Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2010.06.18 0 0 697
Hogy a legjobbat kihozza a körülményekhez képest valóban el kell telni egypár generációnak. De már az elsőnek is túl kell élni a nagyon megváltozott körülményeket, mert ha nem akkor nem lesz utód. Már van egypár példa, hogy ez az alkalmazkodás igencsak gyorsan történt.......
Előzmény: encián (695)
encián Creative Commons License 2010.06.17 0 0 696

A reikisek nagymesterek ebben, a szó legszorosabb értelmében is mindenki már "nagymester" és felkent guru és bioenergetikus, bah...

Kettővel sikerült összefutnom - aranyos, jószándékú, tényleg segítőkész emberek, de a sorsfordító és világmegváltó küldetéstudatuk naívság számomra.

Előzmény: cagicagi (691)
encián Creative Commons License 2010.06.17 0 0 695
Igen, ez így van, ez az evolúció. Csak az a baj, hogy generációk sokaságának kell eltelnie ahhoz, hogy megtörténjen a formálódás.
Előzmény: ghepard (692)
ghepard Creative Commons License 2010.06.14 0 0 694
Azt hiszem, hogy amiért neked meleged lett, azért meleged lett volna akkor is, amikor az illető 100 méterre lett volna Tőled. A melegség benned képződött. Valaki hogy képes elealtatni az embert TV-n keresztül is. Ha valaki meghalgat, Te is megcsinálnád.
Előzmény: cagicagi (691)
ghepard Creative Commons License 2010.06.14 0 0 693
Hát ez szép volt, valahogy úgy van, én is azt hiszem.
Előzmény: encián (690)
ghepard Creative Commons License 2010.06.14 0 0 692
Dehogyis génmanipuláció. A körülmények nagy szerepet játszhatnak az ember életében. Ha valaki nagyon fog hajtani, akkor lehet elég sokat kibír majd futni. Ha a távolságokat autóban fogja megtenni, talán nem fog olyan jól futni. Ha valaki hideghez is szoktatja testét, az jobban fogja bírni a hideget, mint az aki inkább felvesz még egy réteg, vagy vastagabb holmit...... stb...
Előzmény: encián (688)
cagicagi Creative Commons License 2010.06.11 0 0 691
Igen ám, de 3 méterre állt tőlem:)
encián Creative Commons License 2010.06.11 0 0 690

Elárulok Neked egy nem nagy titkot, de érdemes kipróbálni. Ha a saját kezedet teszed bármelyik testrészedre, akkor is melegséget érzel még -10 fokban is.

Az összes többi csak duma a hiszékenyek kedvéért és porhintés a jó üzlet reményében.

Előzmény: cagicagi (689)
cagicagi Creative Commons License 2010.06.11 0 0 689
Amikor elmentem ehhez a csodadoktorhoz, azon lepődtem meg, hogy nagyon sokan voltak nála. Legtöbben visszajárók, és olyan csodálatos gyógyulásokról számoltak be, hogy csak na. Azon múlik, hogy hisz-e benne az ember. Az tény, hogy amikor közölte velem az illető, hogy most akkor energiát ad át, akkor éreztem valami különös melegséget. Ebben hiszek, ez működhet. Mármost, annál, aki erre vevő, egy ilyen érzés egy jó kis körítéssel tálalva, azt gondolom, használhat, hiszen elhiszi, hogy ő akkor most gyógyul. És lőn. Én nem ilyen vagyok. ( sajnos )

Más.

Egy hete szedem a GinkoPrimet. Mintha használna....valakinek tapasztalat?
Ahol vásároltam, ott kétféle ilyen cuccot tartottak. Ezt, meg a Bilobilt, ami jóval drágább. A gyógyszerész néni mégis az olcsóbbat ajánlotta:) (miskolcpláza gyógyszertár).
encián Creative Commons License 2010.06.11 0 0 688

És akkor már csak az emberen múlik, hogy megpróbáljon ezen valahogy változtatni, hogy esetleg icipicivel jobb géneket adhasson át.

Tessék mondani "icipivel jobb géneket" hogyan lehet átadni? Génmanipuláltatja magát az érintett, vagy mi?!

