Keresés

Részletes keresés

44. Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4569

Szia!

Megértem a lelki állapotodat, az én idegeim is cafatokban voltak anno. Senki nem készített fel bennünket ilyen hosszan elhúzódó nagy fájdalomra. Pihenj amennyit csak tudsz, én is nagyon sokáig hihetetlen gyönge voltam. A háztartást is csak több részletben tudtam vezetni, sokáig hőemelkedésem is volt. A dokiban maximálisan megbíztam (bár ne tettem volna)  de ő egyenesben látta amit én csak tükörből.  Nagyon dühös voltam magamra és a dokira is, de sajnos ettől még nem lett jobb a  helyzetem. A legnagyobb bajom az volt, hogy a napi rutinból, a napi fő programom lett. Minden a hátsóm körül forgott, ami egy idő után elég unalmas volt. Gondolom Te is itt tartasz. Visszagondolva soha többet nem szetretnék hasonlót átélni. Minden fájdalom pocsék, de ez nálam mindent felülmúlt. 

Minden jót fájdalom mentes szép éjszakát.

Előzmény: szilasielvira (4568)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4568

Sziasztok!

Aranyosak vagytok,és mindenkinek köszönöm a biztatást..A tegnapi mélypontról megint fentebb kerültem,mert ma sikerült a guttalax hatására egyet,normálisan,viszonylag,VISZONYLAG hamar székelni..És a vérzés újra megszünt,úgyhogy ilyenkor boldogabb vagyok.Hullámzik a kedély állapotom is,meg az egészségem is..A fájdalom csillapítót van hogy 2napig nem kell,majd megint kell.Van hogy erősebben vérzik,van hogy kevésbé..Ma a nagy dolog utánra elmúlt..Diéta???Azt mondta az orvos hogy egyek mindent ami jól esik..Már 4db cérnám esett ki,és ez is jó hír..Ma bejelentkeztem a Kriston Andrea féle intim tornára én is,sokan javasolják..A parafin nekem sem segít,nem használ az szerintem..Ezek szerint elhúzódhatotta cérna ami bevág..A környezetem se tolerál már,én meg őket..Ez a több napos ünnep teljesen kiborított.Nagyon szeretek egyedül lenni..Most türelmetlen vagyok,és ingerlékeny nagyon..Hajolni csak kismértékben tudok,a földig nem.Gugolni sem tudok,meg nem merek semmit amivel az alrészem megfeszül..A seb környék alakul..Én azért szurkolok hogy ne repedjek fel,az is rossz lehet.A tesómat azzal műtötték,azaz fissura névre hallgat,annak meg sipolya,meg tályogja is lett a műtét után..Az emésztő rendszerünk a szájtól a végbélig tart. Nekem az emésztés mint folyamat a szájtól a fenékig sosem működött..Ennek ellenére belevágtam..Nagy hiba volt..Vagy pedig körültekintőbbnek kellett volna lenni,és több orvoshoz is elmenni. De ezek az orvosok a kollegáim voltak,megbíztam bennük..Gondoltam ha feljavulok megkeresem az osztályvezetőt,de nem érek rá az ilyesmire,meg ettől már nem lesz jobb..Azért írok itt le mindent,hogy hátha más ezt másképp csinálja,és jobban megússza mint én..Már 3hetes lennék eredetileg pénteken..Így marad a szombaton leszek két hetes..Türelem????se nekem,se a családnak nem nagyon van..Nagyon gyengének is érzem magam,húz az ágy...

Előzmény: 44. (4567)
44. Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4567

Szia!

Olvasom a kálváriádat, tegnap már írtam Neked, de a gép eltüntette. Valószínű azért nem ír senki, mert erre a fórumra azok írnak, akik így vagy úgy megjárták. Rossz történet van fenn elég. Nekem több mint két éve volt a műtétem, ambulánsan, rendelési idő alatt. Se fizikailag sem lelkileg nem készítettek  fel rá. Ülő fürdőt az elején én sem használtam, de kamillás gézlappal törölgettem, főleg wc-zés után. Kb két hét után hagyhattam el a fájdalomcsillapítót.

A műtét után egy héttel  úgy éreztem, hogy szétrepedt a hátsóm, vérzett is. Valószínű nekem sem engedett a varrat, amitől végbél repedés lett. A varratok lifegő részét én vágtam el amikor már megközelíthető volt  a fenekem , kb 3 hét. Belőlem egy sem esett ki magától. Utána már nem húzódott,  és akkor már az ülőfürdő is jó volt. Nagyon sok türelemre van szükség. Tudom ezt mondani könnyű. Akkor már az én idegrendszerem is totál ki volt. Voltam Bánfalvy doktor úrnál is. Ő a záróizomgörcsre (mert még az is lett, aranyér helyett lett egy végbélrepedésem és egy záróizom görcsöm . Nem túl jó csere) intim tornát mondott, a sebre meg kenőcsöt írt. Ülni, hajolni nagyon sokáig nem tudtam, csak legugolva. A wc-n inkább hátrafele dőlj mint előre, nekem is javasolták. Kicsit furcsának tünik, de sokkal könnyebben mennek a dolgok. Sajna még mindig nem vagyok teljesen rendben, illetve nagyon oda kell figyelnem mert a repedés pillanatok alatt kiújul. Olyankor neogranormont használok. Szorulásom nem nagyon szokott lenni, de a műtét utánra  rövid időre a paraffinolajat ajánlották. Az igazat megvallva ártani nem ártott, de sok hasznát sem láttam.

Mégegyszer is kitartást! Mielőbbi gyógyulást! Nagyon lassan, de idővel meglátod azért könnyebb lesz.

Remélem azért használható dolgogat is találsz az irományomban.

 

Előzmény: szilasielvira (4565)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.24 0 0 4566

Szia!

A legjobb pozíció a "dőlve ülés"! Nálam legalábbis ez bejött. Próbáltam gyerekméretű úszógumival és párnával, végül egy lapos kispárna maradt meg. Most is alattam van. (Összeszoktunk. :) )

Hát a nemi élet az várat magára egy kicsit, de az is helyre fog jönni. Nyugi!

(Én nem is kívántam sokáig, sőt féltem is tőle.)

Szóval félév. Ez nem is rossz. Akkor már csak alig több, mint másfél hónap és nem is emlékszem rá!

Szerintem nagyon sokáig emlékezni fogok rá. Az elején én sem ismételtem volna meg. De ahoigy telik az idő, úgy egyre jobb lesz.

Most azt mondom, megérte belevágni. (Nagyon szenvedtem már a műtét előtt.)

A "kis" hibákon javítanék azért. (Szorulás...)

Kitartás és türelem!

 

Üdv

Előzmény: szilasielvira (4565)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.23 0 0 4565

Szia!

