Keresés

Részletes keresés

komórka Creative Commons License 2007.05.17 0 0 649
Ma voltam a Textilmúzeumban egy iparművész csinált magyar népművészeti ruhában babákat és junius közepéig kiállitás van belőle. Nagyon sok baba és nagyon szépek voltak.
Kaoka Creative Commons License 2007.05.17 0 0 648

Camea!

Ez nagyon baba! Biztos óriási sikere lesz.:) Jól látom van ott egy versike is?

 

Én az esküvömre dióhéjba kaptam egy babát. Még most is örzöm. Jobban nyomot hagyott bennem, mint az összes nászajándék.

Előzmény: Camea (647)
Camea Creative Commons License 2007.05.17 0 0 647

.... hétvégén esküvőre/lakodalomba megyünk..... a babákat már kb. egy hónapja megcsináltam, de csak tegnap raktam össze..... :o))

 

 

Camea Creative Commons License 2007.05.15 0 0 646
... akarom mondani "lyánygyerek".... :o)
Előzmény: Camea (645)
Camea Creative Commons License 2007.05.15 0 0 645
De micsoda sikert! :o))))) Itthon is ki van tűzve az előszobában.... és a kislányom kérte, hogy nyomtassak neki még néhányat, hogy az osztályban és a suliban a tanári szobában is kitehesse. (Nos, ő nem tanár.... hanem lyánynyerek :o))))))
Előzmény: Némakertész:) (642)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.05.15 0 0 644
OFF
húúú, az durva, borzasztóan hosszú, te szegény....
hát, nem hiszem, bár egy volt drámás kolléganőm igen, az ő kritikáját még várom :D
ON
Előzmény: 36évi (643)
36évi Creative Commons License 2007.05.15 0 0 643
OFF
Gratulálok, gondoltam ám rád, amikor a fiam első szülőién ültem, monstre előadás volt, 5-fél 9-ig tartott. :((( broáf. Amúgy helyesek a nénik, az egyik kicsit (nagyon) szigorúnak tűnik, de nem ítélhetek elsőre. Meg aztán nem is árt a kiskölöknek. :))))
Szóval ügyik vagytok. Valami színházi ember nem látta? :)))
ON
Előzmény: Némakertész:) (642)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.05.15 0 0 642
a tanári kar egy része tényleg jó fej, bár sajna elenyésző... és mindent ugyanazok csinálnak, de azért mi 4-5en egymásért mindent, klassz fejek:D

a mondat OK, azt hiszem, úgysem szó szerinti idézet volt, de majd megnézem a nagy mondatai között a matek füzetemben (tele van ilyen és hasonlő mondataival), csak elő kell kotornom:D
ha nyáron látom majd, elmesélem neki, milyen nagy sikert okozott....erre majd szerényen mosolyogni fog:D


köszi a drukkolást, évi, megvolt az előadás:D jól sikerült, bár nem minden részletében volt tökéletes... még egyszer sikerült félig megtöltenünk a nézőteret! :D

Előzmény: Camea (640)
komórka Creative Commons License 2007.05.14 0 0 641
Na örülök, hogy vannak még lelkes pedagógusok! Van remény az unokámnak. Habár az én családom is hemzseg a pedagógusoktól!
Camea Creative Commons License 2007.05.14 0 0 640

.... és akkor a kollektíva se semmi... :o))) Gratulálok, gyönyörűek és ötletesek a fényképtartók... és a team munka...? ... irigylésre méltó. :o)

Lenyúltam a Juli tanárnő mondatát.... mh, így fair szerinted? www.gportal.hu/portal/aranytulipan

Gondoltam, hogy belinkelem az egész fórumot, de akkor meg nem találódik meg a gondolatot tartalmazó hozzászólás. :o)

 

 

Én is "dolgoztam" a hétvégén.... van új törökcsászárom, csak még az arca nincs megfestve... van szegényasszonyom.... csak még a köténye és kendője hiányzik... és a kakast is elkezdtem. Holnap szabin leszek, akkor befejezem az összeset, és hét vége felé felteszem a képeket. (Ha már a lakás is fotózható állapotban lesz. :o)))

Előzmény: Némakertész:) (637)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.05.13 0 0 639
igen, majd írok , ha lesz, mit...valszeg nem holnap, mert ELŐADÁS LESZ, jajjajjjajjm de félek, szoríts majd!!!!!!!
Előzmény: 36évi (638)
36évi Creative Commons License 2007.05.13 0 0 638
kösz :*)))) az modntma már, hogy ment egy levél?
Előzmény: Némakertész:) (637)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.05.13 0 0 637
na jó:D

szóval, van egy kis cserép, amit befestesz, rá szem meg kis fagolyó (festett orrocska), lehet a szem is festett, vagy ragasztott.
filc anyagot kb. háromszögre vágsz (a sapi fazonjától függ), és ragpisztollyan végigragasztod a cserépen, meg aztán összeragasztod és kész a sapi. Lehajtod és megcsavarod, hogy aranyosan álljon, és átszúrod rajta a fényképtartót (így vettem készen) mármint a drótkötélen csipeszt, perzse lehetne csinálni is, de nekem szokás szerint időproblémás vászhelyzet volt.
és én vettem még kicsi színes fagyöngyöket, amiket a sapira varrogattam (3-4 darabot sapinként) bojt helyett, de ez lehet csengőcske is vagy fonalbojtocska.
és kész:) mehet bele a kép

