Keresés

Részletes keresés

szervezkedő Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6688

A tegnapi virágcsokor. Útközben megkérdezték mi van a tartályokban.

Mondom az egyikben bor, a másikban pálinka.

Kérdezi a szerb határőr: Komolyan?

Mondom igen és sietnék hogy ne nagyon melegedjen!

(Azután elmeséltem neki hová és miért viszem.

Jót nevetett hogy milyen idióta vagyok!

 

szervezkedő Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6687

Egy kép (valahol útközben) azoknak akik a temetők után érdeklődtek!

Megkérdeztem 2 embertől, merre van Sutomoreban a temető, de nagyon hülyének néztek mit akarok én ott. Mondtam nekik itt a fórumon szó esett ilyenről és egy elvetemült fórumozó érdeklődött felőle.

Temető
szervezkedő Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6686

balevi, újút:
Este még amikor szabadlábon voltam 2-3 órát beszélgettünk az ismerősömmel.
Kérdezetem volt e autóátdúrás. Elszedik e a kaját, a nagy kóóóóbászokat vihetik e az itthoni ízeket nem szívesen feladó honfitársaim.

 

(Felhívoma figyelmeteket, ez csak egy személyes tapasztalat, mindenki saját maga döntse el, mennyire van túrista kinézete, mennyire tudják lehúzni a határon, és mennyire tud hatni a határőrökre.)


Tehát a komám azt mondta, ő egy teli hűtőt vitt le (tehát egy háztartási hűtő volt az autóba) és nem nyittatták ki, cska legyintettek menjen. De ő is olyan "állat" mint én, hogy a fél háztartást levitte autóval vagy ami nem fért be, lehúzta utánfutóval és mindent kimagyaráz (neki jobban megy mert beszél szerbül).

 

Elmondása szerint az utak nincsenek szétbombázva már, mint 2 hete (Újvidék- Belgrád- Bijelo Polje- Podgorica- Sutomore). Egy két helyen van még ey kis maszatolás, de már sehol sem látott szemaforos irányítást.

A matricát meg kellett vennie! Már alig várom, hogy az én autóm szélvédőjén is legyen!!!

 

Corleone36 és baffalolev!
Kimásoltam a gps azon könyvtárait amiben a trafipaxos koordináták vannak. Nem tudom tudtok e valamit kezdeni velük?!
Nekem pda-n fut az IGO, de mindenkinek más-más navigációja van a munkatársaim között és senkinél sem tudtuk kipróbálni, pontosabbna kipróbáltuk de nem jelentek meg náluk azok a pontok, amiket én bejelölgettem!

moncsi33 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6685

Sziasztok!

 

 IGALO-ról tud-e valaki információt adni nekem?Augusztusra foglaltunk szállást 10 napot szeretnénk eltölteni ott.

Érdékelnek az éttermi árak,,mint pl. a pljeszkavica,csevap,a menü(gotova jela) kaják,saláták stb. mennyibe kerülnek ,aztán a bolti árak is érdekelnek,például az üditők,ásványviz,tej stb. mibe kerül?

Végül,de nem utolsó sorban, érdekelnek a turisztikai látványosságok,aki tud ajánlani olyan érdekességeket Igalon és környékén,amit érdemes megnéznünk,ha már ott leszünk,feltétlen irja meg.

 Bármilyen információtok,tapasztalataitok,élményeitek és TANÁCSAITOK vannak Igaló és környékével kapcsolatban,irjátok le legyetek olyan kedvesek.

Előre is köszönök minden infót!

potika Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6684
Idén ötödször voltunk, és mindig Petrovacon szállunk meg. Soha nem volt előre foglalt apartmanunk, de mindig találtunk. Eddig főleg pozitív tapasztalatok vannak, nagyon normálisak a helyiek, egész más világ. Főszezonban nagy a tömeg, ezért is mentünk előbb, jó döntés volt. Persze ahogy egyre jobban kiépül minden (és egyre több lesz az orosz) úgy lesz egyre drágább. Most még OK, de félek, hogy 3-4 éven belül ugyanaz lesz, mint Horvátországban.

