Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Varshi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50409

Cserébe taxisból az a ritka, ha valakivel már kétszer találkozol. (feltéve, hogy ugyanolyan sűrűn mész taxival, mint szervizbe)

 

Tehát ha át is ver, és még ki is derül, marhára nem veszít "ügyfelet".

 

Érezzük át, mennyivel nagyobb valószínűséggel ver át, mint egy szerelő, akit másnap is ugyanott megtalálunk.

Előzmény: stevie-13 (50408)
stevie-13 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50408

Hozzáteszem, hogy a sorok között meg, nem látja csak azt amit látni akar. A rá, illetve róluk szerelőkről írtakon elsiklott. Csak a taxis a rafinált! Igen, ügyeskedő szerelők nincsenek! Szerinte! Már ugyan írtam, csak nem akarja meglátni, biztos azért keresnek ezen a fórumon sokan, "nem csak taxis vérűek", megbízható szerelőt, szervizt, mert ők annyira jó fejek és megbízhatóak. Biztos semmi svindliskedés nincs náluk.

 

 

A helyzet a következő: az autószerelő kiválasztása bizalmi kérdés, kábé ugyanúgy, mint a fodrászé, a fogorvosé, lányoknak a nőgyógyászé. 

 

Ha nem bízol meg egy szerelőben, semmiképp se vidd hozzá az autódat.

 

Ugyanakkor ha valóban megbízható szerelőt (fodrászt, fogorvost, nőgyógyászt) keresel, ne az ár legyen a legfontosabb szempont.

 

Ha megvan a bizalom, bízd rá a megfelelő alkatrész kiválasztását, legalábbis hallgasd meg az alternatíváit. (De aki azt mondja, hogy tud a Skodádhoz eredeti Made in Japan futóműalkatrészt, legyél nagyon-nagyon szkeptikus.)

Előzmény: Bigfoot002 (50404)
yotti Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50407
Az én magánvéleményem,hogy az autószerelők 95%-a nagy zsivány.
Előzmény: Bigfoot002 (50404)
Airbag. Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50406

 

Réges,régen....

valami javítás egy nem gyári autón.......

:D

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50405

"Szóval akkor valakitől hallottam, aki valakitől hallotta effektus volt az egész!"

Már igazán rájöhettél volna, hogy így mennek a dolgok. Néha van olyan is, hogy hallott már olyanról, aki látott már ilyet. :)

Előzmény: Bigfoot002 (50404)
Bigfoot002 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50404

