Keresés

Részletes keresés

háj bye Creative Commons License 2007.09.26 0 0 299
Óránként nem kell mosogatni a készülékeket.
Nyilván attól is függ hogy mit centriztél utoljára, az sem mellékes hogy mennyire van kánikula a konyhában, de akár 6 órát is állhat a gép két használat között!
Perfect Peter Creative Commons License 2007.09.24 0 0 298
viccbol irtam a predikaciot, nehogy magadra vedd!

mikor az első babammal terhes lettem, akkor rajottem, hogy a hanyinger miatt nem tudok eleget inni, s lam, az ures gyumolcstea meg dolt belem, nem volt vele gond. ugyhogy raszoktam, hogy a kb. 1 liter viz mellett 1-1,5 l Milford v. egyeb rendes gyum. teat ittam uresen. mai napig imadom. nalunk udito "unnep" jelleggel van itthon, havi szinten 3-4 doboz valami fogy el, szoval nem szamottevo. a tej nagyon megy, meg a csapviz. lanyomnak neha veszek asvanyvizet, hogy jobbat is igyon :)

a kov. gyereket aprilisra varom, remelem minden oke lesz.

meg mindig nem tudom, h melyik centrit vegyem. meg azt se tudom, hogy mondjuk a kaposztale magaban jo-e, es hogy mennyire hizlal, stb. mert a cekla kcal erteken is nagyon megutkoztem, persze gondoltam en, hogy jo sok cekla kell 1 deci lehez, de akkor is (mondjuk jo edes)..
ha a bolti 100%-os paradicsomle 20 kcal korul van, akkor a hazi is?
Előzmény: ZsuR (297)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.24 0 0 297
Nem allt szandekomban predikalni - ha igy tunt, elnezest erte. Viszont. . .ha valamit hasznalni akarunk, jo megnezni, hogy hogyan is illesszuk be az eletunkbe.
A gyumolcscentrifuga - akarmilyen is, es mar tobbet probaltam - gondozast igenyel. A gyumolcse meg tartositast. . .

Magam reszerol maradok annal, hogy haugy tervezem, akkor reggelihez, ebedhez vagy vacsorahoz isszuk frissen, es mosogatas utana. . .mint a tobbi edenyt.

Gratula a babahoz!!! No meg ahhoz, hogy egeszsegesen eltek - es a kicsid iszik vizet!!! Nekem is a sima viz az ami jo - en sem iszom buborekost!
Mikor jon a kicsid?
Előzmény: Perfect Peter (296)
Perfect Peter Creative Commons License 2007.09.24 0 0 296
ugy ertem, hogy mondjuk ha azt mondod, hogy frissen kell csinalni, akkor naponta tobbszor keszitenem.

a "predikaciod" lenyeget ertem, ES LEHET, HOGY FURCSA, de egy vizhivovel allsz szemben :), raadasul meg mindig csapvizet iszom , pedig mar a kornyezetem regen atszokott az asvanyra. (en a buborekot nem is birom)
a lenyeg, hogy most megint babat varok, es nagyon megkivantam a zoldsegleveket. vettem a hetvegen pl. ceklalet, de ugye 600 Ft egy 7 decis uveggel, nagyon draga, pedig olyan finom. (habar kisse hizlal, mert 38 kcal van decijeben, szoval nem lehet nyaklo nelkul inni) de ugyanígy kivanom a paradicsomlet, repalet, kaposztalet, es nem akarok vagyont kolteni ra, na meg jobb ugy, ha van itthon egy fej kaposzta, azt sutty be a gepbe. nem?
a kislanyom (2 eves) csak vizet hajlando inni, igy lett szoktatva, de nyaron keszitettem bodzaszorpot (valojaban nem szorp volt, hanem le) es nagyon rakapott, folyton keri, ugyhogy neha adok neki valami ivolet. nem szamottevo mennyiseget, hetente par decit iszik ilyesmit, ezen kivul csak vizet. (na meg tejet)
a repat nagyon szereti, meg a paradicsomot is, igy gondoltam (mivel a gyumolcsoket viszont nem nagyon eszi) kis ivolevel tamogatnam meg a napi kajajat.
a ferjemre pedig rajott az egeszseges eletmod, hetente egyszer gyum. napot akar tartani, de eddig soha nem birta (sovany ffiaknak ujdonsag az ehezes), es gondoltam, hogy ilyenkor ihatna zoldseg v. gyum.let, ami segitene neki, hogy elveit fenntartsa.

roviden ennyi :D
Előzmény: ZsuR (295)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.24 0 0 295
Igen, ertelek - ki csinalna orankent?

