Keresés

Részletes keresés

Dzsuszpajz Creative Commons License 2007.07.12 0 0 1234
Tanulni mennek, sot az is lehet, hogy hosszabbra nyulik a dolog. A repuloter mellett laknek, ha megyek. Neztem a Google Earth terkepen az utcat. Nos, minden haznal van medence ebbol arra kovetkeztetnek, hogy ez egy jo kornyek, de kb egy kilometerre innen a repter mogott kezdodik a getto ha jol latom szoval megsem lehet olyan jo kornyek. Mas forumokon is dicserik a varost, probalok mindent megtudni de ez a kozbiztonsag dolog nagyon aggaszt.
Előzmény: hoppaaa (1233)
hoppaaa Creative Commons License 2007.07.12 0 0 1233
Ne sétálj a városközpontban (vasútállomás környéke) éjszaka, de egyébként ez egy nagyon jó hely. Dolgozni mégy?
Előzmény: Dzsuszpajz (1232)
Dzsuszpajz Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1232
Van itt valaki aki ismeros Port Elizabeth-ben? Erdekelne milyen is ez a varos. Lehet, hogy egy-masfel evet ott fogok tolteni de szeretnem hallani egy magyar ember velemenyet is errol a helyrol, mindennapi eletrol, szorakozasi lehetosegekrol, kozbiztonsagrol stb.

emceje Creative Commons License 2007.06.16 0 0 1231
Motorra egy honap, ha jol emlekszem, de itthon nem fogadjak el.
Előzmény: Dzsuszpajz (1230)
Dzsuszpajz Creative Commons License 2007.06.16 0 0 1230
Sziasztok! Erdekelne, hogy tudja-e valamelyikotok, hogy mennyi idobe telik jogositvanyt szerezni Del-Afrikaban. Koszi.
Ugrifules_C20XE Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1229
köszönöm szépen !
Előzmény: Pandus (1218)
Gy77 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1228

:)

 

 

Egeszseges onbizalom.

Vagy pedig nem Joburg-ban eltel...

 

Előzmény: mabelle (1225)
ath Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1227
szerintem ha nem titkos, akkor meséljen inkább itt az elefántokról. engem is érdekelne. :)
Előzmény: emceje (1226)
emceje Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1226
OFF: Szia, akkor rosszul emlekeztem. Tiz eve sajnos nem jartam ott (bar mindenki azt mondja, hogy regebben jobb volt), de reszemrol nagy szerelem. A kozbiztonsag meg nezopont kerdese; az alapitvanyhoz negyszer tortek be azalatt, amig tavaly kint voltam, nekem viszont sosem volt gondom senkivel. Errol az Elephant relocation dologrol majd kerdeznek toled mailben, ha megengeded.

Udv
Előzmény: mabelle (1225)
mabelle Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1225

hello

 

nem teljesen a wwf .ek egy elephant relocation  appealjében vettem reszt.. a nemzeti parkokban tettem-vettem nyaranta 2-3 honapot...;-))

 

aztan turistakent is .. most keszulok iden is..

 

nekem SA , habar nem az ami 10 eve... de még mindig csodalatos(közhely).... és igazan a közbiztonsag miatt sem aggodnam halálra magam....

Előzmény: emceje (1223)
sts555 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1224
Pláne ha hátulról közelít a rakéta hajtású kocsihoz. :-)) A mi VW Microbus-unkba soha nem lesz ilyen, igaz soha nem is akartak kirabolni. :-)
Előzmény: mabelle (1220)
emceje Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1223
OFF
Koszi, tulajdonkeppen semmi, csak erdeklodtem:) ...minden evben kint toltok par honapot, szeretek ott lenni. Jol emlekszem, hogy valamilyen biztonsagi cegnel meloztal? A kozbiztonsag azert eleg vicces dolog kint..
Előzmény: mabelle (1222)
mabelle Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1222
hat dolgoztam kint, de most egy jo ideje eppen nem del afrikaban tanyazok.... de sok ismerosom van még kint, mi kellene?
Előzmény: emceje (1221)
emceje Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1221
Szia Mabelle, jol emlekszem, hogy kint dolgozol?
Előzmény: mabelle (1220)
mabelle Creative Commons License 2007.05.28 0 0 1220
most már annyit elert, hogy nehany ures percemben rakeresek a neten itt-ott:)))))))))na talan holnapra találok egy ilyen flame lance-t..