Az állatvilágban ez megoldható,  úgy hívják, hogy célirányos tenyésztés...

Előzmény: ghepard (687)
ghepard Creative Commons License 2010.06.11 0 0 687
Hát úgy, ahogy előadta nekem se smakol. De nem biztos, hogy nincs benne valami. Ha mondjuk a karmikus teher helyett aszongyuk, hogy az elődeitől valamilyen géneket örökölt, akkor már nem olyan hihetetlen. És akkor már csak az emberen múlik, hogy megpróbáljon ezen valahogy változtatni, hogy esetleg icipicivel jobb géneket adhasson át.
Előzmény: encián (686)
encián Creative Commons License 2010.06.05 0 0 686
Bocs, de ez egy baromság!
Előzmény: cagicagi (683)
ghepard Creative Commons License 2010.06.01 0 0 685
Nekem is volt egypárszor. Én is figyeltem és kb 5 nap próbáltam nem aludni és vártam, hogy indul be stb.

Írtam egy kicsi összefoglalót. Igyekeztem rövidre fogni a szót, de így is 35 oldalasra sikerült. Két változat teljesen egyforma, de az egyik fehér alapon fekete betűs a másik meg kék alapon sárgászöld betűs. Ezt a színt látja legérzékenyebben a szem, lehet könnyebben olvasható a monitoron. Ha valaki ki szeretné nyomtatni, a másik verzió is ott van.

A testet, mint egészet kell venni. A fülzúgásról is írok, nekem is volt, leírtam, hogy mentem ki belőle. Lehet valaki valamikor hasznát veheti soraimnak. Kb mindenre ugyanazzal megyek - a rezgésekkel.

ftp://geofftp:rEadfTp@web.sav.sk/bl-graphs/animation/rezgesek-fekete-feher.pdf

ftp://geofftp:rEadfTp@web.sav.sk/bl-graphs/animation/rezgesek-zold-kek.pdf
Előzmény: 750610 (684)
750610 Creative Commons License 2010.05.30 0 0 684

1-2 nap nem alvás az nem vészes...Én az elején 11 napig nyomtam alvás nélkül...Azt hittem kinyírom magam,de érdekes módon elhalkult a kis gonosz...

Mostmár csak este és reggel hallom,de ez kb a 10%-a a réginek,szinte újjászülettem.Én is végigcsináltam,amit a többiek:nootropil inf. vitaminok,ginkgo,aloe gél,fülgyertya,magán fülész,oxigénterápia,rontáslevétel:)) stb,de hogy mi hatott azt ne kérdezzétek:))

Ja és ezzel a varázsszóval m1ek be a munkahelyemre(bocs a hölgyektől): LESZAROM 

Nem fogom magam idegesíteni semmin,mert valószínű ez hozta ki ezt az utálatost,gyakorlatilag nem érdekel az sem,hogy kirúgnak esetleg,mert a zúgás számomra a halálnál is rosszabb volt...

Most már 4 hónapja élünk együtt és ha nem rosszabbodik,maradhat,üsse kő!

Már ventilátor nélkül alszok:)))

Tehát az én tapasztalatom:türelem és nyugalom,tudom,hogy hülyén hangzik,mert

aki hallja az ideges és azt nem nyugtatja meg talán semmi,mégis meg kell próbálni  (akár gyogyóval az elején,de nem a muter nyugtatóját tömni,irány a pszichiáter)...

Jobbulást és csendes éjszakát mindenkinek!!!

 

Előzmény: cagicagi (681)
cagicagi Creative Commons License 2010.05.27 0 0 683
Ez a lélekgyógyászat olyasmi volt, hogy feltártuk a lelki okokat, ami miatt nekem lehet ez a bajom. Azt sikerült kihámozni, hogy a családban a felmenőimnek is volt ilyen baja, elég soknak, és én ezt megkaptam karmikus teherként. A felmenők nem tudták megoldani, majd én, rajtam a feladat. Aki hisz benne, annak ez príma dolog.
Előzmény: encián (682)
encián Creative Commons License 2010.05.25 0 0 682

Mi a különbség a pszichológus és a lélekgyógyász között, mert ismereteim szerint a tartalmat illetően nem sok?

