Keresés

Részletes keresés

doris3 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43750
Szia!
Ketten megyünk! Én és a párom!Én 24 ő 29!
És ti hányan jöttök?
Előzmény: kataaa23 (43736)
doris3 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43749
Szia!
Ketten megyünk! Én és a párom!Én 24 ő 29!
És ti hányan jöttök?
Előzmény: kataaa23 (43736)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43748

Szia diszpapa!

A szálloda és a szobák aránylag tiszta. Naponta van a takarítás, ami sajnos eléggé elhúzodik. Mi az első emelet 230-as szobában voltunk és kb. délre ért hozzánk a takarítónő. Naponta cserélik a törölközöket (2 fürdőlepedő, 2 kéztörlő). Baj az, hogy a töröközőket valamikor reggel elviszik és csak délután hozzák vissza a tisztát. Hajszárító van a fürdőben. A szobában van egy kis hűtő és a bérelhető széf.. Naponta adnak szobánként 1 üveg buborékmentes ásványvízet. Széfet lehet bérelni napi 3 TDM. A  vonatállomás hol van azt sajnos nem tudom, de biztos, hogy nem a közelben.  Ahogy néztem mindenki taxival közlekedett. Az ételek között nagy a válszték. Sok a jó süti és sokféle gyümölcs /g.dinnye, sárgadinnye, szöllő, szilva, nektarin). A húsokat találtam elég keménynek. Vagy nincs rendesen megfőzve, vagy megsütve.  Délelőtt és délután is van pidza  palacsinta. Éhenhalni nem lehet.

Előzmény: diszpapa (43747)
diszpapa Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43747

Szia Cocer!

 

Köszönöm a válaszodat. Légyszíves írjál arról, hogy milyen volt az ellátás az étteremben, rendben voltak-e a szobák, milyen volt a személyzet. Szándékaim szerint vonattal mennénk át Tuniszba városnézni, lévén ez nálam szakmai ártalom, meg szeretek rácsodálkozni dolgokra, ami egy csoportos kirándulásnál nem mindíg lehetséges. Tudod-e esetleg, hogy a szállodától milyen messze van az állomás, vagy célszerű taxizni?

Más: változatlanul érdeklődöm, hogy kön-e valaki 09. 25-én a Hammamet Garden Resortba?

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43746
Köszönöm neked is a tájékoztatást.Szeretnénk eljutni ide mi is. Majd meglátjuk hogyan sikerül.Jövök majd beszámolni az útról.
Előzmény: Törölt nick (43743)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43745
Köszönöm szépen.Ott is nézelődtem már.
Előzmény: Törölt nick (43734)
kirgizke Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43744
Vonattal 1. osztályon Bir Bou Regba-Tunis oda-vissza 9.1 TD. Az út 40-50 perc, a vasútállomás Tunis központjában van. Érdemes megfontolni...
Előzmény: Törölt nick (43743)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43743

Szia margo1958!

Nem taxi, hanem a szálloda recepciós hölgye szerzett egy embert, aki saját autóján vitt be négyünket Hammametből Tuniszba. Négy főnek 125 TND volt, amit előre kellett fizetni. Jó volt, mert háztól-házig vitt és adott 4 órát, hogy Tuniszban boklásszunk.  Ez így sokkal olcsóbb volt, mint a fakultatív. Fakultatívon - igaz az ebéd benne van - 68 TND/fő lett volna a kirándulás.

Előzmény: Törölt nick (43732)
Cathyca82 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43742

Szia Eni!

 

Nincs egy fotótok sem a nyaralásról??? Óóóó te jó éééég... :( 

 Mi amikor 2005-ben voltunk szintén Tunéziában (az első nyaralásunk volt), akkor jártunk úgy a fényképezőmasinával, hogy a kalózhajós kiránduláson volt egy "vicces" lavoros-vizes poén, és rossz helyen ültünk, kaptunk a vízből rendesen, meg a masinánk is... meg is állt a pillanaton, akkor úgy tűnt, hogy ennyi, megadta magát a gép, még 2 nap volt a nyaralásból, volt nálunk másik fényképező, de ugye az előző 6 napi képet nem lehetett pótolni, teljesen kikészültünk, de aztán kiderült, hogy a kártya nem sérült, és a fotók nem vesztek el, úgyhogy "csak" maga a gép romlott el! Az idei kalózhajós úton szintén megcsinálták ezt a poént, persze most ahogy megláttuk a lavort, tisztes távolságban szemléltük csak a produkciót!

