Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FügeGLX Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4874
P20-ról jut eszembe, hogy mentem a Kiscseráéval, meg az öreg T5-ösével ha nem jól mondtam majd kijavítanak, kihagyhatatlan élmény volté s szégyellem magam, hogy ilyen öregen kellett először Pannóniára ülnöm, amúgy ha valaki tud t5-öst ami működik és jó állapotú az érdekelne, a hosszú löket nagyobb hatással volt rám mint a pörgős!
Előzmény: pléhúsz (4872)
endrebá Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4873
Naaaaagy szerencséd, hogy tudod vidáman is venni a történelem oldalbarúgásait...
Amúgy gratulálok a nejed harcképességéhez, azt viszont sajnálom, hogy nem tudtam felelősséggel jelentkezni a társasutazásodra... alig látszom ki a kertben növekvő fűből, és az erdőszakkör is bejelentkezett... és ez nem is látszik egyszerűsödni.
...szóval cirkon... lenne nééked nemulass, ha internetképes lenne valamelyik (bármelyik) közhírré tett idős hölgy...

:-)))
Előzmény: pléhúsz (4872)
pléhúsz Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4872

Obivánkenobi lett. A társam indulás előtt 2 nappal lemondta. Ekkor én fapadossal probálkoztam elrepülni. Az őrmesterem (saját feleség) amikor ezt megtudta, lett olyan skandallum, hogy le a kalappal. Családi kirándulni évek óta nem vagyok hajlandó repülővel, most meg a dutráért igen? Szóval összegezve a feltárt dokumentumokat, maradtam otthon. Repülni igazából utálok, pedik húszévesen még péhúszast is faragtam, hogy sárkány repülünk.

Azóta csak anyám és néhány idős hölgy az utcánkból érintett a légi utazásban, de ők többnyire cirkon.

Előzmény: endrebá (4870)
pléhúsz Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4871

Szia!

 

A hidraulikatömb bal oldalán kezdődik a szívóág. Ha ott kicsavarsz egy 7-8 cm hosszú 32-36-os négylapfejű anyát, azon belül van egy csőszűrő. Ha van, küldenél egy képet róla?

 

Üdv, plé

Előzmény: Marky1013 (4804)
endrebá Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4870
Egy ígért orrjelvényeddel tartozom még, úgyhogy nem teljesen elfogulatlan a dícséretem... :-)))
..és a tervezett naggyonmesszi kirándulásodról mi hír...?
Előzmény: pléhúsz (4869)
pléhúsz Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4869
Elfogultságod szívesen olvasom. Van ám azért neki maszkja is, meg motorházteteje is.
Előzmény: endrebá (4866)
pléhúsz Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4868

Ne viccelj, örülök, ha írsz. Ha dutra familinek érzed magad, nem emlékszem hogy valaki is igényelte volna a magázódást, de nekem jó úgy, ki ahogyan érzi.

A Zetort itt egyáltalán nem írjuk kis betűvel. Nekem is most a gazdaság főcsapását egy Zetor motoros UE-28 végzi. A nagyágyúk majd mindegyikének van Zetorja, Vili, Barta, Lévay, stb.

A hasonlóság azért van, mert a cseh és magyarba is NDK szűrő van. A KGST leosztásban ők csinálták a szivattyút is.

Előzmény: vmickey75 (4863)
pléhúsz Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4867

Kedves Nagybali!

 

Válaszom, szept. 27.-én újra vezethetsz steyr-dutrát, ha minden sikerül. Szép emlékek ezek.

Sajnos nincs felújítás, csak üzembe helyezés. Indulnék vele gályázni, erre egyre jobban szétszedem. Főleg a hidraulikába vagyok belemélyülve. Van már eredeti szivattyúm, Barta Attila szerezte. Műhelykönyvet Tóth Attila küldött. Nagyon sok tanácsot kaptam Elek Jánostól, szóval a dutra család működik, önzetlenül. 

Nézem a bosch hidraulika puttonyát és nincs szűrés rajta? Ezért szétkaptam egy 28-as hidraulika szűrőt meg egy 90-es szervó szűrőt, hogy ráhebrigáljam. Csak az eredeti cső elvágásával lehetett volna, ennyire nem lehet sutyerák a labanc, nem erről híresek. Nem is, két napja megtaláltam benne egy finom szűrőt a visszatérőben, így már nyugodtabb vagyok. Az hogy 1,5 cm iszap sár van a rendszerben érthetetlen, ma mondta a János, a pótkocsikból remekül össze lehet szedni még elhullott avar sírokat is.

Amióta haza került, mindenfélét megcsináltam rajta, de ez végeláthatatlannak látszik.

Egyszer csak elindulok vele. Érdekes egy szerkezet, úgy indul mint egy személy- autó, amúgy meg teljesen dutra és ez jó benne.