"Léleksebészről"már hallottam, de ez a - himi-humi, áltudományos, sarlatán kategória. 

Előzmény: cagicagi (681)
cagicagi Creative Commons License 2010.05.23 0 0 681
Ellátogattam egyébként egy pszichológushoz is, akinek sok ezer forintért az volt a legkomolyabb mondanivalója, hogy próbáljak nyugodt életet élni, amin csak még idegesebb lettem :) mert ez szerintem egy olyan dolog, amit egyáltalán nem lehet irányítani. Pl. nekem a fülzúgás annak a napnak az éjjelén kezdődött, amikor a páromat műtötték. Az ilyenen hogy ne aggódjon az ember? Erre azt válaszolta nagyjából a doktornő, hogy törekedni kell, hát köszi.

Aztán voltam egy lélekgyógyásznál is, kínomban végül, de egyáltalán nem hiszek az ilyesmiben, tehát mondani se kell, ez se ért semmit számomra.

Nekem az használ a legjobban, hogy igyekszem soha nem csendben lenni, nem hagyni magamnak üresjáratokat, amikor tudok ezen agyalni meg hallgatózni. Pl az irattárba a munkahelyemen nem megyek be, mert az egy igen csendes hely, reggel rádió mellett készülődöm, stb.

Ez egy kereszt, amit cipelni kell, úgy érzem, rengeteg türelemmel.
cagicagi Creative Commons License 2010.05.23 0 0 680
Úgy értettem, hogy amíg az ember nem kerül bele, szerintem ez nem egy ismert betegség. Ellenben pl. Angliával, ahol szervezett módon igyekeznek felhívni erre mindenkinek a figyelmét.

Az én jobb fülem morze-hangokat küld, a balban pedig kettő tücsök ciripel, szerencsére ez utóbbi csak ritkán, mert ez a hangosabb és élesebb, és ez még pl. a buszon ülve is jól érzékelhető.

Nekem szerencsém volt, mert az SZTK-ban a fülész orvos elsőre felírta azt a gyógyszert (betarevin), ami úgy néz ki, segített (sokkal ritkábban és sokkal halkabban történnek az események a füleimben), és megmondta, hogy a stressz, az idegeskedés csak ront a helyzeten, és valóban, ha valamin felcukkolom magam, akkor este garantáltan nincs alvás, rosszabb esetben még következő este sem.

Illetve, ahogy észreveszem, az időjárás változás se a legjobb időszak, nem tudom más hogy van ezzel.
encián Creative Commons License 2010.05.22 0 0 679

"... és bizony a fülzúgás igen ismeretlen dolog, azt gondolom, az átlag magyar számára."

 

Az átlag magyar és nem magyar emberek kb. 15-20 %-a szenved ettől különböző formációkban és intenzitással szóló "hangélményekkel" - zúgás, csengés, sistergés, dübörgés, ciripelés - tehát nem ismeretlen dolog ez.:-(

 

Az viszont sajnos igaz, hogy a szakorvosok számára - orr-fül-gégész, neurológus  számára - a "miértek" ha nem is ismeretlenek, de nehezen beazonosíthatóak. Talán a patológusok meg tudják mondani azt az okot vagy okokat a több ezerből, ami ezt válthatja ki - csak az már késő...:-(

 

A pszichológusok meg vetítenek, mint a mozigép, és mindenáron beléd akarják beszélni azt, ami nincs - lehetőség szerint jó sok alkalommal és még több pénzért -, hiszen valamiből élniük kell nekik is, remek terep ez nekik, ha hagyod magad.

 

A fülzúgás olyan sz@r, hogy vallatni lehetne vele..., ezzel fekszel, ezzel kelsz, csak akkor nem hallod, ha éppen alszol, az meg nehezen megy. Nehéz az elalvás, a mélyenalvás meg pláne!

 

Ne meséld olyannak, aki nincs benne, úgy sem érti. Az emberek már csak olyanok, hogy "ami nem látszik, az nincs is". Már pedig ez nem látszik - talán jobb is -, de hogy mit élsz át, azt csak Te tudod - megszenvedni és kezelni a problémát is csak Te tudod. Csak Magadra számíthatsz abban, hogy hogyan tudsz ezzel együttélni, esetleg a sorstársak segítőszándék által vezérelve mondanak ezt-azt, ilyenkor hál'isten nagy az összekapaszkodás, de Neked kell elviselni ezt, és nap mint nap vele lenni: dolgozni, tanulni és egyáltalán normálisnak mondható életet élni. 

