Keresés

Részletes keresés

ponex Creative Commons License 2008.06.17 0 0 733
Cuppantott falat én is csináltam, meg én glettes (rusztikus) antikolást szoktam még csinálni, de hát azt így elmondani, hogy érhető is legyen ???????

5 perc alatt megtudnám mutatni, de azt elmagyarázni, szinte lehetetlen!
Előzmény: Masgas (732)
Masgas Creative Commons License 2008.06.16 0 0 732
Kollégák
A tanácsotokatszeretném kérni textúrás felületek ügyében.
Biztos ti is tapasztaltátok hogy minnél sokrétűbb szolgáltatást kell mostanában nyújtani már nem elég a nagyon jó munka, és az ócsóért meg nem lehet nagyon jó.
No hogy a lényegre térjek: Arra gondoltam hogy bővítem a repertoáromat textúrás gletteléssel, pl. egy egy falon tagoaztban vagy tükröskéntkis szolíd keretttel.
Már csináltam többször ilyen "cuppantottat" tudjátok amikor felviszem a második glettet vastagon és a vasat hozzányomva cuppantom vagy kis rövidke húzásokkal megnyomom.
Most azt találtam ki , hogy (angliában láttam ott nagy divat volt hogy a menyón csináltak ilyen textúrás glettelést , olyan 3 újnyi kerettel a holkrnél, de ezek mintha fogas vassal lettek volna húzva. ez a menyezet egész feldobja a kis helyiségeket is .
Arra gondoltam hogy szinálok gipszkerton táblákra demonstrációs mintákat hátha a megrendelők kedvet kapnak.
Ha van valakinek tapasztalata ilyen "szabályos textúrás kivitelezésben kérem ossza meg velünk.
Üdv: Masgas
angel1208 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 731
Köszi Ponex a tippet. Úgy belegondolva, igazad is van :)
Előzmény: ponex (729)
ponex Creative Commons License 2008.06.16 0 0 730
Előtte falfixet mindenképpen adjál neki!
Előzmény: ponex (729)
ponex Creative Commons License 2008.06.16 0 0 729
Mivel én se szeretek kaparni, (ki szeret? :D) Ezért csak a laza részeket lelökdösöm, és 6-30-as rigipsel át glettelem, Az gyönyörűen megmarad rajta, és jó alapfelület a többi anyag számára!
Előzmény: angel1208 (726)
ponex Creative Commons License 2008.06.16 0 0 728
Adj neki egy kis falfixet, én felesbe szoktam hígitani, és utána széria glett mehet rá!

Egyébként, mért ne maradna meg bármilyen gipszes dolog, a glettek is gipsz alapúak, csak kényelmi szempontból használjuk őket, mert így nem kell szarakodni a bekeveréssel mint régen!
Előzmény: halaloszto (725)
KerIsu Creative Commons License 2008.06.15 0 0 727
fixáld be csiszolás után.
Mi széria glettet használunk
Előzmény: halaloszto (725)
angel1208 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 726

Sziasztok!

Áruljátok már el lehet-e kezdeni valamit olyan fallal ami enyves mésszel van lekenve azonkívül hogy teljesen lekaparjuk?

halaloszto Creative Commons License 2008.06.15 0 0 725
Sziasztok,

Hadd tegyek fel egy hatha egyszeru kerdest:

Milyen anyaggal lehet glettelni diszperziten? Van egy fal, amit egy parszor mar diszperzittel festettek, es most szeretnem egy kicsit atcsiszolni, meg belejavitgatni. Jol tudom, hogy a sima gipszes glettek nem maradnak meg rajta?

vajk
ponex Creative Commons License 2008.06.14 0 0 724
Értem a dolgot !!!

Feszült vagy, mer belefutottál olyan emberekbe, akik az én respektemet is rombolják, ezért én is utálom az ilyen típust! Oké, semmi gond, nincs bennem harag irántad a stílusod ellenére sem, mert átérzem a helyzetedet!

Nem arról volt szó, hogy a nyolcas korong teszi tönkre a gépedet, hanem arról, hogy ha nyolcas van a korongba !

Óriási különbség!

Nem beszéltem hülyeséget egyszer se!!!