OFF
a hozzátartozó sztori, előző nap meg kellett írnom az összes bizit,gondoltam, majd utána megcsinálom a 25 darab manócskát - addigra lett meg minden hozzávaló, és még a design is csak fejben volt meg. de délután kiderült, hogy az egyik kolléganőm bajban van, ezért még megírtuk neki - ketten - az összes bizijét, törzskönyvét, naplót lezártuk stb. , szóval, mire rendezte az életét, kész volt az ő osztályának cucca is... ekkor a többiek véletlenül rájöttek (elszóltam egy fél mondatot véletlenül), hogy nekem még manógyártás van, ezért mind segítettek, szabtak nekem, meg az egyik vacsit csinált, amíg mi festéket kevertünk, szóval manufaktúrában éjfélre készen lettünk, aztán én reggel korán felkeltem , hogy a bojtgyöngyöket odavarrjam ...:) de örültek nekik az igazi manócskáim :D
ON
bocs, hogy hosszú......
Előzmény: 36évi (635)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.05.13 0 0 636
pirul.....
én is sajnálom évi, mert nagyon édes a leánykád:D:D:D
Előzmény: 36évi (634)
36évi Creative Commons License 2007.05.13 0 0 635
:))) nagyon jó mondat.
Ja, és leszel szíves a képtartó know-howját megosztani velem. :*
Előzmény: Némakertész:) (633)
36évi Creative Commons License 2007.05.13 0 0 634
Egyetértek veled, nagyszerű csaj. És ahogy látjuk, igen jó tanár is. (és tök jó színész is. :DDD) Nem hiába imádja a lányom. :)))

Gratula innen. Csak azt sajnálom (de nagyon), hogy nem Újpesten tanítasz, Némám. :))))
Előzmény: komórka (632)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.05.13 0 0 633
OFF
nagyon kedves vagy, de a dicséret nem engem illet. Mázlim volt, mert a főiskolán tanított a világ legjobb pedagógusa.
Juli (merthogy így hívják) egyszer azt mondta: Az a gyerek akit ma tanítasz, ma gyerek és csak egyetlenegy gyerekkora van.
Hát igen, azóta ha szomorú vagyok, vagy fáradt vagy dühös vagy ilyesmi (mert sajnos ilyen is van), mindig a fülemben cseng ez a mondat. Juli nélkül nem biztos, hogy eszembe jutna, így viszont minden nap motivál.
ON
Előzmény: komórka (632)
komórka Creative Commons License 2007.05.12 0 0 632
Hát nagyon aranyosak. Szerintem az ilyen pedagógusokra később nagyon sokat fognak emlékezni a diákok és ez az a plussz, amit nem lehet pénzzel sem kompenzálni, sem előirni.
A nászasszonyom pl. most 3.ososknak betanitotta a Varázsfuvolát (persze főleg szöveggel volt, keveset énekeltek) sok zenei aláfestéssel. Minden gyereknek jutott szerep, kalapból huzták, ki mi akar lenni. Nagyon élvezték. Még lesz azt hiszem más osztályokkal más előadás is. Ezt teljesen magától csinálja és nagyon örül neki.
A montázsról jut eszembe - én még technikumba jártam - és minden nyáron volt egy gyakorlatunk ahonnan jelentést kellett késziteni. Természetesen én csináltam (talán sejtettem hogy később sok-sok jelentést fogok gyártani!) és kis rajzokkal meg kivágásokkal diszitettem. Akkor még semmi ilyesmiről nem hallottunk, de nekem megtetszett egy-egy kép és úgy gondoltam oda illik. A tanárunknak annyira tetszett, hogy eltette. Ezt csak azért irom, hogy igy megmaradnak az emlékek ilyen apróságokról és ezek elkisérnek nagyon sokáig.
Némakertész csak gratulálni lehet Neked, hogy ilyeneket csinálsz és kivánom, hogy minél több ilyen pedagógus legyen!
Habár kellenek a másfajták is, mert az esetleg ösztönzi a gyereket ( a kisebbik fiamnak azt tanácsolták, hogy ne menjen gimnáziumba, hanem tanuljon szakmát: a gimnáziumban végig kitünő volt, elvégezte az egyetemet és tavaly pHd-zett! Lehet, ha dicsérik akkor nem akar kiválni!)
Na elnézést, hogy hosszú voltam.
Előzmény: Némakertész:) (631)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.05.12 0 0 631
hát, a helyzet az, hogy csak ezt a négyet csináltam. és mielőtt jogosan kiakadnátok, egy kis magyarázat. Ezt az osztályt nem tanítottam, mert én picurkákat tanítok főként, de mivel én vagyok a diákönkormányzatot segítő tanárok, időnként dolgozom együtt nagyokkal, pl. ha gólyatábort csinálunk, meg ilyesmi. Így lehetséges az, hogy csak 4 szívem csücske van, akiket úgy ajándékozhatok meg, hogy a többieket nem bántja (merthogy ők csak látásból, meg történetekből ismernek).
De amikor tavaly el kellett köszönnöm a negyedikes osztályomtól (merthogy már sajna ötödikesek, és így nem lehetek tovább az ofőjük, akkor mindenkinek csináltam természetesen ajándékot. bár abban csak egy kis varrás volt, ideteszem ilusztrációként.... remélem, nem baj)
ez egy fényképtartó volt, mert kaptak egy fotómontázst is, a 4 év kirándulásainak legjobb képeiből válogattam rá képeket, és azt tettem rá ezekre a fotótartókra...
Előzmény: Kaoka (625)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 630
Nagyon helyesek lettek az ajándékok, mennyit készített belőle a diákok szíve csücske?? :-) (Mert ezek után, vagy remélhetőleg már előtte is, ők is hasonlóan éreznek veled kapcsolatban.. :D)
Előzmény: Némakertész:) (622)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 629
Hahó!
Én még nem csináltam dugósat- korábban nem volt kinek, most meg nagyon ritkán pezsgőzünk, de akkor is csak olyant, aminek parafa dugója van. (Majd rokonyoktól kunyerálok..) Tulképp a dugó csak a váza, erre tehetsz még vatelint, és azt vonhatod be anyaggal.
A varrógép nálunk is örök dilemma, de csukott ajtó mellett használva, lánykám ugyanúgy alszik, mint másként. (értsd: megszokott időpontokban ébred fel... :-)) )

Szopi: hááát.. két éves koráig még hagyom, ha lesz mit, de már akkor se bánkódnék, ha hamarabb elhagyná, egyelőre nem úgy néz ki, hogy tervezi az elszakadást... :-)
Előzmény: ktimó (626)
ktimó Creative Commons License 2007.05.12 0 0 628

Némakertész:)!

