Keresés

Részletes keresés

Lipteek Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18877
Ha lesz időm átnézegetem. Nekem az Uniqa idei ajánlatát mondták, hogy érdemes megnézni. Baleset, poggyász, autó, felszerelés... mindenre kiterjedő az ajánlatuk állítólag, és árban sem rosszak.
Előzmény: rocher (18875)
rocher Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18876

Hát nem:-(((, főként 2 kamasszal. Mi 10 éve kezdtünk beruházni a kölkekbe, a saját cuccainkból 2 évente frissítettük amit feltétlenül kellett. Szerencsére jó nagy a család, így kinőtt bakancsot vagy síruhát még nem kellett kidobni, mindig jó lett valakire. A fiam első Atomic Race 6-os lécét idén örökölte el a lányom.

Csak a sok kesztyű, símaszk ne tűnne el......

Előzmény: Lipteek (18869)
rocher Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18875
"Valaki hasonlította már össze a síbiztosításokat?"- a férjem. De nem csinált táblázatot. 2 felnőtt+ 2 gyerek+ assistance a legjobb és legmegfizethetőbb az Alliance. Igaz nekünk ott a CASCO, a kötelező és a lakásbiztosítás is, így adnak pár% kedvezményt.
Előzmény: Lipteek (18866)
CFK MAN Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18874
Kösz a sok hasznos információt. átrágom magam majd rajtuk, hogy mennyire jönnék ki. Most néztem, hogy a bérlés itthon elég olcsó már 2500-ért is lehet naponta. ennyiért nem éri meg venni.
majd a biztosítót szerintem interneten intézem, tavaly is úgy csináltam nyáron. Ezekhez van olyan is ahol car assistance van? Vagy ez nagyon megdobja az árat?
Előzmény: revire (18872)
rocher Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18873
Kint sokkal drágább a bérlés, mint itthon. Biztosítóban nagyon jó az Allianz téli sportos biztosítása. Mi még a Hungáriás idők óta azt kötjük. Mondjuk mázlink volt, mert soha senkinek semmije se tört.....
Előzmény: CFK MAN (18860)
revire Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18872

igen, a benzinkutat értette. Megnéztem, ott groupamás biztosítást lehet kötni, az meg még az alkuszoknál sem jelent meg opcióként. Azért én ilyet nem kötnék..
Svájcot egyébként nagyon ajánlom. Ha hamar váltasz repjegyet, még olcsóbb is, mintha akár Ausztriába mennél autóval. Persze így bérelni kell a felszerelést, de kb ugyanott vagy, különösen, ha amúgy is bérelni szeretnél.. A biztosítás is olcsóbb asszem ha repülővel mész.
Előzmény: Lipteek (18869)
krilin Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18871
A MOL kutaknál évekig volt egy biztosító, aztán áttértek egy másikra. Nem emlékszem egyik nevére sem.
Kb ugyanaz, mintha a Postán kötnél utasbiztosítást.

Én soha nem viszek magammal nagy értékeket, pl laptop vagy drága fényképezőgép, engem a poggyász része nem érdekel. Szinte biztos, hogy beleférnék a keretbe ha bármimet ellopnák.

A baleset része ami nekem fontos. Mondjuk van egy nyílt törésem amit el kell látni mert egy hétig nem várhat. Vagy elvágom valamimet és ömlik a vér. Vagy le kell hozni a hegyről tepsiben mert kimegy a térdem.
Ezekre kell elég legyen a keret. Szerintem az ilyen középső csomagokban lévő 1-2 millió forint ezekre elég.