Az a baj, hogy te laikus vagy a festő szakmában, és szakmai kérdésekbe akarsz belefolyni, de nem megy. Ez nem az én hibám. Nyilván neked is van szakmád, nekem pedig eszembe se jut belefolyni, mivel tudom, hogy nem értek hozzá !!!!!!!!!

Olyan ez, mintha megkérdezném, hogy hogyan kell operáiós rendszert programozni, te meg elkezdenéd magyarázni, én meg felháborodok, amikor szarabb dolog sikerül, mint a windows !!!! Ne én rám haragudj a sikertelenséged miatt. Amit mondtam, azt bármikor be is tudom mutatni, haragudj arra, aki átvert hitegetett heteken keresztül.

Nem én vagyok az !!!
Előzmény: totya4 (723)
totya4 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 723
Helló!

Ha nem vagy nő, és nem pont most van meg havid akkor nem tudom miért írtad amit írtál, mert értelmet nem látok benne.

Miből jött az hogy igénytelen? Az igénytelen nem az, aki megveszi a deszkát, ken rá valami festéket és csókolom?

A szakemberekről annyit hogy bár tudásuk és gyakorlatuk nyilván nagy, de érdekesmód sokszor igen szarul dolgoznak (tiszelet a kivételnek!!!), a pofájuk bezzeg hatalmas, ezzel ellensúlyozva a szar munkát. Az eddigi nálunk járt szakember tapasztalatokból megsaccolom mi történne HA. Főleg egy nálunk dolgozott asztalos megnyilvánulása a fő irányvonal.
Felhívom, megbeszélünk egy időpontot. Oké. Megbeszélt időben sehol senki. Felhívom hogy mi történt, baleset? Azt mondja jaaa megvoltunk beszélve? (Hm...) Mondom meg. Ja... De most közbejött épp egy sürgős meló úgyhogy két hét múlva esetleg. Mondom és a két nap szabival amit kivettem azzal mi lesz? Sajnálja. Két hét múlva kiderül hogy megint van egy sürgős meló. Mondjuk két hónap múlva kiméltóztatik jönni. Megnézi, rázza a fejét, hogy ez milyen rossz állapotban van. Mondom magamban tudom bazdmeg azért hívtalak, ne a pofád járjon hanem csináld. Nagy fejrázások közepette ad egy cetlit hogy ezt meg ezt kéne venni. Mondom ééén vegyem meg?! Nem tetszik neki, elmegy, megveszi ami kell. Mikor visszajön azt mondja valami ebéd azért csak van? Naná majd főzök neked. Meg az asszony is szabit vesz ki miattad bazd meg. Nem szeretjük egymást, megállapítható. Megcsinálja úgy ahogy, de 8 kerítésléc hiányzik. Mondom és ezzel mi van? Ja hogy a gyár meg a faszom csak 3 hét múlva lesz meg. Jó mondom akkor 3 hét múlva találkozunk addig max meg pórázon lesz a kutya, ami meg betéved azt agyoncsapom. Azt mondja és a fizetség? Mondom kész van? Majdnem kész mondja és hiszti hiszti hiszti hiszti hiszti. Felhívja a boltot hogy hívjanak fel és beszéljenek velem mert nem akarok fizetni. Mondom basszák meg kész van? Ó Ó Ó majdnem kész van. Mondom és ha ez eltűnik és nem lesz ilyen deszka se festék akkor hogy néz az ki? Azt mondja erre a mester ha nem fizetek, leszedi az összes deszkát és elmegy. A jó kurva anyádat nesze a rohadt pénzed de ne lássalak többé te szemét.

Nem tudom honnan veszed hogy a tanácsaidat leszarom. Ellenkezőleg. Te állítottad pl. kérdésemre hogy ha 8-as a korong az tönkrevágja a fúrógépet. Veszekszem miattad a boltban, 3-at kipróbálok mire rájöttem hogy hülyeséget beszéltél. És lebesztalak? Szétrúgtam a segged? Nem.
Azt mondod, alapozás után csiszolni kell. 2x megkérdezem mégis minek az és mennyire, de semmi válasz. Vajk elmondja normálisan erre meg felháborodsz. Könyörgöm, ha ilyen fontos lépés kimarad, akkor nem lehet a munkát elvégezni! Ez olyan mintha elküldenélek horgászni, adnék botot csalit sátrat sört sőt még kurvát is, de damilt, azt nem :-) Magad is megállapítottad korábban hogy valamit tudni csinálni, meg tudni elmagyarázni - az két különböző dolog.
Előzmény: ponex (720)
ponex Creative Commons License 2008.06.13 0 0 722
Én a mázolás metodikáját keresztbe-hosszába leírtam már, ha még mindig nincs elég információja, akkor be kell iratkozni egy szakiskolába, és megtanulni a szakmát!