 

Nagyon szépek az állatkák, és a nyuszi csomagolása nekem is nagyon tetszik.

Előzmény: Némakertész:) (622)
ktimó Creative Commons License 2007.05.12 0 0 627
Camea! Nagyon aranyosak a bábok. De jó lehet ilyenekkel foglalkozni! És milyen jó, hogy a gyerekek ilyen lelkesek.
Előzmény: Camea (621)
ktimó Creative Commons License 2007.05.12 0 0 626

Szia! Köszi, tényleg jobban szeretek kézzel varrni. Olyan jó összegömbölyödni a kanapé sarkában, és alkotni! A géppel varrás egyébként sem megy újabban: ha ébren vannak a lányok azért, ha alszanak azért.

 

És a pezsgős dugót még bevonod valamivel, vagy arra rajzolod az arcot? Jelenleg egy dugó sem áll rendelkezésre, de szilveszterkor majd gyűjtök :-)

 

Lehet Vitéz László is, a leírás szerint Paprika Jancsi, én egyszerűen Jancsi bohócnak hívom, és a bohócos verset mondom hozzá.

 

Még szoptatod Sárát? Gratulálok!

Előzmény: Törölt nick (602)
Kaoka Creative Commons License 2007.05.11 0 0 625

Némakertész:)

Ngyon édesek. És mindenki kapott ajándékot?

Előzmény: Némakertész:) (622)
Annamária36 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 624

Üdv !

Ezek gyönyörségesek!

A nyuszi csomagolása meg.......! Hát le a kalappal !

Előzmény: Némakertész:) (622)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 623
Jujj, ezek már igazi profi munkák! :o) Nagyon szépséges és mutatós a csomagolás is! :o) Gratulálok! :o)
Előzmény: Némakertész:) (622)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.05.11 0 0 622
sziasztok!

ezek az állatkák ballagási ajándékok voltak, a lufi a macik csomagolása, a virág a nyuszié volt...

boldogan láttam, hogy mennyire örültek a "majdnem felnőttek" (a szívem csücske diákok:D)

Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 621

Gyerekek nincsenek benn az értékelésen... szerencsére... így aztán Ők arról értesülnek amit én mondom... én pedig mindig elmondom, hogy ügyesek, és gyönyörűek és büszke vagyok rájuk! :o))))))

Egyéb 5. osztályosok, és meg voltam róla győződve, hogy már nem nagyon akarnak majd bábozni.... és akarnak.... és azt kérdezik, hogy még 8. osztály után is lehet-e majd.... háááát imádom őket! :o))))))

 

... egyetértek... nincs támogatás... saját zsebből megy... így aztán még sokan hülyének is néznek! :o)) Ez a hab a tortán! :o))

Előzmény: Törölt nick (620)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 620
Jajjj.. eleve, miért csak egytagú a zsűri?? Ez szvsz a szervezők hibája, inkább ovónőket, tanárnőket, gyereket is képző színész-rendezőnőket kellene felkérni ilyen poszta, nem egy nagyonművész, nagyonelszállt, "jé, kik azok a gyerekek" -féle ufót.. :-)
Az is fontos feladat, hogy tudatosítsd agyerkőcökben a részvétel, és a játék a fontos elvet.. Én szorítok nektek!! :-)

(Ui. Amikor kicsi voltam, úgy szerettem a hétévgi matinékon nézni a Játsszunk bábszínházat.. c. műsort... rejtély, miért nem éri meg ma is a közszolgálati tv-nek ilyen jellegű műsorokat készíteni a Pokémon vetítése helyett.. mi más érné meg a támogatást, ha nem az efféle adások??)
Előzmény: Camea (619)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 619

... igen... gazdaasszony azóta már sötétebb ruhácskában van és kendőcskéje is van. :o))

Zsűri? Hááát nem voltam még versenyen, és csodálkoztam, hogy volt olyan csoportvezető, aki nem jött be az értékelésre.... és hát nem csodálom. Egy pasi (nemtommi neve bábművész) volt a zsűri, aki ízekre szedett mindent... és a végén nekem kellett szólni (nem is a mi csoportunk, hanem másik miatt), hogy urambocsá ezeket a darabokat gyerekek játsszák, általában gyerek nézőknek. Akkor elnézést kért. Utána mondták, hogy volt olyan csop.vezető, aki sírva jött ki az értékelésről....

Előzmény: Törölt nick (618)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 618
A kép alapján a kiskakasod épp a mutálós időszakában van... egyébként is.. egy kokasnak az a dolga, hogy rikkancs legyen.. :-))) (S ha nem agresszív az a lény,a ki mások bugyogójába darazsakat enged, akkor mi? :-) Lehet, h. a zsűri tkéne cserélni, nem a bábokat? :D)
A gazdasszonyra egy kendő? Meghát szegény a lelkem, egypár rongyos folt a szép ruhájára? :-)
Azt már múltkor akartam írni, mennyire szenzációs ötlet az ég, meg a napocska.. :)
Előzmény: Camea (617)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 617

Ezek még a régi bábok és díszletek, itt még nem volt szó versenyről....de az agresszív gyerekem az látszik rajta....  :o))))

Előzmény: Törölt nick (615)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 616
A fiam volt a kakas (agresszív kakas :o)))).... eszméletlen hangja, orgánuma van. :o) ... mikor volt a március 15-i ünnepély az iskolában, mindenki mikrofont kapott, csak Gyurcinak nem kellett.
Előzmény: Törölt nick (615)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 615
:-)))))))))))) Ezt hogy értsem??! A fiad a zsűri, vagy ő volt agresszív? :-)))))))))
Előzmény: Camea (614)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 614
Nem.... nem volt... csak hogy a szegény asszonynak nem volt mása, csak egy agresszív kakasa.... :o))))).... hát mit mondjak hangja az van a fiamnak! :o)))))
Előzmény: Törölt nick (612)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 613

Titkárnő vagyok... és hobbiból :o))) vezetek egy gyerekbábcsoportot. Az első megmérettetésünk volt márciusban egy regionális versenyen, és onnét jutottunk tovább az országosra, ami hamarosan Egerben lesz.

