Nagyon régen megpróbáltam kenyeret sütni ilyen bóti kutyulékból nekem nem sikerült 1*sem. Szerintem add fel! a keverékeket! Nézz be e-margit blogjába, vagy Limara pékségébe, ott megtanulhatsz kenyeret sütni!
Tudnátok segiteni ? Én nagyon béna vagyok kenyérsütés terén, már többször sikerült kemény baseball-labdákat sütnöm. Időnként nekiesek, de inkább sz@r esz mint jó. Olyna szép kenyerem sose lett mint zsurnak első próbálkozásra :-(
Most vettem egy sütőkeveréket, szerintem nem is jött fel eléggé meg szar is, na mindegy. Legalább egészséges ( vannak benne mindneféle barna izék )
Viszont hiába kergséltem vissza, nem találtam olajban eltett száritott paradicsomos receptet ami tuti lenne és van egy nagy üveg paradicsomom amit el szeretnék hazsnálni.
Van esteleg valakinek egy olyan tuti receptje, amibe lehet tenni száritott paradicosmot és biztosna jó lesz ?
Másik kérdésem, hogy mivel és mikro kell megkenni a tetejét a kenyérnek ha magokat akarok rászórni?
Remélem sikerül beszerezni! Azért ez nem semmi, a példáid is bizonyítják, hogy micsoda lutri manapság egy-egy gép (bármilyen) beszerzése, mert ezek szerint az ár-minőség egyáltalán nem mérvadó (ahogy azt eddig is sejtettük).
Köszönöm mindkettőtöknek. Az üstöm szerencsére még ép, csak a lapát rongyos.
Üstöt valőszínűleg nem cserélnék, akkor inkább vennék új gépet. Amit most használok nem volt több 6800 forintnál, és eddig ez a legstrapabíróbb (a legrövidebb ideig a 18e forintos második gép bírta:)) A lányomnak van drága kétlapátos, de alig használja, mert nem egyenletesen süt (megégeti a kenyér egyes részeit).
Tudja valaki, hogy kb mennyibe kerül egy lapát a legáltalánosabb olcsó egylapátos gépbe?
azt hittem elveszett az enyém. Aztán a sütőben sült kenyerem utolsó csücskéből előkerült. De azért egy kicsit megijedtem. Már a harmadik gépemet nyüvöm, nem szerettem volna emiatt gépet venni.
Az előző gép üstje-lapátja hasonló, de annyira rá van szorulva a lapát a tengelyre, hogy nem tudtuk még szerszámokkal sem leoperálni. És különben is, a teflon rajtuk már csak emlék.
kenyér receptek: 591, 545, 480, 440. friss élesztőről: 432 az általam használt SAF gyorsélesztő fotója: 367
A 831-ben is van recept, a 829-813-ban pedig hagyományos sütőben süthető régi receptek.
Ja és tudod, hogy jobb oldalon a hozzászólás felett van lehetőség arra, hogy átállítsd a számot, hogy mennyi hozzászólást mutasson (5, 10, 30, 50 db/lap), ha átállítod 50-re, gyorsabban tudsz visszajutni a jóval korábbi hsz-ekhez:-)
Eddig meg minden rendben - szepen dagasztotta es most kel - mint regen, tele vele az edeny. Semmi nyikorgast nem hallottam, ami a korara emlekeztett volna :)).
Legközelebb reszelj rá egy kis szem héjában főtt krumplit, az olajat cseréld le tepertőzsírra.Így sokkal háziasabb lesz az íze. De azért drukkolok ám, már csak a csotrogány miatt is :)))
Egyébként soha semmit a pároláson (zöldség párolás fedeles kis jénaiban), illetve a melegítésen kívül nem csináltam még mikróban. Elvileg csinálhatnám mindezt a villanytűzhelyemen is, vagy rakhatnék kint az udvaron tüzet és azon, de hát a lustaság (ami ugye félegészség), meg a fejlődés, a technika... no és a rohanó világ, meg a "time is money" elv stb.stb. :-)))
Az nem baj, hogy nyers, egy a lényeg, hogy .ETNA. 5 perces sütijében(amiből valójában 3 perc a sütés), elérik-e az alkotóelemek(a süti belsejében is) a szalmonella elpusztításához szükséges 60 fok-ot?