Keresés

Részletes keresés

öreganyám Creative Commons License 2005.01.23 0 0 188
Szia afintha!

Autoimmun eredetű sokizületi gyulladás (PCP).

Az ún. autoimmun betegségek csoportjába tartozó idült, gyulladásos kórkép, amikor az ízületen belüli szöveteket (elsősorban kötőszövetet) a szervezet által termelt ellenanyagok megtámadják, jellegzetes tüneteket okozva.

A betegség háttere jelenleg teljes mértékben nem ismert, örökletes tényezők azonban minden bizonnyal szerepet játszanak, hiszen családi halmozódás figyelhető meg.
Általános tünetek (gyengeség, fáradékonyság, rossz közérzet, étvágytalanság, fogyás) után jellemzően a kéz és a láb kisízületei, a csukló és a térd merevvé, fájdalmassá válnak. Az ízületek meleg tapintatúak, nyomásra fájdalmasak, az esetek többségében a panaszok mindkét oldalon jelentkeznek. Az ízületi merevség leginkább reggel, felkeléskor jelentkezik, majd enyhül.

A későbbiekben (hónapok, évek múlva) az érintett ízületek deformálódnak, súlyos mozgáskorlátozottság alakulhat ki. A betegség idült jellegéből adódik, hogy néha fellángol, néha pedig a tünetek enyhülnek ill. hosszabb tünetmentes időszakok váltakoznak.

A gyulladásban lévő ízületeket nyugalomba kell helyezni, tehermentesíteni kell, súlyos esetben teljes ágynyugalom szükséges. A lokális hőhatás (akár meleg, akár hideg) a panaszok enyhüléséhez vezethet. Gyógyszerek egész sora áll rendelkezésre a tünetek kezelésére, melyek fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásuknál fogva a betegség előrehaladását lassítják, illetve tartós tünetmentességet biztosítanak.

Röviden ennyi

Szia.
Előzmény: afintha (187)
afintha Creative Commons License 2005.01.22 0 0 187
Neked pontosan mi a betegseged?
Előzmény: öreganyám (186)
öreganyám Creative Commons License 2005.01.20 0 0 186
Nekem egy számomra megbízható személy ajánlotta, természetesen Ő forgalmazza is. Mondta, hogy neki mennyien hálálkodnak, meg minden...

Mondta, hogy visszavásárlási garancia is van.

Summa summárom, úgy döntöttem kipróbálom.

3 liter ittam meg, kb 2 hónap alatt. Semmi változást nem vettem észre.
Ekkor mondta, hogy igazán annyi ideíg kellene szedni amennyi ideje tart a betegség.
Na ez kb 15év.

Közben azért itt a hálón is nézelődtem és merültek fel bennem kérdések. Az egyik ilyen a visszavásárlási garancia, ami kiderült úgy müködik, hogy, ha a termék fele még megvan és azt mondod, hogy nem használt akkor vissza adják az árát.

Csak az a baj, hogy az Ő állításuk szerint is eleve többet kell meginni mint egy, így csak az utólsónak kérheted vissza az árát.

Meg közben "gondolkodtam", hogy nekünk ép az van hogy gyengítik az immunredszerünket. az aloe-t meg azért ajánlják, hogy erősítse.

Szóval nekem ez a véleményem.


Szia.
Előzmény: gymary (185)
gymary Creative Commons License 2005.01.20 0 0 185
Köszönöm Öreganyám., sikerült.

Ha már a betegségekről csak beszélgetni tudunk, megoldani nem. Egy icipici sikerélmény. Van már valami előre lépés aloe vera ügyben ?

Szia
Előzmény: gymary (184)
gymary Creative Commons License 2005.01.20 0 0 184

Szia Öreganyám !

Beállítottam, ahogy leírtad, most kipróbálom


- enter -


no, meglátjuk!

Előzmény: öreganyám (183)
öreganyám Creative Commons License 2005.01.19 0 0 183
Itt a balfelső sarok: Beállítások


A "Hozzászólás szerkesztése" UBB-re állítsd, majd a "Megjelenítő kódlap"-ot Windows-1250-re

De így is csak a 6-os explorerrel.