1,5 éves volt a kislányom, amikor elkezdtem bábokat varrni.... nem akart beszélni a lányka. Aztán később már mindent csak a "nyuszinak" mondott el. Olyan drága volt, ahogy megbeszélgette vele, hogy őneki kistestvére lesz és mennyire fogja szeretni.... stb. stb. áh, kész regény lenne. Aztán, amikor már ketten voltak, akkor a két szoba közé volt felszerelve függöny, és egyik szobában báboztunk, a másikban ültek a nézők... :o)) Régen volt...

Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 612
A kakas teljesen renden van.. :-) vagy ezzel is volt gondja a zsűrinek?!
Előzmény: Camea (610)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 611
Nagyon kíváncsi vagyok rá!!
Tök jó, hogy megtaláltad a hobbydhoz a célt is: nagyon szép, és hasznos küldetés- a gyerekekenk is javára válik.. esetleg ez a munkád is?
én akkor szeretek valami készíteni, ha van "haszna" is, azaz csupán az alkotás öröme miatt nem gyártanék húsz babát, s míg a lányom nem igényli, nem fogom elhalmozni, akkro sem, ha én magam nagyon szeretném.. :)
Előzmény: Camea (609)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 610

 

Közben rájöttem, hogy az "újasszonyról" és az új kakasról sincs így kép a gépen... csak előadásban, ott meg nem látszik jól (de hasonló). Ez a régi kakas, ezt odaajándékoztam a nagynénémnek... egy régi császárral és egy mégrégebbi asszonnyal együtt. :o))))

Előzmény: Camea (609)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 609

Ok. Építő kritikát szívesen fogadok... és megfogadok! .... egyből láttam magam előtt, ahogy olvastam a javaslataidat.... :o))))

Jöhet a kakas és az asszony is?

Előzmény: Törölt nick (607)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 608

... köszönöm, hogy emlékszel rá, ez igazán jól esett...... :o)

 

... közben megkaptuk az értesítést, hogy június 1-2-3-án Egerbe megyünk országos versenyre a gyerekekkel... és most újra gyártok minden bábot és díszletet a meséhez. Jövő héten kész kell lennem vele (illetve most hétvégén én a babákat, jövő héten a párom a díszletet), tehát most pörgés van! :o)

Előzmény: Törölt nick (606)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 607
Építő kritika jöhet?
Bár szerintem jó ez a basa így is, de amitől az én szememben basásabb lenne: nagyobb turbán, és - ahogy tervezed- pocak, busább szemöldök és szakáll (de az rövidebb), esetleg kicsit élénkebb színek, borvirágos orr... amitől meg háremhölgyesnek gondolhatta a zsűri: kevésbé macskás szem.. :-)
A pipőjét azért biggyesszd vissza szerintem az nagyon klassz..
Előzmény: Camea (605)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 606
Ilyen lapsus mindenkinél előfordulhat.. szerintem Ildu is arra gondolt.. :-)

Az éjszakai műszak nálam is így szokott kinézni.. de most, míg szopizik a pici, nem szívesen művelek ilyesmit.. így is pörög ezerrel, hát még ha fel is koffeinezném.. :-)
Örülök, hogy túljutottál a válságon.. :-)
Előzmény: Camea (604)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 605

Ez volt a régi törökbasánk, de a zsűri (-ben levő egy szem ember) azt mondta, hogy olyan mint egy háremhölgy. Háááát.... nah, illllyen nőcit kívánok neki! :o)) Nah mindegy, én se voltam vele kibékülve, mivel van lába, és így Tomikám, ha nem emelte elég magasra, akkor vagy térdelt, vagy feküdt.... tehát új lesz, nagy pocóval és láb nélkül. :o)))

Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 604

... hogy észrevetted, hogy Vitéz László... az eszem megáll.... bábjátékból írtam a szakdolimat, és nem tűnt fel, hogy valami sántít... :o)))))))))

 

 

 

Köszi... nah, akkor 4 db.... este nekifekszem.... :o)) ... és egész éjjel. A pasik éjszakai horgászaton lesznek, én meg este telinyomom magam kávéval és csak varrok és varrok és varrok.....  :o))))

 

 

Előzmény: Törölt nick (603)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 603
Biztos rá gondolt, de az Vitéz László volt. :-)
A Vitéz János, az a János vitéz... :)
Előzmény: ildu (599)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 602
Szió! Szerintem próbáld nyugodtan négyből, mint egy hagymát, legfeljebb ha nem találod elég gömbölydednek, az aljába felező szűkítő varrásokat tehetsz még, azt menet közben is alakítgathatod kedved szerint...

