Keresés

Részletes keresés

f.andi83 Creative Commons License 2012.11.14 0 0 4641

Kedves Elvira!

 

Én is végbélrepedésre gondolok, bár nem tudom milyen az, még nem volt eddig ilyen gondom. Másik gondolatom a belső aranyér. Ma reggel érdekes módon minden rendben volt a WC-n. Lehet butaság, de az is lehet, hogy olaj hiányzott a beleimből :), mert este ettem pörkölt mogyorót, és a széklet reggel minden rossz jel nélkül kicsúszott.

29 éves vagyok egyébként, és az általád vélt ötletet köszönöm, de nem gondolom, hogy majdnem 4 évvel a műtét után jelentkezne fistula.

A tanácskérő levelemben lehet nem jól fogalmaztam, eszem ágában sincs diétázni, bele is halnék az éhezésbe:) Rendesen étkezem, a leírtakat pedig a széklet lágyítása miatt eszem pluszban, több-kevesebb sikerrel.

Mégegyszer köszönöm ötleted, várok a Doktor úr hozzászólására is!

Szép napot!

 

Előzmény: szilasielvira (4640)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.13 0 0 4640

Szerintem ez felrepedés,de reméljük a Doktor úr jobbat mond...Nekem a családban volt pont így,ahogy leírtad..Mert..azzal magyarázzák,hogy a műtét után kötőszövetes heg marad vissza,ami ugyan nem tágul annyira mint kellene,így az könnyebben sérülhet...Engem is mindenki ettől félt..Nem tudom hány éves vagy,de talán ez nem is korfüggő,de a végbél daganata is jár vérzéssel,de reméljük nálad nem ez van..Ezt csak a könyvben írják...A tesómnak a berepedés,vagy másnéven fistulája lett a műtét után..Ezt a diéta dolgot meg szerintem mindenki túl lihegi...Nekem legalább is tele a cipőm vele..Én már ettem hosszú távon így is,meg úgy is...És valahogy mindig egyforma a hatás..Így én azért nem diétázom,mert nincs értelme..Nekem ugyanilyen a széklet így is,úgy is..remélem azért más tudja mire reagál a szervezete,mert nekem ez nem olyan könnyű...Nekem ételféleségre semmire,csak speciális hashajtóra...Így ez nehéz...De a doktor úr majd biztosan tudja...

Előzmény: f.andi83 (4638)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.13 0 0 4639

Köszi,aranyos vagy:))))Hát,a tapasztalat..aki nem hízékony,az egyen bőlével..de én:((((Tavasszal adtam le 25kg-t,abból 4-5-öt csíptem mára vissza,emiatt a műtét miatt főleg...Még nem birok nagyon melózni/masszőr vagyok/ma kezdtem,és iszonyú gáz volt..De csináltam,mert ennyi idő után mostmár kella pénz,nem lehet pénz nélkül lenni..Holnap megyek kontrollra,és megkeresem most nem a betegjogi képviselőt,mert az csúnyán lerázott,hanem az osztályvezetőhöz is kérek időpontot..Viszem a képet,főleg van egy,a kedvencem,ahol iszonyúan látszik hogy totál be van varrva a végbelem:))))Na ez akkor nem volt egyáltalán mulatságos,de az orvos fejére kiváncsi leszek..meg amiket rám hordott az ex orvosom azon a bizonyos hétfői,és másik műtétes napom reggelén,miszerint én "szét fosattattam a a seggem",és "nyúkáltam bele glicerines kúpokkal",ő hogyan csinálta volna a helyemben egy bevarrt fenékkel????na ha ezt megválaszolja nekem az osztályvezető előtt,akkor,oké...Ezt azért még nem hagyom ki..pusz,és jó éjt mindenkinek!

Előzmény: tristen (4636)
f.andi83 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 4638

Megpróbálom ismét! :)

 

Kedves sorstársak!

Tisztelt Doktor úr!

 

2009. februárjában műtöttek külső -és belső aranyérrel. Azóta évente 2-3 alkalommal fordult elő, hogy valamiért keményebb volt a székletem, ekkor égető, bizsergő érzést éreztem, de azonnali tusolás, és minimális Nivea krém kivülre megoldotta a problémát.