De ha ezt nem akarja, akkor hallgatni kell olyanokra, akik nem ma kezdték, és el kell dönteni, hogy mit is akar tulajdonképpen.

A döntésképtelenség, mindennek cselekvésnek a halála egyébként!!!
Előzmény: halaloszto (721)
halaloszto Creative Commons License 2008.06.13 0 0 721
Nem leszarja, hanem meg az infomaciogyujtesnel tart. :-)

En annyi tanacsota adok, hogy be kell latni, hogy a sajat munka kockazattal jar. Venni kell 3 deszkat, festeket, ki kell probalni. Ha megy, akkor jo. ha nem, akkor buktunk 5-6000Ft-ot. Dehat kockazat nelkul nincs nyereseg...

vajk
Előzmény: ponex (720)
ponex Creative Commons License 2008.06.13 0 0 720
Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor két lehetőség adódik.

1. vagy összegányolod magadnak, mivelhogy igénytelen vagy!
2. Hívsz egy szakembert aki megcsinálja normálisan!


Én nagyon sok tanácsot adtam már, gyakorlatilag leszarod amiket írtam. innentől kezdve vess magadra.
Előzmény: totya4 (716)
halaloszto Creative Commons License 2008.06.13 0 0 719
azok a muanyag cuccok jok lennenek, csak valoszinu hogy magasabbak mint a lap amin dolgozni akarsz, es utban lesznek.

a 23mm seprunyel a tuti! korben a masfel mm-t akar zsebkessel is leszeded rola. es igy lesz egy kis valla, ami nem engedi beesni.

vajk
Előzmény: totya4 (718)
totya4 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 718
Ha lenne valami értelmes részletes könyv festésről biz isten megvettem volna, pl fűről is vettem rögtön kettőt.

Jó ötletnek tűnik ez a seprűnyeles dolog, Két fanyelű seprűm van, legkisebb 23mm-es átmérővel, viszont a lyukak 20mm-esek. Ez nekem gondot okoz... Ehhez a barkácsvacakhoz viszont járt 4 bedugható műa pofácska, túl stabilnak nem tűnnek nekem, nem is igen használtam őket.
Maga a pad sem valami szuper, mert ha beszorítok valamit, az a pad szoruláskor megemelkedő deszkái miatt szinte biztos hogy nem lesz vizszintes. Dehát végülis az árának megfelelő a tudása.

Értem, tehát alapozás után már csak finom kisimitás szükséges, tehát ezt akár már nem is kell fúrógépes/flexes csiszolóvászonnal csinálni, hanem elég kézzel.

Kösz az infókat!
Előzmény: halaloszto (717)
halaloszto Creative Commons License 2008.06.13 0 0 717
Amig nem probalod ki, nem fogod erten!

Az alapozas, de meg a festes utan is lesznek kis kiallo szemek, porszemek, egyenetlensegek. Amiket egy-ket laza mozdulattal eltuntetsz. Addig kell csiszolni, amig sima nem lesz.

Ha barkacs munkapadod van, az jo lesz. Nem kell nagyon meghuzni, es akkor nem hagy nyomot.

Nem a ket deszka koze kell szoritani a cuccot, mert az tok maceras, hanem a lukakba kell tenni seprunyel darabokat, hogy kevesbe alljanak ki mint a leced vastagsaga. Igy a keriteslec fekszik a deszkakon, es a negy seprunyeldarab szoritja, egyszeru feltenni-levenni, es jol hozzafersz csiszolasilag.

vajk
Előzmény: totya4 (716)
totya4 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 716
kb. 500ft lenne a kerítésléc (sima deszkaforma) darabja amiből 1m feletti is van.

Viszont a leceket tartja is valami, ezért azoknak esnék neki előbb. Ezek a tartóvasak sima négyszög csővasak és rájuk nézve már festést kívánnak ők is. Gondolom itt a dolog egyszerűbb mint a fánál, tehát lecsiszolom azaz leszedem a régi festéket, alapozó, megszárad, aztán a zománc(?)festék két vagy több rétegben és slussz. Aztán egyelőre vissza a régi deszkák.

