Keresés

Részletes keresés

disznotor Creative Commons License 2001.06.07 0 0 10
Tagja vagy a Társaságnak? Szoktál járni a rendezvényeikre? Mert én nem. Viszont lehet, hogy érdemes lenne...
Előzmény: Shirlie Gahan (9)
Shirlie Gahan Creative Commons License 2001.06.07 0 0 9
Hi!

Most ezen a nicken vagyok, mert a Patronát valamiért letiltották:-(((((

Szóval úg yértettem, hogy külföldi pénz sokféle van. Olasz, Német, Spanyol, Katmandui, Dél Afrikai Köztársasági, mittoménhonnani. amúgy lehet, hogy egy adott országnak nincs túl sok fajta érméje.

Viszont az nem teljesen igaz, hogy külföldön nincs áruk a Magyar pénzeknek. Az osztrák gyüjtők pl meg vannak őrülve érte. Úgy nevezik a Magyar érmeket, hogy "gyarmai pénzek"........
A Erdélyi érmek(már amennyire azok Magyarnak tekinthetők a Lipót előtti időkben)világszerte nagyon keresettek, főleg a tallércsegelyek, és a hasonló unikális ritkaságok.

Viszont a külföldinek nálunk tényleng nincs becsülete, kivéve a Lajos aranyakat, amik azért mármár legendásak:-))))))

Előzmény: disznotor (8)
disznotor Creative Commons License 2001.06.07 0 0 8
Szerintem egyáltalán nem igaz, hogy a külföldi pénzekből nagyon sok van - van, amiből sok van, van, amiből kevés. Persze, pl. háború utáni csehszlovák pénzeket gyűjteni nem kihívás - de válassz ki néhány háború előtti európai pénzt, nem fogod őket egykönnyen megtalálni Magyarországon. Magyar pénzeket gyűjteni jó buli, viszont egyértelműen itthon többe kerülnek, mint külföldön. Valamely külföldi ritkaságot viszont, ha véletlenül van, itthon tizedáron megkapsz, mert nem olyan keresett.

Ezzel együtt, mondom, az én szívemhez is a magyar darabok állnak közel. De nem csak.

Előzmény: patrona (7)
patrona Creative Commons License 2001.06.07 0 0 7
Ehhe, én pont azért nem gyűjtök külföldi pénzeket, mert azokbólnagyonsok van! Több, mint a Magyarból:-)))) bár párszor már elcsábultam, de azoknak is volt Magyar vonatkozása(Pl: ferencz József-es ostrák 1 Florin, stb)

Magyarországon mindenki a Money Trend árait ismeri el, mivel a legkorrektebb az összes közül. Kereskedők szinte mindíg ehhez iűgazítják az áraikat, és árveréseken is a MT-ben szereplő árnál állnak meg a hidegfejű gyüjtők. Aki meg nem bír magával, az ráfizet......:-)))))

1906-os 1 Koronáshoz már volt szerencsém. Árverésen felbukkant egy eléggé kopottas példány. Ha jól emléxem 30 ról indult, és 55ért ment el. Nem szálltam be, mert ilyesmit nem éri meg árverésen venni, pont a keresettsége miatt. Az ilyen darabokhoz kell a szerencse, és az ismeretség. Hátha pont meg van szorulva egy gyüktő, és olcsón eladja, stb.
Hát majd talán egyszer nekem is lesz ilyen szerencsém......:-))))))

Előzmény: disznotor (6)
disznotor Creative Commons License 2001.06.07 0 0 6
Sajnos igazán jó linkem nincs, a legtöbb honlap, eladással foglalkozik vagy numizmatikai szaklapok rövidített változata.

Engem leginkább bizonyos európai országok XIX-XX. századi - főleg - fémpénzei érdekelnek: imádom az olasz, albán, lengyel, csehszlovák, román, osztrák pénzeket. És persze a magyarokat is, gyűjtenék mindenféle magyar pénzt, csak annyira sok van belőlük, hogy az szinte lehetetlen. Ezért visszafelé haladok az időben, a forint és pengő-kibocsájtásból gyakorlatilag minden megvan, kivéve néhány ritka pengő-bankjegyet, a koronával és a korábbi dolgokkal még igencsak hézagosan állok, XIX. sz. előtti pénzem szinte csak mutatóban van.

