Keresés

Részletes keresés

vin85 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 52
Hahó!Elég nagy itt a pangás, de vki csak rátalál a kérdésemre, aki segíteni is tudna.19 éves vagyok, de még soha nem sportoltam semmilyen küzdősportot, de most kedvet kaptam a kicsboxhoz. Valahol azt olvastam, hogy "természetesen azt is szívesen látják a klubokban, aki csak testedzési lehetőséget keres, versenyezni nem kötelező". Tehát ez azt jelenti, hogy ha nekem csak a mozgáskultúra tetszik, akkor nem kell ott összeveretnem magam?Tudnátok nekem erről mesélni egy kicsit? Előre is köszi!!
Bandi-T Creative Commons License 2004.08.20 0 0 51
Hátrány? Lehet ebben bármi hátrány?

Nos én nem nagyon vagyok benne a képben, meg néha kicsit pesszimista is vagyok, úgyhogy az alábbiak óvatosan fogyasztandók.

A kick-box olimpiára kerülésével kapcsolatban a Taekwon-do esetében történek lebegnek negatív példaként a szemem előtt. Igaz, a Taekwon-do harcművészet, nem eleve küzdősport ahogy a kick-box eredetileg - bár mint lentebb is olvasható, itthon az ős-kick-box a karate gyökereiből táplálkozik vagy táplálkozott (én például harcművészetnek is tekintem).

Az olimpiai részvételhez a Taekwon-dot megpróbálták "megszelidíteni" (egyesek szerint ez inkább "kiherélés" lett): több illetve más védőfelszerelést viselnek a versenyzők, és azt hiszem a szabályrendszert és a pontozást is módosították. Megszületett az "olimpiai Taekwon-do", immár teljesen más stratégiát/taktikát követelő küzdelmekkel (és ennek megfelelően felkészüléssel), a Taekwon-do tábor pedig gyakorlatilag két részre szakadt: az egyik a hagyományos ("alapos","kemény munkás", belső hasznot kereső) harcművészeti vonalat vitte tovább, a másik ("felületes", "eredményhajhászó", külső hasznot kereső) pedig a versenyzésre rendezkedett be, és ez rengeteg konfliktussal járt és jár.

Bár a kick-box tulajdonképpen nem harcművészet hanem eléggé versenysport jellegű (eredetileg az amerikában honos különböző ütő-rúgó stílusok közötti teljes erejű technikákkal - full-contact - vívott mérkőzésekhez hozták létre egységes szabályrendszerként), de attól félek, egy esetleges "megszelidítés" itt is rengeteg - edzésre fordítható - energiát feleslegesen felemésztő szakadást hozhatna létre. Emellett az állami támogatást olimpiai sportágként a majdani "olimpiai kick-box" kapná, jó eséllyel pedig a hagyományos kick-box nem kapna sokat és ellehetetlenülne, nem lenne pénz itthoni versenyekre. Maradna a - félek tőle "kiherélt" - csak a versenyzésre koncentráló olimpiai változat, és így esetleg elhalna a manapság nagyon fontos lehetőség az amatőr-/szabadidő-/tömegsport jellegű kick-boxolásra.
Előzmény: sup123 (50)
sup123 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 50

Hát akárhogy gondolkodok, hátrányt szerintem biztos nem jelent, ha felveszik az olimpiai sportok közé a kick-boxot. Az előny viszont egyértelmű: sokkal több ember fogja megismerni a sportot, népszerűbb lesz, több ember fog jelentkezni az edzéseken, többen vesznek majd részt a versenyeken. Végül is ez egy komoly rang lenne. Meg gondolom a támogatás is nőne, bár ezekben a dolgokban nem vagyok otthon.

Hátrány? Lehet ebben bármi hátrány?

Udv:

Sup

Bandi-T Creative Commons License 2004.07.19 0 0 49
Szerinted mik az előnyei és mik a hátrányai, ha a kick-box olimpiai sportággá válik?
Előzmény: sup123 (48)
sup123 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 48
Szerintetek mikor lesz olimpiai sport a kick-box? Van-e esélye, hogy azzá váljon?
sup123 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 47

Itt az ideje feléleszteni ezt a topicot!!!

