Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2009.10.22 0 0 626
Hát igen, nehéz az élet - a legnehezebb dolog, míg élünk :). Talán valamikor majd egy szép napon Te is megszabadulsz attól a cseszmeg fülzúgástól.

Ami a szemtornát illeti, már szeptember elejétől nem szemtornázom, hanem csak többet próbálok létezni a sötétben (sehol se kapcsolom be a villanyt) és hűtöm a szemeimet. Ezt azért csinálom, mert gondolom a hőmérsekletkülönbség is nagyban ludas a látásom romlásáért. Ez jó bonyolult dolog (de egyszerű megcsinálni). Most meg egy szörnyű progin agyalok, ami egész speciálisan átalakítja a szöveget és aztán már gyerekjáték olvasni - akár egész nap is. Mert az olvasás is nagyon de nagyon tönkreteszi a látást - már a klasszikus......

Engem a fülzúgás továbbra is elkerül. Csak néha néha hallok kora hajnalban, mikor felébredek egy kis morajt - az kb olyan mint a mély vízcsobogás, vagy ahogy már írtam, mint egy női énekkar messzi moraja. De gondolom, hogy mitől van (az alvástól egy pozícióban, mikor mélyen alszik az ember) és szinte egy kettőre kikapcsolom. Vagy megvárom, hogy elmenjen magától. Ha vér tódul oda is, ahol megakadt a mély alváskor - elmúlik magától egy kettőre..........
Előzmény: Törölt nick (625)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.21 0 0 625
kedves ghepard
és mindenki :)

a szemtorna valóban érhet el eredményeket, nekem is van ismerősöm, aki egy időre le tudta tenni a szemüvegét, igaz évek múlva újra kellett használnia

a fülzúgásnak nagyon sok oka lehet, sokszor a fülnek nincs is baja, egészen más szerv okozza. Sajnos az esetek 80%-ában nem találják meg az okot. Amit tenni szoktak: értágítót írnak fel, és széttárják a kezüket.

Amúgy a következő miatt tévedtem ide:
2 éve szültem, az első császáros, a második normál. 18 órát vajúdtam, berepedt a méhem is. Szülés után egy héttel "bedugult" a fülem. A szakorvos nem adott gyógyszert, mert szoptattam. Kb. 3 hét múlva elmentem egy másik orvoshoz, aki azt mondta: savós fülgyulladás (tehát nem a hétköznapi gennyes, amit ha felszúrnak megkönnyebbülsz), és azonnal fel kell szúrni. Meg is tette, nagyon fájt. Nem lett jobb. Később felvágták a dobhártyámat és úgynevezett tubust tettek be, ami biztosítja a fül szellőzését. Ezt leginkább gyerekeknél alkalmazzák, és fél-egy év után magától kiesik. Nekem azóta is bent van, eleinte havonta, majd háromhavonta hívtak kontrollra (a fülem azóta is zúg, és nem bírok normálisan hajat mosni két éve, mert víz nem mehet bele).
Múlt héten azt mondták: többet már ne jöjjek, ha nem esik ki, tavasszal kiveszik. Értsd:
ismét vágás a dobhártyán, kiveszik, hagyják, hogy begyógyuljon és ha kell, begyógyulás után új tubust tesznek be.
Arról lebeszéltek, hogy a fülzúgás okát kerestessem, mert az orvostudomány erre sokat nem tud mondani. Együtt kell vele élni.
(4 fülésznél jártam, senki sem tudott segíteni.)




Előzmény: ghepard (594)
*Sana* Creative Commons License 2009.10.20 0 0 624
A meditációs és relaxációs zenék, természet hangjai nagyon megnyugtatóak és használnak még akkor is, ha azt most még nem is lehet érezni. Az, hogy folyamatosan valakinek zúg a füle, hogy is lehetne megszokni. Hisz nincs egy nyugodt perce az embernek, hogy ki tudna kapcsolni. Előbb, vagy utóbb az idegrendszer így kimerül és nem bír dolgozni. Pedig ő az egész szervezetünk karmestere. Vannak nagyon jó, egészen újfajta természetes feszültségoldó terápiák, melyek az idegrendszeren keresztül hatnak és erősítik azt. Sajnos a Xanax szedése jóra nem vezet.
rozsakert Creative Commons License 2009.10.14 0 0 623

Szia insomnia83!

Az alvást ki hogyan oldja meg, többnyire ha visszaolvasol láthatod, hogy zajgenerátorral, rádió két állomás közé állításával. Nekem van egy zajgenerátorom, a Yaris kft-től hozattam, (tinnitool.hu, kb kiszállítással 24.000,- ft. volt) van rajta időkapcsoló, és fél óra mulva kikapcsol, kb mire elalszol, jól meg lehet szokni.

Egy kollégám töltött le nekem valamelyik torrent oldalról a természet hangjai-ból tücsökciripelét, vízcsobogást, tengerzúgást, békákat, és relaxációs zenéket. Amelyik hang legjobban bejött nekem pl. a tücskök, telemásoltam vele egy cd-t, és napközben ha rossz napom van hallgatom, másoltam egyet a kocsiba is.

Ha érdekel küld el priviben az email címedet elküldöm neked.

Előzmény: Insomnia83 (622)
Insomnia83 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 622

Sziasztok!