Nem merem az ülőfürdőt használni..Az orvos azt mondja hogy szárazon tartsam...én meg már nem merek semmit sem..nagyon kellemetlen ez a viszketés.Olyan mintha ezer millió bogár szaladgálna a fenekemben belül.. Ma megint volt egy holt pont..Teljesen kiborúltam,és csak sírtam egész nap..Nem a forradalom miatt,ez más..számomra rosszabb..Ráadásul nő vagyok,és a nemi életemnek is lőttek szerintem..Meg depresszió miatt is kezelnek..Úgyhogy nekem ez nem jött be..Van itt egy híres orvos,aki néha közbeszól,nem tudom mostanában miért nem ír..Valaki írjon már valamit hogy mi van??Ülni nem tudok..Feküdni már nem tudok,állni meg nem sokáig..Dolgozni nem lehet,meg nem is tudok..Vezetni sem,pedig nagyon fontos lenne..Ráadásul vérzek megint szüntelen,de a doki szerint belevág a cérna a nyálkahártyába..Akkor meg miért nem olyannal varnak amit ki lehet szedni???vagy mit tudom én..Ez a belső aranyér miatti dolgok ez a vérzés..Van itt egy műtét fent a neten,amit ha megnézek gyulladtn csináltak,és csúnya lett gyógyultan is. az enyém szebb volt műtét előtt,mint ott gyulladtan..Kivágták a külső aranyeret,és piff paff 15 perc alatt kész..A belsőhöz hozzá se nyúltak..Majd 2év múlva kezdi előlről..Vagy van itt egy kislány,akinek úgy kivágták hogy nem műtői körülmények közt,és nem tájékoztatták,majd másnapra hívták varrat szedésre..Mik ezek a történetek???Meg egy csomó mindent olvasok,és borzalom!!!!!A dokim szerint ez a munkából meg az életedből szövődménymentesen 1hónap,amúgy meg fél év mire ezt az egészet el tudod nagyjából felejteni. Ha ezt tudom,soha nem fogok bele...SOHA!

Előzmény: Zsbubus (4564)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.23 0 0 4564

Szia!

Ilyen viszketésem nem volt. A történtek alapján nem is nagyon bölcs tanács, hogy ne piszkáld!

Talán a sebgyógyulás miatt viszket.

Ülőfürdőznöd nem lehet még? Nekem nagyon sokat használt.

 

Előzmény: szilasielvira (4563)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.23 0 0 4563

Tegnap fura nap volt..Fájt újra a fenekem,és vérzett..Nem nagyon,de egy pár gézlapot rendesen összekent..Megint telefon,és hívtam az orvost..Azt mondta hogy a belső varratok húzódnak,bevágnak a nyálkahártyába,és amiatt vérzik,és még fog is egy jó darabig..Kivülről nagyon szép a seb,már alig látszik tényleg valami..A bejárat nagyon nagyon szűk..Egy újabb probléma,amire valami javaslatot kérnék,hisz kellemetlen,és nem tudom más ezt hogy látja..Elkezdett viszketni belülről,és nagyon kellemetlen érzés.A párom vizes fülpiszkával kenegette meg tegnap,de az csak addig jó..Tegnap a fülpiszka végére kentem egy kis Hemorid kenőszöt,és mondtam neki hogy csa a bejáratot kenje meg,mondta hogy jó..Picit megnyomta,vagy nem tudom,de iszonyat érzés jött..Valamiért hatalmas szülős fájdalom keletkezett..3db Donalgin állította meg az érzést..Mit lehet tenni viszketés ellen???tudja valaki?????Amúgy tök jó ez a fórum,jól elbeszélgetek itt,de más fórumot meg nem takláltam,és ezek nagyon fontos dolgok nekem!Majd más tanul belóle..Ja,az angyal szívű orvos szerint az első orvosnak mondania kellett volna hogy ez legalább 6 hét amíg kivesz a munkából,és egy fél év múlva fogom azt mondani hogy mostmár túl vagyok rajta..Ezért is megérdemelné hogy feljelentsem,mert tavasszal kezdtem új munkát,és a vendégköröm ami nagy volt,na annak most vége lesz..kezdhetek mindent előlről,hátha sikerül...

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.21 0 0 4562

Köszi hogy válaszoltál..na látom te akkor tényleg a bor vidék kánaánjában élsz...:)))Én annyit tudok hogy van savanyú,és nem savanyú bor.De ezek után mindenképp megfigyelem őket..Az a fityegő van gondolatom hogy mitől maradt vissza..Nem tudom te nézegetted-e  frissen a fényképek által a sebedet..Én igen,és mikor azt hittem hogy megint nagy a baj,nem volt baj a doki szerint,de úgy nézett ki a fenekem mint a cirmos cica cafrangos p..-ja...És az enyém is húzódik,és lehet hogy ebből is marad vissza később valami,ami nem fog tetszeni..Akkor addig csiokáig..Akkor kiataláltam hogy egy kissebb kamillás edényt bele tettem a bidébe,és ahhoz fölé kuporodtam,vagy leültem a szélére,és úgy pacsmagoltam a kamillateás gézdarabot a fenekemhez,és úgy hűsítette..Míg a második orvosom azt mondta,mennél kevesebb váladék vagy víz éri a femnekemet,annál nehezezebben gyógyul..Így elmaradt a vicces ülőfürdőnek nem nevezhető fenék pancsolás..Na de ma is okosabb lettem valamivel..Reggel mikor felkeltem,már tudtam hogy lesz valami,vagy nem..2napja volt,jelzem..A rendszeres széklet ürítésre még nem vagyok beállva,de nem is bánom..beérem a 2-3napival még..Ahogy felkeltem,éreztem hogy fáj,de nem baj,nem vettem be semmit,mert ezt gondoltam meg próbálom elviselni....Nem úgy mint a tegnap este,amikor is viszketés volt rajta/talán gyógyul??/És az nagyon kellemetlen volt,mert ez nem egy vakarós terület..Borzalmas volt a viszketős,csikolós érzés is.De mára ébredve,éreztem a reggeli kávém után,hogy lesz valami...Ait nem tudok befolyásolni..Fokozatosan érzem a széklet útját a beleimben..Eddig is,de most mintha jobban..A seb szép,2napihoz képest 70%-al szebb,úgy néz ki,megjavult...Aztán elkezdtem sétálgatni a házban,mert egyre erősebben tört rám a feszülés érzése..Akkor elérkezettnek látam az időt,és elindultam a WC irányába...énekeltem ahogy mondtad,de rosszabb lett a helyzet..Mennél jobban nyomtam,annál jobban fogyott az erőm,majd nem jött semmi ki,de belém szorult..Mikor kimerültem,akkor ami kijött rész,azt letöröltem,a bent ragadt részt visszább toltam..Nagyon rossz volt.Ezt reggel 9-12óráig még 3szor megismételtem,azt hittem végem van..majd fogtam egy glicerines kúpot,és betoltam...Azt hagytam bent úgy 40 percig,és aztán minden erőmet összpontosítva egyre azonosítottam be a célt,egy nagyot üríteni...Sikerült..De a a Wc-n is meg kell találni a pontot,hogy jó..Én előre is dőltem és kapaszkodtam a mosdó felé,aztán oldal ülő helyzet,fenék part egyik felének félre húzása,és fel állás a wc fölött..Jó lett,és picit volt rossz utánna,és megkönnyebültem..De mikor negyedjére fújtam visszavonulót előtte,ittam egy azaz 1 kanál ricinust is..Most nem egy üveggel..Szóval fájdalom csillapító nincs 1hét után..Minek,amúgy úgy sem hat már,csak egy marékkal..2hétig állandóan ettem,szerintem ennek vége..Egyenlőre ennyi,és majd jövök újabb beszámolóval..ez lett a naplóm is egyben,aminek a címe,Hogyan éljük túl önmagunkat??????Üdv

Előzmény: Zsbubus (4561)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.21 0 0 4561

Szia!

