Keresés

Részletes keresés

akicsilu Creative Commons License 2009.08.07 0 0 42773
Szia Vén Halász!

Köszönöm válaszod, megnyugtató:) De azthiszem mostmár bármit is hallunk a szállodáról úgyis mindegy, megyünk és kész :D Viszont jó végig olvasni a tapasztalatokat és tanulni belőlük.

Mi szept 16-tól 23-ig leszünk és már alig várjuk. Erdélyből megyünk és szintén Kartago, na meg miis utolsó percben csúsztunk le 9ikei indulásról :)

Lehet kicsit abszurdnak tűnik a kérdés, de történt már meg valakivel, vagy hallottatok olyanról, hogy valakinek valamije eltűnt, esetleg kirabolták? Gondolom az iratokat és pénzt mindenki a széfben tartja míg a parton van?!

Jó nyaralást azoknak akik hamarosan indulnak:)
Előzmény: Vén Halász (42739)
écsapa Creative Commons License 2009.08.07 0 0 42772

Pip pip, mp3-ban itt!

Előzmény: bububorzas (42769)
pancsikám Creative Commons License 2009.08.07 0 0 42771
Sziasztok!

Mi is kedden jöttünk haza Tunéziából, szintén Marhaba Beach. Naaaaagyon jól éreztük magunkat (az első napon rögtön medúzatámadás áldozata lett a párom, de szerencsére túlélte ;) ).

Az indulásunk előtt kisebb bonyodalom támadt: Hammametbe foglaltam szállást és indulás előtti napon hívtak fel az irodától (Best), hogy sajnos a szállodánk túlfoglalt és Sousse-ban tudnak minket elhelyezni az MB-ben, én ennek nagyon örültem, így nem is akadékoskodtam, a párom eredetileg is oda akart menni, mert ne kelljen már órakat transzferezni.
Nouvelairrel mentünk, pontosan indult és érkezett a gépünk.
A szálloda szerintem megfelelő, kicsit hiányzott a hűtő a szobából, de ez lustaság kérdése. Végül anélkül is megvoltunk kiválóan :))).
A hajszárító múkod, gyenge, de egy tengerparti nyaralásra pont elegendő. Én 2 x 5 percet használtam az egy hét alatt (nagyon sok hajam van, vállig érő).
Rajtunk kívül más élőlénnyel (ízeltlábú, csúszómászó, stb) nem találkoztunk a szobánkban és az egy darab medúzán kívül nem zavart meg minket a szállodán kívül sem semmi ilyesmi.
A szállodai személyzet oké, zseton nélkül is mindenki működik, csak zsetonnal gyorsabbak kicsit, főleg a felszolgálók.
A recepciós automatikusan kérdezte, hogy szeretnék-e tengerre néző szobát (nem kellett hozzá sem euro, sem dínár).

Hja, rövid kalózhajós programra ne menjetek, se irodával, se helyi szervezésben, mert 0, szerintem, de legalább hajókáztunk 2 órát a tengeren :)
A tevegelés viszont kiváló félnapos program (naptej és fejfedő kötelező)!
Egésznapos túránk: Tunisz-Karthago-SidiBouSaid is nagyon szép volt, és nagyon elfáradtunk.
Mindhárom Best-es idegenvezető kedves-aranyos-mosolygós és segítőkész volt.


:)))
Előzmény: bububorzas (42769)
Muminka28 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42770
18 hónapos de a barátnőm már volt két kicsi gyerekével szintén egy másfél évessel és egy fél évessel és imádták azt mondta csak a tápszeres dolgot nem tudja mivel az ővéi isszák a tejet. Én most utazom ilyen kicsivel de nem tudom mi lesz belőle mert a fiam kéz percig sem tud egyhelyben ülni. Meg most nagyon ráparáztam hogy elolvastam Anita beszámolóját a szállodáról. Ilyen körülmények között egy kisgyerekkel hát remélem tekintettel lesznek ránk és valami normális családi szobát kapunk!
Előzmény: Améz (42764)
bububorzas Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42769

Kedves Cygnus és Gubuc!

 

A parton árulják majd azt a CD-t, amire megy a vizi aerobik. A számok ismertek, kivéve az utolsó négyet amire táncolni kell. Úgy hallottuk, hogy 15 dínárért árulják, gondolom ebből is, mint mindenből lehet alkudni.

Ez lesz a pi pi, a bomba sexy dance, a guli guli vagy valami ilyesmi és van még egy, ami nem jut eszembe.

Úgy gondoltam, hogy majd megkeresem a youtobe-on, de nem igazán jó minőségűek és csak két számot találtam meg.