Szóval akkor valakitől hallottam, aki valakitől hallotta effektus volt az egész!
Így terjednek az igaztalanságok.
Bár volt itt már különb dolog is. Pár hsz-el lejjebb hazugnak is neveztek. Mind ezt egy jó fej, korrekt szerelőnek tartott egyedtől. Ne haragudjatok, akármit mondtok, az ilyen stílusú szerelő ha ismeretlenül rólam ilyent mer állítani, akkor valószínű, ha neki valakiben valami nem tetszik vagy ne adj isten "nem jó fej", és nem az ő igényeinek megfelelően csinál valamit, akkor rá is zokszó nélkül ráhúzza a vizes lepedőt. Csak ő a szent és sérthetetlen! Na az ilyentől kell a legjobban tartaniuk a szereltetni vágyóknak, mert ott és úgy átvágja a palánkon, ahogy nem is sejti.
Hozzáteszem, hogy a sorok között meg, nem látja csak azt amit látni akar. A rá, illetve róluk szerelőkről írtakon elsiklott. Csak a taxis a rafinált! Igen, ügyeskedő szerelők nincsenek! Szerinte! Már ugyan írtam, csak nem akarja meglátni, biztos azért keresnek ezen a fórumon sokan, "nem csak taxis vérűek", megbízható szerelőt, szervizt, mert ők annyira jó fejek és megbízhatóak. Biztos semmi svindliskedés nincs náluk.
Na de mindegy. Szerintem ennek itt kell véget vetni, mert úgysem tudjuk egymást meggyőzni, ráadásul ha butaságot terjeszt valaki valakikről, valamilyen sérelem miatt, annak először el kellene a saját társain gondolkodnia és csak utána van joga másokra bármit is mondani.  
Azoktól, akik végig kísérték ezen vitát, szeretnék elnézést kérni. Nem számítottam erre, én azt hittem, hogy ez a fórum a Superb tulajdonosok fóruma, és nem a szerelőké, alkatrész kereskedőké.
Az vehető észre, hogy sajnos nem a tulajok cserélnek itt infókat, hanem a szerelők beszélgetnek és erősítgetik meg egymás véleményét, állítását.
Megmerem kockáztatni, igaz rájuk is az, amit a Tibi bácsi (egy idős szerelő) mondott a mai fiatalabb szerelőkre, hogy ők nem autószerelők, hanem csak alkatrész cserélők! Szerelni nem tudnak, csak egyik alkatrész ki a másik be. Persze most jön majd, hogy megváltozott a világ és már nem a Ladák és 120-as Skodák világában élünk. Itt nem elég csak belepiszkálni, kell a computer, mindent az vezérel már. Ő sem, és én sem az ilyen alkatrészek javítására gondoltunk. Van még ezer másik dolog amit tudni kellene a mai alkatrész cserélőknek is. Pl. ha szombaton eltörik valami, amit nem lehet szombat révén megvenni, akkor addig fúrni faragni amíg ideiglenesen megcsinálja. Ja, bocs, most jön majd az újabb megdöbbenés. Szombaton!!!??? Szombaton mi nem szoktunk dolgozni!!!! Ilyenkor nem szerelünk, mert nincs nagyon nyitva olyan alkatrész bolt, akivel szerződtem a kuncsaft lehúzására (30-40-50 extrém esetben 60-70% kedvezmény), hogy ki tudjam cserélni azt a fránya elromlott, de kis ügyességgel javítható alkatrészt. (Ezen még mindig töröm a fejem, hogy ez hogyan éri meg az alkatrész boltnak!? Csak úgy, hogy a 100% egy horribilis hasznot rejt, és ha van palimadár aki ennyiért elviszi akkor vigye.)
TISZTELET A KIVÉTELNEK! És ezt nagybetűkkel írtam, mert vannak köztük is kivételek, úgy mint a taxisok között is. Itt sem, ott sem mindenki ilyen!
Még egyszer elnézést azoktól akik nem ezért jöttek ide.
Sziasztok.

 

Octi19

 

Köszi a megerősítést. Valószínűleg azért nem ajánlotta, mert annál a boltnál nem forgalmazzák akivel szerződésben van. Egyszerűen nincs kedvezmény, nem éri meg ajánlani.

 

Varshi

"Úgy értsd, hogy nem kizárt, hogy ami szerinted még jó és még évekig elmegy, azt jóérzésű ember már rég cserélte volna"

 

Nem azért nem cseréltem mert szerintem még jók voltak, hanem azért mert a szerelő aki olajat cserélt és átnézte az alját azt mondta, hogy teljesen jó minden. Szerintem egy jó alkatrészt egyetlen "jóérzésű ember" sem cserél ki. Ha meg mégis, az nem jóérzésű, hanem inkább a saját maga ellensége, vagy megvezetett!

Előzmény: stevie-13 (50400)
Octi19 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50403

A Meyle azért nem egy Vika minőség... Már ha lehet a Vikát és a minőséget egy mondatban említeni...
Egy haverom a kicsipénzű javításokkor szokott Meyle cuccokat használni, és nem szokott panasz lenni rá!
...és van hogy az árat nézve sem az alsó kategóriában van, tipikusan a futómű alkatrészek között!
(személyes tapasztalatom nincs vele, eddig egy rövid ideig volt ilyen hátsó féktárcsám, azzal sem volt különösebb gond, azóta én elkerültem, többek között azért mert egyszer azt mondtad nekem, hogy sz@r!)

Előzmény: Donibcsi (50398)
Varshi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50402
Nekem mikor erről beszéltek szerelők, még autótípussal is pontosították, melyik a legrosszabb fajta közülük.:-)
Előzmény: stevie-13 (50400)
Varshi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50401
Úgy értsd, hogy nem kizárt, hogy ami szerinted még jó és még évekig elmegy, azt jóérzésű ember már rég cserélte volna, sőt talán màr a cseredarabot is.
Előzmény: Bigfoot002 (50399)
stevie-13 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 50400

Egyébként hány taxisnak fizettél már ilyenért vagy javíttattad meg az ilyen esetet?

