Keresés

Részletes keresés

jimmy187 Creative Commons License 2006.10.29 0 0 448

Helló!

Tudja valaki, hogy mennyit érhet

egy palack Nimród II (Monarchia pincészet) 2000-es egri cuvée?

zsandár Creative Commons License 2006.10.29 0 0 447

 

 

Forrni kezd a furmint,a kékfrankos már szinte teljesen kiforrt.

 

 

 

 

Tudom,hogy tudjátok,de fő a biztonság..

 

 

joskabacsi Creative Commons License 2006.10.29 0 0 446

 

  Tündibündi ,

 

ha jársz még errefele , írhatnál valamit ezekről a tételekről , mert szerintem te vagy  legilletékesebb elvtársnő a témában :

 

http://alkoholista.blog.hu/2006/10/27/p16767#more16767

 

 

 

   tx:  j.

gertibor Creative Commons License 2006.10.29 0 0 445

"LALÁ" hol vagy?

Vajon merre csavarogsz?

gertibor Creative Commons License 2006.10.27 0 0 444

Mivel nem vagyok régi, mármint borász, így saját készítésű és palackozású bort, legöregebbet 5 éves Merlot-t ittam, mennyei volt.

Ha Te nem mered kinyitni, egye fene még ha fehér is, hozd el hozzánk, én bátrabb leszek.

üdv. gertibor

Előzmény: Gyulai Guszti (443)
Gyulai Guszti Creative Commons License 2006.10.27 0 0 443

Kinek milyen élménye van az öreg borokról?

 

Mindez a minap jutott eszembe, amikor egy barátomnál kinyitottak egy spanyol vörösbort, aminek 1994-es volt az évjárata. A parafadugó csontszáraz, törmelékes az rossz tárolás miatt. A cimke tanusága szerint ezt ittuk:

1994 Montecillo Rioja Gran Reserva Tempranillo

Az élmény fenséges volt. A szeder és a szílva gyümölcsössége a vanilia ízével kombinálva érződött. Csodaszép egyensúlyban volt a lágy selymessége a savakkal és nagyon hosszú, elnyúló utóízek kisérték a narancstól a keserűcsokoládéig. Meglepő volt, hogy a láthatóan rossz kezelés ellenére így egyben maradt ez a nedű.

 

Saját palackozás történetemben az 1975-ös Olaszrizling a legöregebb borom. Tárolása tökéletes, a látvány is rendben. De mi vár az üvegben? Nem merem kinyitni. :o)

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.18 0 0 442
Mintha már láttam volna...
Előzmény: lalá (438)
gertibor Creative Commons License 2006.10.17 0 0 441

Szia Laci! (lalá)

Vettem osztrákhonban káliumhidrogénkarbonátot, azt mondták, hogy azzal csak 1 ezrelék savat szabad tompítani, ha többet kellene, akkor már szénsavas mésszel kell.

Így van?

Amit írtál a pH mérésre, az nem kapható náluk.

Üdv. Gréti

gertibor Creative Commons License 2006.10.17 0 0 440

Bocs a kép valamiért lemaradt.

 

jó-jó én felejtettem el beszúrni -hihi

Előzmény: lalá (438)
gertibor Creative Commons License 2006.10.17 0 0 439

Éppen tegnap voltam Ausztriában -Retzer Weinland - egy magánkézben lévő borospincében, ahol hasonló, csak gondolom több, fantasztikus gyüjtemény van. 20 éve gyüjti az úriember van ott az 1700-as évekből való préstől kezdve, 1908-as borszűrő, na meg fel sem lehet sorolni, hogy mi minden a borászattal kapcsolatban.

1 dologban tudnám verni, de mivel én csak azt gyüjtöm, így nem nehéz. Ha érdekel, megadhatom majd a címet.

A Ti kis múzeumotokat, hol és mikor lehet megtekinteni?

Gondoltam mutatok egy picikét. Ezek talán nem a legszebbek, de türelem.

Előzmény: lalá (438)
lalá Creative Commons License 2006.10.15 0 0 438
-Nem az enyém a pince, csak van egy kis közöm hozzá. Ez egy régi borászati gépek kis gyűjteménye. Az a piros egy régi borszűrő. Itt a másik oldal is.
Előzmény: joskabacsi (437)
joskabacsi Creative Commons License 2006.10.15 0 0 437

az a piros tartály micsoda ?

Abban erjeszted a mustot?

 

 

Előzmény: lalá (429)
joskabacsi Creative Commons License 2006.10.15 0 0 436

az jó hely , simán el tud bújni mögé még egy mázsás ember is !

 

:-)

 

Szép rend van a pincédben , ez a szüret előtti állapot még?

 

Előzmény: lalá (435)
lalá Creative Commons License 2006.10.15 0 0 435
-A fotoapparát másik oldalán...
Előzmény: gertibor (431)
lalá Creative Commons License 2006.10.15 0 0 434
-Hukk...(hehe)
Előzmény: zsandár (430)
joskabacsi Creative Commons License 2006.10.13 0 0 433

azt mégsem csinálhatták amit elsőre gondoltak ....