 

Elhiszem, hogy gyerekkel más egy nyaralás, és lehet hogy egy babával tényleg nem a legjobb választás Tunézia nyáron, hiszen iszonyat meleg van.

 

Az meg, hogy drága vagy nem egy hely, tényleg nagyon szubjektív! Én ahhoz képest nem találtam drágának, ahol eddig jártunk, és árakat láttunk, akár szállodában, akár kint a bevásárló negyedekben!

 

De akkor végülis csak voltak jó élményeitek is! :) Örülök, hogy a szálloda nektek is tetszett! :) Nagyon sajnálom a fotó-dolgot! :(

 

Kata

 

 

Előzmény: vajdaeni (43731)
Kabikacska Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43741

nem az animátor bőgött, hanem a lányom akinek el kellett jönnie...Ő is Dóri...vp-ből.

:-)

Előzmény: Törölt nick (43739)
szendem Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43740
Kedves Destini!

Köszönjük a részletes beszámolót, melyből - végre - kiderült számomra a szervezett kirándulások ütemterve. Az itthoni iroda nem tudta megmondani sem ezt, sem a kinti árakat. Amennyiben jól számolgattam, a tuniszi pénteken, a 2 napos szahara túra hétfő-kedden megy. Esetleg ezek árait is megírnád (USD, EUR, TND)? Igaz, szeretnénk egyénileg kirándulgatni, de végső megoldásként tarsolyba tesszük a KT-s lehetőségeket is.
Üdv.:
Márta
Előzmény: destini88 (43737)
Kabikacska Creative Commons License 2009.09.14 0 0 43738

Szívesen:-)

Ha még van krédésed nyugodtan tedd  fel.

Ha még ott lesz a Dóri animátor, egy nagyon kedves aranyos magyar csaj...Akkor pusziljuk egy másik Dóri Vp-ből......aki bőgött mikor eljöttünk..

:-)

és hát irigylünk, hogy Te még most mész...mi már csak az emlékeinkből élünk..

Jó utat..

Előzmény: TKata76 (43705)
destini88 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43737

Sziasztok!

 

Tegnap hazaérkeztünk Souss-ból. 10napig voltunk és hát isteni volt. Bevallom úgy indultunk neki hogy arab ország tehát kisebb zavaró dolgok miatt nem fogunk idegeskedni. Szerintem ez jó megoldás volt.

Ahogy igértem a beszámolót leírom.

 

1nap:

Annyi módosítás történt hogy nem elsején hanem 2-án mentünk.... ez nekünk végülis nem számított.

Pontosan indultunk Ferihegy II B terminálból és 2óra10perc után landoltunk. Nagy élmény volt életünk els repülő uta. Csak annyi probléma volt hogy leszállásnál majd szét szakadt a fülem.

Kivártuk a csomagot és irány a kinti buszhoz. Mindenkit összevártunk és irány a szálloda. Riadh palms-ban foglaltunk szobát. Őszintén voltak fenntartásaim mert olvastam itt jót is rosszat is de hál istennek nem kellett. Minden rendben volt.

fél4kor már a szobánkban voltunk, ami tengerre néző volt. Előre befizettünk a karthagonál a tengerre néző szobát és meg is kaptuk.

A recepción kell kitölteni egy statisztikai lapot és utána elküldtek minket ebédelni. Ebéd után megkaptuk a kulcsot is.

Gyorsan fürdőruha fel és irány a tengerpart. Nagyon szép tengerpartja van, finom homokos tengerpart. A napágyak nem a legújabbak viszont szerintem nincsen velük probléma. kell bele teríteni törölközőt és nagyon kényelmes.

Este bevoltunk osztva fél7-től fél 8ig vacsorázni. Olyan aranyosak voltak a pincérek, mert felsorakoznak amikor elkészültek a terítéssel és utána nyitották a kaput. Hát nagyon sok fajta étel volt: főétel, leves, desszert, fagyi. Tényleg nem lehet rá panasz.

Este pedig a bárban pihengettünk: finom a martinisprite és a bouchacola --> fügepálinka+cola :)

 

2nap:

Egész nap nem csináltunk semmit csak a strandon voltunk meg a medencében. Érdemes lemenni reggeli előtt foglalni ágyat. Reggelinél van tükörtojás, rántotta amit látványosan előttünk lapon sütöttek, sajtok, péksütemények, tejberizs stb.

A partról annyit tudni érdemes, hogy sok árus mászkál ott, viszont annyi előnye vn hogy sok a securitis emberke akik a riadhnak dolgoznak és a napágyakhoz nem engedik őket. Ha valaki a parton besétál (akár helybéli vagy más szállodából) kiküldik rögtön. Be lehet fizetni különböző vizisportokra is és ajánlgatnak szintén a riadhnál dolgozók különböző programokat: tevekaraván, jeepszafari,kalózhajó stb.

