Keresés

Részletes keresés

gynomed Creative Commons License 2012.01.26 0 0 367

Sokszor nem szólnak mert az az általános belgyógyászati vizsgálat része sok kórházi felvételkor, RDV a neve, rectális digitális vizsgálat. Ez ugyanolyan mint amikor megtapiintják a hasát, belenéznek a torkába.Az  alaposabb orvosok megcsinálják mindenkivelEnnek csak örülni kell hogy lelkiismeretes az orvos..Semmiség az egész,egy pár pillanatog tart  de annál informativabb. A nőgyógyász meg azért csinálta mert még szüz volt, de végbélen át is meg tudja itélni a méh nagyságát.Szegényke azért nem birja a végbélvizsgálatot, mert nem kiméletesen csinálták, befeszitett közben, meg minden valószinüség szerint feljöttek a csecsemőkori emlékek, amikor ott mérték a lázát a szülei.Pici egy két éveseknek is végbélben mérik még, hamarabb megtudják az eredményt.Mire ficánkolna a gyerek már ki is huzták.

Előzmény: mirtelo (366)
mirtelo Creative Commons License 2012.01.26 0 0 366

Szia!

Rosszul fogalmaztam. 

Arra értettem amit msz írt, hogy előre szolniuk kellett volna hogy milyen vizsgálat lesz.

( Végbél vizsgálat)

A gyomortükrözést nálam korrektul végezték. Szerencsém volt bóditásban történt. Rendes volt az orvos. Előtte kaptam beleegyező nyilatkozatot amit elolvashattam és utána írtam alá.

Előzmény: gynomed (364)
gynomed Creative Commons License 2012.01.26 0 0 365

sikerülni fog. olyan nincs hogy nem. ezer éve csinálják már.

Előzmény: msz67 (353)
gynomed Creative Commons License 2012.01.26 0 0 364

Alá kellett volna iratniuk egy beleegyezési nyilatkozatot az elején, melyben felhivják a figyelmet a szövödményekre. Abból is lehetett sejteni hogy valamilyen tökrözés lesz, ha csöveket látsz és egy tévékészüléket. Elég szomoru hogy a betegeket nem tekintik sok helyen partnernek csak kisérleti állatnak. Az is igaz, ha elöre elmondják, akkor fél.nehéz megtalálni a helyes középutat.  

Előzmény: mirtelo (362)
gynomed Creative Commons License 2012.01.26 0 0 363

A fenékbenyulás is egy fontos vizsgálat. Látniuk kell nincs e berepedve a végbeled, vagy nincs e aranyered.A végbélrák is kialakulhat. A végbélben hamarabb megy a lázmérés. Pici gyerekeknek ott szokták, és a mért eredményból öt tizedet levonnak. Ne görsölj a kaparástól sem tiz tizenöt perc az egész altatással együtt. Sokszor már aznap hazaengedik a beteget. egynapos sebészeti beavatkozás. Pár órát ott fektetnek, este már az otthoni ágyikódban pihensz.Hat hétig nem szabad utána házaséletet élni, nem szabad nehéz csomagokat emelni, kimélni kell magadat, viyázni kell a fertözésekkel, nem mehetsz fürdöbe, mert csak lassan záródik vissza a méhszáj, de a levett minta alkalmas egy csomó szürés elvégzésére, arról nem is beszélve, hogy nem fogsz erösen menstruálni,és ezzel a vérszegénység ellen is teszel nem is keveset.Sajnos idövel megvastagodik szinte mindenkinél a méhnyálkahártya, és nemigen ismerek olyan nöt akinek ne csináltak volna ilyesmit.Nagyon gyakorlottak az orvosok, nem neke lesz csak ilyen aznap.Próbálj második vagy harmadik lenni és ne pénteki vagy hétföi napra kérd magadat.Hétfön nem jöttek még bele, péntekre elfáradtak. Az sem jó ha az orvosod ügyeletböl megy a mütöbe.Mindezzel együtt nincs semmi baj, tul kell esni ezen a kis beavatkozáson, hogy ne légy vérszegény minden menses körül fokozottabban.A csontvelővétel rosszabb lehetett. Itt nem szivnak ki belöled semmit.. Amig alszol kikaparnak. Mire felébresztenek tul vagy rajta. Az a régi mintavételed amiröl irtál sokkal kellemetlenebb lehetett, ott nem érzéselenitettek el, és azt is tulélted. 

