Keresés

Részletes keresés

Rob_ Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1022
Akkor végülis a rokonság volt a szponzorod gondolom. Ez működik most is csak 2-3x a várakozási idő még akkor is ha a gyereked akarod kihozni aki már elmúlt 21. Kösz hogy megírtad.
Előzmény: denes (1021)
Rob_ Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1020
És ezt most miért írtad nekem?
Előzmény: Törölt nick (1019)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1019
az illegális munkavállalás legalább 100 éve tilos . elvileg ,hiszen most is van kb 16 millió illegális
Előzmény: Rob_ (1018)
Rob_ Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1018
Dénes, mikor te jöttél akkor, hogy működött a munkavállalás/bevándorlás? Miyen feltételek voltak? Pusztán kíváncsi vagyok.
Előzmény: denes (1017)
benebar Creative Commons License 2010.06.26 0 0 1016
Hat fiuk igen...erdekes tapasztalatok..mar mostis. De remelem a legjobbakat igazabol nem akarok en itt elni de 1 evet szivesen lehuznek...korulneznek..mas reveim vannak egyenlore szeretnek meg azsiaba is eljutni ugygondolom, hogy tolem nem kell tartsanak hogy a nyakaukon ragadok meg akkorsem ha megnyernem a zoldkartyat..:))
Az igaz hogy mar New York lenyugozott igyis miert nemtudom de van benne valami amit europa nem tud...lassan mer bajartam a gettokat is es meg azok is tetszenek pedig a baratom itt egy eleg jo kornyeken lakik es elegge lenezi az ott elo embereket engem pedig szamomra azis bnagyon erdekes..mind1.. De nemertem ...megsem....en fizetnek ezeknek adot meg amit akarnak amig ittvagyok nem akarokok kibujni a kotelezettsegek alol.de ok kenyszeritenek bele feketemunkaba es illegalitasba..kicsit ugylatom tulvan lihegve ez a tema...bar nemvagyok ennyi ido utan amerika szakerto es nem is kivanik az lenni denes a masik topikban azt irta lehet tulkepzett vagyok szerintem nem csak hires helyeken dolgoztam mert szerencsem volt..ennyi nam akarok tulkepzett lenni nemvagyom ra csak egy egyszeru atlagos srac ennyi..jovoheten megyek meg probamunkara de megerzeseim aztsugjak hogy a belvarosba mar kar is visszamennem..
Rob_ Creative Commons License 2010.06.26 0 0 1015
Szerintem a rendszerben is hiba van, mivel nagyon megnehezíti a jó képzettséggel és gyakorlattal rendelkező munkavállálók bevándorlását. Mígha pld házasodsz akkor minden megvan bocsájtva és 1év alatt zk van ami gyakorlatilag szinte állampolgárság. Ez még nyugat európában sem megy ilyen gyorsan. Valamint a cégek alacsony kockázat mellett megtehetik, hogy illegálisokat foglalkoztassanak. Szóval az egyik oldalon egy nagyon szigorú szabályozás a másikon meg félrenéznek. Ez van.
Előzmény: benebar (1010)
areacode212 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 1014
probalj itt korul nezni:

http://newyork.craigslist.org/lbg/
Előzmény: levioli (1007)
areacode212 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 1013
egyetertek!
Előzmény: denes (1012)
Rob_ Creative Commons License 2010.06.26 0 0 1011
???
Előzmény: denes (1009)
benebar Creative Commons License 2010.06.26 0 0 1010
Denes ... kicsit visszaolvastam es lattam a 10. oldalon hogy te 36 evvel ezelott 280 oneletrajzot kuldtel ki..en 3 hete vagyok de szerintem a 100 at mar enis atleptem a neten elkuldottekel eggyut...es volt jolsikerult probmunkam is,,,a tanacsaitokat megfogadva ma voltam brooklyn-ban..meg east village ben...holnap kezdem elolrol...nyomom neki...de nemlehet hogy megvaltozott az elmult 36 evben amerika..?
A baratom akinel vagyok csaj...o bebiszittelessel kezdte...es a tobbi csaj is aki ittvan...szoval kicsit ezert irigylem oket mert hamar kaptak konnyen biztos melot es utanna mind onnan dobbantottak miutan a befogado csalad (aki legtobb esetben jomodu gazdag milliomosok) elintezte a papirjaikat...mondtam hat igy konnyu...!!!
Nem hiszem el itt allok nezem a rengeteg ettermet a balvarosban a jobb heleyken es ettermekben is sok helyen a szemelyzet nemhozza az elvarhato minimumot...
ertem ezalatt ruha pofa kinezet stb..ami kell egy koktelosnak barosnak mixernek felszolgalonak..szoval dobbenet es a kedvem vesztem el... pakisztani mindenfele szedett vedett csurhe es ott dolgoznak es engem nem veszenk fel pedig hajlando lennek alulrol kezdeni megint..
Komolyan mondom a vendeglatas nyugateuropai mercevel merve hat itt jelentektelen fogalom..izetlen etelek..alkalmatlan emberek ugygondolom ezt mar nyolc ev utan megtudom itelni...Hilton.Intercontinenta..Hyatt..Crowne Plaza..Gundel..oceanjaro..par hely ahol dolgoztam..csakhogy felreertes ne essek..es nem kapok munkat ..
Tudom nyugtatnak ne csuggedjek mert 3 het nem a vilag vege..de abbol lassan 4 lessz..5 es igy tovabb...szoval valami nem olyan mint reg..ezkell gondolnom...
Pedig gyerekkori almom volt hogy kiprobaljam magam itt lassan megis volt :)
probalom magam nyugtatni....de hat gyerekek..lehet velem van a baj?
levioli Creative Commons License 2010.06.25 0 0 1007
Sziasztok.esetleg ha valaki tuudna segiteni,vagy ismer olyan embert aki tudna segiteni melot talalni tenyleg barmilyen munkat elvallanek.Rokonoknal lakom ugyhogy szallas gondjaim nincsenek szeptemberig tudok maradni aztan meglatom hogy hogyan tovabb.
A csaladom otthon van 2 gyermek,feleseg nehez igy radasul hogy meg a beigert melo sem jott ossze mire ideertem.Tenyleg nagy szuksegem lenne a melora.Aki tud kerem hogy segitsen melot talalni.A neten logom mar 1,5 hete de sajna semmi nem jott ossze.
Elore is koszi a segitseget,jo tanacsot.
benebar Creative Commons License 2010.06.25 0 0 1006
Denes..MIert jobb Atlantic city nem probaltam..nem vagyok kepbe hogy itt mi a nyero...csak annyit tudok h new york nagy es gondoltam itt tobb a lehetoseg is..
Rob_ Creative Commons License 2010.06.25 0 0 1005
Azert a cegbe majd kell egy olyan dolgozo is (legalabb papiron) aki dolgozhat legalisan, hiszen a penzt ki is kell venni a cegbol. A valosagban pedig tenyleg ritkan nezik megrendeloi oldalrol, hogy ha van egy szerzodes egy ceggel akkor az odakuldott dolgozonak mi a statusza. De azert vannak koltsegek: cegalapitas, konyvelo stb persze ezt akar maganak is csinalhatja de azert egy idegen orszagban ez nem konnyu. Viszont cegtulaj tenyleg lehetsz barmilyen vizummal... 
Előzmény: areacode212 (1000)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.25 0 0 1002
azaz kOZMA ÚRAT IS OLVASNI KÉNE ITT , HOGY Ő HOGYAN MESÉLI EL EZT A RÉM TÖRTÉNETET
Előzmény: denes (998)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.25 0 0 1001
ha elkapnak börtönbe kerülsz mert megvolt a MOTIVÁCIÓD a fejletépésre.ha nem kapnak el , mert mondjuk a braziliai őserdőben bújkálsz életed hátralevő részében akkor kezdj el az ottani indiánok nyelvén nyelvleckéket venni . nyilván most azt gondolod hogy hülye vicceim vannak de nincs más választásod
Előzmény: bokusz (993)
areacode212 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 1000
Irtam mar neked a masik NY-i forumban is, eloszor olvasd el azt a HSZ-t is!!!!


