Keresés

Részletes keresés

tristen Creative Commons License 2012.10.31 0 0 4584

Én is olvastam a blogját, olyanokat ír, mint pl. nyilvános helyen szopatta magát a barátnőjével és így tovább. Szóval vagy egy művész és zseni vagy egy ....................

 

:)

Előzmény: szepi111 (4583)
szepi111 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 4583

Nehogy elhidd ezt a sztorit... van egy blogja is amiben ilyen és ehhez hasonló fantáziálásokat ír le... minél brutálisabb, annál szórakoztatóbb... :)

 

Szóval szerény véleményem szerint igazi troll a srác...

Előzmény: Zsbubus (4581)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.31 0 0 4582

Szia!

Lassan majd vissza is tudod tartani. :)

De sokáig nem érdemes.

Gyógyulj!

 

Üdv

Előzmény: szilasielvira (4577)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.31 0 0 4581

Szia!

Hát ez brutális!!!

A végbélproblémákkal proktológus(ok)hoz menj!

Szakember kell ehhez is.

 

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (4580)
alongtimeago Creative Commons License 2012.10.30 0 0 4579

Még valamit had meséljek nektek:

Az életben elkövetünk hibákat, de nagyon nem mindegy mikor hibázunk. Ha az egészségünkről van szó, ott hibázni a legdurvább dolog. Úgy választani műtétet hogy tetszik a "lézer" szócska, és esetleg Star Wars rajóngók vagyunk, baromság. Nekem a hozzátartozók (akiknek soha nem volt műtétjük), egyiknek sem jutott eszébe hogy műtétre menjek csak nekem. Persze utólag már azt mondják jól döntöttem, hiszen minden ember a "lézert" választaná, és ebbe a hibába mindenki beleesne. Érdekes.

 

Más: a munkahelyemen, már egy-két hónapja mindig összeülünk, irdatlan időket beleáldozunk egy megbeszélésbe hogy az "A"-t vagy a "B"-t válasszuk. Sokan töprengünk, egyeztetünk, egymást próbáljuk meggyőzni mi a jobb. Pedig majdnem csak arról van szó hogy 75 dkg-os vagy 1 kg-os kenyeret vegyünk-e a hétvégére, hogy pont elég legyen a családnak.

 

Tehát az élet érdekes dolgokat produkál, az ember fel sem méri mi fontos és mi nem.

alongtimeago Creative Commons License 2012.10.30 0 0 4578

Szerintem amit érdemes enni a zabkorpán, és főzelékeken kívül a nyers zöldségek, és a müzli. Tehát valami olyasmit ami összerágva is kicsit darabos, pl: nyersen retek, sárgarépa. Én csinálok néha olyat is hogy piros retekből megeszek 5-öt egy nap csak úgy magába (persze lehet hogy felfúj, tehát óvatosan). A lényeg hogy összerágás után is kicsit darabos marad, nem pedig úgy mint a paradicsom ami túl pépessé válik.

 

Ja és a sok folyadék fogyasztása VEGYESEN az alap: pl. víz, tej, paradicsomlé, narancslé, de óvatosan keverve ám a dolgokat ugyanis hasmenést nem szabad elérni vele. Ez egy külön tudomány.

 

A jó orvos az jó kérdés. Ki is az ? Az első hogy olyan hozzáállásúnak kell lennie aki nem erőlteti a műtétet. Persze egyéntől függ ki milyen állapotban van. Én sokat ismerek közülük, hiszen az aranyérműtétem után elmentem jópár orvoshoz hogy mi a helyzet. Én Ritter Lászlót, Bánfalvi Pétert, és Csatár Évát is jó orvosnak tartom. Aztán még voltam egy csomónál, most nem is akarok belemenni a részletekbe, de Budapesten minden proktológust ismerek :)) Idén elmentem Ritter professzor úrhoz és amikor elmondtam kinél jártam (meg a papírjaim alapján is), ő elismerte hogy tényleg mindenkit ismerek már a szakmában :) Nála többször jártam, szoktam telefonon is beszélgetni vele.

 

Írtad az intimtornát, azt is ismerem, csinálom is, Kriston Andrea tanfolyamát 2010-ben végeztem el. Na erről is lehetne írni...

 

Előzmény: szilasielvira (4575)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.28 0 0 4577

Sziasztok!

Nem tartom vissza,mert nem tudom...jön magától...nem jelentkeztem pár napja,mert stagnál az állapototm..Most a bevétel.kiadás mint mérleg elvvel vagyok elfoglalva..Nagyon nem egyszerű..Vettem szenna teát,meg csináltam ahogy le volt írva,és este 9kor megittam,éjfélkor csikart,majd hajnal 4-6igy a WC-n ültem egyfolytában..Akkor nem is fájt annyira,de a tizedik székelést már meg is sínylettem..Na ez erős volt,úgyhogy csökkenteni kell nagyon,és meglátjuk mire viszem..Az orvos szerint mindent enni kell..Rostosat is sokat,meg nem is rostosat,mert szerinte az sem jó..Van főzelék másnaponta,meg búza csíra korpa is kétnaponta,de szerinte ezt sem szabad túlzásba vinni..Cél,a napi szintű laza széklet..Azon még dolgoznom kell.Én azért nem fogytam egy dekát sem,mert ahogy csökkent a fájdalom,úgy jött az étvágy..Voltam kontrolon,a doki szerint minden oké..Én kinézetre is teljesen sima felszinű fenék lukat szeretnék..Nem lehet látni mi lesz még a felszinből,pedig azért is aggódok..A bejárta még szűk,de az orvos szerint még van úgy 4hét,mire eléri a normál vastagságot a kijárat..Nagyon lassan tágul..Másról nem volt szó,a nagy nehezén szerintem túl vagyok..Egy tuti..mégegyszer nem vágnék bele,az tuti...

Előzmény: Zsbubus (4576)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.28 0 0 4576

Szia!

A szél az vele jár. :)

Amíg nem jön, addig belülről feszít és az kényelmetlen. Amikor jön a megváltó "alfarhang", az nagy megkönnyebbülés!