Mi ezekre nem mentünk, nem is igazán ajánlották. A kalózhajós igér delfint de Petra (idegenvezető) mondta hogy nincsen.

minden nap jöttek oda hogy menjünk velük: no thanks aztán kész. Megértik!

Ma találkoztunk Petrával elmondta a programokat. A karthagos idegenvezetőseket ajánlotta: Tunisz, Szahara,Zulu show.

 

3nap:

Tuniszban voltunk. Hát volt 48fok. Majd meg haltunk. Olyan párás volt a levegő. Voltunk a Bardo múzeumban, megnéztük a mozaikokat, aztán Karthagói romokat is megnéztük. Ez után irány Sidibousaid. Érdemes felmenni kis busszal mint gyalog. Sidibausaidban a hagyományörző háztól érdemes felmenni kis utcákon keresztül a temetőig meg csodás a kilátás. Érdemes vinni vizet mindenképpen: magazin generálban olcsón lehet venni.(lekvárokat,datolyát mindent itt vettünk meg olcsón--> ez egy állami bolt) Érdemes egy 2literes üveg vizet venni aztán lehet bele tölteni bármit a hotelben. De a hotel alatt lévő szupermarket is jó. Érdemes egyébként szintén a szálloda alatt lévő üzletekben szétnézni meg van ami jóval olcsóbb mint a bazárban lealkudott ár.

 

4nap:

Kipihentük a fárasztó de szép kis kirándulást d.e.

d.u. elindultunk és nyakunkba vettük a bazárt. Érdemes taxival menni. A yasmine centerhez át kell sétálni, semmiképpen ne a hotel előtti taxiba üljünk be. 2-3dinárért elvisz minket a soula centerig ahol kezdődik a bazársor. Hát ez nagyon izgalmas volt. Bevásároltunk napszemüvegből, órából és pénztárcából. 800-1000 ftért vettünk órát és szemcsit ami adidas meg police stb :)

Vannak pofátlan árusok, akiket le lehet terelni. Mindig megkérdezik honnan jössz azán mond egy árat. van amikor 10-20x mint amiért egyébként el lehet tőle vinni.

Alkudtunk rendesen és volt amivel jól jártunk volt amivel nem, de úgy érdemes hogy nekem mennyit ér meg aztán ha megéri elviszem és kész.

 

5-6nap:

Szahara túrára indultunk. Elég korán volt a kelés, de mindneképpen megéri.

Korai reggeli után indulás El Jem-be, a római kolosszeum megtekintése (kb. 1 óra), majd az út folytatása Sfax városán keresztül Matmata-ba. Barlanglakások megtekintése. Ebéd egy berber étteremben, majd egy berber barlanglakás megtekintése: pl.kuszkusz. Tevegelés a Szahara homokdűnéin--> nagyon nagy élmény.  Továbbutazás, majd érkezés Douz-ba, vacsora és szállás. A szállás nem egészen volt megfelelő a riadhnak szerintem. A kaja finom volt de a szállás nem tetszett annyira, de egy éjszaka rendben volt. Van medence ami jól jött az egész napos zötykölődés után. Sima medence és termál is. 

 

A korai reggeli után indulás a Chott El Jerid sóstóhoz, rövid megálló, fényképezés. Pont láttuk a napfelkeltét, ami gyönyörű volt. Továbbutazás Tozeur-ba, egy kb. 3,5 - 4 órás dzsip körút az Atlasz hegységben. Legjobb élmény ezen a napon a jeep túra volt. 7en ültünk egy jeepben és a vezetőnk. Hát a kis sofőrünk eszméletlen figura volt. Mentünk mint az állatt, versenyzett a többi autóssal és amikor a homokdűnéken produkálta magát az sem volt semmi. Fel a dűnére teljes gázzal aztán megállt a telején le gyorsan le. Volt ám sikongatás rendesen :)  Ebéd után az út folytatása Kairouanba, az iszlám szent városába, itt a nagymecset megtekintése kívülről majd rövid látogatás egy szőnyegszövő műhelyben. Itt van egy ajándékbolt ahol mi rendesen bevásárolutnk. A sousse-i árakhoz képest olcsón lehet venni hűtőmágnest és kis üvegcséket amik meg vannak töltve homokkal és vele van írva hogy tunézia.

 

7nap-8nap:

Strandolgattunk,elvoltunk és d.u. bazároztunk. Összebarátkoztunk egy párral és nagyon jól elvoltunk. Imádom őket.