Ha nektek is tetszeni fog és megveszitek azt, amit a parton árulnak én is szeretnék egy másolatot, persze kifizetem ha elkülditek nekem postai utánvétellel.

Előzmény: Cygnus (42763)
kovani Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42768

Riadh Palms 11 nap. folytatás

 

Miután mindenki jól kibámészkodta magát, indulhattunk ebédelni. Egy szállodában ebédeltünk, a nevére nem emlékszem.  Az italért kellett csak fizetni, volt egyébként csirke salátával, kuszkusz, édesség, stb. Sanos az én gyomrom még most sem kivánta az ételt, igy amig a többiek ebédeltek, én fényképeztem, videóztam. Van a szálló mellett egy kis boltocska, ott vettünk képeslapot, hajtogatós képeket a tájról, szines homokkal töltött üvegcséket,stb. Továbbindultunk a szahara felé. Délután 5 óra körül értünk a szahara kapujába. Buszunkat elhagyva, bementünk egy épületbe, ahol mindenki fekete-fehér burnuszt kapott és egyforma turbánt, sárgát. A köpeny azért kell, hogy védje a ruhád, illetve a meleg ellen is szuper. A turbán hasonlóan

védi a fejed, illetve így könnyen meg lehet különböztetni a csoportot. Fényképezőgépünket, videónkat ezúttal a buszban hagytuk Szilvi javaslatára. Úgyis készült rólunk csoport-, illetve egyéni kép is, persze teveháton. A fényképezkedés induláskor történt és mire visszaértünk, már válogathattuk is képeinket.

A tevére való felszállás nagyon érdekes. Van a nyergen elől egy hajlított félkör alakú "foggantyú", azt jó erősen meg kell markolni, és ellenttartani, amig a teve feláll,mert különben orra buksz. Nekem ettől csak a leszállás volt izgibb, mert ilyenkor meg a két mellső lábát hajlitja be először, itt szintén megvan az orraesés veszélye. Persze nem kell megíjedni, mindenki ügyes volt, fiatalok és "régebbóta fiatalok" egyaránt.

Kb. fél órás tevegelés után megálltunk néhány pálmafa árnyékában, pihenő, aztán vissza. Volt aki már visszafelé gyalog jött és a tevéjét vezette, voltak akik

lovaskocsin tették meg ezt az utat. Visszaérve az épületbe, levetköztünk, megvásároltuk a rólunk készült fotókat, kiss felfrissülés a mosdóban, sivatagi rózsák vásárlása az épület előtt és már a buszon  is voltunk. Jól esett a klíma.

Nem messze innen van egy szobor, a sivatag kulcsa. Nagyon érdekes, mindenki lefotózta. Továbbindultunk szállásunk színhelyére, ez egy három csillagos szálloda a sivatagban. Nagyon szép, az udvarán medence,  naná, hogy sokan fürödtek, mivel forrt a levegő. Vacsoránál szintén csak az italért kellett fizetni. A szobák klimatizáltak, szép mozaikkal díszítettek, még az ágyak is. Virággal volt telehintve az ágyunk, hibiszkusszal. Fáradtan, de élményekkel tele tértünk nyugovóra,. Hajnali kelés lesz, úgyhogy szunya!

Előzmény: kovani (42759)
Granni Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42767

A reptéren fizethetsz apróval.

 

Jó utat!

Előzmény: Vadvirag1974 (42756)
bububorzas Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42766
A miénk műkődőképes volt. De arra készülj fel, hogy elég lassan szárít.
Előzmény: Cygnus (42758)
Améz Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42765

Na, mi a Culinarisban szoktuk venni méregdrágán, jó, h írod...kuszkusziered is van?vagy hogy főzöd?

 

Nálunk múlt szombaton volt "saksuka"-magyarul lecsó:-)

Előzmény: kékszemű (42748)
Améz Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42764

ha tudnád az arabok miyen gyerekpártiak!:-)

Ezt biztos, h meg tudod oldani ott!

 

mennyi idős amúgy? csak kindulásképp, h mikor merészkedhetek oda haza...aggódom a repülés miatt babával....

