Keresés

Részletes keresés

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23203
Kedves Dinna75,

12 hetes terhes vagyok,most voltam hüvelyi uh.-on.Szeretnék segitséget kérni ,hogy pontosan mit is jelentenek ezek ez adatok.

BPD:21mm.
FL=8mm
NT:1,6mm


Nagyon sajnalom, de az alapszabalyokban le van fektetve, hogy sem ultrahang sem labor leleteket nem analizalunk. Az alapszabalyokat a topik legeslegelso hozzaszolasaban talalhatod meg.

Gabor
---------------------------------
Kedves Veronika76,

Íme a történetem: Tavaly nyáron volt egy missed ab-m. Azóta próbálkozunk a párommal, de sajnos nem jött még össze a baba. Több cikluson keresztül szedtem a Duphastont (igaz, nem folyamatosan) Mert állítólag a sárga test hormonom nem volt rendben. Volt (gyógyszer hatására felszívódott) és most is van egy tüszőm, (30,8mm) aminek nem sikerült megrepednie, a doktor úr azt mondta ebből már nem lehet baba, de van egy érésben lévő petesejtem. Ismét felírta a Duphastont, a 16-25. nap között kell szednem, de azt mondta, ha most sem sikerül teherbe esnem, akkor el kell menjek a meddőségi központba további vizsgálatokra. Most egy kicsit kétségbe vagyok esve (bár eddig is elég türelmetlen voltam) vajon lehet-e még babám, ez a probléma mennyire gyakori? Jobban sezerettem volna ha természetes úton fogan a gyermekem, és félek, mi lesz ha már nem is eshetek teherbe?!

Sajnos semmit nem irsz amibol valamit ki is lehetne talalni. A kerdesedre meg csak egy valasz lehet: ha nem eshetsz teherbe akkor nem lesz gyereked. De rossz a kerdes, ugyhogy rossz valasz is. A jo kerdes az lett volna, hogy "mit kellene csinalni ahhoz hogy teherbe essek".
Még mindig az informaciohiany miatt, csak altalanossagokat tudok mondani.
HA.....minden kezeles es hormon nelkul estel teherbe, es utana lett egy missed ab, akkor
nagyon javaslom, hogy keruld el az orvost egy jo egy evre, ne szedj semmit, hasznald a
peteeresjelzo palcikakat, es probalj termeszetesen teherbe esni. Ha tavaly tudtal, semmi oka
nincs annak hogy iden miert ne tudnal. Viszont ha teherbe esel, azonnal rohanj az orvoshoz
progesteron-potlasert.

Ha palcikan fel evig, palcikak nelkul egy evig nem esel teherbe, akkor erdemes visszamenni
az orvoshoz, es igen, akkor mar meddosegi szakertohoz.

Nekem ugy tunik, hogy tipikus magyar tulkezeles "aldozata" vagy. HA......mondom....minden
orvosi segitseg nelkul volt a tavalyi terhesseg.

Gabor
---------------------------------
Kedves dobsika,

6 hetes vagyok. Eléggé émelygek, szédülök, ég a gyomrom. Elevitet szedek, mást semmit. Az első UH-n szombaton voltam, még csak kis fényt lehet látni a felvételen, de két hét múlva már több is lesz az orvosom szerint.
Érdeklődnék (lehet hogy butaság, de első baba) lehet e melíroztatni/daueroltatni a hajamat állapotosan, uis. holnap megyek fodrászhoz.


Javaslom hogy nem.

Gabor
dobsika Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23202

6 hetes vagyok. Eléggé émelygek, szédülök, ég a gyomrom. Elevitet szedek, mást semmit. Az első UH-n szombaton voltam, még csak kis fényt lehet látni a felvételen, de két hét múlva már több is lesz az orvosom szerint.

 

Érdeklődnék (lehet hogy butaság,  de első baba) lehet e melíroztatni/daueroltatni  a hajamat állapotosan, uis. holnap megyek fodrászhoz.

Köszi a választ és jó éjt kívánok.