 

:-)))))

Előzmény: Tündi29 (420)
gertibor Creative Commons License 2006.10.13 0 0 432

Egészségedre!!!!!!!!!!!!!!

Én is nagyon szeretem a murcit.

Előzmény: zsandár (430)
gertibor Creative Commons License 2006.10.13 0 0 431

Téged hova dugtak el?

Hiányzol a képről!!!!!!!!!

Előzmény: lalá (429)
zsandár Creative Commons License 2006.10.13 0 0 430

 

 

Ez már az új kékfrankos ,még murcis de már iszom...

 

 

 

 

 

 

 

lalá Creative Commons License 2006.10.12 0 0 429
-Úgy lesz!




-Hogy azért ne legyek teljesen off.(hihi)
Előzmény: gertibor (428)
gertibor Creative Commons License 2006.10.12 0 0 428

Jártál már nálunk?

Legközelebb szólj nekem is, hogy tudjak róla. hihi

 

Előzmény: lalá (427)
lalá Creative Commons License 2006.10.12 0 0 427
-Hiszen már meg is történt!
Előzmény: gertibor (426)
gertibor Creative Commons License 2006.10.12 0 0 426

Egyszer tényleg össze kellene hozni egy "Vének csúcstalálkozóját".

 

Ez Lacikának is szól.

 

Tündi bejelentkezésével kapcsolatban igazad van, kissé öntelt megjelenés volt.

Nem is javult túl sokat. Szerintem ez majdnem az egész mai ifjuság problémája. Nem jut eszükbe pl. hogy nekik már a bölcsőjükben PC volt, azért talán a mi generációnk tett le az asztalra valamit. Szinte minden területen azt hiszik, hogy ők sz......  azt a bizonyos spanyolt. Persze azért, mint mindig, vannak kivételek.

Előzmény: lalá (424)
lalá Creative Commons License 2006.10.12 0 0 425
-Amilyen az "aggyonisten"... Kedves Mimóza!

Tündi29 válasz | megnéz | könyvjelző 2006.06.11 22:26:34 (211)
Sziasztok!!
Borszakértő vagyok,szívesen eszmét cserélnék bárkivel,akár szakmabeli,
vagy csak borkedvelő!! Kérdésekre is szívesen válaszolok! Üdw,T.
Előzmény: Tündi29 (420)
lalá Creative Commons License 2006.10.12 0 0 424
-Nekem jó tapasztalataim vannak ezekkel a tartályokkal. Például 2 db hatvan hl-es tartály sűrítménnyel(!) töltve épségben, egészségben kibírt egy hajóutat, konténerben Budapesttől Dakarig(Szenegál). Utánna bort tartottunk benne. Ha a tavalyi módszer jó volt most is úgy csinálnám. Hordóban érlelni majdnem a csúcsig utánna áttenni a műanyagba. Ott is folytatódik az érési folyamat csak már sokkal lassabban.
-Ja, tudom, hogy öreg az országút, de mit csináljak, ha már azt is én építettem.(hihi)
Előzmény: gertibor (422)
gertibor Creative Commons License 2006.10.12 0 0 423

Szia Guszti!

Légy üdvözölve körünkben. Tündinek igaza van, legalább az elején legyünk kedvesek.

De ne ijedj meg, úgylátom csak mi borkészítők vagyunk kicsit csipkelődő hangulatban.

Jó borivást kívánok még annak is, aki csak fehéret iszik.

üdv. gertibor

Előzmény: Gyulai Guszti (415)
gertibor Creative Commons License 2006.10.12 0 0 422

Szia Laci!

Mindenki csak a saját nevében beszéljen.

Nem sok választ el Tőled, de hogy vénnek érezzem magam..............

De, ha úgy gondolod, alapítsuk meg a vének tanácsát  - főnök, Te mint rangidős!

 

Igen, biztosan eltaláltad a tartályt, persze az enyémek csak 3 hl-esek.

Most még ha megírnád, hogy szerinted lehet ebben érlelni?

Tavaly vettük őket, de akkor már hordóban érlelt bort tettünk bele, így nekem nincs még tapasztalatom. (Hiába a kor, mindent nem tudhat az ember hihi)

Üdv. Gréti

Előzmény: lalá (417)
Tündi29 Creative Commons License 2006.10.12 0 0 421
Üdvözlünk a topikban!

Örömmel halljuk,ha megosztod velünk boros dolgaidat. :)
Üdv,T.
Előzmény: Gyulai Guszti (415)
Tündi29 Creative Commons License 2006.10.12 0 0 420
Nem kell így fogadni az újoncokat!
Több tiszteletet!

(Még velem is ezt csináltátok!) sajnos!
Előzmény: lalá (418)
lalá Creative Commons License 2006.10.11 0 0 419
-Nem bennfenteskedni akarok, de megerősítem, hogy Malya Ernő borai mindíg a helyükön vannak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!