Keresés

Részletes keresés

OSZIBARACK Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5382

Szia Gócpoint!

Átment fél órája a fax...3 oldal.

Üdv.Őszibarack

Előzmény: Gócpoint (5375)
Dübörgő Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5381

Hát, most hogy mondod, lehet hogy az is benne van. Nem tudom. Nálunk is 2x nézték naponta a minibárt, nem is örültem neki, hogy mindig bejárnak.

Előzmény: Bogie (5379)
Bogie Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5380

De mennék most (igazság szerint bármikor) én is!!!

 

Jó utat!

Előzmény: Danidek3 (5378)
Bogie Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5379

Nekünk az All inclusive-ban a minibár is benne volt, ráadásul naponta kétszer megnézték, hogy kifogyott-e valami. Ezek szerint még ott is resortonként változó.

Itthon emlékszem, azt mondták, hogy minden ital, ami nem márkás. Hát mi a Jameson wisky, ha nem márkás. Egy-két különlegesség nem volt mindig. De felhívták a figyelmünket rá, hogy szóljunk, ha bármi eszünkbe jut és hozatnak Maléból:)))

Előzmény: Dübörgő (5377)
Danidek3 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5378
Ezek a besorolások viccesek, bár hozzá kell tenni, hogy mielőtt a Maldívon jártam volna nem tudtam elképzelni, hogy ilyen szép lehet. Nem voltam még Bora Borán (csak Pomáz-Pomázon...), lehet, hogy szebb... Mindenesetre egy kis sizgetet össze se lehet hasonlítani egy város tengerpartjával.
Még 12 nap 7óra 49 perc :-)
Előzmény: Vivus (5376)
Dübörgő Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5377
AI: ha jól tudom a minibáron kívül bárminemű folyadék fogyasztása
Előzmény: seagull7 (5370)
Vivus Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5376

Szia Gócpoint!

 

Fihalhohit én is tudom nektek ajánlani. Én csak szigettúrán voltam ott, de egyből beleszerettem. Az igazat megvallva a hinták a kókuszpálmákon nagyon megfogtak...

Szerintem 3 hét a Maldív szigeteken csodálatos lehet. Hidd el, unatkozni nem fogtok!

 

Más!

Tegnap délután 2 órakor láttam egy műsort az RTL klub -on, ahol besorolták az üdülőhelyeket 1 - 10 között. A 10. Costa Brava volt, és képzeljétek csak a 7. volt a Maldív-szigetek!!!!! Ezek vagy nem jártak ott még, vagy nem komplettek!!!

A 2. volt Brazíliía - Copacabana, az 1. helyezett bedig Bora Bora.

Szerintem Maldívot simán felcserélhették volna Bora Bora - val.

 

Vivus

 

 

 

Előzmény: Gócpoint (5375)
Gócpoint Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5375
Sziasztok! Köszönjük az infókat és tippeket! Nagyon-nagyon rágódunk a dolgon, de már nem sok időnk van, délelőtt megyünk foglalni az utat! Nem nagyon tudunk dönteni a dologban. Egyrészt vonz Viluban, hogy majdnem elsőként fedezhetnénk fel e gyönyörű szigetet, nagyrészt érintetlen helyeken búvárkodhatnánk.... másfelől nagyon kíváncsi vagyok arra, milyen lehet 3héten keresztül Maldívon lenni... Fihalhohi, nagyon köszi a képeket - nagyon nehéz a választás.... Mit csináljunk?! Délután írok, mit is sikerült intézni. Üdv és köszi, Gócpoint Ui.: baromi szerencsénk volt, beszereztük a Jahn Reisen nevezetű német katalógust, és nagyon jó áraik vannak!
Előzmény: Fihalhohi (5374)
Fihalhohi Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5374

Szia Gócoló megint!

 

Hogy megnehezítsem a döntést, itt van még egy album, amely egy már megszűnt lap jónéhány képét tartalmazza Fihalhohiról. Én annak idején ezek láttán szerettem bele a szigetbe. Mindenki örömére közkinccsé teszem a legjobbakat, csak a méretet kicsinyítettem le. Kifejezetten a természetre koncentráló képek, azt én is hiányoltam, hogy nincs rajta egy bungaló, étterem, a recepció, csupán a vízisport-kölcsönző, a mólók és a búváriskola egy parti épülete tűnik fel ritkán.