Veronika76 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23201
Kedves Gábor!
Íme a történetem: Tavaly nyáron volt egy missed ab-m. Azóta próbálkozunk a párommal, de sajnos nem jött még össze a baba. Több cikluson keresztül szedtem a Duphastont (igaz, nem folyamatosan) Mert állítólag a sárga test hormonom nem volt rendben. Volt (gyógyszer hatására felszívódott) és most is van egy tüszőm, (30,8mm) aminek nem sikerült megrepednie, a doktor úr azt mondta ebből már nem lehet baba, de van egy érésben lévő petesejtem. Ismét felírta a Duphastont, a 16-25. nap között kell szednem, de azt mondta, ha most sem sikerül teherbe esnem, akkor el kell menjek a meddőségi központba további vizsgálatokra. Most egy kicsit kétségbe vagyok esve (bár eddig is elég türelmetlen voltam) vajon lehet-e még babám, ez a probléma mennyire gyakori? Jobban sezerettem volna ha természetes úton fogan a gyermekem, és félek, mi lesz ha már nem is eshetek teherbe?!
Válaszát előre is köszönöm!
Mikolt Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23200
mit? hogy nincs gond? vagy nem ertem.
Előzmény: Dinna75 (23199)
Dinna75 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23199
Egyáltalán nem gondoltam,csak jó lett volna tudni pontosan.
Előzmény: Mikolt (23198)
Mikolt Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23198
gondolod, hogy az orvosod eltitkolta volna eloled, ha valami gond van?
Előzmény: Dinna75 (23197)
Dinna75 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23197

Kedves Mikolt!

Köszönöm a választ,most már csak azt szeretném megtudni,hogy ezek a méretek megfelelőek e a 12 hetes korhoz?

Előzmény: Mikolt (23196)
Mikolt Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23196

BPD a fejmeret

FL a combcsont

NT a tarkoredo

 

Előzmény: Dinna75 (23195)
Dinna75 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23195

Kedves Gábor!

 

12 hetes terhes vagyok,most voltam hüvelyi uh.-on.Szeretnék segitséget kérni ,hogy pontosan mit is jelentenek ezek ez adatok.

BPD:21mm.

FL=8mm

NT:1,6mm

Előre is köszönöm!

Mr Spock Creative Commons License 2007.10.29 0 0 23194
Kedves Bicho87,

Röviden: gyogyszer abbahagyás után "sikeresen" megjött a havim 33. napra, de két hétig volt, hol rendes vér, hol barnázás. Most kérdésem az lenne: honnan számitsam a ciklus első napját? Az első nap legyen a barnázás kezdete, vagy amikor a normális vér megjelent? A két időpont között egy hét van. (első okt. 3án kezdődött, utobbi okt 9én) Most várok a következő mensesre, mert akkor kezdem el a gyogyszert megint. Egy másik kérdés: ha megint elsőnek csak barnázni fogok akkor mikor kezdjem el a gyogyszert? A barnázás megjelenésekor vagy várjak "hátha" jön rendes mensi is?

A rendes verzestol szamitsd. A kovetkezonel is.

Gabor
Előzmény: Bicho87 (23192)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2007.10.29 0 0 23193
Kedves Huncutcsili,

Köszönöm az előző kérdésemre a gyors válaszát, és mégegy dolgot szeretnék megtudni. Nemcsak farfekvésesen születtem hanem ráadásul még csípőficammal is. Hála istennek még gyerekkoromban rendbejöttem. Szeretném megtudni, hogy ez sem befolyásolja a temészetes szülést?

Ahogy ANA is irta, minden attol fugg, hogy a medencedben van-e elvaltozas, es ha igen mennyi, es vajon akadalyozza-e a huvelyi szulest. Ha egyaltalan nem santitasz, nagy valoszinuseggel minden rendben van.

Gabor
-------------------------------
Kedves katakatt33,

Sokat segitettel terhessegeim soran, most mas kerdest szeretnek feltenni. 34 ev, ket gyerek, az egyik 2.5 eves a masik 8 honapos. Nem tervezunk tobb gyereket. A kisebbik lassan abbahagyja a szopizast (nincs oda erte) es sajnos latnom kell, hogy a melleim mostmar meg kisebbek mint valaha voltak. Sose rendelkeztem nagy meretekkel, sot, de nem volt problemam vele, szep formas volt no meg amugy is vekony alkat vagyok, de most...most mar az A kosar is nagy....Szval gondolkozom hogy plasztikai mutet ala vessem magam, mert lassan semmilyen ruhaban nem mutatok sehogy, hacsaknem valami bo mindent takaro alaktalan lebernyegbe nem burkolom magam. Van-e neked orvosi velemenyed tapasztalatod errol a temara? Szerinted milyen veszelyeknek teszem ki magam ezzel? Ket het mulva megyek konzultaciora egy plasztikai sebeszhez de o bizonyara igyekszik majd ezeket a veszelyeket valamelyest kicsinyiteni, szval orulnek ha toled is kaphatnek errol valamennyi infot ha nem gond.