Ha életmentő műtétet kell végezni rajtam, mert valakivel ütközöm és koponyatörésem van, azt állja a magyar társadalombiztosításom.
Előzmény: revire (18867)
krilin Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18870
Kezdőként 4-5 óra autózásra én ezeket a terepeket ajánlanám neked:

-Lachtal-

4 óra autózással elérhető, az S6-os autópálya végétől kell még kb 30-40 percet utazni autóúton a terephez. Egy buborékos ülőlift van, a többi sajnos csákányos amin fárasztóbb utazni, és kiesni is könnyebb belőle, amíg nem állsz biztosan a lécen. De ez nem jár sérüléssel, max bosszantó, esetleg vicces :)

A legtöbb szállás itt pályaszállás, vagy pályához gyalog 5 perc gyaloglás. Elég szeles tud lenni a hegycsúcs, szélerőművek is vannak a gerincen. De rossz időben majdnem minden síterepen rossz idő van :)
Szóval ez talán nem akkora nagy hátrány.

Én csak egyszer voltam itt, viharos szél volt, de csak fent a pályák tetején. Nagyon tetszett a terep. Változatos, hangulatos. Persze ez mindig erősen szubjektív.

A széles kék pályát bubis 6-os ülőlifttel éred el, a komolyabb pályák a csákányosak, amiket az elején úgysem sűrűn látogatsz majd.


-Koralpe-

Ez a terep Graz és Klagenfurt között van. A2-ön mész, majd letérsz és onnan szintén kb 30 perc a síterep (Ebből 20 perc egy szerpentinút).

Ez egy jellegzetes csupasz hegy, kevesebb erdei pályaszakasz van Lactalhoz képest.
Ha az ember jön hazafelé az A2-ön, akkor télen nyáron fel lehet ismerni, arról hogy kopasz és a tetején lévő csillagvizsgálóra emlékeztető objektumról, ami nem tudom tényleg az-e vagy valami távközlési cucc.

A terep nagy előnye, hogy van magyar síoktató és itt is minden szállás elfogadható árú pályaszállás. Kivéve ha a völgyben laksz lent és minden nap fel és le akarsz autózni a szerpentinen (ez hidd el, nem túl kényelmes).


-Kreischberg (Murau)-

Végig az S6-on mint Lachtal-nál, csak utána kicsit másfelé és kicsit hosszabb úton. Még 40-50 perc amennyire emlékszem.

Ez már egy fokkal komolyabb síterep az előző kettőnél, több pályával, és egy hosszú feketével (de talán ez nem szempont az első napokban). Szálláslehetőség is több van. Tömeg is nagyobb, főleg magyarok. Népszerű hely. Ez bizony lehet hátrány, hosszú sorállás reggelente a felvonóknál.

Szép körpanorámás hegycsúcs, biztos tetszene kezdőként.

Árak kedvezőek, ahogy az előző kettőnél is. Magyar oktató is szerintem van.
Én voltam itt egyszer zsinórban 5 napot és nagyon élveztem, de nem mennék újra, mert azóta voltam már ilyen távolságban olyanon ami jobban tetszik.


-Hochkar-

A1-esen mész és St. Pölten és Linz között letérsz és 1 órát autózol autóúton.

Nagyon hóbiztos terep, április végéig nyitva van. Változatos, bár kissé talán rövidebb pályák.

Én nem annyira szeretem, mert minden nap fel kell autózni egy szerpentinen, mivel a pályaszállások relatíve drágábbak. Talán azért is mert kevés van belőlük.

Ezenkívül még rengeteg terep van, ami kezdőknek jó akár egy hétre is. Én ezeket ajánlom, mert ezek tetszettek, de más meg biztos mást ajálana.