Szóval szép ez a sziget, itt a fórumban még ketten voltak rajtam kívül ott hosszabb ideig- bár ők már nem írnak ide - , s nekik is a legjobban ez  tetszett, aminek külön emeli az értékét, hogy más szigeteken is laktak, sőt azok több csillaggal rendelkeztek. Olhuveli és Sun volt, ha jól emlékszem.

 

De azért Vilu reefre menjetek, biztosan lehet ott is ilyeneket fotózni.

Tegyétek meg!

Fihalhohi

Fihalhohi Creative Commons License 2004.08.23 0 0 5373

Ja, még annyit, hogy némelyik képnél a számok a zárójelben azt jelentik, hogy nagyjából hanyas számú bungalónál lett fényképezve. Az első képek közé betettem két térképet az eszmecserét megkönnyítendő. A betűk pedig azt jelentik, hogy ha szemben van a tenger, akkor jobbra vagy balra fordulva lett fényképezve a kép.

Mindig siránkozom a digitális gép hiányán, pár hónapra rá vettünk csak, azóta tapasztalom, mennyivel másabbak a lehetőségek így, ha nem fotóművész az ember.

Bár talán még akkor is. Főleg a mennyiség és a kontroll miatt. Prágában már ezzel voltunk, egy Leica lencsés Panasoniccal, nagyon más. Csak sóhajtoztam Maldívra gondolva.

 

A tanácstalanságot illetően,... hát irigylem a problémáitokat!:-) Nekem is ez a két sziget a kedvenc, Vilu reef az, amit én is favorizálok Fiha mellett.

A magam szempontja szerint ezért én is Vilu reefre mennék, bármennyire is kedves Fihalhohi. Vilu a képek alapján tetszik annyira. Meg nekem jó is lenne, ha valaki végre járna már ott közülünk.

De nézzük objektívebben.

Vilu szerintem is magasabb színvonalú lehet, több programmal, a szállás mivel teljesen egyedi beach bungaló, izgalmasabb, bár Fiháé is nagyon rendben van.

A búvárkodás is jobb lehet, mert távolabb általában érintetlenebb a környezet, s a hidroplán transzfer is nyilván élmény, ha még nem voltatok így.

Lehet viszont, hogy zajosabb, ha csendesebb pihenőre vágytok, talán Fiha a jobb, de ez se biztos már, hogy igaz. Amikor mi voltunk augusztus volt, nem volt telített a sziget és nem működött a fő étterem meg az egyik bár. S azóta épültek ugye új bungik is. Lehet, hogy Fiha is kozmopolitább, nem tudom.

Összeségében szerintem ha egy árban van, menjetek a színvonalasabb helyre, mert a két hét is elég hosszú idő, de ti már nem először mentek, menjetek minél jobb helyre, mert először minden sziget tetszik, utána már kritikusabb az ember, s Fihán ha valami nem tetszene, végig rágódnátok miért nem mentetek a jobbra. Rosszabb lenne, mint azon rágódni a két hét után, hogy Fihalhohin még lenne egy hét. Szerintem.

 

Melyik irodával mentek?

Előzmény: Gócpoint (5366)
Fihalhohi Creative Commons License 2004.08.22 0 0 5372

Szia Gócpoint!

 

Nem nagyon voltam itthon, de elkészült.

Fihalhohi 2003
Előzmény: Gócpoint (5366)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.08.22 0 0 5371

Szia Gócpoint!

 

Bocsi, nem sikerült reggel a dolog, mivel nem vittem magammal az újságot a nagy kapkodásban.Ne haragudj!!!Holnap reggel faximaxolom feltétlen!!!

remélem még reggel rá tudtok pillantani, de nem hiszem hogy oszt vagy szoroz az eddigi választásotokban...

Egyébkénr tuti Vilu reef-et választanám!!!!

 

Üdv. Őszibarack

Előzmény: Gócpoint (5366)
seagull7 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 5370
Sziasztok! Már a finisben vagyunk!! Kedden indulunk... Dübörgő, CáPeti, ha olvassátok: nem tudjátok, hogy az All inc. upgrade (24 USD) mit tartalmaz? Sem a honlapon, sem a Winairtől kapott tájékoztatón nem írják. Az italok miatt erősen gondolkozunk rajta... Vettem Bandos infóját: hívjuk! (De azt a cápát jó lenne addig máshová telepíteni...) Üdv, seagull
Andras D. Creative Commons License 2004.08.22 0 0 5369

Gocpoint,

 

Elfelejtettem megkerdezni, vegul is melyik utazasi irodaval mentek?

