Keresés

Részletes keresés

karibaba Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14518

Brahma (nekem nem volt, de ismerősöknek, barátoknak igen): az első hónapokban inkább csont, mint hús, a tollas lába miatt kényes a tartásra, kicsi a tojáshozama és mivel nagy, sokat eszik!

Kotlósnak nem rossz...

Szerintem a wyandotte, orpi, plymouth, jersey mind veri.............no, nem feltétlen szépségben!

Előzmény: atandi (14515)
KÁZSÉ Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14517

Szia !

És akkor a kakaskádat is elviszed?

Előzmény: karibaba (14514)
capricorn18 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14516

szia

írtam neked mailt

Előzmény: karibaba (14510)
atandi Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14515

Khmm… akkor én is nyúl volnék?? :P Úgy látszik, tipikusan…:D

 

Amúgy köszi a jótanácsot is, pláne a felejánlást. Szerintem amúgy a feketecserek se túl nagyok, nem hiszem, hogy vannak 3 kilósak, de van ennek szakértője, majd megmondja! : )

Feri azt mondja, hústermelésre szerinte ezek nem túl nagyok.. Totál tiszta cser vonalat nem lenne szívem megenni, istenuccse…(muszáj csúnytani rajtuk kicsit) :D

 

Brahmáknak miért is nincs igazán gazdasági hasznuk? Nem jól tojnak? Nem is olyan nagysúlyúak? Nem kotlanak? Vagy miért?

 

És valamiről még muszáj említést tennem, hisz hétvégi benyomások terén viszi a prímet ő is: Törpecserék Frici cicájánál nagyobb fazont még életemben nem láttam! Leírhatatlan egy jópofa, amellett, hogy gyönyörű, a felső nyúlketrecek és a plafon között van vagy 10-15 centi, s amerre mész, ott siklik fel és alá, hogy kikövetelhesse a simizést. Ha abbahagyod, lökdös, nógat, hogy mi van már? És nyávog egyfolytában, hatalmas arc! : ))

Előzmény: karibaba (14510)
karibaba Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14514

Ha, mondom, HA (!) felmegyek esetleg Monorra (kicsi az esély) vigyek 20-30 db saját tojást keltetésre? Más is jelezhet... ;o)

Jól tojnak, színesek, a kakas Sir Sávozott és Krisz-úrfi aranykenderes-orpikeverék kakasa.

Előzmény: atandi (14513)
atandi Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14513

Hú, tényleg a gyöngyik!!! Mondom én, így kezdik a szélhámosok is…

 

Hány gyöngyimnek kellene lennie legalább nyár elejére, hogy már az idén legalább egyet megehessünk belőlük? Hülye kérdés, a mostani kakasok legalább egyike azon nyomban fazékba vagy tepsibe kerülne, amint lenne újabb(CSOKI!!!)-kakas. De lehet, hogy ez a 2 tojó kevés lenne, abból is kellene még legalább egy. Szeretném, ha tudnék gyöngyöst is keltetni.

 

Jajj, és hát a NAGY HÍR! Feri beszélt már anyukájával, akinek az ezeréve-barátnőjének van egy még ezerévesebb keltetője, ami nekik fölösleges, de a lényeg, hogy az én drága, okos-aranyos uram hajlik a keltetés gondolatára!! : ))) És ha már lesz keltetőgép, lesz ereszdelahajamat is!! : ))

 

Hogy mit össze fogok itt nektek pánikolni az idén..már előre látom! :D

 

MIt szóltok Törpecser és Krisz, ugye nem is tűnik olyan puhíthatatlannak az én jóuram?? :)) (Na ja, és hokedlit láttatok-é a talpa alatt??)

Előzmény: Krizsok (14508)
Krizsok Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14512

Akár, hogy keresgéltem, olvasgattam, nézegettem ez bizony egy faj, melynél igen jelentős küllemi különbségek vannak a két nem között. A lényeg az, hogy csoda szép!:)

 

Előzmény: matyastaschek (14497)
anaterra Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14511

Sziasztok!

 

Estére egy kis üdítő zene, ne haragudjatok de atandi írására ez a szám jutott eszembe:

 

karibaba Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14510

Örülök, hogy ilyen jól érezted magad!