Azonban már 2 hete valami nem oké. Minden reggel az első alkalommal kemény az eleje, ami minimális vérzéssel is jár (ez aggaszt a legjobban)!

Az étkezésem tartalmaz minden nap levest, naponta 2* 100%-os gyümölcslé mellé 2 liter vizet iszom, 2 hete minden este Danone Activia+Korpovit keksz+1 pohár tej.

Valamennyire stresszesebb az élet mostanában, de semmivel sem rosszabb, mint amikor minden rendben van odalent.

 

Kérem, akinek van ötlete, saját tapasztalata, hogy mivel tudnám visszaállítani a jobb helyzetet, segítsen nekem.

 

Köszönöm!

 

 

Előzmény: f.andi83 (4637)
f.andi83 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 4637

Sziasztok!

 

Valamiért nem jelent meg a levelem. Vajon miért?

tristen Creative Commons License 2012.11.12 0 0 4636

Szia!

 

Nagyon jó tanácsokat adsz most is. Várjuk a további beszámolóidat.

 

Gyors gyógyulást, nagyon jó egészséget kívánok!

 

üdv. : )

 

Előzmény: szilasielvira (4635)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.11 0 0 4635

Oké,majd írom a fejleményeket..Kedden kontroll..Még a tanulsághoz tartozik,a jó orvosom mondta,hogy egyek ám rendesen/tudja hogy mindig fogyózom/mert hogy mennél többször lesz széklet,annál jobban gyógyul,és esnek ki a varratok..Tehát ez nem a diéta időszaka..És lám igaza volt..Mert alap esetben a WC látványa siralmas szokott lenni,és minnél jobban félsz tőle,nem eszel,nincs széklet,annál nehezebb lesz a székelés,meg bekeményedik nagyon,és akkor jön a berepedés,és a széklet szó szerinti megszülése....Enni ettem,és míg más fogy,én 4kilót sikerrel felcsíptem:)))Evés,evés,/mindent/és a Tisasen forte,minden nap reggeli székelés..Most úgy fogom visszaállítani a rendes életemet,hogy csökkentem az evést,és 2naponta lesz Tisasen,meg széklet..Mert az orvos azt mondta,hogy csak akkor tudunk üríteni,ha van bevétel:)))És milyen igaza volt...

Előzmény: tristen (4634)
tristen Creative Commons License 2012.11.11 0 0 4634

Szia!

 

Én is hasonló szépet kívánok még a fennmaradó vasárnapi estére. Amennyiben kedvet érzel a további "naplóírásra", tedd meg, mert mi kíváncsiak vagyunk. :)

 

Kitartás!

Előzmény: szilasielvira (4633)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.11 0 0 4633

Igen!Segítünk ha tudunk!

Szépen alakul a fenék téma,de a "fityegő"nekem is megjelent..Volt itt egy úriember akivel itt sokat beszélgettem,de eltünt,és ő mesélte...Ez egy nagyon pici valami,és zavaró nem csak esztétikailag..Nehezebben takarítható a végbélnyílás környéke emiatt..Láttam én az elejétől fogva hogy ott van,és hogy miatt is van ez..a varratok ahogy estek ki,úgy a sebszélek nemegyenletesen gyógyultak..A Tisasen forte nekem bevált..Este 1 tbl,és reggel Wc.Van hogy kétszer is kell egy fél órán belül,és így erre rá kell szánni az időt:)))Volt hogy elindultam,és vissza kellett fordulni emiatt.:))Az ülés is egyre biztosabb,a rekord a fodrász,és a műkörmös voltak,de ki lehet bírni mostmár..Amúgy szép lett a fenekem,jobban néz ki mint előtte,csak nem tudok még mindig neki örülni..Talán később..Még mindig nem merem papirral törölgetni,csak bide,meg zuhany..A házas élet se egyszerű...Fejben nem raktam még ezt rendbe,meg is fogok keresni emiatt szakembert,mert nem nagyon tudok túllendülni dolgokon..Azért jó volt itt lenni veletek,és megosztani a történetet..Olyan volt ez nekem mint egy napló írás:)))Szép,napsütéses,szorulástól mentes hétvégét kívánok Nektek!!!!:))

Előzmény: tristen (4631)
thomas_the_tank Creative Commons License 2012.11.10 0 0 4632

Tisztelt Bánfalvi Doktor Úr!

