Keresés

Részletes keresés

cagicagi Creative Commons License 2010.11.05 0 0 716

Nekem is hozzákezdett zúgni egy idő múlva a másik is, sőt, néha azt gondolom, már a fejemben hallom. Néha felváltva. Nem érdekel. Ha érdekelne, akkor már biztosan nem lennék komplett. Agydaganat időszalom nekem is, meggyőződésem volt, hogy tumor vagy valami hasonló, minimum halálos nyavajám van:) Én apai és anyai ágról is örököltem fül-bajokat. Egyik oldalon papa nem nagyon hall, másik oldalon pedig dédinek "szűrnek" a fülében reggeltől estig. Szerepe lehet ennek is a dologban.

geppapir Creative Commons License 2010.11.05 0 0 715

Nekem sem múlt el...már több, mint öt éve zúg. Mostmár a másik is kezdi. Először én is megijedtem, kezem-lábam eldobva rohantam a dokihoz. Infúziót ajánlottak, de nem kértem belőle, rettegek a tűtől és nekem ez többet ártott volna, mint használna. Gyogyit szedtem, de nem múlt el. Ehhez hozzáteszem, hogy anyámnak is zúg már sok-sok éve. Ő is kipróbált infúziót, tablettákat, tesztgyógyszereket, és mindig zúg. Én ezeket úgy döntöttem nem is próbálgatom, elfogadtam a zúgásos életet. A zúgás után pár évvel egy stresszes időszak után némi morajlás is kezdődött a fejemben, így a félelmem, hogy esetleg agydaganatom van, újra előjött. Egy hónap gyötrődés után, hogy megmaradok vagy sem, egy maszek neurológuson keresztül egy héten belül eljutottam egy fizetős MR vizsgálatra, ami szerint kiderült, hogy megmaradok. Azóta nem érdekel a zúgás-morajlás. A vérnyomásom amikor a doki megmérte mindig 160 körül volt. Be akart utalni vizsgálatokra, de nekem akkor már elegem volt a vizsgálatokból, örültem, hogy a legrosszabbtól nem kell tartani. Vettem viszont otthonra egy vérnyomásmérőt, és kiderült, hogy ha ideges vagyok rögtön felmegy 140-re, egyébként 120 körüli. Szóval a stresszt, idegességet kerülni kell. Rosszabb is utána, sőt van olyan, mintha bedugulna a fülem idegesebb időszakban. A zúgás már egyáltalán nem zavar. Ráadásul olyan szerencsém van, hogy ha amikor kezdek elaludni, akkor szépen elcsendesül. Akkor ébredek zúgásra, ha valami zaklatót álmodok. Ha nyugi van, akkor még reggel ébredés után is élvezhetem a csendet. Ha felkeltem az ágyból, akkor mindegy milyen nyugodt vagyok, akkor is zúg. Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy rendszeresen mozgok, futok, tornázom, túrázok, stb. Nem eszem zsírosat, naponta letolok egy fél kiló zöldséget, gyümölcsöt, néha még vega időszakaim is vannak, így nehezen tudom elképzelni, hogy érszűkületem lenne. Inkább családi örökség lehet....anyám öccse is zúg. Persze ezzel nálunk halláscsökkenés is jár.

Előzmény: cagicagi (714)
cagicagi Creative Commons License 2010.11.04 0 0 714

Nem hiszem, hogy elmúlik. Nekem február óta tart, az első pár hónapban meghalni készültem vele, semmit nem aludtam tőle. Aztán a gyógyszer, a lelkemben való rendrakás, a helyzettel való megbarátkozás, illetve annak felismerése, hogy nem vagyok ezzel egyedül, segített. Mostanában már heteken keresztül nem hallom, ha pedig igen, akkor az csak pár napig tart, halkabb is, és annyi a reakcióm rá, kb hogy "na és? sz.rom le"

 

Szóval együtt lehet vele élni. Nekem egyébként 25 évesen kezdődött, aznap éjszaka, mikor a páromnak komoly operációja volt. Mikor kiderült, hogy minden rendben, sikerült elaludni, majd éjszaka egyszer csak felkeltem arra, hogy zúg a fülem. Azóta is észre veszem, hogy akkor rosszabb, ha idegeskedek valamin. Erre egyébként is hajlamos voltam régen. Ma pedig már inkább rántok egyet a vállamon, és nem idegesít a határidő, a dugó, ha lekésem a buszt, stb, mert nem ér annyit, hogy zúgjon a fülem.

 

Én egyébként mindenkinek azt tanácsolom, hogy erre próbáljon rámenni, mármint igyekezzen elfogadni, megbarátkozni vele, mert ha egész nap ezen jár az esze, akkor tuti megbolondul.