 

 

Nem szeretném, ha félreértés lenne: nekem NINCS műhelyem, pláne nem foglalkozom autójavítással, viszont elég sokat vagyok műhelyek környékén:  régebben márkakereskedés-hálózatokban dolgoztam tanácsadóként, és néhány helyre a mai napig visszahívnak. Ezzel együtt résztulajdonos voltam egy flottamenedzser cégben, és bár azóta üzleti értelemben kiszálltam, a baráti kapcsolat a régi társaimmal megmaradt, nagyjából tisztában vagyok a napi ügyekkel.

Előzmény: Bigfoot002 (50392)
Bigfoot002 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50399

Most komolyan. Mi értelme lett volna ezt kitalálnom? Csak saját magam csapnám be. Az sem járna semmi előnnyel a számomra, ha csak a ti meggyőzésetekre hazudnék. Egyébként sem vagyok ilyen típus. Gondolom akkor szerinted az is hazugság ha azt állítom, hogy 285 ezer km-nél 1 külső kormányösszekötő, 1 féltengelycsukló, 2 kerékcsapágy és természetesen a vezérlést kellett csak cserélni? Plusz persze a kopó dolgok, mint fékbetét, féktárcsa. És merem állítani, hogy nincs egyáltalán lelakva, szétesve, nem világítanak rajta a hibajelzők meg ilyesmik.

Előzmény: Donibcsi (50398)
Donibcsi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50398

nem javitok taxisoknak. 1000-bol egy normalis, en meg nem akarok szereplovalogatast tartani. A Meyle csuklo KIZART, hogy elmenjen 20000km-nel tobbet, ezt Te talaltad ki.

Az elmult honapokban 3szor ultem taxiban. O1-ben legzsak, motor, fekbetet hibajel, visszafele O2 ugyanezekkel a jelekkel, es egy hete A6 1.9pd ahol ugyanezek a hibajelek,es egy EPC. WTF????

Donibcsi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50397

Like:)

Előzmény: TraguAre (50393)
TraguAre Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50396

"Vagy arra gondoltál, amikor azt állítottam, hogy nem biztos, hogy az a jobb minőségű ami jóval többe kerül?"

 

Szerintem inkább arra, hogy attól még nem lesz "kínai" egy alkatrész, mert ott gyártják.

Előzmény: Bigfoot002 (50386)
TraguAre Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50395

Gondolom azért nem kapsz választ a kérdésedre, mert nem ismertek ezek a gyártók.

Előzmény: Bigfoot002 (50394)
Bigfoot002 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50394

"Nem adja oda, de megosztja. És ha keres az alkatrészen, olcsóbban dolgozik."

 

Nézd, a napokban voltam egy a szomszédom által ajánlott szerelőnél, hogy kopogó-zörgő hangot hallok a bal első kerék felől. Meg se hallgatta, csak felemelte és egyből a lengőkar szilenteket mondta hibásnak. Nem mondom, hogy nem azok a rosszak, csak gyanítom. Inkább a kormánymű perselye zöröghet szerintem. De mivel annyira nem értek hozzá, arra gondoltam, hogy 10 éves korában mi bajom lehet ha kicseréljük. Csak hát amikor azt mondta, hogy ő a Láng alkatrészboltból szokott rendeli és ott egy ilyen szett 150 ezerbe kerül + 30 ezer a munkadíj (Starline), dobtam egy hátast, mert tudván tudtam, hogy ez abban a boltban 110 ezer körül van/volt, és még csak nem is regisztráltam a 25% kedvezményért. Ennyit a megosztott szerelői alkatrész kedvezményről.

 

"Eddig a taxiban is többféle tarifa volt, nem?"

 

Igen, többféle tarifa volt, csak ott fixálva volt melyiket mikor alkalmazhatod. (éjszakai, nappali, retur) Olyan nem volt, hogy mert ha nem vesz tőlem rágógumit, akkor drágább tarifa jár neki!