Ezt nagyon nehez igy megmondani latatlanban. Soha nem voltam hive plasztikai muteteknek, de tudom hogy sok embernek sokat szamit hogy hogyan neznek ki. A mellnagyobbitas az artatlanabb plasztikai mutetek koze tartozik. Egyhez viszont ragaszkodjal: hasznaljanak szilikonos beultetest. Tudom, nagy port vert fel a mindenfele
allitolagos problema, de ez mind nagy kamu volt, ugyvedek hoztak letre, sok-sok milliard
dollarnyi pereskedes miatt. Kesobb tobb tanulmany kimutatta, hogy az egvilagon semmi
mindazokbol amiert pereskedtek, nem volt igaz (a penzt persze nem kell visszaadni).
A sosvizzel toltott beultetett dolgok nagyon rosszak, mert a tapintasuk majdnemhogy
visszataszito (kinezni ugyanugy neznek ki). A szilikon viszont gyakorlatlan keznek nem is erezheto hogy nem igazi. A veszelyek? Foleg fertozes persze, itt USA-ban nagyon ritka, nalatok: nem tudom. Rossz pozicio, tul nagy, tul kicsi, mindez a sebesztol fugg, hogy jol csinalja-e vagy sem. Kesobb elmozdulas, ez meg szerencse kerdese.
Nem nagy rizikos a mutet, de valamennyi van.

Gabor
----------------------------------
Kedves suttogó6,

6 hetes terhes vagyok. 3 éve született egy egészséges fiam. Idén áprilisban missed ab.
volt a 10. hétben. Pénteken pecsételő vérzés miatt utrogestant írt fel az orvosom, bár közölte életjelet nem lát.1 hét múlva vár vissza.
Kérdéseim:
Lehet-e progeszterontól elviselhetetlen hányingerem?/napi 1-2 róka látogatással/
Az orvos nem látott életjelet, akkor miért vannak meg a terhességi jelek?/minden terhesség más, a fiammal nem volt hányinger, de ez elviselhetetlen+mellfeszülés/
Bízom benne, h a baba él és marad is, viszont ha én segítem őt, miközben a természet kiválaszt és ha kell elhal, attól én még egészséges babát hozok világra?


1. Lehet, nem valoszinu (progeszterontol).
2. Egy rovid ideig megmaradhatnak a terhessegi jelek.
3. Nem egeszen ertem az "en segitem ot" kijelentest. A termeszet kivalaszt, valamennyi szazalekban, de nem 100%-ban. Mindenesetre ha a baba el, akkor semmi alapod nincs
hogy emiatt (ami most tortenik) ne legyen egeszseges.

4. Nem kerdezted ugyan: 6 hetes terhessegrol nem lehet abszolut biztosan megmondani hogy nem el. Kell varni egyket hetet, es ha 8 hetesen sincs szivhang, akkor tenyleg valoszinu hogy nem el. Hormonszintet is lehet merni, az is segit a megallapitasban.

Igazából csak az uh után leszek nyugott!

Nem volt még ultrahang? Akkor mibol gondolja az orvos hogy nem el a magzat?
Ez abszurd.

Gabor
---------------------------------------
Kedves S.Kriszta,

28 éves vagyok, tavaly júniusban született meg a kislányom, teljesen egészségesen:) A terhesség alatt semmi probléma nem volt, még egy apró megfázás sem. Jelenleg terhességem 8. hetében járok tegnap este elkezdett fájni a torkom és ma 38 fokos lázam volt. Bevettem egy fél algopyrin-t, orvosom javaslatára. Aggódom, hogy lehet-e a láztól, vagy egy enyhébb megfázástól a babának valami baja, így a terhesség elején... Szerdán megyek UH-ra, hogy minden rendben van-e, de addig még halálra izgulom magam!