A sielok.hu-n találsz róluk infókat, illetve más közeli síterepekről. (pl Stuhleck, Semmering, St Corona, Klippitztörl, stb, stb)
Lipteek Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18869
Hát egy teljes felszerelés nem olcsó mulatság... Nem biztos hogy mindenki megteheti, egy út mellett még, hogy egy összegben felszerelje magát. Talán a legjobb megoldás szép sorjában évről évre... darabonként, a maradékot meg bérelve. Most vettem egy kabátot akciósan 32 ezerért... mintha a fogamat húzták volna.
A MOL alatt itt a benzinkutat kell érteni??
Előzmény: revire (18867)
CFK MAN Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18868
Akkor szerintem majd itthon bérelünk cuccot( a kocsiba befér), remélem nem adnak ilyen helyen rossz cuccokat. Amúgy ezekre a felszerelésekre is lehet biztosítást kötni? Nem szeretnék fizetni ha véletlenül valami baja lenne a cuccnak.
Előzmény: Lipteek (18866)
revire Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18867
nem azért, de simán megvenni a mol-nál, nem biztos, hogy ésszerű. Bár nem tudom, milyet adnak ott, mégis inkább azt mondom, hogy ennek jobb utánajárni. Sokan tényleg azt hiszik, mindegyik ugyanazt nyújtja.
A bérlésről meg csak annyit, lehet bármennyire olcsó, mindig jobban megéri vásárolni a felszerelést. Pár idény alatt megtérül az ára.
Előzmény: krilin (18863)
Lipteek Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18866
Érdekes de már több ismerőstől is azt hallottam, hogy helyszínen bérelve sem sokkal drágább a felszerelés, és nyilván kényelmesebb az utazás nélkül. De ezt azért nehezen tudom elhinni. A biztosítások között szerintem meg érdemes körül nézni, nyári nyaralásom utasbiztosításánál is mindenki mondja, hogy teljesen mindegy milyet köt az ember. Egy unatkozósabb pillanatomban kibogarásztam az ajánlatokat, mi hol mennyiért mit. És azért egész nagy különbségeket lehetett felfedezni. A közel hasonló árú biztosítások nem ugyan azt nyújtották. Végül majdnem a legolcsóbbat választva a legtöbb szolgáltatást kaptam, ami elérhető volt. Valaki hasonlította már össze a síbiztosításokat?
Előzmény: krilin (18865)
krilin Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18865
Kint elég drága a felszerelés bérlés.
Itt egy link, a magyar síelők körében egyik legnépszerűbb sícentrum (Murau) egyik kölcsönzőjéből:
http://www.intersportrent.at/skiverleih-stgeorgen-murau/intersport-pintar_140_pricewinter.htm

Kezdőknek való (economy) teljes felszerlés (léc+bakancs+bot)
5 napra 107 euro
6-7 napra 125 euro

Itthon sokkal jobban megéri a bérlés, és ha csak ketten mentek talán elfér a kocsiban is egy sízsákban, amit magyar kölcsönzőkben sok helyen adnak a léc mellé. Ha nem fér el az autóban egy 160-170 centis léc, akkor már bérelni kell síléctartót is, amivel együtt már lehet hogy ugyanott lennél, mint a kinti bérlésnél.
Nekem az alsó középkategóriás autómban picit a belóg a könyöktámasz fölé a sízsák. Egyáltalán nem zavaró, max ha hátul egynél több ember utazik, de akkor meg megy fel a tetőre a felszerelés.

Pályákat mindjárt ajánlok.

Magyar síkölcsönző listát szeintem találsz kerületekre lebontva a sielok.hu-n.
Előzmény: CFK MAN (18864)
CFK MAN Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18864
ez a 4-5 óta utazás lenne jó, többet nem szeretnék. 2 személyes szállást keresek , egy 2-3 csillagos szállás már elég lenne, nem wellness-elni megyünk, ha nem síelni :)
teljesen kezdő vagyok, szóval pályatípusokról semmit se tudok.
egy hétre szeretnék kinnt maradni. mivel kocsival mennénk így a pálya nem kell hogy feltétlenül közel legyen.
mennyibe kerül amúgy sífelszerelést bérelni?
A pályán kívüli síeléses biztosítás gondolom jó drága, de ilyenre most még nincs szükségem.
Előzmény: krilin (18863)
krilin Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18863
Mik a szempontjaid a pályát illetve a szállást illetően? Enélkül nehéz bármit ajánlani.
Ausztria elég nagy, vannak már komoly síterepek 4,5 óra autózásra, de 7-8 órát is lehet autózni ha egy bérlettel mondjuk 630 km pályát szeretnél kipróbálni.