Előzmény: msz67 (357)
mirtelo Creative Commons License 2012.01.25 0 0 362

Szia!

Én voltam gyomortükrözésen szerencsére nekem bóditásban csinálták.

Elég durva hogy nem mondták meg kerek perec, hogy milyen vizsgálat köetkezik.

Szerintem is fontold meg az egészségügyi kaparást megnyugtatóbb lenne hogy kevesebbet kellene transzfúzióra járnod. :)

én úgy tudom az ilyen nőgyógyászati műtéteket altatásban végzik. De kérezd meg  nőgyógyászos topikbam ott biztos adnak konkrétabb válasz.

Azt is mondta a természetes dolgokkal kapcsolatban, hogy mit és milyen adagban érdemes szedni?

Remélem ma már jobban vagy.

3 hét elég hosszú idő aleletek eredményeire....

Szorítok hogy minden eredmény jó legyen. :)

Előzmény: msz67 (361)
msz67 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 361

A tükrözést én sem engedném, volna idő felkészülni, de amikor a végbelembe nyultak vizsgálat része volt. Megparancsolta a doktornö hogy forduljak oldalra, és máris jött nekem a gumiujjal, a másik alkalommal meg le kellett hajolni akkor is vizsgálat közben jött derült égböl a villámcsapás.A nögyógyász doktornö meg ahogy feküdtem az asztalon egyszercsak a fenekemben is turkált.  Jó erélyes volt. Anyám meg nyugtatgatott fogta a kezemet. Sosem kérdezték hogy engedem e.A tükrözésnél van idö megtagadni ha beutaló van, de ha a kórházban meglepnének vele biztos ujra levágnék egy hisztit.Még vastagbéltükrözést nem akartak soha.A gyomortükrözés sem lehet semmi.A pótmamámnak  meg azt csinálták sokszor

a reflux miatt. 

Hétfö reggel megvolt a vérvétel.Itt is lesz olyan vizsgálat, amit vidékre küldenek labrba, és hetek mulva kész. Ez a doktornö is feszegeti az egészségügyi kaparást Azt mondta hogy minél elöbb legyek túl rajta, mert a vérszegénységnek rosszat tesza bö menstruáció, és meg kellene próbálni hátha kevesebbet kell transzfuzóra járni, ha azt megcsinálták. Irt javaslatot a nögyógyászomnak is. Most keresünk majd orvost, egy pár ismerösömet megkérdezem.Csak olyan helyre szeretnék menni ahol elaltatnak hozzá, és nem tudok semmiről. Bozasztó lehet.Ha tudnám hogy kevesebbszer kapok vért, akkor csak rászedem magamat.Hátha még tudnám az idöt húzni sokáig. Ez a doktornö aazt mindta hogy a hasbaszurinak nincs értelme, jó hogy leállitották, mert egy szuri ugyis csak két napig hat, de a transzfuzióra mindig menjek idöben. Most holnap megyek majd. Egész jól voltam decmberben nem is kaptam.Igaz mostanság fáradékonyabb vagyok. Tegnap is csak feküdtem.Kérdztem a természetes dolgokról  tegnap  azt mondta hogy jól teszem. Ahogy levették a vért behivott, maghallgatta a szivemet, megtapogatta a hasamat.beszélgetett velem. Csütörtökön be kel telefonálni mert akkor lesznek kész a leletek, de egy csak három hét mulva.

