Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2010.09.13 0 0 963
Link:

http://haztartasigep.sinilap.hu/konyhai_kisgep_alkatresz/kisgep.html


A Hauser oldalán lévő kenyérsütőgépeknél szerepel a szövegben az is, hogy lapát és sütőedény is rendelhető:

http://209.85.135.132/search?q=cache:mo-K1M2Vs5wJ:www.hauserelectronic.hu/Termekek/Kategoria/79+keny%C3%A9rs%C3%BCt%C5%91g%C3%A9phez+s%C3%BCt%C5%91ed%C3%A9ny&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a
Előzmény: Törölt nick (961)
faqkac Creative Commons License 2010.09.13 0 0 962
Az enyémhez az üst és a 2 lapát 3.890.-Ft.
Előzmény: Törölt nick (961)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 961

De ha beazonosítottam, már rendelek is egy újat! Ennyiért nem éri meg a lekopott teflonossal kinlódni! az jó lesz vésztartaléknak.

 

Előzmény: Törölt nick (960)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 960
Akkor meg kell várnom, amíg hazaérek a tipusszám gondolom kellene...
Előzmény: faqkac (959)
faqkac Creative Commons License 2010.09.13 0 0 959
Gugli típus szerint!! :-)
Előzmény: Törölt nick (958)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 958

Tudja valaki, hogy kb mennyibe kerül egy lapát a legáltalánosabb olcsó egylapátos gépbe?

azt hittem elveszett az enyém. Aztán a sütőben sült kenyerem utolsó csücskéből előkerült. De azért egy kicsit megijedtem. Már a harmadik gépemet nyüvöm, nem szerettem volna emiatt gépet venni.

Az előző gép üstje-lapátja hasonló, de annyira rá van szorulva a lapát a tengelyre, hogy nem tudtuk még szerszámokkal sem leoperálni. És különben is, a teflon rajtuk már csak emlék.

ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 957
Koszonom a segitsegedet! A megjelenitessel nincs gond - ido kellene hozza! :)) KB egy nap ma este es holnap reggel kozott :)).

Előzmény: .ETNA. (955)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.29 0 0 956
Ja és a kovász témáról a Mindennapi kenyerünk topikban a 38499-es hsz. körül írogattunk, de nézd meg a 38536-ost is.
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.29 0 0 955
Hozzászólásaim például:

kenyér receptek: 591, 545, 480, 440.
friss élesztőről: 432
az általam használt SAF gyorsélesztő fotója: 367

A 831-ben is van recept, a 829-813-ban pedig hagyományos sütőben süthető régi receptek.

Ja és tudod, hogy jobb oldalon a hozzászólás felett van lehetőség arra, hogy átállítsd a számot, hogy mennyi hozzászólást mutasson (5, 10, 30, 50 db/lap), ha átállítod 50-re, gyorsabban tudsz visszajutni a jóval korábbi hsz-ekhez:-)
Előzmény: ZsuR (954)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 954
Most semmi kenyerhez valom nincs itthon - de majd bevasarolok, mert a mostani liszt egy altalanos hasznalatu, nem kenyernek valo igazan.

Ma reggelre a kenyer nem volt mar annyira "legies" mint egeszen frissen - kellemes ize es texturaja van. Orulok, hogy elovettem a sutot! :))
Előzmény: tomi46 (953)
tomi46 Creative Commons License 2010.08.29 0 0 953
Szia

2 evőkanál buzakorpát adj hozzá,nem lesz olyam légiesen könnyü a kenyered.
Sok sikert
Előzmény: ZsuR (952)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 952
Finom. Nagyon kalacs szeru - de hat ez azon mulik mit teszek bele. Probanak jo volt, a gep mukodik.

A nehezebb kenyereket szeretjuk, ha van valakinek jo receptje, szivesen kiprobalnam.
Persze megyek es olvasok vissza! :))

ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 951
Finom. Nagyon kalacs szeru - de hat ez azon mulik mit teszek bele. Probanak jo volt, a gep mukodik.

A nehezebb kenyereket szeretjuk, ha van valakinek jo receptje, szivesen kiprobalnam.
Persze megyek es olvasok vissza! :))

Előzmény: ZsuR (950)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 950
Kesz! Csodalatos az illata, szep a szine - meg a gepben van, hagyom, huljon kicsit, mielott kiveszem...

Előzmény: ZsuR (945)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.28 0 0 949
:)) Keresed parancs - itt a kep!

Meg ket es fel ora... remelem sikerul.
Előzmény: Veszpremi (948)
Veszpremi Creative Commons License 2010.08.28 0 0 948
Az eredményről majd tudósíts, esetleg kép, mit hoztál össze a teenager-eddel :) Kóstolni nem lehet? :)
Előzmény: ZsuR (945)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.28 0 0 947
Eddig meg minden rendben - szepen dagasztotta es most kel - mint regen, tele vele az edeny. Semmi nyikorgast nem hallottam, ami a korara emlekeztett volna :)).

