Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.31 0 0 181
Mki változik, és ahogy változol, változik a szervezeted (meg a lelked is), bmikor előjöhet, ha olyanok a változások :-(
Előzmény: Mea07 (180)
Mea07 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 180
Sziasztok! Másfél év után ujra előjöhet a migrén? 15 éven keresztül kinzott volt hogy egy hónapban kétszer is volt majd lecsökkent 2-3 honaponként ra. Majd másfél év kihagyás után ujra jelentkezett. (egy héttel ezelött) 3 napig fájt a joboldalon a fejem a homlokomtól kiindulva az egész jobb oldala a fejemnek. Szerencsére most nemvolt látótérkieés. Remélem ez az ujjabb fejfájás nem azt jelzi hogy visszatérne.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 179
Egyetemista koromig pedig még azt sem tudtam, mi az a fejfájás, de még a legenyhébb formájában sem, pedig a családban volt rá példa bőven, úgyhogy mikor egy tüdőgyulladás kapcsán elkezdett fájni, és azt hittem, meghalok, a tesóm ott röhögött rajtam, h akkor most már végre értem, h mit szenvednek ők rendszeresen... utána meg mintha érzékenyebbé váltam volna pl. kialvatlanságra, szemerőltetésre, olyankor a homlokomon egy tompa nyomással kezdődve néha abroncsig fokozódva átéltem kellemetlen órákat, amiket azért a migrének fényében, azért még egy tisztességes fejfájásnak se neveznék, csak nyomott meg szorított, enyhén még néha tapasztalom.
De a migrén csak később kezdődött, többnyire a jobb oldalon, jellemzően egy ponton a homlokomon, ami befelé fúródott, ált a szem felé, és volt, h kifejezetten a szemem fájt, vagy már a fél arcom, időnként a tarkómmal együtt, egy ütemre lüktetve... bbbrrrr...
Ami még segített: fürdőkád, be a víz alá, úgyhogy akár frissen mosott hajat is újramostam, és a meleg vízben ellazulva volt, h el is múlt, vagy utána ágyba bújva lényegesen könynebb votl, volt h el is felejtettem bevenni a Spigelont, mert már a fürdőtől is anynit javult, és az alvással el is múlt.
A legrémesebb télleg az volt, mikor -hálistennek nagyon ritkán- de az alvásra se múlt, és már úgy ébredni, és 2-3 napig kóvályogni, folyton megszomjazni, mert minden azonnal ki is folyt, mint egy törpe vízerőműben...
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 178
Mármint ha a migrén elkezdődött, akkor se érintés, se fény, se zaj, csak az ágy és lehetőleg alvás, mert hányás (jó esetben, mert sose tudtam hányni már gyerekkorom óta, ma se nagyon tudok, olyan mintha begörcsölne a torkom, így többnyire csak borzalmas hányinger volt, vagy fogkefe segítsége), néha már végtagfájdalom is, meg egy mindent végképp elviselhetetlenné tevő rossz közérzet.
Aztán felfedeztem a Spigelont. Ez olyan szinten használt a rohamokkor, h pl. a kakóról tudtam, h nekem migrént okoz, és egyszer próbaképp megelőzésként bekaptam asszem, 2 szemet, és nem jött a migrén a csokival. A legerősebb rohamot is elmulasztotta max félóra alatt, bár néha 3 szemet is bevettem, ha a rohamot nagyon erősnek ítéltem (mert pl nem otthon kezdődött, és mire hazaértem...), de mivel ez homeos, nyugodtan lehet többet is (a nem cukorbetegeknek).
Persze emellett figyeltem arra, h még miylen kaja befolyásolja v tevékenység (pl nem alvás, szem túlerőltetése), ill. h milyen lelki háttere van, milyen szituációkkal/stresszekkel függ össze, és azoknak a kezelésével csökkentek maguk az iylen helyzetek, és a migrénes reakció is.
Ma már igazából azt sem tudom, mikor volt utoljára migrénem, akkor is egyre ritkábban fordult elő az utolsó alkalmakkor, és talán már egyre kisebbek is, de amikor jött, akkor az ugye mindig a "legborzasztóbb".