 

Érdeklődnék, hogy _HA_ műtét szükséges (nyilván ez csak vizsgálat utána derül ki), azt Ön hol szokta végezni? Azért érdeklődöm, mert szeretnék elmenni egy vizsgálatra valahová, de mivel budapesti vagyok ezért olyan helyre mennék, ahol a kezelés/műtét nagyságától függetlenül mindent helyben el tudnak végezni.

Előzmény: Bánfalvi Péter (4572)
tristen Creative Commons License 2012.11.09 0 0 4631

Sziasztok!

 

Akinek kérdése van, tegye fel bátran! Segítünk, akár így akár úgy!

 

Mindekinek nagyon jó egészséget kívánok!

 

üdv.

 

tristen Creative Commons License 2012.11.08 0 0 4630

Szia!

 

Szerintem most már minden rendben lesz, majd meglátod.

 

Úgy gondolom lassan visszatérhesz a régi kerékvágásba, szívből kívánom, hogy így legyen.

 

Kitartás!

Előzmény: szilasielvira (4629)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.07 0 0 4629

Hát azt...A munkából amiért kiestem, kis híjján vitték majdnem a házam..Az orvos befogadott volna????Meg ez a fájdalom ez tényleg nem volt semmi..A hamarosan remélem tényleg egyre jobb lesz..Szeretnék már kicsit sportolni is,hiányzik a mozgás..Csak azt nem tudom hogy miért van a betegjogi képviselő..Pszichológust is meg kell hogy keressek,mert a házas életemben is zavar keletkezett,meg magamat marcangolom hogy 2 lábon mentem oda,és hordágyon kerültem haza..Nem kívánom senkinek,az már fix...

Előzmény: tristen (4628)
tristen Creative Commons License 2012.11.07 0 0 4628

Szia!

 

Hát ez nem jó hír és valóban egy orvosra bizonyítani, hogy vétkes elég nehéz.

 

De azért vígasztaljon az, hogy meggyógyulsz hamarosan... Bár ezt nehéz csak úgy elfogadni, mert az ember valóban elégtételt szeretne a sok szenvedésért...

 

üdv.

Előzmény: szilasielvira (4627)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.06 0 0 4627

Köszönöm,aranyos vagy!Mindenki ezzel a 6 héttel jön..Ma voltam a betegjogi képviselőnél,és ahogy elmesélte,az a lényeg hogy semmi..Nem lehet széllel szemben pisilni,ez a lényege..Azt mondta hogy levelet kell a megyei Tiszti főorvosi szolgálathoz küldeni,azok vizsgálódnak,és ha az orvostESETLEG bűnösnek tartják bármiben is,akkor a kórház igazgatónak átadják az ügyet,és ő dönt..na ekkor ment el a kedvem mindentől,de nagyon..

Előzmény: tristen (4624)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.06 0 0 4626

Én is kérdezhetném...Elég nagy munkát fektetek abba bele hogy itt rendes,és hiteles beszámolót kapjatok első kézből,ne járjon senki úgy ahogy én..Mert sajnos a tájékozatlanság nagyon rossz dolgokhoz vezethet..És akkor kapom a zuhanyt..mindegy...Sokat keresgettem a neten mindent ami ezzel kapcsolatos,és sehol semmi hasznosat nem találtam..De ennek már nyoma lesz,és sokaknak remélem a jószándék,és a jó tanács jön majd le,és nem kötnek a helyesírásba,és a stílusba..Ennyi,és semmi több..De ha látom hogy nem tetszenek a beszámolóim több mindenkinek,akkor törlöm a regimet,aztán majd mindenki ki kínlódja valahogy magának..Szépe estét!

Előzmény: monica2 (4625)
monica2 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 4625

Miért kell itt veszekedni?

tristen Creative Commons License 2012.11.06 0 0 4624

Szia!

 

Mielőbb gyógyulj meg!!!!!!!!!!!!!!

 

Kitartás! Szerintem is egy kemény hónap még, de ezután már sokkal, de sokkal jobb lesz. És hónapról hónapra jobban leszel, hiszen ez nem lehet másképpen. Most már beindultak az öngyógyító folyamatok, ez kétségtelen... A fájdalom elviselése egyébként tényleg nagyon rossz lehet, de hidd el, ha ezen túl leszel, bármit el tudsz majd viselni, fel sem fogod venni. Persze ezzel nem azt kívánom, hogy legyen részed bármilyen más fájdalomban is, csak hát edzett leszel..