Én rábeszélek mindenkit, csak amikor meghallják, hogy mennyi idő alatt lehet lemenni, akkor inkább Horvátországot választják. Amúgy nemsokára kész lesz a horvátoknál a Beli manastir - Dakovo autópálya és a bosnyákoknál a Zenica - Sarajevo, úgyhogy Mohácsról 10 óra se kell majd.
Előzmény: szervezkedő (6681)
Amari bp Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6683
Hát ez az:)  reggel óta furdal a kiváncsiság.
Előzmény: moncsa03 (6682)
moncsa03 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6682
Na, azt elfelejtetted leírni, hogy mi történt Veled!:))
Előzmény: szervezkedő (6679)
szervezkedő Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6681

H_G:
Reklám!
Bocsánatodat kérem, ha részemről ez túl erőltetett. A szervezett utas hirdetést egyébként nem kerestem, hanem itt jelent meg az index oldalán a szélső sávban hirdetésként. Mivel én és az ismerettségi köröm tagjai valószínűleg nem fognak ráharapni erre az "akciós" ajánlatra, no és mert annyira önzetlen vagyok irányotokba, ezért linkeltem be.
(Hallkan megjegyzem hogy egy 4 fős családot ilyen áron kalkulálva, már megéri nyaralót venni.)

moon.:
Nem kapok és nem is várok én konkrétan ezért semmit, hogy ennek a két embernek a kiadó szobáiról/apartmanjairól belinkelek egy két képet, vagy írok néhány sort.
Teljesen véletlenül ismerkedtem meg velük, nem is egy korosztályba tartozunk, sok dologban csak felületesen ismerjük egymást. De ők teljesen más emberek, mint akiket itthon Magyarországon barátaimnak tekintettem. Olyan emberek akikre lehet számítani, akiknek a kimondott szó, az igéret szent.
Van valami bölcselet ami valahogy úgy szól: Bajban isemrszik meg a barát. -jól idéztem? Bocs ha nem.
Tavaly amikor december 22-én a fagyos téli éjszakában felhívtam az "itthoni" barátaimat, bajban vagyok, lerobbantam, tudna valaki segíteni? Mindenki cska magyarázkodott és ezek a "montenegrói magyar", szinte idegen emebrek azonnal segítettek. ...és azt mondta egyikük: Ha nem rólad lett volna szó, nem idnultam volna el. Ez akkor nagyon megmaradt bennem.
Az antennát sem óradíjban számolva állítgattam napokig. Számomra ez ott másként működik. Ha valami olyan dolog merül fel amiben segítségére tudok lenni ott kint valamelyik ismerősnek, akkor önzetlenül megteszem, hiszen tudom ha nekem van gondom, én is számíthatok rájuk. Valószínűleg baffalolev sem retteg, hogy annyi bort iszok meg nála hogy haza kell telefonálnia pénzért, mert nem lesz miből tankolni az autóba és nem tud visszajönni.
A szőke cicákra gondolni sem merek, hisz ez egy veszélyes dolog!
Ha a feleségem tudja meg elválik tőlem, ha a barátnőm tudja meg, az meg felpofoz és otthagy.
Kell ez nekem?
:-)

Hümi:
Én is úgy gondolom óvatosan, befér egy egy hirdetés.
Mert a hajamat téptem, amikor valakitől at olvastam tavaly, hogy 2en voltak és mivel nem teljes turnust csak 3 napot töltött valamelyik városban és nem volt foglaltak szállást ezért megérti és jogosnak tartja hogy 60eurót kértek tőlük naponta egy szobáért vagy apartmanért(már nem emlékszem).
A sajátomon kívül más pénzét nem nagyon sajnálom, de 180eurót kifizetni azért hogy a kirándulások végén esténként legyen hol aludni, amikor ennyi pénzért ksi túlzással azt mondhatom, majd fél hónapot nyaralhat valaki az általam belinkelt ismerősömnél.