gondolom ettol azert nehany tolvaj megijedne(ha arra kell)

elnezest az offert

Előzmény: sts555 (1219)
sts555 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 1219

Mondjuk azt már korábban sem értettem hogy minek ez a cucc, de hogy még keresik is.............   :-))) 

Előzmény: mabelle (1217)
Pandus Creative Commons License 2007.05.26 0 0 1218
Ez egy 3 évvel ezelőtti cikk, sztem semmi sem változott azóta:

Műtenger műpartján csak a pénz valódi

Afrika Las Vegasa

Itt aztán minden megtalálható, amiben a vendég csak kedvét lelheti. Indiai maharadzsák palotája, amerikai ízlésvilág, európai ételek és – ha már a fekete kontinensen vagyunk – afrikai állatok, igaz, szobor alakban.

Sun City az afrikai kontinens minden bizonnyal legbizarrabb települése. Las Vegasba oltott Disneyland – talán így jellemezhetnénk a legtömörebben. Igyekszik megszabadulni az országban nem túl hízelgőn csengő „kaszinók városa” címtől, ezért luxus üdülőtelepnek hirdeti magát. Luxus az van, akár üdülni is lehet, de még a legelegánsabb hotelben, sőt, az utcasarkon is ott a félkarú rabló – nehogy valaki azt higgye, eltévedt. Itt minden a pénzről szól.

Sun City története
Sun Cityt szó szerint a sürgető igény hozta létre. A rendkívül prűd, mondhatni vaskalapos búr irányítású országban – ahol még tíz évvel ezelőtt sem nyitottak ki a mozik vasárnap, mondván, akkor misére kell menni – a szerencsejáték is tilos volt. (Ma sincs sem lottó, sem totó, sem lóverseny.) Csakhogy az egyébként konzervatív búr férfiak is szerettek volna titokban revüműsorokban, lenge öltözetű táncosnőkben gyönyörködni, és a zöld asztal mellett kipróbálni szerencséjüket.
Ezt ismerte fel egy dél-afrikai üzletember, Sol Kerzner, aki már 29 évesen megépítette első szállodáját Durban mellett, az Indiai-óceán partján. A könyvelőből lett tulajdonos néhány éven belül láncolattá fejlesztette szállodáját, majd az egészet eladta és 1980-ban megépítette az első kaszinót és hotelt Sun City néven.
A lehetőséget erre – ma már senki nem gondolná – az apartheid szolgáltatta. Az elkülönítés politikája (ez a holland szó eredeti jelentése) külön területeket jelölt ki az egyes népcsoportoknak, törzseknek, melyeken belül az ott élők viszonylagos szabadságot kaptak. És itt rejlett a kiskapu lehetősége is: ha egy tartomány az államon belül független, olyan, mintha külfödön lennénk. Külföldön viszont nem érvényesek a búr törvények. Lojalitása miatt Bophuthatswana vezetője részesült abban a kegyben, hogy „államán” belül engedélyezhette a szerencsejátékokat.
Az 1980-ban megnyitott kaszinóba, mondanunk sem kell, özönlöttek az ország minden részéből, sőt, a környező államokból is. Senkit nem érdekelt, hogy a pusztaság közepére, egy kihalt vulkán kráterébe kell elzarándokolnia Johannesburgtól csaknem 200 kilométerre, hogy sziklás tájon át, bádogvárosok mentén kell megközelíteni a kaszinót. Dőlt a pénz, így csakhamar újabb ötcsillagos szállodák épültek.

