Keresés

Részletes keresés

libapék Creative Commons License 2009.03.17 0 0 881
:-O
én irtam volna ilyet??
Előzmény: Hepci (879)
H_G Creative Commons License 2009.03.17 0 0 880
A tányérban egy vajkéssel vágnak nyilván, aminek nem is kell jó él, és nem a séfkéssel.

Előzmény: libapék (878)
Hepci Creative Commons License 2009.03.17 0 0 879
Ha jól értettem, Braunlac márkás japán konyhakéshez keres megoldást. Nehogy már egy Tojiro kést ilyen kacattal próbáljon élezni szegény...
Előzmény: libapék (878)
libapék Creative Commons License 2009.03.17 0 0 878
vannak olyan emberek, akik a tányérban vágják az ételt.
szerintem, nekik tökéletesen megfelelnek ezek a "gépek"!

én is hasonlón (AMWAY) élezem apósom mindenes késeit, ha elmegyek hozzájuk.

Előzmény: Hepci (877)
Hepci Creative Commons License 2009.03.17 0 0 877
Hallgass H G-re, nem kell venni ilyen 'gépeket'. Persze, egy jó kő is nagyon drága, de legalább van vele esélyed a megfelelő fenésre...
Előzmény: braunlac (875)
H_G Creative Commons License 2009.03.17 0 0 876
"Aki ilyesféle élezőt használ, meg is érdemli az élet, amit kap."

Kétoldalas fenőkő (mint EZ, bár konyhába egy nagyobb lenne az ideális) vagy vizes fajta csiszolópapír sima fára vagy üvegre feszítve + sok gyakorlás olcsó késeken ad igazán jó eredményt.

Előzmény: braunlac (874)
braunlac Creative Commons License 2009.03.16 0 0 875
 

Megpróbálom újra. :)

 

Otthoni használatra keresek késélezőt japán kovácsolt konyhakésekhez (Tojiro DP).

 

link: http://www.razorsharp.com.sg/Tojiro%20DP.htm

Előzmény: braunlac (874)
braunlac Creative Commons License 2009.03.16 0 0 874
 

Sziasztok!

 

 Otthoni használatra keresek késélezőt japán kovácsolt k>http://www.razorsharp.com.sg/Tojiro%20DP.htm

 

 A Kyocera MS-18 késélezőről mi a véleményetek?

link: http://www.keramiakes.hu/egyeb.php#elezo

 

Előre is köszi a segítséget!

maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 873
köszönöm a tanácsokat meg is fogadom legközelebb mind a kettő sontoku kés fiskars is nagyon jó a munkatársaim régebben álltalába elvették tölem mert jó vele darabolni és nem csak a zöldségeket hanem a húsokat is marhalábszár,pacal
H_G Creative Commons License 2009.03.05 0 0 872
Látom, két santoku is van közte, milyen márkák?

Előzmény: maestro86 (868)
comad Creative Commons License 2009.03.05 0 0 871
Csak egy jótanács: ilyenkor tegyél mellé valami "standard" dolgot (klasszikusan gyufásdoboz), hogy lehessen látni a méreteket. A nyél nem az igazi ebből a szempontból.
Előzmény: maestro86 (869)
-sanci- Creative Commons License 2009.03.05 0 0 870
Szép készlet... Ezt biztos, hogy csak a konyhában használod?? :))
Előzmény: maestro86 (868)
maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 869
Bocsánat a bénázásért de most csináltam ilyet elsöre hát még gyakorolnom kell
maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 868




maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 867
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/3/2/4/THM_0005600324.jpg
maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 866
http://imgfrm.indhttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/3/0/7/THM_0005600307.jpgex.hhttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/3/1/1/THM_0005600311.jpgu/imgfrm/0/3/0/2/THM_0005600302.jpg
maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 865
Itt vannak a kések.
gera86 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 864
Látom a Fiskars nem tűnik jó választásnak! Esetleg ez?
http://extrametal.hu/kes-160-mm-hullamel-fine-groove-p-2176.html
Ha ez sem valami jó ajánljatok valamit max 8-10.000ft-ig. Ha van egyátalán ilyen árba ami "jó".
Üdv Gergő
Előzmény: gera86 (853)
comad Creative Commons License 2009.03.03 0 0 863
Pedig bizony szakács ismerős mondta, hogy anno tanonc/kezdő időszakában halálnak halálával holt aki a Mester Szent Késeit akár csak pillantásával is illette, nemhogy hozzáért volna.....
Előzmény: TIBIKE65 (859)
ZsuR Creative Commons License 2009.03.03 0 0 862
Hat... koszonom, a Woodoo az igaz... nem hasznalok (probaltam, nem sokat szamitott).
Viszont... geppel elesitem a ... a... mit is??? No leven, milyen kategoriaba esnek az en keseim??? :))
Előzmény: TIBIKE65 (861)
TIBIKE65 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 861
Zsur tudja használni a késeit,és meg is élezi mindenféle HI-TECH és VU-DU technika nélkül.
Előzmény: Boarhunter (850)
comad Creative Commons License 2009.03.03 0 0 860
Csak óvatosan....
TIBIKE65 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 859
Valóban kultikus tárgy,...a fekete mágiában. de nem a konyhában.
Előzmény: Boarhunter (851)
TIBIKE65 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 858
Á dehogy! Én a rézcsövet darabolom porcelán tányéron, a rántotthús alá meg habszivacs alátétet teszek.
Előzmény: libapék (852)
H_G Creative Commons License 2009.03.03 0 0 857
Olvass vissza egy kicsit, nemrég volt téma (és gyakran előjön) a Fiskars nagy minőségromlása.
Előzmény: gera86 (853)
vinjo Creative Commons License 2009.03.03 0 0 856
Én is ugyanezt néztem ki,engem is érdekelne egy értő ember véleménye a portékáról...
Előzmény: comad (845)
comad Creative Commons License 2009.03.03 0 0 855
Érdemes megnézned a Vaterán is.
Előzmény: gera86 (853)
Hepci Creative Commons License 2009.03.03 0 0 854
Én inkább gyűjtenék még rá egy picit...
Előzmény: gera86 (853)
gera86 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 853
Sziasztok!
Én laikus vagyok ebben a "kés témában" és a véleményeteket akarom kikérni. Santoku kést akarok venni 6-8 nagyon max 10 ezer forint körül. Tudtok ajánlani valalmilyet? Én ezt néztem, szerintetek milyen lehet?
http://www.fiskarsshop.hu/catalog/cuisine-santuko-k%C3%A9s-p-1962.html
Ajánlhatnátok másikat is hasonló árfekvésben. Köszi!
üdv Gergő
libapék Creative Commons License 2009.03.03 0 0 852
Gondolom, te porcelántányéron vágod a kolbászt...kényelemből :-D
Előzmény: TIBIKE65 (844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!