Szerintem én a szerencsésebb esetek közé tartozom. A mostani „tünetek” semmik a korábbiakhoz képest. Simán együtt lehet velük élni.

Van egy kis „szimbiótám”. :)

A „fityegő” nem zavar olyan mértékben, hogy kockáztassam a mostani helyzetemet. Örülök, hogy túl vagyok a nehezén (???), és annak, hogy ennyivel „megúsztam” a kórt eddig.

A párkapcsolatomat illetően nem jelent zavart. Tradícionális, hetero kapcsolatban vagyunk a feleségemmel. :D

Egy hölgy nyilván teljesen másként van ezzel. (Nem a hetero és a tradícionális jellegre gondolok és nem csak párkapcsolati téren.)

Ahogy írod, rengeteget szenvedtél előtte is. Most a műtét utáni gyógyulás kínjait szánd ezeknek a fájdalmaknak az emlékére.

Remélhetőleg, egyre jobb lesz a helyzet! Napról napra könnyebben fogsz „teljesíteni”, ha sikerül vigyázni az egyensúlyra.

Arra is kell figyelni, hogy amint javul az állapotod, akkor „gyere le” a felesleges gyógyszerekről. (Hashajtó, székletlazító…)

Érdekes, hogy nekem az ülőfürdőt egyenesen ajánlották, és nagyon élveztem is a wellnes-t! A kamillás nagyon bejött! Pedig nekem is ödémás (vizes, vizenyős) volt a sebem, de az ülőfürdő a műtét utáni nap estéjétől hozzátartozott a rutinhoz. (Legalább tudtam olvasni egy csomót! J )

Lehet, hogy a nyíltabb sebedre nem ajánlatos? Én hajszárítóztam utána. :)

 

A villányi, pécsi és szekszárdi borvidék kellős közepében lakom. A villányi vörösökben több a rezveratol-tartalom (gyulladáscsökkentés, szívre gyakorolt jó hatás…), de van egy igaz mondás: „Azt a bort idd, ami a házadnál terem!”

Én a fűszeresebb, mélyebb cabernet franc-ot kedvelem, ha jó „öreg”, és a kadarkát (ez inkább szekszárdra jellemző), de egy jó keverék cuvee, bikavér… :)

 

A csepegés szerintem velejáró mellékhatás, később egyre kisebb mértékű lesz, majd elmúlik.

Én ezért jártam betéttel és kamillás vattakoronggal. :)

De még mostanság is tartok egy-egy biztonsági, kíméletes nedves törlést, ami bizony sokszor „eredményes”. De ez is javuló tendenciát jelez.

A kajában nálam kis szemléletváltás történt, de nem mondok le minden jóról! Szinte bármit megeszek, csak krumpli, rizs helyett főzelékekkel kísérem. Kenyeret, csak barnát eszek.

De a legfontosabb a folyadék. Pl. Elkapott most valami nyavalya, fáj a torkom két napja. Tegnap voltunk túrázni, hogy kiizzadjam a kórt, de nem volt kedvem a torkom miatt inni.

Erre ma kiestem a reggeli ürítési ciklusomból. Bár nem lett semmi „kemény” következménye, de a folyadékegyensúly számít.

 

Üdv!

Előzmény: szilasielvira (4558)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4560

Ma voltam az orvosnál,kontroll.A seb szép,csak mostmár a kereslet kínálat elvét kell megtalálni..Magyarul evősdi-székelősdi-hashajtósdi hogyan lesz tovább..Nincs étvágyam ,mert ha eszembe jut a Wc,egyből elmegy az étvágyam..A követketetést már le tudom vonni a seb gyógyulást illetően..Ha valaki kibírja az első székelősdit/nekem mindig hashajtóra indul,nehezen,és nem áll meg könnyen hanem olyankor 1-2napig is eltart egyfolytában,és ez nem jó/,akkor mindent ki fog utánna.Nem tudom hogy mennyi hashajtót egyek hogy híg legyen,és egyszer legyen naponta..Ezt nem tudom belői..Kissé csepeg a széklet még a végbélből,de az orvos szerint a záró izom nagyon meg lett bolygatva,és idő kell neki míg helyre áll..A vérkép nehezen rendeződik..Tegnap is volt egy előre be nem kalkulált WC-zés,és azt hittem belehalok,mert úgy csípett..nem is fájdalom,a csípő érzés akart kivégezni..Kiszaladtam az udvarra,és fetrengtem a fűben..Ez tartott 10percig,majd még 10perc mire elviselhetővé vált..Ülés tilalom van,szárazon tartás,széklet rendezés,szükség estén fájdalom csillapító...Hát egyenlőre ennyi..majd ha változás van,írok..

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4559

És erről még annyit,hogy ezt itt Debrecenben csinálják egy napos műtét keretén belül..Tehát aznap dél körül műt,és másnap reggel menned kell ha nincs szövődmény,amit hidd el jobb is,mert tisztogatni,porozgatni kell,meg sosk-sok fájdalom csillapító..Na ebből ott semmi nincs,tojnak az emberre ilyen téren.Adnak gézlapot,por,kamilla tea nincs törölgetni,és nem adnak elég fájdalom csillapítót sem,gondolják nem nekik fáj..Ennyit az egy napos sebészetről..Sőt..Az egynaposon reggel műt,és este kienged..Pedig ilyet nem szabad,és úgy tudom itt csak az altatottat engedik még aznap haza..Itt már nincs bél tisztítás,semmit nem mondtak erről,beöntés se volt,én azért előző este még jól laktam,de ma már máshogy csinálnám..Műtét előtt 2nappal hashajtót innék,és előtte 1nappal már csak folyadékoznék..Ennyi jut eszembe erről..