Egy kis laztol es Algopyrintol nem valoszinu hogy a babanak akarmilyen baja is lenne.

Gabor
Bicho87 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 23192

Kedves Gábor!

 

Röviden: gyogyszer abbahagyás után "sikeresen" megjött a havim 33. napra, de két hétig volt, hol rendes vér, hol barnázás. Most kérdésem az lenne: honnan számitsam a ciklus első napját? Az első nap legyen a barnázás kezdete, vagy amikor a normális vér megjelent? A két időpont között egy hét van. (első okt. 3án kezdődött, utobbi okt 9én) Most várok a következő mensesre, mert akkor kezdem el a gyogyszert megint. Egy másik kérdés: ha megint elsőnek csak barnázni fogok akkor mikor kezdjem el a gyogyszert? A barnázás megjelenésekor vagy várjak "hátha" jön rendes mensi is?

Válaszod előre is köszönöm!

Mikolt Creative Commons License 2007.10.29 0 0 23191
semmi bajod nem lesz.
Előzmény: Sz.Kriszta (23189)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2007.10.29 0 0 23190
Kedves Mindenki,

Egy interju jelent meg velem a Velvet-en. Akit erdekel, ez a link:

Egyenlore a http://velvet.hu főoldalrol elerheto, kesobb amikor lekerul onnan, ez
a pontos link:

http://velvet.hu/poronty/2007/10/28/az_otthonszules_lazadas_a_gepies_tarsada/

Gabor

Ui: A Velvet meg amugyis egy jo kis weboldal, gyakran szoktam "csak ugy" latogatni, pedig nem vagyok nő :)
Sz.Kriszta Creative Commons License 2007.10.29 0 0 23189

Kedves Gábor és Segítők!

 

28 éves vagyok, tavaly júniusban született meg a kislányom, teljesen egészségesen:) A terhesség alatt semmi probléma nem volt, még egy apró megfázás sem. Jelenleg terhességem 8. hetében járok tegnap este elkezdett fájni a torkom és ma 38 fokos lázam volt. Bevettem egy fél algopyrin-t, orvosom javaslatára. Aggódom, hogy lehet-e a láztól, vagy egy enyhébb megfázástól a babának valami  baja, így a terhesség elején... Szerdán megyek UH-ra, hogy minden rendben van-e, de addig még halálra izgulom magam! Remélem megnyugtató válasszal tudtok nekem szolgálni!

 

Köszönettel

 

Kriszta

suttogó6 Creative Commons License 2007.10.28 0 0 23188
Szia!

Köszönöm a gyors választ.
Megnyugottam!
Igazából csak az uh után leszek nyugott!
Mégegyszer köszi!
Előzmény: Törölt nick (23187)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.28 0 0 23187

Szia!

 

6 hetesen nem mindig látszik életjel, betöltött 7. hét után már biztosan látszik a szívhang.

Hányinger lehet a progeszterontól! Amiatt ne aggódj, hogy a természet ellen dolgozol; ha a baba genetikailag nem életképes, akkor a progeszteron sem fogja megmenteni. A progeszteron arra jó, hogy a hormonális okok miatti vetélésnek elejét vegye.

Előzmény: suttogó6 (23186)
suttogó6 Creative Commons License 2007.10.28 0 0 23186
Kedves Gábor!Kedves Segítők!

6 hetes terhes vagyok. 3 éve született egy egészséges fiam. Idén áprilisban missed ab.
volt a 10. hétben. Pénteken pecsételő vérzés miatt utrogestant írt fel az orvosom, bár közölte életjelet nem lát.1 hét múlva vár vissza.
Kérdéseim:
Lehet-e progeszterontól elviselhetetlen hányingerem?/napi 1-2 róka látogatással/
Az orvos nem látott életjelet, akkor miért vannak meg a terhességi jelek?/minden terhesség más, a fiammal nem volt hányinger, de ez elviselhetetlen+mellfeszülés/
Bízom benne, h a baba él és marad is, viszont ha én segítem őt, miközben a természet kiválaszt és ha kell elhal, attól én még egészséges babát hozok világra?