Előzmény: Muminka28 (42755)
Cygnus Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42763
Kedves Gubuc, miaz hogy átlag nők?! Egyetlen hibánk, hogy tökéletesek vagyunk! :)
Majd jól nyitva tartom szemem, fülem- kifigyelek mindent, és beszámolok mindenről. És hogy ne vesszen kárba a nyaralás, lebeszélem neked a hotelben, hogy azok a szemrevaló animátorfiúk a lehető legszolgálatkészebbek legyenek veled. ;D
Egyébként csupa jó dolgot kérdeztél, én biztos nem tudtam volna ilyen jól összeszedni a kérdéseket, és valószínűleg az én beszámolóm nem lesz olyan tipp-topp mint bububorzasé.
12 napra megyünk és ne aggódj augusztus végén majd én fogok szépen sárgulni, ha belegondolok, hogy ti még csak most mentek. :)
Előzmény: Gubuc (42743)
Améz Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42762
Fémpénzt sztem ott sem váltanak. De nem emlékszem bevallom...
Előzmény: Vadvirag1974 (42734)
Améz Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42761

Ú, nálunk tele volt a kert, hogy imádom azt az illatot.

És főleg éjszaka érezni, szinte bódít.

 

De hiányzik Tunézia:-(

Előzmény: Kasil2 (42731)
bububorzas Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42760

Szia Gubuc!

 

A Besttel elégedettek voltunk, mi már utaztunk velük egyszer, akkor az idegenvezető bekísért a szállodába és elintézett mindent, az olyan jó érzés volt, hogy annyira figyelnek az emberre, ja és egyébként is be nem állt a szája, mindenről mesélt míg utaztunk a busszal.

Itt mint már említettem nem jött be velünk, de így sem volt semmi gond, jó volt az a puska, amit adott.

 

A Travel Sevicivel repültünk, minden OK volt, az utaskísérők kedvesek voltak.

 

Mi a szállodában váltottunk dínárt. Ott sem volt nyitva a bank, de a recepción megkérdeztük, hogy tudnak-e váltani, és váltottak. Igaz kevesebbet adtak 8 dínárral, de ezt csak fent a szobában vettem észre a nagy izgalomtól. Azért váltottunk egyébként olyan gyorsan, hogy tudjunk adni a hordárnak, mert az idegenvezető felhívta a figyelmünket, hogy szoktak adni nekik. De ha nem adsz az sem gond szerintem.

 

Még egyszer váltottunk a recepción, mert akkor sem volt már nyitva a bank, akkor már rendesen adták a dínárt, annyit amennyi járt. Viszont arra figyelj, hogy ott nem kapsz róla papírt, ami azért fontos, hogy ha hazafelé marad meg pénzed és visszaszeretnéd váltani, annyit váltanak vissza, amennyiről van papírod. Érdemes inkább mindig többször kevesebbet váltani. 100 Euro = 187 TND, ez volt az aktuális ár, mindig mindenhol az aktuális árfolyammal számolnak.

 

A szálloda halljában van kitéve (nem mindegyik asztalon láttam) egy AI itallap, azon rajta van, hogy mi tartozik ebbe bele, arról bármit kérhetsz. Egyébként vizet, kólát és sört ittunk.

 

Kajából nekem a szeletelt marhahús ízlett, amin volt egy kis szósz. De szinte majdnem minden finom, először csak keveset szedj mindenből és ha ízlik mehetsz újra. Egyébként mindent sózni kell, mert eléggé fűszertelenül csinálnak mindent.

Ha bemész az étterembe, ahol a levest adják, mögötte sütnek mindig valamit egészben. Odamész és a pincér vág neked belőle. Azok mindig finomak voltak. Egyik este volt marha nyelv. A párom kért belőle, így én is megkóstoltam, nem volt rossz, de nekem annyira jó sem. Finomak még a halak, csirke húsok, marha húsok, ezeket is előtted sütik. Finom volt a spagetti is. Salátájuk is van ezer féle, elég ízetlenek. A paradicsom az finom, és én még krumplit és babot ettem, mármint salátát, de ne ilyen majonézesre gondolj. Van egy sűrű pirosas színű szósz, ami rettenetesen csíp, de egy picit szedjél belőle és egyél a kajához. Amúgy finom. A fagyi is jó, ne ijedj meg, mert van mindenféle színű, de az nem jelenti azt, hogy rossz. Jó még a szilva, a szőlő, de pl. az őszibarack olyan kemény és keserű, hogy azt nem tudtam megenni.

Reggelinél jó a müzli, nincs olyan édes, mint a miénk, nekem éppen ezért jobban ízlett. Próbáld ki az omlettet, azt is előtted sütik, te mondod meg, mennyi tojásból kéred. Minden nap más dolgokat tesznek bele pl. gomba, sajt, paradicsom, petrezselyem ...

Nekem ízlett a rántotta, a tojásos lecsó, a kis sült kolbászkák. Ja és a péksütik közül az édesek is nagyon finomak.

A pitát is kóstold meg.