Előzmény: mirtelo (359)
mirtelo Creative Commons License 2012.01.23 0 0 360

Nagyon szívesen. :)

Előzmény: msz67 (358)
mirtelo Creative Commons License 2012.01.23 0 0 359

Szia!

Le a kalappal elöted. Semmi pénzért nem egyeznék bele végbél vizsgálatba, se vastagbél tükrözésbe. Inkább injekciót választanám mint a kúpot...  

Értem csak csontvelő átültetés segíthet.

Remélem minden rendben  volt ma. Gondoltam rád. :)

Örülök hogy kedves és lelkiismeretes az orvosod. :)

Majd írdmeg hogy mit mondott.

Előzmény: msz67 (357)
msz67 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 358

Köszi a linket.Ezt a cikket pont enm olvastam, de rengeteg hasonlót igen, sok tudományost is találtam. El van mentve egy csomó cikk.

Előzmény: mirtelo (355)
msz67 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 357

A börtön nélkül is durva a fenékbe nyulkálás, nekem is nyulkáltak a kórházban mostanában, oldalra kellett fordulnom és a bugyi mellett nyult fel a doktornö, de a másik alkalommal meg be kellett hajolni és ugy néztek meg. Kislánykoromban a nögyógyász doktornö matatott a fenekemben.Végig bögtem.Szegény anyám nyugtatott fogott.A doktornö meg letolt hogy ne hisztizz. Nagyon utálom ha a fenekemben nyulkálnak.Idegessségemben a fenekem is beszükül. Semmyilen nyilásomon nem szeretem a nyulkálódzást. Emlékszem utáltam a lázmérést is, szegény anyu mindta hogy ott gyorsabb lenne, de nem engedtem anyunak már kislánykoromban sem hogy a fenekembe dugja.Gondolom amikor egész pici voltam nem kérdezték. A mandulamütétnél is rossz érzés volt amikor kupot nyomtak belém.

A növérke amikor nem örültem a kupnak, kérdezte hogy injekcióban akarom? Egyik jobb mint a másik. 

Más csontvelőját kaphatom csak mert ha a sajátomat kapnám ugyanolyan beteget kapnék vissza, csak egy idegen ember csontvelöje tud dolgozni bennem. Elmagyarázták az orvosok nekem már egy párszor .

Reggel megyek az u doktornő által elküldve vérvételre.

Az nagyoan aranyos volt amikor levette a ruhája fölül a fehér köpenyt, most csak beszélgetett velem csütörtökön. Reggel fél nyolckor a növéreknél kell jelentkezni.

mirtelo Creative Commons License 2012.01.21 0 0 356

Szia!

 Na börtönös leírásnál teljesen elborzadtam.

Porig alázó élet a cellába + megalázó vizsgálatok.....

Ezek csak még jobban rontanak az amugy is beteg pszichés embereken...

Előzmény: Taktus (354)
mirtelo Creative Commons License 2012.01.21 0 0 355

Szia!

Örülök hogy rendes körültekintő volt az orvos. Örülök hogy minden kérdésedre figyelmesen válaszolt. :). A kérdéslista szerintem nagyon jó ötlet.

A vegyszerek károsíthatják a vérképző szervet.   Kulcs mondat:Nagyon fejlet az orvostudomány,és ha nem láttak volna benne esélyt a gyógyitásomra nem ajánlanák.

Az Őssejt átültetésnél a saját egészséges őssejtjeidet kapod vissza ill van idegen sejtes őssejt átültetés. Olvasd el a linked ha van kedved...

http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valaszol/14658/hogyan_zajlik_az_ossejt-atultetes

Előzmény: msz67 (352)
Taktus Creative Commons License 2012.01.20 0 0 354

Szia!

 

Meg tudlak érteni,hogy félsz,hisz magát a transzplantációt is még több más műtét előzné meg,és hát egy műtétet is nehéz átélni és elég ijjesztő nem hogy többet.De nem szabad arra gondolni,hogy nem fog sikerülni,szövödmények lesznek,el kell ezeket a gondolatokat hessegetned.