A ródájlendek jó kettőshasznú madarak, azokkal rosszul nem jártok, emellett lehet egy brahma-családod is, ez utóbbiak gazdasági haszna amúgy sem jelentős. ;o)

A nyuszi-témához viszont konkrettan hozzá tudok szólni, ugyanis mi egy kereken 2 kg-os kistestű anyanyullal kezdtünk.....ha emlékezetem nem csal a cserek jóval nagyobbak 3 kiló felett vannak. Ne bakot, hanem anyának valót hozz és tégy rá közepes testű, jó hústeremelő bakot (újzélandi vörös, német nagyezüst, rex stb.) így az utódok már asztalra valók lesznek! A nyúl simán felveszi a nagyobb bakot (akár 2X-es tömegűt is) és gond nélkül fel is neveli a kicsiket, akik méretben a két szülő közt lesznek. (Rántani, tejfölös-paprikásnak a fiatal, kisebb tömegű nyulak a jók. Egy 2,5 kg-os nyúl felpucolva kb. 1,2-1,5 kg.) Ha több az éhes száj, akkor hármat vágtok egyszerre!

Én konyhára nem óriást tartanék, esetleg kosorrút, mert annak helyigénye is kisebb és alkata is zömökebb.

 

Szóval szerintem vegyél egy cser anyának valót.....nekem meg ha lesz, adok ajándékba egy vörös fiút! ;o)

Előzmény: atandi (14501)
kósági Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14509

Mi sem dísznek tartjuk őket, jó az ha nem csak csirke kerül a fazékba vagy tepsibe. Libát pl. azért vettünk, mert még nem evett egyikünk sem. Az már csak pech, hogy az 5-ből csak kettő maradt meg, így aztán meg mindíg nem kóstoltuk, mert megmaradtak, hogy tudjuk libát keltetni. Tavaly annyi nyulunk volt, hogy egész télen azt ettük, minden féle formában, csirke viszont nem, mert valami beütött közéjük, alig vágtam belőle.

Előzmény: inmi (14506)
Krizsok Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14508

Alakul a kis farm úgy látom! A gyöngytyúkokat el is felejtetted a listáról! ;-)

Előzmény: atandi (14501)
inmi Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14507

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat:)

Előzmény: atandi (14505)
inmi Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14506

Hát nem tudom. Engem nagyon nem tud fertőzni a kis-nagyállattenyészet:) Minden, ami van, az kell, kivéve a törpenyulak, azoktól szívesen szabadulnék, de ha már vannak, akkor legyenek (a fiamtól hoztam el, hogy ne legyen náluk lakásban, de ha tudom, hogy üstöllést szereznek helyette mást, dehogyis hoztam volna el). Juhokon csak azért gondolkodom, hogy ne kelljen füvet nyírnom, de nagyobb vele a macera, mint a haszon, ezért nem kell, a fű jó lesz a tyúkok alá ősztől tavaszig, meg mulcsolni. Inkább kaszálok.

 

Gyakran nézegetem itt a szebbnél szebb baromfiakat, elgyönyörködöm bennük, de megmondom őszintén, ha fizetnének érte, se biztos, hogy kéne egy darab is belőlük:)))

Előzmény: kósági (14504)
atandi Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14505

Nahát, ez szép, ha idejövök, mindenki eltűnik?? (vagy időközben kiútáltatok és most bojkottáltok??)

 

Na, akkor bosszúból beteszem, amit most kaptam, mert nagyon tetszik, szeretem a tiszta gondolkodás, tiszta szó üdeségét. :))(és itt nem a kereskedelmi rádiók stílusára és erőltetett szenzációhajhászására gondolok...)(most kaptam mailben)

 

Kereskedelmi rádió riportere:

"Aki rosszul érzi magát az utóbbi napok időjárása miatt, annak
figyelmébe ajánljuk, hogy az erdélyi Bodzafordulón (300 lelkes
falucska Kovászna megyében), már második hete folyamatosan mínusz 20
fok alatti a hőmérséklet. Stábunk felhívta a polgármestert, és
érdeklődött a megváltozott életkörülményekről, mivel ma hajnalban
rekord hideget (-28,6) mért a Román Meteorológiai Intézet kihelyezett
műszere".

Polgármester: "Fogas az idő az igaz, de itt ilyen a tél. Áram van, víz
van, a hivatalnak van annyi fája, hogy a szükségeseknek odaadhassuk. "

Riporter: "És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a nagy
hidegre tekintettel?"

Polgármester: ??? (azaz : nagy csend)

Riporter: "Ööö... arra gondolok tehát, hogy mik azok a döntések,
melyek eltérnek a normális életviteltől?"

Polgármester: (kis csönd után) ""Éccakára bégyühet a kutya."

kósági Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14504

Atandi, mi is így kezdtük. Először lett csirke, mert ugye legyen tojás meg husi a hűtőbe. Szeretjük a nyúlhúst is, így ők lettek a következők. Aztán kitaláltuk, hogy ellegelhetne itt néhány birka, abból ugye legalább kettő kell, hogy ne legyen egyedül, mert akkor kiabál. Utána jöttek a gyöngyik, kacsák meg négy kecske. Tavaly lett néhány liba is meg két malac. Az ól meg csak egyre nő... :-)

iskra Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14503

Jóestét mindenkinek !