 

Annyiszor kértünk italt ahányszor akartunk, a lényeg, hogy egyszerre kettőt kérhetsz, de ha 5 perc múlva újra mész, akkor megint adnak. Néha előfordult, hogy nem volt olyan hideg a kóla és a víz, de többségében hideg volt. Műanyag pohárban pedig csak a parton adják, ott is megkérdezik, hogy viszed-e a napernyődhöz, ha le akarsz ülni, akkor üveg pohárban adják.

 

Igen férfiaknak elég a bermuda, nőknek egy top, szoknya, vagy halászgatyó tökéletes.

 

Most már szerintem nagyjából mindent leírtam, úgy hogy kérdezz nyugodtan, ha eszedbe jut valami, ha még jutnak eszembe dolgok úgyis írok.

Előzmény: Gubuc (42723)
kovani Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42759

Riadh Palms 11.nap

 

Korai reggeli után, 6.50-kor indultunk. Pontosan jött értünk a busz. Összeszedtük a kirándulni vágyókat, teljesen tele lett a busz.

Idegenvezetőnk most is Szilvi volt, már ismerősként üdvözöltük. Első megállónk El Jem volt. Mivel mi már a 6. napon egyszer láttuk egy másik fak.progi keretében, ezért úgy döntöttünk, hogy nem megyünk be a kolosszeumba. Helyette a kapu előtt sorakozó árusoktól vásároltunk pár dolgot, pl.tevés párnahuzatot. Aztán beültünk a már általam említett újonnan nyilt kávézóba. Isteni a kávé és a kapuccsínó, az utóbbi 2,5 dínár, ha jól emlékszem.

A kolosszeum meglátogatása után a csoport továbbindult.Következő állomás Matmata. Ez már a kösivatagos rész a hegyekben. Növény szinte semmi, csak kő és agyag. És meleg. Az id.vez. szerint  erre a szombatra 40 fokot jeleztek. Matmata csúcspontján a hegytetőn megállt a busz. Lehetett nyujtózkodni, fényképezni.

Néhány árus ide is felkapaszkodott, hátha lesz bevétele. Rajtunk kívül is sok busznyi túrista állt itt meg.A kilátás eszméletlen szép, ahogy lenézel a szerpentines útra, illetve körbenézel a teraszosan kiképzett kopár hegyoldalakon. Továbbindultunk és a hegy túloldalán megálltunk egy berber földbevájt barlanglakásnál. A tulajok fiatalok voltak, már van vízvezetékük, fürdőjük, de azt ügyesen álcázzák. Mentateával kínáltak bennünket. A lakás központja tul.képpen az udvar és onnan nyilnak a helyiségek. Amelyikben ajtóruha van leengedve, oda nem megyünk be. Én már 2 évvel ezelőtt is voltam ezen a tuúrán, de akkor nem ebben a barlanglakásban jártunk. Ez talán még érdekesebb volt. Sok állatot neveltek. Ezeket is megnéztük.

folyt.köv.

Előzmény: kovani (42702)
Cygnus Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42758
Gyors vagy és halálosan pontos! (Mint a Harmonikás a Volt egyszer egy vadnyugatban) Respect! :))
Köszönöm. Hmm, hmm, izé, Gubuc beletette a bogarat a fülembe, és mintha kezdenék egy kicsit elszemtelenedni.
És mondd csak, használhatók? (Kuss nyuszika nincs répatorta.) :))
Előzmény: bububorzas (42750)
Vadvirag1974 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42756

Én is kérdeznék még valamit...Eurot.  aprót, fémpénzt elfogadnak a becsekkolás után a reptéren, ha pl inni veszek? Köszi!

 

Holnap indulunk, egy hét múlva írok majd, milyen volt!!!

Muminka28 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42755
Köszönöm az infókat!

Egyik nap böngésztem a neten nyilván az El Fell-ről és találtam egy beszámolót tele képekkel hát ott a képek nem ezt mutatták nem tudom hogy azokat hogyan csinálták olyan terűlj terűlj asztalkám volt a képeken hogy nem hittünk a szemünknek. 5 emeletes torták rengeteg főétel és koktél hegyek! Lehet hogy valami Ahmad Abdul király éppen ott volt a hotelben hogy ilyen volt akkor a kiszolgálás:)))Na mindegy majd meglátjuk de azért jó tisztába lenni azzal hogy az AI az sem királyi lakoma egy 3X szállodában. Tényleg a lényeg hogy a gyerek ne haljon éhen!