Ha jót akarsz magadnak, akkor ne tartsd vissza! Örülj neki!

Üdv



Előzmény: szilasielvira (4575)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.25 0 0 4575

Szia,sziasztok!

Ma először arra ébredtem/lassan 2hetesen/,hogy nem fáj nagyon,inkább viszketett a fenekem..A kedvem is jobb lett...Ülés is könnyebb,meg a mozgás is. Na ez a széklet téma érdekesen alakul,mert diétáztam,rostoztam úgy sem jó/az orvos szerint egyek mindent,de csípőset tuti nem../Eszek is,és 2naponta van úgy székletem,hogy minden második este 20csepp guttalaxot  iszom meg..Lazító?Az meg mi?Mit szedsz arra???mondták a savanyúkáposzta levet..Próbáltam én már mindent..Hashajtós teával még nem..Biztos fura az ízük,de nem baj,megiszok bármit,csak használjon..Imádom a főzeléket,meg a gyümölcsöt is,de nekem nem használ semmi..Mikor nem volt aranyerem,én volt hogy 5-6napot se voltam WC-én,pedig sportolok is..Nem volt soha jó nekem mióta az eszemet csak tudom. De ha hashajtóznom,vagy lazítóznom kell,az se baj,akkor eszem inkább egy életen át,mintsem kirepedjen,vagy kezdjem előlről..Az orvosom?Dícsérem is,a másikat meg hagyjuk..nem dícsérem,maradjunk ennyiben..Azt szeretném kérdezni,hogy ez a szeles probléma ez vele jár???nem tudom tartani,meg vissza szorongatni,nem úgy mint előtte..Jó éjt Nektek!

Előzmény: Zsbubus (4574)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.25 0 0 4574

Szia!

Szerintem, amíg a sebed gyógyulása tart (még 3-4 hét), addig hagyd a bevált módszert működni. (Pl.Guttalax.)

Bár nem tudom, nem alakul-e ki szervi függőség?! A Laevolacról hallottam hasonlót. Bár az lazító.

Később gyere le fokozatosan és használj természetes megoldásokat. (Aszalt szilva, lekvár, főzelékek... )

Nem diéta, "csak" életmódváltoztatás! :) Persze ezeket már az elejétől érdemes használni.

Nálam az első hetekben gyenge hashajtó volt és Laevolac (15-20 ml) reggelente.

Később elmaradt a hashajtó (talán már a 2-3.héten) és maradt a lazító.

(Igaz, ez nyáron volt, amikor rengeteg zöldség és gyümölcs kínálta magát az asztalra segítségként.)

Lassan a lazítóról is leszokok. Most kétnaponta van 5 ml. A főzelékes étrend viszont maradt és beválik. (Lekopogom.)

 

A jó orvos, az akit a volt betegei dícsérnek.

 

Üdv!

Előzmény: szilasielvira (4573)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.25 0 0 4573

Köszönöm Nektek hogy más is hozzá szól a témához,mert nekem ez nagyon fontos..Olyan lett ez itt nekem mint a napló...Mindent itt írok ki,minden trükköt,fortélyt,hátha más okul belőle..Azt nem tudom mostmár csak,hogy ki számít jónevű proktológusnak..?Akinek kíre van a médiából,vagy amelyik drága,vagy sokat hirdeti magát,vagy honnan kerülnek elő a jónevű proktológusok,mert én bármit érte adtam v..mert ez a olna..Csak egy példa,a mellem is 3szor annyiba került megcsináltatni 4éve,mint most amennyiért még mindig csinálják,mert 1évig kerestem a jó orvost, de ott megtalálta,.Azt hittem most is egyszerűbb lesz..Nagyon nem tudom hogy egy jó fiatal kezdő,lelkes szakorvos,vagy egy idős tapasztalt főorvos a jól választott orvos..Szerintem ezt nem lehet tudni már..A hegeken nem hondolkoztam el..Pedig diplomás ápoló vagyok,több műtéttel a hátam mögött..Nem gondoltam én hogy ennyire szét kapják a fenekem,mert ha tudom,akkor heg is lesz..A jövőképem is egy nulla,mert nem tudom hogy ha nem fogok hashajtózni,mert nem szeretnék rákapni,akkor hogyan lesz..Amiért depis vagyok,azért szedek évek óta Frontint,most hashajtót,fájdalom csillapítót..Az arányokat rámbízzák hogy miből mennyit,és én irányítom egyenlőre,mert nem birom már kontrolálni..Ha fáj,akkor sokszor nem fájdalom csillapítót veszek be,hanem egy nyugtatót..Meg úgy veszem észre hogy a 20 csepp guttalax 2naponta most jó lett..Egyszer van tőle,és jó kiadós,és nem csikar..Nem szeretnék szövődményeket már.pl sipoly,tályog,berepedés..Most a savanyúkáposzta levet ajánlották,széklet rendezésre..Ha valaki tönkre szeretné tenni nő a libidóját,hát akkor fizessen be egy ilyen műtétre..Ha rágondolok a szexre,már hányingerem van,ennek 3hete..Hogy mi lesz ebből,megint rejtély..Egyet értek hogy nem minden aranyér műtét,de belém már évek óta súlykolta a doki hogy meg kell csinálni.Nyílván ő ebbőlél,és nem neki fáj..Ez a műtét kegyetlen..És mikor az első műtét után előkapott az érzéstelenítő kimenetele után a fájdalom,próbáltam gondolkodni hogy az utókornak mit fogok mondani,mihez hasonlít ez..Hát olyan,mintha égő piszkavasat forgatnának a végbelemben,vagy mint akit karóba húznak..Kb ennyi..Aki ezt kibírja amit leírtam,az vállalkozzon ilyesmire..Most úgy fáj már,mint műtét előtt,mikor jól be volt gyulladva..Csípő,és nyomó,éppen hogy elviselhető fájdalmat..Kivülről elég jól kezd kinézni,nem tudom milyen lesz a vége..Szerintem befordulnak a sebszélek,és nem fog lógni belőlem semmi..Kinézetre szerintem nem lesz gáz,hogy működni hogy fog,azt még nem tudom..Köszönöm ha hozzászólásaitokkal hozzásegítettek ehhez a rémálomhoz..Igen,tegnap voltam mély ponton a vérzés miatt,de ma egy nagyobb székelésre szerintem elmozdult az a cérna ami bevágott,és nem vérzek..Sokáig állni sem tudok,mert feszít..Nekem nagyon sokat segített fájdalom csillapító gyanánt a jégaku,ruhába csavarva,és egy gyerek nyakpárna felfújva,és úgy feküdni..Na szép aranyér mentes álmokat Nektek!

