Keresés

Részletes keresés

Pandus Creative Commons License 2014.05.04 0 0 23

Van vki a HolidayLettingsnél (is)?

zsizsikke Creative Commons License 2014.05.03 0 0 22

 

 mert a szállásadó nem kér foglalót, ha kérne,akkor a vendég biztos nem foglalna több helyre :-)

 

vagy inkább máshová foglalna, és oda nem.

Előzmény: przita (20)
bábuvagy Creative Commons License 2014.05.03 0 0 21

én ezt aZÉRT nem értem, mert ha nálam lefoglalt vki, én azt nem tudhatom, hogy máshol is foglalt-e, nálam úgy jelenik meg, mint foglalt szoba, tehát nem viszem lejjebb az árat. Ha meg vendég lennék, és kérne vki foglalót, oda biztos nem mennék, plána, ha foglaltam máshová is.

Előzmény: przita (20)
przita Creative Commons License 2014.05.02 0 0 20

Valószínűleg azért, mert a szállásadó nem kér foglalót, ha kérne,akkor a vendég biztos nem foglalna több helyre :-) Az a szállásadó akciózik utolsó pillanatban, akinek még van szabad helye és egyiktől megy át kedves vendég másikhoz (foglaló hiányában, mivel úgy nincs kötöttsége).

Előzmény: bábuvagy (17)
przita Creative Commons License 2014.05.02 0 0 19

Mindenkit szeretettel vár a https://www.facebook.com/groups/481929955209243/ csoport. Csatlakozzon, akit érdekel a téma: hirdetne kiadó nyaralót (Horvátországon kívül), apartmant keres valahol a nagyvilágban, nem tud elmenni egy üdülésre és átadná azt valakinek - szóval keres-talál nyaralás témában. Csak magánszemélyeknek.

Pandus Creative Commons License 2014.05.01 0 0 18

Szerintem meg lehet azt csinálni, hogy azt írod vissza, a foglalás csak a fizetés után érvényes, tehát küldje el neked előre az összeget, és ha megkaptad, akkor tudsz igazolást kiadni a foglalásáról.

Előzmény: soppingfüggő (6)
bábuvagy Creative Commons License 2014.04.30 0 0 17

aztán  utolsó pillanatban ha valamelyik akciós lesz - miért akciózna a szállásadó, ha egyszer le van foglalva arra az időpontra a szállás? Egyébként ezt fel se tudom fogni, hogy miért foglal valaki egyszerre 3-4 helyet is.

Előzmény: rebkaa (8)
Pandus Creative Commons License 2014.04.29 0 0 16

ha abban a percben valami másik oldalon is befogaltak ugyanarra a szobára akkor szívhatod - miért engedsz instant bookingot más oldalakon?

Előzmény: rebkaa (14)
gombocarturék Creative Commons License 2014.04.29 0 0 15

ez egyre rosszabbul hangzik...ha 5 szobád van, mondjuk panzió vagy ilyesemi, akkor nincs neked jogod hitelkártyáról levonni, mint a szállodáknak?

Előzmény: rebkaa (11)
rebkaa Creative Commons License 2014.04.29 0 0 14

Ezt  hogy érted? A booking-nál pont az a szar, hogy vissza se kell igazolnod, hogy van-e helyed vagy sem, ezért online foglalás. Ha abban a percben valami másik oldalon is befogaltak ugyanarra a szobára akkor szívhatod a fogad, hogy a vendéget min. ugyanolyan szinvonalú helyen és áron!! neked kell elhelyezned másnál.  azt igazolod vissza, hogy tudomásul vetted a foglalást.

Foglalás majd lemondás mind oké egy 150 szobás hotelnél, mert van egy csomó szobája tud variálni. Én egy kis magánszállás vagyok 5 apartmannal, úgyhogy tényleg el vagyok keseredve ha csak úgy nem jönnek és nem is szólnak, közben meg visszautasítok 20 másik vendéget.

Ha nem jelenik meg a vendég , akkor azonnal be kell jelenteni  foglalási számánál és nem vonják a jutalékot.

 

 

Előzmény: soppingfüggő (13)
soppingfüggő Creative Commons License 2014.04.29 0 0 13

És most komolyan: egy visszaigazolatlan foglalásra adnak vízumot? Ha pedig elfelejti lemondani, akkor a bookingnak utalni kell a jutalékot az el sem töltött vendégéjszakák után?

rebkaa Creative Commons License 2014.04.29 0 0 12

Hát a fogadásnál én pipa voltam és rá is kérdeztem. Azt mondták a CIB-nél, hogy biztosan a feladó fél azt pipálta be, hogy a tranzakció költségeit a fogadó fél fizeti. Köszi...

Előzmény: gombocarturék (10)
rebkaa Creative Commons License 2014.04.29 0 0 11

Mert mire ideérnek a városban leszóllítják őket, hogy 200ft-al olcsóbb náluk a szállás, akkor oda mennek, nem érdekli őket, hogy kb. 10 levelet váltottatok előtte és minden kérdésére kimerítően válaszoltál.

Szerencsére nálam 15 év után 70%ban inkább már visszatérő családok, sőt azok gyerekei vannak:)

De most is volt pl. április 26-május 3-ig egy bookingos lengyel foglalás január 25 óta.

2 nappal előtte írtam egy udvarias levelet, hogy kb. mikor várható az érkezésük, amire semmit nem reagált, hanem gyorsan lemondta a booking-os foglalását.(de legalább lemondta és nem vártam éjfélig, hajnalig hiába)Természetesen a megadott telefonszámot nem vették fel.