Persze mondani könnyű pl. a kaparásra is hogy ugyan már csak rutin műtét,elég kellemetlen műtét és igen megalázó helyzetben van kaparáskor az ember,hisz intim részünket érint önmagában is,számomra semmilyen műtét nem kis rutin,vagy csip-csup ügy,főleg ha az kényes testrészünket érinti,és igen kiszolgálatott helyzetbe kerülünk.A lép eltávolítására meg semmiképp nem mondhatnánk,hogy rutin.Így teljesen meg tudlak érteni mik járhatnak a fejedbe.

 

A börtön témához  nem tudok hozzászólni én se,annyira,de ott teljes körű vizsgálat van börtönbe vonulás előtt,,meztelenül,szerintem elég megalázó,végbél vizsgálat szintén van,nincs elrejteve a végbélbe valami,teljesen körű botozás.A tv-ben szó volt róla,sok helyen heti egy alkalommal van csak fürdésre lehetőség,azt sem végezheted elkülönítve,borotválkozásra,gyantázásra lehetőség nincs,hajfestésre sem,kimenő,vagy séta idő alíg van.A wc a cellába van,mások előtt pisilj,kakilj,igen emberséges.Bőven elveszik az ember méltóságát.

Ott is sok ember beteg, csak másképp betegek,más sérült az ő életükben,lelkileg sérültek,soknak olyan élete volt,ami ide vezetett,tele fájdalommal,nélkülözéssel.,akár veréssel.Meg lehet nézni soknak milyen élete volt,honnan jött,hogyan jutott el odáig.

 

Az átültetésen gondolkodj szerintem is el,de kérdez konkréten rá az orvosra ő milyen esélyt lát,mi a teljes gyógyulás esélye.

 

Előzmény: msz67 (353)
msz67 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 353

azt mindig elfelejtik megmondani hogy mi van hogyha nem sikerül?volt már olyan is.nem  mesélnek a korai és késöi szövödményekröl a hibaszáalékról. 

msz67 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 352

Sokat én sem értek a börtönhöz, de gynomed utalt rá, hogy nem büntetötáborba visznek.Igy került ide a börtön, de valőjában fogság is, az elsö négy öt hétben a folyósóra sem lehet kimenni.

10 kor ott voltunk fél tizenkettökor fogadott a  doktornö, beszélgetés volt csak átnézte az iratokat és azt mondta mindent jól csinálnak a másik helyen,ennek sajnos tényleg az össejtátülteés a megoldása. Biztatott hogy kérdezzek mindent ami érdekel. Ilyenkor az embernek semmi nem jut eszébe, még tegnap összeirtam egy sugócédulát, mert ismerem magamat, uj orvosnál még az alapvetö adataimat sem tudom bemondani a félelemtöl. Aranyos volt leevtte a köpenyt hogy ne féljek.Amikor már  bent voltunk-kicsikoromról kérdezett,mensesröl  régi munkakörökröl, dolgoztam e bármely vegyianyagokkal kapcsolatos helyen. hogyan kezdödött a betegség. szoktam e elájulni, fürdés után viszket e a bóröm.Csak ámultam a kérdéseken.Elmondta hogy ha várólistán vagyok akkor nemzetközi regiszterből is keeshetnek nekem donort,lehet pár hónap lehet több év a várakozás,hogy nagyon fejlett az orvostudomány,és ha nem láttak volna benne esélyt a gyógyitásomra nem ajánlanák.Hogy csak részlegesen pusztitják el a régi sejteket vagy mit mondott, de hogy van kiméletes módja is és hogy nálam elég lesz az is.Erös a szervezetem szerinte, meg sem vizsgált, de a papirokat bujta. Hétfön ónáluk is levesznek vért az ujjamból is a vánámból is, szerdán megyek az ujabb transzfuzióra, de két nappal elötte látni szeretné.Szerencsére most nem nyulnak majd a torkomba.Mondtam hogy a másik helyen állandóan torokváladékot is vesznek, helyeselte mert a bacik jobban jönnek hozzám.Kérdeztem az oltásokat, azt mondta ö is hogy kell.Megmondtam hogy kaparásra küldenének, arra is helyeselt, mert vérszegénységet csinál a bö menses az elakasztást elfelejtettem megkérdezni meg felirni is elöre.A lépkivétel nem oszt nem szoroz szerinte.Nem bánnám ha az egyik procedurát megusznám legalább.Holnap reggel a szokot helyemre megyek vérvételre.Ott nem tudják hogy még egy helyre elmentem. Majd csak lesz valahogy jó lenne már egy évvel idösebbnek lenni sok kérdésre választ kapni.tulesni mindenen.

