Keresés

Részletes keresés

libapék Creative Commons License 2009.03.20 0 0 890
oda szerettem volna csak kilyukadni, hogy attól még hogy valami az ember szolgálatában van, nem kell ész nélkül szétbarmolni.
a rántotthúst, mint ahogy írtad bizonyára te is egy él nélküli étkezőkéssel vágod, mert az arra való. ami példát én hoztam, az pont arról szól, hogy nem a megfelelő szerszám lett kiválasztva és szerintem ez a lényeg: megbecsülni a szerszámot, továbbá a célnak megfelelő szerszámot használni.

Előzmény: TIBIKE65 (888)
H_G Creative Commons License 2009.03.19 0 0 889
Ez így már egy vélemény, de nem ezt írtad, hanem hogy "vannak olyanok is akiknek porcelán étkészlete sincs azoknak meg kés nem kell." Márpedig kés mindenkinek kell, annak is, akinek bádog az étkészlete és azoknak is, akik banánlevelekről esznek.

Előzmény: TIBIKE65 (888)
TIBIKE65 Creative Commons License 2009.03.19 0 0 888
Nem veszem zokon! Csak nem tudom, hogy hová akartok eljutni ezzel a fatányéros, vigyázzunk a késre gondolatmenettel. Tudom sok elveteműlt ember van, aki a rántotthúst porcelán tányéron vágja, többek között én is. Mert azt tartom, hogy a kés van az ember szolgálatában, és nem fordítva. Van amikor a csontozó kés beleakad egy-két csontba, megélezem, és kész. Ez munkaezköz, és kopik ha dolgoznak vele.
Előzmény: H_G (887)
H_G Creative Commons License 2009.03.18 0 0 887
Ne vedd zokon, de ennek semmi értelme nem volt.
Előzmény: TIBIKE65 (886)
TIBIKE65 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 886

Vannak olyan emberek is akik a késeket szekrényben tartják, nekik élező sem kell, és vannak olyanok is akiknek porcelán  étkészlete sincs azoknak meg kés nem kell.

libapék Creative Commons License 2009.03.17 0 0 885
basszus :-D az a poén, hogy tele van a szekrény ilyen-olyan vágódeszkákkal.
én tüntetőleg szoktam nála kérni deszkát és a saját késemmel enni, és látványos panaszkodások közepette megélezni a késeit.
nincs annál bosszantóbb, amikor a kés már a kolbász héjat sem vágja át.
fel udnék robbanni... :-D
Előzmény: H_G (884)
H_G Creative Commons License 2009.03.17 0 0 884
Vegyél neki egy fatányér-szettet ajándékba, hátha tényleg rászokik a használatára!
Előzmény: libapék (882)
libapék Creative Commons License 2009.03.17 0 0 883
amúgy, meg aki ilyen elvetemült, mint a példámban, annak tök mindegy, hogy milyen kése van, úgysem nézi semmibe és nem is számit neki, hogy mivel élezi meg a kést arra az egy napra, amig újra tányért vág vele! :-DD

hát erre céloztam, de már kezdem azt hinni, hogy itt az index fórumain baj van a szövegéréssel, illetve lehet, hogy túl sok mondat szerepelt a hozzászólásomban...
Előzmény: Hepci (879)
libapék Creative Commons License 2009.03.17 0 0 882
aha, de én konkrét példát irtam!

apósom pl. nem a vajazókéssel vág a tányérban hanem asztali késsel. nem tudom hogy hvják ezeket a 12-15cm pengéjü mindenes késeket...
na a hátamon feláll a szőr, amikor látom/hallom, ahogy a penge belevág a porcelánba...
Előzmény: H_G (880)
libapék Creative Commons License 2009.03.17 0 0 881
:-O
én irtam volna ilyet??
Előzmény: Hepci (879)
H_G Creative Commons License 2009.03.17 0 0 880
A tányérban egy vajkéssel vágnak nyilván, aminek nem is kell jó él, és nem a séfkéssel.

Előzmény: libapék (878)
Hepci Creative Commons License 2009.03.17 0 0 879
Ha jól értettem, Braunlac márkás japán konyhakéshez keres megoldást. Nehogy már egy Tojiro kést ilyen kacattal próbáljon élezni szegény...
Előzmény: libapék (878)
libapék Creative Commons License 2009.03.17 0 0 878
vannak olyan emberek, akik a tányérban vágják az ételt.
szerintem, nekik tökéletesen megfelelnek ezek a "gépek"!