Nekem 3 hete zúg mindkét fülem. Egy hétvégi buli után kezdődött .Kb 10 Db-el folymatosan. Azóta betasecet, milgammát N, meg bilobil fortet szedek. mágneses kezelésre járok, voltam kb 10 alkalommal, de eddig semmi változás. napközben nem zavar, de az éjszakák kegyetlenek.

esténként xanaxot szedek, meg próbálok kikapcsolni, filmetnézni, meditációs, nyugtató zenét halgatni h el tudjak aludni.nem mindig jön össze )inkább nem. max napi 4-5 órákat sikerül.

én is a gyengébb idegzetűek táborát erősítem és félek ha így folytatódik meg fogok kattani:S.Idegileg kikészít teljesen.

Azt szeretném kérdezni a kedves sorstársaimtól h mire számítsak? meg fogom szokni ha nem múlik el??

AZ ALVÁST H OLDJÁTOK MEG?

zajgenerátorokkal kapcsolatban van vkinek tapasztalata?

nekem a szobámban folyamatosan megy a számítógép, ventillátor, h valami alap morajlást haljak. csendben nem bírom 5 percnél tovább.

rozsakert Creative Commons License 2009.09.26 0 0 620

Szia nauta!

A vizsglatot mindenkinek megcsinálják, aki elkezdi a sonotherápiás kezelést, ezzel kezdik. Aztán megcsinálják a 30-ik után, hogy hogy alakul a kezelés, és a végén a 60-ik után. Hát bizony borsos ára van, összesen 105.000,- Ft-ba lesz, nem számítva a bejárás költségeit, de az egészségkártyámra küldöm a számlát és visszatérítik.A kezelésen nagyon biztatnak, hogy nagyon jó eredményeket érnek el. Én is nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy a végén mi jön ki belőle, majd megírom. Ha a fülcsengés nem múlik el teljesen, de csökkenni fog, azt mondják, az ereimnek meg biztos hogy nagyon jó lesz. Erről már végig olvastam minden fórumot, a házipatika.hu-n is, és van pár hozzászólás ezzel kapcsolatban. Van akinek a 40-ik után kezdett el használni. Még tervezem a BEMER kezelés kipróbálását is a fül mögött, arról meg ha beütöd a BEMER mágneskezelést a keresőbe, és olvashatsz róla. Azt írják, hogy a fülcsengés okától függetlenül segít, és vannak róla esettanulmányok is. Ez is van ott ahová a sonotherápiára járok. Ez kezelésenkét 1000,- Ft-ba kerül, és egyszerre 10-et kell befizetni, de 20-at ajánlanak. Találtam még a neten magánszemélyeket is ahová lehet járni a BEMER-re, ott 500,- ért hirdették kezelésenként. Nézzél utána, jó keresést. Üdv. mindenkinek.

Előzmény: nauta (619)
nauta Creative Commons License 2009.09.26 0 0 619
Szia rozsakert!
Angiográf vizsgálatot ki végez és mennyiért? A sonotherápiás doktornő? Kíváncsian várom a kezelésed végét. (Elég borsos az ára.)
Előzmény: rozsakert (618)
rozsakert Creative Commons License 2009.09.24 0 0 618

Sziasztok!

Én most járok sonotherápiára, már a 23-ik alkalom volt, és összesen 60 lesz.

Ez a kezelés akkor hatásos a fülzúgásra, ha azt valamilyen érrendszeri probléma okozza. Először megvizsgálnak egy angiográffal, ami az egész testben lévő ereket nagyon érzékeny módszerrel át tudja vizsgálni. Ez csak annyiból áll, hogy egy vérnyomásmérőhöz hasonlót kötnek a karra, és többször felfújják, leeresztik,(egy számítógéphez van csatlakoztatva) és kiírja az eredményt, az egész érrendszerre vonatkozóan. Pl. nyaki erek, aorta, a láb erei, a has, fő erei. Utána a doktornő még megnézi a lábakat is, egy dopleres műszerrel. Ha valami kis eltérés van az kiderül, mert nagyon érzékeny a műszer, és akkor ajánlják vagy a sonoterápiát, vagy a BEMER mágneskezelést. A sonotherápia 1750.- Ft/kezelés, egyszerre 20-at kell befizetni, az 35.000,- Ft. Már 20 után eredménynek kell mutatkoznia, de van akinek a 40-ik kezelés után hirtelen jön. A teljes kezelés 60 db. Nekem kis fokú érelmeszesedést állapítottak meg, és javasolták a sonotherápiát. Most ott tartok, hogy a fülcsengés átváltozott egy kellemesebb, selymesebb hangú halk sistergéssé, de az sem állandó, vannak napok amikor szinte nincs is, és vannak mikor rosszabb.

Azt mondták, hogy a zúgás hosszú idő alatt alakult ki idő kell ahhoz is hogy elmúljon. Lehet még párhuzamosan alkalmazni hozzá a BEMER mágnes terápiát is a fülek mögé helyezve, azzal is jó eredményeket értek el. Olvastam a neten a keresőben orvosi eseteket, hogy egyik páciensnek 5 Bemer kezelés után elmúlt, a másiknak 20 kellett, hogy megszüntesse a tinnitust.

A sonotherápia alacsony frekvenciájú pulzáló hanghullámokkal kezel, számítógép irányítja, mindenki számára az eredménytől függő egyéni kezelés készít.