 

Akkor a legjobbakat, üdv. plé

 

 

 

Előzmény: Nagybali (4861)
endrebá Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4866
...de szép ez a szerkezet már így is...
Előzmény: pléhúsz (4860)
joebatyo Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4865
Ok,köszönöm,akkor várom a csapágy méretét.
Nos lehet h mulatságos lenne ha elgurul 1 féf Dutra,bár én nem tudnék derülni rajta :)
Az autó kézifékbowdenjának az sem jó ha nincs hegy a közelben,mert ha sosem haszáljuk,berohadnak,müszakira meg csak kell az :)valahogy megoldom majd a szerelést,bár még nem tudom hogyan....

Üdv.
Előzmény: FügeGLX (4858)
vmickey75 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4864

Tessék! Mire megkomponáltam az enyémet érkezett a hiteles is.
vmickey75 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4863
Bocsánat, hogy bátorságot veszek Önhöz írni, de talán példa lehet a békülésre ez is.
A másik amiért elnézést kérek, hogy egy kicsit zetorozok (itt csak kisbetűvel). Tavasszal gumigyűrűztük az 56-ost, ha már rendbe tesszük tegyük rendbe rendesen. Tudtam, hogy van egy finomszűrő a rendszerben azt is hogy hol. Csavarfejű tányér kicsavar. Előjött egy régi "uzsonnahúsos" konzerv mérető retkes henger. Ez mi? Merült fel a kérdés? Megpucoltam. Ugyan ez a módszer mint ami a DUTRÁ-BAN látható. Rostahenger kisliccelve belül rézszövet és ez volt ráhúzva a 3 hangszórónyi mágnesre. Én is hiányoltam, legalább valami tömítést ami belülre tereli a szűretlen olajat. Elővettük az alkatrész katalógust abban sem volt más. Aztán gondolkodtunk egy picit ha olyan retkes volt amilyen, akkor biztos működik.
Belénk ütött a mondás amit a kupec mondott mikor felrúgta az állat ..."hát ez ilyen."

Ez csak egy példa volt. A csehek sem csinálták másképp. De majd a kérdés Célembere mindent letisztít ebben a témában.

Elnézést, hogy voltam egy picit.
További szép napot.
Előzmény: pléhúsz (4859)
dutráslaci Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4862

Nincs itt semmi gond a kertész aggyal,vágod te hogy hogyan működik ez!

Ez így gyári ahogy ahogy lefényképezted,csak ki kell tisztítani,és kész.

Az enyémen is ilyen van,évente 1 szer kitisztítom,és már 6 éve jól működik.Akkor tettem rá felújított szivornyút,azóta is jó.

Amíg hideg az olaj addig valószínű hogy kevesebb megy át,de ha már meleg az olaj,több megy át a szűrőn,de a szivornyú mindíg  kap elég olajat.

Ennyi erővel én azt kérdőjelezném meg hogy a kisdutra motorolajszűrője,az a fémkarikás szétszedhető,az mennyire szűri meg az oajat,egy mai felcsavarható patronszűrőhöz képest?

 

Előzmény: pléhúsz (4859)
Nagybali Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4861

 

Kedves Péhúsz!

Látom neki veselkedtél a steyr dutrának.

1977 vagy78 nyarán egy pár napot dolgozhattam a nyári szünetben ilyen dutrával.

Tarló hántás 9 ekefejes ekével. nem elírás kilenc ekefej volt rajta. Persze nem nagy kormánylemezekkel, de úgy vitte mint a rongyot. Az eke tipusára már nem emlékezem de valami nyugati gyártmány volt az biztos. Valami bábolnai bemutató darab volt. Úgy jött a dutra után mintha egy vágóasztalt húztam volna. Ha legközelebb találkozok a gép akkori gazdájával majd megkérdezem tőle, de kimondottan a nehéz tárcsák és akkoriban a disztillerek helyett használták ezt az ekét. Lehet hogy valaki látott már ilyent. Vilmos biztos.

A traktor érdekessége hogy a barátunk kilencveneséből, apu ezreséből azért itt ott folyt az olaj vagy a víz szivárgott a hengerfej alól, ez a gép viszont teljesen foltmentes és száraz volt mindenhol. Gyönyörű látvány volt.

Korban ez is 72 vagy73 as kiadású volt.

Még országút egyet is próbálgattam vele de inkább a terep 3 at szerette.

Este alig akartam kiszállni belőle annyira élveztem.

Na azért ha beleúnnál a szutyok felújításba csak szólj bátran.

Sok sikert és kitartást!! Ha elkészül biztos elmegyünk megnézni, és nosztalgiázunk egyet ha megengeded. Igazi ritkasághoz jutottál vigyázz rá.

 

Üdv: Nagybali

Előzmény: pléhúsz (4859)
pléhúsz Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4860

Megkaptam L. Sándorunktól a gyönyőrű légfékhengereket. Mégegyszer szpászívá.

A steyr dutráról szerintem a 4 legjobb hengert küldtem javításra, mondta ilyen kuka alkatrészekkel nem szoktak foglalkozni. Vétek ilyen cuccost erre a szutyok traktorra felszerelni.

 

pléhúsz Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4859

Kedves DL, köszönöm. A csöpp kertész agyammal, akkor sem értem ezt a "mikro" szűrőt. Jó hogy 60-as évek technikája, meg az a mágnes a közepén remek, de ez a sliccelés?