Ktimó, aranyosak a figurák! Amint látom, mindent kézzel varrsz.. :)
Az első babához még egy tipp: a papírtojásnál talán kicsit egyszerűbb alap: egy műanyag pezsgős dugó..azzal megvan a fej "magja", meg a lyuk is.. :)
Előzmény: Camea (600)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 601
Szia! :o)
Előzmény: ildu (599)
Camea Creative Commons License 2007.05.11 0 0 600

Nagyon jók lettek.... :o) Én annak idején filcanyagból készítettem, laposakra... A Tiéid olyanok mint a német újbábfigurák.... nagyon tetsziK! :o)

 

 

No, én ma éjjel törökbasát készítenék... egy egyszerű, felülről irányított botos báb figurát.... de nagggyot (mert megalomániás vagyok :o))) Szóval, aki már készített gömbforma-formát.... olyan nagy kerek pocót szeretnék neki (kb. 1. ábra)... elég-e ha 4 darabból készítem (2. ábra).... elég kerek lesz-e... vagy még több darabra kell osztanom? Elég drága volt az anyag és nem szívesen szúrnám el. Köszi, aki segít! :o)

Előzmény: ktimó (597)
ildu Creative Commons License 2007.05.10 0 0 599
Csak nem Kemény Henrik Vitéz János figurájára gondolsz?(Annak palacsintasütője volt,amit "nagymamucikám báli legyezőjénk"titulált)
Előzmény: Kaoka (598)
Kaoka Creative Commons License 2007.05.10 0 0 598

ktimó!

Köszönöm az eligazítást. De szerintem a mese is fontos amit kitalálunk hozzá. Ez az utóbbi emlékeztet egy figurára. Mindig verekedett egy bottal. Nem jut eszembe a neve:( Egy híres bábos figurája volt.

Előzmény: ktimó (597)
ktimó Creative Commons License 2007.05.10 0 0 597

És íme a második :-)

 

 

 

 


Kaoka! Préselt papírtojásból van a fejük, amit alul kicsit kivágtam, és a belsejéből kb. félig kihúztam a papírt. Ezután bevontam a fejét rózsaszín pamut anyaggal. Az eredeti leírás szerint festeni kellene a fejet és az arcot, az orr pedig ragasztott fagolyó, de azt kicsiknek nem lehetne adni. Ezeken mindent varrtam, így nyugodtan nyúzhatják :-)

Kaoka Creative Commons License 2007.05.10 0 0 596

ktimó!

És még senki se dícsérte meg? Ez csak véletlen lehet:) És hogyan készült? Mert utánozni akarok. A fej belül nyitva van, hogy beleférjen az ujjad?

Előzmény: ktimó (595)
ktimó Creative Commons License 2007.05.09 0 0 595

Sziasztok!

 

Kész az első ujjbábom. Nagyon jó volt csinálni és a lányaimnak is tetszik. Már készül a második is!

 

anatasa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 594
Nem tudnád esetleg az előlapját lefényképezni?  Nagyon sok ilyen könyvem van. Ebben volt kiadás évének 71'
Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 593
Szia! Nekem nem ez van meg, de már én is tapasztaltam, hogy több évkönyvbe is beteszik ugyanazokat az alaptechnikai leírásokat, a modellek pedig mások. Ami a 71-es könyvben van a vert csipkéről, az kb. 20 oldalnyi..
Előzmény: anatasa (591)
ktimó Creative Commons License 2007.05.08 0 0 592
Betűk elmentek emailben. Ha estleg nem kaptad meg, szólj!
Előzmény: Annamária36 (586)
anatasa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 591

Sziasztok!

Ha erre a könyvre gondoltatok , akkor azt a pár oldalt szivesen beszkennelem.  Natasa

Előzmény: ktimó (590)
ktimó Creative Commons License 2007.05.08 0 0 590
Sajnos évkönyvek nincsenek neki. Ha van időd, megköszönném, ha lefotóznád.
Előzmény: Törölt nick (589)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 589
... de, most próbálgatjuk mi is, de úgy látszik, nem elég meleg nálunk a fürdővíz, mert a kádban ugyan még dörzsölgeti a szemecskéit, de ahogy rákerül a pizsi, rögtön hancúrozhatnékja támad.. :)

Az 1971-es F.U. évkönyvben van benne. (Tehát nem újság.) Ha megvan, szólj majd vissza, akko rnem kezdek neki a fotózásnak.. :)
Előzmény: ktimó (588)
ktimó Creative Commons License 2007.05.07 0 0 588

Szia!

 

Igen, ez az a bohócos vers. Szerintem is nagyon aranyos. Nem próbáltátok meg még fürdés előtt vacsoráztatni a leányzót? Mi egy ideje áttértünk erre, és a meleg vízben olyan jól ellazulnak, hogy viszonylag gyorsan elalszanak.

 

A csipkeverős leírásért hálás lennék, anyukám biztosan nagyon örülne neki. Az is elég, ha megírod, hogy melyik évfolyam és melyik szám, sok éven keresztül járt neki, hátha ez is megvan.

 

Előzmény: Törölt nick (579)
ktimó Creative Commons License 2007.05.07 0 0 587

Szia Annamária!

 

A betűket úgy csináltam, hogy a mintát két réteg textilre varrtam. A felső a szép, ami majd látszik. Lehetőleg sűrű szövésű és egyszínű, világos, hogy majd jobban kijöjjön a minta. A hátsónak én molinót vagy akár régi lepedő darabját stb. szoktam használni. Amikor már tűzőöltéssel minden vonalat végigvarrtál, óvatosan csak a hátsó anyagot(!) ki kell vágni minden részen, és hátulról egy kis flízzel kitömni, majd bestoppolni. Így lesz ilyen kiemelkedő. Van neve is: trapunto vagy bouti (egyik flízt használ a töméshez másik gyapjúfonalat). Szerintem nem nehéz csinálni, és nagyon dekoratív. Egyébként már is kérte a teljes ABC-t, úgyhogy lehet, hogy nekiállok, és mindet lefényképezem, ha így megfelel nektek.

 

Köszi a tanácsot a csipkeveréshez, továbbítom anyukámnak.

Előzmény: Annamária36 (586)
Annamária36 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 586

Szia ktimó !