 

 

Előzmény: Niad (712)
ghepard Creative Commons License 2010.11.02 0 0 713
Mit gondolsz azon, hogy tartós? Nekem mondjuk többször is volt, tartósan olyan 2-3 hónapig. A 685 hsz-ban van egy link, ahol összefoglaltam, hogy hogyan másztam ki ezekből és sok minden másból. Ha elolvasod és elhiszed vagy nem az már nem rajtam múlik......
Előzmény: Niad (712)
Niad Creative Commons License 2010.10.31 0 0 712

Sziasztok!

 

Kérem, jelentkezzen valaki, akinek elmúlt a tartós fülzúgása!!!!

Van ilyen? Vagy csak erőlködés és hasztalan küzdelem van??? :-(((((((((

Cooper ügynök Creative Commons License 2010.10.16 0 0 711
Kösz!
Előzmény: Acso75 (708)
cagicagi Creative Commons License 2010.10.16 0 0 710
Szia

Pont ebben a helyzetben voltam, vagyok én is, csak éppen én 10 évvel fiatalabb vagyok. Februárban kezdődött egy éjjel, hajnalig járkáltam a lakásban, hogy rátaláljak arra, ami zúg. Aztán rájöttem, hogy ez a fülem... Sírás, hisztizés, kialvatlanság, halálfélelem, nem mertem róla beszélni senkinek, kerültem a csendet, stb. Már odáig jutottam, hogy a munkahelyemen nem jártam wc-re, mert ott van a legnagyobb csend. Betarevint írt a fülész, ami sokat segített. Beszedtem három dobozt, aztán abbahagytam. Éjszakánként gyakran hallom még most is, bár jóval ritkábban, halkabban. Miután tudom, hogy mennyi embert érint ez, hogy nem lehet belehalni (gondolom), lesz.rom az egészet, eszembe sem jut. Éjjel pedig azóta nyitott ablaknál alszunk, mert úgy van olyan zaj, hogy nem hallom. Csendben,még ha épp hallgat is a hang a fejemben, már nem tudok aludni, mert állandóan azt várom, mikor indul újra. Szerintem teljesen sosem múlik el.
Idegeskedésre rosszabbodik, az biztos.
Annak aki nincs benne, ne is magyarázd, mert nem tudja. Jó hír, hogy remekül együtt lehet vele élni.
Előzmény: membrane74 (704)
gnius Creative Commons License 2010.10.11 0 0 709
Sziasztok, úgy tűnik, a Betaserc miatt kialakult egy gyomorfekélyem, hamarosan megyek tükrözésre, és meglátjuk, mekkora bajt okozott.
Azt nem tudom, hogy így hogy fogom a fülzúgást csökkenteni. A betaserc bevált, de ha tovább szedem, kilyukad a gyomrom.
Acso75 Creative Commons License 2010.10.07 0 0 708
Kedves Sorstársak!

Én csak egy ingyenesen letölthető programot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani (sajna angol nyelvű, de a használata elég egyértelmű)

Nekem gyakorlatilag százszorosan megkönnyíti az otthonlétet.

Ez egy maszkoló program, ami állandó a fülnek kellemes zajt képes generálni (természetes - pl. eső / forgalom / patak..., mesterséges - fehér / barna / rózsaszín zaj, technikai - ventilátor / légkondi / repülőgép kabin...)

A személyre szabott, kikevert zajt le is menthetitek és kiírhatjátok DVD-re vagy CD-re.

Nagyon tudom ajánlani.

Ha segítség kellene a használatához írjatok nyugodtan.

Link:

"http://data.hu/get/3047760/Soundmasker.Deluxe.v7.0.0.18.zip.html"

Mindenkinek nyugodtabb éjszakákat kívánok
another73 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 707
Sziasztok!

Szerintetek a dohányzásról való leszokásnak nem lehet kapcsolata a tinnitusszal? Ha valakinek van ilyen tapasztalata kérem ossza meg.
birkalampa Creative Commons License 2010.09.25 0 0 706

Heló!

Én láttam, fent vannak Facebook-on is (Magyar Tinnitus Egyesület néven), pont most akartam belinkelni ide a riportot, de megelőztél

Előzmény: gugav (705)
gugav Creative Commons License 2010.09.25 0 0 705

Sziasztok!

 

Láttátok szept. 23-án a fókuszos riportot a fülzúgásról? Belinkelem, végre valami infó a ker tévékben

http://www.rtlklub.hu/most/14181_fokusz_a_botrany_kirobbanasa_ota_eloszor_szerepelt_a_nyilvan

membrane74 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 704
Kedves Sorstársak!