Még egy kérdésem azért lenne a kicsi nem iszik tejet mivel nem birja és este mindig tápszerrel alszik el van lehetőség ilyenkor hogy a szobánkba felvigyünk neki ásványvizet amit megmelegitenek nekünk vagy egy hétig felejtse el a gyerek a tápszerét reggel este?És ezt a kérdést feltehetném a délután alvásnál hogy vihetünk neki fel üditőt a szobába cumisüvegbe vagy kizárolag az étteremben és a kijelölt helyeken lehet italt és ételt fogyasztani?

Köszi mégegyszer!



Előzmény: anita222 (42737)
Gittus31 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42752
Sziasztok!Jön valaki aug.11.-kén az Orient Palacba?infókat szeretnék aki már volt ebbe a szállodába.Köszi
berzi55 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42751

Üdvözlök Mindenkit!

 

Most vagyok itt először a fórumon.Nem olvastam végig a hsz-kat, talán ezért nem

találtam Port el Kantaouiban a Mercure Diar el Andalous hotelról értékelést.

Ha valaki már járt ott, kérem írja le tapasztalatait.

Mi szept.25-én megyünk oda 1 hétre.

 

Üdv: berzi55

bububorzas Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42750

Kedves Cygnus!

 

Köszi a jókívánságot, örülök, hogy tudok segíteni. És bármilyen kérdésed van írj nyugodtan, ha tudok úgyis segítek, ha egyesével jutnak eszedbe az sem baj.

 

A "lényeg", hogy van a szobában hajszárító!:)

Előzmény: Cygnus (42736)
bububorzas Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42749

Köszi Kasil2 a virág nevét, nem jutott hirtelen eszembe. Én kint hagytam az erkélyen, sajna másnapra elszáradt, azt hittem egy kicsit tovább bírja majd.

 

 

Előzmény: Kasil2 (42732)
kékszemű Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42748
Ma nosztalgiázni volt kedvem, ezért kuszkusz volt a vacsora:














Nekem bejön, különösen azért, mert finom és nagyon könnyű megcsinálni, pedig csak teszkógazdaságos kuszkusz :-))))) Ajánlom mindenkinek, aki kint kedvelte a kuszkuszt.

bububorzas Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42747

Szia Gubuc!

 

Nemsokára jövök, addig is egy kis segítség. Az első a programfüzet, a második pedig az aktuális árak.

 

Aktuális árak

Előzmény: Gubuc (42728)
anita222 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42746
Remélem mire mentek,lesz idejük időben utántölteni és hideg vizet ihatsz.A sör nekem is csak nagyon ritkán jön be,amúgy sem szeretem az alkoholt.
Előzmény: Manyikaa (42742)
Granni Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42745
Sorry! Most látom,hogy már javítottad a nevet.
Előzmény: Granni (42744)
Granni Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42744
Zsuzsu anyus=Zsuzsus mama:))))
Előzmény: Vén Halász (42739)
Gubuc Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42743

Szia Cygnus!

Jaj, de jó neked, hogy már mész is pénteken. Akkor legalább te is tudsz nekem élménybeszámolót irni a hazajöttetek! :-)) Nekem még olyan messze van az augusztus 28. Szóval Medina? 8 napra vagy 12 napra mentek?  Irigykedem.

 

Szerinted sokat kérdeztem szegény Bububorzastól??? :-))) Na de amikor ezek tényleg életbe vágóan fontos dolgok! :-)) Jó, a hajszárítót én is kérdezhettem volna.  Az a baj, ezekkel a hotel hajszárítókkal általában, hogy teljesen alkalmatlan a frizura készítésre (szerintem).

Még hogy mi pszichotikusak???? Na nem, csak átlag nők vagyunk! :-)))

Előzmény: Cygnus (42736)
Manyikaa Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42742

Hát a sör valóban csak egy igazi kakaspörköltre jó. Mi már utószezonba megyünk, így bízok benne, hogy tudunk jó szobát kibumlizni. A kajával nincs gondunk, mindenevők vagyunk. Mindig találtunk valami finomat.

De a lecsóra se jó a sör. Így iszunk langyi vizet.

Előzmény: anita222 (42741)
anita222 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 42741
Volt az étteremben és a bárban is.Jó hideg sosem volt, de a legtöbbször üres volt a tartály.Én a cukrozott üdítőket nem szeretem, de a délelőtt kapott 1,5 literes vízzel elvoltam,csak az már délben elég meleg volt.
Ha ez lett volna a legnagyobb baj a szállodában egy cseppet sem bánkódnék.
Tapasztalataim szerint az arab hotelekben a leghidegebb innivaló a sör.
De ugyebár dinnyére sört?
Előzmény: Manyikaa (42738)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!