Tudja valaki, hogy kb mennyibe kerül egy lapát a legáltalánosabb olcsó egylapátos gépbe?
azt hittem elveszett az enyém. Aztán a sütőben sült kenyerem utolsó csücskéből előkerült. De azért egy kicsit megijedtem. Már a harmadik gépemet nyüvöm, nem szerettem volna emiatt gépet venni.
Az előző gép üstje-lapátja hasonló, de annyira rá van szorulva a lapát a tengelyre, hogy nem tudtuk még szerszámokkal sem leoperálni. És különben is, a teflon rajtuk már csak emlék.
kenyér receptek: 591, 545, 480, 440. friss élesztőről: 432 az általam használt SAF gyorsélesztő fotója: 367
A 831-ben is van recept, a 829-813-ban pedig hagyományos sütőben süthető régi receptek.
Ja és tudod, hogy jobb oldalon a hozzászólás felett van lehetőség arra, hogy átállítsd a számot, hogy mennyi hozzászólást mutasson (5, 10, 30, 50 db/lap), ha átállítod 50-re, gyorsabban tudsz visszajutni a jóval korábbi hsz-ekhez:-)
Eddig meg minden rendben - szepen dagasztotta es most kel - mint regen, tele vele az edeny. Semmi nyikorgast nem hallottam, ami a korara emlekeztett volna :)).
Legközelebb reszelj rá egy kis szem héjában főtt krumplit, az olajat cseréld le tepertőzsírra.Így sokkal háziasabb lesz az íze. De azért drukkolok ám, már csak a csotrogány miatt is :)))
Egyébként soha semmit a pároláson (zöldség párolás fedeles kis jénaiban), illetve a melegítésen kívül nem csináltam még mikróban. Elvileg csinálhatnám mindezt a villanytűzhelyemen is, vagy rakhatnék kint az udvaron tüzet és azon, de hát a lustaság (ami ugye félegészség), meg a fejlődés, a technika... no és a rohanó világ, meg a "time is money" elv stb.stb. :-)))
Az nem baj, hogy nyers, egy a lényeg, hogy .ETNA. 5 perces sütijében(amiből valójában 3 perc a sütés), elérik-e az alkotóelemek(a süti belsejében is) a szalmonella elpusztításához szükséges 60 fok-ot?
De most jutott eszembe, egyik munkahelyemen a főnök heppje volt, hogy micróban csinált rántottát ahogy kell, kolbásszal, hagymával finoman, jó párszor csinált ott rántottát, sosem lett tőle baja.
Szerintem a 60 fokos hőmérsékletű tojás még csak folyékony halmazállapotú, tehát nyers. Ahhoz, hogy például lágy tojást csináljuk, ahhoz forrásban lévő vízben kell lennie. Abban is jó sokáig. Tehát akkor ha jól logikázom, csak a forráspont közelében kezd az elfogadott étkezési formájába megsülni/főni, így elvben szalmonella mentes lesz. Remélem. :)
Nekem a mikróban történő sütéssel-főzéssel kapcsolatban vannak fenntartásaim.Jelen esetben a nyers tojással van bajom.Biztos, hogy rendesen átmelegíti legalább 60 fokra?Mert állítólag ezen már elpusztul a szalmonella.Győzzetek meg.
Nem jött ki nekem sem, de kb. 10-12 cm-es lett (olyan, mint egy nagyobbacska henger alakú gyertya). Szép köröket lehet belőle vágni (vagy félköröket). Az állaga valóban kicsit hasonlít a szalonnásra, de nem azért, mert nincs megsülve, vagy ilyesmi, hanem csak azért mert ilyen és slussz-passz:-)
Ha jól összekevered a hozzávalókat akkor szebb a formája. Sőt lehet úgy is, hogy kikevered egy tálkában és belekanalazod a csészében, miután a csészében elég nehéz kavargatni a helyhiány miatt:-)