Keresés

Részletes keresés

Korben Dallas. Világjegy. Creative Commons License 2008.06.02 0 0 6325
Érdekel bezony, hol van?
Szervezem a nyári utamat és minden infó jól jön, tudjátok?:-)
Előzmény: baffalolev (6323)
tengeres Creative Commons License 2008.06.02 0 0 6324
Sziasztok!
Csatlakozok, a Montenegrót látni kívánók közé. Ulcinj lesz az úticél.
Nagyon sokat olvastam vissza, így kérdésem sincs egyenlőre.
Ha lesz. felteszem. Válaszoltok?
Ha megjövök, én is leírom az úti élményeimet.
baffalolev Creative Commons License 2008.06.02 0 0 6323

Csőőőősztők..


Mi a pálya skacok az tuti hogy jön nyár találtam egy szép villát 5€ ért a tengerparton a Szervezkedő tudja hogy hol van ő elmagyarázza annak akit érdekel.
Zoli ha mész(vagy-cement) ki és nem engedik ki a bort légyszíves a bokorba "dugjál" el a borból és ha megyek megkeresem jó.

Útvonal: Bp.-Udvar-Osijek-Dakovo-Brod Samac (határ/Horvát-Bosnyák/)-Doboj-Zenica-Kakanj-
Sarajevo-Foca-Polje/határ-Bosnyák-Montenegró/
Pluzine-Niksic-Podgorica-Sutomore-Bar- és 11 óra és irány a HBH-söröző 2-3 korsó
sör (1,40€) és mindjárt édesebb az alvás.

Na pápá
moon. Creative Commons License 2008.06.02 0 0 6322

Fiúk, lányo irány Brodarevo, ott fog borkóstolót tartani szervezkedő :-)). Megrendelhetjük előre milyet próbálj besvercelni montiba? :-))) Igaz ha szépen megkérsz bennünket mindenki fog egy egy üveget és átsétál vele a határon .

Na de komolabban, nem tudok ujat, csak amit az ujságok irtak tv mondott. Személyes tapasztalat illetve ismeröstöl még nincs, lehet te leszel az áldoazati bárány :-). Ismerve szerbek és montik lezserségét lehet átcsusztathatod a bort, fizetni viszont fizetni kell ott nincs mese. Nekem az az érzésem a kaja pia tilalom inkább a szerb állampolgárokra vonatkozik illetve öket rázzák át jobban (az autozok 80%-át), de lehet ott is a nagyobb kocsikat, ne lehessen kamionszámra átvinni az olcsó paradicsomot, görögdinyét stb.

 

Ervin, gondolom sokan megörület a satova patrola forditásának, talán annyit jegyeznék meg, hogy engedni kellene egyszerü halandó aki nincs felfegyverkezve youtube flash fegyverekkel is letudja szedni a filmet. Mert aki már nem sulineten internetezik nem lát olyan jól és kellene a nagyobb kép nagyobb betű.

 

Ezt a mai ujságban olvastam

 

Őszintén mondom, hogy nemcsak csodálom, hanem irigylem is a montenegróiakat. Részben azért, mert elegánsan sikerült lelépniük a testvéri szerb-montenegrói államközösségből, másrészt pedig számomra rokonszenves életfilozófiájukért. Alaplogikájuk ismeretes: „Miért álljak, ha leülhetek? Miért üljek, ha le is fekhetek? Miért dolgozzak, ha ezt más is megteszi helyettem?” Ezért sokak számára érthető, hogy Crna Gorában nagy a munkanélküliség - mégis vendégmunkásokat hívnak, és foglalkoztatnak Szerbiából, Boszniából, Kosovóból és Macedóniából.