Előre is köszönöm válaszát
Kriszta
katakatt33 Creative Commons License 2007.10.28 0 0 23185

Kedves Gabor,

 

Sokat segitettel terhessegeim soran, most mas kerdest szeretnek feltenni. 34 ev, ket gyerek, az egyik 2.5 eves a masik 8 honapos. Nem tervezunk tobb gyereket. A kisebbik lassan abbahagyja a szopizast (nincs oda erte) es sajnos latnom kell, hogy a melleim mostmar meg kisebbek mint valaha voltak. Sose rendelkeztem nagy meretekkel, sot, de nem volt problemam vele, szep formas volt no meg amugy is vekony alkat vagyok, de most...most mar az A kosar is nagy....Szval gondolkozom hogy plasztikai mutet ala vessem magam, mert lassan semmilyen ruhaban nem mutatok sehogy, hacsaknem valami bo mindent takaro alaktalan lebernyegbe nem burkolom magam. Van-e neked orvosi velemenyed tapasztalatod errol a temara? Szerinted milyen veszelyeknek teszem ki magam ezzel? Ket het mulva megyek konzultaciora egy plasztikai sebeszhez de o bizonyara igyekszik majd ezeket a veszelyeket valamelyest kicsinyiteni, szval orulnek ha toled is kaphatnek errol valamennyi infot ha nem gond.

Koszonom.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.27 0 0 23184
Ezt az orvos fogja tudni megmondani, amikor már az utolsó hetekben vagy. Nem mindegy, h mekkora a baba, nem mindegy, h a ficamod következtében - ha rendbe is jött - van-e valamilyen deformáció a medencédben.
Előzmény: Huncutcsili (23181)
Jolie Creative Commons License 2007.10.27 0 0 23183
Köszönöm a választ! Most egy kicsit megnyugodtam, jövő héten utazunk a szülőkhöz, akkor akartuk elmondani a nagy hírt, de tegnap annyira elkeseredtem, hogy már elment a kedvem az egésztől.. talán mégis elmondjuk :)
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (23180)
Mikolt Creative Commons License 2007.10.27 0 0 23182
nem.
Előzmény: Huncutcsili (23181)
Huncutcsili Creative Commons License 2007.10.27 0 0 23181

Kedves Gábor!

 

Köszönöm az előző kérdésemre a gyors válaszát, és mégegy dolgot szeretnék megtudni. Nemcsak farfekvésesen születtem hanem  ráadásul még csípőficammal is. Hála istennek még gyerekkoromban rendbejöttem. Szeretném megtudni, hogy ez sem befolyásolja a temészetes szülést?

Üdv.

 

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2007.10.26 0 0 23180
Kedves Biribon,

Egy gyors kérdésem lenne. Nyeléskor erősen torokba hasító torokfájdalomra 20hetes várandósan mit szedhetnék? Ma délután kezdtem el érezni a torkom, most estére már iszonyúan fáj... :S A páromnak egy hete kezdődött, most jön ki rajtam. (Ilyen gyorsan és ilyen erősen még nem kezdett fájni a torkom...)

Ugy hangzik mintha torok vagy mandulagyulladasod lenne. Kell antibiotikum. Hamar.

Gabor
-------------------------------------
Kedves octopussy,

41 éves múltam, két gyerekem született, mindkettö huszonéves koromban. Komolyabb betegségem ( magasvérnyomás , cukorbetegség stb ) nincs. Abortuszom sem volt.

Szerinted ha én védekezés nélkül élek nemi életet , milyne valószinüséggel számitsak arra, hogy teherbe esem ? Te orvosilag mennyire tartanál kockázatosnak még egy szülést ilyen életkorban , 15 évvel azután, hogy utoljára szültem ? Azonnal rizikós veszélyezetett terhesnek tekintenél vagy akár ugyanolyan problémamentes is lehet egy ilyen késői terhesség, mint a korábbiak ?

Tudom, hogy nem vagy jós, de biztos van tapasztalatod 40 feletti nők terhességének és szülésének vezetésében. Felelőtlenségnek tartod , inkább kerüljem el?


1. A terhesseg esely 41 eves korban vedekezes nelkul? Valamivel alacsonyabb mint 21 eves korban, de nem elegge ahhoz, hogy ne hasznalj fogamzasgatlast, ha nem akarsz teherbe esni. Elso felesegem edesanyja, 54 eves koraban, valami 8 evvel az allitolagos klimax utan esett teherbe. Az en itt jolismert szolasom: amig van mehed, (mukodo) petefeszked es elsz szexualis eletet, a terhesseg lehetseges.