 

Bocs, hogy nem tudok bíztatóbbat írni, de saját élményekből merítkeztem.

 


 

Előzmény: cagicagi (678)
cagicagi Creative Commons License 2010.05.22 0 0 678
Számomra az a legmeglepőbb az egészben, hogy amint mesélem az embereknek a problémámat a füzúgással kapcsolatban, egész sokan vágják rá, hogy ó, nekem évek óta zúg a fülem. Eddig a szélesebb családban három emberről derült ki, hogy vannak, voltak ilyen problémái, míg a munkahelyemen ketten számoltak be erről. (összesen 15en dolgozunk ott, elég rossznak tűnik az arány).
A legrosszabb pedig az, vagyis a legbosszantóbb, hogy sokan hajlamosak viccesnek felfogni ezt a nyavaját, mosolyognak egyet rajta, hogy ó, mi az az én hátfájásomhoz képest, stb. Csak próbálnák ki..... én az első nap után azon agyaltam, hová kössem fel magam, mert ezt nem lehet kibírni. Arról nem is beszélve, hogy mivel a fülem a fejemen van, ( nyilván elég sokan vannak még így ezzel:) azonnal pánikoltam, hogy bizony nyilván az agyammal lehet baj, minimum egy daganat. Az orvoshozmenést is odáztam, mert féltem, mivel szembesülök. Amíg pedig várakoztam rá a váróteremben, hullottak a könnyeim, mert meg voltam győződve, hogy azt fogja közölni, heteim vannak hátra, nesze neked család, karrier, fiatalság.
Az ember mindig az ismeretlentől fél, és bizony a fülzúgás igen ismeretlen dolog, azt gondolom, az átlag magyar számára.
Egy a lényeg, elég cifra lelkiállapotba lehet kerülni, és akkor igen finoman fogalmaztam :)
fudge Creative Commons License 2010.05.16 0 0 677
Sziasztok!

Én is most fogom megkeresni a Tinnitust. Kb. 3 éve zúg a fülem, de pár hónaja felerősödött, kb. 2 hete pedig még erősebb lett és már nagyon zavaró. Fül-orr gégész betasercet írt fel, ami semmit nem használt. Neurológián is vizsgálgattak, de nem találtak semmit. Eddig még senki nem mondta nekem az infuziót, de még MRI-re sem küldtek el :-(

Szeretnék már végre jó kezekben lenni!

A lézeres kezelésről hallott már valaki? (www.hallas.hu)
TDI-DRAG Creative Commons License 2010.05.16 0 0 676
Az akupunktúráról:
nem mindegy, hogy kinél voltál!!
Ráadásul nem szabad 2 alkalomtól gyógyulást remélni.

Szerintem keress meg egy rendes akupunktőrt és legyél kitartó, párhuzamosan pedig Dr. Szalai László tinnitus egyesületét. A két vonal párhuzamosan segíteni fog.

Ha kérsz akupunktúrás elérhetőságet, tudok adni azt is, csak nem akarok off reklámokért kipenderülni a topicból:)
Előzmény: vitaminbomba (675)
vitaminbomba Creative Commons License 2010.05.15 0 0 675
Kedves Sorstársak!