A valóban szép a Crna Gora-i tengerpart főleg az orosz milliomosok és újgazdagok érdeklődését keltette fel, akik fel is verték alaposan az ingatlanok árát. Ennek következtében a jobb telkek, házak és lakások árát millió euróban lehet csak kifejezni. Egyszóval, a montenegróiak mindenből pénzt csinálnak - csak a munkából legkevésbé. Ezt a vendégmunkásokra bízzák. A tengerparti telkek árának ugrásszerű emelkedése egyaránt érint és sújt élőket és holtakat. Erre egy friss hír hívta fel a figyelmemet. Arról van szó, hogy az egyik legfelkapottabb tengerparti városnak, Budvának az illetékesei meghatározták a legújabb temetkezési illetékeket. Abból kiindulva, hogy Crna Gorában nem olcsó élni, de meghalni sem. Azt tudjuk, vagy legalább is sejtjük, hogy egyszer mi magunk is meghalunk, de a budvai példa után még a haláltól is elmegy az ember kedve! A városi tanács ugyanis úgy döntött, hogy a budvai temetőben egy tengerre néző sírhely 9600 euróba kerül! Átszámítva ez körülbelül 800 000 dinárnak felelne meg, illetve annyi, mint két Yugo Zastava ára. Ezért a pénzért csak elhantolják a holttestet, és a sírt egyszerű betonlappal befedik. A síremlék már újabb és úgyszintén nem kis kiadás. A tengerre néző sírhely lakója mindebből sajnos, már nem sokat élvezhet. Az élők és a hozzátartozók viszont szabadon gyönyörködhetnek a tengerre néző sírhely festői környezetében, ha időnként felkeresik a sírhelyet. Ekkor emlékeznek az elhunytra és a kifizetett 9600 euróra is.

Meg kell jegyezni, hogy ez a 9600 euró csak az idegenekre, nem a budvai illetőségű holtakra érvényes. A helybéliek már 4800 euróért is kaphatnak sírhelyet. Mondjam most azt, hogy ezt a pénzt okosabban is el lehetne költeni? De inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy az utóbbi időben mind több és több oroszországi milliomos és újgazdag vásárol ingatlan Crna Gorában. Sokan közülük sírhelyet is vesznek, mert tudják, hogy ha Lenin és Sztálin elvtárs is meghalt, akkor rájuk is ez a sors vár. Erre illene odafigyelni, nehogy évtizedek vagy évszázadok múlva a Crna Gora-i orosz sírhelyek egy újabb kosovói bölcsőt jelképezzenek - természetesen az oroszok számára. Mert Šešeljék is azt mondták a 90-es években, hogy ahol szerb sírok vannak, az szerb föld.

 

Előzmény: szervezkedő (6321)
szervezkedő Creative Commons License 2008.06.02 0 0 6321
Ha minden összejön csütörtök délután indulok le és ha a határon nem jönnek össze a dolgok, akkor most pénteken rendezzük a borkostolóval fűszerezett magyar napot Bijelo Polje utáni határon!
:-)
szervezkedő Creative Commons License 2008.06.02 0 0 6320
Na tessék!
Nem is kell agyalni, ha valaki olcsó szálllást keres!
Tessék foglalni!

moon!
Van már valami visszhangja a június 1-től beharangozott beviteli szigorításról és a 10euros "védelmi pénzről"???
Az egyik szomszéd már milliószor hajtogatta, hogy ő látott valami műsort a tv-ben, hogy a Tokaji milyen finom! Tegnap telepakoltam a lakókocsi hűtőjét Tokajival és Egri Bikevérrel. Eldöntöttem, ha nem engedik hogy bevigyem az országba, viszek eldobható poharakat és a határon felbontom az összes bort és a várakozókat megkínálom belőle. Hiába fáj a foguk a határőröknek rá, nem kapnak belőle!!!

A Promonte oldalán (gyk: a Montenegróban legnagyobb és legstabilabb hálózatot működtető mobilszolgáűlatató) találtam egy új dolgot:

http://www.promonte.com/eng/prepaid/tariff_packages/tourist_package

A Tourist csomag egy előre fizetett csomag, ami tartalmaz mindent, amit neked ezen a nyáron költened kell, egy soha azelőtt:
Az új Promonte számod
Montenegró turistatérképe
Elismervények, amik éttermekben látnak el téged árengedményekkel, múzeumok, kulturális eseményeknél...
A Tourist csomagod szintén tartalmaz 10 elismervényt, ami nyújt téged, 10 százalékos árengedmény a különféle szolgáltatások használatáért, utazik, sok szép helyre van látogatóban. A létesítmények közül mindegyik, ahol jogosult vagy árengedményekre, poszterekkel és matricákkal kiemelkedően szembetűnő a kivezetések bejárati ajtóin.

Ott van szintén a Tourist Map a térképed ami segítségével fel fogod fedezni Montenegró szépségei közül mindegyiket.

A Promonte Company szintén a Tourist csomagon belül elérte, hogy az a Tourist portál, ahol tudsz, emlékezetesnek találja a Promonte hálózattal kapcsolatos információ egészét és Montenegrót, ami arra fog késztetni téged, hogy vakációzz: hol és hogyan neked az elismervényekkel árengedményeid tudnak lenni, Tourist Organizations, Bus Stations, a Taxi Services, Restaurant, és sok másik hasznos információ.

