Keresés

Részletes keresés

faqkac Creative Commons License 2010.09.16 0 0 968
Nagyon régen megpróbáltam kenyeret sütni ilyen bóti kutyulékból nekem nem sikerült 1*sem. Szerintem add fel! a keverékeket!
Nézz be e-margit blogjába, vagy Limara pékségébe, ott megtanulhatsz kenyeret sütni!

Sok sikért!!
Előzmény: zsuzsa (967)
zsuzsa Creative Commons License 2010.09.16 0 0 967
Tudnátok segiteni ? Én nagyon béna vagyok kenyérsütés terén, már többször sikerült kemény baseball-labdákat sütnöm. Időnként nekiesek, de inkább sz@r esz mint jó.
Olyna szép kenyerem sose lett mint zsurnak első próbálkozásra :-(

Most vettem egy sütőkeveréket, szerintem nem is jött fel eléggé meg szar is, na mindegy. Legalább egészséges ( vannak benne mindneféle barna izék )

Viszont hiába kergséltem vissza, nem találtam olajban eltett száritott paradicsomos receptet ami tuti lenne és van egy nagy üveg paradicsomom amit el szeretnék hazsnálni.

Van esteleg valakinek egy olyan tuti receptje, amibe lehet tenni száritott paradicosmot és biztosna jó lesz ?

Másik kérdésem, hogy mivel és mikro kell megkenni a tetejét a kenyérnek ha magokat akarok rászórni?

nagyon köszönöm

faqkac Creative Commons License 2010.09.14 0 0 966
Sok sikért!!! :-)))
Előzmény: Törölt nick (964)
.ETNA. Creative Commons License 2010.09.14 0 0 965
Remélem sikerül beszerezni! Azért ez nem semmi, a példáid is bizonyítják, hogy micsoda lutri manapság egy-egy gép (bármilyen) beszerzése, mert ezek szerint az ár-minőség egyáltalán nem mérvadó (ahogy azt eddig is sejtettük).
Előzmény: Törölt nick (964)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 964

Köszönöm mindkettőtöknek. Az üstöm szerencsére még ép, csak a lapát rongyos.

 

Üstöt valőszínűleg nem cserélnék, akkor inkább vennék új gépet. Amit most használok nem volt több 6800 forintnál, és eddig ez a legstrapabíróbb (a legrövidebb ideig a 18e forintos második gép bírta:)) A lányomnak van drága kétlapátos, de alig használja, mert nem egyenletesen süt (megégeti a kenyér egyes részeit).

Előzmény: .ETNA. (963)
.ETNA. Creative Commons License 2010.09.13 0 0 963
Link:

http://haztartasigep.sinilap.hu/konyhai_kisgep_alkatresz/kisgep.html


A Hauser oldalán lévő kenyérsütőgépeknél szerepel a szövegben az is, hogy lapát és sütőedény is rendelhető:

http://209.85.135.132/search?q=cache:mo-K1M2Vs5wJ:www.hauserelectronic.hu/Termekek/Kategoria/79+keny%C3%A9rs%C3%BCt%C5%91g%C3%A9phez+s%C3%BCt%C5%91ed%C3%A9ny&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a
Előzmény: Törölt nick (961)
faqkac Creative Commons License 2010.09.13 0 0 962
Az enyémhez az üst és a 2 lapát 3.890.-Ft.
Előzmény: Törölt nick (961)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 961

De ha beazonosítottam, már rendelek is egy újat! Ennyiért nem éri meg a lekopott teflonossal kinlódni! az jó lesz vésztartaléknak.

 

Előzmény: Törölt nick (960)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 960
Akkor meg kell várnom, amíg hazaérek a tipusszám gondolom kellene...
Előzmény: faqkac (959)
faqkac Creative Commons License 2010.09.13 0 0 959
Gugli típus szerint!! :-)
Előzmény: Törölt nick (958)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 958

Tudja valaki, hogy kb mennyibe kerül egy lapát a legáltalánosabb olcsó egylapátos gépbe?

azt hittem elveszett az enyém. Aztán a sütőben sült kenyerem utolsó csücskéből előkerült. De azért egy kicsit megijedtem. Már a harmadik gépemet nyüvöm, nem szerettem volna emiatt gépet venni.

Az előző gép üstje-lapátja hasonló, de annyira rá van szorulva a lapát a tengelyre, hogy nem tudtuk még szerszámokkal sem leoperálni. És különben is, a teflon rajtuk már csak emlék.

ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 957
Koszonom a segitsegedet! A megjelenitessel nincs gond - ido kellene hozza! :)) KB egy nap ma este es holnap reggel kozott :)).

Előzmény: .ETNA. (955)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.29 0 0 956
Ja és a kovász témáról a Mindennapi kenyerünk topikban a 38499-es hsz. körül írogattunk, de nézd meg a 38536-ost is.
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.29 0 0 955
Hozzászólásaim például:

kenyér receptek: 591, 545, 480, 440.
friss élesztőről: 432
az általam használt SAF gyorsélesztő fotója: 367

A 831-ben is van recept, a 829-813-ban pedig hagyományos sütőben süthető régi receptek.