A hanghullámok rezgése kémiai úton megváltoztatja az erek belső falán lerakódott meszesedést, és ezáltal az leválik, és kitisztúl. Így nem tapadhat az oldalára egy-egy kóbor vérrög, ami érszűkületet okozhat. Tehát próbáljátok ki. Ajánlom a sonotherápia.hu oldalt.

Ha kész a kezelésem, majd beszámolok, hogyan használt nekem.

Előzmény: nauta (616)
nauta Creative Commons License 2009.09.06 0 0 617
Vagy Dr. Nashwan készülékét?
nauta Creative Commons License 2009.09.06 0 0 616
Nekem 1 éve zúg, pontosabban folyamatosan sípol a bal fülem. Érdekelne, hogy a sonoterápiát próbálta már valaki?
ghepard Creative Commons License 2009.08.28 0 0 614
Balint-arad írta:
"Legy nagyon szives nekem is magyarazd meg! Szerintem is ugy van ahogy irod , de a teljes verziot szeretnem elolvasni. En is nagyon szenvedek vele ! NEKEM is ugy kezdodott hogy a tucskok enekeltek. "

Nem értem, milyen teljes verzióra gondolsz. Az én csetepatém a fülzúgással dióhéjban:

Eddig 3-szor volt.

Először a hallóka viselésétől, gondolom, mert akkoriban (1980-as években valamikor) hordtam kb 4-5 évet, mondom aztán soha többet (de nem csak a fülzúgás miatt tettem le). Valahogy aztán elmúlt, nem is emlékszem hogyan, miért - lehet csak úgy magától, mert már nem hordtam a hallókát.

Másodszor 2005 elején a fejhallgatótól (azt akartam Karácsonyi ajándékként, hogy a fene enné meg). 10-15 nap alatt csaknem kinyírtam magamat vele (de mesés volt amiket hallottam vele), azóta nem is volt rajtam - ez 5 év már most és azóta semmi gondom. Akkor úgy múlt el kb, ahogy beírtad az idézetet.

Harmadszor valamikor januárban, mikor kezdtem szemtornázni (egyébként azóta nem is volt rajtam a szemüveg, vígan elvagyok nélküle mindenhol) és hátrafelé járással próbáltam rendberakni (ez segített a szemnek is, amint kiderült) a nyaksérülésemet, amit a focin szenvedtem el. Egy éjjel felriadtam (nemsokára elalvás után), mintha mélyben egy női kórust hallottam volna. Ki is mentem, hogy az asszony nem beszélget -e valakivel. De aztán mikor aszonta, hogy nem - eszembe jutott, hogy nem is hallottam volna (mivel most valami 75dB a hallásküszöböm). De aztán rájöttem, hogy elzsibbadt a nyakam, mert kitámasztottam az összenyomott vánkussal és aztán szinte valamiért a vér lüktetését hallottam (legalábbis nagyon azt hiszem), mert ezt ellenőriztem párszor - megvártam míg elzsibbad és figyeltem - és valóban elkezdődött a női kórus koncertje egy bizonyos idő után. Azóta már nem volt egyszersem, mert már nem támasztom úgy a nyakam.

A fülzúgásnak millió oka lehet, ezért senki se tud igen segíteni, mert nem tudni pontosan mitől is van. Nekem véletlenül sikerült kimásznom belőle 3-szor is. Lehet az élet még tartogat nekem is egy két fülzúgást, aztán majd megint meglátom, hogy mi lesz. Lehet a szemtorna a fülre is hat, mert mióta minden istennyilát próbálok a szemmel (nemcsak a szemmel) csinálna, mintha távolabbról hallanám közeledni az autót, a kis unokákkal (7 és 5 éves kislányok) is egyre jobban el tudok beszélgetni. Tavaly még nem nagyon ment...................
Előzmény: Balint-arad (612)
Balint-arad Creative Commons License 2009.08.27 0 0 613
ha eros zene miatt van elmulhat ha 24 oran belul meg kezdik a terapiat
Surgosseg!!! ertagitokat adnak, lehet intravenasan!
Előzmény: _L (611)
Balint-arad Creative Commons License 2009.08.27 0 0 612
Legy nagyon szives nekem is magyarazd meg! Szerintem is ugy van ahogy irod , de a teljes verziot szeretnem elolvasni. En is nagyon szenvedek vele ! NEKEM is ugy kezdodott hogy a tucskok enekeltek. :

"Nekem hétfőn visszajött. De most már kinyomoztam, hogy mitől volt. 10-20 perc alatt sikerült és ellenőriztem. Már tudom, hogy nekem mitől indult el és így a megoldás pofonegyszerü. Ha valakit érdekel egy rejtélyes topikban irogattam, a címe Mi az életenergia? A 243-ik hsz, de lehet érdekes visszaolvasni egészen múlt vasárnapig......

Lehet, hogy így (is) kezdődik és az ember, ha nem veszi észre, már megmarad. Azért gondolom, mert mindenki alszik. Sok mindenre visszaemlékeztem, hogy mit csináltam 2005-ben. Nekem éjjel zúgott csak, néha felriadtam, hogy tücsköt hallok, pedig nincs hallásom, még az asszonyt is felkeltettem. Hát hangoskodtam nagyban és este nem aludtam, vártam, mikor fog zúgni, de nem zúgott egész éjjel, mikor fent voltam, csak akkor mikor aludtam. Én fent tudok lenni egész hetet is alvás nélkül és ezért (is) rendbe jött, meg a hangoskodás is segített biztos........"
Előzmény: ghepard (572)
_L Creative Commons License 2009.08.10 0 0 611

Sziasztok!