Nezz le az East Village-be es szanj ra egy par napot, hogy korbejarod a kornyeket. Nezd az ettermek kirakatat. Tobb helyen is lattam "Help Wanted" cedulat kiteve. Mindig keresnek melosokat es 'talan" papirok nelkul is be vesznek valahova. Vagy ha rengeteg idod van akkor: Queens, Brooklyn, Bronx, Staten Island. 2 ismerosom is etteremben dolgozik jelenleg papirok nelkul Brooklynban, szal nem lehetetlen.

Masik lehetoseg, hogy ha egy hely azt mondja, hogy tart karokkal varnak es neked is tetszik a hely, meg a $$$ is jo akkor kerdezd meg, hogy alkalmaznak e teged mint alvallalkozo. Ha rabolintanak akkor kerj magasabb fizut (ami fedezi az adodat) es csinalj itt egy ceget (kb $600) amin keresztul majd alkalmaznak teged. A cegnek lesz SS+ado szama es az etterem reszerol ok tisztak. Ettol te meg nem leszel legalis, es ugyan olyan besorolasban leszel, mint a tobbi ILL, de talan lesz melod!

na pisz es sok sikert!



Z
Előzmény: benebar (999)
benebar Creative Commons License 2010.06.25 0 0 999
Sziasztok..

New Yorkbol irok.. itt mar nagyjabol mind sokkal tapasztaltabbak nalam..Esta-s vagyok 3 hete erkeztem nem igazan akad melo pedig ugy napi 2-3 interjura megyek vagy dobom be a resume-mat..Mindenhol nagyon kedvesek rendesek a vendeglatasban probalok ervenyesulni..van kello szakmai tapasztalatom kulfoldi is.. Volt ahol mar az elso probanap utan mondtak johetek de miutan kiderul hogy nincs social nuber sem a tobbi papir mindenki visszakozik es persze majd 24 oran belul visszahivnak... :) en ezt meg is ertem latom rengeteg a jelentkezo szoval kapnak olyant akinek van minden ervenyes papirja.. A kerdesem az lenne hogy merre mozduljak mit tudok tenni..ebben az esetben,az mar vilagos ha lejar az idom haza kell mennem..es majd otthon mecsinalni a turista vizumot..stb...de addig is nem szeretnek itt csak tengodni a semmiben..milyen munkat erdemes addig nezni..hol-melyik teruleten nem veszik ezt annyira szigoruan??? Bocs a hulye kerdesekert..de ez van..mostmar sajnos..
Sajnos a kovetsegen is hoztak a formjukat es a szetsminkel felturbozott korai 40-es eveiben levo holgy majdnem szembe kopott mikor ezeket megkerdeztem tolle :) it mar nagyon otthon erzetem magam...szoval fiu lanyok ne kimeljetek a tanacsaitokkal elore is kossz mindenkinek..!!!
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.24 0 0 996
Probalj elvonatkoztatni a magyaroktol. Hulyek mindig is lesznek, es miert ne hasznalnak ki oket. Ha az internetet itt elered, valszeg lehetoseged van minden infot beszerezni ahhoz is, hogy ilyen esetet elkerulj. Kozma Ur mindig ott van, neha hitelkartyara beszel ra, neha hazkolcsonre, neha time share-re. Ha belefer az itt panaszkodas, miert ne ferne bele par google search, mielott penzt utalsz at...
Előzmény: bokusz (995)
bokusz Creative Commons License 2010.06.24 0 0 995
Elég viccesen hangzik ez...Valószínüleg úgy van ahogy mondod,Kozma úr akkor megint jól járt...Egy barátom mondta egyszer,hogy mi magyarok ha az út szélén mennénk, és lajtoskocsiról a sz....t locsolnák ránk ,lehajtott fejjel mennénk tovább...volt benne valami.
Előzmény: Törölt nick (994)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.24 0 0 994

Sajnos te szivod meg a vegen mindenkeppen. Ha o legalis, te meg nem, mar feljelentest se fogsz tudni tenni.