Előzmény: mirtelo (351)
mirtelo Creative Commons License 2012.01.19 0 0 351

Szia!

Remélem minen rendben volt a dokinál. Gondoltam rád. :).

Börtön témához nem tudok hozzá szólni a kettőt én nem tudom összehasonlítani és nem is szeretném.....

 

Előzmény: msz67 (350)
msz67 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 350

Huu de jól tudod mi megy ott csak nem voltál?Már megint ott kötsz ki, hogy mit csinálnak a nök?hadd csinálják, de oda csak EGÉSZSÉGES emberek kerülnek, nem infuzióznak injekcióznak, nem vesznek csontvelőt, nem kopasztanak le, nem lóg ki belólem kanül és nem reszketek az életemért.Ha jó a magaviseletem kiengednek. de tényle nem lehet a kettöt összehasonlitani, én arra irtam ha választani lehetne akkor azt választanám a két rossz közül. Holnap megyek egy másik doktornöhöz aki ennk a specialistája.Meghallgatom mit mond. 10 kor ott kell lenni. 

 

Előzmény: gynomed (349)
gynomed Creative Commons License 2012.01.16 0 0 349

ne butáskodj! A börtönben felvételkor  egy csomó vizsgálat van. Rossz esetben megmotoz belülről a parancsnoknő, visithatnál hogy mennyire fáj.Ott nem irodalmi nyelven beszélnek az emberrel...  A nők egymás között ujjaznak az sem lenne jobb neked. Amikor uj csaj érkezik a régiek beavatják. Nem lehet az egyiket a másikkal felcserélni.Ez nem választás kérdése. Rád sajnos a betegséget mérte a sors, ne akarj Te hősködni ilyen helyeken.Nagyon drukkolok neked hogy semmi probléma ne legyen nem is lesz, mert nagyon fejlett az orvostudomány. Ha börtönben lennél ott meg másfajta betegséget szednél össze, vagy a szállón összezárva.Nem lehet a kettöt mérlegre enni.

Az már haladás, hogy megpróbálsz méltósággal mindent elviselni.Minél jobban közeleg annál jobban ráhangolódsz.szeretnél majd tullenni rajta  Túl is leszel rajta és késöbb az idő meggyógyit. 

Előzmény: msz67 (347)
mirtelo Creative Commons License 2012.01.16 0 0 348

Szia!

Ha az orvos is a transzplantot ajánlja akkor mégis csak jobb lenne beleegyezni.

Várolista meg elég hosszú szerintem mert nagyon sok mindenben egyezni kell a csontvelőnek. 

Ez jó hozzá állás: "Megpróbálom majd méltósággal elviselni ami vár rám, betartok mindent amit kérnek, hátha hamar tullennék rajta."

Én elhiszem hogy nem vagy hisztis. :) csak nagyon félsz amit megértek.