Sok sikert!
Előzmény: gymary (181)
gymary Creative Commons License 2005.01.19 0 0 182
No látod, de ezt a témát be is fejezem, ez a topic nem erről szól Végülis olvasható, hát a külalak a téma mellett lényegtelen, ha csak nem ütök mellé, mint az előbb is. Bocs Szia
Előzmény: gymary (181)
gymary Creative Commons License 2005.01.19 0 0 181
Igen mindent igy használok, ahogy leírok, ütöm - ütöm - ütöm az engereket, de mikor elküldés után visszanézem, hát ....akkor már minden egyben van. pl. most fogok ütni egy enter és meglátod, hogy megint egyben van most ütök 2-t is Elküldöm és meglátjuk.
Előzmény: ewtsy (180)
ewtsy Creative Commons License 2005.01.19 0 0 180

Kedves Marika, nem alkalmazok semmi trükköt!

 

Most leellenőriztem, a használt Microsoft Internet Explorerem 6.0-ás. Egyszerűen a hozzászólás- vagy válaszablakba beírom a szöveget, a megfelelő helyeken enterekkel elválasztva a bekezdéseket, pl.

 

így,

 

aztán elküldöm és kész. Tényleg nem tudom, nálad miért nem működik. Te is ezt a böngészőt használod?

 

Szia

Éva

Előzmény: gymary (179)
gymary Creative Commons License 2005.01.19 0 0 179
Évi ! Leírnáf - lépésről lépésre - hogyna kell elérni, hogy a hozzászólásom ilyen szép tagolt legyen mint a Tiéd, én még mindig nem tudom. Egyszer már Te írtad, hogy az interner-explorerrel, no hát az használom, de hogyan lesz tőle tagolt még mindig nem tudom. Marika
Előzmény: ewtsy (178)
ewtsy Creative Commons License 2005.01.19 0 0 178

Szia Marika! Én is örülök neki, és jó jelnek tartom, hogy a lányom dolgozni akar. Ugyanez vonatkozik a fiadra is. Ha elfogadná a leszázalékolást, az valahogy azt jelentené, hogy beletörődik a sorsába. Ha megpróbál dolgozni, az már az optimizmus jele, és mivel a lelkiek is nagyon fontosak a gyógyuláshoz, ez biztosan pozitív irányba befolyásolja az állapotát.

 

Öreganyám: én is hallottam az aloe veráról, és - finoman - próbáltak is rábeszélni az alkalmazására, de nem vagyok igazán meggyőződve róla, hogy tényleg hatásos lenne. Persze, nagyon szépeket írnak róla a prospektusokban, de ez nekem túlságosan marketing-jellegű, nem obejktív értékelés. Attól még lehet, hogy jó!!

 

Sziasztok

Éva

Előzmény: gymary (177)
gymary Creative Commons License 2005.01.19 0 0 177
Szia Éva ! Ismét csak ilyen későn jutok ide. Örülök, hogy a lányodnál már felvetődött, hogy megy dolgozni, mert ez azt jelenti - ha engedi az orvosa - biztos, hogy már jól van. Az én fiam is ugy döntött, hogy mégsem százalékoltatja magát, mert ha birja és engedik akkor inkább elmegy dolgozni, mert, hát nagyon kevés lenne az a pénz amit kapna, biztos, hogy a minális lenne. Mult héten volt - mellkas - CT-én, jövőhéten lesz meg az eredménye, akkor rögtön visszaviszi a kezelőorvosának - Dél Pesti Kórház -, akkor fog kiderülni, - talán - hogy mehet-e dolgozni. Öreganyám (bocs !) én az eloe vera-ról már hallottam, de azt nem tudom, hogy ezen betegségek kezelhetőek-e vele, eredményre jártak-e már vele, igazából, ha már igy felvetetted engem is érdekel, hogyan, milyen hatékonysággal alkalmazhatő ilyen betegségeknél. Hátha akad valaki aki már esetleg használt és érintett a témában és átadja tapasztalatait nekünk. Sziasztok ! Marika
Előzmény: ewtsy (175)
öreganyám Creative Commons License 2005.01.18 0 0 176
Üdv Mindenkinek!

