel felidegesítsek embereket, és mindenre a lehető leghülyébb megoldást találjam meg. Pszt, légyszi ne árulkodj! Ja, a "kalapács". Hát igen. Nekiestem a zárunknak reszelővel és némi gépzsírral, és helyrepofoztam, úgyhogy a "kalapács" (ami valójában egy csavarhúzóval megspékelt kombináltfogó) nyugdíjba vonult.

Későn érő típus. Hm, attól függ, milyen értelemben. Ami az alkoholt illeti, inkább később rombolódót mondanék. A nők terén nehéz megmondani, mert ahogy utólag kiderül néhány dolog, azt veszem észre, hogy az ismerkedés nálunk általában nem a suliban, hanem nyelvtanfolyamokon és hasonló helyeken történt inkább, tehát más "ügyeit" nem igazán ismerem. Ami a magatartási részt illeti, legtöbbünk ma sem komolyabb egy 5 évesnél, de ez nem hiszem, hogy hátrány lenne, bár néha tényleg aggasztó.

Előzmény: MacPhisto (30)
KisMedve Creative Commons License 2000.02.22 0 0 31
Bajcsayt akartam mondani, de nem ugrott be a neve, köszi.
Sőt, legalább fél órát gondolkodtam a már 88-ban is igen idős latin-orosztanáron is, Zsilinszky tanár úron, akihez szerdánként 0. órában jártam latinra, reggel hétre (a mazochismus csúcsa).

Bajcsay, Zsilinszky, ez a párosítás nem ugrott be, ha ezt Haypál tanárnő megtudná... :-))))

Cs.

Előzmény: MacPhisto (28)
MacPhisto Creative Commons License 2000.02.22 0 0 30
Jó, Som-Som én nem azt írtam hogy "minden fizikás hülye" hanem azt hogy a lógósok gimnáziumában természetes kiközösítés illette az "elitosztályt"-ahogy kedvenc szertárlakóink emlegették a fizikásokat.
Mellesleg azért beismerheted hogy elég sok későn érő típus járt hozzátok...több mint az átlagosztályokba.
Angoltanárt mi is elfogyasztottunk vagy 6ot...meg betiltották az osztályindulót...

Ui:Megjavult már a záratok vagy még mindig kalapáccsal mászkálsz Finnországban is? :DDDDDDDD

Előzmény: Som-Som (29)
Som-Som Creative Commons License 2000.02.22 0 0 29
MacPhisto: "A többi osztály meg nagyonis életrevaló volt-a tanárok nagy bánatára."
Hát igen, hogy is kezdődött az 1991-ben indult fizika osztály legelső féléve? Angol órán a tanár magyarázott, az osztály meg felállt, összetolt 5 padot, és a jó kemény matek feladatgyűjteményt ping-pongütőként használva forgózott. A következő angoltanárral valahogy végigszenvedtük a félévet, de a végén közölte, ide többet be nem jön. Pár félévvel később egyik kedvenc angoltanárunk hagyta el az osztálytermet, lebunkózta még az ofőnket is, majd távozott örökre. Azóta is akármikor ránk gondol idegesen reszket a keze a szoknyája zsebében (pontosabban a szőrös szervénél, amire rá is kérdeztünk, hogy miért teszi óra alatt). Második osztályban 2 hét alatt kinyírtuk a magyartanárunkat. A szokásos módon történt: sírva kirohant. A következővel jól elvoltunk, igaz volt, hogy Az utca legjobb kocsmájában tartottuk meg az órát. Németh Mária biosztanárunk volt fél évig, nyíltan "kurva anyád" hangulat uralkodott az első pillanattól. És ezek csak töredékét képezték az osztály ezirányú működésének.

Viszont gyakran jártunk focizni, röpiztünk is sokat. Természetesen Szvetnik és Pócsi Guszti is része volt a csapatnak. Az osztály azóta is gyakran összejár mozizni, kirándulni és inni, minden évben sátorozunk (bár ez a barátnők miatt úgy néz ki, hogy lassacskán átalakul).

Egy nem életrevaló osztály csöndes tagja.

Előzmény: MacPhisto (28)
MacPhisto Creative Commons License 2000.02.21 0 0 28
Ha láttad volna őket...kiközösítette őket a többi osztály...nem tudom elmagyarázni...amikor ránézel valakire és egyből látod hogy szerencsétlen, na ilyenekkel volt tele.
A többi osztály meg nagyonis életrevaló volt-a tanárok nagy bánatára.

Bajcsayt még nem mondta senki sem.Senki nem emlékszik már a beható József Attila elemzésekre?
"Átveszünk még 30 JA verset..."Pilinszky kimaradt as well as Tóth Árpád stb.

Előzmény: Urby (27)
Urby Creative Commons License 2000.02.21 0 0 27
Miért?
Előzmény: MacPhisto (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!