 

A.

Előzmény: Andras D. (5368)
Andras D. Creative Commons License 2004.08.22 0 0 5368

Hello Gocpoint,

 

Vilu Reef.

 

A.

Előzmény: Gócpoint (5366)
Bandos Creative Commons License 2004.08.21 0 0 5367

Sziasztok,

Atkoltoztunk Biyadoo-ra, nagyon jol erezzuk magunkat, a 70-es szobaban vagyunk. Seagull, majd hivjatok fel Villivaru-rol a szobabol, ingyenes, es megbeszelunk egy talalkozot, vagy Villivarun, vagy Biyadoon. Nagyon jol fogjatok magatokat erezni Villivarun. Ma delutan hihetetlen elmenyben volt reszem, naplemente elott egyedul sznoriztam, es egy 1,5 meteres capaval talalkoztam a derekig ero vizben, a parttol kb. 20 meterre. Nem baby shark volt, hanem igazi capa. Meg most sem hiszem el igazan. Biyadoo is nagyon tetszik, Bejjus, hallod! Bogyo, a szobank elotti partrol latszik Fihalhohi!

Minden jot mindenkinek. A reszleteket majd otthonrol, de azert meg van 1 hetunk.

Bandos es Fischelino

Gócpoint Creative Commons License 2004.08.21 0 0 5366

Szia Fihalhohi és Mindenki!

 

Nagyon várom a képeidet, majd belinkeled, ha készen vagy vele? Előre is köszi!

 

Szeretnénk a véleményeteket kérni! Hétfőn foglaljuk az utunkat, és picit tanácstalanok vagyunk, hogy melyiket. Két variáció van:

  •  3 hét Fihalhohi komfort szobában teljes ellátással hajótranszferrel, vagy
  •  2 hét Vilu Reef beachbungiban teljes ellátással, hidroplán transzferrel.

Szinte ugyanannyit kóstál így mindkét sziget. Szerintetek melyik megoldás a jobb? Vilu Reef a búvárkodás és a szolgáltatás színvonala miatt jobb (talán), viszont Fihán ugyanannyi pénzért 3 hetet maradhatnánk...

Hétfő délután kell foglalnunk, addig még van idő gondolkodni.... :-)))

 

Őszibarack!

Nem kaptam tőled faxot!

 

Előzmény: Fihalhohi (5342)
Replay Creative Commons License 2004.08.21 0 0 5365

Sziasztok!

az aggódoknak: most jöttünk haza Maldivról, 19-én délután és este Male-ban sétáltunk és nem látszott, hogy bármilyen gond is lenne ott, én is csak most olvastam erről itt a fórumban. Nem látszott, hogy kijárási tilalom lenne, embertömegek mindenhol. Rengeteg turista volt, az ottani emberek iszonyu

erőszakosak, mindenki be akart rángatni a boltjába, rosszabb mint egy

arab bazár.

Bejjus Creative Commons License 2004.08.20 0 0 5364

"Ahhoz képest, hogy nincs internet Bandos tudott írni, meg Kuramathi is és az összes maldív lap elérhető... "

 

Én is most chattelek Malé-n egy ismerősömmel. Semmi gond nincs...

Előzmény: Danidek3 (5359)
Vivus Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5363

Szia Kismajmi!

 

A kagylókról annyit, hogy én egy csomót hoztam haza a nagy bőröndömben Maldívról és senki sem nézte meg.

 

Vivus

Előzmény: kismajmi (5360)
kismajmi Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5362

OK, már alig várom a beszámolódat. :-)))

Na de majd a saját szememmel is meggyőződöm mindenről. :-)))

Előzmény: seagull7 (5361)
seagull7 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5361

Kismajmi!

 

"A sorház jellegű házikók, kopottas bútorok nem vették el a kedvünket. Tavaly Mallorcán elég lepukkant kis hotelben voltunk, annál tuti csak jobb lehet. :-)))

A házikóban úgysem leszünk sokat. Viszont biztosan kárpótol majd minket az élővilág. Direkt olyan szigetet szerettünk volna választani ahol nincsen sok ember.

Azt a genrátort szerintem észre sem fogjuk venni a nagy szájtátások közepette."

 

Pont így gondolom én is!!!

Persze hogy mesélek!

 

Szia,

Seagull

Előzmény: kismajmi (5360)
kismajmi Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5360

Szia Őszibarack!

 

Mi október 14-én megyünk át Sri Lankáról Villivarura.