 

Na de mindegy, nem akartam vitázni.

Most komolyan, azért nem áruljátok el, hogy a Maister és a Denckermann milyen minőséget képvisel vagy, hogy hol találom meg a gyári riasztó kürtjét és, hogy ezen lehet e állítani a kiadott hang erejét, mert taxiztam valamikor? Vagy mert némely taxis megmeri kérdezni, hogy van-e taxis kedvezmény?

Előzmény: stevie-13 (50391)
TraguAre Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50393

A hozott alkatrészben az a legjobb, amikor kiderül, hogy nem passzol.

Mondjuk bontás után. Az autó meg mondjuk foglal egy emelőt. Ilyenkor általában a gazda sose érti, hogy mi a baj ezzel...

Előzmény: stevie-13 (50391)
Bigfoot002 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50392

Itt is próbálok neked pontonként válaszolni, de eléggé vissza kell fognom majd magam, hogy ne bántsalak meg.

 

1-es. Miért más nem egyből szeretne mindent? Nem azonnal szeretné, hogy megnézd, megcsináld? Más könyörög, hogy csak a jövőhéten állj neki?

 

2-es. Erre csak az előbbit tudom mondani. Más nem a lehető legolcsóbban szeretné megúszni a kiadásokat? Tudom, az lenne a legjobb a szerelőknek ha bárki bármilyen összeget kifizetne. (de kinek nem ez lenne a legjobb?) Csak hát ehhez fizetést is kellene adni. Tudom most az jön majd, hogy az autózás drága mulatság, ha nem tudod megfizetni ott a BKV!

 

3-as. Ezt nem is értem. Ha adjátok akkor miért ne kérdezze meg? Főleg az első alkalommal, amikor nem tudja, hogy van-e vagy nincs. Másodjára már tudja, persze, hogy nem kérdezi meg. De ha ez ennyire bosszant, akkor nem kell ilyennel oda csábítani. Ráadásul ha már ezt nézzük, akkor még is csak szükségetek van a "taxis vérre", illetve a pénzére, ha már ilyen kedvezményekkel csábítjátok oda!

 

4-es 5-ös 6-os. Szerintem ezt te sem gondoltad komolyan!? (lehet, hogy előfordul ilyen is, de nem hiszem, hogy általános lenne, és nem többször mint a civilekkel)

A 6-hoz még annyit, hogy azért érezheted így mert talán egy kicsit jobban próbálják érvényesíteni az igazukat? Ha ott van az a meghúzás, akkor szerintem a civilek is kifizettetik, csak őket lehet könnyebb lerázni. Egyébként hány taxisnak fizettél már ilyenért vagy javíttattad meg az ilyen esetet?

 

7-es. Nem esetleg magadban kellene keresni a hibát, amiért nem megy vissza? Amiket leírtál, abból arra lehet következtetni, hogy ezek a dolgok talán veled már megtörténtek és nem is biztos, hogy nem alaptalanul. Ráadásul itt is igaz, hogy még is csak szükség van arra a "taxis vérre"? Jól jön az még is ha nincs más?

Egyébként te írtad, hogy a szerelés az bizalmi kérdés. Nem gondolod komolyan ugye, hogy egy taxisnak nem fontos a szerelő kiléte, bármilyen szerelőhöz beállít? Pont, hogy ez a legfontosabb, mert ha ugyan oda megy, akkor reménykedhet abban is, hogy előre veszik a sorban és nem kell napokat várni a szerelésre. Na de ha valaki nem korrekt az várhatja, hogy vissza menjen.

 

A 280 forintos tarifa meg nem fogja őket a szarból kihúzni 430 forintos üzemanyag árnál, illetve ilyen 4-10 ezer forintos szerviz óradíjaknál. Nem beszélve az alkatrészek áráról. Még mielőtt ismét előjönne a "taxis vér nem válik vízzé" szöveg, az átlag ember is ezért gondolja meg százszor is, hogy hová, kihez megy szervizeltetni. Neki sem mindegy az 500-1000 forintos órabéréből mennyit kell a szerelőkre áldozni. Hidd el ők is és a taxis is szívesen alkudozás nélkül oda adná a ti általatok kért összeget. Bár ha jobban belegondolok, ha nyugati fizetések lennének (3-400 ezer forint), akkor ti, a kis szervizek, valószínűleg mind-mind bezárhatnátok, mert a legtöbben elmennének a márkaszervizekbe.