én is hasonlón (AMWAY) élezem apósom mindenes késeit, ha elmegyek hozzájuk.

Előzmény: Hepci (877)
Hepci Creative Commons License 2009.03.17 0 0 877
Hallgass H G-re, nem kell venni ilyen 'gépeket'. Persze, egy jó kő is nagyon drága, de legalább van vele esélyed a megfelelő fenésre...
Előzmény: braunlac (875)
H_G Creative Commons License 2009.03.17 0 0 876
"Aki ilyesféle élezőt használ, meg is érdemli az élet, amit kap."

Kétoldalas fenőkő (mint EZ, bár konyhába egy nagyobb lenne az ideális) vagy vizes fajta csiszolópapír sima fára vagy üvegre feszítve + sok gyakorlás olcsó késeken ad igazán jó eredményt.

Előzmény: braunlac (874)
braunlac Creative Commons License 2009.03.16 0 0 875
 

Megpróbálom újra. :)

 

Otthoni használatra keresek késélezőt japán kovácsolt konyhakésekhez (Tojiro DP).

 

link: http://www.razorsharp.com.sg/Tojiro%20DP.htm

Előzmény: braunlac (874)
braunlac Creative Commons License 2009.03.16 0 0 874
 

Sziasztok!

 

 Otthoni használatra keresek késélezőt japán kovácsolt k>http://www.razorsharp.com.sg/Tojiro%20DP.htm

 

 A Kyocera MS-18 késélezőről mi a véleményetek?

link: http://www.keramiakes.hu/egyeb.php#elezo

 

Előre is köszi a segítséget!

maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 873
köszönöm a tanácsokat meg is fogadom legközelebb mind a kettő sontoku kés fiskars is nagyon jó a munkatársaim régebben álltalába elvették tölem mert jó vele darabolni és nem csak a zöldségeket hanem a húsokat is marhalábszár,pacal
H_G Creative Commons License 2009.03.05 0 0 872
Látom, két santoku is van közte, milyen márkák?

Előzmény: maestro86 (868)
comad Creative Commons License 2009.03.05 0 0 871
Csak egy jótanács: ilyenkor tegyél mellé valami "standard" dolgot (klasszikusan gyufásdoboz), hogy lehessen látni a méreteket. A nyél nem az igazi ebből a szempontból.
Előzmény: maestro86 (869)
-sanci- Creative Commons License 2009.03.05 0 0 870
Szép készlet... Ezt biztos, hogy csak a konyhában használod?? :))
Előzmény: maestro86 (868)
maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 869
Bocsánat a bénázásért de most csináltam ilyet elsöre hát még gyakorolnom kell
maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 868




maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 867
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/3/2/4/THM_0005600324.jpg
maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 866
http://imgfrm.indhttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/3/0/7/THM_0005600307.jpgex.hhttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/3/1/1/THM_0005600311.jpgu/imgfrm/0/3/0/2/THM_0005600302.jpg
maestro86 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 865
Itt vannak a kések.
gera86 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 864
Látom a Fiskars nem tűnik jó választásnak! Esetleg ez?
http://extrametal.hu/kes-160-mm-hullamel-fine-groove-p-2176.html
Ha ez sem valami jó ajánljatok valamit max 8-10.000ft-ig. Ha van egyátalán ilyen árba ami "jó".
Üdv Gergő
Előzmény: gera86 (853)
comad Creative Commons License 2009.03.03 0 0 863
Pedig bizony szakács ismerős mondta, hogy anno tanonc/kezdő időszakában halálnak halálával holt aki a Mester Szent Késeit akár csak pillantásával is illette, nemhogy hozzáért volna.....
Előzmény: TIBIKE65 (859)
ZsuR Creative Commons License 2009.03.03 0 0 862
Hat... koszonom, a Woodoo az igaz... nem hasznalok (probaltam, nem sokat szamitott).
Viszont... geppel elesitem a ... a... mit is??? No leven, milyen kategoriaba esnek az en keseim??? :))
Előzmény: TIBIKE65 (861)
TIBIKE65 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 861
Zsur tudja használni a késeit,és meg is élezi mindenféle HI-TECH és VU-DU technika nélkül.
Előzmény: Boarhunter (850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!