Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2009.04.29 0 0 243

voltunk orthopéd kontrollon, felirtak éjszakai sint is a járósin mellé...

 igy éjjelre combig  bugyivonalig be kell majd zárnunk a lábát.. fogalmam sincs,hogyan fogja eltürni és mennyire zavarja az éjszakai pihenését,hogy nem tud majd benne mozogni és éjjel is feszegetni fogja az izmait...

2-3 hét mulva lesz kész...

4Hópihe Creative Commons License 2009.04.25 0 0 242

persze simán bemész, nem tudlak elvezényelni merre,mert mikor én bevásároltam annak 6-7 éve és azóta átalakultak.

a portán mondd el ,jártál már iitt vizsgálaton, és szülök ajánlották a segédeszközöket kanalat kapaszkodot, merre van a raktár ahol megtudod vásárolni.

--

nekünk szunyogcsipésünk volt közvetlen a szeme alatt, más nem történt.

a másik lakásban a használaton kivüli fagyasztó ajtajának az alsó pereme alá épitettek darázsfészket...

Előzmény: Szorka (241)
Szorka Creative Commons License 2009.04.25 0 0 241

Nem, még nincsenek ilyen segédeszközeink. A kapaszkodás még nem igazán megy, tudatosan nem szokott megmarkolni valamit, én teszem oda a kezét, ahová kell. De egy idő után elengedi. A Petőbe meg csak simán besétálok, hogy vennék ilyen-olyan segédeszközt, vagy hogy működik?

A mászóka nekünk sem lesz elrakva, főleg, mivel anyósom csütörtökön elköltözik, így lesz egy (egyelőre) felesleges szobánk, amit kinevezek tornaszobának. Lassan úgysem férünk az ilyen-olyan segédeszközöktől.

Az éjszakákról szóló tudósításokat meg felfüggesztem, mert semmi új nincs, alszanak szépen együtt. Szerintem Zita is azért örül neki, mert nincs egyedül, és biztosan nagyobb biztonságérzetet ad neki éjszaka, hogy van mellette valaki, még ha az "csak" egy baba.

Megjött a tavasz, és vele egy új para is kitört rajtam: mi lesz, ha Esztert a száján csípi meg valami zümmögő. Rendszeresen találok a szobában méhecskét, darazsat, és mivel ő még csak kúszik, meg hason van, könnyen előfordulhat valami ilyesmi. Zitát is pöttömként csípte meg először egy darázs, szintén a szobában, csak őt a kezén, hiszen a kis kíváncsi persze, megfogta. Így a szájába már nyilván nem tette be, őt ez a veszély nem fenyegette. De Eszternél tartok a dologtól. Remélem, azért megússzuk. Szerintem amúgy nem kintről jönnek be, hanem télire bújtak el bent, és most másznak elő. Talán pár héten belül előjön mind, és kimegy, onnantól már kevésbé fogok félni. Kicsit túlaggódom magam, tudom, de ez egy gyerekkori élmény miatt van: a nagyszüleim málnásában belenyúltam egy vaddarázs-fészekbe, és úgy összecsíptek a darazsak, hogy orvoshaoz kellett mennünk, mert elkezdtem bedagadni. Azóta az átlagnál jobban félek.

Nálatok volt (vagy van) valami hasonló (vagy teljesen más) félelem?

Előzmény: 4Hópihe (240)
4Hópihe Creative Commons License 2009.04.24 0 0 240

örülök,hogy bejött a mászóka)))

 nálunk akkor lett igazán kihasználva mikor nagyobb lett és egyszercsak nem tettem el ,hanem folyamatosan elöl volt,mint játékszer ,nem mint tornaeszköz,

hogy a kezét emlitetted,, van nektek marok kanalatok??? meg kapaszkodó???

 a pethöben lehet kapni nem drágán ilyen segédeszközöket.  a kapaszkodó pl tappancsos odatapazsztod ahol szükség van rá..

a csoportban láttam,hogyan alkalmazzák, pl az asztalnál is.. amelyik kezével nem dolgozik nem eszik ahhoz a kezéhez rögzitik,aaz asztalra és ráteszik  a kezét,hogy abba kapaszkodjon. üléshez is könnyebben megtartja magát.

 mi kanalat vettünk, az is nagyon szuper...van villájuk is..