Előzmény: szilasielvira (4544)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4558

Hát ez se semmi..A te történeted..Én azért azt a fityegőt leszedetném onnan a helyedben..A párkapcsolatodba nem zavar be???Én amiért bele vágtam ebbe az egész dologba az teljesen 2dolog miatt történt..Az egyik hogy nem esztétikus..Én úgy érzem hogy ez nem tartozik a hozzám illő imagehoz/imidzs akar lenni:)))Amikor elővett,akkor nagyon rajtam volt a gyulladás és nem tudom hogy miért vett elő,ha elmúlt,akkor meg nem tudtam hogy miért múlt el...Gondolkoztam neki sokáig..De mikor utoljára elővett,akkor megfogadtam,és minden nap megerősítettem magamban hogy nem lépek le..Amikor kizáródott,vagy nagyobb gáz történt vele,akkor mikor mentem az ambullancián mindig az 1.számú elcseszett orvos volt ott,és mindig annyit mondott hogy "Ősszel műtessem"De hány éven keresztül fűzött már..Így kerültem hozzá..Te melyik borvidéken laksz?Gondolom Egri vörös bort kell inni,abból melyik fajtát,és hol érdemes venni,hogy tényleg jó legyen..Háááát,én most két dologtól félek még igazán..Az egyik hogy hogyan állítsam be a szervezetemet a kereslet-kínálat elvére..Tehát meg kell találni az egyensúlyt.Vagyis,hogy olyat egyek hogy jó legyen a bélnek,és olyan szert találni,ami nem hajt meg,de használ..Mert 2napja vettem be 20csepp guttalaxot,és volt ma egy nagyobb ürítés,de azóta meg csepeg belőlem,és nagyon fáj..Ez a csepegés ez természetes???Állandóan a fenekembe a száraz törölköző.Eddig ettem ezerrel a csípős,magyaros,egészségtelen kajákat is..Most ezekről mondjak le??????A bab,borsó,káposzta,karfiol,tök nekem mind szeles...A bide a legnagyobb kincs a házban most..Olyan mint a mellplasztika után volt a masszázs szék..abban feküdtem 2hónapig mert nem tudtam létezni nélküle..Szóval a bide van,ülőfürdőzni nem lehet,azt mondta a doki hogy minél kevesebbet érje a víz..Most folydogál belőlem állndóan kevéske széklet,és nehéz így szárazon tartani..Meddig csepeg ez???De legalább nincs már vér..Nagy volt a baj a doki szerint..Ödémás volt minden,meg sorolta hogy mi még..Mikor nem fáj,akkor jó,igaz hogy a mozgás az korlátozott.Nem birok még hajolni nagyon,az ülés sehogy semilyen még félig ülő se megy..A WC-n ülni is nagyon kellemetlen jelenség..Énekelni kell WC közben?Azt mondod???Lehet...mert kapartam a WC oldalát,és nagyokat sóhajtottam,és csak a túlélésre koncentrálok..A múltkor bevittem a laptopot,hogy az majd hátha eltereli a figyelmet,,,úgy el hajintottam,hogy na..És ma már kezdett megnyugodni,és megint egy hascsikarás,futás,nem fájt semmi egész délóta semmi,de miután nyomtam egy keveset,megint hatalmas lett a fájdalom..Olyankor a törölközőt a fenekembe szorítom,és kiszaladok a levegőre,és sóhajtok nagyon,és várom hogy csökkenjen a kés szúrás szerű fájdalom..Hát,úgy 10perc intenzív,20meg levezető fájdalom még utána.De  rosszul esett,mert nem volt betervezve:Szerintem nem ittál elég folyadékot a korpára))Nálunk a családba mindenki küzd ilyesmi bajjal,tesómnak berepedése volt,majd műtét után sipoly..A tesóm ma azt mondta hogy igyak ezüst kolloid oldatot,mert őt az hozta rendbe.Még egy trükk,aki így jár..Én vettem a gyereknek ilyen nyak tartó párnát Dormeosat,és azt teszem fekve a fenekem alá,és az meg tudja fogni a jégakut,ami bevan csavarva konyharuhával,és megszakítva nem egyfolytába de hűteni jól esik,és ez fájdalmat is csillapít..Nekem nagyon bejött,mert fekve se jó egyfolytában..Étvágyam az nincs,de hátha változik..Megyek mmajd sportolni ha tudok,heti kétszer zumba,heti 2szer futás..Csak érjek el addig.Aki először műtött orvos azt kérdeztem hogy mikor kezdhetek el dolgozni,azt mondta hogy felőle máris..Hát normális az????Kár hogy az övét nem szabták szét..Amúgy én tennék legszivesebben ide fel képeket is hogy tanuljon belőle mindenki..Lehet olyat?Most ráérek vele kinlódni..A biorizmusom is felborult..Éjjel fent vagyok,nappal meg aludnék..Ez káosz..

Előzmény: Zsbubus (4557)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4557

Szia!

Véresítő? Én rendszeres véradó vagyok, de mostanában mindig gondom volt a hemoglobinszintemmel. (Vérzett az erem, majd a műtét...)

Elkezdtem vörösbort inni esténként egy pohárral. Szerencsém van, mert errefelé minden harmadik embernek van borospincéje... :)

Lehet, hogy semmi köze hozzá, de javult a szintem, és közben meg is értem a bor élvezetére.

 

A széklet miatt nagyon sok főzeléket, rostosat eszek. Kipróbáltam a zabkorpát, pelyhet, de én inkább "besűrűsödtem" tőle. (Lehet, hogy kevés vizet ittam mellé!?)

Tejtermékek (joghurt, kefir, tej), rozskenyér, gyümölcsök, de kerülöm a banánt, a sok almát. A bab, spenót, tök nagyon jó. A kukorica, krumpli, rizs kerülve. Mostanában kezdek egy kis krumplit enni, de nem is hiányzik. Ja! A csoki! Az abszolut nincs. Helyette karamelles cuccok jöttek, amit műtét előtt meg sem ettem.

A korpát sokan dícsérik, csak vigyázni kell vele, hogy sok víz kísérje!

Más praktikához nem folyamodok, ha jól összeszedtem a gondolataimat!

A Laevolac-ról szeretnék lejönni, most kétnaponta iszok 5ml-t. (Az elvileg semmi.)

Az első 5 hét után lassan elkezdtem íjászkodni. Az is eléggé igénybeveszi a fenékizmokat. De ahogy belegondolok, a masszírozás az csupa erőltetés, erős mozdulatok sokasága!? Hát ezt kérdezd meg feltétlen az orvostól!

Kben én el sem hittem, hoogy az 5.hét utám lehet mozognom, úsznom. De jót tett!

A "fityegő" megvan, köszöni szépen! :) Az velem is marad, úgy tűnik. Nagy zavart már nem csinál. Reggelente ürítés, azután külön tisztálkodást kíván a helyzet, amit nedvesített vattakoronggal oldok meg. Később napközben, egyszer még ellenőrzöm, de sokszor feleslegesen: nincs elszíneződve a vattakorong.

A hét elejéig nem is történt semmi, szinte el is felejtettem az egészet. De elkapott valami hasmenés. 4-5ször voltam a wc-n, teljesen kiürülve.

Eléggé igénybe vette a kijáratot ez a nagy forgalom. :) Még ülőfürdőt is vettem.

Ez három napja volt és még mindig érzékeny a végbél környéke. Belső feszítést érzek.

A nyálkahártya gondolom, kissé igénybe lett véve, és lassan gyógyul.

Amúgy vérzés semmi, már kissé erőlködni is tudok, de nem "erőltetem". :)

 

A végbél rugalmassága megváltozott, de azon veszem csak észre, hogy nincs valós visszajelzésem az ürített mennyiségről!

Meglepődök, hogy 1-2 mperc alatt menni minden felhalmozódik!

 

A gázkibocsátás is megváltozott. Korábban spontán i svisszatatottam, de most inkább félrevonulok fújni. :)

 

Más nem jut eszembe.

Sok türelmet, könnyű és laza dolgot! Pihenj! 