Udv: Sup

Bandi-T Creative Commons License 2001.05.16 0 0 46
Nos legalábbis ahol sportklubként üzemel a dolog, és folyamatos képzést nyújtó edzés van (vagyis nem a fittness jellegen van a hangsúly, ahol a mozgás a lényeg, és ezért a sporthoz képest hamar megtanulhatóak a mozdulatok), ott valószínűleg a legtöbb helyen szezonális, mert a kezdőknek értelemszerűen mást kell tanítani, mint a haladóbbaknak, az edzést (a helyet, oktatót) meg kell tehát osztani, és ezt egy-két kezdő esetén sokkal nehezebb kivitelezni, mintha egyszerre sok kezdő van.

Tudok olyan klubról is, ahová menet közben is be lehet esni, de ott menet közben is kell felszedni az ismereteket, a technikát, ami szerintem nem feltétlenül a legjobb módszer, úgyhogy csak akkor írok róla többet, ha kifejezetten megkérsz. :) Ja, és kőbányán van. :)

Előzmény: nyuszibogár (45)
nyuszibogár Creative Commons License 2001.05.16 0 0 45
Köszi.

Én már régebben bele akartam fogni, fogalmam sem volt, hogy ez ilyen szezonális szolgáltatás.

Előzmény: Bandi-T (44)
Bandi-T Creative Commons License 2001.05.16 0 0 44
Mad,

Persze, él. Emailj, vagy akár találkozzunk Debrecenben! :)

nyuszibogár,

Üdvözöllek a topicban! :)

Tisztelettel javasolnám, hogy várj szeptemberig: a legtöbb helyen, amit ismerek, akkor indul újra az oktatás a kezdőkkel. Vagy mindenképpen most akarsz esetleg valamiért belefogni?

nyuszibogár Creative Commons License 2001.05.16 0 0 43
11. kerületben vagy belvárosban nem tudtok egy helyet, ahova tökkezdőként elmehetnék?
Mad002 Creative Commons License 2001.05.16 0 0 42
Bandi-T!

Hogy őszinte legyek, foggalmam sincs. Magam is Szücsihez járok eddzésre (kb 13 éve), úgyhogy akár ismerhetjük is egymást.
Adatoknál lévő emil címed él? (A részleteket inkább oda)

Üdv: Mad

Előzmény: Bandi-T (41)
Bandi-T Creative Commons License 2001.05.15 0 0 41
Szia Mad,

Hmm, én is egyre gyakrabban teszem fel ezt a kérdést, miközben attól félek, kifutok az időből, kiöregszem az edzésből, esetleg versenyzésből.

'Pótszerként' az utóbbi időben már annyi versenyre járok, hogy az már szinte ciki... :)

Mindenestre az egészégemet úgy tűnik sikerül lassan ismét az edzést lehetővé tévő szintre emelni, tavaly nyáron lemerészkedtem egy-két hétre Balázs Imre tanárúr edzéseire is, úgyhogy remélem már nincs messze a rendszeres edzés ideje sem.

Tegnap például eljátszottam a gondolattal, hogy a jövő évi világkupán már én is indulok. :)

Ismerjük egymást? Vagy csak sporttársak vagyunk? :)

Előzmény: Mad002 (40)
Mad002 Creative Commons License 2001.05.14 0 0 40
Bandi-T!

Akkor mi lenne, ha visszajönnél?

Üdv: Mad

Előzmény: Bandi-T (16)
Bandi-T Creative Commons License 2001.04.04 0 0 39
Zoloka, email ment.
Előzmény: Zoloka (38)
Zoloka Creative Commons License 2001.03.10 0 0 38
Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni toletek. Szeretnek elkezdeni Kickboxolni vagy Thai-Bozni, de nem tudok klub cimeket es nagyon a neten se talaltam:(( Tudnatok nekem egy ket jo pesti club cimet mondani esetleg webcimmel prezentalva.

Udv,

Zoloka

Bandi-T Creative Commons License 2000.01.30 0 0 37
Igen, én is be kell érjem azzal, ami van. Bár vannak máshonan is így, 'egyedül'. A sokakat érdeklő, 'nagyhorderejű' témák mellett általában arról sikerül beszélgetnünk, ami mindenhol közös, a gyakorlás, tanácsokat kérünk egymástól, egymás véleményét tudakoljuk, ilyenek. Ez talán nem annyira országhoz kötött.

Hű, jól kihaltunk közben. Mindenki, aki most találta meg a topicot: gyertek át a küzdősport topicra.