Előzmény: alongtimeago (4571)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4572

Teljesen egyetértek!

 

Mindenkinek csak egy lika van, joga van több irányból is körbejárnia a problémát.

 

Amitől óvva intek mindenkit, hogy egy alapkoncepcióval induljon körutazásra, és csak azt hallja meg, amit hallani szeretne.

 

Egy régebbi cikkem a témában:

 

Aranyér, nem aranyér?

 

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: alongtimeago (4570)
alongtimeago Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4571

A téma iránt érdeklődőknek javaslom a "hegeknek" olvassanak utána. Márpedig egy komolyabb műtét után ilyenek keletkeznek. De bármilyen kisebb beavatkozás után is maradnak hegek, akár infravörös foto koagulációt csinálnak, akár gumigyűrűs leszorítást. Ha ezután bármi megzavarja a keletkezett heg gyógyulását (pl. tályog), a heg abnormálisan gyógyulhat be. Arról nem is beszélve hogy egyéntől (és helyzettől is) függ milyen lesz a heg gyógyulása. A hegek évekig gyógyulhatnak, évek alatt más-más állapotot felvéve. A heg eltávolítása ott belül nem igazán lehetséges (vagy még nagyobb lesz ha hozzányúlnak), míg a külső látható hegeket szépen el lehet távolítani plasztikai műtéttel. Szóval mielőtt valaki a műtét mellett dönt nem árt ha erről is olvas, hogy tisztában legyen vele mit vállal.

alongtimeago Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4570

Elég durva a történeted ! Az én lézeres story-m semmi ehhez képest. 

Igazából én mindig felteszem a kérdést, hogy mire jó egyáltalán egy aranyérműtét ? De tényleg, a kérdést komolyan gondolom.

 

A másik pedig amit szeretek sokszor emlegetni, és Ritter professzortól idézek az, hogy 10 aranyeres beteg közül 9-nek nincs szüksége műtétre. Persze lehet hogy aki ezt olvassa épp az a ritka 10%.

 

Továbbá: az ismerőseim körében akikkel elbeszélgettem eddig az aranyér problémájukról, még soha senkit nem műtöttek meg. Persze a jövőbe nem látok.

 

A legnagyobb probléma az hogy akit még nem műtöttek meg, azt hiszi hogy ez a megoldás. Persze tiszta sor hogy az aranyerek eltűnnek, de arról sosem esik szó (ez a szerződés kisbetűs része), hogy cserébe fájdalom lesz helyette. Nem vicces ? Mindenki az aranyértől akar szabadulni, pedig nem ez a lényeg hanem az hogy NE FÁJJON ! Amúgy meg aranyere minden embernek van, mert így vagyunk biológiailag kialakítva :) Olvassatok utána... 

 

Tanács másoknak: aranyér problémával minimum 3 jónevű proktológust keressetek fel, és azután nagyon okosan kell dönteni mit is kezdünk magunkkal. Pénz nem sajnálni a körültekintésre, ugyanis ha egyszer megműtenek onnan nincs visszaút a műtét előtti állapotra.

 

Jobbulást !

Előzmény: szilasielvira (4568)
44. Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4569

Szia!

Megértem a lelki állapotodat, az én idegeim is cafatokban voltak anno. Senki nem készített fel bennünket ilyen hosszan elhúzódó nagy fájdalomra. Pihenj amennyit csak tudsz, én is nagyon sokáig hihetetlen gyönge voltam. A háztartást is csak több részletben tudtam vezetni, sokáig hőemelkedésem is volt. A dokiban maximálisan megbíztam (bár ne tettem volna)  de ő egyenesben látta amit én csak tükörből.  Nagyon dühös voltam magamra és a dokira is, de sajnos ettől még nem lett jobb a  helyzetem. A legnagyobb bajom az volt, hogy a napi rutinból, a napi fő programom lett. Minden a hátsóm körül forgott, ami egy idő után elég unalmas volt. Gondolom Te is itt tartasz. Visszagondolva soha többet nem szetretnék hasonlót átélni. Minden fájdalom pocsék, de ez nálam mindent felülmúlt. 

Minden jót fájdalom mentes szép éjszakát.

Előzmény: szilasielvira (4568)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4568

Sziasztok!