 

9nap-10nap:

 

Reggel elmentünk Port El Kantaoui-ba mert javasolta az idegenvezető csaj,de nekünk annyira nem jött be. A lényeg hogy hazafelé tuk-tukoztunk ami király volt. Fejenként 2dinár.

Utána pedig szintén csak fürdötünk és henyéltünk a napon. Próbáltunk pihenni is.

 

 

Annyi problémánk volt hogy a klíma miatt kicsit megfáztunk és volt 1-2alkalommal hasmenés, de vittünk jó rumot és gyógyszert úgyhogy nem volt semmi probléma.

Mindenképpen ajánlom a riadhot annak aki sousse-ba szeretne menni. Nekem nagyon tetszett a szálloda és kedvesek az alkalmazottak is. Utolsó este volt egy teszt amit ilyen öltönyös emberkék töltettek ki kajakor a vendégekkel, hogy a szálloda kap e plusz jelzést a 4csillag mellé. 

Hát ennyit röviden és tömören a nyaralásról.

 

 

 

 

 

 

kataaa23 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43736
Szia

Mi megyünk :)
Ti hányan jöttök? Hány évesek vagytok?
Előzmény: doris3 (43725)
Zinczia Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43735
Sziasztok! AKik most jöttek haza Tunéziából, légyszíves írják már meg nekem hogy milyen idő van kin! Kedden hajnalban jön még valaki?
Köszönöm a válaszokatű!
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43733
Köszönöm neked! Remélem mi is megtapasztaljuk ezt és kellemesen telik el az pár nap.
Előzmény: Z.A. (43730)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43732
Szia Cocer!
Mi is Hammametbe utazunk 22-én egy másik szállodába. Mennyiért vitt benneteket a taxis Tuniszba? Mi sem akarunk szervezett utazáson részt venni,szívesebben megyünk magán szervezésben,mert itt annyi időt töltünk egy helyen amennyi nekünk jól esik.
Tudnál nekem erről bővebben írni? Biztosan érdekel mást is.
Előzmény: Törölt nick (43728)
vajdaeni Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43731
Szia Kata:)!Nem mondom hogy nem volt jó,sőt szép volt nagyon,igaz a vége nem mármint nem Tunéziába,hanem itthon elhagytam a fényképezőt,és egy db fotóm sincs igy a nyaralásról!
én nagyon válógatós vagyok,ehez képest enni tudtam bőven!2kg hizás 1 hét alatt!
A szálloda nagyon is rendben volt,a tenger is,maga a környezet is!Ami nekem nem volt jó,amint már irtam az a nagy hőség,és még éjjel se volt jobb!na meg a páratartalom!Gyerekkel elég nyűg volt!Többet voltunk a szálloda szobában,mint a parton:(.Nekem még ez a kötöttség a szállodához,ez nem jön be,én jobban szeretem az apartmanokat,és akkor eszek amikor akarok a vendéglőben,és amit akarok!És én igenis drágállottam a dolgokat,és még volt egy házaspár,akik szintén ezen a véleményen voltak,azt mondták ennyi pénzből 3 hetet nyaralnak görögbe!
Nagyjából ennyi,de azért sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak,és talán télen visszamennék,de nyáron nem!
Előzmény: Cathyca82 (43657)
Z.A. Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43730
Szép napot.
Jó választás akár Tunéziában akár Egyiptomban a Prima Life szállodák, csak egy ok, nem kell az Oroszok rámenőségét, szemtelenségét tűrni ( tisztelet a kivételnek),mint egyes szállodákban, többségében 80-90%-ban. Itt egyáltalán nincsennek!!!
Magyar, Lengyel, Szlovák, Román (erdélyi Magyarok), Cseh, Francia, Német, Angol.
Előzmény: Törölt nick (43726)
vajdaeni Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43729
Hello doris3+Mi szeptember 1,és 8-án utaztunk a nouvelairral,és ferihegy 1ről indul,nekünk pontosan indult oda is és vissza is!Kaja van a gépen,meg tévé,amin mutatják az utirányt!
Jó utat!
Előzmény: doris3 (43718)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43728

Üdvözöllek diszpapa!