 

Szóval egy szónak száz a vége, nem kell a taxisokat bántanotok, mert köztük sincs több galád ember mint a civilek között. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a civilekkel sokkal jobban kell vigyáznotok, mert velük kapcsolatban az első pár alkalommal semmiféle infód nincs. Azt se tudod ki kutyája-macskája. Fizetőképes vagy nem. Maffia tag vagy nem. Túléled-e a végén vagy még te fizetsz, hogy megszerelhetted az autóját. Hmmm. Ezek jó kérdések, na de a vége csak vicc volt. :)

stevie-13 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50391

Ami meg a szerelőnek van azt biztos nem adja csak úgy neked! (miért is adná?)

 

 

Nem adja oda, de megosztja. És ha keres az alkatrészen, olcsóbban dolgozik.

 

 

nem is biztos, hogy jogszerű csak azért több munkadíjat felszámolni mert nem nála veszed az alkatrészt

 

 

Már miért ne lenne jogszerű? Eddig a taxiban is többféle tarifa volt, nem?

 

 

Nem tudom mennyien mehetnek vissza gariban, nekem nagyon ritkán jutott ez eszembe, akkor is egyből lepattintottak. (és nem én vittem az alkatrészt) Tudják, hogy úgy sem fogsz pereskedni, nem éri meg.

 

 

Pereskedni nem éri meg, de ügyfelet megtartani meg igenis megéri.

 

 

Mert pl. egy Sachs első lengéscsillapító a szerelőnél 28-30 ezer, míg a boltban 13 ezer. (kedvezmények nélkül)

 

 

Ennek millió magyarázata lehet, az egyszerű félreértéstől, tévedéstől kezdve az eltérő alkatrészig (az oké, hogy Sachs, de a Sachsnak lehet többféle modellje is). A valóségban ekkora árkülönbség nem szokott előfordulni.

 

 

ha már garizni kell az édes mindegy, hogy a szerelőnél vagy a boltnál történik. Az első csak a kényelmesebb megoldás.

 

 

Nemcsak kényelmesebb, hanem valószínűleg hatékonyabb is. Ebben az esetben van esély a garancia érvényesítésére, a  hozott alkatrész esetén pedig szinte biztos, hogy kezdődik az egymásra mutogatás.

Előzmény: Bigfoot002 (50390)
Bigfoot002 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50390

Próbálok a pontjaidra válaszolni.

 

Igen, abban egyet értünk, hogy a szerelés az bizalmi kérdés. Eddig én is két szerelőhöz vittem az autót, csak az egyik már annyira megöregedett, hogy nem igazán szeret nagyobb munkákat elvállalni, a másiknak meg annyira be jött az élet, hogy már nem vállal külön munkákat. Vihetném ugyan hozzá, csak be kellene mennem a munkahelyére ami valamelyik márkaszerviz, és ki kellene fizetnem a márkaszerviz munkadíját, amit lássuk be, nem sokan engedhetik meg maguknak.

 

1-es. Az én kedvezményemnél biztos, hogy több van bármelyik szerelőnek, mert nekem egy fillér sincs sehol. Már réges-rég nem taxizom. Ami meg a szerelőnek van azt biztos nem adja csak úgy neked! (miért is adná?)

 

2-es. Talán ebben az esetben nem is annyira komoly az a szerelő! Talán ezt nem is kellene híresztelni, mert nem is biztos, hogy jogszerű csak azért több munkadíjat felszámolni mert nem nála veszed az alkatrészt.

 

3-as. Nem tudom mennyien mehetnek vissza gariban, nekem nagyon ritkán jutott ez eszembe, akkor is egyből lepattintottak. (és nem én vittem az alkatrészt) Tudják, hogy úgy sem fogsz pereskedni, nem éri meg. Persze nem ötszázezrekről beszélek.