 

Előzmény: szilasielvira (4556)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4556

Szia!

na elolvastam...Hát igen..Én ha ezt a műtét előtt ha elolvasom ezt a te történeted,akkor valszeg nem csináltatom meg...Én átérzem amit éreztél,csak kicsit elszomorodtam ahogy olvaslak hogy ez egy ilyen hosszú dolog???Szerinted én masszőrként mikor tudok vissza állni dolgozni???Teljesen kétségbe vagyok esve emiatt hogy kiestem a munkából.Mi lett a fityegőddel??????Arról nem írtál..És mennyire lettél szűk?Vagy ugyanolyan a végbél környékének  rugalmassága mint korábban???Meg akkor diétázol?Eszel ilyen búzacsírát,korpát,meg ilyen magvakat?nekem azzt mondják hogy majd ha jól leszek,ilyeneket egyek...

Előzmény: Zsbubus (4554)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4555

Szia!

Köszi,aranyos vagy!

Tegnap este az történt még,hogy este lefényképeztettem a fenekem a férjemmel,és én megint csúnyának találtam,és csepegett megint valami..Mondtam neki hogy menjünk orvoshoz..Hívtam a doktort,mondta hogy ügyeletes,és bent van a kórházba,menjünk nyugodtan..Bementünk,mondta hogy ez jó,nem szakadt se bőr,se cérna.és hogy jó lesz..Mondta hogy minden rendben lesz,megnyugtatott..Ma,péntek reggel iszonyatos hascsikarás mellett kb 4szer voltam eredménytelenül a WC-én,borzalmas volt..Jó hogy nem volt itthon senki,mert fel-le rohangáltam törölközőt szorítva a fenekemhez...Ekkor még mindig alvadt véres váladék ürült belőlem..Felhívtam a doktort,és meg kérdeztem hogy nem-e lehetne egy vérképet nézni,mert nagyon gyengének,és vértelennek érzem magam,meg kiváncsi voltam hogy nincs-e valami rejtett vérzésem..Mondta hogy jó,délután menjek be..Délben úgy ötödjére összegyűjtöttem minden erőmet,és így egy hatalmas de ősszpontosítást igénylő nyomással egy nagyobbat sikerült,és végre eredményesen ...!A vér is kiment mindenestől,és azóta nem vérzek..Ez csodálatos érzés,kezdem úgy érezni hogy talán jó lesz...A vérképnek is meg van az eredménye,ami nem túl jó,de nem romlott..A haemoglobin szint 130-150 norm,nekem lement 70-re amikor újraműtöttek,most 90-es....Ez van..Valami véresítős cuccot,kaját,italt tudtok mondani?Gyógyszert nem akarok,mert az megfogja a székletet...Mustra gondoltam/lehet kicsit meg is hajtana,de az nem gond../Szerintetek???Ma nem taliztam az orvossal,csak lebeszélte hogy hová menjek,és már vártak a vérvételre..Majd holnap nézi meg a fenekemet..Majd még ha vagy 5ször székelek,aztán nyugszom majd meg nagyjából,mert ez még kritikus időszak...

Előzmény: Zsbubus (4554)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4554

Szia Elvira!

 

Kitartást! Én a 4502-n és 4503-n írtam egy szűkszavúbb összefoglalót.

Az étrend rendkívül fontos, de az egyedi. Mindenki egy kicsit másként reagál az egyes összetevőkre!

(Sok keleti gyógyításnak is ez az alapja.)

Nekem pl.a krumplipüré nem jött be, sőt!

Sok folyadékot igyál és ahogy lehet, kezdj fokozatosan mozogni! De az még várat magára, ha minden igaz!

 

Drukkolok nagyon!

 

Üdv!

 

Előzmény: szilasielvira (4553)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.18 0 0 4553

Na meg volt az első rendesebb széklet...Ez teljesen más volt mint az első orvosé,még egy tanulság..Az előzőt a kezdettől fogva éreztem hogy nagyon szűkre vágta a szerencsétlen orvos..Még a szél is alig akart kijönni..Szószerint én úgy éreztem hogy bevarta nagyon,vagy teljesen..Egyébként le is van fényképezve..És amiért nem tudott kijönni a széklte,és nagy volt a vágás,ezért a széklet csak úgy tudott utat törni magának,hogy a cérnát is vitte magával...Ez tuti így lehetett..És nem a ricinus volt a gond..A múltkor nem mondták el ogy mit egyek,mit nem,most csak azt ettem amit az angyalkezű doktor mondott,és a széklet állaga is más,könnyen üríthető..De már a székelési tecnikára is van gyakorlatom..Megosztom veletek,hátha tudok ezzel is segíteni..Csak akkor nyomjatok nagy erővel,ha tuti biztosak vagytok benne hogy fog jönni..Mert ha nem jön,vagy kevéske,akkor is nagyon fáj,és csíp..Én nem törlöm papirral,mert annyira érzékeny,hogy hozzáérni nem lehet..Gyorsan ülök rá a bidére..Tehát megvárom amíg tényleg biztos vagyok benne hogy ez székelés lesz,és csak a végső pillanatban nyomok egyet,és már ugrok is a bidére,és folyatom rá a vizet,és akkor sem érek hozzá..Majd jön a száraz törölköző,és törlöm szárazra,és a maradék széklet ha marad,akkor abba törlöm..Na így megy ez most...Majd írok ha valami változás lesz..

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.18 0 0 4552

Sziasztok!

Írom tovább mi lett velem,hogyan alakult az állapotom tegnap óta.Ma már a székelős probléma van napi renden..Még mindig folyamatosan a bent pangó alvadt véres váladék ürül,de egyfolytában.Törölgetem száraz törölközővel,/ami nagyon tisztának kell lennie!!!/Illetve ha sok jön,vagy ha sűrűbb,akkor még mindig a bidébe öblítem le jó gyorsan..Jobb mint a tus,mert a bide tompán nyomja rá a vizet..Gyorsan felitatgatom,és jöhet a poros lap..Tegnap is,meg ma is jött valami nagyon kevés,ami székelési inger következménye,de nem tudok hogy az széklet-e vagy vér,vagy mindkettő..De utána az nagyon csíp,kegyetlenül,és utánna kezd folyni mindig a váladék..Amire gondolok hogy a másiknál mi lehetett a baj,az az,hogy teljesen másképp lett most megvarva mint akkor..Akkor nagy hosszanti Y alakú vágás volt,most meg pici,szép,kis csinos,és körkörös alakú,és nagyon pici területen van kivülről vágva..Ugyanakkor a végbél nyílás mégis mintha jobb lenne,mert a székelés ugyan rosszul esett,de nem ájultam le a WC-ról mint a múltkor..Ezt is észre...Ez mintha nem lenne olyan drasztikus mint a multkori..Nagyon étvágytalan lettem..Szédülni még szédülök,biztos a vérvesztéstől..A szám szine hófehér,és a szemem alatt is.Ma vettem be 20csepp guttalaxot,mert nem érzem hogy nagyon mozogna a belem,és ha szerintem egyszer tudnék egy normálisat székelni,akkor megszünne a csorgás..De most hogy ennyi alvadt vér jön belőlem,most látom mekkora nagy volt a baj..A fájdalom csökken,már alakul..Csak nyomás érzése van a fenekembe..Ennyi máról..Szép Napot Nektek!