Előzmény: msz67 (347)
msz67 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 347

Nem hisztizek,sokszor befele folynak a könnyeim, akkor már nagyon fáj valami ha  sirok.Megpróbálom majd méltósággal elviselni ami vár rám, betartok mindent amit kérnek, hátha hamar tullennék rajta.  Szoktatom magamat a gondolathoz hogy valószinüleg ilyen helyzetben leszek valamikor.Persze jobban örülnék helyette egy börtönnek vagy javitóintézetnek,ahol kiképzés van meg fekvőtámaszokat csináltatnak, mert ott egészséges emberek vannak, ha ott lennék majd  ehelyett akkor nem a sterilszobábban kockáztatnám z életemet. Bármilyen szigoru parancsnoknö megalázhatna naponta ha tudnám hogy a betegség helyett van.Százszor inkább az.

Voltam én régen épitőtáborban, voltam fegyelmezett közösségekben az nem lenne probléma, de ha az ember beteg hiába van kényelemben tévével internettel külön szobában. Egészségesen még az emeletes ágy a női szállón sem lenne gond.Ha választani lehetne inkább azt váasztanám ha tényleg meg lehetne uszni mindent. Igaz az oroszlánnal nem szeretnék összezárva lenni.Svábbogarakkal találkoztam már életemben az sem volt semmi.

Előzmény: gynomed (346)
gynomed Creative Commons License 2012.01.15 0 0 346

Ne félj nem golyóznál be ott lesznek a sorstársak,igaz a sterilboxban nem tudtok kommuikálni. Kapsz nyugtatót, ha ugy látják az egészségügyi dolgozók, hogy pánikolsz, hisztizel, netán szorongsz pszichiáter segitségét is igénybe veszik, kapsz olyan nyugtatót hogy fel sem veszed hol vagyNe félj hálós ágybe vagy kényszerzubbonyba nem tesznek..Nagyon lelkiismeretes dolgozók lehetnek ott egy csomó gyereknek is csinálják.Képzeld azok mit érezhetnek a szüleikkel együtt, azoknak még nem lehet megmagyarázni ha túl picik,hogy az életükről van szó. Te elég nagy cula vagy,  neked tudnod kell hogy ott semmi sem bántásiból van, néha lesz ami kellemetlen, de minden elmulik egyszer a jó is a rossz is, pár  év mulva azt is elfelejted, hogy valaha kórházban voltál, csk a papirok emlékeztetnek rá. Igaz majd az oltásokra el kell járni, a nem szeretnéd hogy a legkisebbbanális fertözés visszavigyen a kórhába vagy még rosszabb...Onnantól komolyan kell venni az orvoshozjűrűst, egész életeden át a háziorvosodnak legalább félévente meg kell vizsgálnia, le kell veni a nagyrutint, a bakteriológiát a torkodból még tiz év után is.Ha nem lesz léped, akkor fogékony leszel a fertözésre és bacilusgazda is könnyebben lehetsz.Az oltásokon és az orvosi vizsgálatokon kivül ugy élhetsz egy éven belül mint bárki más.5 évente beoltanak félévente megvizsgálnak, de dolgozni is visszamehetsz. Nagyon fejlett ma már az orvostudomány.Ne csüggedj, segitenek!Vannak sokkal félelmetesebb helyek a sterilszobánál.Nem zárnak össze oroszlánnal,nem büntetőszázadba visznek vagy börtönbe,nem kell napi száz fekvőtámaszt csinálnod. Fekszel egy nagyon tiszta szobában lesz telefon internet, és szótfogadsz az egészségügyi dolgozóknak a saját érdekedben, mert meg kell tapadni az uj csontvelőnek benned. Meg is szokott, rengetegen tlélték  ezt már.