Előzmény: amadeus (36)
amadeus Creative Commons License 2000.01.21 0 0 36

Nem tudom, hogy mennyire érdeklődnének, ez igaz. A főbb gondom, hogy magyar vonatkozású dolgokról nehezen dumcsizhatnék egy ausztrállal. Na mind1. Azért néha benézek :) Mondjuk naponta 1x... :)

Előzmény: Bandi-T (35)
Bandi-T Creative Commons License 2000.01.20 0 0 35
Nagyszerű; hol sikerült? És miért kellett pont olyan?

Ja, elnézést, csak ma este hagytam jóvá a regisztrációd. Hát igen; ahogy tudom, a 196-ból összesen hárman vagyunk magyarok: Te, Laja1 meg én. Vagy úgy érted, hogy ez a téma nem igazán tart(ana) igényt érdeklődésre itt?

Előzmény: amadeus (34)
amadeus Creative Commons License 2000.01.20 0 0 34
Na már meg is vettem.

Bandi-T: megnéztem, amit mondtál. Nem sok magyar vonatkozása van.

Előzmény: amadeus (33)
amadeus Creative Commons License 2000.01.18 0 0 33
Lerajzoltam: kb. ilyesmi csikozású
Előzmény: Bandi-T (32)
Bandi-T Creative Commons License 2000.01.18 0 0 32
amadeus,

Hosszúszárú full-os edzőgatyára gondolsz, mondjuk gyöngyvászonból vagy ilyesmi?

Magyarországon kellene? Egy 97-es svéd katalógusban látok most éppen ilyet (online a www.budo-fitness.se címen); de mondjuk ha bekocogsz a Lajos Sportba (cím és telefonszám Laja honlapján), lehet, hogy ők is tudnak hasonlót adni, mégha éppen nincs is raktáron náluk; ők Olaszországból importálnak küzdőfelszereléseket illetve küzdőruházatot és lehet, hogy van ilyen is a katalógusban, illetve küzdőruházatot maguk készítenek méretre is, és úgy hallom, nem is rosszakat; ha a feliratot valahogy meg tudjá(to)k oldani, a többi szerintem nem jelenthet problémát.

Előzmény: amadeus (31)
amadeus Creative Commons License 2000.01.17 0 0 31
Ki tudja, hogy hol lehet olyan frankó gatyát kapni, aminek a szélén és a közepé is szines betét van, a combján valamiféle kickboxing felirat?
amadeus Creative Commons License 2000.01.17 0 0 30
>Azért majd mondd el, mi volt.
T.Bánya:
Még soha nem láttam ilyen ügyetlen szervezést. A bírókat kergették egész nap,
mert mindig hiányzott valaki.
Előzmény: ParaTulok (28)
Szpidi Creative Commons License 2000.01.14 0 0 29
Én is üdvözlök mindenkit a Klubban:)

Tudjátok, igazán csak az tud más stilusokat értoen kritizálni, aki maga is gyakorolta....
Akik elitélik a semmit meg a contact stilusokat, azokat akár élesben, utcai harcban össze kellene engedni néhány jó shotokanossal vagy akármilyen 8-10 éve sportoló semmi stilussal. Aztán megnázhetik a pofázmányukat... :)))

Nálunk Fehérváron mot pénteken lesz a szokásos évenként megrendezendo Budo Gála, ez már vagy a 15.lesz. Itt a városban és a környékén muködo összes harcmuvészeti stílus megjelenik és bemutatot tart. Állati jó szokott lenni, egész napos. Annak idején 3-4 alkalommal én is szerepeltem az egyesületünkkel. Mindig hetekig készültünk rá... :)

Nekem igazán a saját versenyem (mind az 1 :) )emlékezetes, kár hogy kikaptam :)))

ParaTulok Creative Commons License 2000.01.14 0 0 28
amadeus:

Lazítás: szerintem ruházz be a szülőszék egyszerűbb változatára.Nem is túl drága (most nemtom, mennyi, amikor én vettem-kb. 3-4 éve-, nem volt drágább 2500 forintnál) és tényleg hatékony.Fél év alatt annyit lazultam, mint azelőtt kettő alatt se:).Persze rendszeresen kell csinálni (egy héten minimum háromszor-négyszer de legjobb, ha minden nap).

