Keresés

Részletes keresés

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145874

100 liter volt a cefre, ebből lett 18 liter 39 fokos alszesz.

Előzmény: kupeci (145873)
kupeci Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145873

39-et de mennyit?

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145868)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145872

Tisztázáskor érdemes lehet kitakarnom?

Előzmény: kupeci (145871)
kupeci Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145871

A cefre főzésénél úgysem az a cél hogy az al szesz magas alk  tartlamú legyen A tisztázáskor meg már nem tud mi leragadni.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145869)
kupeci Creative Commons License 2018.01.13 0 1 145870

Téged idéztelek a 135-el, nem az én tapasztalatom. Nekem szimplám van, és kavarós.Volt már hogy nekem is kapott oda, de a miatt mert kisérletezési céllal ki-ki kapcsolgattam , amit nem kellett volna.:)

Előzmény: ROBI876 (145866)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145869

Ha gyengébb lesz az alszesz azt sem bánom, betakart fedővel, csak ne romoljon a minőség ettől.

Előzmény: kupeci (145867)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145868

De ez enm volt gyenge cefre, hisz 39 fokos alszeszt produkált, vagy pedig a defi volt nagy.

Előzmény: kupeci (145867)
kupeci Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145867

Letakarhatod, akkor viszont kissebb lesz a kifolyó%-od. Találd meg a középutat. De ha egy gyenge alkohol tartalmú cefrét főzve úgy kívánod előidézni úgymond a kifolyás "normálisságát" hogy megemeled a hőfokot !?.....ingyenleves nincs. :)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145863)
ROBI876 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145866

Ha meg 135-ön sem jön normálisan, akkor vagy a cefre nem elég alkoholos, vagy a sisakkal van valami gáz. Amúgy nálam felfűtés megy 130-on mikor megindul 112-re visszaesik, itt már közepesebb gázon megy és gyönyörűen folyik egész 125-ig. Lehet szedni 130-ig, de valójában 125-ig minden kijön, alig valami marad benne. De 135-ig semmi nem ég oda, egyszer pár percre ment 140-re is, ott sem láttam gondot. Fölé nem mennék, ha nem jön semmi, akkor sem.

Előzmény: kupeci (145864)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145865

Az igazán félelmetes majd az lesz, mikor ezt az üstből nézzük!:))

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145862)
kupeci Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145864

"135 C fölé ne engedd" és ha nem jön normálisan hát nem jön. De nem ragad le!:)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145862)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145863

De ha visszaveszem a fűtést, akkor meg csak csepeg. Szerintem a sisak a ludas, túl sokat lecsapat, és túlfűtöm, most be fogom takarni és úgy főzni. Csak ebbe  még senkisem erősített meg. :(

Előzmény: kupeci (145859)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145862

Ez így van, de elég félelmetes mikor kilöki a vizet a forró üstre, és gözölög az egész. :)

Előzmény: Green Corner (145858)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145861

Én is erre gondolnék, de annyira szoktam felhigitani, hogy főzés végén is híg maradjon. Ez a szőlő darálás után is híg volt mielőtt még a vizet beletettem volna. Igen, ez már valószínű , hogy magas az olaj hőfoka, csak ha csökkentem a deflegmációt, hogy kisebb hőfokon tudjak főzni, nem megy-e a minőség rovására , hogy kisebb lesz a deflegmáció.

Előzmény: kupeci (145857)
ROBI876 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145860

Vége felé nem köp szemétkéket? Olyan kis barna pici foltokat? Ha igen, az a végét jelzi a cefrének, mindegy hànyason adja. Ott még nincs leégve,  csak szeretne. Persze nem bìrna, ha lenne mérő.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145856)
kupeci Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145859

A csorgás csak SZERINTED normális.......de a cefre meg azt üzeni NEKED hogy nagyon melegíted!:)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145851)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145858

Én csak tapogatózok vakon,hiszen se a cefrét se a főzőt nem láttam. Próbálok a saját hibáimat ismerve segíteni.Egy öreg mesterem mondta mindig,mit csináltál utoljára, mi az, ami után már nem úgy működött? Én innen indulnék el és kevesebb cefrével, turmix nélkül főznék, hiszen így nem égett le. Kettő buffantásért biztos nem kerítenék ekkora problémát belőle.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145853)
kupeci Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145857

 

A sűrű cefre ég oda könnyebben.Ha a vége felé emeled a lángot, amikor már hiányzik belőle az addig kipárolódott anyag,hát az üstben lévő értelemszerűen sűrűbb lesz. Ez kritikus esetben jelentheti azt is hogy itt telt be a pohár. Leragadtál.

Tegyél hőmérőt hogy lásd szabad e még fokoznod a fűtést. Amíg ezt nem tudod, addig sötétben tapogatózol.

Ne a deflegmációval kívánd elérni az ideális főzési hőfokot. Inkább a hőfok szabályzásával az ideális deflegmációt!

Akár honnan közelítünk, mindegy mi miatt, de magas a fűtési hőmérsékleted......vegyél vissza!:)))

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145843)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145856

Szerintem nem az elején ég le, mert forrásig egy nagy fakanállal keverem, utána zárom le az üstöt. Végefelé kell picit gázon nyitnom.

Előzmény: ROBI876 (145855)
ROBI876 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145855

Épìts be egy maghőmérőt ami az olajat méri , és 135 C fölé ne engedd. Lassabb lesz a felfűtésed szerintem, valamennyivel.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145851)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145854

Alszeszem nem erős? Mit gondoltok erről? 10fokig engedtem a sisakra öntve és meggyújtva már nem lobbant fel, ekkor hagytam abba.

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145853

Na igen, de azthiszem erre Te magad válaszoltál nem sokkal lejjebb.

Előzmény: Green Corner (145852)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145852

Akkor miért nem égett le az első főzésnél?

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145851)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145851

Na ezaz! Erre gondolok, hogy túl forró az olaj, de mivel nagyon nagy a deflegmációm, nem veszem észre, mert a csorgás úgy normális.

Előzmény: ROBI876 (145849)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145850

Illetve ha van még benne cukor annak nem kellett volna lesülnie az első főzéskor is, amikor nem volt összedarálva?

Előzmény: Green Corner (145847)
ROBI876 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145849

Ott a hiba. Mérni kell. 135C fölé ha sosem engeded, soha nem fog leégni semmi sem.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145846)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145848

Bent volt a pincében, ahol 15-17 fok van.

Előzmény: Green Corner (145847)
Green Corner Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145847

Tölts meg egy PET-palackot félig a cefre levével, nyomd össze, zárd le, vidd be meleg helyre. Ha 3-4 napon belül, felfújódik, netalán felrobban, akkor lehetséges a cukor maradvány, amitől odakap.:(

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145843)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145846

Nincs mérőm.

Előzmény: ROBI876 (145845)
ROBI876 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 145845

Mèred az olaj hőfokát főzés közben? 140 C-ig nem szabadna odaégni semminek sem.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145843)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!