Meglátogatja a Tourist Portalt: https://csc.promonte.com/mobile/Welcome.aspx

Promonte,
A legjobbak vakációznak a legjobb hálózatban.
csianna Creative Commons License 2008.06.01 0 0 6317
Montenegróban Barb Susanjban a tengerhez közel (gyalog a strand kb. 8-10 perc) 8 EUR/fő/éjszaka. 2-3 ágyas szobák, Tv-vel, hűtővel.Pótágy ingyenes. Főzési lehetőség. Teraszról és a szobákból is kilátás a tengerre.Fürdőszba  ahol mindíg van víz. Ha érdekel küldök tájékoztatót.Helló
kroberto85 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 6316
Kedvező nyaralási lehetőség Bár Susanjban 250m-re a tengerparttól szobák kiadók félpanziós ellátással 22e nap/fő julius augusztus hónapokban.
Honlap http://www.montenego.5mp.eu
N-Ervin Creative Commons License 2008.05.30 0 0 6315

Szia!
Szerintem nem kell felíratkészitő progi. :) Ezt nézd:

www.montenegro-utazas.info


A 2007-es Beograd - Budva feliratozva. Frefoxszal nem megy, de ezt írja is az oldal.
Ha eddig már valaki berakta az oldalt, akkor bocs, hogy én is megtettem.

PS. Montenegró gyönyörű. :-)

Előzmény: Holo-Tron (6087)
Stanii Creative Commons License 2008.05.30 0 0 6314

Dubrovniktól autót bérelnénk .

Húzos: speciel szept második felébe Tivatba 100e huf a jegy (oda-vissza), ez kissé azért meredek.

Most pl Malagából Pozsonyba 9 euróért foglaltam jegyet (mindennel együtt 38 euró), s ugye ez egy "kicsit" nagyobb táv, mint teszem fel Bp/Bécs/Pozsony-Monti.

 

Na, mindegy, majd csak lesz vhogy :)

 

@H G

Igen tudom, hogy nem Dubr. a legközelebbi reptér, ezt a fapadosokra vonatkoztatóan értettem, mivel ők nem viszenk Montiba.

Előzmény: Törölt nick (6308)
szervezkedő Creative Commons License 2008.05.30 0 0 6313
Én úgy emlékeszem, amikor én megnéztem, akkor nagyságrendileg 80-90e Ft lett volna egy főre. A mi kis családunk esetében egy repülős út ára kifutja az egsézz évi kocsikázást.

DE lehet hogy rosszul emlékszem az összegre, de tavaly amikor csak gyorsan le kellett szaladnom akkor nagyon sokallottam és inkább zötyögtem a vonattal oda és vissza is!

Apropó vonat!
Az isemerősöm a napokban jött Barból Szabadkára. Azt mondta hogy valami építkezés miatt kerül a vonat és a fél világot bejárja. Este 19:00 körül indultak és 13:45re értek Szabadkára!
Aki szeretné bevonatozni Szerbiát az most menjen, aki nem szeretne ekkorát szívni az menjen autóval!
Előzmény: Törölt nick (6309)
szervezkedő Creative Commons License 2008.05.30 0 0 6312
A 2-3 hete 83-84dinárért tankolt dizel ezek szerint 10 dinarral drágább lesz. Ezek alapján erős fornittal számolva még mindig kb 50-55ftal olcsóbban tudok az első EKo kuton Kelebián vagy az utolsó LUKoil kuton tankolni, ha kártyáról fizetek!
Gyors számolás:
Kelebia- Tengerpart (Sutomore) 640 km
Fogyasztás: 5,2
Üzemanyagigény: 33,3 liter
1 liter 94 x 3= 282 Ft
282Ft x 33,3 literrel= 9390 Ft és 2,5 euró a Sozina algút díja!

Egy doboz átlagos cigaretta 500 forint, egy üveg átlagos sör 150Ft.
Ezek alapján aki elszív naponta egy dobozzal és megiszik két üveg sört, az 10-12 nap alatt úgy leér a tengerpartra hogy a fotelből fel sem kell állnia!

Tehát senki ne essen kétségbe az üzemanyagok árának emelésétől, mert nem hiszem hogy drágább lesz mint nálunk!
Előzmény: fakk1 (6311)
fakk1 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 6311

Autósok figyelem!

 

Most hallottam, hogy Szerbiában mától 12%-al emelkedett az üzemanyag ára.