msz67 Creative Commons License 2012.01.14 0 0 345

Megvolt a pénteki vérvétel is, a növér szólt hogy a főorvos ur is látni szeretne.Derékig le kellett vetközni, megint a hasamat tapogatta, elöjegyeznek lépmütétre,valamikor pár hónapon belól lesz. El kell menni elötte két héttel oltásra, mág valamit bent a korháztban is belémnyomnak mielött kiengednek.Megkérdeztem, hogy ezzel meguszhatom e a transzplantációt, nem uszhatom meg ha soká akarok élni, de kevesebb a kockázata , akiknek kiveszik a  lépét kevésbé löki ki az uj csontvelöt a szervezetük. Ha tudnám, hogy mindent tulélek és ujra egészséges leszek, mindent megengednék, de mindkét dolog nagyon kockázatos.A sterilszobát mindig csak a kórházban tudják biztositani. Az elsö hat hetet bent kell tölteni,ott kell megvárni hogy az uj össejt a szerezetbe beilleszkedjen. Utána félsteril környzetben kell lenni kint az osztályon és még fél évig nem lehet közösségbe menni még egy szinházi este erejéig sem. Már ketten is ajánlottak olyan helyet  ahol ellátnának fél évig meglenne a takaritás is,naponta fel kell mosni nem lehet porfogó, bemehetnék egy idösotthoba is egyágyas szobába ,egy ismerös felajánlotta, de a rokkantjáradékot oda kell adni ellátásra.Ellakhatnék ott fél évig, onnan kivinnének kocsival kontrollra. Mindenki szervezi az életemet, mindenkim nagyon aranyos, talán nem is félnék ha tudnám biztosan életben maradok a szadizás után, mert azért engedném meg majd esetleg, de még megvárom mit mond a másik doktornö akihez beprotezsáltak, egy másik ismim még egy helyen csinált protekciót. Lehet hogy még vele is elmegyek.TB kártya is elég nem kell fizetni.Igaz a 19-eiért kell adni egy tizest. A főorvos ur azt mondta ráérek eröt gyüjteni mert a várolistára kerülés után évek is eltelhetnek, de az is lehet hogy pár hónap mulva behivatnak.Emlegették már tavaly is,de én nem akartam várólistára kerülni, mos is ugy lennék vele, ha itt lenne az idö és be kell menni nem biztos hogy ilyen tárgyilagosan tudnék irni róla, lehet hogy csak bőgnék és begolyóznék.Olvasom a blogokat levelezek is egy lánnyal, de neki gyermekkorában volt.Még meglátom mit mond az uj doktornö.Hátha mégis van más megoldás. Viszem az egész paksamétát.Igaz van egy pár lelet ami a kórházban maradt. A záróim mind megvannak.

Taktus Creative Commons License 2012.01.13 0 0 344

Szia Msz67!

 

Egyet hiddj el nem vezekelsz semmiért,nem arról van szó,hogy téged bűntetnek,csak sajnos vannak akik betegségekere hajlamosak,vagy már betegen születnek,hordozzák magukban a betegségre fogékonyságot,igen persze az öröklöt génekis tehetnek róla,hajlam,életmód,immunrendszerünk erőssége és még sok más tényező is,nem tudni mért történik meg egyesekkel,de egy bíztos nem bűntetésből.Ezt el kell fogadnod.

 

Az orvosod véleményét hallgasd meg és ha ő is a transzplantációt javasolja akkor gondolkodj el rajta,ha ez által az életminőséged javulhatna akkor élni kell vele,nem szabad arra gondolni milyen mellékhatások lehetnek,minden gyógyszernek lehetnek mellékhatásai akár egészséges,akár beteg valaki,még egy iskolai oltásnak is,vagy aszpirinnak mégis többségünknél nem lett semmiféle mellékhatás ezen szereknek,így arra kell gondolnod neked sem lesz mellékhatása az adott gyógyszereknek,oltásoknak stb..

 

 

1,A sterilszobábatörténő gyógyulás csak kórházi vagy otthoni körülmények között is zajlódhatna egyébként?

-Mert ha otthoni körülmények között is meg lehetne oldani a sterilszobába való gyógyulást akkor bele kellene vágnod ha az összes orvosod ezt javasolná neked.