Mi most 12-én hajnalban jöttünk meg a Hammamet Garden Resortból. 11 napig voltunk ott. A tengerpart messze van és több mint 400 méter a szállodától. A szálloda hátsó kijáratnál lehet egy kis fehér golfautóra szállni, ami levisz a tengerhez. A tengerhez vezető út hát elég piszkos, szemetes. A szállodától

- légvonalban -  kb. 5 km. a Yazmine, hová érdemes este bemenni. 5 dinárért visz el és 4 dinárét hoz vissza a taxi. Az un.  színes kisvasút is megy oda, de az 7-7 dinár két főnek oda és vissza. Ott van az új Medina és különböző bazárok, éttermek, kávézók. Gyönyörű sétány a tenger mellett. Szépek az új szállodák és maga a környezet, de nem ez nem Tunézia igaz arcát mutatja. A régi Medina a régi városrészben van, ahová az idegenvezető nem javasolta az esti kiruccanást oda pont ezért nem mentünk el. A szállodában a recepciós hölgy szívesen segít mindenben, amire szükségetek van. Nekünk ő  segített abban, hogy nem fakultatív kirándulásban elmehessünk Tuniszba egy személygépkocsival. Nem tudom, hogy esetleg mire vagy még kiváncsi írj és én szívesen válaszolok.    

Előzmény: diszpapa (43688)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43727
Az előző hsz-ban írtam már hogy nem oda megyünk,de nem tettem le róla. Majd jövőre.Így én fogom a te beszámolódat várni.
Előzmény: jasminka (43717)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43726
Szia Joli69!
Nem találok az e-mailjeim között olyat,ami tőled érkezett volna.Nem tudom hová keveredhetett el.
Végülis nem a Thapsusba megyünk,hanem Hammametbe a Prima Life Imperial Parkba.Nem tudom jó döntés volt-e,mert én Mahdiát szerettem volna a környékével együtt feltérképezni,de az utazási irodában inkább ezt ajánlották,mi pedig hajlottunk rá.Így akkor Tunisz és környéke lesz a célpont.


Volt valaki vajon mostanában ebben a szállodában?
Utána fogok nézni,de eddig még nem volt időm rá.
Szép vasárnapot mindenkinek4
Előzmény: Joli69 (43715)
doris3 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43725
Sziasztok!
Jön valaki 2009. 09.23.-án Hammamet Paradis Palace Hotelbe a Tui utazási irodával?
+Az idén nyaraltak között van -e aki a Nouvelair társasággal repült Tunéziába?
Tudna nekem pár információval szolgálni: Melyik reptérről indultak?Pontos volt- e a gép?Stb...?
Előre is köszi a válaszokat!
Doris
Septimus Severus Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43724
Írjatok az élményekről, képek stb.
Előzmény: Diósdi (43723)
Diósdi Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43723
Szervusztok! Tegnap jöttünk meg Mahdiából, voltunk Szahara túrán és az egy napos tuniszi úton is. 10-es skálán az utunkat 9-re tudnám osztályozni. Jó volt, érdekes volt. Köszönjük mindenkinek az itt kapott tanácsokat, nagy hasznát vettük.
TKata76 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43722

Az időjárást én is néztem, remélem addig még változik a helyzet! :(

Bár eddig mindenki azt mondta, hogy nem egész nap esik az eső, hanem esik egy kis frissítő, aztán újra meleg van és jó nagy pára....

Remélem ez most is így lesz, inkább a párás levegő, mint a szakadó eső...

Előzmény: a.t.t.i. (43714)
Gubuc Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43721

Sziasztok!

Az még eszembe jutott, ha  valakit érdekel.  Nagyon sok bankautomata van, ahonnan lehet pénzt felvenni. Minden turisták által látogatott helyen van, általában áruházak, üzletek mellett a központokban.  A nagyobb fixáras boltokban általában lehet bankkártyával fizetni. Pl. a Sula Centerben Sousseban tuti hogy lehet.

Más: A Marhaba Beach-ben van internet sarok, lehet internetezni, de már nem tudom mennyiért. Viszont az egész szállodában van wifi. Mivel mi nem vittünk laptopot igy nem tudom hogy mennyire működik jól, illetve kell-e érte fizetni.

gery7528 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 43720
Sziasztok!Érdeklődné,hogy milyen valutát érdemes kivinni,és bankkártyával lehet-e fizetni? Skanes El Hana-ban volt valaki,és milyen tapasztalata volt?
Előre is köszi a válaszokat.
Gery
deák dinus Creative Commons License 2009.09.12 0 0 43719
Azoknak a kedves fórumozóknak akik most készülnek a Thapsusba , ajánlom figyelmetekbe a következő oldalt::

http://www.ongo.hu/elmenybeszamolok/3919?req=elmenybeszamolok%2F3919


Remélem hogy ennek a beszámolónak a fele sem igaz és nem keserítettem el senkit. Szép estét jó hétvégét mindenkinek. DINUS

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!