Köszi a betűket,gyönyörűek,ilyet még nem láttam,megvárom az egész ABC-t.

Nem tudom a technikáját,még nem is próbáltam de ha géppel nem is merek nekimenni,kézzel lehet,hogy megpróbálom.

Csipkeveréshez kezdetben kell egy párna ami átszitált fűrészporral van tömve és kőkemény,meg kell 10 pár verőke (kezdőnek elég). Ezeket meg lehet rendelni,nem olcsó de megfizethető.Ha sikerül találni valakit aki tanítja anyukádat,biztos,hogy egy életre szóló élmény lesz.

Előzmény: ktimó (577)
Annamária36 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 585

Szia !

Juhászné Enikő írt,pulóvermintát kért.Nem igazán erre az oldalra tartozik de már nincs ötletem,hogyan értesítsem. A megadott email címre nem megy vissza a válaszlevél.

Előzmény: elizaniko (578)
Camea Creative Commons License 2007.05.07 0 0 584

Óóóóóó, akkor csak én vagyok ilyen bééna....  :o((

 

De érdekel a patchwork is... minden érdekel... általában... áh, biztos frontom van... vagy illlyesmi, akkor most tekingelődök honlapokon erre arra, hogy feltámadjon az alkotókedvem! :o))

Előzmény: Törölt nick (583)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 583
Nem tudom, miről beszélsz... :))) A fejemben állandóan min. 20 ötlet kavarog, plusz még ott van egy csomó féligkész-félbehagyott munkám... Én inkább mindig időhiányban szenvedek.. az is válság.. :DDD

A versikét köszönöm szépen, mentettem, ha Sárám felébred, fel is olvasom neki... :)
Előzmény: Camea (581)
Kaoka Creative Commons License 2007.05.07 0 0 582

Camea!

Édes kis versed. Majd jó lesz az uncsikámnak. Most egyelőre sakkozni tanítjuk és nem lehet tőle elvenni. Tegnap megtanulta az összes figura nevét.

Pachwork nem érdekel véletlenűl? Tegnap találtam egy - két könnyű takarót régi újságokban. A foltvarróba felrakom majd, de csak kicsit késöbb. Még be kell scannelni.

Előzmény: Camea (581)
Camea Creative Commons License 2007.05.07 0 0 581

Nemtom ez lesz-e az, de a gyerekek imádják!

GAZDAG ERZSÉBET

A bohóc köszöntôje

Jancsi bohóc
a nevem
Cintányér a
tenyerem.
Orrom
krumpli,
szemem szén,
Szeretném ha
szeretnél!

Velem nevetsz,
ha szeretsz,
Ha nem szeretsz
elmehetsz!

Szívem, mint a
cégtábla,
ruhámra van
mintázva.

Kezdôdik
a nevetés,
Tíz forint a
fizetés.

Ha nincs pénzed,
ne nevess.
Azt nézd innen
elmehess!

 

 

Alkotói válságban vagyok... úúúúgy varrnék valamit... és töküres a fejem. Szoktatok így lenni?

Előzmény: Törölt nick (579)
elizaniko Creative Commons License 2007.05.07 0 0 580

Helyesen: Rólam van szó, vagy Enikőről ???

Én Anikó vagyok

Előzmény: elizaniko (578)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 579
Ktimó, a bohócos vers engem is érekelne.. :) (Eddig Gryllus Maszkabáljából "használtuk" a bohócot..) Mázlista vagy, nálunk a pindur egész napos, szabadlevegős mászkálás, járkálás, kutyaüldözés.. stb után fél hétkor már csak úgy zuhan a fürdőkádba, vacsoráztatni alig tudom.. bezzeg ahogy aludnia kellene, rögtön elkezd hancúrozni, van, hogy előbb alszunk el mi mellette.. :D
Ha anyud tudja még tűrtőztetni magát, nekem van egy régi Fürge Ujjak évkönyvem, amiben az alapok benne vannak. Szívesen lefotózom és elküldöm majd, de ez egy macerás meló, idő kell hozzá.. :)

Tallina, nagyon szép lett a boszid, igazi kamaszoknak való ajándék! :)
Előzmény: ktimó (577)
elizaniko Creative Commons License 2007.05.07 0 0 578
Rólam van szó, vagy Enikőről. Én Anikó vagyok.
Előzmény: Annamária36 (575)
ktimó Creative Commons License 2007.05.07 0 0 577
Azért kérdeztem a csipkeverést, mert most anyukám van megőrülve érte, hogy meg szeretné tanulni. Viszont nem talál a lakóhelyükön olyat, aki tanítaná. Egyedül pedig semmi esélye? Kár.
Előzmény: Annamária36 (574)
ktimó Creative Commons License 2007.05.07 0 0 576

Szia!

 

Íme a betűk. Nincs szkennerem, csak fényképeztem, de így is elég jó lett. Az öcsémnek van, de ő más városban lakik. Majd eljuttatom hozzá a teljes ABC-t, és utána azt is küldöm.

 

Az E-t ki kell egy kicsit egészíteni, a fénymásoláskor lemaradt egy kis része. A technikát ismered?

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Annamária36 (566)
Annamária36 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 575

Írt nekem levelet Juhászné Enikő.

Légyszi jelentkezzen mert nem megy el a válaszlevél.

Annamária36 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 574

Szia ktimó!

A táska ötletek csak úgy jöttek,sajnáltam kidobni a nadrágokat.

Csipkeverés egyedül nem megy.Ahhoz kell valaki aki tanít.Keserves de nagyon szép.

És ami a "legrosszabb" benne,hogy egyáltalán nem haladós.Egy szebb csíknál ami kb:5 cm széles 6-7 óra munka után is csak pár cm-t nő a munka.

Bár a varrást se tudom összecsapni,nekem napok kellenek egy-egy "műhöz".