 

 

ujabb éjszaka hibátlanul.! graatula

 

Előzmény: Szorka (239)
Szorka Creative Commons License 2009.04.24 0 0 239

Ezek tényleg szomorú és nehéz dolgok, én is félek tőle, hogy előbb-utóbb Eszter is rájön, hogy neki nem úgy mennek a dolgok, mint a többieknek. Sajnos, ezt nem igazán tudjuk elkerülni.

 

Az elmúlt éjszaka Eszti csak egyszer nyafogott, de a cumitól megnyugodott rögtön, előtte viszont egyszer sem kelt föl! Hajnalban már azért mentem át, hogy mi van vele, "él-e még"? De békésen szuszogott. Hihetetlen, a tesója lenne rá ilyen hatással? Hiszen előtte sem aludt egyedül, velünk volt, az ágyunk mellett, mégis felébredt vagy 5-6-8-szor! Vagy pont azért? Úgy tűnik, feleslegesen állítottuk be magunkhoz a pótágyat. Anyukám ugyanis elrakta a mi ágyunkat, kicsit viseletes, de használható, és azt betettük most magunkhoz, hogyha át kell hozni Esztit, legyen hová tenni, de ha így megy tovább, semmi szükség nem lesz rá.

 

Hópihe, jó ez a "mászóka", Eszti gyorsan rájött, hogyha megmarkolja a rudakat, könnyebben tudja húzni magát. Ez azért különösen jó neki, mert így jól áll a keze, amúgy rendszeresen a kézfején kúszik, de így azt nem lehet. Persze, a nagylányom is ki kellett, hogy próbálja, ő mutatta meg a kicsinek, hogyan menjen rajta. Jól elvoltak vele. 

Előzmény: taniko80 (237)
4Hópihe Creative Commons License 2009.04.23 0 0 238

jaj még a könnyem is kipottanyt ahogy olvastalak..

ilyenkor érzem azt,hogy addig könnyü amig csak mi sirdogálunk, amikor már ök is érzik a hátrányukat, azt sokkal borzasztóbb átélni

Előzmény: taniko80 (237)
taniko80 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 237

ó,de jó nagyon ügyes ez az Eszter ilyen könnyen lemondott arról hogy veletek aludjon egy szobába!Igen ez nállunk is  jellemző hogy Bence a lánnyokkal nagyon jól elvan.Ha hazajönnek délután akkor engem el is felejt csak a csajok érdeklik a velük való játékok.Ezért örülök hogy van nagyobb tesói.

Más...A napokba én is átéltem amit te irtál Hópihe....Bencéhez eljött a ki barátja aki szintén annyi idős mint Ő(szintén Bence és egy napon születtek ő is 32 hétre)aki szaladgált nállunk.Az én kisfiam meg csak állt(persze én fogtam)amikor mondja nekem hogy engedjem el a pulcsiját mert ő elkapja a barátját.Én mondtam neki hogy nem tud menni erre leült és elkezdett sírni.Azt hittem a szívem szakad meg!!!

 

 

4Hópihe Creative Commons License 2009.04.23 0 0 236

mindnyájunkban söt késöbb a gyerekeinkben is lesznek vannak ilyen gondolatok,nem egyy mulékony nátháról van szó,amit késöbb efelejthetünk.

 

nálunk volt egy idö már képes volt kifejezni a gondolatait, amikor egyszer közölte,a gyermek,hogy utál minden nála kisebbet aki futni tud,mert ö milyen nagy már és mégsem tud futni...persze ez csak gondolati sikon maaradt sosem bántalmazott senkit, de ki tudja,hogy a mosolya jókedélye ellenére mi mozog a fejében,aminek éppen nem ad hangot.

 és biztosan érzik a kiszolgáltatottságukat,mert nap,mint nap ha olyan történik vele, akkora hálával ölelget ,mert tudja,hogy egyedül ez nem menne vagy nem ugy...

 mi szülök -hát meg szeretnénk ugy kifelé menni az életböl,hogy elégedetten tudjuk  a gyermekünk sorsa sinen van rendezödött dolgokkal.velük ez nem annyira egyszerü elérni,mint amennyire kivánhatjuk..