Kicsit pontosítsd a kérdést.
Milyen típusú pályarendszereket szeretsz (ez nyilván sítudástól is függ), milyen messze akarsz a pályáktól lakni, van-e maximál ár, maximum idő amit utazni akarsz, stb.

Cuccot bérelni a legkisebb sípályákon is lehet, utasbiztosítás pedig teljesen jó amit MOL állomásokon lehet kötni. Kivéve ha pályán kívül síelsz, mert arra nem érvényesek a normál biztosítások ha jól tudom.
Előzmény: CFK MAN (18860)
revire Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18862
mi Svájcban voltunk most 4 napot, tesóm nagyon utánanézett mindennek, különösen a biztosításnak. Ebben benne volt minden, a felszerelésre is kiterjedt és a pályán kívül is biztosított. A nevére nem emlékszem, de megkérdezem és írom. Ausztriát csak ajánlani tudom, rengeteg jó hely van, de előtte szerintem kérdezd meg egy haverodat, hova érdemes, mert egy csomó dologra oda kell figyelni.
Előzmény: CFK MAN (18860)
Fishtax Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18861

Vorarlbergi beszamolo a snowboard topikban, megint csak fökent altalanos informaciokkal!

 

robi

CFK MAN Creative Commons License 2010.02.03 0 0 18860
Szeretnék a hónap végén kimenni külföldre síelni egy hétre, de tanácstalan vagyok hova és mire figyeljek.Főleg ausztriát nézegettem. A cuccot bérelni fogom, mert ez lesz az első alkalom, és elég lesz az útra költeni. A biztosítás is érdekelne melyik érné meg.
rocher Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18859
Ez jóóóóóóóóóó! 4 napig én is folyamatosan mantráztam a gyerekeknek a "dőlj előre"-t. Lesz még pálya ördöge ebből a manóból!;-)
Előzmény: snowman (18857)
mgy Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18858
Amúgy az is nagy hülye (vagy pénzileg leégett, mint mi most), aki ebben a jó sí-időben nem jelent beteget, és nem húz el villámgyorsan a lejtőkre!

Vót má' illyen.
Nem kicsi balhé lett belőle, mikor a mama németül mondta, hogy a hívott szám átmenetileg... :-DDD
Előzmény: snowman (18857)
snowman Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18857
Csak nem mindenhol egyforma a hozzáadott vanília-szósz mennyisége!
Eddig a legjobbat talán Taupliztban ettem, ahol kantinos mélytányérban szervírozták, karimáig a fincsi szósszal. Nyami! :o)
Amúgy a magunk szerény módján mi is kihasználtuk a nagy havazást.
Sífutással kombináltuk a gyerek sízését. :o)
Egyre bátrabb lesz, és ügyesedik is:

Sífutásos-sízős videó az erdőből.

Amúgy az is nagy hülye (vagy pénzileg leégett, mint mi most), aki ebben a jó sí-időben nem jelent beteget, és nem húz el villámgyorsan a lejtőkre!
Előzmény: rocher (18856)
rocher Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18856

A gőzgombóc mindenhol egyforma;-)

 

Mi is az éjjel értünk haza, istenkirály volt. Senkinek nem tört össze semmije:-P

 

Hétfő gyönyörű napsütés, -2-3 fok, kedd hatalmas hóesés, szerda napos-10 fokkal, csütörtök kellemes hűvös hatalmas pelyhek, péntek 2100 fölött napos, szeles.

 

Russbach, Gosau, Krippenstein, Annaberg stb. sehol nem kellett sorbanállni.

 

Hornspitz Express II-nél nyílt egy vadiúj hütte/Go-Go/, 2 magyar pincér is van. nagyon aranyosak!