A Money Trandet nem ismerem. Valóban hiteles árlistája lenne egy külföldi lapnak? Nekem az a tapasztalatom, hogy idegen katalógusok általában túlbecsülik a közönséges darabok értékét, a ritkákét pedig alá. Nem tudom. Magyarországon sajnos nem adnak ki korrekt árlistát bemutató, rendszeresen frissített, jó katalógusokat. Pedig jó lenne.

Az 1906-os 1 koronáshoz meg legyen sok szerencséd (vagy lottó-ötösöd) - remélem, találsz egyet a 23505 példányból (most néztem meg a katalógusban)... :)

Előzmény: patrona (5)
patrona Creative Commons License 2001.06.05 0 0 5
Helló!

Hát, már komolyan azt hittem, hogy senit nem érdekel ez a téma.

Én főleg Magyar vonátkozású anyagot gyüjtök. Igazából azmi a Huszár katalógusban szerepel, az mind érdekel:-))))
De céltudatosan a Korona/Fillér pénzrendszer érméit gyűjtöm. Pl majdnem teljes sorom van 1 Koronásokból(az 1906-os hiányzik:-(((( )
Persze papírpénzeket is gyűjtök. A 10000 Koronásig meg is van mind.

Igazából a Money-Trend honlapját kerestem, mert szeretném, tudni, hogy melyik számukban jelent meg legutóbb a Magyar pénzek értéktáblázata. Nekem 95-ös van, kiváncsi lennék, hogy mennyit változtak azóta az árak(mert hiába mondják, hogy csak eszmei értéke van valamilyen darabnak, ha eladásra kerül sor, mindíg a Money Trend árai a mérvadók)

Hogy milyen weblapokat találtam? Hát olyat, ami nagyon profi, nagyon sok minden van rajta, egyedül csak Magyar anyag nincs:-((( Pl egy weblap, ami csak az Amerikai Dollárok hiábás vereteivel foglalkozik....

Te mit gyűjtesz? Van valami jó linked?

Előzmény: disznotor (4)
disznotor Creative Commons License 2001.06.05 0 0 4
Én is kerestem már néhányszor ilyen témájú topicot, most végre van, bár kicsit zsenge, fiatalka még.
Van, aki köztetek szintén gyűjtő?

Pl. patrona? ha igen, mit? s mik azok a nagyon komoly honlapok, amiket találtál?

Előzmény: patrona (-)
Nogan Creative Commons License 2001.05.24 0 0 3
No, én meg odaajándékoznám magam bármely kedves , fiatal ,elbűbájoló érmegyűjtő hölgynek,
csak az a baj, nem vagyok százas...illetve ez sem igaz, ugyanis ez a 100. hozzászólásom...
megyek is keresek valami pezsgőt....

ControlDenied Creative Commons License 2001.05.24 0 0 2
Olyan nekem is van! :PPPPP
:)
Előzmény: patrona (1)
patrona Creative Commons License 2001.05.24 0 0 1
Eladó?
Vagy cserélnél? Adok érte egy lyukas 2fillérest!
:-)))))))))
Előzmény: ControlDenied (0)
ControlDenied Creative Commons License 2001.05.23 0 0 0
Van itthon egy igazi különlegességem:
Egy 0 pengős.
patrona Creative Commons License 2001.05.23 0 0 topiknyitó
Üdv!

Kerestem ezt a topicot az Indexen, de mivel nem találtam, gondoltam elindítom.

Ahogy nézelődtem a neten, nagyon komoly honlapokat találtam a témában. Úgy látszik az interneten is kialakult enneka hobbynak egy kultúrája.
Talán ez a topic is a része lesz egyszer......

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!