Tök jó kérdéseket tettél fel Bandosnak, mert ezekre én is kíváncsi vagyok.

Meg még arra, hogy Sri Lankán lehet-e kagylókat gyűjteni, és azt át lehet -e vinni Villivarura. (Nem ám azt hiszik, hogy ott szedtük, és jól megbüntetnek. :-)))

 

A sorház jellegű házikók, kopottas bútorok nem vették el a kedvünket. Tavaly Mallorcán elég lepukkant kis hotelben voltunk, annál tuti csak jobb lehet. :-)))

A házikóban úgysem leszünk sokat. Viszont biztosan kárpótol majd minket az élővilág. Direkt olyan szigetet szerettünk volna választani ahol nincsen sok ember.

Azt a genrátort szerintem észre sem fogjuk venni a nagy szájtátások közepette.

 

Seagull majd kíváncsi vagyok te mit fogsz mesélni.

 

Üdv. kismajmi

 

 

Előzmény: OSZIBARACK (5329)
Danidek3 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5359
Ahhoz képest, hogy nincs internet Bandos tudott írni, meg Kuramathi is és az összes maldív lap elérhető...

Itt a hivatalos nyalatkozat a Külügy részéről:

http://www.kulugyminiszterium.hu/Kulugyminiszterium/HU/Miniszterium/Szervezeti_egysegek/Konzuli/Utazas_kulfoldre/Beutazasi_feltetelek/Orszagok/maldiv.htm

Nem vagyok benne biztos, hogy többet tudnak, mint mi, de lehet, hogy tényleg a Maldív külügytől kapták az információt.
seagull7 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5358

Szia Bejjus,

 

köszi: a sorház-jelleggel sincs gond (lakótelepen lakom:)) - bár persze nagyon tetszenek az önálló bungik, mint pl. Rheeti Beachen:

http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=showMyPhoto&albumID=166523562&photoID=176905316&security=ZoDyPm

 

vagy Thulhagirin (sokáig ezt favorizáltam - de túl drága volt és nem volt bp-i indulás):

http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=showMyPhoto&albumID=166523562&photoID=176905335&security=GOrXIi

 

Látom mások képein, hogy kicsit "egymás szájába érnek" a bejáratok - de azért remélem, eloszlik a jónép...

 

TO ALL: MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖM, HOGY HOZZÁSZÓLÁSAIVAL SEGÍTETT, NAGYON RENDES BANDA VAGYTOK!

 

Üdv,

Seagull

Előzmény: Bejjus (5355)
Vivus Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5357

Szia Bejjus!

 

Ajánlom a figyelmedbe Kandoomát. Ha olcsón szeretnél utazni jó helyre Maldívon.

1000 EUR körül már el lehet menni 2 hétre teljes panzióval. Az ital nagyon olcsó a szigeten.

A Kandooma 3 csillagos és az is marad még egy darabig, az biztos.

 

Vivus

 

Előzmény: Bejjus (5355)
seagull7 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5356

Szia Vivus,

 

köszi a megnyugató szavakat! Igazából nem aggódom persze, mert pont azért (is) megyek Maldívra, hogy az érintetlen, nyugodt, nyüzsgésmentes természetet kapjam. Nincs kedvem városnézéshez (persze azért Malé visszafelé bőven belefér), embertömeghez pláne. Csak Bandos felvetésére reagáltam, miszerint kevésnek találta a programokat (de hát neki 2 hete van ott, azért azt ne felejtsük). Nekem az 1 hétben elég lesz a szigettúra, a tenger (óceán) látványával pedig biztos nem tudok betelni... Búvárnak nem vagyok elég bátor, ezért csak sznori-szerkót viszünk.

 

A generátor pedig be van kalkulálva - remélem, azért nem lesz túl közel.

 

Üdv,

Seagull

Előzmény: Vivus (5352)
Bejjus Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5355

Vivus:

Sajnos nem az én műveim a fotók, de én is nagyon oda vagyok értük... bár ilyeneket szerettem volna én is készíteni márciusban, vettem is polár szűrőt, meg vittem a Canon tükörrefi gépet, de sajnos nem sikerült.