Előzmény: ktimó (572)
Prove Creative Commons License 2007.05.06 0 0 573
ktimó!

Köszi szépen. Meg ezek szerint rengeteg gombostü is kell hozzá.
Előzmény: ktimó (569)
ktimó Creative Commons License 2007.05.06 0 0 572

Neked is szép estét!

 

Megnéztem az oldalad. Hát, nem semmi. Ha ilyen ügyes kezed van, nem fog rajtad kifogni a foltvarrás sem, az biztos.

 

Azt a rombusz mintás horgolt táskát én is csináltam! Van két táskád, ami nadrágokból van ugye? Nagyon tetszik az ötlet. Nekem is van egy kord nadrágom, ami senkire nem jó, jó lenne abból is táskát csinálni. Van valami titka?

 

A csipkeverést tanulod valakitől, vagy magadtól?

Előzmény: Annamária36 (571)
Annamária36 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 571

Szép estét Minden babázónak!

KTIMÓ türelmes vagyok,sok tervem van,anyag is van hozzá de nem merek nekiállni semminek mert még mindig félek varrni. Olyan sok szép dolgot mutattatok már,hogy én egy törpének érzem magam.

Előzmény: ktimó (567)
ktimó Creative Commons License 2007.05.06 0 0 570

Köszi! Ezek nagy részét még a csajok születése előtt csináltam, de azért igyekszem időt szakítani a kézimunkára. Kell a lelkemnek a sikerélmény. Szerencsére jó alvók a babáim, este 7-1/2 8 körül már mindig alszanak, és utána enyém az este 10-ig!

 

Megtaláltam azt az ajtófélfára szerelhető paravánt, én is ilyesmit kézeltem el. Camea oldalán is van egy hasonló.

 

Az enyémek is szeretik, ha az énekeket/verseket állatokkal vagy babákkal játszom el. Éppen tegnap tanultam meg egy bohócos verset, mert a bohóchoz nem tudtam nekik mit mesélni:-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (561)
ktimó Creative Commons License 2007.05.06 0 0 569

Szia!

 

Nem olyan vészes. Hungarocell koszorú alapra kell felgombostűzni a kétszer félbehajtott textilnégyzeteket. Viszont rengeteg anyag kell hozzá!

Előzmény: Prove (562)
tallina Creative Commons License 2007.05.06 0 0 568

Sziasztok,

gratulálok minden új és régi babázónak a szép munkákhoz. Végre én is oda jutottam, hogy egy kicsit babázhatok. Ballagási ajándéknak készült ez a kis "vándorboszi" egy ballagó kis boszorkának.

Vándorboszi
ktimó Creative Commons License 2007.05.06 0 0 567

Szia!

 

Ma nem leszünk itthon, de holnap előkeresem neked a betűket, és küldöm.

Előzmény: Annamária36 (566)
Annamária36 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 566

Szia ktimo!

De örülök,hogy jelentkeztél! Szeretném kérni az I , D , és E betűt.

Aztán ha nem gond,idővel a többit is. (vagy amennyire lehetőséged van)

Köszönöm előre is!

Előzmény: ktimó (559)
Kaoka Creative Commons License 2007.05.05 0 0 565

evanet!

Még nem is dicsértem meg a csirkédet! Pedig olyan jó fej. És ki van tömve, vagy belepakolható belül?

Előzmény: evanet (542)
mági55 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 564
Igazad van, mondjuk nem olyan tökéletes, mint a gépi varrás, de nekem speciel ez tetszik benne. Gratulálok, amilyen egyszerű az a takaró, olyan szép.
Előzmény: ktimó (560)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.05.05 0 0 563
timó! :D

nagyon klassz az oldalad.
képzeld, azokat a teáskancsókat és csészéket én is hímeztem terítőre (xszemes)
:D
csak sajna nem csináltam képet :(
és azóta már ki tudja, hol jár...:(
Prove Creative Commons License 2007.05.05 0 0 562
ktimó!

Megnéztem az oldalad nagyon szépeket alkottál minden" műfajban", gratulálok! A keresztszemes napraforgók jól mutatnának nálam is. Nekem ehhez már nincs szemem. A karácsonyi koszorú is nagyon tetszik. Nagyon macerás?
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 561
Azta!! Akkor külön gratula! Szépeket csinálsz, és elismerésem,hogy a babócák mellet van időd erre is.. Nekem egy mellett is nehéz.. :)

A koszorúkat szalmaalapra szoktam tűzni. Köszi a dícséretet, már nagyon régen nem volt türelmem frissíteni az oldalt, inkább itt szoktam dicsekedni.. :)

Ha végigpörgeted az orosz lapot, amit beírtam, ott van egy fénykép egy ajtós bábszínház megoldásról, bár az én tapasztalatom az, hogy (nálunk legalábbis így van) rögtön meg is akarják fogni a figurákat. Mi egyelőre a sima plüssállatkákkal bábozunk. Pl van két malacfigura, őket billegetem az "Egy kis malac röfröfröf.." kezdetű örökbecsű dalocskára.. A harmadik próbálkozásra már Sára elvette tőlem, és ő bábozott.. :-)))

Én egyelőre ujjra húzható, kis kötött bábokat tervezek készíteni, már van egy macsek és egy malacka, ezeket a kicsi is szeretni felvenni, ahogy a duplo-figurákat is ráhúzza az ujjára.. :D

Kaptunk ajándékba egy plüss kesztűbábot is, de az még többnyire hidegen hagyja.. Úgy saccolom, hogy 3-4 évesen lesznek ezek igazán érdekesek, akkor örülne jobban a kis színháznak is, a nagyobb báboknak is. Akkorra biztos csinálok majd kesztűbábokat, leginkább Waldorf-szerű arccal.. :)
Majd mesélj, nálatok hogy sikerült az első előadás. :)
(Ha lesz időm, megkeresem a leírást és a fényképet.. :) )
Előzmény: ktimó (560)
ktimó Creative Commons License 2007.05.05 0 0 560
Kézzel tűztem a takarót. Géppel nem lesz nekem ilyen szép és pontos.
Előzmény: mági55 (556)
ktimó Creative Commons License 2007.05.05 0 0 559

Szia!