Már nekem is 2 napja zúg a fülem! :( Ilyen sistergős, néha sipolós hangot hallok, mint amikor nincs adás a tv-ben!

Ennek az oka minden bizonnyal a hangos zene, ami a koncerten volt hétvgégén! Szerintetek mikor fog ez elmúlni? :(

Készülök orvoshoz is vele, még 1-2 napot várok... :S

frecska Creative Commons License 2009.06.07 0 0 610

Szia rozsakert.

 

Köszi a vállaszt.

Elvileg a jobb fülem amelyik recseg és zúg is, gyengébb kicsivel mint a bal.

Én ezt még nem érzékelem.

Nem minden esetben recseg, inkább élesebb hangoknál vagy pld. tapsolás esetén, de ha a mutató ujjamat bedugom a fülcimpám feletti részbe kb. 0.5 cm-re és hirtelen

lefelé megpöckölöm a fülemet, akkor is egy egy pillanatra érzem, hogy a dobhártyám

recseg egy kicsit. Az egész annyira zavaró, hogy egy idő után már fájdalmasnak is mondható. Most fogorvoshoz is járok mert van pár rossz fogam, éppen a jobb hátsó bölcsesség fogamat 3 napja húzták ki, de egyenlőre nincs változás.

A fülészeten nem mondanak semmit, mire elmondom, hogy mi a problémám addigra a kistölcsérrel már bele is kukkantott a fülembe, gerason felírva, itt írja alá és mehet kifelé. Amiket csináltak vizsgálatokat azt is úgy kelett kikönyörögni (lóvé a zsebbe).

Nem hiszem, hogy idegi alapon lenne mert a dobhártyán érzem az egészet.

Ha egy kis vattadarabot dugok a fülembe, akkor normálisnak mondható, legalábbis sokkal jobb. A mobilt már a másik fülemen használom, mert az a jobb fülemen nagyon kellemetlen.

Ha tudsz valami megoldást akkor írj nyugodtan.

Köszönöm.

Előzmény: rozsakert (609)
rozsakert Creative Commons License 2009.06.07 0 0 609

Szia Frecska!
Most olvastam a hozzászólásodat, és nem azért mert én annyira értek hozzák, de van már egy kb féléves tapasztalatom. Tehát, van-e halláscsökkenésed? Mivel az erősebb hangok esetében szerintem erre utal a recsegés. Én is utánaolvastam ennek, és ott olvastam, hogy ilyenkor az agy ha érzi, hogy csökken a hallás, próbálja pótolni, és beerősít, talán ez lehet a recsegő hang, az erősebb hangoknál, mivel eleve hangos, és még fel is erősödik. Szerintem  elmondhatták volna neked a hallásvizsgálaton, ott többet kellene az orvosnak magyaráznia, hogy legalább a beteg a miértet tudja. Végül is én is találgatok, mert már hosszú órákat töltöttem a nyomozással, hogy ugyan mitől is vannak ezek a hangok a fülben.

Remélem azóta már javultál.

Előzmény: frecska (608)
frecska Creative Commons License 2009.05.21 0 0 608
 

Sziasztok.

 

Segítségeteket szeretném kérni.

Tavaly történt a családban  egy haláleset, akkor ez engem különösebben nem viselt meg, Rá 1 hónapra jelentkezett nállam egy rosszúllét, remegés, szívdobogás halálfélelem, szóval azóta pánikbeteg vagyok, ezt követően kb 2 hét és elkezdett a jobb fülem zúgni, járok pszihiáterhez, a pánik rohamok megszüntek, de a fülem nem javúl. Most már a jobb fülem nem csak zúg de erőteljesebb hangok esetén egy fúrcsa kellemetlen recsegés szerű hangot is hallok. Teljes vérkép és audiólógiai vizsgálat megvolt, és egy BERA vizsgálatot is csináltak. Írtak fel a fülészeten a zúgásra gyógyszert és értágítót. Volt e valakinek ilyen probléma, és ez egyszer megjavul-e, vagy ez már így marad.

A fülészeten azt mondták, vagy elmullik, vagy nem.

Hányingerem és szédülésem nincsen. A fejem szokott fájdogálni de szerintem az lehet a gyógyszerektől is.

 

Köszi.

ghepard Creative Commons License 2009.05.14 0 0 607
Hát ez nagyszerű, le a kalappal, hogy mindjárt sikerült. Ha többet foglalkoznál a hangoddal......... Nekem sikerült rendberaknom az egész testet és 57 éves fejjel olyan kondim lett, hogy még mindig bírom a fiatalokkal a focit, pedig 5-6 éve abba akartam hagyni, mert mindenem fájt utána és nem is győztem velük. Olyan dolgok elmúltak, amik évekig kínoztak. A neten találni már sokat a hangról magyarul is......
Előzmény: Bongyiné (605)
pozo Creative Commons License 2009.05.14 0 0 606

 

Köszi a választ. A homeopátiát elég jól ismerem, de itt valami nem stimmel. Nevezetesen az adagolás. 1 golyót sosem adnak, hanem általában ötöt. (Nézd csak meg a Homeopátia napjainkban c. könyvet).

 

Sajnos a természetgyógyásznő azon a helyen ahol rendelt (Oktogon), már nem rendel. Ezt a krémet Ő állította össze, így nem tudom az összetételét. Megpróbálom valahol megkeresni, ha sikerül, akkor értesítelek.