H_G Creative Commons License 2008.05.30 0 0 6310
Hát mi is repülővel voltunk (Airmarket), bár az még az első fele volt szept.-nek... De a Budvához legközelebbi repülőtér természetesen nem Dubrovnik vagy Podgorica, hanem Tivat.
Előzmény: Stanii (6307)
Stanii Creative Commons License 2008.05.30 0 0 6307

Van esetleg valakinek személyes tapasztalata repülővel kapcsolatban?

 

Ahogy néztem a fapadosok közül egyik sem visz Montenegróba (sajnos).

Legközelebbi reptér Dubrovnik lenne a Sky-al, innen még úgy 100 km Budva.

A gond az, hogy elképzelhető miszerint csak szept 2. felében tudunk menni, amikor már a Sky nem visz ide, hasonlóan az egyes magyar ut irodákhoz, akik szintén e hónap közepéig szerveznek chartereket.

Utána "normál" légitársaságokkal enyhén szólva is húzos árak vannak.

Esetleg vmi ötlet, vagy szept közepe után Montenegró felejtős repülővel?...

moon. Creative Commons License 2008.05.29 0 0 6306

Mai sajtóból egy két montenegrói, szerbiai hír.

Hétvégétől Montenegróban 1,27 , Szerbiában 1,3 korul lesz a benzin. Montenegróban drágulnak az élelmiszerek.

Montenegróban, Szerbiában kötelező autófelszerelések

- elsősegély doboz

- háromszög

- tartalék lámpák

- tartalék kerék

- húzató kötél

- nem kell fényvisszaverő mellény, sem tűzoltó készülék

 

Utjavitások Dumaca- Koceljevo junius 15-ig meglesznek. Ez Sabac Uzice utvonalon van, én most jöttem haza azon az úton, igy sem volt vészes, da ha befejezik tényleg jó lesz. Cacak-Ovacar Banja, ugyszintén útjavítás, ez azokat érinte akik Belgrádon keresztül mennek Uzice felé.

Itt le is állitják a forgalmat 8-18 óra között, munkanapokon (azt hogy mennyi időre nem irja). Pozega Divcibara kozott egy hidat javitanak, Uzice Zlatibor között útjavítás, megy a forgalom csak lassitva.

 

 

baffalolev Creative Commons License 2008.05.28 0 0 6305

Na ezéééé tod mitttt csinálok pakolok és megyek te kis te.

Mi a pálya ?????

Ne gondolkodjatok pakoljatok és mennyetek le a tengerre jó lesz az tuti
én megyek.
Előzmény: szervezkedő (6283)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2008.05.28 0 0 6304
Nem, nem arra gondoltam, de mindegy is, mert azóta kinyomoztam, hogy amire gondoltam (bár a térképem 2 különböző utat is jelöl a határokon át), ott nincs határátkelőhely. Tehát marad amit Te is említettél (Hum-Niksic felé) vagy Szerbia (prijepolje) felé. Kár, mert iszonyat nagy kerülők...
Előzmény: -lac- (6302)
szemerke Creative Commons License 2008.05.28 0 0 6303

Köszi mindenkinek!!

Igen a Durmitorban lévő Zabljakra gondoltam....és felszerelésünk nem lévén valami faházas dologra. Azt hiszem ott körülnézünk és nem foglalunk előre szállást. Feltétlenül szeretnénk túrázni, jól körülnézni, már amennyire 2 nap alatt ez lehetséges.

Aztán Sutomore. Forgalom? Tavaly Ciovón voltunk a forgalom...hát azt hittem túlzás amiket a fórumokon írnak, de nem volt az, mégis jól éreztük magunkat.

Klíma minden szobában van állítólag, és így ránézésre nagyon klassznak tűnik az apartman. Már írtam...fontos, hogy tiszta legyen, és lássam a tengert...és persze...jó ha az ember nem fő meg közben, de nálam a tenger előbbre való. Szemét? Hát nálunk van bőven, miért csodálkozunk azon, hogy más országokban is szemetelnek? Ráadásul igen sok honfitársunk dobálja el a szemetet, cigaretta csikket..stb akár itthon, akár külföldön.

Kirándulni valót annyit gyűjtöttem össze, hogy már megjegyezték "csak 10 napra megyünk" Szerintem is kevés a 10 nap, de többre nem hagynak!!! :)

Na majd még fogok kérdezni sok "okos" dolgot, de most előbb átnézem, hátha már írtak róla.

Sziasztok!!