2. Ha van ket gyereked, igen, felelotlensegnek tartanam, ha "csak ugy" hagynad magad teherbe esni. Persze, lehet minden problem nelkul kihordani, lehet egeszseges normalis gyereket szulni, csak a valoszinusege a problemaknak joval magasabb mint amikor huszoneves voltal. Ugyan manapsag nepszeru a kesoi terhesseg, de nem ajanlom, "csak ugy"-bol. Ha nem lenne gyereked, az mas lenne, ha uj ferjed lenne es ragaszkodna a sajat gyerekehez az mas lenne, de "csak ugy" nem igazolja a rizikokat.

Gabor
Ui: ez csak az en velemenyem, na dehat azt kerdezted
-----------------------------------------------
Kedves zizzsik,

Tablazat elment.

Gabor
---------------------------------------
Kedves flopi kukac,

A nőgyógyászom gyógyszerhiány(?) miatt Gracial (0,025 mg dezogesztrel, 0,04 mg etinilösztradiol --- 0,125 mg dezogesztrel) helyett Triodena (0,03 mg etinilösztradiol, 0,05 mg gesztodén --- 0,04 mg etinilösztradiol, 0,07 mg gesztodén --- 0,03 mg etinilösztradiol, 0,10 mg gesztodén) fogamzásgátlót írt fel.

Múlt hét vasárnap (21én) szedtem be az utolsó szemet, az új levelet most vasárnap (28án) kellene megkezdenem.
A Triodena szedését mikor kell megkezdenem? A gyógyszerváltással kapcsolatban mire kell figyelnem? Várhatóak valamilyen "mellékhatások" (köztivérzés, pattanások, fejfájás ...)? Az első szemtől teljes védelmet nyújt az új tabletta is?


Folytasd tovabb az ujjal, mintha mi sem tortent volna (mintha ugyazt szedned tovabb)
Ugyan a Triodena egy egeszen picit magasabb dozisu, igazi valtozast nemigen lehet elvarni.
A vedettseg is pontosan ugyanaz (tehat ha csak folytatod, rogton, illetve tovabbra is vedett vagy).

Gabor
-------------------------------------
Kedves Jolie,

12 hetes terhes vagyok, ma voltam a 2. ultrahangvizsgálaton. Sajnos a vizsgálat eredménye nem túl megnyugtató. A babával úgy tünik minden rendben, a tarkóredő csak 1,1 mm, aktívan mozog és korának megfelelő méretű, de 2 problémára fény derült, nem is tudom, melyik aggaszt jobban:

1. a méhlepény a mellső falon tapad, mélyen, széli része fedi a belső méhszájat (placenta praevia)
2. mellső fali intramuralis 24,5 mm myomagöb. A baba körül az üreg nekem nagyon keskenynek tünt, 2 oldalán felfele kanyarodó keskeny virslihez hasonlít, lehet nem lesz elég helye a myoma miatt?
legközelebb 16. héten megyek vizsgálatra, de a következő UH csak a 18. héten lesz, az orvosom szerint, nem ajánlatos a gyakori UH..
azt mondta feküdnöm sem kell, az nem segít a problámán (az elől tapadó lepényen)


1. Ha csak a szeli resze fedi a mehszajat, akkor az el fog onnan noni. Ne aggodj, ebbol nagyon ritkan van csak
igazi problema. Mindenesetre addig is nagyon ovatosan szexeljetek, parodnak jobb nem melyen behatolni.
Ha kibirjatok, még ennel is jobb addig szunetelni amig az orvos nem jelzi hogy "elnőtt onnan".

2. 24 mm-es myoma, ha nem kozvetlenul a mehnyalkahartya alatt van, pont ott ahol a zsak, nem lesz utba, nem fog problemat okozni.

A fekves tenyleg nem segit ebben az esetben.

Gabor
Jolie Creative Commons License 2007.10.26 0 0 23179

Kedves Gábor és Mikolt!