Előzmény: Bongyiné (604)
Bongyiné Creative Commons License 2009.05.13 0 0 605
Kipróbáltam, már az elsőnél kidugult az orrom, pedig nem is vettem észre, hogy be van dugulva.. gyakorolni fogom, csak a hangerőt nem mindig lehet itthon kiengedni:-) köszi a tanácsot!!
Előzmény: ghepard (603)
Bongyiné Creative Commons License 2009.05.13 0 0 604
Sajnos még nem jöttem rá, mi okozza az orrdugulást. Nekem inkább reggel okoz gondot, de elég gyorsan meg is szűnik. Néha kireped az orrom belül, ami nagyon kellemetlen. Erre használok unguentum nasale-t, nekem nagyon bevált! de ez csak tüneti kezelés... Biztos van valami magyarázat rá, miért akkor dugul be, ha arra fordulsz. (Próbálj Te is e-mailt írni a vitaminkirályra, hátha tudja a megoldást, de akkor a többi bajodat is írd meg részletesen egyúttal)

A coffea cruda-ból (pici tabletta)én a 15ch-t vettem, napi 3*1-et javasoltak.Csak gyógyszertárban lehet beszerezni, Boiron gyártja. Vehetsz u.itt kb 400.-Ft-ért Homeopátia napjainkban c. könyvet is, abból sokmindent megtudhatsz. Vagy a gyógyszerésznél érdeklődj.

A természetgyógyász kenőcsére kíváncsi lennék. Nekem csontkovács (íriszdiagnózist is készített) mondta, hogy nekem is lehet régről lerakódás az arcüregemben, azt kellene kitisztítani.Ezért mégiscsak lehet valami benne, úgyhogy próbáld ki újra, hátha most sikerül. Be lehet szerezni ezt a krémet máshol szerinted?

Előzmény: pozo (602)
ghepard Creative Commons License 2009.05.13 0 0 603
Ez az orrdugulásos téma nekem is volt. A hallóka és a fejhallgató csak még tetézte. Nálam tehát csak akkor zúgott,mikor hallókát vagy fejhallgatót viseltem. De az orrom sokszor volt eltömődve. Nekem a hangtól pucolódott ki, a saját hangomtól, mint már írtam. El lehet érni percen belül, hogy elinduljon az orr. Mutatóujjat az orrcsont alatt valahol (ki kell tapasztalni) nyomni kell bizonyos erővel és csukott szájon hangot adni folyamatosan. Egy frekinél elkezd csurogni, mint a vízfolyás. Aztán a másik felét. Szépen ki lehet pucolni és így mindig tisztán tartani. Nekem sikerült, persze rá kell érezni.
Előzmény: pozo (602)
pozo Creative Commons License 2009.05.12 0 0 602

 

Remek összeállítást készítettél!

Az Általad felsoroltak nagy részét én is kipróbáltam...sikertelenül.

Egy valami azért felkeltette az érdeklődésemet, nevezetesen az, hogy az orroddal problémád van. Nekem is. Este, amikor lefekszek bedugul az orrom, de csak az a fele, amelyik oldalamon fekszem, ha megfordulok, akkor a másik fele dugul be.

 

Mindez a fülzúgásom óta van. Nagyon gyanítom, hogy szerepe lehet benne.

Néhány évvel ezelőtt egy természetgyógyász, azt mondta a fülzúgásomra, hogy az arc melléküregekben lerakódás van. Adott is rá egy nagyon intenzív illatú kenőcsöt, de sajnos az erős szaga miatt abba hagytam.

 

Más. Érdekelnének a Coffea Cruda pontos adatai. Milyen a pontenciálja? (5D, 12 C  stb.)

A homeopátiás szereket globulusokban gyártják, általában egyszerre 5 globulust vesznek be. Ez tablettában van? Ki a gyártója és hol lehet beszerezni?

Válaszodat előre is köszönöm.

Előzmény: Bongyiné (599)
ghepard Creative Commons License 2009.05.11 0 0 600
"Ghepard hangoskodó terápiáját is kipróbálnám"