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4551

Magánba mentem,mert tudta hogy fizetni fogok,hisz speciálisan hozzá mentem mint proktológus főorvos..legszivesebben a nevét is kitenném,csak nem tudom hogy ki lehet-e,nem tiltja-e valami,vagy valaki..Mert ha itt nem is,de kint a civilbe mindenkinek megmondom hogy semmivel ne menjenek hozzá,ne csak aranyérrel..Az ilyen szemét orvosoktól vissza venném a doktor címet is,mert nem méltó rá!!!!!!!Isten és ember előtt ki merem jelenteni..És remélem az orvosok is olvasnak,és tanulnak az esetből!!!!Ez a műtét egy rutin műtét lenne,de a hatás attól sokkal messzebb áll a valóságtól minthogy ennek hívjam..Egy borzalmas kényes területről van szó,tele ideg végződéssel..Nekem volt már mellplasztika műtétem amit hónaljból tettek be/1hónapig nem tudtam kitörölni a fenekem/volt 2szer bélcsavarodás miatt műtétem,volt vakbél,és még egy jó pár,ami kisebbnek számított..pl arcüreg nagyobb műtéte,ami szintén rutin kis műtétnek számít,de az is rossz volt nagyon,mert enni nem tudtam,nem láttam egy hétig úgy be volt dagadva a szemem,meg csipásodot,,meg fájt,meg csorgott,szóval az is rossz volt nagyon,de ez magasan viszi a prímet állítom..Ilyen műtétbe csak az fogjon,aki tényleg nagyon bízik mind emberileg,mind szakmailag a választott orvosában,és ezt nagyon komolyan mondom..Totál a depresszió meg az elkeseredés rajtam,mert sehol nem tartok semmivel,már feküdni is alig tudok,de majd lesz valahogy,ki kell bírni,és csinálni kell,nincs más választásom...Sziasztok,majd írok ha van kérdés,vagy változás..Most a székelésre kell koncentráljak,de arra erősen..

Előzmény: thomas_the_tank (4548)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4550

Igen,amilyen sorrendben írtad,pont ezek a hibák voltak végig...Csak a fura az,hogy nincs már állami és nem állami,ezt is leírtam mikor elrepült a levél,mondom miért..Míg bent voltam,addig egy darab vizit sem volt,nem úgy mint régen..Kis vizit,nagy vizit,stb..Most pedig semmi sincs,orvosok jönnek,mennek,és ha van orvosod akkor jönnek,ha nincs nem jönnek..Itt így megy,a nővér ezt mondta,hogy ha nincs orvos akit leszólítasz hogy műtse meg az aranyered,akkor úgy maradsz..és ennyi..Úgyhogy lehet hogy van állami,de lehet valami rezidens fogja csinálni,vagy tudom is én...Ezek után már lehet hogy a portás is be van fogva..Hogy én hibázhattam.e?Talán nem lehet pl gugolni,külső nyomásnak kitenni a sebet,a bidére terpesztett lábal sokáig ülni,nem szabad ázatni kamillába,minnél többet szárazon,ez két emberes,porozni,nem guggolni,ülni úgysem tudsz,én hajolni is alig,nem szabad vezetni még ülőpárnával sem,a diétára figyelni,sok kis étkezés,gyümölcs,kompót tört krumpli,sovány hús,gyümölcsök,Ha nem indul a széklet nagyon gyenge hashajtó,pl guttalax,parafin olaj napi 2szer,vagy Tisasen forte,nekem van még Detralex vénás keringés fokozó,most van Fraxiparin hogy a sok fekvéstől nehogy thrombózist kapjak,meg rendes fájdalom csillapítás.Tilos a sebbe bármit kenni,nincs kúp,semmilyen!!!Ennyi amit tudok hogy szabad vagy nem,ezeket kell tartani..Én a másiknál itt-ott amott hibáztam,de szerintem az csak vagy 20%-át tette a lapátra..Az itt lévő doktor úr is hozzá szólhat,szivesen veszem..Szóval itt az "állami" szó meg szünt létezni,és Debrecenről beszélek..Ez a műtét elkerülhetetlen volt állítólag,mert ez egy 4-es stádiumú,állandó problémás dolog volt,és 15éve készültem megcsináltatni..Hát pont ezért..Nem szabad félni tőle,meg a negatív gondolatokat sem szabad bevonzani,mert akkor tényleg őgy lesz..Egy alényeg megfelelő orvos,megfelelő technika..Én is kérdeztem az orvost hogy nem lehet-e egyszerűbben megúszni ezt?Lézer,Longo/gépi varró gép/stb..Mondta hogy ők már mindet próbálták,és semmi sem volt jó...Nekem ezt mondták..Ez a tuti,csak éld túl..Ugyanakkor amiért egy ilyen műtétnél jól összevágnak,tuti hogy jön a heg,a szűkület,és szerintem ez sem lesz jobb,mert a heg nem tágul,hanem reped,és ha kireped,kezded előről egy más kórkép névvel,aminek más lesz a neve,és ugyanaz lesz az érzés mint most..Itt egy lány írja lentebb hogy a kúpot alig bírja betenni,mert úgy érzi hogy szűk lett..És lám milyen igaza van,mert tényleg olyan az érzés,abszolút!!!!!!Azért írtam mindezeket le,mert hiányolja mindenki hogy nincs rendes beszámoló..Hát én írtam most egyet..remélem nem hiába..És ez az orvos aki először műtött,ő is állami orvos,egész addig,amíg nem csúszik a boríték..Mert ha csúszik,akkor már nem állami lesz a neve,hanem fogadott orvos,akitől vársz..Érted már???????Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: thomas_the_tank (4547)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4549

Szia,igen,igazad van,elcsesztem,nagyon sok energiám volt benne a tanulságnak,meg tanács is volt benne...Gondoltam akit érdekel,gyorsba megírom a végét,még nincs az,és még távol vagyok tőle,pedig 2hetes leszek holnap....Gondoltam kérdezzen mindenki,és válaszolok..És amikor abba maradt hogy folyt köv,még korántsem volt vége..Az új doki nagyon rendes,lelkis,empatikus,segítő kész,nem pénz éhes,szebb a műtét helye,abszolút ajánlott kategória..Most készülök hogy a másiktól vissza követelem a pénzt,és a gyerekemre költöm,mert az utolsó pénzem adtam neki oda..Szerinted kérjem?Te kérnéd?Nem tudom..Neki magától kellett volna hogy vissza adja,de ezidáig nem tette,és szerintem nem is fogja.Ennek a pénznek hála pénz a neve,és akkor adják,ha meg vannak elégedve valakinek a munkájával.Ez egy államilag finanszírozott műtét lenne..Szóval..Még a műtét után is véreztem,majdnem teljesen kivéreztem,mert befelé véreztem a vastagbél irányába..A műtét után 5órával megint ömlött a vér,és akkor azt hittem hogy megint baj van,és hogy valamiért nem alvad a vérem..De a doki futott,ott volt mellettem végig,és nyugtatott,hogy ez a korábbi vérzés miatt van,az ürül..De egy pillanatra azt hittem hogy ott fogok meghalni..Aztán minden rendben volt,nagy fájdalmak következtek,ami semmire sem reagált..Majd hétfőn megjelent a majom,és nekem esett hogy miért nem neki szóltam,meg én csináltam valamit vele hogy így jártam..Szerinte piszkáltam,feszgettem,áztattam feleslegesen,szét fosattattam,meg ilyenek..neki állt fentebb.Aztán jött a jó orvosom,és ő megnyugtatott,millió tanáccsal,névjegykártyával engedett el,és a borítékot nem vette el,mondván hogy én már egyszer ezt tuti megfizettem,és hogy e.ü dolgozó vagyok..Még aznap mikor elengedett magától hívott,meg másnap is..Most ott vagyok hogy várom hogy legyen székletem,és ki vagyok szolgáltatva teljesen még mindig..Nincs aki nézze a fenekem hogy jó-e,nincs aki a gyógyszertárba menjen sebhintő porért,nincs aki bevásároljon,stb,vagy segítene sétálni kicsit az udvaron a jó levegőn..Az orvos elvette a fél életem ezzel a kis produkciójával..folyt köv,és válaszolok..