 

Kitartás!

Előzmény: szilasielvira (4623)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4623

De nem "offolom"a fórumot,nehogy már miattam essen szét,ha nem jó,akkor osszátok az észt nélkülem..Én nem írok többet,és ha tovább veszekszik itt valaki is velem,törlöm a regisztrációmat..Nemnveszekedni vagyok itt,hanem tapasztalatot megosztani rossz szándék nélkül..És igen is,beleroppantam ebbe a műtétbe több téren,és nem szégyenlem..Szégyelje majd magát az orvos az etikai bizottság,és a kamara előtt,meg még egy csomó helyen ahol feleni fog..Holnap ott kezdem a napom....Ez a minimum..Igaz még ülni nem tudok,sem vezetni emiatt,a Wc továbbra is probléma,mert a hashajtó nagyon hajt,a lazító meg nem lazítja csak a bélszakasz felső végét..A kijáratba hol bent reked,hol nem,de inkább bent sajnos..Ezzel küzdöm,és nagyon rossz,mert nem tágulok..De a jó orvosom szrint minimum fél év..A fájdalom hullámzó..Az idő változást nem szereti,és olyankor éjszakázom is..fájdalom csillapító nincs,meg nem is lesz..Minek,már semmi nem hat...Köszönöm hogy meghallgattatok,és ma lennék az első műtét után 1hónapos,amúgy meg szombaton leszek 4 hetes,és megyek  dolgozni a jövő hét hétfőn,de már most is sok a tenni való,hiszen 1hónapig a külvilág megszünt létezni..Csak a Wc,és a fájdalom volt....Jó éjt!

Előzmény: szilasielvira (4622)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4622

Remélem is,hogy átesel te majom,mert fogalmad sincs min mentem keresztül...És még mindig azt mondom,ha te a stílusra figyelsz,meg a helyesírásra,meg a fonetikára,meg a grafológiára,meg soroljam még???/amit kihangsúlyozol/ egy ilyen helyzetben mint én,akkor ÖN! Kedves mi a jó büdös fenét keres itt a hülye beszólásaival????Mindegy minek nevezel,annak nevezel aminek csak szertnél édes..Viszont a szemed mélyébe ha belenéznék,látnád azt a testi-lelki-anyagi terrort amit rajtam végeztek el,veled ellentétben...Holnap kezdem a pert a kórházzal.mert csak olyan emberek vannak az országban  lassan mint Ön,és a kedves kibaszott orvosom.....U.i,vagy p.s.?Milyen nyelven kéri suttyókám?????hagyj békén,és foglalkozzon a saját végbélnyílásoddal,ne az enyémmel...az enyémmel van aki már foglalkozik,de a tiedre még lehet szükség hogy foglalkozzanak..És igen,képzeld el,ha egy ilyen procedúrán átmész/amit még mindig remélek,és kicsit letörik a szarvad Mr/,akkor lehet hogy neked is szak pszichológus,és pszichiáter is kelleni fog...Főleg meg ha az anyagi helyzeted 1 -2 nap lebetegedést enged,mint amit nekem ígértek,és több hónap,több műtét lett belőle..Úgyhogy vedd visszább a hangnemet,mert annyira nem méltattalak hogy vissza olvassalak,mert egy nagyon gyenge karakternek,és sz@r embernek ítéltelek meg az első írásod alapján amit felém idéztél...na csá,és remélem neked kellemesebbek az éjszakáid továbbra is mint az enyémek..ha igen,akkor arra nagyon büszke légy nagytudású!!!!!

Előzmény: lostyouth (4618)
tristen Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4621

Sziasztok!

 

Azért ne álljon le a fórum, tessék csak beszélgetni egymással. Hiszen ezért van.. :)

 

Nagyon jó egészséget valamint a betegségből tartós gyógyulást kívánok Nektek!

 

üdv.

tristen Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4620

:-)

Előzmény: monica2 (4619)
monica2 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4619

:)

lostyouth Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4618

szilasielvira!

Te aztán súlyos eset vagy!!! Nem, nem sebészetileg!