Ártani nem árt az biztos, másképp már kihalt volna az emberiség. Mint már írtam nekem 3-szor volt. Kétszer a hallóka illetve fejhallgató viselésétől zúgtak a füleim. Akkoriban sokat hangoskodtam, ez igaz, de nem mondhatom, hogy 100%-ban ettől múlt el. Mert az igazsághoz tartozik az is, hogy azután múlt el, mikor letettem a hallókát és a fejhallgatót. A hallókát múlt század 80-as éveiben hordtam kb 5 évig. És mikor letettem múlt el idővel, akkor még nem hangoskodtam magamnak. Tehát valahogy elmúlt, mert már nem tömtem be a füleimet és így lasan elmúlt. 2005-ben viszont már nagyban hangtornáztam és a fejhallgatótól megint zúgtak füleim. De mikor letettem (azóta se volt rajtam) alig 1 hónapra elmúlt. Tehát megint elmúlt, mikor a kiváltó ok megszűnt. Harmadszor az idén zúgott megint a hyaktornától mert a vánkuson elzsibbasztottam valamit ott bennt. Ezt, mint írtam igen hamar sikerült orvosolnom (azóta nem is búgott). Tehát itt is segített az, hogy megszűnt a kiváltó ok és valami egész mást csinál az ember............. De ha nem ismerjük a kiváltó okot, akkor nehezebb kezelni, mert nem is tudni, hogy mit.....
Előzmény: Bongyiné (599)
Bongyiné Creative Commons License 2009.05.10 0 0 599
Megdöbbentő számomra, hogy mennyien vagyunk, akiken senki nem tud vagy nem akar segíteni. Én lassan 8 éve szenvedek a zúgástól és halláscsökkenéstől (főképp a magasabb hangokat nem hallom), ez idő alatt már megjártam 1-2 helyet.
A legújabb öngyógyító próbálkozásomat szeretném megosztani veletek, amit Nosilence-nek külön ajánlanám. Neki köszönöm az írásait, Ő sarkalt arra, hogy írjak ide, egyébként nem tenném.
A Vitaminkiraly.hu oldalára írtam, hogy milyen problémám van, ott kaptam az alábbi tanácsot a fülzúgásom megszüntetésére! Meg kell mondjam, hogy nagyon segítőkészen, önzetlenül és megértően álltak a problémámhoz és nem az üzlet vezérelte őket (egyébként az alapító tagtól kaptam tanácsot). Sokkal több figyelmet fordítottak rám, mint maga az orvosi rendelőben egy szakorvosnál… rajta kívül az elmúlt években senki nem adott használható tanácsot, csak széttárták a kezüket, hogy ezzel kell éljek. Na, ennyit a hálálkodásomról
Nem olyan olcsó terápia, de egy próbát megér!
Coffea Cruda homeopátiás szer napi 3x1 (ezt azoknak ajánlom, akik nyugtalanabbul alszanak, vagy este felébrednek)
Ginkgo Biloba napi 240!!! mg x 3 (ezt gondolom minden zúgós ismeri, csak sokkal kisebb dózisban)
Aranygyökér (rhodiola) 2-3 x 500! mg
Ebből 5 heti adagot kell beszerezni, amit a vitaminkiraly.hu oldalon meg is tudsz tenni. (tanácsot is lehet kérni a fentiekre, mert ezt személy szerint nekem ajánlották-lehet, hogy másoknak más terápiát javasolnak.)
Nos, közben végeztem, mindent beszedtem. Az elején éreztem némi változást, mintha halkult volna és mintha néhány másodpercre csönd is lett volna, de ennyi… ez sem sikerült. Talán másnak segíthet! Mindent meg kell próbálni!

Amiket már próbáltam, nekem nem, de hátha másokon segíthet:
•Nyaki erek UH vizsgálata
•Már legalább 5 éve volt, nem biztos, hogy helyesen írom: tympanometria és Bera/Era vizsgálat, szőrsejtaktivitás mérése (beutalóval)
•Szemészet (mintha a szemfenéki képet néztek volna, nem emlékszem pontosan, de fülész utalt)
•Neurológia (fülészet utalt)
•Audiológia
•MR vizsgálat belső fülről
•Trental infúzió
•Nyugtatók (persze nem szedtem be egyet sem, nem hiszem, hogy ez a megoldás, hogy utána hozzászokjak)
•Lucetám
•Masszázs (talp, váll, hát)
•Akupunktúra
•Fülgyertya
•Nootropil
•Vérvételen kértem a vas és pajzsmirigyhormon (TSH) nézését. Vérszegény vagyok (mondjuk ez gyerekkorom óta van), most pótolom a vasat és a pajzsmirigyhormonok is magasabbak az optimális tartománynál. UH-on nem volt elváltozás, úgyhogy ez kilőve
•Bioptron lámpa (bár lehet, hogy nem jól használtam, nekem semmit nem használt)
•Csontkovács azt javasolta, hogy meleg só mindkét fülre és két fej vöröshagymát közelről daraboljak fel 2 napon át este

Fenti vizsgálatok vagy kezelések mind negatívak, majd jöttek az utána olvasás utáni „öngyógyításaim”, miután az orvosokba vetett bizalmam mondhatom teljes! mértékben megszűnt.
Az alábbiakban összefoglalom, miket szeretnék még kipróbálni, ha valakinek van tapasztalata szívesen elolvasnám.

•E vitamin, B12, Calcium, Magnézium, Cink, Omega 3 (halolaj, lenmagolaj…), Q10,Q1-ezek hiányára is mondják, hogy zúghat…
•Sonotherápia (Amennyiben a fülzúgást érszűkület okozza. A sonoterápia 60 kezelésből álló kúra. Ha a kezelés feléig nem érzünk változást, nincs értelme a kúrát folytatni. A teljes kúra ára kb 105 000,- Ft. amit három egyenlő részletben is ki lehet fizetni)
•Széndixidos fürdő
•Homeopathia
•Fizikoterápia, Bemer 3000 készülék (matrac)
•havasi kövirózsa csepp (ez csak fülgyulladáskor lehet hatásos)
•svédcseppes vatta (ezt megmondom őszintén, az alkoholtartalma miatt nem mertem kipróbálni)
•koponya mágneses ingerlése
•scenar készülék (zephiloyd.com)
•tibeti jóga
•biorezonanciás állapotfelmérés
•orbáncfű, citromfű, levendula, hársfa (stressz)
•komló, macskagyökér, orbáncfű, levendula (alvászavar)
•csontritkulás?
•Voll-féle állapotfelmérés
•Betarevin (vényköteles) Méniere-szindróma (én nem szédülök, csak ha alacsony a vérnyomásom (általában max 100/60)
•Nyaki gerinc vizsgálata, meszesedés?
•Savtalanítás
•Meditáció pl. hess innen a fülemből méhecskék v. valami hasonló
•Ghepard hangoskodó terápiáját is kipróbálnám
•Nem emlékszem a pontos arányra, de kaptam egyszer egy népi gyógyreceptet: tormát kell áztatni fehérborban valamennyi napig, utána a levéből inni kb 0,5 dl-t. Megpróbáltam, de nem voltam elég kitartó, rettenetes!!! íze miatt. Egyszer újra megpróbálom….
•Zajgenerátor (ez lenne a legutolsó próbálkozás)
•Nekem szinte mindig folyik az orrom(víz) és néha ki is reped belül, ezt még meg kellene nézetnem, hátha összefüggés van a fülzúgással
•Alacsony vérnyomás és hideg kéz-láb, talán ez is lehet valami, bár ezzel kihez fordulhatnék?
•Van egy gyógynövényes kis bolt, szakképzett eladóval, akivel néha beszélgetek és ad ötleteket miket próbálhatnánk még ki. Próbáljátok ki ti is, hátha van a közelben ilyen.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