-lac- Creative Commons License 2008.05.28 0 0 6302
A piva kanyonon keresztul gondolod? Allitolag szep, en is kivancsi lennek ra. Ott viszont valoszinuleg Niksic-ig le kell menni ami szinten kerulo. Egy utinaploban emlitik itt: beszamolo.
Előzmény: Hannibalbarkas (6301)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6301

Sziasztok!

 

Ment már valaki közületek Szarajevóból a durmitori Zabljakba? Az útvonaltervező meglehetősen nagy kerülővel írja (Szerbián keresztül!), miközben a térképem szerint van közelebbi út is. Az annyira gáz lenne?

H_G Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6300
Azok a hagyományos fehér kőházaik elég hűvösek klíma nélkül is. (Hja, régen még tudtak építkezni...)
Előzmény: néha bekukkantok (6299)
néha bekukkantok Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6299
Anyukám tavaly augusztusba volt először tenger mellett, illetve először járt Montenegróban is. Ő meg volt döbbenve a sok szeméttől és attól az iszonyatosan sok embertől akik ott voltak. A tömeg az esti nagy forgalmi dugók, az araszolás.
De mindenki azért ment le ami miatt ő is: A TENGER! Szemét azért itthon is van dögivel, csak valahogy itthon nem vagyunk annyira kritikusok vagy már nem tűnik fel annyira. Feltűnik azonban ha nem keletről hanem nyúgatról érkezik Magyarországra asz ember fia!
A szállásotok a képekből ítélve Sutomore parti sétányának Bar felöli végén van, ami szerintem msá hangulatú mint a Canj felöli rész. Én azt a részt most nyáron jártam be jobban. Ilyenkor még autóval is végéi lehet hasítani a sétányon és az útfelbontások miatt aki tudja ezt a kis utat sokkal gyorsabban át tud menni Barba mint a főúton. TEhát szerintem nem lesz baj a szállással, ha pedig nyafogtok valami miatt akkor én annak fogom betudni hogy bennetek volt a baj és nem csináltatok magatoknak annyi programot, hogy ne csak aludni használjátok a szállást hanem egyéb az átlag turista által nem feltétlen igénylet igényeitek vannak.
Én azonban egy dologhoz ragaszkodnék: KLIMA! A szállásotokat mire odaértek, már hónapok alatt kemencévé fogja melegíteni a nap, ami éjjel sem fog visszahűlni, hiába szellőztettek. Ilyen helyen csak akkor fogtok tudni pihenni éjszaka, ha van klíma.

Tudom a nyaralók 98%-a azt szeretné ha a teraszról a vízbe tudna lépni, ha látná az ágyban hempergve a napfelkeltét és este a napnyugtát is (tehát áprilistól-októberig, reggeltől estig tűzi a nap) és hallaná este a tenger halk morajlását. Ez szezonban iszonyat meleggel jár! Szörnyű amikor az egész napi abálódás után süt az éjszakai meleg sós levegő.

De ez csak a saját véleményem, de erre csak azután jötem rá én is, miután egy olyan helyen töltem el egy hetet ahol nem láttam a tengert, de az egész udvart egy hatalmas kivi lugas árnyékolt be és délután 4 kor a nap már nem tűzött egy nagy hegy árnyékoló hatása miatt. A parton este majd összestünk a melegtől, amikor meg elindultunk gyalog vissza a szállásra (kb 1 km) akkor ahogy távolodtunk, úgy "javult" az idő!
Előzmény: szemerke (6296)
-lac- Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6298
Zabljakon tavaly voltunk ut kozben, ket napot szantunk ra, nagyon megerte. (Mar ha a Durmitorban levo Zabljakra gondoltal...) Szallast helyben szereztunk, ugy hallottuk sokkal olcsobb mint a tengerpart, vegul is 10 euro/fo/ej volt az ara. A hotelek sem tul dragak emlekeim szerint. Szoval attol fugg milyet keresel, kempingek is vannak Zabljak es a Crno jezero kozott. Mi a Tara hid felol erkeztunk, a kozpontban egy T elagazas van, jobbra vezet az ut a Crno jezero fele, a parkolonal van egy turista iroda, de az este zarva volt. Balra kanyarodva kovetve az utat (joval kesobb) bal oldalon egy kis fa hazikoban van egy turinform-szeru iroda, a helyiek kiado szallasait gyujtik es kozvetitik, illetve kirandulohelyekrol adnak informaciot. Angolul jol beszelnek, este legalabb 10-ig nyitva vannak (vagy 11-ig). Ok telefonaltak s hamar lett szallasunk, termeszetesen elobb megneztuk, nem kotelezo elfogadni az elso ajanlatukat. Ha kicsit jobb szallast keresel - masik forumon fahazat szerettek volna - akkor rogton Zabljak elejen, meg a varoska elott vannak ilyenek, ha jol tudom az utszeli motelnel kell erdeklodni. Egy kemping linkje: (Kepmping), ok is tudnak fahazakat, van elerhetoseguk.