Ha sutni is tud, akkor yippeeeee! :))
Előzmény: firmitudo (946)
firmitudo Creative Commons License 2010.08.28 0 0 946
Legközelebb reszelj rá egy kis szem héjában főtt krumplit, az olajat cseréld le tepertőzsírra.Így sokkal háziasabb lesz az íze.
De azért drukkolok ám, már csak a csotrogány miatt is :)))
Előzmény: ZsuR (945)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.28 0 0 945
Van egy 13-14 eves kenyersuto gepem - most probalom, hogy mukodik-e meg :))!

Eddig keveri a tesztat rendesen - 10 perce megy.

Ez a receptem, egy egyszeru feher kenyer:

3 csesze liszt
1 1/2 kkanal szaraz eleszto
2 ekanal cukor
1 csesze meleg viz
1/4 csesze oliva olaj
1 1/2 kkanal so

Drukkoljatok...! :))
firmitudo Creative Commons License 2010.08.28 0 0 944
Mondjuk ez meggyőző, hogy "minden élőlényt elpusztít".
Előzmény: Törölt nick (938)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.28 0 0 943
Szerintem nincs gond a tojással.

Egyébként soha semmit a pároláson (zöldség párolás fedeles kis jénaiban), illetve a melegítésen kívül nem csináltam még mikróban. Elvileg csinálhatnám mindezt a villanytűzhelyemen is, vagy rakhatnék kint az udvaron tüzet és azon, de hát a lustaság (ami ugye félegészség), meg a fejlődés, a technika... no és a rohanó világ, meg a "time is money" elv stb.stb. :-)))
apca Creative Commons License 2010.08.27 0 0 942
elérik-e az alkotóelemek(a süti belsejében is) a szalmonella elpusztításához szükséges 60 fok-ot?
Akkor te nem is eszel majonézt?

Pedig igen jó tud lenni. :D
Előzmény: firmitudo (940)
firmitudo Creative Commons License 2010.08.27 0 0 941
Azért, mert nyers marad, ettől még elérheti a 60 fokot...lehet, hogy csak 80 fok körül kezd el keményedni.
Előzmény: Törölt nick (939)
firmitudo Creative Commons License 2010.08.27 0 0 940
Az nem baj, hogy nyers, egy a lényeg, hogy .ETNA. 5 perces sütijében(amiből valójában 3 perc a sütés), elérik-e az alkotóelemek(a süti belsejében is) a szalmonella elpusztításához szükséges 60 fok-ot?
Előzmény: Törölt nick (936)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.27 0 0 939
a lágy tojás sárgája nyers marad - ha nem nyers, nem lágy, mert a fehérje kicsapódik...
Előzmény: Törölt nick (936)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.27 0 0 938
ha nem marad a tészta folyékony, akkor átsült a tojás is (mint a sütőben)
a mikrohullám ráadásul rögtön kinyír minden élőlényt, ahogy eléri
Előzmény: firmitudo (935)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.27 0 0 937
De most jutott eszembe, egyik munkahelyemen a főnök heppje volt, hogy micróban csinált rántottát ahogy kell, kolbásszal, hagymával finoman, jó párszor csinált ott rántottát, sosem lett tőle baja.
Előzmény: firmitudo (935)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.27 0 0 936
Szerintem a 60 fokos hőmérsékletű tojás még csak folyékony halmazállapotú, tehát nyers. Ahhoz, hogy például lágy tojást csináljuk, ahhoz forrásban lévő vízben kell lennie. Abban is jó sokáig. Tehát akkor ha jól logikázom, csak a forráspont közelében kezd az elfogadott étkezési formájába megsülni/főni, így elvben szalmonella mentes lesz.
Remélem. :)

Előzmény: firmitudo (935)
firmitudo Creative Commons License 2010.08.27 0 0 935
Nekem a mikróban történő sütéssel-főzéssel kapcsolatban vannak fenntartásaim.Jelen esetben a nyers tojással van bajom.Biztos, hogy rendesen átmelegíti legalább 60 fokra?Mert állítólag ezen már elpusztul a szalmonella.Győzzetek meg.
Előzmény: .ETNA. (934)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.27 0 0 934
Nem jött ki nekem sem, de kb. 10-12 cm-es lett (olyan, mint egy nagyobbacska henger alakú gyertya). Szép köröket lehet belőle vágni (vagy félköröket). Az állaga valóban kicsit hasonlít a szalonnásra, de nem azért, mert nincs megsülve, vagy ilyesmi, hanem csak azért mert ilyen és slussz-passz:-)

Ha jól összekevered a hozzávalókat akkor szebb a formája. Sőt lehet úgy is, hogy kikevered egy tálkában és belekanalazod a csészében, miután a csészében elég nehéz kavargatni a helyhiány miatt:-)
Előzmény: pageNo1 (933)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!