Volna egy kérdésem, amiről lehet ,hogy már volt szó, de nincs erőm végíg olvasno a hozzásszólásokat.

Próbáltátok-e már (vagy próbáltá-e már rátok beszélni) az aloe verat?

Ha nincs tapasztalat a véleményetekre akkor is kiváncsi vagyok.


Előre is köszi.

Öa.
ewtsy Creative Commons License 2005.01.16 0 0 175

Kedves Marika! Igen, a háziorvos szerint az a probléma, hogy a betegségekhez meg van adva az adható táppénzes idő hossza (mármint az orvosok számára). Ha minden jól megy, februártól dolgozik a lányom, ha a kezelőorvosa is beleegyezik, és akkor nem érdekes az egész... Nagyon drukkolok, hogy rendben menjen minden! Jövő hétfőn megyünk a kezelőorvoshoz, akkor előadjuk a kívánságunkat. A legutóbbi leletei egész jók, az autoimmun faktorok normális szinten vannak (gyorsan lekopogom).

Úgy látszik, nincs más "érdeklődő" a témában, de mi azért folytassuk!

Sziasztok, minden jót nektek

Éva

 

Előzmény: gymary (174)
gymary Creative Commons License 2005.01.12 0 0 174
Szia ! Az én fiam sem hagyja el magást, titokban - feketén - néha bejár a munkahelyére dolgozgatni, mert hát birja. Egyébként egy lángvágő üzem vezetője - lenne -, kzben elkezdte a müszaki egyetemet, de a betegsége miatt most halasztást kért. Hát, gondolom, ha le százalékonák, utána ha jobban lesz biztosan fog tudni dolgozni, bár a munkahelyén most is, és közben - leszázalékolás alatt i s - és utána is visszavárják.. Nem tudom, hogy ki adta ez a tanácsot Nektek, hogy bizonyos betegségekre, csak egy bizonyos tp. jár. Én nem igy tudom - nem TB ügyintéző vagyok, csak munkaügyis, de én ugy tudom, hogy a keresetének a függvénye (60 vagy 70 %-a) a táppénz, és nem a betegség függvénye. Lehet, hogy rosszul értelmeztem én fizetésre gondoltam, a betegséghez tényleg meg van szabva a táppénzes idő, lehet, hogy erre gondoltak. Ha igen elnézést, nem akartalak megzavarni. Bár a gyerekeink egy betegség-csoportba (autoimmun) taroznak mégis különböző. Az én fiam myasthenia gravis nevű betegségben szenved, de ugy látom a betegség mellett fellépő problémáink közel hasonlóak. Most megint abba kell hagynom, mert már "sorakoznak a kliensek". Szia
Előzmény: ewtsy (172)
ewtsy Creative Commons License 2005.01.12 0 0 173

Jaj, csak elküldtem hirtelen, el sem búcsúztam.

Minden jót nektek, szervusztok

ewtsy

 

Előzmény: ewtsy (172)
ewtsy Creative Commons License 2005.01.12 0 0 172

Munkahely: nálam is fennáll, mint probléma! Nem mindig hagynak levelezni, de azért igyekszem.

Leszázalékolás, ennyi évesen: tényleg nagyon rosszul hangzik. De azért dolgozhat valamennyit, ha jobb állapotban lesz, ugye? És mi a foglalkozása?

Nálunk a háziorvos biztatja a lányomat, hogy menjen már vissza dolgozni, mert ő egy stramm nő, és ne hagyja el magát. Állítólag meg van szabva, hogy milyen betegséghez mennyi táppénz "jár", de hogy ez az ő esetében mennyi, az nem derült ki. Egy ilyen betegségnél meg egészen egyéni és változó, hogy ki hogyan érzi magát; ezek a kórok hullámokban támadnak. Egész jól van egyébként, továbbra is.