Aranyosak vagytok,és mindenkinek köszönöm a biztatást..A tegnapi mélypontról megint fentebb kerültem,mert ma sikerült a guttalax hatására egyet,normálisan,viszonylag,VISZONYLAG hamar székelni..És a vérzés újra megszünt,úgyhogy ilyenkor boldogabb vagyok.Hullámzik a kedély állapotom is,meg az egészségem is..A fájdalom csillapítót van hogy 2napig nem kell,majd megint kell.Van hogy erősebben vérzik,van hogy kevésbé..Ma a nagy dolog utánra elmúlt..Diéta???Azt mondta az orvos hogy egyek mindent ami jól esik..Már 4db cérnám esett ki,és ez is jó hír..Ma bejelentkeztem a Kriston Andrea féle intim tornára én is,sokan javasolják..A parafin nekem sem segít,nem használ az szerintem..Ezek szerint elhúzódhatotta cérna ami bevág..A környezetem se tolerál már,én meg őket..Ez a több napos ünnep teljesen kiborított.Nagyon szeretek egyedül lenni..Most türelmetlen vagyok,és ingerlékeny nagyon..Hajolni csak kismértékben tudok,a földig nem.Gugolni sem tudok,meg nem merek semmit amivel az alrészem megfeszül..A seb környék alakul..Én azért szurkolok hogy ne repedjek fel,az is rossz lehet.A tesómat azzal műtötték,azaz fissura névre hallgat,annak meg sipolya,meg tályogja is lett a műtét után..Az emésztő rendszerünk a szájtól a végbélig tart. Nekem az emésztés mint folyamat a szájtól a fenékig sosem működött..Ennek ellenére belevágtam..Nagy hiba volt..Vagy pedig körültekintőbbnek kellett volna lenni,és több orvoshoz is elmenni. De ezek az orvosok a kollegáim voltak,megbíztam bennük..Gondoltam ha feljavulok megkeresem az osztályvezetőt,de nem érek rá az ilyesmire,meg ettől már nem lesz jobb..Azért írok itt le mindent,hogy hátha más ezt másképp csinálja,és jobban megússza mint én..Már 3hetes lennék eredetileg pénteken..Így marad a szombaton leszek két hetes..Türelem????se nekem,se a családnak nem nagyon van..Nagyon gyengének is érzem magam,húz az ágy...

Előzmény: 44. (4567)
44. Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4567

Szia!

Olvasom a kálváriádat, tegnap már írtam Neked, de a gép eltüntette. Valószínű azért nem ír senki, mert erre a fórumra azok írnak, akik így vagy úgy megjárták. Rossz történet van fenn elég. Nekem több mint két éve volt a műtétem, ambulánsan, rendelési idő alatt. Se fizikailag sem lelkileg nem készítettek  fel rá. Ülő fürdőt az elején én sem használtam, de kamillás gézlappal törölgettem, főleg wc-zés után. Kb két hét után hagyhattam el a fájdalomcsillapítót.

A műtét után egy héttel  úgy éreztem, hogy szétrepedt a hátsóm, vérzett is. Valószínű nekem sem engedett a varrat, amitől végbél repedés lett. A varratok lifegő részét én vágtam el amikor már megközelíthető volt  a fenekem , kb 3 hét. Belőlem egy sem esett ki magától. Utána már nem húzódott,  és akkor már az ülőfürdő is jó volt. Nagyon sok türelemre van szükség. Tudom ezt mondani könnyű. Akkor már az én idegrendszerem is totál ki volt. Voltam Bánfalvy doktor úrnál is. Ő a záróizomgörcsre (mert még az is lett, aranyér helyett lett egy végbélrepedésem és egy záróizom görcsöm . Nem túl jó csere) intim tornát mondott, a sebre meg kenőcsöt írt. Ülni, hajolni nagyon sokáig nem tudtam, csak legugolva. A wc-n inkább hátrafele dőlj mint előre, nekem is javasolták. Kicsit furcsának tünik, de sokkal könnyebben mennek a dolgok. Sajna még mindig nem vagyok teljesen rendben, illetve nagyon oda kell figyelnem mert a repedés pillanatok alatt kiújul. Olyankor neogranormont használok. Szorulásom nem nagyon szokott lenni, de a műtét utánra  rövid időre a paraffinolajat ajánlották. Az igazat megvallva ártani nem ártott, de sok hasznát sem láttam.

Mégegyszer is kitartást! Mielőbbi gyógyulást! Nagyon lassan, de idővel meglátod azért könnyebb lesz.

Remélem azért használható dolgogat is találsz az irományomban.

 

Előzmény: szilasielvira (4565)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4566

Szia!

A legjobb pozíció a "dőlve ülés"! Nálam legalábbis ez bejött. Próbáltam gyerekméretű úszógumival és párnával, végül egy lapos kispárna maradt meg. Most is alattam van. (Összeszoktunk. :) )

Hát a nemi élet az várat magára egy kicsit, de az is helyre fog jönni. Nyugi!

(Én nem is kívántam sokáig, sőt féltem is tőle.)

Szóval félév. Ez nem is rossz. Akkor már csak alig több, mint másfél hónap és nem is emlékszem rá!

Szerintem nagyon sokáig emlékezni fogok rá. Az elején én sem ismételtem volna meg. De ahoigy telik az idő, úgy egyre jobb lesz.

Most azt mondom, megérte belevágni. (Nagyon szenvedtem már a műtét előtt.)

A "kis" hibákon javítanék azért. (Szorulás...)

Kitartás és türelem!

 

Üdv

Előzmény: szilasielvira (4565)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.23 0 0 4565

Szia!

Nem merem az ülőfürdőt használni..Az orvos azt mondja hogy szárazon tartsam...én meg már nem merek semmit sem..nagyon kellemetlen ez a viszketés.Olyan mintha ezer millió bogár szaladgálna a fenekemben belül.. Ma megint volt egy holt pont..Teljesen kiborúltam,és csak sírtam egész nap..Nem a forradalom miatt,ez más..számomra rosszabb..Ráadásul nő vagyok,és a nemi életemnek is lőttek szerintem..Meg depresszió miatt is kezelnek..Úgyhogy nekem ez nem jött be..Van itt egy híres orvos,aki néha közbeszól,nem tudom mostanában miért nem ír..Valaki írjon már valamit hogy mi van??Ülni nem tudok..Feküdni már nem tudok,állni meg nem sokáig..Dolgozni nem lehet,meg nem is tudok..Vezetni sem,pedig nagyon fontos lenne..Ráadásul vérzek megint szüntelen,de a doki szerint belevág a cérna a nyálkahártyába..Akkor meg miért nem olyannal varnak amit ki lehet szedni???vagy mit tudom én..Ez a belső aranyér miatti dolgok ez a vérzés..Van itt egy műtét fent a neten,amit ha megnézek gyulladtn csináltak,és csúnya lett gyógyultan is. az enyém szebb volt műtét előtt,mint ott gyulladtan..Kivágták a külső aranyeret,és piff paff 15 perc alatt kész..A belsőhöz hozzá se nyúltak..Majd 2év múlva kezdi előlről..Vagy van itt egy kislány,akinek úgy kivágták hogy nem műtői körülmények közt,és nem tájékoztatták,majd másnapra hívták varrat szedésre..Mik ezek a történetek???Meg egy csomó mindent olvasok,és borzalom!!!!!A dokim szerint ez a munkából meg az életedből szövődménymentesen 1hónap,amúgy meg fél év mire ezt az egészet el tudod nagyjából felejteni. Ha ezt tudom,soha nem fogok bele...SOHA!