És a mostani próbálkozásomat is leírom, hátha valakinek hasznos lehet:

Ingyenes Ceragen thermoakupresszúrás masszázsággyal próbálkozom(országban több központ is van). Sajnos nagyon sokat kell várakozni, kb 2 órát és utána 40 perces „kezelést” kapok, ami automata programon fut, tehát nem a célzott területet kezeljük, ezért lassabb gyógyulás is várható, de kitartó vagyok. 22 –szer voltam eddig. Sajnos a zúgásom még nem, de más egyéb problémáim már picit kezdenek rendeződni (de ez nem is ide tartozik). A várakozás alatt, előadásokat és tapasztalatokat lehet hallgatni, ahol már több idős hölgy vagy úr beszámolt arról, hogy kb 50 kezelés után megszűnt a fülzúgása!!! Illetve 100 kezelés körül a hallását kapta vissza. Süket volt és most közepes a hallása. Egy másik beszámolóban azt mondta egy nagyon idős néni, hogy a hallókészülékét már nem hordja!!! Persze ezek az eredményeket napi kezelésektől és több hónap alatt érték el. Mindenesetre én úgy látom, ha ez nem segít, akkor mostmár semmi sem fog. Hogy hatékonyabb és gyorsabb legyen a javulás, meg is lehet vásárolni, erről részletesebben bármelyik ceragem központban adnak felvilágosítást…

Nem gondoltam, hogy ilyen hosszú lesz:-) üdv Mindenkinek és kitartás!
andiano Creative Commons License 2009.04.16 0 0 597
Sziasztok! Nekem bal oldali fülzúgásom van már több éve.Sajnos van haláskárosodásom is. Tudtok olyan klinikáról az országban ahova érdemes ezzel a problémával fordulni?
ghepard Creative Commons License 2009.04.08 0 0 596
"Aztán azt tapasztaltam, hogy ha a fejembe tolul a vér (pl. lehajláskor), akkor a gyilkos zúgás teljesen megszűnik. Később rájöttem, hogy egyes rafinált fejhelyzetekben is jelentősen enyhül "

Na ebből meríthetsz erőt, ha az orvosok ki is ütik a biztosítékot. Azok kb úgy állnak neki, mint a tudomány egyes dolgokhoz - ha nem tudjuk mérni (mit is), nem ismert, akkor nem is foglalkozik vele. Az orvosok se mernek valami újat hozni, mert maguk se tudják, hogy hogyan lehetne javítani ezen.......

"(a régi "megszokott" kétoldalizúgás az megmarad)."

Lehet egyszer az is kikapcsol valamilyen rafinált helyzetben ............
Előzmény: Joe6000 (595)
Joe6000 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 595
Sorstársak, a helyzet komoly, de reménytelen...
Tizenéve zúg a fülem, lassú, de egyenletes romlás mellett. Mára a lassú folyamat kétoldali hallásvesztésben realizálódott (50-70dB mínusz ). Három hete, mikor maradék hallásom is elment egy pillanat alatt, igen érdekes állapotba kerültem: az elhallgató bal fülben olyan intenzitású zúgás támadt, amit még soha nem tapasztaltam - őszintén szólva, azt sem hittem volna, hogy ilyen mértékű lehetséges És fájni kezdett a fülem és a fejem - szinte állandóan.
Aztán azt tapasztaltam, hogy ha a fejembe tolul a vér (pl. lehajláskor), akkor a gyilkos zúgás teljesen megszűnik. Később rájöttem, hogy egyes rafinált fejhelyzetekben is jelentősen enyhül (a régi "megszokott" kétoldalizúgás az megmarad).
Ezen felbuzdulva újrakezdtem az orvoslátogatást, hátha az egzakt tüneteket kihivásnak tekintené valamelyikük :(
A neurológus 5 perc alatt kitett, menjek fülészhez (az én múltammal ez olyan, mintha az anyámat szidta volna - ezer db fülésznél voltam már az elmúlt években, mint gondolom Ti is). Fülész MRt nem tart szükségesnek, és más egyéb vizsgálatot sem (???) - javaslata azonban nincsen.
Az addigi öngyilkossági gondolataim erre gyilkossági tervekké alakultak (!)
Különösen, mikor fülész (aki egyébként sose látott, csak a neurológuson keresztül kommunikáltunk, minek megnézni vagy meghallgatni a beteget, fölösleges időpazarlás) azt mondta, audiológust tud ajánlani.
Erre felment a pumpa!!!
Hogy lehet az, hogy szakorvos nem tart szükségesnek vizsgálatot, viszont látatlanban tüneti kezelésre javasol - tekintve, mint az általunk legalábbis köismert tény, hogy a hallókészülék aligha szünteti meg a fülzúgást?
Ráadásul nem evidens eset, hiszen test- és fejhelyzetre reagál - ez sem jelenthet organikus (behatárolható) okot?!