És miért kerül 2-szer annyiba mondjuk egy Sachs vagy Bosch? Mert pl. egy Sachs első lengéscsillapító a szerelőnél 28-30 ezer, míg a boltban 13 ezer. (kedvezmények nélkül) Az nem magyarázat, hogy én jó minőségű alkatrészt teszek csak be! (lehet akármilyen komoly egy szerelő)

 

4-es. Ez talán meg tök mindegy. A kuncsaftnak az a lényeg, hogy jól működjön, de ha már garizni kell az édes mindegy, hogy a szerelőnél vagy a boltnál történik. Az első csak a kényelmesebb megoldás.

szabowo Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50389

A skodaklub.com ról töröltem tagságomat, viszont  fénykép és adatok változatlanul megjelennek...
Emilben is kértem teljes törlésemet az oldalról.
Esetleg valaki tudna segíteni megköszönném.

Üdv: szabowo

stevie-13 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50388

(Taxisvér nem válik vízzé) ? Mi bajod van velük egyébként? Bántottak bármikor is téged? Nagyon sok pénzt hagynak nálatok, nem szép dolog a hátuk mögött így megnyilvánulni! Miért kell a köztudatba beledumálni, hogy a taxis szar ember?

 

 

 

Ismerek olyan műhelyt, ahol sajnos éppen mindig egy hétre előre teljes telt ház van, ha az utcáról egy taxis érkezik:

 

1) minden azonnal kell (ez érthető, nekik minden perc kiesés),

 

2) de ráadásul minden nagyon olcsón kell (hozzám csak gumiért járnak, és a 14 ezer forintos Infinity gumi hallatán csak vakarják a fejüket, "valami olcsóbb kellene tesó." Vagy minősített esetben: "de ebben már a szerelés is benne van, igaz, tesó?" Természetesen 205/55R16 méretről beszélünk.)

 

3) az első kérdésük mindig a "taxiskedvezmény" - amikor először állítanak be valahová, akkor főleg

 

4) fizetéskor gyakran nincs náluk a teljes összeg, adnak valamennyit, aztán "majd holnap beugranak a többivel"

 

5) .... de ez a holnap csak nem virrad fel sosem

 

6) az átlagnál sűrűbben fordul elő okoskodás: "ez a meghúzás nem volt itt az autón, amikor idehoztam, ti csináltátok, javítsátok ki, vagy fizessetek kártérítést"

 

7) ha megfeszülsz, sem lesz belőlük visszatérő ügyfél: mivel egész nap a várost járják, egyszerűbb nekik minden alkalommal más műhelyben javíttatni, akár a város másik végében is (a szomszéd utcában lakó srácból előbb lesz törzsvendég)

 

8) ha netán valahol mégis megjelenik másodszor is egy taxis, a 4-es és 5-ös pontban vázolt események előfordulási valószínűsége drasztikusan megnő.

 

Kíváncsi vagyok, a 280 forintos fix kilométerdíj mennyire szünteti meg ezeket a problémákat. Gyanítom, sehogy. Eddig ugyan alacsony kilométerdíjért, de legalább dolgoztak, most másfélszer annyiért már kevesebb a kuncsaft, ergo hó végén ugyanott vannak.

 

 

Előzmény: Bigfoot002 (50386)
stevie-13 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50387

Ti szerelitek be illetve adjátok el az alkatrészeket, nektek kell több tapasztalattal rendelkeznetek ezzel kapcsolatban.

 

 

Az álláspontom a következő: az alkatrészbeszerzéssel nem érdemes foglalkozni. Az autójavítás bizalmi kérdés, menj olyan szerelőhöz, akiben megbízol, és bízd rá a kérdést:

1) akármilyen kedvezményed is van alkatrészre, a szerelődnek több van.

 

2) amit megspórolsz a webshopos alkatrészen, azt elbukod a munkadíjon. Az általam ismert összes komoly szerelő drágábban dolgozik, ha nincs árrése az alkatrészen. (Mert az árrés be van építve a működési tervébe.)