Előzmény: thomas_the_tank (4547)
thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4548

Akkor tisztelettel feltenném a kérdést az itt a topicon "aktív" magánrendelést folytató orvosoknak, hogy ők hogyan látják, ha Elvira hozzájuk megy akkor mennyiben alakulhatott volna máshogy a műtét és az azt követő horror? Nyilván nehéz így, mert ők nem tudják diagnosztizálni, de azért érdekelne, hogy hogyan látják a dolgot.

thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4547

Hű, ez még a lézeres műtétek utóéletén is túltesz. De azért rendben vagy már valamennyire?

 

Te ezt mennyire tudod be az adott szakorvos - nem is tudom minek írjam - hozzáértés hiányának, felületességének, empátia teljes hiányának illetve vagy az állami rendszer gyengeségének? Illetve szerinted ez mennyiben működhetett volna jobban magánrendelésen? Hogy lelkiismeretesebben műtenek? Hogy eleve más módszerrel csinálják? Mert ugye amikor már baj volt onnantól a mentő ugyanoda visz ...

 

Tudom, hogy mennyire idegesítő, amikor az ember hosszú időn keresztül gépel aztán a fórum elnyeli (tanácsnak annyit, hogy mielőtt "elküldöm"-öt nyomnál jelöld ki az egész szöveget és nyomj Ctrl+C-t, ezzel a vágólapra kerül a szöveg, ahonnan újra előhozható Ctrl+V-vel, ha a rendszer elnyelné amit írtál)

Előzmény: szilasielvira (4545)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4546

Megírtam a folytatást,másfél órámba került,és nem tette be a rendszer,vagy elszállt..Már másodjára jártam így,többet nem esek neki,esélytelen..

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4545

Állami műtétes beszámoló nincs???Meg szikés???na írok én egyet,de csak röviden,mert a töredékét fogom leírni ami velem történt,és így is csömör lesz..Már írtam korábban ide,a műtéthez megelőző utat,és eljutottam valameddig,aztán írtam sokat,de elszállt,nem került ide,így elment a kedvem,de mgírom,hogy SENKI SOHA NE JÁRJON úgy mint én!Diplomás ápoló a végzettségem,8évig dolgoztam azon a sebészeti osztályon,ahol dolgoztam.Így esett a választásom xy nevű orvosra..Közben eljöttem,15éve dolgoztam ott,és hát utólag tudtam meg hogy ez az orvos már árnyéka se önmagának..Minden tájékoztatás nélkül megműtött..A műtét után rettenetes fájdalmam volt ahogy kiment a gerinc érzéstelenítő belőlem..Hatalmas fájdalmak hada következett,a csempét majd le szedtem a falról kínomba..Adtak fájdalom csillapítót,de minek..Nem használt..Még jó hogy otthonról vittem be,így elvoltam..Majd másnap reggel haza engedtek..Úgy 3napig kinlódtam a fájdalommal,majd mire picit szünt,jött a székelős probléma..Nem tudtam hogyan lesz,hisz még pisilni is alig tudtam a fájdalomtól...Pénteken megműtött,szombaton reggel messziről ránézett,mondta jó,haza mehetek..Hiába kérdeztem,semmire nem válaszolt normálisan,csak a vállát réngatta..Jött a boríték,gondoltam hátha megered a nyelve..Hát nem...Hétfőre hívott vissza,alig akart behívni,ránézett,és megint csak dicsérte magát hogy milyen frankó munkát végzett..Konkrétan életem legnehezebb időszaka volt,meg még tart is,pedig 2eleven szülésem volt,ami 2napig tartott..Majd elengedett megint úgy hogy se fájdalomról,se váladékról,sem székelésről,sem kajáról,sem hashajtásról,se sebvédelemről nem beszélt..Jött a NET..Majd az segít..Itt olvastam pár dolgot,össze is írtam a kérdéseket,hogy konkrétan válaszolja meg,így visszamentem kedden is..Majdnem elzavart,mondván hogy számon akarom én őt kérni?????Mit is gondolok én..Hiszen ő megcsinálta a műtétet..Na jött a szerda,akkor már nagyon feszített a fenekem,székelni kellett volna,de nem jött,pedig a drága doktor Tisasenje ennyire volt elég,már ekkor6napja nem volt székletem..Szerda reggelparaffin,egy szűztea kapszula,meg a Tisasenek voltak bennem,és úgy éreztem dél tájt,hogy most fog jönni..Rá ültem a WC-re,nyomtam,és leájultam a WC-ről..Azt sem tudom meddig feküdtem a földön,csak mikor magamhoz tértem,négykézláb,és ordítva hívtam a mentőt,olyan fájdalmam volt,hogy soha ehez hasonlót nem éreztem.Alig tudtam elmondani a telefonba hogy mi bajom meg hogy hol     vagyok..Vinni akartak oda vissza a kórházba,ahol műtöttek..De az orvosom nem volt bent,a nővérek nem adták meg az elérhetőségét az orvosnak,az orvos magától nem ajánlotta fel,én meg már féltem elkérni,mert el vadított magától már az elején..Mondtam hogy akkor vigyenek a klinikára..Ott vittek előbb a Sürgősségire,onnan át oda a sebészetre,majd ott szóba sem álltak velem,mondták hogy vissza a feladónak,vagyis vissza a kórházba...Ekkor már 6 órája úton voltam..Vissza mentünk úgy a kórházba,hogy a klinika megígérte hogy lebeszélte a kórházban a sebész ügyelet vezetővel/aikvel szintén dolgoztam,és ismert/hogy rendesek lesznek velem..Odaértünk a kórházba,a nővér szólt neki hogy megjöttünk..Saját fülemmel hallottam hogy pi a pi--át csináljak vele???Mondta a nővér hogy gyere le,nézd meg,ha jó,akkor meg adj neki gyógyszert,meg utasítást..Mondta hogy jó,ő megy a szobájából,mi meg menjünk le az ambulancia elé..Lementünk,és még most is ott ülnék ha ki nem vertem volna a dilit hogy lássanak el..A sebész megjött,le se tojta a fejem,mondta hogy a seb szép,és majd ír gyógyszer a sürgősségis doki..Írt is,hazajöttünk..Aznap este guttalax 20csepp..Reggel semmi.Csüt.reggel vetettem egy kis üveg ricinus olajat,majd ettem abból 4kanállal..Délben elindult a hasmenés,majd egész délután és este ment a hasam..Péntek reggel már éreztem hogy gond van,fájt,a seb csúnya,elkezdtek kinyílni a sebek,és vérezgetni kezdtem..Azt hittem/fényképezte a férjem,így láttam hogy mi van a fenekemmel/hogy a varratok esnek kifelé,nem tudtam hogy mi ez,de kérdezni már nem mertem ezek után..Péntek este /7napos műtött voltam/már csepegett a vér a fenekemből..lefeküdtem,és magamban imádkoztam,pedig nem vagyok vallásos..Azt hittem megúszom..Ekkor már nem ment a hasam pénteken..Szombat délelőtt megint volt egy nagy dolog,de ekkorra már megint jött a vér,hol erősebben,hol gyengébben..A sebek egyre furábbak voltak..Délután szóltam férjemnek hogy rosszat érzek,telefonáljon valakinek aki ért hozzá hogy jó ez,vagy nem..Pont egy sebész főorvos vette fel,aki idősebb,kellemesember,és nagy  tudású..Az volt anno is mikor ott dolgoztam,mégsem hozzá mentem,mert ő nem specialista,nem proktológus..DE SEBÉSZ!Ő a laparoszkópos műtétek bajnoka volt mindig,de itt is megállja a helyét utólag,mert hogy jközölte velem,hogy azonnal menjek be..Megnézte,és azonnal kérdezte hogy mikor ettem utoljára..Akkor már tudtam hogy nagy a baj...Sürgős műtét,kivérzés határán vagyok,bármelyik percben targédiába torkollhatott volna..Befelé véreztem,és kifelé alig jött,ezért veszélyes..A vérképben láttam az eredményt hogy nagy a baj,meg hogy óránként nézték a vérképet..Le kellet tagadni az altató orvos előtt hogy ettem,mert akkor gyomor mosás műtét előtt..Így bíztam benne hogy nem lesz baj,csak megmeneküljek..Fél óra múlva rohantak velem a műtőbe,de akkor már ömlött a vér...folyt köv