Jo otlet a gyumolcslevet inni, de nem viz helyett. Legyen meg a helye - reggelinel, tizorainal, vagy ams alkalommal - aztan a szomjusag oltasara ott a viz.

A gyerekeket (no meg a felnotteket is) nagyon konnyu elrontani, rossz szokasora nevelni. . .ne feledkezzuk el arrol a gyumolcslevek rengeteg cukrot tartalmaznak. . .viszont elfeledkezunk egy kituno italrol: vizrol :))!

A gyumolcs-zoldsegle legyen resze az etkezesnek, fontos taplalek forras, fontos vitamin forras. Jo az etrendet megtervezni, es ahogy a salatat is hozza tervezzuk a fo etelhez, ugy az ivolevet is.
Előzmény: Perfect Peter (293)
Perfect Peter Creative Commons License 2007.09.24 0 0 294
mármint a mosogatást úgy értettem, hogy mondjuk facsarok magamnak 1 pohárral, elmosom a gépet, gyerek 1 órával később ébred, centrizek, elmosom a gépet...stb.stb.
eddig eleve azért nem vettem ilyen gépet, mert mindenki azzal riogat, hogy hatalmas mennyiségű mosatlan keletkezik.

a Philips gép azért volt szimpi, mert kisebb a tartálya, és az Eltánál nem is látom konkrétan, hogy hogy van az a tartály. ki lehet venni alóla? utána át kell öntenem üvegbe és úgy a hűtőbe?
Előzmény: Perfect Peter (293)
Perfect Peter Creative Commons License 2007.09.24 0 0 293
boltban veszem, de van család, akik meginnák, legalábbis fél liter biztos elfogyna egy nap, és nincs kedvem egy poharassával mosogatni, csak mert két-három óránként akarunk 1-1 decit inni.

főként zöldség, legfőként céklalét szeretnék magamnak, s gyerekemnek répa és egyéb leveket készíteni, amihez úgy érzem dög erős gép kell.

(nyáron , ha vidéken lennénk szüleimnél, sok ingyen gyümölcs jönne a konyhára)
Előzmény: ZsuR (292)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.24 0 0 292
Honnan veszed a gyumolcsot hozza? Ha a kertedben terem, lehet egyszerre tobbet is fogsz kesziteni. Ha nem. . .miert vennel egyszerre sokat, hogy aztan tartositott levet igyal? A gyumolcslenek az lenne az ertelme, hogy frissen csavart legyen.
Előzmény: Perfect Peter (291)
Perfect Peter Creative Commons License 2007.09.24 0 0 291

Help!

gyümölcscentrifuga vásárláson töröm a fejem, és kettő tetszett meg a leírások alapján Philips HR 1851  és az Elta es1000. az elta most nagyon olcsón, 10eFt-ért kapható, de már csak 1 van belőle, viszont marha nagy, sok lé elkészítésére alkalmas, csak azt nem tudom, hogy ilyenre van-e szükségem; azaz, hogy én literszám szeretném-e inni ezeket a leveket, avagy egyáltalán tárolható-e a kifacsart zöldséglé mondjuk 1-2 napig hűtőben?

 

mielőbbi válaszotokat várom és köszi!

Vork12 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 290

Szia!

Kérdésem lenne, hogy frissen elfogyasztod, vagy a hűtőben tárolod bizonyos ideig?

Tartósítószert tettél-e bele?