Előzmény: bokusz (993)
bokusz Creative Commons License 2010.06.24 0 0 993
Lehet,de nem biztos.Bizonyítania kellene hogy én tettem...Ö a csaló én meg az áldozat.Ha azt az oldalt nézzük(bár nem biztos),hogy munkát kínál illegálisan akkor ő is bűnös,nem???Te eltürnéd,hogy már elnézést a kifejezésért,hogy belesz....ak a szádba???
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.24 0 0 992
megérdemli a fejletépést,de Te meg börtönbe kerülnél szinte tuti
Előzmény: bokusz (989)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.23 0 0 991

Vizum topikrol egy nagyon hasznos link:

 

http://www.newcomersguideusa.com/

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.23 0 0 990
Nigeriai oroksegre is van meg, aki valaszol bankszamlaszammal :(
Előzmény: Mrs Fred Weasley (987)
bokusz Creative Commons License 2010.06.23 0 0 989
Ez tiszta gáz!!!Magyarok akik ott vannak a jobb élet reményében,honfitársaink átverik őket,nemhogy inkább segítene ha már pénzt kér és keres rajta.Ez megy itthon is,sajnos.Ezért tarunk ott ahol vagyunk....Én valahogy megprobálnék tőle megint segítséget (munkát)kérni és amikor ott lennék letépném a fejét ennek a gyökérnek.
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2010.06.23 0 0 987
Nem hiszem el, hogy még mindig vannak emberek, akik bedőlnek ilyennek!

Nagyon sajnálom, ami veletek történt, Réka, nagy tanulópénz volt, de soha nem értettem, hogy miért nem lehet ELŐRE érdeklődni, hogy mi, merre, meddig.
Több százezer dollárnyi összegek vándorolnak évente ilyen csalók zsebeibe az emberi butaság miatt....
őrület
Reka 77 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 986
Vigyazzatok Kozma Lajossal!

Floridaban hirdet epitoipari munkat. allitolag mar sokan bedoltek neki.
Koztuk vagyunk mi is sajna. Annyira jol adta elo magat,h valamiert hittunk neki.
Eloszor valami adoszamer ker 360 dollart nalunk ket szemelyre kellett igy 720.
Utana kuld egy kamu repulojegy foglalast. Csak a felet kell kifizetni,mert a masikat majd a fizetesbol vonja le. Nalunk ez ket szemelyre majdnem 1000 dollar volt.
Mi is hulyek voltunk,mert keson hivtuk fel az air francet. Kiderul a fogalas 10 nap utan lejar ha nincs kifizetve. Sosem vette meg a rep jegyet.
Csak azert irom ezt le,h nehogy mas is bedoljon ennek az 1000 dollaros majomnak.
Legyen szep napotok
R
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.18 0 0 985
kb egy hete www.groby.hu óbudai gyenes utcai üzletükben ami a vörösvári úti mc donalds mögött van a jobb oldali pénztárnál volt úgy 400 db egyenként 12 forintért . kideríted ki a gyártó és megkötöd a 6 kilós bomba üózletedet csillagászati haszonra szert téve
Előzmény: Törölt nick (982)
skywalker25 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 984
ezért sem megyünk ki a menyasszonyommal még mert mi is csak 1 misit tudnánk összaszedni :(
döntöttünk előbb london azt ha lesz félretett pénzünk mehetünk amerikába
Előzmény: romesz (946)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 983
CBA-ban mintha azt láttam volna óbudán
Előzmény: Törölt nick (982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!