Előzmény: Szorka (235)
Szorka Creative Commons License 2009.04.22 0 0 235

Örülök, hogy vannak jó hírek is, ilyenkor én is merítek egy kis erőt Belőletek, hogy van eredménye a sok foglalkozásnak. Igaz, ilyenkor arra is rádöbbenek, hogy ez nem csak egy megoldandó probléma, ami elmúlik egyszer, hanem valószínűleg egy életre szóló program. Ez néha még túl sok nekem. Sokáig abban bíztam, hogy előbb-utóbb csak utolérjük nagyjából a többieket, és onnantól elfelejthetjük a kezdeti bajokat. De egyre inkább úgy érzem, ez talán mégsem így lesz. Csak nehéz szembenézni vele, biztosan szükségem lesz még némi időre. Ma estére amúgy is rámtört némi depresszió, nem is tudom, mitől. Talán, mert beszéltem a kolléganőmmel, akinek most fél éves a kislánya, és elmesélte, hogy vannak. Akkor persze örültem, hogy hallottam a hangját, meg hogy jól vannak, aztán este kijött rajtam, hogy de szeretnék én is ilyen felhőtlenül örülni a babám fejlődésének. Gondolom, lesz még néhány ilyen hullámvölgyem, tulajdonképpen az a normális, hogy az emberből egyszer-egyszer kitör a feszültség, nem?

Amúgy, ha valamelyest túl vagyok a negatív gondolatokon, mindig megfogadom, hogy minden nap örülni fogok annak, ami aznap jó volt, vagy valami apró haladásnak, de néha nem megy. Ma pl. Eszter nagyon nyugis volt, rendesen evett, ügyes volt a kezelésen, már alszanak (együtt!). Akárhonnan nézem, jó napunk volt. Csak fárasztó, mert kezelés után még a munkahelyemre is be kellett menni valami extra sürgős mérés miatt, rajtam kívül senki nem tudja még kezelni a gépet. Néha amúgy is bejárok, besegítek, meg előre dolgozom egy kicsit, hogy nekem is könnyebb legyen, ha élesbe kezdek (a most ledolgozott időt majd le fogom csúsztatni). Mivel kezelés után voltunk+Eszter elég korán kelt, simán elaltattam a babakocsiban, és addig remekül el tudtam végezni a munkámat. És jó volt egy kicsit mást csinálni.

Ja, és még egy jó dolog, legalábbis nekem az: anyósom egy hét múlva beköltözik az otthonba. Holnap hazaengedik a kórházból, de mivel nagyon vacak már a szíve, és nem is lesz jobb, az orvos szerint nem hagyható egyedül, ezért sürgősséggel kértük az elhelyezését, és van is helye! Legalább vele nem kell már foglalkoznom. Épp elég nekem, hogy Eszterrel több a munka az átlagnál, egy beteg anyós sajnos már nem fér bele. Sajnálom Őt, mert biztos rossz lesz ennyi idősen egy új helyet megszokni, és nem egyedül lesz egy szobában, de nem tudok mit csinálni, a gyerekem fontosabb. Meg amúgy is: itthon naphosszat egyedül van már most is, ott meg legalább lesz társasága.

Na, jó éjszakát mindenkinek, megyek Dr.House-t nézni! (egyetlen sorozat, amit nézek)

Előzmény: 4Hópihe (234)
4Hópihe Creative Commons License 2009.04.22 0 0 234

naaah gratula!!! ujabb kis csodát megéltetek....

----

ma voltunk az éves ideggyógyász kontrollon, és szerencsére sikerült összehangolni a fejlesztéssel is volt idöpont igy a kettö között kiültünk a kertbe egy gyors ebédre.és már meg is érkeztünk.

összetalálkoztunk a régi konduktorral, megnézi olykor enikőt,hogyan halad elöre.. ma is elégedett volt. mindig azt mondják ö a sikerkategoria számukra..és persze nekünk is...

 

kezdödnek a fájdalmak ma beszéltünk róla, de majd az orthopédussal is konzultáljak,... azért ha belegondolok nekem itt fáj ott fáj de egy természetes öregedési tempóban ez akár még "normális" is lehet... nála meg a semmiböl lett valami és amikor tulképpen elégedetten dötrzsölhetnénk a tenyerünk, hogy sikerek koronázzák a bejárandó utvonalat akkor megjelenik egy olyan pont , aminek nem örülünk. a végül is önállónak nevezhetö járásával ,hoz egyfajta gyorsabb tempoju torzulást,  a csontjainál másképpen kopnak. és a növekedése az izmoknak is sajátságosan eltér az egészséges gyerekekétöl..