Előzmény: Zsbubus (4564)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.23 0 0 4564

Szia!

Ilyen viszketésem nem volt. A történtek alapján nem is nagyon bölcs tanács, hogy ne piszkáld!

Talán a sebgyógyulás miatt viszket.

Ülőfürdőznöd nem lehet még? Nekem nagyon sokat használt.

 

Előzmény: szilasielvira (4563)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.23 0 0 4563

Tegnap fura nap volt..Fájt újra a fenekem,és vérzett..Nem nagyon,de egy pár gézlapot rendesen összekent..Megint telefon,és hívtam az orvost..Azt mondta hogy a belső varratok húzódnak,bevágnak a nyálkahártyába,és amiatt vérzik,és még fog is egy jó darabig..Kivülről nagyon szép a seb,már alig látszik tényleg valami..A bejárat nagyon nagyon szűk..Egy újabb probléma,amire valami javaslatot kérnék,hisz kellemetlen,és nem tudom más ezt hogy látja..Elkezdett viszketni belülről,és nagyon kellemetlen érzés.A párom vizes fülpiszkával kenegette meg tegnap,de az csak addig jó..Tegnap a fülpiszka végére kentem egy kis Hemorid kenőszöt,és mondtam neki hogy csa a bejáratot kenje meg,mondta hogy jó..Picit megnyomta,vagy nem tudom,de iszonyat érzés jött..Valamiért hatalmas szülős fájdalom keletkezett..3db Donalgin állította meg az érzést..Mit lehet tenni viszketés ellen???tudja valaki?????Amúgy tök jó ez a fórum,jól elbeszélgetek itt,de más fórumot meg nem takláltam,és ezek nagyon fontos dolgok nekem!Majd más tanul belóle..Ja,az angyal szívű orvos szerint az első orvosnak mondania kellett volna hogy ez legalább 6 hét amíg kivesz a munkából,és egy fél év múlva fogom azt mondani hogy mostmár túl vagyok rajta..Ezért is megérdemelné hogy feljelentsem,mert tavasszal kezdtem új munkát,és a vendégköröm ami nagy volt,na annak most vége lesz..kezdhetek mindent előlről,hátha sikerül...

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.21 0 0 4562

Köszi hogy válaszoltál..na látom te akkor tényleg a bor vidék kánaánjában élsz...:)))Én annyit tudok hogy van savanyú,és nem savanyú bor.De ezek után mindenképp megfigyelem őket..Az a fityegő van gondolatom hogy mitől maradt vissza..Nem tudom te nézegetted-e  frissen a fényképek által a sebedet..Én igen,és mikor azt hittem hogy megint nagy a baj,nem volt baj a doki szerint,de úgy nézett ki a fenekem mint a cirmos cica cafrangos p..-ja...És az enyém is húzódik,és lehet hogy ebből is marad vissza később valami,ami nem fog tetszeni..Akkor addig csiokáig..Akkor kiataláltam hogy egy kissebb kamillás edényt bele tettem a bidébe,és ahhoz fölé kuporodtam,vagy leültem a szélére,és úgy pacsmagoltam a kamillateás gézdarabot a fenekemhez,és úgy hűsítette..Míg a második orvosom azt mondta,mennél kevesebb váladék vagy víz éri a femnekemet,annál nehezezebben gyógyul..Így elmaradt a vicces ülőfürdőnek nem nevezhető fenék pancsolás..Na de ma is okosabb lettem valamivel..Reggel mikor felkeltem,már tudtam hogy lesz valami,vagy nem..2napja volt,jelzem..A rendszeres széklet ürítésre még nem vagyok beállva,de nem is bánom..beérem a 2-3napival még..Ahogy felkeltem,éreztem hogy fáj,de nem baj,nem vettem be semmit,mert ezt gondoltam meg próbálom elviselni....Nem úgy mint a tegnap este,amikor is viszketés volt rajta/talán gyógyul??/És az nagyon kellemetlen volt,mert ez nem egy vakarós terület..Borzalmas volt a viszketős,csikolós érzés is.De mára ébredve,éreztem a reggeli kávém után,hogy lesz valami...Ait nem tudok befolyásolni..Fokozatosan érzem a széklet útját a beleimben..Eddig is,de most mintha jobban..A seb szép,2napihoz képest 70%-al szebb,úgy néz ki,megjavult...Aztán elkezdtem sétálgatni a házban,mert egyre erősebben tört rám a feszülés érzése..Akkor elérkezettnek látam az időt,és elindultam a WC irányába...énekeltem ahogy mondtad,de rosszabb lett a helyzet..Mennél jobban nyomtam,annál jobban fogyott az erőm,majd nem jött semmi ki,de belém szorult..Mikor kimerültem,akkor ami kijött rész,azt letöröltem,a bent ragadt részt visszább toltam..Nagyon rossz volt.Ezt reggel 9-12óráig még 3szor megismételtem,azt hittem végem van..majd fogtam egy glicerines kúpot,és betoltam...Azt hagytam bent úgy 40 percig,és aztán minden erőmet összpontosítva egyre azonosítottam be a célt,egy nagyot üríteni...Sikerült..De a a Wc-n is meg kell találni a pontot,hogy jó..Én előre is dőltem és kapaszkodtam a mosdó felé,aztán oldal ülő helyzet,fenék part egyik felének félre húzása,és fel állás a wc fölött..Jó lett,és picit volt rossz utánna,és megkönnyebültem..De mikor negyedjére fújtam visszavonulót előtte,ittam egy azaz 1 kanál ricinust is..Most nem egy üveggel..Szóval fájdalom csillapító nincs 1hét után..Minek,amúgy úgy sem hat már,csak egy marékkal..2hétig állandóan ettem,szerintem ennek vége..Egyenlőre ennyi,és majd jövök újabb beszámolóval..ez lett a naplóm is egyben,aminek a címe,Hogyan éljük túl önmagunkat??????Üdv

Előzmény: Zsbubus (4561)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.21 0 0 4561

Szia!