Csak ajanlani tudom a kornyeket :) Ha van idotok es szerettek turazni akkor 2-3 napot siman el lehet tolteni (nyilvan tobbet is). Mi sajnos nem raftingoltunk, de legkozelebb nem szeretnenk kihagyni.
Előzmény: szemerke (6296)
moon. Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6297

Sutomorerol szervezkedő tud irni többet, ha majd lesz ideje :-). Jártam már ott de a strandon nem, az uton nagy a tömeg, jönnek északrol délről a Sozina alagutat veszik célba, szóval néha lépésben lehet haladni, ezenkivül Bár mellett még itt állnak meg a szerbiából érkező vonatok, taxi egymás hegyén hátán. A táj nagyon szép, a szállást nem tudom, sztem az nem csak helytől függő, mindent pozitivan kell nézni mint Chevy Chase az europai vakációban, mindent egybevetve biztosan tetszeni fog. Én általában nem elégszem meg a várossal a tengerrel, ha tehetem a környéket is bebarangolom érdekességek után kutatva. Érdemes felmenni a várromhoz, nagyon szép onnan a kilátás. Van aki azt mondja piszkos Sutomore, sztem a rendezetlenség azért még jellemző egész Montenegróra. Habár az idén néhány strandon ki lesz téve a kék zászló (az olyan mint a hoteleknek az öt csillag)

 

Plava zastavica će se ove godine vijoriti na Crvenoj plaži u Baru, bečićkoj “The Queen of Montenegro”, "Clubu Hotel Riviera" u Njivicama, te na ulcinjskim kupalištima “Toni Gril” i “Miami”, hercegnovskom “Yahting Club 32", na plažama “Porto" i "Cuba Libre" na Žanjicama, "Stevuzu" u uvali Dobreč, "Kalardovu" u Tivtu , budvanskom "Mogrenu 1", "Svetom Tomi" u Bečićima, “Paradizu" u Utjehi, "Tropicani" na Velikoj plaži i na ulcinjskom "Don Beachu".

 

Ezt is érdemes elolvasni

katt
Előzmény: szemerke (6296)
szemerke Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6296

Igen, igen, ezek miatt a képek miatt választottam, de két éve Korculán rossz tapasztalataim voltak.....a képek miatt, azóta túlaggódom a szállást.

És Zabljak...tényleg nem olvastam vissza...utána néztem, délután olvasni fogok, most nincs időm :)

Boszniában /keresztül rajta/ már voltunk kétszer, de csak Horvátországból hazafelé. A Montenegróba vezető utat nem ismerem.

Én azt sem bánom, ha nem lesz tömeg a partokon :)

Előzmény: moon. (6291)
halacs Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6295
Hogy kinek mi a jó hely, az egyéniségfüggő. Odaérkezésünkkor bennünket kissé mellbe vágott a kulturális sokk, de három nap alatt nemhogy megszoktuk, meg is szerettük a nyüzsit, a forgatagot, az ottani mentalitást. A part pedig csodás. :-)
Bármikor szívesen mennék oda, de nekem inkább Herceg Novi a szívem csücske. :-)
Előzmény: Korben Dallas. Világjegy. (6294)
Korben Dallas. Világjegy. Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6294
Hm, azt hiszem, megvett a hely! Ha nem ajánlotok jobbat, holnap befoglalom!



Albán átkelésről mesélnétek? Mehet?

Korben Dallas. Világjegy. Creative Commons License 2008.05.27 0 0 6293
Köszönöm, olvasom!
Crna Gorát már elébb kinéztem magamnak, mondjuk tavaly nagyon kis híja volt, hogy eljutottam oda, de idén...
Ins'Allah, meglészen, ha az Úr is akarja!:-)
Előzmény: moon. (6292)
moon. Creative Commons License 2008.05.26 0 0 6292

Ulcinjról ezt ajánlom olvasd el katt

Mi hirtelen ez a nagy érdeklődés? :-)) Azért fogjatok egy törölközőnyi helyet nekem is , mi is szeretnénk még lejutni :-))

Előzmény: Korben Dallas. Világjegy. (6290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!