potika:
Írj még nekünk 2 mondatot!
Milyen hangulattal tértetek haza? Mi maradt meg bennetek?
Visszajárós fajta vagytok vagy már egy másik ország meghódításán töritek a fejeteket?
Lebeszélitek az utazásról azokat akik még nem dönttték el, hová menjenek az idei nyáron, vagy mindenkit buzdítassz pakoljon gyorsan?!


Már megkérdeztem és érdeklődtem többször, tud e valaki "MISÓ"-ról valamit, de hiába. Ettöl függetlenül ismét felteszem  kérdést: hol van "MISÓ"? Szeretnék egy montenegrós CD-t rendelni tőle!

halacs Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6680
No, mesélj, mi történt. :-)
Előzmény: szervezkedő (6679)
szervezkedő Creative Commons License 2008.06.24 0 0 6679
Barátaim! Ma Vajdaságba jártam-most értem haza. Megkötöttem életem legatraktívabb virágcsokrát a 2db 1000literes tartalybol. Ezzel semmi gond nem volt a hatarokon, mar robog a tengerre. De olyan égö, akkora gááázzz, annyira ciki dolog történt velem, hogy aludnom kell egyet rá, hogy eldöntsem leirjam e. Akkora arcom volt, hogy mindent ki tudok dumalni, és most emberemre (rendörömre) talaltam. Pár órája még úgy nézett ki hogy a mai éjszakán, a szerb köztársaság rendörségének vendégszeretetét élvezhetem. De itthon fekszem végre a saját ágyikómba. De még hatása alatt vagyok a történteknek.
Előzmény: moon. (6670)
potika Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6678
Kanyargós :-)) Van vagy 25 hajtűkanyar. Az út minőségével nincs gond, a kilátás pedig gyönyörű.
Előzmény: tia1971 (6676)
potika Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6677
Az ígért élménybeszámoló.

Jún. 7-én indultunk Mohácsról, Udvar-Eszék-Sarajevo-Stepan Polje-Niksic-Podgorica-Petrovac útvonalon. Nem egészen 12 óra alatt leértünk, rendesen lehetett haladni. Eszéknél új elkerülő van, Sarajevo előtt az autópálya már kb 35 km, és folyamatosan épül Zenica felé. Idén már díjat is szednek, 1,5 KM, kb. 200 Ft. A Stepan polje előtti halálszakasz nem vészes, végig normális út van, csak nagyon keskeny, meredek és kanyargós. A határokon semmi gond nem volt, csak belepillantottak az útlevelekbe, és intettek, mindenhol átjutottunk néhány perc alatt. Az autó zöld kártyáját vigyétek, azt kérik mindenhol !

Szállásunk nem volt, de pillanatok alatt találtunk. Tengerre néző, légkondis, normálisan felszerelt apartman új házban 30 EUR/éjszaka (nem fejenként, hanem összesen). Már tavaly is azt tapasztaltuk, hogy hihetetlen módon megbíznak az emberben, amikor megalkudtunk és kifizettem, csak odaadták a kulcsot, és ennyi. Még a nevünket vagy a telefonszámunkat se kérdezték meg.