Látom azért zajlik az élet.

Hú de nagyon rég jártam felétek,látom vannak új topiktársak is :)

capricorn18 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14502

szia:)

írtam neked egy levelet

Előzmény: atandi (14501)
atandi Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14501

Gabi!(Nem KGDT, (!!!!), hanem SzkGabi!) : )

 

Ha nem tud a kakaskád eljutni tőletek Miskolcig, vagy ahová kellene, engem erősem érdekelne őkelme. Fotót kérhetnék a vőlegényről?

Magánban megírhatnád, mennyibe is kerülne, és Monoron át is vehetném.

 

Azt hiszem, ideje lesz leltározni a fejemben, meg az igénylistám körül, mert előbb-utóbb szélhámosságba keveredek, merthogy ez is kell meg az is kell, s mire észbekapok, már lefoglaltam vagy 20 jószágot…

 

Merthogy ott vannak a szép kékek,(bocsánat, ki is lakik Monoron? No, hát tőle, vásáron kívülről, küszöbön átadással!!:P) ők aztán feltétlenül.

 

Itt van Gabi kakasa, ő ideális lenne Ursulámnak, esetleg „megkóstohatna” majd más, nagyobb testű lányokat is, mert azért a tojóhibrideimre sztem kicsit brutál lenne…

 

És hát akkor még a gyönyörűséges Brahmák, hát igen, az azért szerelem a javából, apa meg csak vakargassa a saját feje búbját, ha igazán akarja a Rhode Islandieket…: )

 

Persze már egy ilyen is kicsusszant a száján, hogy végülis a szín alatt még meg lehetne csinálni a helyet ennek-annak…(!!:P) Szóval alakulunk!! : )) Hurrá!!

 

Na ja, és akkor még a libák! És a nyuszkók!!! Hú, igazi, naaagy, gyönyörű állatfarmunk lesz előbb-utóbb, vegyes, színes, hangos, vidám, boldog, szabad!! Érzem, hogy jön a tavasz!! : )))

 

(Fú, amúgy jól kitáncoltuk magunkat a hétvégén, megkóstoltattuk a páleszunkat a volt kollégákkal, igen ízlett mindenkinek(ahogy nekem Törpecseréké…), 3 pár járt is nálunk, s nagyon tetszett nekik , ahol lakunk, és az otthonunk, úgyhogy csupa pozitív az élet. Amúgy itt is van vagy 25 centi hó, de ma már olvadt, no meg szép is, mi tagadás..: ))

atandi Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14500

Sziasztok!

 

Megjöttünk, már hiányoztatok.. : )

 

A legfontosabb hír, hogy nagyon érdemes volt Ferit elvinni Törpecserékhez és Kriszékhez.  Nagyon úgy néz ki, a fertőzési terv kiválóan sikerült! : ) Nagyon jól érzete magát, nagyon szimpatikus volt neki mindenki (ahogy nekem is) és főleg MINDEN! Értendő ez a jószágokra. Törpecserék Rhode island-i fatájára teljesen ráájult, úgy néz ki, szeretne olyanokat. Viszont: eddig én úgy voltam vele, elsősorban haszon céllal kell jószágokat tartanunk, etetnünk. Így bármilyen törpefajta nálam ki volt zárva. Háááát….. egyrész ahogy Jutkáéknál az a kis tenyérnyi chabo folyamatosan beszélgetett, aztán Kriszéknél a Chochinok, mint a gyönyörű, felfújt tollapamacsok, tök kezesen… hát valami új érzés támadt bennem….. : )))) Annyira kis barátságosak, szépek voltak!  Nekem a 2 kékes chochin(Így kell írni??) lett a szerelmem kinézetileg.

Na, s akkor a nyulak!! Huhh.. hát nem tudom, hány kép készült, de hát azok valami álomszépek! Aztán Ferinek is kicsit igazat kell adnom: ha hústermelésre akarunk nyulat, akkor azért nem épp a feketecserekben kellene gondolkodnom. Viszont annyira de annyira gyönyörűek, és úgy szeretnék legalább egy olyat! Most akkor mit csináljak? Vegyünk egy olyan bakot, csak szerelemből, dédelgetésre, és hagyjuk más nagytestű fajtával párosodni? Jutkáék kiátkoznának, hagyni így elkótyavetyélődni egy ilyen fajtanyulat! Én nem tervezek kiállításokra járni(csak majd a kutyával a pedigré és tenyésztés miatt), de ami szép, az szép. Legyen az egy különleges tyúk vagy nyúl… kész vagyok! Most már nem megyek senkihez, nem nézegetem a képeiteket, mert ez így egyre gázabb lesz!