Szerintem én a szerencsésebb esetek közé tartozom. A mostani „tünetek” semmik a korábbiakhoz képest. Simán együtt lehet velük élni.

Van egy kis „szimbiótám”. :)

A „fityegő” nem zavar olyan mértékben, hogy kockáztassam a mostani helyzetemet. Örülök, hogy túl vagyok a nehezén (???), és annak, hogy ennyivel „megúsztam” a kórt eddig.

A párkapcsolatomat illetően nem jelent zavart. Tradícionális, hetero kapcsolatban vagyunk a feleségemmel. :D

Egy hölgy nyilván teljesen másként van ezzel. (Nem a hetero és a tradícionális jellegre gondolok és nem csak párkapcsolati téren.)

Ahogy írod, rengeteget szenvedtél előtte is. Most a műtét utáni gyógyulás kínjait szánd ezeknek a fájdalmaknak az emlékére.

Remélhetőleg, egyre jobb lesz a helyzet! Napról napra könnyebben fogsz „teljesíteni”, ha sikerül vigyázni az egyensúlyra.

Arra is kell figyelni, hogy amint javul az állapotod, akkor „gyere le” a felesleges gyógyszerekről. (Hashajtó, székletlazító…)

Érdekes, hogy nekem az ülőfürdőt egyenesen ajánlották, és nagyon élveztem is a wellnes-t! A kamillás nagyon bejött! Pedig nekem is ödémás (vizes, vizenyős) volt a sebem, de az ülőfürdő a műtét utáni nap estéjétől hozzátartozott a rutinhoz. (Legalább tudtam olvasni egy csomót! J )

Lehet, hogy a nyíltabb sebedre nem ajánlatos? Én hajszárítóztam utána. :)

 

A villányi, pécsi és szekszárdi borvidék kellős közepében lakom. A villányi vörösökben több a rezveratol-tartalom (gyulladáscsökkentés, szívre gyakorolt jó hatás…), de van egy igaz mondás: „Azt a bort idd, ami a házadnál terem!”

Én a fűszeresebb, mélyebb cabernet franc-ot kedvelem, ha jó „öreg”, és a kadarkát (ez inkább szekszárdra jellemző), de egy jó keverék cuvee, bikavér… :)

 

A csepegés szerintem velejáró mellékhatás, később egyre kisebb mértékű lesz, majd elmúlik.

Én ezért jártam betéttel és kamillás vattakoronggal. :)

De még mostanság is tartok egy-egy biztonsági, kíméletes nedves törlést, ami bizony sokszor „eredményes”. De ez is javuló tendenciát jelez.

A kajában nálam kis szemléletváltás történt, de nem mondok le minden jóról! Szinte bármit megeszek, csak krumpli, rizs helyett főzelékekkel kísérem. Kenyeret, csak barnát eszek.

De a legfontosabb a folyadék. Pl. Elkapott most valami nyavalya, fáj a torkom két napja. Tegnap voltunk túrázni, hogy kiizzadjam a kórt, de nem volt kedvem a torkom miatt inni.

Erre ma kiestem a reggeli ürítési ciklusomból. Bár nem lett semmi „kemény” következménye, de a folyadékegyensúly számít.

 

Üdv!

Előzmény: szilasielvira (4558)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4560

Ma voltam az orvosnál,kontroll.A seb szép,csak mostmár a kereslet kínálat elvét kell megtalálni..Magyarul evősdi-székelősdi-hashajtósdi hogyan lesz tovább..Nincs étvágyam ,mert ha eszembe jut a Wc,egyből elmegy az étvágyam..A követketetést már le tudom vonni a seb gyógyulást illetően..Ha valaki kibírja az első székelősdit/nekem mindig hashajtóra indul,nehezen,és nem áll meg könnyen hanem olyankor 1-2napig is eltart egyfolytában,és ez nem jó/,akkor mindent ki fog utánna.Nem tudom hogy mennyi hashajtót egyek hogy híg legyen,és egyszer legyen naponta..Ezt nem tudom belői..Kissé csepeg a széklet még a végbélből,de az orvos szerint a záró izom nagyon meg lett bolygatva,és idő kell neki míg helyre áll..A vérkép nehezen rendeződik..Tegnap is volt egy előre be nem kalkulált WC-zés,és azt hittem belehalok,mert úgy csípett..nem is fájdalom,a csípő érzés akart kivégezni..Kiszaladtam az udvarra,és fetrengtem a fűben..Ez tartott 10percig,majd még 10perc mire elviselhetővé vált..Ülés tilalom van,szárazon tartás,széklet rendezés,szükség estén fájdalom csillapító...Hát egyenlőre ennyi..majd ha változás van,írok..

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4559

És erről még annyit,hogy ezt itt Debrecenben csinálják egy napos műtét keretén belül..Tehát aznap dél körül műt,és másnap reggel menned kell ha nincs szövődmény,amit hidd el jobb is,mert tisztogatni,porozgatni kell,meg sosk-sok fájdalom csillapító..Na ebből ott semmi nincs,tojnak az emberre ilyen téren.Adnak gézlapot,por,kamilla tea nincs törölgetni,és nem adnak elég fájdalom csillapítót sem,gondolják nem nekik fáj..Ennyit az egy napos sebészetről..Sőt..Az egynaposon reggel műt,és este kienged..Pedig ilyet nem szabad,és úgy tudom itt csak az altatottat engedik még aznap haza..Itt már nincs bél tisztítás,semmit nem mondtak erről,beöntés se volt,én azért előző este még jól laktam,de ma már máshogy csinálnám..Műtét előtt 2nappal hashajtót innék,és előtte 1nappal már csak folyadékoznék..Ennyi jut eszembe erről..