Valami infót légyszives, mert a kisérletezési és a (kezdeti elmebaj) fázisban vagyok. A család röhög rajtam. -Azért jó ízűen megisszák-.  Szóval nagyobb mennyiséget szeretnék eltárolni, hűtés nélkül. Addig már eljutottam, hogy nem erjed, csak a penészgombák jelennek meg, 3-4 nap elteltével.

Most itt tartok.

Lessz még kb. 20 kg fehér szőlőm, amiből szőlőlevet szeretnék készíteni.

 

 

 

Előzmény: zsuzsi07 (289)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 289
Én most ősszel rendszeresen préselek szőlőlevet. Az vele a bajom, hogy a magok egy részét a gép kiköpi, tele velük a konyha préselés után. De ez még mindig a kisebbik rossz, mert közben fertelmes hangot ad, tehát feltételezem, hogy a magok más részét bedarálja. Vajon nem árt ez a gépnek? Másoknak ilyen tapasztalat?
Előzmény: háj bye (288)
háj bye Creative Commons License 2007.09.18 0 0 288
Én is nagyon kiváncsi lennék milyen új gépek jöttek ki, amelyekkel a szőlő mellett szilvát is lehetne centrizni.
Attól tartok sok újdonságot ebben a műfajban nem remélhetünk. A szőlőre megoldás lehetne, ha a borászatokban használatos prés mini változatát megcsinálnák, az nem nyomja össze a magokat. Kérdés csak hogy mire lehetne azt még használni?
Vork12 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 287

Szép jó estét mindenkinek.

 

Valami centrifuga félét ajánljatok, amivel szőlőt lehet centrizni.

Szőlőlevet szeretnék eltenni télire. Valami ahoz hasonlót amit a boltokban lehet venni. Pl. Sió, granini, Hohes C stb. pár nevet említsek.

Van almám és abból is jó lenne pár litert készíteni.

 

ZsuR Creative Commons License 2007.08.29 0 0 286
Ami nekem tetszik az az, hogy nem csopog! Nagyon jonak nez ki! Orommel hasznald!
Előzmény: Bandimacs (285)
Bandimacs Creative Commons License 2007.08.28 0 0 285
Ma megvettem a citrusprést is. :)
Elta CP200 -as 85W a teljesítménye , és rozsdamentes acél a külső palástja. A grapefruitot tökéletesen kicsavarta. Ami külön jó: csendes, ezt még meló előtt korán reggel is lehet használni, nem verem vele fel a teljes házat.
Megbizható erős német darabnak tűnik.
birgitbp Creative Commons License 2007.08.28 0 0 284

Sziasztok! Véletlenül kerültem ide, gyümölcs-zöldségcentrit szeretnék venni, tapasztalatokat keresek a tipust illetően elötte.

Ilyen formát a Roosmannban láttam kb. két hete, 150 Ft-volt akkor akciósan. Arra gondolj, mikor megveszed, hogy elférjen a mélyhűtődben. Az enyém nem túl nagy és mindig tele van.