Egy másik eset: kinezre járt vki hozzám, akinek elmúlt a kezelésekkel a migrénje, volt neki jó kis rendszeres agyérgörcse, amire a doki rámondta, h meg kell tanulnia együttélnie vele, de néhány kezelés után mondta, h a kezelés után ugyan lett egy erős migrénje, de többet nem tért vissza, ez most már a hónapokból átment években mérhetőre.
Tőle hallottam személyes tapasztalatot az Ormosról, mert a gyerekénél ki akartunk zárni bizonyos lehetséges fizikai okokat, így volt klinikai kivizsgáláson és az Ormosban, ami igazolta a jóhírét.
Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 177
Jó tud lenni a csontkovács a migrénre is, h ritkuljon és elmúljon, sokat segített. Nekem inkább az volt a bajom vele, h ha elkezdődött, akkor nem bírtam az érintést sem, mert a legkisebb is fájt, pont mint a zajoknál.
Előzmény: s_vali (89)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 176
Általában van egy jellemző oldal, de akár váltakozhat is. Nekem előfordult, h egy rohamon belül vándorolt, sőt bár a félefjűség ált jobb-balt jelent, ritkán előfordult, elöl-hátulra oszlott fel.
Előzmény: messengerina (84)
Underappreciated Creative Commons License 2007.11.02 0 0 174

Köszönöm a segítséged! Tanulmányozom kicsit, aztán jelentkezem!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (173)
Underappreciated Creative Commons License 2007.11.02 0 0 171

Hipnózis? Komolyan? Hát, erről szívesen hallanék bővebben. Persze, csak ha nem zavarlak a kérdéseimmel!

Arra megkérhetlek, hogy ha vannak ilyen irányú kapcsolataid/elérhetőségeid (akár egy weblap), jelezd nekem? Nagyon fontos volna, megköszönném!

Meggyógyítom az Anyukám, akármibe kerül!

 

Köszönöm előre is!

Előzmény: Törölt nick (170)
Underappreciated Creative Commons License 2007.11.02 0 0 169

Szió Neked is!

 

Anyucinak olyannyira ingadozik a vérnyomása 1-1 migrénes rohamnál, hogy képes fél óránként 160-ról lemenni 80-ra. Ez éppen akkor esett meg, amikor be kellett vinni nemrég a kórházba és a bent töltött idő alatt folyamatosan mérték neki.

Azóta vadászom a neten a migrénkezelés módjait (akár alternatívot), de legjobb volna a megelőzés, továbbá migérénkezelő központokat, neurológiákat keresek. Találtam is egy szép hosszú listát, az eddig felhívottakkal nem volt szerencsém, mert vagy fel sem vették, vagy nincs időpontuk vagy egyszerűen úgy beszéltek, mintha a seggükből rántottak volna.

Arra gondoltam, ki kéne próbálni a természetes gyógymódokat. Úgy olvastam, a méz jót tesz a fejfájásnak, továbbá a mágnes. Nem tudom, mi igaz belőle, de mindent meg kell próbálni. Oh, és utánanézünk az akkupunktúrának! Az jó lehet!

Azt megkérdezhetem, hogy Te melyik kórházba jársz és milyen tapasztalatokkal?

 

Előre is köszönöm és jobbulást kívánok!

Előzmény: Törölt nick (168)
Underappreciated Creative Commons License 2007.10.31 0 0 167

Szia!

 

Köszönöm válaszod! Igazándiból nem nekem, hanem az  Édesanyámnak van problémája. Migrénes, de mostanra gigantikus méreteket öltött a fejfájása, ami mindennapos, a migrénes rohamok (amelyek nála szédüléssel, hányással - bocsánat -, a végletekig ingadozó vérnyomással, és ezáltal szédüléssel járnak) pedig átlagosan heti 1szer jönnek! Elviselhetetlen! A minap hajnalban kellett kórházba vinnünk, annyira rosszul volt, a sűrgősségin el is látták, majd az intenzíven 4 óra alatt lecsöpögött neki valamilyen "koktél" fájdalomcsillapítókból, de ez minden, amit tehettek! Kaptunk beutalót egy migrén-központba, de ott január előtt nem tudják fogadni, mert teltház van - röhej! Ezért elkeztem a netet bújni, előrelépést remélvén, találtam is számos klinikát, ahol a megelőzéssel is foglalkoznak, de eddig még nem jutottunk eredményre! Tehát, amennyiben a Te tapasztalataid kedvezőek és netán megoldás is akad a problémádra, szívesen fogadok minden tanácsot. Addig szorgosan keressük a neurológiákat magunk is és vigyázunk rá. Vigyázz Te is magadra, jobbulást kívánok és mégegyszer köszönöm!