 

Seagull:

Szerintem is kár aggódnod. Igaz, Villivaru nekem is kevésbé tetszett (leginkább a házak miatt), de akik velünk egy időben voltak ott, azoknak meg Biyadoo nem jött be. Szerintem mindkét sziget csodálatos. A házak elég balatonlellei sorüdülő jellegűek, és a bútorok kissé kopottasak, de a szobák makulátlanul tiszták. Szerintem a konyha kitűnő, én már ettem a Hiltontól a Kempinskin át a Sofitelig sok helyen, úgyhogy talán meg tudom ítélni, mi a jó kaja. Tisztaságmániás vagyok, és ráadásul az elvem, hogy az étel friss legyen, ízletes és forró, ennek ez a szálloda illetve az étterem 100%-ig eleget tett.

 

Növényzet, tenger és part szempontjából meg első osztályú. Ilyen regeteg sok és óriási pálma sehol nincs (/m2) a Maldivon, ezt hivatalos forrásból olvastam. Ha 5*-os lesz, szerintem vetekszik majd Ihuru-val, Soneva fushival..

 

Valaki mutasson nekem másik ilyen vegetációjú szigetet, mert akkor legközelebb oda megyek, ha már Biyadoo-t ill Villivarut nem fogom tudni megfizetni.. :o( 

http://community.webshots.com/photo/132541096/132545706jCiUDZ

Előzmény: Vivus (5352)
Sharkpapa Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5354

Hali all:)

 

 

A Maldív-szigetek kormánya letiltotta az internetelérést
2004. augusztus 18. 14:36, Szerda - Berta Sándor

Szükségállapotot vezetett be a Maldív-szigetek kormánya. Az intézkedés egyben azt is jelenti, hogy jelenleg a szigeteken lévő egyetlen számítógépről sem lehet csatlakozni a világhálóra, lévén a Maldív-szigetek kormánya minden ilyen csatornát elzárt a lakosság elől.

A szükségállapot bevezetésére a sorozatos kormányellenes tüntetések miatt került sor. A múlt héten pénteken 3 ezer állampolgár gyűlt össze, hogy kikényszerítse a kormánytól beígért demokratikus reformok végrehajtását. A rendőrség a tüntetést feloszlatta, több, mint száz embert letartóztattak. Azóta kijárási tilalom van érvényben a szigeteken, a hatóságok korlátozták a 300 ezer lakos polgári jogait és blokkolják az internet-hozzáférést. Az utóbbira minden bizonnyal azért került sor, mert az ellenzék főleg a világhálón keresztül szervezte meg a tüntetést.

A Riporterek határok nélkül nevű szervezet már idén júniusban élénken kritizálta a szigeteken található állapotokat. Az elkészült jelentésből többek között kiderül, hogy ugyan bárki hozzáférhet a külföldi internetes oldalakhoz, ám az ellenzéki oldalakat a kormány erősen cenzúrázza. A jelenlegi hatalom a neki nem tetsző internetes véleménynyilvánítások miatt eddig három embert vetett börtönbe. Egy online korrupciós hírlevél készítőjét például életfogytiglani börtönre, míg azt a művészt, aki e-mailben felvette a kapcsolatot az Amnesty International nevű emberi jogi szervezettel 15 évi börtönbüntetésre ítélték.

Másfél évtizede Maumoon Abdul Gayoom uralkodik a szigetállamban. A férfi nemrég reformokat hirdetett, ám az állapotokat jól jelzi, hogy az ország parlamentje nemrég befejezte a működését.

A szigeteken a telekommunikációs hálózatot a Dhiraagu nevű cég üzemelteti. A vállalatban többek között 45 százalékos tulajdonrésszel bír a Cable & Wireless konszern is. A társaság egyik szóvivője júliusban még azt nyilatkozta, hogy aggódva figyelik az emberi jogi helyzet rosszabbodását a szigeteken és hogy önszántukból nem fogják cenzúrázni az internetet. Mint mondta, ők itt szolgáltatók és semmi közük a belpolitikai helyzethez. Mindenesetre néhány napja lehetetlen internetezni a szigeteken és elektronikus leveleket küldeni, illetve fogadni.

 

Bogie Creative Commons License 2004.08.19 0 0 5353

Az utóbbi időben netről szedtem szinte minden anyagomat  (cikkek, tudományos értekezések), illetve onnan szereztem be a legfrissebb könyveket is. Nem akartam arcoskodni az előbb, de igazad van, ha a kutatásodat összekészíted (az neten max. egy hét munka mellett), akkor megírni kb. 4 nap és egy kb. még egyet érdemes a javításra szánni. Én könyvtárba akkor megyek, ha valami nagyon régi dolog kell.

 

Sok sikert, meg jó nyaralást!

Előzmény: mcord (5351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!