 

Nem szabad folyton csak a rosszra gondolni,hogy mindennek mellékhatása van és te bíztos tapasztalni is fogod,nem szabad hogy folyton ezen járjon az eszed.A túl sok negatív gondolat nem segít,sőt lelkileg is legyengít.Az oltásoknál meg arra gondolj,hogy ha ügyes egy orvos,ápoló,épp aki beadja neked,akkor az nem is szokott fájni,mindig arra gondolj inkább,hogy nem fog fájni,hogy rendben leszel.

 

Most hogy jön a hétvége,legalább most próbálj kikapcsolódni és elterelni a gondolataidat a betegségről.

Előzmény: msz67 (343)
msz67 Creative Commons License 2012.01.13 0 0 343

már néha elhittem hogy vezeklek, amikor megmondták hogy egy csomó oltás is lesz,mindig ujabb és ujabb dolgokat kell csinálni, kinomban mindig eszembejut amit az öreg nénik mondanak. egy éve csak szadiznak, meg még fognak is egy darabig. Én sem hiszek az ilyesmiben,de van hasonlóság a börtön és a sterilszoba között, bezárnak és szadiznak egyikben büntetésből a másikban segitésből, de átélni elég rossz lenne mindkettöt.Vannak rendes egészségügyiek is én is találkoztam már ilyennel, de mégis félelmetes az egész procedura.

Előzmény: gynomed (334)
msz67 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 342

Ez nagyon morbid.Épp elfelejtetni kellene szegény kicsikel, nem még a játékal is emlékeztetni.

Előzmény: gynomed (340)
msz67 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 341

Még megvárom mi lesz 19-én, meg majd megyek egy harmadikhoz is, sokkal beszélek ha mind azt mondja megyek, vagy tulélem vagy meghalok. Olvasom a bogokat, nem hiszem hogy nekem türelmem lenne ennyi mident leirni.Irják hogy nyugatókat is kaptak, meg epilepszia ellenes szert is. A görcsroham is elkaphatja az embert közben.Még nem volt epilepsziás rohamom soha.Ájulásom volt már többször. nagyon kockázatos.de ha sikerül akkor nagyon jó a vége. Holnap is megyek reggel vérvételre, majd transzfuzóra hónap végén kell menni, vagy február elején.

gynomed Creative Commons License 2012.01.12 0 0 340
mirtelo Creative Commons License 2012.01.09 0 0 339

Szia!

Én szerintem jobb lenne ha Msz megpróbálná a transzplantációt, mert így nagyobb esélye lenne a gyógyulásra a transzplantáció után is újra megkapná az össszes oltást az új immunrendszer miatt. Tudom hogy nagyon fél és meg is értem. Én is félnék de cefetül. Ha lenne olyan közösségi portál ahol tudna beszéletni transzplantáción átesett betegekkel az szerintem nagyon sokat segítene neki.

Szerintem a transzprantot egyébb betegség pl az erős menses miatt, vagy rossz fog egyébb gyulladás, nem csinálnák meg tehát előbb azokat kéne rendezni.

Előzmény: gynomed (338)
gynomed Creative Commons License 2012.01.08 0 0 338

az nem jó ha trehány a doki sajnos ilyen is elöfordulhat. Az nem hátrány ha valaki nem fél az oltástól. szegény msz-t is próbálom bátorságra nevelni, nehéz lehet most neki. Én sem félek az oltástól pár pillanat az egész,semmi az a kis szúrás.Jobb neki tulesni rajta minthogy az alapbetegsége mellé még mást is szerezzen, akkor még kockázatosabb neki a gyógyulás, ha a fele beavatkozást nem engedi.Azt a küretet is meg kell csináltatnia, mert a vérszegénységének is jót tesz,az sem túl jó ha egy hétig csöpög neki állandóan a menstruációs váladék főleg ha megtramszplantálják. Valósznüleg  kap hormonkészitményt is amitöl elmarad neki pár hónapig, a transzplantációs kórteemben nem vérezgethet. 

Előzmény: mirtelo (337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!