A kisebbik lányom még csak 22 éves, de a nyáron már megvolt az esküvő. Mindketten egyetemisták még a férjével, úgyhogy egy kicsit korai... Természetesen nem kérdezték meg előre, mit szólunk hozzá, úgyhogy nagy meglepetés volt a hír. A jövő őszi féléve nagyon könnyű lesz állítólag, csak egy tárgyból kell vizsgázni, azt még szoptatás mellett is meg tudja csinálni.

 

Előzmény: gymary (171)
gymary Creative Commons License 2005.01.10 0 0 171
Szia ewtsy Elég rapszódikusan fogok jelentkezni, mert - mint irtam: munkahely. Elég sok a munkám, és néha tudok csak benézni ide. De igyekszem, hogy a kapcsolat megmaradjon, és valahogy életben tartsuk a topicot - hátha majd később más is bekapcsolódik, mint régebben . Hát unokával én sem dicsekedhetek, a fiam 32 , a lányom 21 éves, de még egyiknek sincs. A fiamnál valószinűleg - egyenlőre nem is igen jn szóba, a lányomnak meg még barátja van, igy ne is legyen egyenlőre, de egyszer talán . Érden laktok, egyszer a feküdtem a Bp-i János kórházban egy érdi asszonnyal: azt hiszem Ireitterné a neve, ő is asztmás. No de ez mellékes. A fiammal kzlte az háziorvosa, hogy mivel lassan lejár az egy éves táppénze, jő lenne megpróbálni a leszázalékolást hogy ne utolsó pillanatban kapkodjanak, ha esetleg még nem tudna dolgozni. Egyszer már akart menni, de akkor nem engedték, most meg, előjtt nála remegés, izzadás, igy nem mer elmenni dolgozni, hát marad a leszázalékolás, évesen !!! Egyenlőre ennyi, majd igyekszem benézni hozzád/tok Szia Marika
Előzmény: ewtsy (169)
ewtsy Creative Commons License 2005.01.06 0 0 170

Ja, most látom, hogy kérdezted, hol lakunk: Érden.

 

Előzmény: gymary (168)
ewtsy Creative Commons License 2005.01.06 0 0 169

Marika, jó, hogy legalább te törődsz velem :)))

Lányom 28 éves, és még nincs gyermeke. Sőt, még unokám sincs, de a kisebbik lányom most jelentette be, hogy lesz, úgyhogy nem vagyok egészen magamnál. Hurrááááá!!!!!!!

Nem is tudok mot mást írni, szia

Éva

 

Előzmény: gymary (168)
gymary Creative Commons License 2005.01.06 0 0 168
Szia ewtsy ! Nagyon örülök, hogy válaszoltál. Én is ugyanezt tapasztaltam a topiccal kapcsolatban. Amikor én felfedeztem, akkor pörgősebb volt az élet. Jöttek - mentek a kérdések válaszok. DE MOST !??? Tényleg kettőnkön kívül SENKI ! Nagyon örülök, hogy jól van a lányod, (hány éves) nincs még gyermeke ? Ha rossz a kérdés akkor BOCS, nem akarok olyat kérdezni, amivel esetleg bántom, vagy rosszul esik neki. Ha igen, akkor mások kíméletesebb lesz. Végül is ezzel a betegséggel is meg kell tanulni élni. Mikor én megtudtam, hogy asztmás vagyok (a lányom akkor volt 4-5 éves) nagyon kétségbe voltam esve, de az évek multával rájöttem, hogy igen lehet és kell is (belenyugodva) élni a betegségel. Bár az asztmát nem hiszem, hogy egy lapon lehet emliteni a lányod és fiam betegségével (egyébként még plusz asztmás is, van egy -eddig jóinulatunak mondott - dagnat a fejében, azenkivül pedig az eltávolitott csecsemőmirigye - rosszindulatu volt) De mint emlitettem, elég optimistán áll a dolgokhoz. Azt hiszem, hogy a réghebbi hozzászólásaimat biztos olvastad, ezért nem irom le ujból, hogy miken mentünk át. Hol laktok - emlitetted, hogy kimozdultak egy hegyvidéki pihenésre. Mi Heves megyében, Hatvantól kissé K-felé 15 km-re (Hatvan - Gyöngyös - Salgótarján háromszög középe felé). Most egyenlőre ennyit, igyekszem itt lenni. Szia Marika
Előzmény: ewtsy (167)
ewtsy Creative Commons License 2005.01.06 0 0 167