 

 

Üdv Neked!

Előzmény: Törölt nick (165)
Underappreciated Creative Commons License 2007.10.30 0 0 164

Sziasztok!

 

Él még ez a topic? Valószínűleg már nem nagyon jártok erre, ha mégis megfordultok itt, jól jönne néhány tanács!

 

Jobbulást!

cukorfa Creative Commons License 2007.06.05 0 0 163
Szokott még valaki járni ide??
lenacska Creative Commons License 2006.11.11 0 0 162

Sziasztok!

 

Én nem sorstárs vagyok, hanem a szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni. Tenziós fejfájással küszködő, 18 év feletti nőket keresek, akikkel egy pár oldalas, név nélküli tesztet szeretnék kitöltetni, ami emailen keresztül megoldható. Kérem, hogy aki érez magában némi segítő szándékot, írjon a leni@freemail.hu címre, nagyon köszönöm előre is!

 

Léna

Erdofi Creative Commons License 2006.10.31 0 0 161
A fejfájás, migrén, frontérzékenység egyik oka a folyadékhiány, a másik a kapillárisok és agyi erek csökkent oxigénszállító képessége, a stressz valójában görcs, amely fokozott tónust hoz létre. A világ számos pontján kezelik eredménnyel a biolaborok ezeket a betegségeket, így ma már nem kell a krónikus folyamatoknak kialakulnia. Ez jó dolog : )
KAZola Creative Commons License 2006.06.02 0 0 160
Sziasztok! ...és ezt láttátok már? Én ezek között a linkek között leltem gyógymódot anno! Ajánlom nektek is! www.fejfajas.lap.hu
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 159
Búvároldalak böngészésekor ezt találtam: http://www.baromedical.hu/
Itten túlnyomásos kamrában tiszta oxigénnel kezelnek embereket, többféle panasszal. Sok más között migrénre is ajánlják a terápiát. Mondjuk nem reklám, mert elég borsos áron megy a dolog, de érdekes eljárás.
messengerina Creative Commons License 2006.03.12 0 0 158
Én azt figyeltem meg, hogy mióta fog.gátlót szedek kevesebbet fáj a fejem. Jóval! Igaz viszont, ha fáj, akkor sokkal jobban... A hátamba is kisugárzik, úgy fáj, mintha előlről, a vállam alatt átszúrtak volna egy lándzsával.
Viszont nem stresszes a munkahelyem, talán ez is közrejátszik a fájdalommentes időszakokban. A stresszes napokon, mikor már előre tudom, hogy nyűgös lesz, már megfájdul, szal bizti ez is benne van a kalapban.
Legutóbb a hideg-meleg-hideg-meleg frontrok gyors változásakor fájt, frankó kis hányingerrel, szédüléssel. Kólával és Cataflammal orvosoltam.

A mentáról így még nem hallottam fejfájással kapcsolatban, de ha segít, máris veszek egy növénykét. :)

Fájásmentes szép napot mindenkinek!
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.10 0 0 157
köszi, akkor felélesztem a mentabokromat :-)
Előzmény: 7241gabi (156)
7241gabi Creative Commons License 2006.03.10 0 0 156
Aha, sőt, a migrénnel járó szokásos hányás is enyhül tőle.
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.10 0 0 155
ööö, csak úgy simán elrágcsálod?
megfigyeltem, ha elutazok innen, akkor pl. "nemitthon" sosem fáj a fejem. legutóbb is csak az elutazás napján fájt (ez szinte mindig így van), itthagytam egy csomó sz...rt magam után, amit nem fejeztem be mert nem fért bele az idômbe. három quarelin meg se kottyant neki csak nekem. másnap ébredés után is fájt, utána meleg zuhany a homlokomra és elmúlt. lehet, hogy valami stressz okozza.
Előzmény: 7241gabi (154)
7241gabi Creative Commons License 2006.03.10 0 0 154
Ha el kezd fájni a fejem, nyers mentát legelek (tartok az irodában és otthon is néhány bokornyit), és ha fél órán belül nem múlik, akkor tudom, hogy nem szimpla fejfájásról van szó. Jöhet az advil-cataflam kombó.
Előzmény: pétimi (152)
BlueBird Creative Commons License 2006.03.10 0 0 153

Én most két db algoflex fortéval értem el, hogy ne hasogasson meg lüktessen. Le vagyok tompulva rendesen : )

De még az is lehet, hogy kihányom az egészet.