Előzmény: szilasielvira (4544)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4558

Hát ez se semmi..A te történeted..Én azért azt a fityegőt leszedetném onnan a helyedben..A párkapcsolatodba nem zavar be???Én amiért bele vágtam ebbe az egész dologba az teljesen 2dolog miatt történt..Az egyik hogy nem esztétikus..Én úgy érzem hogy ez nem tartozik a hozzám illő imagehoz/imidzs akar lenni:)))Amikor elővett,akkor nagyon rajtam volt a gyulladás és nem tudom hogy miért vett elő,ha elmúlt,akkor meg nem tudtam hogy miért múlt el...Gondolkoztam neki sokáig..De mikor utoljára elővett,akkor megfogadtam,és minden nap megerősítettem magamban hogy nem lépek le..Amikor kizáródott,vagy nagyobb gáz történt vele,akkor mikor mentem az ambullancián mindig az 1.számú elcseszett orvos volt ott,és mindig annyit mondott hogy "Ősszel műtessem"De hány éven keresztül fűzött már..Így kerültem hozzá..Te melyik borvidéken laksz?Gondolom Egri vörös bort kell inni,abból melyik fajtát,és hol érdemes venni,hogy tényleg jó legyen..Háááát,én most két dologtól félek még igazán..Az egyik hogy hogyan állítsam be a szervezetemet a kereslet-kínálat elvére..Tehát meg kell találni az egyensúlyt.Vagyis,hogy olyat egyek hogy jó legyen a bélnek,és olyan szert találni,ami nem hajt meg,de használ..Mert 2napja vettem be 20csepp guttalaxot,és volt ma egy nagyobb ürítés,de azóta meg csepeg belőlem,és nagyon fáj..Ez a csepegés ez természetes???Állandóan a fenekembe a száraz törölköző.Eddig ettem ezerrel a csípős,magyaros,egészségtelen kajákat is..Most ezekről mondjak le??????A bab,borsó,káposzta,karfiol,tök nekem mind szeles...A bide a legnagyobb kincs a házban most..Olyan mint a mellplasztika után volt a masszázs szék..abban feküdtem 2hónapig mert nem tudtam létezni nélküle..Szóval a bide van,ülőfürdőzni nem lehet,azt mondta a doki hogy minél kevesebbet érje a víz..Most folydogál belőlem állndóan kevéske széklet,és nehéz így szárazon tartani..Meddig csepeg ez???De legalább nincs már vér..Nagy volt a baj a doki szerint..Ödémás volt minden,meg sorolta hogy mi még..Mikor nem fáj,akkor jó,igaz hogy a mozgás az korlátozott.Nem birok még hajolni nagyon,az ülés sehogy semilyen még félig ülő se megy..A WC-n ülni is nagyon kellemetlen jelenség..Énekelni kell WC közben?Azt mondod???Lehet...mert kapartam a WC oldalát,és nagyokat sóhajtottam,és csak a túlélésre koncentrálok..A múltkor bevittem a laptopot,hogy az majd hátha eltereli a figyelmet,,,úgy el hajintottam,hogy na..És ma már kezdett megnyugodni,és megint egy hascsikarás,futás,nem fájt semmi egész délóta semmi,de miután nyomtam egy keveset,megint hatalmas lett a fájdalom..Olyankor a törölközőt a fenekembe szorítom,és kiszaladok a levegőre,és sóhajtok nagyon,és várom hogy csökkenjen a kés szúrás szerű fájdalom..Hát,úgy 10perc intenzív,20meg levezető fájdalom még utána.De  rosszul esett,mert nem volt betervezve:Szerintem nem ittál elég folyadékot a korpára))Nálunk a családba mindenki küzd ilyesmi bajjal,tesómnak berepedése volt,majd műtét után sipoly..A tesóm ma azt mondta hogy igyak ezüst kolloid oldatot,mert őt az hozta rendbe.Még egy trükk,aki így jár..Én vettem a gyereknek ilyen nyak tartó párnát Dormeosat,és azt teszem fekve a fenekem alá,és az meg tudja fogni a jégakut,ami bevan csavarva konyharuhával,és megszakítva nem egyfolytába de hűteni jól esik,és ez fájdalmat is csillapít..Nekem nagyon bejött,mert fekve se jó egyfolytában..Étvágyam az nincs,de hátha változik..Megyek mmajd sportolni ha tudok,heti kétszer zumba,heti 2szer futás..Csak érjek el addig.Aki először műtött orvos azt kérdeztem hogy mikor kezdhetek el dolgozni,azt mondta hogy felőle máris..Hát normális az????Kár hogy az övét nem szabták szét..Amúgy én tennék legszivesebben ide fel képeket is hogy tanuljon belőle mindenki..Lehet olyat?Most ráérek vele kinlódni..A biorizmusom is felborult..Éjjel fent vagyok,nappal meg aludnék..Ez káosz..

Előzmény: Zsbubus (4557)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4557

Szia!

Véresítő? Én rendszeres véradó vagyok, de mostanában mindig gondom volt a hemoglobinszintemmel. (Vérzett az erem, majd a műtét...)

Elkezdtem vörösbort inni esténként egy pohárral. Szerencsém van, mert errefelé minden harmadik embernek van borospincéje... :)

Lehet, hogy semmi köze hozzá, de javult a szintem, és közben meg is értem a bor élvezetére.

 

A széklet miatt nagyon sok főzeléket, rostosat eszek. Kipróbáltam a zabkorpát, pelyhet, de én inkább "besűrűsödtem" tőle. (Lehet, hogy kevés vizet ittam mellé!?)

Tejtermékek (joghurt, kefir, tej), rozskenyér, gyümölcsök, de kerülöm a banánt, a sok almát. A bab, spenót, tök nagyon jó. A kukorica, krumpli, rizs kerülve. Mostanában kezdek egy kis krumplit enni, de nem is hiányzik. Ja! A csoki! Az abszolut nincs. Helyette karamelles cuccok jöttek, amit műtét előtt meg sem ettem.