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4544

Szia!

Ki mondta neked hogy a "szikés"aranyér műtétet nem egynapos sebészeti beavatkozás keretein belül csinálják?????Pont úgy pedig..Szétszedik rendesen..vagyis,feltárják,tágítják,elvarrják a vénák,artériák falait,kauterrel elégetik/az rossz szagú/kivágják az öblös részt,aztán varrják..De frankón,kívűl,belül,és felszívódó cérnával..Ez egy állami műtét volt...Hála pénz volt,nem kevés.De az a "szikés műtét "így néz ki..Kivülről annyit lehet látni,hogy mint egy mercédesz csillag vagy vágva,típusos helyeken..9-11-6óra magasságában..Belülről is van varrás,de az nem látszik,viszont aki ilyen műtétre adja magát,az kösse a nadrágját,,Én megjártam a poklok poklát,senkinek nem kívánom,és ha mégegyszer kellene csinálni,nem csináltatnám meg az tuti..Pedig jó lesz,meg minden,de ez a klasszikus eset,miszerint a műtét sikerült,a beteg megdöglött esete!!!!!!!

Előzmény: thomas_the_tank (4538)
thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4543

Érdekes, hogy a legtöbb proktológiai honlapon a kezelések leírásánál külön hangsúlyozzák, hogy nem alkalmaznak beöntést. Ebből arra következtetek, hogy sokan tartanak tőle, esetleg fájdalmasnak gondolják. Vagy nem tudom mi a problémájuk vele. Anno amikor gyűrűzésen voltam jó pár éve mindhárom alkalommal kaptam előtte beöntést (most már lehet, hogy a tudomány ezen a módszeren túlhaladott :-) és egyáltalán nem volt semmi problémám vele (pl. nem fájt) sőt kifejezetten örültem neki, hogy amikor az orvoshoz kerültem kívül-belül tiszta voltam. Azt viszont sehol nem említik, hogy az milyen kellemetlen arra a pár másodpercre, amikor beadják az érzéstelenítő injekciót a gyűrű felhelyezése előtt (de lehet, hogy ezen is túlhaladott már a tudomány és nincs szükség érzéstelenítésre).

thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4542

Köszi az infókat.

 

Alapvetően én is annak vagyok híve, ha több véleményt is hallok. Semmiképpen nem úgy gondoltam, hogy amit "állami" rendelésen mondanak csak azért elfogadom, mert az olcsóbb. Igazából azzal sincs semmi bajom, ha egy optimálisabb eljárásért többet kell fizetni vagy az csak magánrendelés keretében érhető el, csak furcsállottam, hogy korábban itt senki sem írt "állami" kezeléssel kapcsolatos tapasztalatokat. Mert azért elsőre csak ez jut a legtöbb ember eszébe. Persze lehet, hogy a proktológia pont olyan terület, ahol ez  nem igaz.

Előzmény: Törölt nick (4541)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4541

A számodra optimális műtéti eljárás kiválasztásához nem árt, ha nem csak egy orvos vizsgál meg. Magának a vizsgálatnak az ára nem vészes, viszont el tudják mondani, hogy mi az ami számodra a legoptimálisabb végeredményt hozza. Sajnos egy rosszul kiválasztott műtéti eljárás többe kerülhet összességében, (és több kezelésbe is) mintha csak egyszer mész el a sebészhez, és a "drágább"eljárás választod.

 

Tudnivalók:

http://www.aranyer.com/aranyer-gyogyitas/aranyersebeszet-mutet-nelkul

http://www.aranyer.com/aranyer/aranyerrol-kerdeztek

 

Orvos:

http://www.aranyer.com/orvos/

 

 

Előzmény: thomas_the_tank (4540)
thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.15 0 0 4540

Eleinte úgy indultam neki, hogy ha műtét akkor legyen lézeres - pusztán pénzügyi alapon, mert a sokat emlegetett helyen az OEP is fizeti. De amiket itt olvastam azok után lézer semmiképpen. Bár azt is meg kell mondjam, hogy ismeretségi körömben volt két lézeres műtét is mindenféle probléma és komplikáció nélkül - de nem én akarok lenni az, akinél mégis előjönnek a váladékozás és társai.

 

Lehet, hogy elmegyek a "körzeti" proktológiára, aztán meglátom mit és hogyan mondanak. Ha olyan jellegű műtétet javasolnak (ha egyáltalán műtétről van szó) vagy nem szimpatikus akkor valószínűleg megkeresek valamilyen itt ajánlott magánrendelést. Csak hát az ember hátsó fertálya nem éppen az a terület, amivel szívesen járkál orvosról orvosra ...

Előzmény: Zsbubus (4539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!