Lost City
Kerzner érdeme, hogy nem ült a babérjain, hanem a pénzt visszaforgatta a vállalkozásba. Elhatározta, hogy egy ősi afrikai (minden bizonnyal etióp) legenda alapján felépítteti a kontinens legexkluzívabb palotaszállóját és szabadidőközpontját, létrehozza Lost Cityt, az Elveszett Várost. A tervet sokan őrültnek tartották, hiszen 19 hónap alatt nemcsak épületeket kellett emelni, de a félsivatagos pusztaságot is oázissá kellett alakítani. 15 ezer ember dolgozott éjjel-nappal a 70 millió dolláros terven.
A környezetet valóságos paradicsommá változtatták. A sziklás, terméketlen tájon 1,6 millió (!) fát és bokrot ültettek. Ott, ahol víz sem volt, ma mesterséges tavak, patakok és vízesések nyújtanak felfrissülést. Itt van a fekete kontinens két legjobb, világszintű golfpályája is. Arra, hogy itt egyáltalán nem természetes dolog a pázsit, csak véletlen felfedezés során döbben rá a sétálgató vendég: amikor megpillantja a csatornafedelet az erdei ösvény közepén...Alá van csatornázva a domboldal, áram forgatja a patak vizét és számítógép irányítja a hullámokat. A nagyvonalúan Hullámok Völgyének nevezett aprócska „tengerszemről” nem is állítja senki, hogy valódi lenne, bár több mint meglepő, amikor a Kalahári-sivatagból idehozott homok alól véletlenül elővillan a hófehér, érdesített műanyagból készült „tengerpart”. A mesterségesen keltett kétméteres hullámokat viszont ugyanúgy sikoltozással fogadják a gyerekek, mint nálunk, a Gellértben.

Az indiai maharadzsák stílusában épült Palace Hotel minden szempontból egyedülálló. Mexikói belsőépítésze mindent bele akart zsúfolni a szavannák királyairól elnevezett négy szárnyba, amiről csak hallott életében. Így jött létre három kontinens jellemzőinek eklektikus keveredése, amely a stíluszavar ellenére nem bántó. Soha nem látott pompával, 1992 szilveszterén nyitották meg a Palace-t, amely már a következő évben bekerült a világ öt legjobb szállodái közé. Hogy itt jól érzi magát a vendég, az a nyugalomnak, a mindenütt tetten érhető luxusnak és kényeztetésnek köszönhető. Nem véletlen, hogy Michael Jackson meg akarta venni az egész szállodakomplexumot. Többfordulós tárgyalást követően, mindössze néhány százaléknyi részesedést adtak el az amerikai énekesnek, aki ide gyakorlatilag hazajár. Évente többször tölt el itt heteket, óriási kísérettel, de a rajongók legnagyobb bánatára, mindig elbújik előlük és még koncertet sem adott soha.

Sztárok Sun City-ben
A kontinens golftornáin kívül hagyományosan itt rendezik az ország szépségversenyeit, de tavaly Sun City adott otthont a Miss World választásnak is. Itt adják át évről évre az African Music Awardsot, az Afrikai zenei díjat, amelyen rendre amerikai rapzenészek viszik el a pálmát.
Jackón kívül gyakran fordulnak meg itt más sztárok is. Nagysikerű koncerteket adott Sting, Joe Cocker, Rod Stewart, Shirley MacLaine. Grace Jones, a modellből lett énekesnő mindenki kedvence volt, a színész Louis Gossett Jr. többször ellátogatott ide, de Whitney Houston csalódást okozott. A dél-afrikai fiatalok valóságos istennőként tisztelik a színesbőrű amerikai sztárt, aki egyetlen mosolyt sem küldött rajongóinak, úgy adta le műsorát.