Még gondolkozom rajta egy kicsit.

Nálam az a legrosszabb, ha már reggel így ébredek. Szerencsére ez nem túl gyakori mostanában.

Előzmény: pétimi (152)
pétimi Creative Commons License 2006.03.10 0 0 152

Sziasztok!

Már hónapokkal ezelőtt -amikor megtaláltam- beraktam kedvencek közé ezt a Topicot, bíztam benne, hogy majd megint "feléled". Azóta nincs halálfélelmem a fejfájásaim közben, amióta elolvastam a hozzászólásokat, és kiderült, hogy nem csak én szeretném "levágni a fejem" néha:)) Én kb 14 éve szenvedek, de az elmúlt 1,5 évben eldurvult a helyzet. Voltam már természetgyógyásznál, és kipróbáltam millió+1 gyógyszert, jelenleg csak a napi kb. 3-4 cataflam segít....Bár ez nem azt jelenti, hogy ettől elmúlik, de legalább enyhül. Nem tudom, kinek milyen tapasztalatai vannak, de arra már rájöttem, hogy ha kezdetben (amikor még csak éppenhogy fájdogál) nem veszek be gyógyszert, akkor annak a napomnak annyi!

 

Előzmény: BlueBird (151)
BlueBird Creative Commons License 2006.03.10 0 0 151
Nekem már harmadik napja fáj a fejem, a mai a legszarabb. Valami melegfront jön, de nagyon. Baromira hasogat és már reggel óta. A szex sem segített. Bár, éppen most múlt el a nőiességem, lehet, hogy van köze hozzá.
Előzmény: Hannibal ante portas (150)
Hannibal ante portas Creative Commons License 2006.03.10 0 0 150

Ma is gyötör a kínzó fejfájás, ami ráadásul még mintha összefüggésben is lenne a nőiségemmel. Nem tudom, vannak-e nektek is ilyen jellegű tapasztalataitok.

Timi

7241gabi Creative Commons License 2005.09.11 0 0 149

Egy gyógyfüves könyvben találtam (Michael Tierra, Duna Könyvkiadó, 1991. 159.p.):

 

Fejfájás

 

Belsőleg:

Készítsünk teát az alábbi gyógynövények egyenlő mennyiségeiből:

Scutellaria sp.

Valeriana officinalis

Rosmarinus officinalis

Chamomilla recutita

Mentha piperita

Igyunk meg 1/2-1/2 csészével minden órában a forrázatból (amit szorosan lezárt edényben készítünk el).

 

Külsőleg:

Dörzsöljünk a homlokunkra és a halántékunkra serkentő hatású olajat, pl. gyömbérből (Zingiber officinale), borsmentából (Mentha piperita), kúszó fajdbogyóból (Gaultheria procumbens), vagy "Tigris Balzsamot", "illóolajos balzsamot" (utóbbi kettő Kínából származó, kereskedelemben kapható készítmény).

 

Megjegyzés:

Gyakran oka a fejfájásnak a belek és a gyomor működési zavara, máskor viszont stresszes, feszült állapot, megint máskor a vese vagy a májműködés gyengesége eredményezi.

 

A borsmentás olajat kipróbáltam, meg ugyan nem szüntette, de nagyban csökkentette a fájdalmat, és elkerültem a hányást/hasmenést.

 

hirvike Creative Commons License 2005.08.10 0 0 148

Mindent elolvastam. Korrektnek tunik, en is belevagok.

 

Kitartast a gyakorlatokhoz!!!

Előzmény: 7241gabi (147)
7241gabi Creative Commons License 2005.08.09 0 0 147
Szia,  a Súlypontos beszámolóimat a Mér Futsz? - én a lábamért c. topikban találod.
Előzmény: hirvike (146)
hirvike Creative Commons License 2005.08.09 0 0 146

Meselj legyszi a Sulypontrol. Milyen volt a vizsgalat, mik a benyomasaid, megbizhatoak-e, es nem utolsosorban, mennyibe kerul a terapia?

7241gabi Creative Commons License 2005.07.11 0 0 145

qqqq időjáráááás!!!!!!!!!

Megőőőőrülök:-((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!