Strandok :

Petrovac helyi plázs : nem szeretjük, ragadós vörös aprókavics, és tömeg.
Petrovac Lucice : ez már jobb, de nem az igazi.
Buljarica : Petrovactól délre, de gyalog is át lehet menni a Luciceről, bár elég megerőltető. Ez már jobban tetszett, nagyobb kavicsos. Kicsit szemetes és igényelen, de jó nagy, itt nincs zsúfoltság.
Perazica Do : Petrovactól északra, úton kb. 5 km, de ide is el lehet menni gyalog, az alagúton át (ha nyitva van). Egy szállodát újítanak fel, a fele építési terület. Durva nagyköves, de nekünk tetszett, főleg, hogy tökegyedül voltunk :-)
Sutumore nagystrand : elég jó, de itt szezonban nagy a tömeg.
Drobni pijesak : Petrovactól északra kb. 10 km. Az idei év felfedezettje, nagyon tetszett. Az odavezető út lejtése kb 45 fokos, elég durva, de jó minőségű. Kicsit homokos (a jobbik fajtából), de alapvetően közepes kavicsos. Jó nagy hullámok voltak. Parkolási díj : 3,50, de megéri, ajánlom mindenkinek.
Becici : Budva mellett, eléggé kiépült, így előszezonban még nem voltak sokan. Jó hely.
Jaz : sokan írták már, ez is jó.
Zanjic : Elég messze van, a (nem jut eszembe) félszigeten, az odajutás is elég kalandos. A strand kiváló, nagyköves, eddig ez volt a kedvenc. Az éttermekkel vigyázzatok, eddig csak itt voltak rossz tapasztalataink, főleg a legfelsőben.


Kaja, pia

Pljeskavica mérgezést kaptam :-). Találtunk egy kis helyi éttermet, ami elég olcsó, de kiválóan főznek. A Venera, a piac mellett. Ismertetőjegyei : sok munkás és piacos jár oda, és kevés turista. Pljeska és csevap 4 EUR, de amit mindenképpen érdemes megkóstolni, az a punjena (töltött) pljeskavica 5-ért. Extra kaják itt nicsenek. Tocseno 1,20 egy korsó. Ha valaki megy oda üdvözöljük a pincér srácot.
A parton lévő éttermek drágábbak, 1,50-1,60 egy sör, 1,50 egy gyümölcslé (2 dl)az alap kaják 5-6. Lignje na zaru (tintahal) 8-9. Azért az Oaza nem rossz, ott is üdv a pincér csajnak.

Boltban az árak ugyanolyanok, mint itthon, néha olcsóbb. 2 literes PET palackos Niksicko 1,40, tej 0,80 - 1 , de csak UHT van (sajnos). A cigi olcsó, csak 1 EUR.

Budvánál már majdnem készen volt az útépítés, ezek nem szórakoznak.

tia1971 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6676

Csá mindenkinek!

Járt-e valaki a Podgorica-Cetinje-kotor útvonalon legyetek szivesek ha tudtok valamit milyen

 írjatok

Kösz

 

dzsimi111 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6675
nemhogy azt néztem ,de oda is megyunk.jul.17én vagy18 án indulunk,Szexárd-mostar-dubrovnik-bar utvonalon. egy északát megalszunk (tanácsokat elfogadok)mostár mellet vagy a horvátoknál.ha valaki ismerös arra pár infot megoszthatna.
Előzmény: Amari bp (6664)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6674
kroberto85,

bocs a kötekedésért, de ez a weblap dugig van tartalmi és helyesírási hibákkal.
Előzmény: kroberto85 (6672)
H_G Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6673
1) Egyrészt mert tiltja a szabályzat (én olvastam),
2) és főképp: mert ha a reklámozók igazán rászállnak egy topikra, egy idő után már leggyakrabban a hirdetéseik miatt frissül --- akik rendesen társalogni szeretnének, leszoknak a megnézéséről, hogy "miért is jött föl" -- nagyjából megszűnik minden egyéb társalgás. (Nézd csak meg az "Esküvő" topikot pl., ha nem hiszel nekem.)