Bemegy a szűrendő hidraulika olaj, nekivágódik a mágnesnek, ott van az a finom selyem. Kívül a durva szita, körbe van kb. 5 mm hézag hogy a koszos olaj menjen tova abajgatni a hidraulika szivattyút. Van valakinek képe mi hiányzik ebből a házból még?

Előzmény: dutráslaci (4831)
FügeGLX Creative Commons License 2010.06.08 0 0 4858
Rosszul mondtam, nem kell semmit alakítani, szabvány méret az a ház! Majd előkeresem a pontos méretet. Igazság szerint a helyzeteden nem változtat:-) De mondom a legkézenfekvőbb ha ékelsz aztán utánaereszted a másik felét, bár belegondolva elég gáz ha egy fél dutra elgurul az udvarban legalább is tudnék rajta nevetni. Itt errefelé a legközelebbi hegyek 20-30km-re vannak a kézikfékbowdenek örökéletűek az autókban:-)
Előzmény: joebatyo (4857)
joebatyo Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4857
Csinálnék én sok mindent,de ahhoz marni kell a csapágynak házat amit nem tudok kivitelezni,emellett hely és idö hiányában még sajnos nagyon sok dolgot.
Egyébként nem sokat fog dolgozni a kisdurcás,föleg hobby tárgya lett nálam :)
Azért köszönöm a tippet kedves hotib.
Beszéltem Fügével,és mondta hogy a simmeringet a nyíláson keresztül nem lehet kicserélni :(
Szóval mégis ketté kell húzni a darázsderéknál,nem elég "csak" a motort levenni.
Még ezzel is gondom lesz,mert nincs hozzá se betonplatz se idö :(
Az idövel azért állok hadilábon,mert külföldön dolgozom (amiért sokan irigyelnek,de csak azok,akik nem csinálták ezt) így marad az a pár nap amikor otthon vagyok.
Amibe persze nem csak traktorszerelést kell beleiktatnom,hanem sok egyéb mellett
a pihenést is kellene,mert fáradtabban jövök vissza,mint mikor hazamentem.
Sokan bogarasnak néznek a hobby-m miatt de nem érdekel,én ezt szeretem.
Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra,nagy segítség hogy itt megtalálom a hozzáértö
embereket.
Mégegyszer köszönöm szépen.

Üdv.
Előzmény: hotib (4856)
hotib Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4856
Ne csak szimeringet cserélj, tegyél oda csapágyat is.
Előzmény: joebatyo (4843)
joebatyo Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4855
Aztán végül mégis telefonáltam :)
Köszönöm szépen a tanácsokat.

Üdv.
Előzmény: FügeGLX (4854)
FügeGLX Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4854
Aztán végülis nem hívtál!!
Előzmény: joebatyo (4843)
Józsi73 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4853
Lementettem a gépemre, átméreteztem, aztán feltettem.
Előzmény: DutrásPistiBorsfa (4852)
DutrásPistiBorsfa Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4852
Hogy tudtad felrakni???
DutrásPistiBorsfa Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4851

Nagyon szépen köszönöm! :)

 

Pisti Borsfáról

DutrásPistiBorsfa Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4850

Dutrás Dencsi barátomnak szánom ezeket a képeket, ha megjeleníti ez a fórum! :), és a Tóth Gergőnek Letenyére is! :P xD

 

Józsi73 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4849
Vagy így:


........ ha nem haragszol meg érte........
Előzmény: DutrásPistiBorsfa (4847)
DutrásPistiBorsfa Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4848
Dencsi Dutrás Barátomnak szánom ezeket a képeket! :)
A Dutra javítás alatt van!
DutrásPistiBorsfa Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4847

Nah, talán így jobb:

 

[url=IMG]http://i50.tinypic.com/op09j9.jpg[/IMG]Kép[/url]

[url=IMG]http://i46.tinypic.com/4htxyd.jpg[/IMG]Kép2F/url]

[url=IMG]http://i48.tinypic.com/1zyx6b.jpg[/IMG]Kép3[/url]

[url=IMG]http://i48.tinypic.com/suwsw0.jpg[/IMG]Kép4[/url]

[url=IMG]http://i50.tinypic.com/2cy5wr7.jpg[/IMG]Kép5[/url]

[url=IMG]http://i49.tinypic.com/2dr6vds.jpg[/IMG]Kép6[/url]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

endrebá Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4846
Ha szereti a témát, visszajön... ha nem holnap, akkor félév múlva....
A sértődés el kell hogy szálljon, józanul olvasva nem kíván vért az az "oldalbafigyelmeztetés"... idősebb és bölcsebb lesz a srác mikor visszaér, a józan felnőttek nem is fogják cikizni amikor újra beköszön.
Előzmény: Nagybali (4844)
FügeGLX Creative Commons License 2010.06.07 0 0 4845
Üdv! Párszor beírtam már uh nem probléma, Westel, négynullaöt, kilenkettő kilenchárom! Teljesen mindegy mikor zavarsz, mert ha nem veszel akkor nem hallom majd visszacsöngök, ha újra telefonközelben vagyok!
Előzmény: joebatyo (4843)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!