Ha nem írok előtte csak simán nem jön és én január óta tartogatom neki a helyet:(

Előzmény: gombocarturék (9)
gombocarturék Creative Commons License 2014.04.29 0 0 10

ja, erre nem is válaszoltam, hogy Én sem euróban fizetem a jutalékot, mert olyan drága az euró utalása -akkor ösztönösen jól választottam. de a pénz fogadásáért hogy hogy kell fizetni? ez teljesen új a szmomra

Előzmény: rebkaa (7)
gombocarturék Creative Commons License 2014.04.29 0 0 9

ök előszeretettel nem érkeznek meg és ami a legrosszabb, hogy nem is szólnak. - hűha, ez nagyon rosszul hangzik! Akkor miért csinálják? az oroszt értem -ahogy az előző topiktárs írta, mert neki vízum kell. De a lengyenek?

Előzmény: rebkaa (7)
rebkaa Creative Commons License 2014.04.29 0 0 8

Az az igazság, hogy ezt gyakran "eljátszák", de bevallom őszintén, hogy én is csináltam már így egy foglalást a bookingon, mert a kinai vízúm kérelemhez csatolni kellett. Kinyomtattam, aztán le is mondtam rögtön.

Inkább a bookingon az a gáz, mármint a szállásadók részére, hogy csomóan párhúzamosan foglalnak mondjuk január óta májusra 3-4 szálláshelyet, aztán  utolsó pillanatban ha valamelyik akciós lesz vagy csak szimpatikusabb, akkor a többit (jó esetben) lemondogatják vagy egyszerűen meg sem érkeznek...

Előzmény: soppingfüggő (6)
rebkaa Creative Commons License 2014.04.29 0 0 7

Én sem euróban fizetem a jutalékot, mert olyan drága az euró utalása, hogy vannak téli hónapok amikor minimális lenne az utalandó euró, de egy csomó pénzbe kerülne, mert van egy minimum költség(az én bankomnál talán 15 dollár vagy ennek megfelelő euró még akkor is ha csak 20 eurót kellene elutalnom.

De ugyanez a helyzet külföldről a fogadással is.

 A múltkor kértem egy lengyeltől 50 euró előleget a totális főszezonra, mert ők előszeretettel nem érkeznek meg és ami a legrosszabb, hogy nem is szólnak.

Az 50 euró után még nekem kellett fizetnem 7 eurót a pénz fogadásáért:(

 

 

 

Előzmény: gombocarturék (4)
soppingfüggő Creative Commons License 2014.04.29 0 0 6

Nálam foglalt egy orosz, és kért is rögtön egy igazolást a foglalásról, a vízumhoz. Nemcsak, hogy ezt küldtem el neki, de még édes levelet is írtam, hogy "ó, tudom milyen ez, én is voltam nemrég Moszkvában, és milyen nehéz volt meghívólevelet szerezni." Erre sem reagált, és aztán soha többet semmire. Biztos vagyok benne hogy nem fog jönni, csak az igazolás kellett neki:-(

Pandus Creative Commons License 2014.04.29 0 0 5

Én épp hogy euróban szeretném megkapni, ezért aggódom, de egyelőre össz. 1 vendégem van. azokka l le tudtuk levelezni és úgy tűnik, nem lesz gond, de hát ők K-európaiak, értik, h ez gond lehet, nekik is kell váltaniuk

Előzmény: rebkaa (3)
gombocarturék Creative Commons License 2014.04.29 0 0 4

szia, hát én a forintos fizetést választottam, úgy hogy ez így nem játszik.

Előzmény: NeoGl (1)
rebkaa Creative Commons License 2014.04.29 0 0 3

ne aggódj, nekem sok vendég jön a booking-tól is. Legtöbbször valóban nincs náluk forint, dehát én nem is szoktam rögtön a fizetéssel lerohanni őket:)

A visszaigazolást ők is euróban kapják. Ha forintban akar fizetni, akkor egy középárfolyamon átszámolom.

De a múlt héten pl. Izraelből voltak és épp sükségünk lesz 3 hét múlva shékelre. Így lebizniszeltük a dolgot:)

A számlát pedig természetesen elkészítettem forintban.

Előzmény: Pandus (2)
Pandus Creative Commons License 2014.04.29 0 0 2

Hozzám is nemsokára érkezik az első vendég, én attól félek, hogy nem fognak kp fizetni, neked nem volt ilyen tapasztalatod? Mert mondjuk azt mondja, nem hord magánál, majd itt kiveszi a kártyájáról. Márpedig nem tudja, legalábbis euróban nem, és akkor vesztek, ha Ft-ban adja oda, mert ez a vételi árfolyam. 

Előzmény: NeoGl (1)
NeoGl Creative Commons License 2014.04.28 0 0 1

Szia !Nekem a Booking euróban számolja minden hónap elején az előző hónapot. Én a kiszámolt jutalékot a Deutsche Bank számlájukra befizetem euróban.Úgyis van annyi euróm mivel sokan euróban fizetnek.Én így csinálom.Remélem tudtam segítteni  Üdvözlettel Neo

Előzmény: gombocarturék (0)
gombocarturék Creative Commons License 2014.04.28 0 0 0

nekem máris lenne egy kérdésem, mivel abszolut kezdő vagyok: a booking.com eladási árfolyamon számolja a jutalékát? (gondolom igen). És a vendégtől meg vételi árfolyamot kapunk? vagy hogy megy ez? 

Pandus Creative Commons License 2014.04.28 0 0 topiknyitó

AirBnB és társai: áldás vagy átok?

Hihetetlen mértékben nő a magánlakások turistáknak való kiadását segítő honlapok népszerűsége, és ma már sokszor a tehetősebb utazók is inkább ezt a módszert választják a hotelek helyett. A hirtelen jött sikernek azonban nem mindenki örül. Nyugat-Európa és Amerika[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!