 

Este tolok képeket is, ha túlálem a mai napot:-D

 

ja, és símaszkot vigyen aki ezután indul, ez sokkal keményebb tél, mint az elmúlt 20 éves átlag:-(((

Oplatka Creative Commons License 2010.01.31 0 0 18855

Hétfőtől péntekig csúszkáltunk Semmering Hirschenkogelen, más néven Zau[:ber:]g -en.

Első két nap felhős, szeles -10 fok, ápolt de karcos pályák (fekete zárva, az ötösön /Westhang/ jeges foltok), kabinoson nem volt sorbanállás, a négyes ülőliften pedig talán ingyen Jagertee-t is adtak annak a kevés bátor versenyzőnek, aki odafagyasztotta a hátsófelét :)
Sajnos napközben is szórta a jégkását néhány hóágyú, a kevésbé gyakorlott matadorok közül sokan padlót fogtak az ijedtségtől, amikor a rájuk zúduló "égi" áldás alatt vakon akartak fordulni.

 

Szerdán ragyogó napsütés, de így is -6 fok volt a völgyben árnyékban, de a hó minősége ideális volt, na ezért érdemes ezt a pár órás utat megtenni.

Csütörtökön ismét ködös, felhős hidegben csúszkáltunk nem túl nagy társaságban,

sorbanállás egyik nap sem volt.

 

Étkezésre, ivászatra ajánlom a hegytetőn lévő Lichtensteinhaus önkiszolgáló egységét. Nem olcsó, de osztrák gasztronómiai díjat kapott vendéglő, remek konyhával és segítőkész magyar csapossal. Érdemes megkóstolni a vaníliás-mákos germknödl-t.

 

FIS pálya alja 

 

Südhang  Südhang fent

 

Lichtensteinhaus  Germknödl

mgy Creative Commons License 2010.01.28 0 0 18854
Háááát...
Láttam a boardos srácot - aki segített az építkezésben - ugrani, meg utána beszélgettünk kicsit.
Szóval ez nekem olyan távolról csodálós játék... :-DDD
Előzmény: Fishtax (18853)
Fishtax Creative Commons License 2010.01.28 0 0 18853

Visegrádon kész a Big Air, saját felvonót is kapott, a 7VGn újabb elemek is lesznek, s bár ugyan snowboard parknak hívják, szerintem a bátor sízőket sem fogják kiutálni onnan!

 

robi

Fishtax Creative Commons License 2010.01.27 0 0 18852

Most kerestem rá, és láttam, hogy már a topikból is jártak ketten Feldbergen. Igaz, jó régen, 6 meg 8 éve, és azóta az öt napos jegy is felkúszott 85-rôl 99 euróra.

 

robi

Előzmény: Fishtax (18847)
NAR Creative Commons License 2010.01.26 0 0 18851
Nem próbáltam mással, de a magyar Vodefone-os programmal is ment.
Előzmény: mgy (18849)
rocher Creative Commons License 2010.01.26 0 0 18850
Hääät, tavaly 60-an voltunk, iden 100-an/Dachstein-West/, nem erzem a välsägot..../Bocs az ekezet miatt, internet cafe/ Ma 25 centi ho estt, egy meterre se lehetett ellätni. Viszont a tegnap kezdö sizö bandät ma levittem Hornspitz Express II-röl I-re. Nagyon büszke 10 smile_face volt.
Előzmény: snowman (18843)
mgy Creative Commons License 2010.01.26 0 0 18849
Akkor viszont jó az ár! :)
Elnézést, nem volt egyértelmű a hirdetésed! Próbáltad esetleg más SIM-kártyával, vagy csak ezzel működik?
Előzmény: NAR (18848)
NAR Creative Commons License 2010.01.26 0 0 18848
Én nem vagyok németből perfekt, de ha jól látom, abban a 20 eurós csomagban nincs 3G-s modem, amit én adok, abban viszont van.
Előzmény: mgy (18846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!