 

12 hetes terhes vagyok, ma voltam a 2. ultrahangvizsgálaton. Sajnos a vizsgálat eredménye nem túl megnyugtató. A babával úgy tünik minden rendben, a tarkóredő csak 1,1 mm, aktívan mozog és korának megfelelő méretű, de 2 problémára fény derült, nem is tudom, melyik aggaszt jobban:

 

1. a méhlepény a mellső falon tapad, mélyen, széli része fedi a belső méhszájat (placenta praevia)

2. mellső fali intramuralis 24,5 mm myomagöb. A baba körül az üreg nekem nagyon keskenynek tünt, 2 oldalán felfele kanyarodó keskeny virslihez hasonlít, lehet nem lesz elég helye a myoma miatt?

 

legközelebb 16. héten megyek vizsgálatra, de a következő UH csak a 18. héten lesz, az orvosom szerint, nem ajánlatos a gyakori UH..

azt mondta feküdnöm sem kell, az nem segít a problámán (az elől tapadó lepényen)

 

előre is köszönöm

üdv, Jolie

Mikolt Creative Commons License 2007.10.26 0 0 23178

1. olvasd el a fogamzasgatlod tajekoztatojat annal az esetnel, ha masik gyogyszerrol allsz at.

 

2. azon kivul, hogy ne felejtsd el bevenni, nem kell figyelned semmire.

 

3. ez majd nalad egyenileg elvalik.

 

4. elvileg igen. gyakorlatilag ha 1000%-ra mesz, varsz egy hetet.

Előzmény: flopi_kukac (23177)
flopi_kukac Creative Commons License 2007.10.26 0 0 23177
Kedves Gábor és Segítők!

A nőgyógyászom gyógyszerhiány(?) miatt Gracial (0,025 mg dezogesztrel, 0,04 mg etinilösztradiol --- 0,125 mg dezogesztrel) helyett Triodena (0,03 mg etinilösztradiol, 0,05 mg gesztodén --- 0,04 mg etinilösztradiol, 0,07 mg gesztodén --- 0,03 mg etinilösztradiol, 0,10 mg gesztodén) fogamzásgátlót írt fel.

Múlt hét vasárnap (21én) szedtem be az utolsó szemet, az új levelet most vasárnap (28án) kellene megkezdenem.
A Triodena szedését mikor kell megkezdenem? A gyógyszerváltással kapcsolatban mire kell figyelnem? Várhatóak valamilyen "mellékhatások" (köztivérzés, pattanások, fejfájás ...)? Az első szemtől teljes védelmet nyújt az új tabletta is?

Üdv: FLo
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.26 0 0 23175
Gábor!

Szeretnék kérni egy táblázatot a zsizzsik@yahoo.com-ra. Az utolsó mens. első napja: szptember 19.
Mikolt Creative Commons License 2007.10.26 0 0 23174

dontsd el, hogy akarsz gyereket, vagy sem. ha akarsz, akkor kezdjel ra "edzeni". sport, egeszsegesebb eletmod, no dohanyzas, no pia, terhesvitaminokat kezdjel el szedni.

 

maga a szules a kondiciodtol fugg. a szovodmenyek eselye 35 eves kor felett no, es ugyaninnentol nehezedik a teherbeeses. de ez csak statisztika. nem lehet tudni, hogy a te konkret esetedben mi lesz. mindenesetre nem ritkak a 41 evesen szulok.

 

legjobb, ha a partnereddel beszeled meg, hogy vallaljatok-e.

Előzmény: octopussy (23173)
octopussy Creative Commons License 2007.10.26 0 0 23173
Kedves Gábor !

Elnézést, ha nagyon hülye a kérdésem.

41 éves múltam, két gyerekem született, mindkettö huszonéves koromban. Komolyabb betegségem ( magasvérnyomás , cukorbetegség stb ) nincs. Abortuszom sem volt.

Szerinted ha én védekezés nélkül élek nemi életet , milyne valószinüséggel számitsak arra, hogy teherbe esem ? Te orvosilag mennyire tartanál kockázatosnak még egy szülést ilyen életkorban , 15 évvel azután, hogy utoljára szültem ? Azonnal rizikós veszélyezetett terhesnek tekintenél vagy akár ugyanolyan problémamentes is lehet egy ilyen késői terhesség, mint a korábbiak ?

Tudom, hogy nem vagy jós, de biztos van tapasztalatod 40 feletti nők terhességének és szülésének vezetésében. Felelőtlenségnek tartod , inkább kerüljem el?


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!