Előzmény: Hümi (6671)
kroberto85 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6672
Konfortos szobák kiadók Bár Susanjban 250m re a tengerparttól fél panziós ellátással vagy anélkül.
szoba fél panziós ellátással 22eu/nap ellátás nélkül 15eu/nap
Honlap: www.montenego.5mp.eu
Hümi Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6671
Egyetértek veled...ha egy utazási reklám egy utazási fórumban valakinek a segítségére lehet...hát miért ne...
Előzmény: moon. (6670)
moon. Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6670

Szabad itt reklamozni? En meg soha nem olvastam el a szabalyzatot. Na de szerintem miert ne reklamozzanak, ha en vagy masik ajanlunk szobat apartmant valahol mert mar jartunk, vagy mert valaki megkerte mondjunk mar neki szallas helyet, vagy hiszem azt aki megy montiba es idejar, minden alkalommal rakattint az apartman, szoba kiado, szervezett utazas montenegroba stb.

Minel tobbet irnak be annal jobb, azutan mi itt vagyunk elhiggyuk e nekik vagy sem, vagy megcafoljuk hiteleseguket, esetleg, hogy tul dragak vagy tul olcsoak.

Susanjos hirdetesre annyi az eszrevetelem, direktbe ott legalabb 4 euroval olcsobb, na de ha Robi igazi kozvetito kell neki keresnie. Szervezkedo az lehet kap egy ket vranacot, vagy prsutot a hirdetesert :-), habar ahogy ismerem lehet o fizet meg az antenna beallitasokkal , hacsak nem valami csinos asszonykaknal leanyzoknal allit be :-)))

Na amiert vegul is irtam, a beszurt link alapjan 286000 ft. ket fo 10 nap hercegnovi. Hotel , felpanzio. Ha egy szobaert 8 eurot fizetsz az kb 38000 ft, vagyis marad 248000 ft uzemanyagra, kajara , utvezetore.

 

Amari bp Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6669

Júj én nem akartam, csak kockákra voltam kiváncsi:)

   

 

Én olyasmire lennék kiváncsi, hogy vajon lehet -e ott munkát találni, hogy fogadják az idegent?

Előzmény: H_G (6668)
H_G Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6668
Mi lenne, ha úgy oldanátok föl az egyenlőtlenséget, hogy egyiktek sem reklámoz?

Előzmény: szervezkedő (6666)
szervezkedő Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6667

http://sutomore.tar.hu/

 

...és még egy reklám amiben egyik magyar szomszédomat ajánlom figyelmetekbe

8euro/fő / éj áron.

szervezkedő Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6666

http://kep.tar.hu/vendeghaz/50582485/34944031#2

 

Hogy én is reklámozzak már ne csak kroberto barátunk!

szervezkedő Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6665

http://c-travel.hu/kulfold/korutazas_a_balkan-felszigeten_montenegroi_nyaralassal_tol_2002&hd=150

 

Ha valaki a héten utazna, de még nem talált semmit, talán jól jöhet az infó!

Amari bp Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6664

http://www.montenegro-nyar.com/apartmanok.htm

 

Valami, ilyesmit olvastál?:)

Előzmény: dzsimi111 (6663)
dzsimi111 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 6663

hali

 

bocsi.a csajom gépén kiirja az S betut,nálam csak négyzet van helyete.

tacom Creative Commons License 2008.06.22 0 0 6662
Szerintem Susanj lesz a megoldás. Feltételezem, hogy az s betű rajta a kis ficakkal(ami a magyar s-nek megfelelő hangot jelöli) négyzetként jelent meg nálad. Szerintem...
Előzmény: dzsimi111 (6658)
szervezkedő Creative Commons License 2008.06.22 0 0 6661
Felolvastam egy tanarnéninek, de nem megy neki sem a megoldas. Holnap
Előzmény: Törölt nick (6660)
dzsimi111 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 6658

hali

 

Segitséget szeretnék kérni,vajon mijen betut van a négyzet allat?Teljes felszereltségű apartmanjaink Bar Šušanj nevű városrészében található.

ha valaki ismeros arrafelé irja meg legyenoly szives hogy a város melyik részén fekszik,strandok,boltok stb milyenek?kösz

Amari bp Creative Commons License 2008.06.22 0 0 6657

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!