Szia gymary!

Nektek is bodog új évet! Ha kisebb megszakításokkal is, de azért tudunk beszélgetni... Lányom szedi még a medrolt, a szeptemberi adag felét. Nem hízott tovább, de leadni sem sikerül neki a felesleges kilókat, pedig szeretné (nemrég egy idegen néni terhesnek nézte, ez nem esett jól neki). Különösebb trükköt nem tudok, csak a közismertet: kevesebb kalóriájú ételek, több mozgás. Korábban járt tornázni, van a közelünkben egy fitness-terem, gépekkel, ahol szakszerű tanácsot, edzéstervet is adnak. Az orvosa is egyetértett vele, hogy újra csinálja, de úgy, hogy ne legyen különösebben megerőltető. Dolgozni is szeretne most már, februártól tervezzük, remélhetőleg a doktornő is egyetért majd velünk (január végén kell visszamenni hozzá). Lányom is optimista és jókedvű mostanában, szerencsére. Szilveszter körül kimozdultak pár napra a férjével, egy kis hegyvidéki pihenésre, az is jó hatással volt rá, úgy látom.

Nagyon elhagyatott ez a topik, mi ketten írogatunk csak mostanában. Körülnéztem, az indexen, a rákbetegek, Crohn-betegek élénk társasági életet élnek. Persze, egyáltalán nem irigylem őket különben ... csak furcsa, hogy itt semmi aktivitás, pedig biztosan járnak néhányan ebben a cipőben.

Legalább mi tartsunk össze. Sziasztok, minden jót nektek!

Előzmény: gymary (166)
gymary Creative Commons License 2005.01.05 0 0 166
Szia ewtsy ! Először is nagyon boldog új évet kívánok mindkettőtöknek (ugy szoktam mondani - ismeretségi körömben, hogy) "szebbet, jobbat, boldogabbat" !!! Másodszor pedig mélységes elnézést kérek, mert hát én szerettem volna beszélgetni veled/tek, de amikor én ráértem és írtam, Te/Ti nem voltatok jelen itt. Később már nem értem rá - én a miunkahelyemről tudok csak internetezni, az év végi, év eleji hajtás rám szakadt, igy csak most tudok válaszolni. Nagyon örülök, hogy lányod ilyen jól van, tultette magát a bajon - bár tudom ezzel együtt kell élni, de mégis el kell igy fogadni a betegséget. Szedi még a medrolt, - elnézést a lányodtól - esetleg a mellékhatások még fennállnak, remélem nem hizott tovább ??!! Az én fiam is táppénzen van már március óta, szeptembertől folyamatosan szedi a szteroidot, több más gyógyszerrel együtt. Mellékhatásként jelentkezett az izzadás, kézremegés, hangulat ingadozás, no és hát a hízás. Nem veszi tragikusan, de azért borzasztóan kellemetlen neki is. Egy a szerencse, hogy a mütétet, az egész betegséget optimistán fogta fel: neki meg kell gyógyulnia, meg akar gyógyulni, azt hiszem ez sokat segitett, hiszen mint már régebben irtam több mint két hétig lélegeztető gépen volt. Most már azon töri a fejét, hogy el kellene mennie dolgozni, már korábban is akart, de az orvos még nem engedte, most nagyon bizok benne, hogy már elkezdhet dolgozni. Esetleg van-e már valamiféle tipp, tapasztalat, javaslat, hogy hízást hogyan lehet kiküszöbölni, csökkenteni ? Ha van valamilyen ötletetek, szívesen fogadjuk. Szervusztok !
Előzmény: ewtsy (165)
ewtsy Creative Commons License 2004.12.13 0 0 165

Szia, gymari!