Már többször bele-bele olvasgattam a fórumba, de csak most jutottam el odáig, hogy írjak is. Nekem tavaly júniusban kezdődött a fülzúgásom. Először mindkét fülem zúgott, elég hangosan, majd "átment" a bal fülemre, s már csak ott hallom ezt a kellemetlen zörejt, "adásszünetet", vagy sípolást, mikor mit... Teljesen biztos voltam (vagyok) benne, hogy a problémámat a stressz váltotta ki, mert fél évig úgy jártam dolgozni, hogy gyomorgörcsben mentem jöttem, nagy volt a felelősség rajtam, vizsgaidőszak is volt, illetve a párom is elhagyott és valahogy nem bírták az idegeim ezt így egyszerre.
Kikészültem tőle, nagyon idegesített, nyugtatókon éltem. Aztán fokozatosan hozzászoktam.
Azóta ugyan a legtöbb probléma megoldódott (mondjuk most megint vizsga időszak) és hamarosan remélhetőleg egy nyugodtabb környezetben fogok dolgozni, de a fülzúgás még maradt. Sok vizsgálaton voltam (audiológia, nyaki erek vizsgálata, orr-fül gége, neurológia, nyaki röntgen, koponya MR, egyensúlyvizsgálat) mindegyik negatív lett. Bár a nyaki röntgen kimutatott egy összecsontosodást, de ez születési rendellenesség, ettől nem zúghat a fülem. Az orvosok azt mondták, hogy egyre többen küzdünk ezzel a betegséggel a stresszhatások miatt. Elsősorban ezt kell kiűzni az életünkből. (persze könnyű mondani)
Szedtem már bilobilt, nem használt, ahogy a fülgyertya sem. Most mindenféle vitaminokat szedek, mert más problémáim is vannak és hiszek a vitaminok fontosságában, illetve a mozgásban. Nekem keringési problémáim is vannak sajnos. Mi vettünk részletre egy ceragem ágyat, azóta mindenféle problémám előjött. A párom is használja neki semmi baja. Azért óva intek mindenkit a túl meleg használattól, mert az szép gyulladást is tud okozni, nem csak jótékony hatása van. Én "begyullasztottam" az egész gerincemet. Jó dolog ez az űgy, csak ésszel kell használni-ami nekem nem volt :) Most aztán megtudtam azt is hogy mi a gerincfájdalom és izületi fájdalom...
Voltam kétszer akupunktúrán, hogy teszteljem, de picivel sem lett jobb, ezért nem mentem többet.
Szerintem fontos a lazítás, masszázs(a hátam tele van csómokkal), relaxáció, fontos hogy ne legyünk csendben, legyen valami zene amikor elalszunk. Én mindig a tv-re vagy a rádióra alszom el. Két olyan ember is van a környezetemben, akiknek volt fülzúgása, szintén a stressz miatt, elmúlt nekik. Így hát kitartást mindazoknak, akik szintén úgy gondolják, hogy a stressz okozhatja a problémát. Sajnos keveset mozgok és irodai ülő munkát végzek, de igyekezni fogok életmódot váltani!

Jobbulást mindenkinek!!!!!!!

cagicagi Creative Commons License 2010.05.13 0 0 674
Kedves Fórumozók!

24 éves vagyok, és három hónapja zúg a fülem. Egyik éjjel kezdődött, órákat járkáltam a lakásban, és füleltem, honnan jön ez az éles, morze-jel szerű hang, mire rájöttem, a fejemből, a jobb fülemből...nem estem kétségbe, reméltem, reggelre elmúlik, de nem múlt el, csupán elhalkult. A mindennapokban nem okozott gondot, csak este, lefekvéskor, mikor minden elhalkult körülöttem, éjjel folyton felébredtem, és füleltem, hallom-e. Nappal is ez volt, kerülnöm kellett a csendesebb helyeket, mert ott mindig hallottam. Iszonyúan kínlódtam, mert nekem megfázáson kívül még nem volt semmi betegségem. Három hétig húztam, majd elmentem a fülészetre, ahol csináltak egy hallásvizsgálatot, amiből az orvos megállapította, hogy enyhe hallóideg kopásom van. Betarevin nevű gyógyszert írt fel, valamint nyugalmat, kiadós táplálkozást, kevesebb kávét. Elkezdtem szedni a gyógyszert, kb 6 nap múlva elkezdett halkulni, majd időnként már teljesen el is múlt egy-egy napra. Most a második hónapnál tartok, amióta szedem, és már csak akkor van egy kicsi esti zúgásom, amikor sűrűbb, stresszesebb nap van mögöttem. Az orvos szerint három hónapig szükséges szedni, és majd megnézzük, mi lesz, ha abbahagyom.

Őszintén megértem mindenkinek a helyzetét, aki hasonló cipőben van, mert én így még nem szenvedtem, mint ezzel...Amikor a gyógyszer szedése után az első olyan este volt, hogy nem zúgott, csak feküdtem az ágyon, nem hagytam magam elaludni, mert annyira élveztem, hogy csend van körülöttem:)
750610 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 673

Szióka!