A korpát sokan dícsérik, csak vigyázni kell vele, hogy sok víz kísérje!

Más praktikához nem folyamodok, ha jól összeszedtem a gondolataimat!

A Laevolac-ról szeretnék lejönni, most kétnaponta iszok 5ml-t. (Az elvileg semmi.)

Az első 5 hét után lassan elkezdtem íjászkodni. Az is eléggé igénybeveszi a fenékizmokat. De ahogy belegondolok, a masszírozás az csupa erőltetés, erős mozdulatok sokasága!? Hát ezt kérdezd meg feltétlen az orvostól!

Kben én el sem hittem, hoogy az 5.hét utám lehet mozognom, úsznom. De jót tett!

A "fityegő" megvan, köszöni szépen! :) Az velem is marad, úgy tűnik. Nagy zavart már nem csinál. Reggelente ürítés, azután külön tisztálkodást kíván a helyzet, amit nedvesített vattakoronggal oldok meg. Később napközben, egyszer még ellenőrzöm, de sokszor feleslegesen: nincs elszíneződve a vattakorong.

A hét elejéig nem is történt semmi, szinte el is felejtettem az egészet. De elkapott valami hasmenés. 4-5ször voltam a wc-n, teljesen kiürülve.

Eléggé igénybe vette a kijáratot ez a nagy forgalom. :) Még ülőfürdőt is vettem.

Ez három napja volt és még mindig érzékeny a végbél környéke. Belső feszítést érzek.

A nyálkahártya gondolom, kissé igénybe lett véve, és lassan gyógyul.

Amúgy vérzés semmi, már kissé erőlködni is tudok, de nem "erőltetem". :)

 

A végbél rugalmassága megváltozott, de azon veszem csak észre, hogy nincs valós visszajelzésem az ürített mennyiségről!

Meglepődök, hogy 1-2 mperc alatt menni minden felhalmozódik!

 

A gázkibocsátás is megváltozott. Korábban spontán i svisszatatottam, de most inkább félrevonulok fújni. :)

 

Más nem jut eszembe.

Sok türelmet, könnyű és laza dolgot! Pihenj! 

 

Előzmény: szilasielvira (4556)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4556

Szia!

na elolvastam...Hát igen..Én ha ezt a műtét előtt ha elolvasom ezt a te történeted,akkor valszeg nem csináltatom meg...Én átérzem amit éreztél,csak kicsit elszomorodtam ahogy olvaslak hogy ez egy ilyen hosszú dolog???Szerinted én masszőrként mikor tudok vissza állni dolgozni???Teljesen kétségbe vagyok esve emiatt hogy kiestem a munkából.Mi lett a fityegőddel??????Arról nem írtál..És mennyire lettél szűk?Vagy ugyanolyan a végbél környékének  rugalmassága mint korábban???Meg akkor diétázol?Eszel ilyen búzacsírát,korpát,meg ilyen magvakat?nekem azzt mondják hogy majd ha jól leszek,ilyeneket egyek...

Előzmény: Zsbubus (4554)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4555

Szia!

Köszi,aranyos vagy!

Tegnap este az történt még,hogy este lefényképeztettem a fenekem a férjemmel,és én megint csúnyának találtam,és csepegett megint valami..Mondtam neki hogy menjünk orvoshoz..Hívtam a doktort,mondta hogy ügyeletes,és bent van a kórházba,menjünk nyugodtan..Bementünk,mondta hogy ez jó,nem szakadt se bőr,se cérna.és hogy jó lesz..Mondta hogy minden rendben lesz,megnyugtatott..Ma,péntek reggel iszonyatos hascsikarás mellett kb 4szer voltam eredménytelenül a WC-én,borzalmas volt..Jó hogy nem volt itthon senki,mert fel-le rohangáltam törölközőt szorítva a fenekemhez...Ekkor még mindig alvadt véres váladék ürült belőlem..Felhívtam a doktort,és meg kérdeztem hogy nem-e lehetne egy vérképet nézni,mert nagyon gyengének,és vértelennek érzem magam,meg kiváncsi voltam hogy nincs-e valami rejtett vérzésem..Mondta hogy jó,délután menjek be..Délben úgy ötödjére összegyűjtöttem minden erőmet,és így egy hatalmas de ősszpontosítást igénylő nyomással egy nagyobbat sikerült,és végre eredményesen ...!A vér is kiment mindenestől,és azóta nem vérzek..Ez csodálatos érzés,kezdem úgy érezni hogy talán jó lesz...A vérképnek is meg van az eredménye,ami nem túl jó,de nem romlott..A haemoglobin szint 130-150 norm,nekem lement 70-re amikor újraműtöttek,most 90-es....Ez van..Valami véresítős cuccot,kaját,italt tudtok mondani?Gyógyszert nem akarok,mert az megfogja a székletet...Mustra gondoltam/lehet kicsit meg is hajtana,de az nem gond../Szerintetek???Ma nem taliztam az orvossal,csak lebeszélte hogy hová menjek,és már vártak a vérvételre..Majd holnap nézi meg a fenekemet..Majd még ha vagy 5ször székelek,aztán nyugszom majd meg nagyjából,mert ez még kritikus időszak...

Előzmény: Zsbubus (4554)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4554

Szia Elvira!

 

Kitartást! Én a 4502-n és 4503-n írtam egy szűkszavúbb összefoglalót.

Az étrend rendkívül fontos, de az egyedi. Mindenki egy kicsit másként reagál az egyes összetevőkre!

(Sok keleti gyógyításnak is ez az alapja.)

Nekem pl.a krumplipüré nem jött be, sőt!

Sok folyadékot igyál és ahogy lehet, kezdj fokozatosan mozogni! De az még várat magára, ha minden igaz!

 

Drukkolok nagyon!

 

Üdv!

 

Előzmény: szilasielvira (4553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!