Köszönöm kérdésed, jobban van a lányom, egész bizakodóan néz a világba. Egyébként felfedezte ezt a fórumot, és ő szólt, hogy valaki beszélni szeretne velem őróla. Egyelőre táppénzen van, napközben nálunk van, a férjemnek segít, hogy ne legyen egész nap egyedül (azt azért nem szeretné).

A leletei egyébként egész jók, most megint megy a medroladag fokozatos csökkentése (októberben 16+8, aztán 16+4, most 2-3 hete 12+4, jövő héttől, ha minden jól megy, 8+4 mg). És persze, reménykedünk. A baba is engedélyezve lesz majd, ha együttműködik és szépen tovább javul.

És ti hogy vagytok? Írjál!

Előzmény: gymary (164)
gymary Creative Commons License 2004.12.08 0 0 164
Helló ewtsy, ha erre jársz ! Hogy van a lányod ?????
öreganyám Creative Commons License 2004.10.26 0 0 163
Üdv Mindenkinek!

Én is szedtem immuránt, sikerrel. Mellette radikálisan sikerüklt csökkenteni a steroidot (medrolt). Tudtommal az immurán gyengíti az immunrendszert, nálam ez volt a gyógy hatás lényege, így nem akarta kilökni az immunrendszerem az izületeimet.
Hosszú távú szedését viszont azért nem javasolják mert, gyermek vállalás esetén fejlődési rendelleneségek alakulhatnak ki.

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.26 0 0 162
Az immun-szuppresszorok az immunrendszerre hatnak, mely megvédi szervezetünket a vírusoktól, a baktériumoktól és a gombáktól. Amikor az immunrendszer működésbe lép valamelyik előbb említett kórokozó hatására, az érintett testrészen gyulladás lép fel. Az IBD-ben szenvedők esetében azonban az immunrendszer nem a normális módon működik, hanem folyamatosan aktív - a kórokozók furcsamód hiányoznak. Az immun-szuppresszorok mérsékelik a fellépő gyulladást azáltal, hogy csökkentik az immunsejtek számát, illetve zavarják az általuk termelt fehérjék muködését. Az IBD ellen bevetett immun-szuppresszorok az, a Methotrexat és súlyos esetben a Sandimmun. Ezek a szerek akkor használatosak, ha a páciens nem reagál a szteroidokra, vagy nemkívánatos mellékhatások lépnek fel azok szedésekor. Az immun-szuppresszorok hátránya, hogy lassan lépnek működésbe. A teljes hatás kifejtéséhez legalább három, de olykor hat hónapra van szükség. A fertőzésekkel szemben kevésbé ellenállóvá tett immunrendszer a fertőző máj-(hepatitis) és hasnyálmirigy-gyulladás (pancreatitis), illetve a csontvelőmérgezés veszélyének is jobban ki van téve. Rendszeres orvosi ellenőrzés mellett azonban ezeket a gyógyszereket évekig is szedhetik a betegek komolyabb mellékhatások nélkül.
Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.26 0 0 161

Kakukkos,

 

Ha jól tudom, a Sandimmun is olyan, mint az Imuran, bázisterápaiként alkalmazzák.

Viszont én úgy tudtam hogy itthon nem elérhető.. ?

Előzmény: Kakukkos (154)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.26 0 0 160

Szívesen! :-)

 

Azt meghiszem. Bár az egy hónap is néha olyan soknak tűnik...

Előzmény: ewtsy (159)
ewtsy Creative Commons License 2004.10.26 0 0 159

Joshuatree, köszönöm a választ!

Azt hiszem, nagyon elégedett lennék, ha már csak egy-két hónapig kellene szedni a Medrolt...

Előzmény: Törölt nick (157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!