Bocsi a késői reagálásért,de sokat rohangáltam,koponya mr,stb. Infúzió nem hatott semmit,most nappal citalopramot szedek,este teperint,már alszok 5-6 órát,főleg a reggeli ébredés tragikus,elnyomja a ventillátort:(((

Sehol semmi eredmény egyenlőre,próbálom megszokni,de óránként változik a hangulatom,ha erre a hülyeségre gondolok...

Lehet,hogy megnézem a tinnitus kp-ot is,csak messze van tőlem terápiára bejárni,kb.40 km.

Ja és köszi az aggódást,az első két hetet túléltem,ha nem lesz rosszabb,talán megmaradok:),bár nem szeretnék gyógyszereken élni,de inkább így mint sehogy...

Üdv mindenkinek,csendes éjszakákat....

Előzmény: rozsakert (672)
rozsakert Creative Commons License 2010.04.11 0 0 672

750610

Kedves fórumtársunk!

Írd már meg, hogy mi van veled, hová haladtál, voltál-e a fülzúgás klinikán?

Ha pedig még mindíg ennyire hangos a füled, szerezz egy orr-fül-gégészt, és kérjél tőle szteroidot a fülbe, mert az biztosan el fogja mulasztani. Amit leírtál azt senki sem bírná elviselni épp ésszel, nagyon aggódtam érted.

Mindenképpen írd meg mi van veled.

Előzmény: 750610 (670)
TDI-DRAG Creative Commons License 2010.03.30 0 0 671
Ne tökölj, azonnal híjad!! :)

Hangsúlyozd ki az állapotod kritikus mivoltát, akkor hamarabbra kapsz időpontot!!
Előzmény: 750610 (670)
750610 Creative Commons License 2010.03.30 0 0 670

Úgy néz ki egyeztetek időpontot,mert meghülyülök,már 10 napja nem aludtam,most megint kaptam vmi antidepit éjszakára,de már előre parázok,tegnap vmi brutál altatóval 2 óra hossza,ébredés fél 12,lüktetés,rádióval próbálkoztam,gáz, szám.gép bekapcs,az se jó,fél2,fél4 vazze,mindjárt reggel,asszony vállán bőgés,öngyilkossági gondolatok,gondolhatod hogy napközben hogy nézek ki:(...

Holnap még neurológia,remélem ma lesz alvás,már 4 órában is kiegyeznék:))

Csendes éjszakát mindenkinek!

Előzmény: TDI-DRAG (669)
TDI-DRAG Creative Commons License 2010.03.27 0 0 669
Nem drágák egyáltalán, sőt, rászorulók részére üzemeltetnek egy alapítványt is!!
Előzmény: 750610 (667)
Noémi.26 Creative Commons License 2010.03.27 0 0 668
Szia Sana!
Olvastam a fórumon amiket írtál.
És nagyon úgy tűnik szakmai szemmel szólsz hozzá a fülzúgáshoz.
Nekem is zúg a fülem 3 hónapja.Egy fülplasztikai műtétem volt,és az nap este mikor meg műtöttek már el kezdett zúgni egyből mindkét füle..Azonnal orvoshoz fordultam .A válasz az volt nem függ össze a műtéttel.De szerintem pedig igen.
Gond van az állkapcsommal is ,kattog,nehezen tudom ki nyitni a számat is ,feszül.
A fülem mögött mikor menyek ahogy mozgok hallom valami kattog,de csak a bal oldalon.
A plasztika műtétem nem sikerült,újból kell azt is csináltatnom.
Mert annyira a fejemhez varrták,nem tudok rá feküdni ,mert a külső porc kifordul és fáj,apszolult,nem mozog a fülem.Nagyon feszes is.
Már próbáltam a lugosítást is Supper Grens a bázikus csoda por.Mondhatom semmit nem ért,nem hogy a fülzúgásra,más betegségekre sem ért sokat.
És amit te írtál ,valóban össze függ és lehetséges ,sőőőt.
De nem értem akkor az orvosok ezt miért nem mondták nekem még ezt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!