Ja és tudod, hogy jobb oldalon a hozzászólás felett van lehetőség arra, hogy átállítsd a számot, hogy mennyi hozzászólást mutasson (5, 10, 30, 50 db/lap), ha átállítod 50-re, gyorsabban tudsz visszajutni a jóval korábbi hsz-ekhez:-)
Előzmény: ZsuR (954)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 954
Most semmi kenyerhez valom nincs itthon - de majd bevasarolok, mert a mostani liszt egy altalanos hasznalatu, nem kenyernek valo igazan.

Ma reggelre a kenyer nem volt mar annyira "legies" mint egeszen frissen - kellemes ize es texturaja van. Orulok, hogy elovettem a sutot! :))
Előzmény: tomi46 (953)
tomi46 Creative Commons License 2010.08.29 0 0 953
Szia

2 evőkanál buzakorpát adj hozzá,nem lesz olyam légiesen könnyü a kenyered.
Sok sikert
Előzmény: ZsuR (952)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 952
Finom. Nagyon kalacs szeru - de hat ez azon mulik mit teszek bele. Probanak jo volt, a gep mukodik.

A nehezebb kenyereket szeretjuk, ha van valakinek jo receptje, szivesen kiprobalnam.
Persze megyek es olvasok vissza! :))

ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 951
Finom. Nagyon kalacs szeru - de hat ez azon mulik mit teszek bele. Probanak jo volt, a gep mukodik.

A nehezebb kenyereket szeretjuk, ha van valakinek jo receptje, szivesen kiprobalnam.
Persze megyek es olvasok vissza! :))

Előzmény: ZsuR (950)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.29 0 0 950
Kesz! Csodalatos az illata, szep a szine - meg a gepben van, hagyom, huljon kicsit, mielott kiveszem...

Előzmény: ZsuR (945)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.28 0 0 949
:)) Keresed parancs - itt a kep!

Meg ket es fel ora... remelem sikerul.
Előzmény: Veszpremi (948)
Veszpremi Creative Commons License 2010.08.28 0 0 948
Az eredményről majd tudósíts, esetleg kép, mit hoztál össze a teenager-eddel :) Kóstolni nem lehet? :)
Előzmény: ZsuR (945)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.28 0 0 947
Eddig meg minden rendben - szepen dagasztotta es most kel - mint regen, tele vele az edeny. Semmi nyikorgast nem hallottam, ami a korara emlekeztett volna :)).

Ha sutni is tud, akkor yippeeeee! :))
Előzmény: firmitudo (946)
firmitudo Creative Commons License 2010.08.28 0 0 946
Legközelebb reszelj rá egy kis szem héjában főtt krumplit, az olajat cseréld le tepertőzsírra.Így sokkal háziasabb lesz az íze.
De azért drukkolok ám, már csak a csotrogány miatt is :)))
Előzmény: ZsuR (945)
ZsuR Creative Commons License 2010.08.28 0 0 945
Van egy 13-14 eves kenyersuto gepem - most probalom, hogy mukodik-e meg :))!

Eddig keveri a tesztat rendesen - 10 perce megy.

Ez a receptem, egy egyszeru feher kenyer:

3 csesze liszt
1 1/2 kkanal szaraz eleszto
2 ekanal cukor
1 csesze meleg viz
1/4 csesze oliva olaj
1 1/2 kkanal so

Drukkoljatok...! :))
firmitudo Creative Commons License 2010.08.28 0 0 944
Mondjuk ez meggyőző, hogy "minden élőlényt elpusztít".
Előzmény: Törölt nick (938)
.ETNA. Creative Commons License 2010.08.28 0 0 943
Szerintem nincs gond a tojással.

Egyébként soha semmit a pároláson (zöldség párolás fedeles kis jénaiban), illetve a melegítésen kívül nem csináltam még mikróban. Elvileg csinálhatnám mindezt a villanytűzhelyemen is, vagy rakhatnék kint az udvaron tüzet és azon, de hát a lustaság (ami ugye félegészség), meg a fejlődés, a technika... no és a rohanó világ, meg a "time is money" elv stb.stb. :-)))
apca Creative Commons License 2010.08.27 0 0 942
elérik-e az alkotóelemek(a süti belsejében is) a szalmonella elpusztításához szükséges 60 fok-ot?
Akkor te nem is eszel majonézt?

Pedig igen jó tud lenni. :D
Előzmény: firmitudo (940)
firmitudo Creative Commons License 2010.08.27 0 0 941
Azért, mert nyers marad, ettől még elérheti a 60 fokot...lehet, hogy csak 80 fok körül kezd el keményedni.
Előzmény: Törölt nick (939)
firmitudo Creative Commons License 2010.08.27 0 0 940
Az nem baj, hogy nyers, egy a lényeg, hogy .ETNA. 5 perces sütijében(amiből valójában 3 perc a sütés), elérik-e az alkotóelemek(a süti belsejében is) a szalmonella elpusztításához szükséges 60 fok-ot?
Előzmény: Törölt nick (936)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.27 0 0 939
a lágy tojás sárgája nyers marad - ha nem nyers, nem lágy, mert a fehérje kicsapódik...
Előzmény: Törölt nick (936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!