Az elveszett város legendája
A legenda szerint több ezer évvel ezelőtt, valahonnan északról vándorolt dél felé egy törzs. A kihalt vulkán közepén rátaláltak erre a meseszép, termékeny völgyre. A tehetséges, magas fokú civilizációval rendelkező törzs tudását az égből és az állatvilágból merítette. A völgyben felépítettek egy várost, amelyhez hasonló nem volt az egész földkerekségen. Hidakat, alagutakat, utakat, palotákat építettek, voltak fürdőik, arénájuk, színházaik. Ismerték a fiatalítószerek keverésének titkát, tobzódtak az aranyban és ezüstben. Költők és dalnokok mind a város aranykorát és lakóit dicsőítették. Egy napon azonban a föld megremegett, majd vésztjósló csönd támadt. Állatok és emberek fejvesztve menekültek. A kihaltnak vélt vulkán újra kitört, az izzó láva maga alá temette a várost. A törzs elmenekült, soha többé nem látták őket, nem hallottak felőlük. Amikor a láva kihűlt, dzsungel nőtt a város helyén és mindent betakart a mai kor szeme elől. A város örökre elveszett.


Előzmény: Ugrifules_C20XE (1204)
mabelle Creative Commons License 2007.05.25 0 0 1217
kocsi alá lángszóró??? valaki james bondot akar jatszani?:))
Előzmény: nessyke (1215)
Ugrifules_C20XE Creative Commons License 2007.05.24 0 0 1216

Nekem a havercsaj azt mondta, lehet venni (ő amúgy pretóriai) de az egy elég veszélyes dolog. Szerintem keress rá valami *.zo.ca  oldalon, tuti van, rengeteg a biztonsági cég.

Előzmény: nessyke (1215)
nessyke Creative Commons License 2007.05.24 0 0 1215

sziasztok olvastam rola hogy létezik kint kocsi alá szerelhetö lángszoro.

esetleg tudtok rola valamit?

megvolt a videoja de nem találom a gépemen..

köszi

hoppaaa Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1214
Előzmény: Ugrifules_C20XE (1212)
emceje Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1213
Megkopogtattam a sziklat, hogy hungarocellbol van-e...
Előzmény: Ugrifules_C20XE (1212)
Ugrifules_C20XE Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1212
Én azt hittem, ennyire nem "mű"
Előzmény: hoppaaa (1209)
hoppaaa Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1211
Sehol sem akarok Disneyland-be menni :)))
Előzmény: emceje (1210)
emceje Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1210
Tudom, de hat a lakossag fele Gyoziket is kedveli. Ez meg szerintem pont ugyanaz a kategoria. Szoval ha valaki kaszinozni akar, akkor menjen Vegasba; szorakozasra jo a durbani vizipark is (bar abban is van eros muanyag feeling). Del-Afrika szerintem a termeszetrol kell, hogy szoljon egy europai embernek (hiszen mehet Europaban Disneyland-be is, ha akar).
Előzmény: hoppaaa (1206)
hoppaaa Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1209
Csak a show kedvéért építettek egyet a semmiben. A növényzetet is úgy hozták máshonnan.
Előzmény: Ugrifules_C20XE (1207)
ath Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1208

nagyon sok szabadidő kellene nekem dél afrikában, hogy meglátogassam. :)

annyi gyönyörű, európai ember számára leírhatatlan hely és látnivaló van arrafelé, nem értem, hogy egyesek miért erre pazarolják az idejüket.

Előzmény: Ugrifules_C20XE (1204)
Ugrifules_C20XE Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1207
Ez tényleg elveszett város, vagy csak a show kedvéért épitettek egyet a dzsungleban ?
Előzmény: hoppaaa (1206)
hoppaaa Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1206
Ez elég sarkos megfogalmazás... Van aki kedveli az ilyesmit.
Egy üdülő - szórakoztató komplexum, amit a semmi helyén hoztak létre. Rám egy kicsit dzsungel könyvés benyomást tett összességében. Nem izgat fel a kasznió sem a játékgépek, sem a boltok... Szálláshelynek is jobban kedveltem a szafari park melletti üdülőtelepet a majmaival a háztetőn és a reggelinkre éhes struccával. Egy napot azért el lehet kóborolni az Elveszett városban.
Előzmény: emceje (1205)
emceje Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1205
Orbitalis fosrakas.
Előzmény: Ugrifules_C20XE (1204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!