 

3) a szerelő rémálma a garanciában visszahozott autó. Ezért beszerzéskor automatikusan nem foglalkozik rossz minőségű alkatrésszel, mert abból neki csak baja lesz. Viszont neked meg megtetszik, hogy nahát, milyen olcsó ez a német vagy egyenesen japán alkatrész, a kétszer annyiba kerülő Sachs vagy Bosch vagy, horribile dictu, gyári alkatrész micsoda lehúzás.... pedig.... nem az az olcsó, amit kevés pénzbe kerül megvenni.

 

4) ha te viszed az alkatrészt, bukod a garanciát. Ha újra megmakkan a gép, a szerelő az alkatrészboltba fog visszaküldeni (rossz volt az alkatrész), az alkatrészes pedig a szerelőhöz (rosszul szerelte be). Mindig. Ha egy kézben van az alkatrészbeszerzés és a beszerelés, akkor egy kézben van a garancia kérdése is - majd a szerelőd lejátssza az alkatrészessel. (És neki jobbak a tárgyalási pozíciói.)

 

 

Előzmény: Bigfoot002 (50386)
Bigfoot002 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50386

Ezt most nem értem. Ezzel mit szerettél volna velem közölni? Mi köze van a taxizásnak az alkatrészek minőségéhez?

Nem tudom, hogy te szerelő, vagy kereskedő vagy-e, de pont a tőletek hallottak miatt érdeklődöm a gyártók által képviselt minőségről. Ti szerelitek be illetve adjátok el az alkatrészeket, nektek kell több tapasztalattal rendelkeznetek ezzel kapcsolatban.

 

"tehát az Audi motorjai is mind szarok, mert Mo-on készülnek?"

 

Ilyet hol olvastál tőlem? Még csak nem is került, még árnyaltan sem, szóba. Vagy arra gondoltál, amikor azt állítottam, hogy nem biztos, hogy az a jobb minőségű ami jóval többe kerül? De a fentiekkel akkor sincs összefüggésben!

 

"Taxisvér nem válik vízzé"

 

Ezzel végképp nem tudom mit szeretnél velem közölni!

Az a bajod, hogy valamikor taxiztam, és próbálok jó minőségű, de árban elfogadható alkatrészt venni? Nem minden józan eszű ember ezt teszi? Csak a taxis? El kellene mennem és megvenni a rossz minőségűt 3 szoros áron, csak azért mert taxiztam és, hogy te nehogy megszólj (Taxisvér nem válik vízzé) ? Mi bajod van velük egyébként? Bántottak bármikor is téged? Nagyon sok pénzt hagynak nálatok, nem szép dolog a hátuk mögött így megnyilvánulni! Miért kell a köztudatba beledumálni, hogy a taxis szar ember? De ha már a vádaskodásoknál járunk, akkor én is mondhatom, hogy a kereskedők és a szerelők sem szűzlányok! A köztudatban ez is benne van, nem hiába kérdezik itt ezen a fórumon, hogy mit hol vegyenek meg és, hogy melyik szervizben csináltassák meg! Ezt ugye te is tudod? Tisztelet a kivételnek. És kivételek minden területen vannak. Még a taxisok között is. Szóval vádaskodni mindenki tud.

Donibcsi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50385

Van műszerem, de nem használom. Ha nagyon kell, megoldom.

Előzmény: Varshi (50384)
Varshi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 50384

Egy kérdés tőlem is: futóműállítást csináltok már ti magatok is?

Előzmény: Donibcsi (50383)
Donibcsi Creative Commons License 2014.05.02 0 0 50383
Előzmény: Octi19 (50381)
409 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 50382

"egy Skoda boltba, ahol megvettem a Meyle gyártotta féltengelyt, 9500 forintért."

 

Mármint a külső csuklót, ami manapság még ennyibe sem kerül, elfogadható minőségben.

Előzmény: Bigfoot002 (50379)
Octi19 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 50381

Doni!
Nem ide tartozik, de nézed te a leveleidet?! Már van vagy párhete, hogy kérdeztem arról a kijelzőről... már azért pont ideje lenne ha megjönne!

Előzmény: Donibcsi (50380)
Donibcsi Creative Commons License 2014.05.02 0 0 50380

Tehát az Audi motorjai is mind szarok, mert Mo-on készülnek?

Taxisvér nem válik vízzé

Előzmény: Bigfoot002 (50369)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!