Már egy ideje olvasgatlak Titeket, gondoltam most már írok is.

Nekem 2010. januárjában kezdődött fülcsengésem (éles, sivító hang), mellyel azonnal orvoshoz fordultam. Orvosom Betaserc tablettát írt fel, mely egy teljes doboz beszedése után sem hatott. Fül-orr gégészeten jártam, a hallójárataim tiszták, a hallásvizsgálat is mindent rendben talált. A háziorvosom Nootropil adásával próbálkozott, de mivel nem vagyok kifejezetten gyógyszer-párti, ezért a Betaserc után ginko biloba-t és C vitamint kezdtem el szedni nagy adagban. Közben már éjszakánként nyugtatóval tudtam csak elaludni, megviselt az állandó fülcsengésre való figyelés. Elkezdtem rendszeresen sportolni. Voltam akupunktúrás kezelésen (aki Bemer matracon végezte a kezeléseket) és csontkovácsnál is. Kineziológusnál is jártam. Érdemben nem használt egyik kezelés sem, egyedül csak az hat ha elfoglalom magam. A hónapokon át szedett ginko biloba és C vitamin után az üzemorvosom B1 vitamin szedését javasolta, ezért jelenleg most B komplex vitamint szedek. Időközönként sikerül elvonatkoztatnom magam a fülcsengésemtől, de nagyon sokszor belefáradok és elkeseredem...

Én legjobban attól félek, hogy idegileg fogok teljesen kiborulni. Vannak olyan éjszakáim, hogy erős szívdobogásom van és képtelen vagyok az alvásra, olyankor csak nyugtató segít. De 35 évesen még fiatal vagyok a nyugtatóhoz úgy érzem…és el is vagyok emiatt teljesen keseredve. A háziorvosom azt mondja, hogy biztosan a stressz miatt van, nem tudom, mert én nem veszem észre, hogy ha idegesebb vagyok akkor jobban cseng.
Egyszerűen jött, van és képtelen elmúlni. Ez őrület.

Nem tudom mikor lesz ennek vége és hogyan, egyenlőre még mindig nem akarok beletörődni, folyamatosan megoldást keresek. Hallottatok már az rTMS kezelésről? (http://www.neuro-tms.hu/tinnitus.html) Ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, kérem ossza meg velem, velünk.

Mindenkinek sok erőt kívánok!

encián Creative Commons License 2010.09.17 0 0 703

Sok jó orvos van szerte az országban, de a fülzúgással még egyikük sem bírkózott meg sikeresen:-(

Próbáld elfogadni és méltósággal elviselni a helyzetet.

Előzmény: andiano (702)
andiano Creative Commons License 2010.09.10 0 0 702
Én már évek óta küzködök fülzúgással és a hallásom sincs rendben.Aki tud segítsen nekem, jó orvost keresek. Zala megyében lakom.Aki tud segíteni kérem írjn e-mail címemre.Köszönöm előre is.
halford Creative Commons License 2010.09.09 0 0 701
.Én is végigcsináltam,amit a többiek:nootropil inf. vitaminok,ginkgo,aloe gél,fülgyertya,magán fülész,oxigénterápia,rontáslevétel:)) stb,de hogy mi hatott azt ne kérdezzétek:))

Ja és ezzel a varázsszóval m1ek be a munkahelyemre(bocs a hölgyektől): LESZAROM 

 

 

Nem is lehet ehhez mit hozzátenni. Röviden, ezzel magam is pont így vagyok:)

 

(a legeleje  - azok a hónapok, napok - na, az tényleg nagyon Szar volt)

Előzmény: 750610 (684)
encián Creative Commons License 2010.06.20 0 0 700
Mindenféle "ginko" értágító. Ha szűkülő és meszesedő erek miatt zúg a füled, ártani nem árt. Ha jobban érzed Magad tőle, szedjed, de csodát ne várj...
Előzmény: cagicagi (699)
cagicagi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 699
GinkoPrim, próbálta már valaki? Két hete szedem, esküszöm használ:)
ghepard Creative Commons License 2010.06.18 0 0 698
Az ember elsősorban magára hat. A külső ingerek hatására nagyon befolyásolható, mert bedől nekik. Az infó kb 80-85%-a a szemen keresztül jut tudatunkig. Ha tehát mondjuk valaki becsukja a szemét a guru begurulhat az erőlködéstől - semmi se fog az emberre hatni - csak az, amire éppen gondolunk......
Előzmény: encián (696)
ghepard Creative Commons License 2010.06.18 0 0 697
Hogy a legjobbat kihozza a körülményekhez képest valóban el kell telni egypár generációnak. De már az elsőnek is túl kell élni a nagyon megváltozott körülményeket, mert ha nem akkor nem lesz utód. Már van egypár példa, hogy ez az alkalmazkodás igencsak gyorsan történt.......
Előzmény: encián (695)
encián Creative Commons License 2010.06.17 0 0 696

A reikisek nagymesterek ebben, a szó legszorosabb értelmében is mindenki már "nagymester" és felkent guru és bioenergetikus, bah...