A fafestésnél még mindig nem fogtam fel hogy alapozás után miért kell lecsiszolni a felületet? De ha már le kell, akkor mégis mennyit kell belőle leszedni csiszoláskor? Esetleg mindet? :)

A satu vagy afféle szorítóeszközhöz (mint ami van nekem is, két deszkát tologat két tekerhető csavar) mit szoktatok használni hogy ne nyomódjon be a fa a szorítás helyén?
.hun Creative Commons License 2008.06.12 0 0 715
köszönöm!
Előzmény: KerIsu (714)
KerIsu Creative Commons License 2008.06.11 0 0 714
Mehet rá falfesték is
Előzmény: .hun (712)
halaloszto Creative Commons License 2008.06.11 0 0 713
Marmint hogy ugyanolyan tubusban van mint a sziloplaszt, de nem az. Az van rairva hogy festheto akril, pont az a lenyege hogy a sziloval ellentetben ez festheto.

vajk
Előzmény: KerIsu (711)
.hun Creative Commons License 2008.06.11 0 0 712

Köszi! A legtöbb helyen viszont nem feltétlenül zománcozva lenne: vagy pont a zománc és a falfesték találkozásánál, vagy pedig csak falfestékkel lenne lekenve. Úgy is jó?

Előzmény: KerIsu (711)
KerIsu Creative Commons License 2008.06.11 0 0 711
Ja-Ja érdemes! Mi szilónak hívjuk. Kinyomod, újjal eldolgozod, és bekened zománccal. Csak zománcozás előtt töltsd ki mert nem lehet csiszolni(szőrösödik)
Előzmény: .hun (710)
.hun Creative Commons License 2008.06.11 0 0 710

így van, kevertem, nem vagyok egy nagy szakértő, mint látható :)

szóval ilyen akril csíkot, amit aztán le lehet festeni...ilyet érdemes? :)

Előzmény: szenyor Lopez (709)
szenyor Lopez Creative Commons License 2008.06.11 0 0 709
Szerintem te kevered az akrilt az akrilfestékkel. Az akril egy anyag, amivel rugalmasan kitölthető egy rés. És ez festhető diszperzittel.
Előzmény: .hun (706)
.hun Creative Commons License 2008.06.11 0 0 708

Hát amit írtam :)

Az elképzelés, hogy az ajtó kerete és a fal illetve az ajtó kerete és a burkolat (fuga) találkozásánál egy csíkban külön le lenne festve a felület akrilfestékkel. A kérdés, hogy ezt érdemes-e megcsinálni, vagy sem.

Előzmény: ponex (707)
ponex Creative Commons License 2008.06.10 0 0 707
Mi a kérdésed?

Mond el az elképzelésedet, és mi leszürjük belőle a lényeget.
Előzmény: .hun (706)
.hun Creative Commons License 2008.06.10 0 0 706

Sziasztok! Remélem nem agyontárgyalt téma...az ajtók/ablakok mellett érdemes külön akrillal lefesteni, hogy ne válljon el a fal és a fa? Vagy mind1? Vayg ez csak a csempével (azaz fugával) való találkozásnál érdekes?

kösz.hun

ponex Creative Commons License 2008.06.09 0 0 705
Nem az a lényeg, hogy mennyi idő alatt köpi ki, hanem, hogy milyen szépen tud teríteni, mennyire porlaszt, milyen felületet tudsz elérni vele.

Brikós lazur is jó, ha a szarabbak közül akarsz választani :))

Poli Farbe német gyártmány
Előzmény: bohrer (704)
bohrer Creative Commons License 2008.06.08 0 0 704
lazúrt olcsó kínai vibrációs pisztollyal is fel lehet-e vinni, 100W-ot hazudtak rá,
gombaölőt kiköpte 1 perc alatt a 7-8 decit, igaz a szél is vitte, és hígító sűrűségű csak. A fa csak száradtan lesz festve.


Hallott-e már valaki a bricostoros " kerítéslazúr"-ról, olcsó műanyagkannás kiszerelés, POLI-FARBE magyar gyártmány?
Előzmény: Masgas (703)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!