Meccsek: legizgibb mérkőzés amit élőben láttam a Hugyetz-Tumbász összecsapás volt még '95-'96 körül (pontosan nem emlékszem) a BS-ben.Két iszonyúan felkészült versenyző csapott össze 12 meneten keresztül, végig ott lógott a levegőben a KO lehetősége, de aztán pontozás lett a dologból (Tumbász nyert).Meg is volt videokazin, de az edzőm lenyelte:).
Amit nem élőben néztem, azok között volt sok pörgős meccs.Nem tudom, neked mennyire ismerős a Ramon Dekker vagy az Andre Masseurs név, esetleg Peter Aerts.Na az ő küzdelmeikben sosem csalódtam.

Tatabányára én mentem volna, csak sajna pont 16-án lesznek az első féléves vizsgáim.Azért majd mondd el, mi volt.

Előzmény: amadeus (27)
amadeus Creative Commons License 2000.01.13 0 0 27
Néhány dolog, ami érdekelne:
  • Iszonyatosan le kellene lazulnom, mert a kihagyas jelentős károkat okozott. Valami hatékony módszeretek van, ami viszonylag gyorsan hat?

  • Ha valakinek van kick-es és thai videokazija jó meccsekkel, kölcsönadhatná

  • Továbbra is érdekel a lentebbi meccses kérdésről a véleményetek

  • Ki jön vasárnap Tatabányára meccset nézni?

Bandi-T Creative Commons License 2000.01.13 0 0 26
> az egyik erre tanít, a másik arra.

Hű, ezt de jól esik hallanom, annyi, thai-boxosokkal folytatott vita után, hogy 'a semi/light mennyire valószerűtlen és nem hatékony'.

Előzmény: Szpidi (24)
amadeus Creative Commons License 2000.01.13 0 0 25
Légy üdvözölve a "Klubban" !
off
{
Megnéztem a honlapodat, és látom van még egy rokon vonásunk a barlangászat :)
}

Visszatérve a full c-ra. Nem azt mondtam, hogy be kell tiltani :) Pl. a közönség jobban szereti.

Az érdekelne, hogy mi volt életetek legérdekesebb és legunalmasabb versenye, amit láttatok,
nem feltétlenül élőben (pl. tv is lehet)?

Előzmény: Szpidi (24)
Szpidi Creative Commons License 2000.01.13 0 0 24
Sziasztok,

Bár én nem kick box-os vagyok/voltam, de a semmi/full témába bele tudok kotyogni :)
Mint kyokushin karatés, keményen a full-t gyakoroltunk, hasunk mint a pácél (ma is lehet a hasamon ugrálnia bárkinek, bár ez inkább ma már csak poci :) ), rúgtunk akkorát mint a ló, ütöttünk mint fene, de a fejünket az istenért nem tanultuk meg igazán védeni, mivel nagyon kicsi volt a küzdotávolság, és nem is lehet támadni.Mindenki közel ment a másikhoz és csak ütöte-rúgta. Persze azárt szép technikák itt is vannak, én nagyon szeretem.:)és inkább kyosnak is tartom/tartottam magam.

Aztán elköltöztem és az új városban csak shotokan volt. Itt eloröl kezdtem a technikák tanulását, bár nagyon hasonlók, de újra kellett minden fokozatra vizsgázni. Már az elejétol veroembernek használtak akit úgy lehet ütni, ahogy akarnak :)))
Itt minden gyorsabb volt, testre félerovel, fejre csak jelezni, persze ettol még nekem is volt szemöldok felrepedésem, érdekes , hogy épen itt szedvedtem el egytlen sérülésem és nem a full kióban :), ott soha nem sérültem meg komolyabban, persze kék-zöld foltok mindig voltak.
És itt tanultam meg a nagyobb küzdotávolságot, a fej támadását és védését, mert ugye a kióban nem támadhatjuk a fejet, csak köríves rúgással, de az meg lassú. Shotokanos szinekben jutottam el életem eddigi egyetlen versenyére, ahol a késöbbi másodikkal kerültem össze az elso menetben, másfél perci biratm, két wazari :),és csak nem is fejre :)

Szóval semmi/full... igazából mindegyik kell, mindegyik jó, nem vagyunk meg egyik nélkül sem, az egyik erre tanít, a másik arra.

Éljen a martial arts !!! :)))

Szpidi
(kyokushin, shotokan, aikido)

Bandi-T Creative Commons License 2000.01.12 0 0 23
Bárcsak mindenki így állna hozzá, mint te ParaTulok; akkor szerintem amadeusnak és nekem nem maradna sok kivetni valónk a full-contacttal szemben.
Előzmény: ParaTulok (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!