Mert akkor még nem beszéltem Krisz gigantikus brahma kakasáról, hogy felcsillant a szemem Sz.K.Gabi orpikakasáról(Ursulám mellé)-Krisz orpi kakasa is nagyon tetszett Ferinek, még nem mondtam, hogy a ludakat látva, azt mondta, libánk azért lehetne 1-2…. Soroljam?? MI lesz itt??! : )) Noé bárkája!! :P Ja, és persze dajkálgattam kicsit KRisz hörcsögeit is(el is hoztam volna szívesen egyet, de ott elég kategórikus ellenállásba ütköztem…:S)Én pedig egy szófogadó asszony vagyok..:D

 

Jutka,Misi Bá, Krisz, nagyon szépen köszönjük a nagyon kedves fogadtatást mindannyiótoknak!! (Remélem, nem okoztunk nagy gondot…)

capricorn18 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14499

szia

Délután már beszéltem vele telefonon. Mondta, hogy másfél éves, 3,5-4 kiló körüli. De még nem volt vele fedeztetve. Kicsit tanácstalan vagyok. Mondta, hogy jön Monorra és hozz a nyulat is, ha gondolom majd hívjam fel és találkozunk, megnézhetem és majd eldöntöm, hogy kell-e.

Előzmény: Komondortanya (14495)
Krizsok Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14498

Magyar forrást nem találtam róla.

A Brazil források szerint van egy jó pár alfaja vagy alcsaládja eltérő kinézettel.

 

Egyik angol forrás a Crax rubra néven nevezett madarat a képen látható színek alapján különbözteti meg és a tojót jelöli barnának a kakast feketének: http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Curassow

 

Egy másik pedig leírja, hogy mennyi alfaja vagy alcsáládja is van: http://en.wikipedia.org/wiki/Curassow

 

Great Curassow, Crax rubra

Blue-billed Curassow, Crax alberti

Yellow-knobbed Curassow, Crax daubentoni

Wattled Curassow, Crax globulosa

Red-billed Curassow Crax blumenbachii

Bare-faced Curassow, Crax fasciolata

Black Curassow, Crax alector

 


Előzmény: matyastaschek (14497)
matyastaschek Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14497

Bocs, nem lehet, hogy két faj van a képeken? Most nem tudom megnézni pontosan, de nekem gyanús.

Előzmény: Krizsok (14492)
Krizsok Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14496

Itt nálunk nem süt egész nap borús vacak idő van! Milyen fácánt keresel? A tavasszal kelt vad fácán már decemberben ivarérett. Ami az idé kel attól jövőre kisfácán lesz. :)

Előzmény: Komondortanya (14493)
Komondortanya Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14495

Krisz: szerintem az a nyúl kicsi ahhoz, hogy fajtiszta legyen. Az én házijaim is nagyobbak voltak másfél évesen, még akkor is, ha netán az a kép csalna. Szerintem. Én a minap kerestem egy hölgyet magyar ügyben. Fajtisztának hirdette. Rákérdeztem a súlyára, a tetoválásra. Rögvest már el is kelt. Szerintem kérdezz rá te is a súlyára. Másfél évesen 2x ekkorának kellene lennie. Szerintem. Szakértő nem vagyok. De egy héten 2x vágunk nyulat. :)

Komondortanya Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14494

Tényleg meseszépek:). A természet csodákra képes.

Előzmény: Krizsok (14492)
Komondortanya Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14493

Süt a nap, talán ezért:) Én itt ültem, és a fácánok után kutattam:). Meg a csibéimet figyelem. Kb. mikorra tenyészérett egy fácán?

Előzmény: Krizsok (14492)
Krizsok Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14492

Elég csendes a fórom most így hétvégén. :)

Gondoltam hozok már egy érdekességet. (A képek illusztrációk)

Becsületes neve Carx rubra angolul Great corassow. Szerintem mese szép!

 

 

 

K.G.D.T. Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14491

Hello!

Ebben a nagy hóban fotóztam párat a gyöngyikről!délután akarok még a többiekről is csak hát eléggé hideg van!:D

 

Köztük van a 2 új PORCELÁN(el en felejtsem) gyöngyim is!(egy kakas egy tyúk)

jelenleg van:3 kakas(2 porcelán, egy mellényes)

                     8 tojó   (3 porcelán, 5 szürke)

 

capricorn18 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14490

Jé tényleg Dány van kiírva iwiwen is:D

Írok neked gyorsba egy mailt.

Előzmény: capricorn18 (14489)
capricorn18 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 14489

Sziasztok!

 

Gabi, te dányi vagy?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!