Előzmény: natasaaa (281)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.24 0 0 283
Mo-on nem. De nem nagy dolog csinalni. . .van papirpoharad, nem? Lehet kapni kicsi fa spatulat is, vagy sima hurkapalcikat (tegyel bele kettot, akkor stabilabb lesz).
Előzmény: natasaaa (281)
zsuzsi07 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 282
Sziasztok!
Egyetértek Zsur hozzászólásával! Az emberek rossz beidegződése, hogy ha "valamit" inni akarunk, az minden lehet, csak nem víz. Erre szoktatnak sajnos az éttermek is, ahol evés előtt szinte kötelező jelleggel kell inni valamit, hiszen jön az italos pincér. Persze, nekik ez a bevétel. Nem beszélve a reklámokról, hogy mi frissít fel a melegben, stb. Nem csoda, hogy mire felnő a gyerek, a víztől idegenkedik. Sok felnőtt ismerősöm is van, akiknek a tiszta víz nem felel meg, azt is csak ízesített formában tudják meginni. Vagy az ice tea-nek nevezett cukros levet.
Fel kéne fedezni újra a víz élvezetét!
Mi naponta kétszer préselünk gyümölcs- és zöldségleveket. Gyümölcslevet általában a reggelihez vagy ha nincsen iskola, akkor délelőtt kapnak a gyerekek. Délután pedig zöldséglevet, bár most nyáron sokszor ez is gyümölcs, mert annyiféle van! Szerintem jobb nem étkezéshez adni, hanem magában, de végül is: az sem rossz, ha pl reggelihez isszák. Nekünk is megbarnul - már eleve barna a lé, a mi kijön a gépből - , de sohasem tesszük el, hanem csak úgy, frissiben. Kicsit macerás mosogatni minden alkalommal, de megéri. Most különösen jó, annyi idénygyümölcs van - őszi, körte, alma, szilva, piros és fehér szőlő, fekete szeder, sőt, görögdinnyéből is remek italt lehet készíteni, meg higító anyagnak sem rossz. A hűtött görögdinnye- vagy más gyümölcslevet különösen szeretik úgy, ha egész gyümölcsdarabokat teszek bele, feldíszítem a pohár szélét, szívószál, stb: olyan egzotikus finomságnak látszik.
Télen citrusfacsaróval narancsot, grépfrútot, és hozzá a centrifugával almát szoktam csinálni. És elmaradhatatlan a répa-cékla-sütőtöklé is.
Tényleg nagy találmány ez a centrifuga! A levek között pedig vizet és csipkebogyó teát iszunk. Mindenkinek jó kísérletezgetést!:)
Előzmény: ZsuR (280)
natasaaa Creative Commons License 2007.08.24 0 0 281
Azt nem tudod véletlenül, hogy hol lehet ilyen formát kapni?
Előzmény: ZsuR (280)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.18 0 0 280
Leszoktatnam oket az allando gyumolcsle es asvanyviz ivasrol :)) - felfedeztetnem veluk a vizet.

Komolyan - nem szukseges, sot. A gyumolcsle sok vitamint tartalmaz, ez a jo benne. De sok a cukor is benne - es ez a nem jo, tehat moderacio a fogyasztassal. . .

A gyumolcsle legyen a plusz, az extra, ami nem mindig van, hanem "alkalom". Reggeli elott a narancsle - lehet mas gyumolcsle is.

Probaltad lefagyasztani? En meg nem, de ki fogom probalni. Sokan csinaljak itt nyaron, hogy "icepops"-t csinalnak gyumolcslebol. Lehet format kapni, es a gyumolcslevet teszik bele. Igy ott a vitamin, es a gyerekek nyalanksag igenye is ki van elegitve.

Azert az alap nalam az, hogy nem kell allandoan azt inni.

Előzmény: Vork12 (279)
Vork12 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 279

Az így igaz.

 

Kérdezlek, hogy mit csinálnál a helyemben? Mikor 3 unoka és a gyerekek is nálunk vannak. Akkor bizony fogy a gyümölcslé. Ilyenkor sokan vagyunk. Nálunk mindenki gyümöcslevet iszik, vagy ásványvízet.

Előzmény: ZsuR (278)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.18 0 0 278
Az viszont a friss gyumolcsle-zoldsegle kategoriaba nem fer bele.

A gyumolcslevet nem viz helyett kell inni. . .jo otlet etkezeshez, amikor el lehet kesziteni frssen. Nem is kell belole rengeteget csinalni, hiszen eleg belole 1-2 dl boven egy szemelynek, sot!!!

Előzmény: Bandimacs (277)
Bandimacs Creative Commons License 2007.08.12 0 0 277
Én feladtam, nekem megbarnul, még akkor is, ha pár csepp citromot teszek bele. A citrom picit javított a színén, de olyan mint az üzletben - csak akkor lenne, ha valami vegyszert is tennénk bele. Azt meg nem akarom, mert akkor akár ihatnánk a boltit is.
Tapasztalatlan lévén, nekem a paradicsom - ebben a melegben - 1 nap alatt megbuggyant :) Azt hiszem, ha hosszabb ideig is el akarja az ember tenni a kicentrifugázott levet - ivólevet kell főzni belőle, vagy cukorral tartósítani, ahogy a szakácskönyv írja.
Előzmény: Vork12 (276)
Vork12 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 276

Én is gondolkodom a gyümölcscentrifugán.