 

Egy külföldi (aszem francia) újságból fénymásoltam. Megvan a teljes ABC, ha megírod, milyen betű kell, szívesen elküldöm.

Előzmény: Annamária36 (558)
Annamária36 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 558

Szia ktimo !

Nagyon tetszenek a műveid,le a kalappal előtted!

Szeretném megkérdezni,hogy a betűs párnákhoz honnan vetted a betűmintákat?

Ilyet azt hiszem megpróbálok varrni én is.

Előzmény: ktimó (555)
kustraerika Creative Commons License 2007.05.04 0 0 557

Ilyeneket találtam raktáron :)

Arc-ötletek:

mági55 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 556
Tetszik az oldalad. A tűzött babatakaró különösen. Kézzel vagy géppel csináltad? Ügyes vagy.
Előzmény: ktimó (555)
ktimó Creative Commons License 2007.05.04 0 0 555

Szia!

 

Nagyon édes lehet az a kis házikó, nem tudnál róla képet küldeni? Én az ajtóba gondoltam csinálni egy egyszerű bábszínházat. Remélem, fogják értékelni az erőfeszítéseinket:-) Vagy lehet, hogy sokszor inkább a magunk kedvéért csináljuk? :-)

 

Megnéztem az oldalakat, rengeteg ötlet van rajtuk. Majd ha egyszer sok időm lesz (?) kiértékelem őket. Éppen ma kaptam a sógornőmtől is egy könyvet, az a címe, hogy Mókás bábok, könyvklubos kiadás. Ismered?

 

A te oldalad is megnéztem, nagyon szépeket csináltál. A koszorúk tetszettek a legjobban. Milyen alapra szoktad csinálni? Végre az én oldalam is fel van töltve, nézd meg, ha érdekelnek a "műveim":

 

http://abbcenter.com/index.php?t=timioldala

 

Nekünk is rengeteg műanyag játékunk van, a családban én vagyok az egyetlen kézimunkás. Építőjátékból még el is megy a műanyag, na de gyümölcsök és hasonlók? Nagyon szeretem a fa játékokat is, szerencsére ebben a húgom is partner, így kaptunk már néhány szépet tőlük.

 

T

Előzmény: Törölt nick (551)
Camea Creative Commons License 2007.05.04 0 0 554
Huh, elpirultam...  köszönöm. :o)
Előzmény: ktimó (553)
ktimó Creative Commons License 2007.05.04 0 0 553

Camea!

 

Köszönöm. Még csak belenéztem, mert felébredtek lányok, de már most látom, hogy nagyon jó!!! És megnéztem a honlapodat, az is isteni! Nagyon-nagyon szimpatikus amit eddig elolvastam belőle. Örülök, hogy ilyen emberekkel találkozhatom, még ha csak a gépen keresztül is.

 

Este alaposan átolvasok mindent!

 

 

Előzmény: Camea (552)
Camea Creative Commons License 2007.05.04 0 0 552

Szia!

Nézz körül itt nálunk..

www.gportal.hu/portal/aranytulipan

 

Hátha találsz ötletet.... :o)

Előzmény: ktimó (550)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.04 0 0 551
Szió!

Szerintem nagyon egyre jár az agyunk! :) Épp most akartam mesélni neked, hogy már kinéztem Sárámnak egy régi Burdából egy nagyon ötletes játékot: négy oldalból álló paraván, amit négyzet alapúvá lehet összehajtogatni, ill. harmonikaszerűen laposra összecsukni. Egy oldalon ajtó, kettőn ablak van kivágva, egy tele tábla. A lapok egyik oldalára egy édes házikó van festve, a másik oldalon az egyik ablak egy bábszínház, a másik kicsi pulttal bolt, a tele lap pedig táblafestékkel lefestve rajzolásra alkalmas.. :) Ehhez gyűjtögetem én is az általad is említett textilkajákat (bár ha nagyobbak lesznek a lányok, biztosan ők is szép gyümölcsöket, pereceket fognak készíteni sógyurmából..), meg a bábokat is.. Már azon agyalok, hogy milyen bábok kellenek Sára kedvenc dalocskájához (nagyanyó, vadász, nyuszi), de akor már csak farkas meg kislány kell, és a Piroskát is el lehet játszani.. stb.. :D

Próbáltam az általad ajánlott ringatóst bevetni, de a kicsim nagyon nem értette, mit akarok.. :) Na, majd ez is alakul.. (Viszont nagyon "gondosan" fésülgeti a hajas babáit! ) Sajna, a szempillás műanyag borzadály nálunk is befigyel- főleg a szemét próbálja kinyomni.. :D A nagyik - legnagyobb bánatomra - nem osztoznak a természetes anyagból készült, sk. játékok iránt érzett rajongásomban, úgyhogy tőlük sok "klasszikus" játékot is kapott már...

A sok szöveg után a linkek: (bocs, majd copy-paste-zni kell, de így gyorsabb..)

http://www.knowledgehound.com/topics/dolls.htm#puppets
http://www.coatsgmbh.de/Selbermachen/Stricken/Anleitungen/Strick-Downloads.htm
http://handmade.idvz.ru/forum/forum_posts.asp?TID=99&PN=2
Ötletadónak: http://www.puppetsbypost.com/search.asp?catRef=56

Szió! Io
Előzmény: ktimó (550)
ktimó Creative Commons License 2007.05.04 0 0 550

Szeretnék a lányoknak bábokat készíteni. Van valakinek jó báb mintája vagy ötlete?

 

Előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!