 

Többeikre való tekintettel nem offolnám szét a fórumot, nem reagálok a sértegetéseidre.

 

Viszont!

Egy dolog mellett nem tudok elmenni szó nélkül:

 

szilasielvira írta:

"Remélem egyszer a töredékén átesel mint én..."

 

Ilyet kívánsz valakinek egy EÜ-fórumon???

Döbbenetes...

 

 

üdv:

- egy suttyó

Előzmény: szilasielvira (4613)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4617

Így ahogy mondod..Sőt rosszabb...számon sincs tartva,csak aki ettől sokkal súlyosabb/kizáródás,thrombotizálás miatt/esetek miatt jelentkezi bizonyos ambullnaciákon...De hányan bannak aki még a 4.stádiumban sem jelentkeznek sehol...

Előzmény: tristen (4616)
tristen Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4616

Sziasztok!

 

Most olvasom, hogy alapvetően az aranyér nem fáj, a köztudattal ellentétben. Mármint az 1-es és 2-es fokozatú aranyér.. 

 

Elgondolkodtató!

 

KITARTÁS!

 

üdv.

szilasielvira Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4615

A helyesírási hibákat nem lehet javítani,kár érte..Látom mindig hol a hiba,de ha valaki ezért jön ide és ezt nézi,akkor azzal meg tényleg baj  van..Soha nem olvastam még vissza egy megírt levelemet sem,de nem gondoltam hogy egy ilyen helyeken helyesírási hibákat,meg stílust vizsgálnak,meg egy kis grafológiát,meg stb...Én nem veszekedni vagyok itt,hanem megosztani a tapasztalatomat,vagy akinek van van haszálható ötlete,atól meg várom..De NEM tűröm hogy kekeckedjenek velem direktbe..Nem érdemlem,mert nagy munkám van benne hogy itt jótékonyságból osztom az észt..Én ha műtét előtt lennék,megköszönném,és nem fikázódnék,mert nagyon csúnya dolog... De nem az a lényeg hogy mit írnak,hanem hogy KI is írta,és mindig ehhez tartom magam..Könnyű itt nick nevek alá rejtőzködve piszkálni a másikat..Nem???

szilasielvira Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4614

Ja,és nem a neked fajtáknak írtam a beszámolókat,és remélem le szállsz rólam...Mert ha egy ilyen fórumon a helyesírást nézik,miközben csempét vakarok 2 székelés közben,az már igen gáz...De ha neked ennyire jó,mi a frásztkeresel itt édes???,Zavaros,mert két intenzív kínkeserves fosás között írtam,amitől zavaros...Elmégy re a jó büdös.....tudod hová....

Előzmény: lostyouth (4601)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4613

Gyorsan írtam,és sokadjára mert mindig el szállt..Én nem vagyok zavaros,és teszek a véleményedre!!!!!!!!!!!!!Akinek át akart menni,annak átment...Te ne köszönj nekem semmit te suttyó...Hagyj engem békén,van elég bajom nélküled is te kis fura ember,Az intelligencia hányadosom nem engedi hogy válaszoljak a normálatlan kérdéseidre..Volt hogy csempe levakarás közben írtam te kis kis fura..Honnan is tudnád te???Remélem egyszer a töredékén átesel mint én...DE! Ne reagálj,mert nem érdekelsz!!!!!Szervusz

Előzmény: lostyouth (4601)
szilasielvira Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4612

Semmiképpen nem...A második orvos mindenért kárpótolt,és nem reklám..Viszont a szarfajta ellen kedden indul az eljárás...Aki másodjára műtöttaz egy angyal mindentekintetben...Egyrészt megmentette az életem,másrészt meg bizalommal lehetek bármikor iránta..VISZONT!!!!!!Minden le van írva az esetemrőll..Húlyeségeket ne kérdezzetek már,mert úgysem válaszolok...Lásd akinek előttem válaszoltam,aki azt kérdi,hogy Debrecenben nincsenek is jó orvosok????Hát mit tudom én..Aki elcseszett azt tudom,meg az ellenkező féle fajta orvost is...Akkor miért érdeza kedvesem vissza????Utoljára válaszoltam hülyeségekre,kedves fórumozók!!!!!Olvass,és látsz,majd ezután kérdezz,és köszönöm!

Előzmény: lostyouth (4594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!