Isteni sugallatra írtad ide.

Mi tartósítani is szeretnénk. Igaz kb. egy hétre max kettőre. Sok a gyerek a családban és elég húzós árakkal árulják a tiszta levket.

A gyümölcs megterem csak csinálni kell az ivólevet.

Ami még igazán érdekelne, hogy ne barnuljon meg az almalé.

 

 

Előzmény: Bandimacs (274)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.11 0 0 275
A Brevill-re gondolsz?
Előzmény: BAJAI 'SAJÁTNEVES' (272)
Bandimacs Creative Commons License 2007.08.10 0 0 274
Nagyon jó ez a topic !
Talán emiatt is, de ma rászántam magam és én is vettem egy Elta ES1000 -es tipusú gyümölcscentrifugát.
600 W-os , nagy széles betöltő nyílása van, cca. akkora mint egy fritőz. Közepesen zajos, a maradék héj részek nyirkos fűrészpor szerűek. (megkóstoltam, alig volt valami íze...úgyhogy a szemetesben végezte )
Állítólag minden gyümölcsre használható, epret-málnát is beleértve - de ez már csak jövőre fog kiderülni.
Almán és sárgarépán próbáltam ki, az almalé szuper jó lett, a sárgarépát azt hiszem főzeléknek jobban szeretem :)
Az ára engedményesen 9990 Ft volt.
Szétszedni, mosogatni egyszerű, olyan helyre praktikus, ahol egyszerre legalább egy - másfél liter ivólé szükséges.

Vork12 Creative Commons License 2007.08.04 0 0 273

Ha valakinek van receptje a szőlőlé és az almalé készítéséről az legyenszives

 e-mailen elküldeni számára.

  

Fontos lenne mert kell szüretelni a szőlőt most szedjük az őszibarackot és jó lenne télire betárolni pár liter.

 

 

                Előre is köszönöm Vork 12

Előzmény: BAJAI 'SAJÁTNEVES' (272)
BAJAI 'SAJÁTNEVES' Creative Commons License 2007.07.08 0 0 272

 

Nincs infója senkinek alábbiról?

 

 

Előzmény: BAJAI 'SAJÁTNEVES' (266)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.02 0 0 271
Milyen jo, hogy van ez a forum. . .igy "emlekszem" datumokra.

Regen vettem ezt a gyumolcs/zoldseg centrifugat. . .az igazsag az, nem lett mindennapos hasznalat belole - de ha ritkan is, nagy orom a hasznalata - nem bantam meg!
A bevalt recept: sargarepa. Csak sargarepa. Imadom. Ra kellett jonnom, ha valaminek a szine nem nez ki jol - nehezen iszom meg, tehat a zellerszar es az egyeb zoldek keverese a sargarepaval kizart.

Az almat sajnalom lenek inni, imadom enni ugy ahogy van.

Jon a kovetkezo vallomas: vettem egy naracs centrifugat is. . .:))! Es pont jokor, mert most egy hete eleg beteg vagyok, es kell a sok C vitamin.
A grape fruit-ot nagyon szeretem, de mint a sargarepat, nem nagyon eszem mint gyumolcsot, mert maceras. Viszont a leve tokeletes!!! A naracsle is mennyivel jobb frissen mint palackbol.

Ami erdekes volt: nem centrifugal. Kicsavarja . Nagyon. Ami meg nagyon tetszik, a kis csapjat fel lehet zarni, igy nem csopog utana. . .

Szoval: orulok, csodalatos ez a Breville!



Előzmény: ZsuR (172)
Dydand Creative Commons License 2007.02.07 0 0 270
Ez így van, azaz az a jó, ha kevésbé lédús. No de az nem egyenlő azzal, hogy száraz ;)

Írtam már: én is próbáltam, de nekem nem jött be, nekem túl száraz a maradék (és így a tölteléknek való).

Üdv: dy
Előzmény: háj bye (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!