Most teljesen magam alatt vagyok, a megerősödött zúgástól nem tudok szabadulni, nem alszom, nem dolgozom stb.

Ha valakinek van (volt) ilyen helyzetspecifikus intenzív zúgása, informáljon már legyen olyan kedves - lehet-e valamit kezdeni vele?

Nem hiszem el, hogy még csak vizsgálatot sem érdemel az eset

ghepard Creative Commons License 2009.03.11 0 0 594
Hát szorítok neked, hogy valami javulás legyen. A dolgok nem mennek olyan gyorsan. Az a galiba se egyik napról a másikra alakult ki. Tehát, hogy valami javulás legyen sokat kell próbálgatni. A szemmel is összefügghet a dolog. A szemizmok közel vannak és szinte az agyhoz vannak kapcsolva, a fül szintén. Már szemtornáztam (véletlenül kezdtem a nyakamat akartam rendberakni és este élesen láttam a TV-t, ez feldobott) nagyban, mikor volt kb 2 hónapja. Már írtam, hogy mi volt a helyzet. Aztán 3-4 nap múlva megint lett és akkor próbáltam a szemmel is odafeszíteni (szemizmok, arcizmok stb) és egy helyzetben kikapcsolt. Majd elengedtem az izmokat és búgott. Na ez magasnak, marhaságnak tűnik, de pontosan így volt. Olyan volt, mintha ki be kapcsoltam. Aztán elvettem a nyakam az összegubancolt vánkusról és pár perc alatt elhalkult magától. Ismert tény, hogy mikor a legmélyebben alszunk és álmodunk, a szemünk eszeveszetten mozog a csukott szemhéj alatt. Ezt sok tudós, kutató megfigyelte, de nem tudni, hogy miért.

Na ezt én most 3 napja nagyban csinálom éberen (még gyaloglás közben is becsukom a szemem és csak egy pillanatra nyitom ki 10-15 lépés után). Nagyon jónak találtatott a szemre. Vissza akarom tudni az éleslátásomat, ezért mindent megpróbálok, nem olyan egyszerű a dolog, de ha kitartó leszek sikerülhet. Az eddigi eredménnyel nagyon elégedett vagyok. Pontosan így van (lehet) ez a fülzúgással is. Feltételezhetjük, hogy van valami módja a javulásnak, csak keresni kell és a végletekig próbálgatni. Egyszer, kétszer, párszor nem elég. Minden az agyban dől el, meg is lehet szokni valahogy és akkor az a lőcsöcs félreteszi, majd lehet el is felejti. Ha hiszel a javulásban, az már fél siker, akkor mindig higgyél, ne add fel........
Előzmény: ursula40 (593)
ursula40 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 593
Sziasztok.Megprobálom minél rövidebben leírni,ami velem történt.Először 12 éve voltam ORL-snél,akkor a torkam is sokat fájt és akkor kezdődött ez a fene rossz zúgás a fülemben és valamikor akkor vettem észre azt is, hogy tévézünk és nem értem amit ott mondnak pedig a megszokott hangerővel megy. Az orfülgégész szerint, a torkamnak semmi baja, a fülhallójáratok tiszták, elküldött endokrinológushoz, szerinte a pajzsmiriggyel van v.mi.Ott is megnyugtattak, hogy semmi bajom.Na de romlott a helyzet, a zúgás erősödött a hallásom csökkent.Megint kezdtem előlről, családorvos, ORL.Benéztek a fülembe, megcsináltak egy hallásvizsgálatot,megállapították, hogy mindkét fülem egy kicsit hallássérült, de ezzel eggyütt kell élni, ha nagyon zavar rendeljek hallókészüléket.Azt mondták valószinű, hogy a nehéz szűlés az oka az egésznek.Na jó, de akkor meg mitől erősödik a zúgás. És mitől kezdett el zúgni a másik is,sőt az éles sípolás mellett most egy tompa, mély búgás is van főleg éjjel és reggel, ez már több a soknál.Utána még voltam orrfülgégésznél, ugyanazzal az eredménnyel, semmi más vizsgálatot nem csináltak, a családorvos sem küld sehová. Párszor írt fel v.mi nyugtatókat és altatót mert aludni sem tudok max.3-4órát.Én már azt is kipróbáltam, hogy nyomogattam a fülem körül, kitátottam a számat amekkorára csak tudtam, hátha pattan valami vagy csoda történik, vagy akármi csak múljon el ez az egész marhaság, de sajnos nem történt semmi.Próbáltam a fülgyertyát is nekem nem segített.Gratulálok mindenkinek akinek valamilyen módon sikerült megszabadulni ettől a nyavalyától,remélem egyszer majd én is megírhatom, mi az ami segített.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!