Kettővel sikerült összefutnom - aranyos, jószándékú, tényleg segítőkész emberek, de a sorsfordító és világmegváltó küldetéstudatuk naívság számomra.

Előzmény: cagicagi (691)
encián Creative Commons License 2010.06.17 0 0 695
Igen, ez így van, ez az evolúció. Csak az a baj, hogy generációk sokaságának kell eltelnie ahhoz, hogy megtörténjen a formálódás.
Előzmény: ghepard (692)
ghepard Creative Commons License 2010.06.14 0 0 694
Azt hiszem, hogy amiért neked meleged lett, azért meleged lett volna akkor is, amikor az illető 100 méterre lett volna Tőled. A melegség benned képződött. Valaki hogy képes elealtatni az embert TV-n keresztül is. Ha valaki meghalgat, Te is megcsinálnád.
Előzmény: cagicagi (691)
ghepard Creative Commons License 2010.06.14 0 0 693
Hát ez szép volt, valahogy úgy van, én is azt hiszem.
Előzmény: encián (690)
ghepard Creative Commons License 2010.06.14 0 0 692
Dehogyis génmanipuláció. A körülmények nagy szerepet játszhatnak az ember életében. Ha valaki nagyon fog hajtani, akkor lehet elég sokat kibír majd futni. Ha a távolságokat autóban fogja megtenni, talán nem fog olyan jól futni. Ha valaki hideghez is szoktatja testét, az jobban fogja bírni a hideget, mint az aki inkább felvesz még egy réteg, vagy vastagabb holmit...... stb...
Előzmény: encián (688)
cagicagi Creative Commons License 2010.06.11 0 0 691
Igen ám, de 3 méterre állt tőlem:)
encián Creative Commons License 2010.06.11 0 0 690

Elárulok Neked egy nem nagy titkot, de érdemes kipróbálni. Ha a saját kezedet teszed bármelyik testrészedre, akkor is melegséget érzel még -10 fokban is.

Az összes többi csak duma a hiszékenyek kedvéért és porhintés a jó üzlet reményében.

Előzmény: cagicagi (689)
cagicagi Creative Commons License 2010.06.11 0 0 689
Amikor elmentem ehhez a csodadoktorhoz, azon lepődtem meg, hogy nagyon sokan voltak nála. Legtöbben visszajárók, és olyan csodálatos gyógyulásokról számoltak be, hogy csak na. Azon múlik, hogy hisz-e benne az ember. Az tény, hogy amikor közölte velem az illető, hogy most akkor energiát ad át, akkor éreztem valami különös melegséget. Ebben hiszek, ez működhet. Mármost, annál, aki erre vevő, egy ilyen érzés egy jó kis körítéssel tálalva, azt gondolom, használhat, hiszen elhiszi, hogy ő akkor most gyógyul. És lőn. Én nem ilyen vagyok. ( sajnos )

Más.

Egy hete szedem a GinkoPrimet. Mintha használna....valakinek tapasztalat?
Ahol vásároltam, ott kétféle ilyen cuccot tartottak. Ezt, meg a Bilobilt, ami jóval drágább. A gyógyszerész néni mégis az olcsóbbat ajánlotta:) (miskolcpláza gyógyszertár).
encián Creative Commons License 2010.06.11 0 0 688

És akkor már csak az emberen múlik, hogy megpróbáljon ezen valahogy változtatni, hogy esetleg icipicivel jobb géneket adhasson át.

Tessék mondani "icipivel jobb géneket" hogyan lehet átadni? Génmanipuláltatja magát az érintett, vagy mi?!

Az állatvilágban ez megoldható,  úgy hívják, hogy célirányos tenyésztés...

Előzmény: ghepard (687)
ghepard Creative Commons License 2010.06.11 0 0 687
Hát úgy, ahogy előadta nekem se smakol. De nem biztos, hogy nincs benne valami. Ha mondjuk a karmikus teher helyett aszongyuk, hogy az elődeitől valamilyen géneket örökölt, akkor már nem olyan hihetetlen. És akkor már csak az emberen múlik, hogy megpróbáljon ezen valahogy változtatni, hogy esetleg icipicivel jobb géneket adhasson át.
Előzmény: encián (686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!