---

 és még valami nem tudom pontosan mi dönti el a gyerekek felvételét vagy sem.állapot fejleszthetö e vagy sem, vagy hely-- ma találkoztunk egy kisfiuval. ö balesetböl kifolyólag sérült kb 3évesen, csak egyénire járnak  a villányi sem vette fel iskolába, vácra hordja valami napközibe .ahol foglalkoztatják ö is azt mondja a leg nagyobb tájékozottságot csak szülöktöl szerezte meg. ez a napközi 10éves koráig fogadja heti 3alkalomal és 2x bejönnek a pethöbe egyénire,vidékröl.

a mi csoportunkban anno volt hasonló qualitásu gyerek mégis csoportban volt.

és ha belegondolok  a mi gyerekünkröl is lemondtak annó 2 évesen volt egy szürés amikor azt mondták ha már ennyit elértem vele a korábbiak ellenére, akkor érdemes folytatni..

Előzmény: Szorka (232)
Südve Creative Commons License 2009.04.22 0 0 233
A Tunyogi is Katona-alapú, nálunk is van lepedőben forgatás. Sára szerencsére most már elég jól kommunikál, vagy hogy is mondjam, szóval erősen hangot ad annak is, ha nem tetszik valami, meg ha jókedve van, az is látszik rajta, hangosan kacarászik. :-)
Előzmény: 4Hópihe (231)
Szorka Creative Commons License 2009.04.22 0 0 232

Túl vagyunk a második, együtt töltött éjszakán is, és nagyon jól sikerült! Mindketten élvezik, hogy együtt vannak, persze, a nagy jobban, vagy legalábbis jobban ki tudja mutatni, de Eszter is nagyon lelkesnek tűnik. Úgyhogy a rendszer egyelőre marad. Azért is jó ez így, mert akármilyen óvatosan mentünk mi aludni, olyankor Eszter mindig nekiállt mocorogni, hiszen az ágyunk mellett aludt, most viszont nincs ilyen gond. Remélem, a továbbiakban is hasonlóan alakulnak a dolgok.

 

Nem tudom, Südve, nálatok milyen jellegű a torna, nekünk a gyakorlatok mellé énekelni is kell, az is meg van szabva, hogy mit, úgyhogy amikor itthon van a nagylányom (ő ősszel lesz 5 éves), ő is velem énekel, azt nagyon élvezi. Sőt, van, hogy csak ő énekel. Vagy vannak olyan feladatok, mikor Eszternek emelni kéne a fejét, és ilyenkor a lányomat kérem meg, hogy valami játékot lóbáljon neki, hogy a megfelelő irányba nézzen, mert nekem nincs 3. és 4. kezem ehhez. Az a helyzet, hogy Eszter is jobban élvezi a tornát, ha ott a tesója. Nekünk persze csak naponta egyszer kell csinálni, ha Nektek többször, az macerásabb, emlékszem rá, mi is napi négyszer csináltuk 5 hónapos korig, és akkor még a nagy is kicsi volt, de valahogy csak sikerült.

4Hópihe Creative Commons License 2009.04.21 0 0 231

vond be a tornába,hogy tornázzon veletek.. vagy amiben tud segitsen..

10hónaposan mi még a katona féle módszert alkalmaztuk, abban a guritás nagyon tetszett a gyerekeknek,meg a lepedöben hintáztatás.szivesen segitettek. ebben az idöben tulképpen csak egy fekvöbaba volt és ugy érezték ilyen formán is kommunikálnak vele,valamiféle kapcsolat van%volt azáltal,hogy ök is érinthették és részesei lehettek az életének aktivan mivel játszani nem lehetett vele, a dédelgetés meg egy idő után már nem jelentett akkora izgalmat mivel a leánykám részéröl nem igen volt visszajelzés.

Előzmény: Südve (230)
Südve Creative Commons License 2009.04.21 0 0 230
Feladatsort mi is fogunk kapni, a Tunyogiban lesz nyári ügyelet konzultációs céllal és a Vakodás fejlesztőnk is hajlandónak látszik egy-két alkalommal kijönni, de valahogy nagyon hosszúnak találom a két hónap szünetet. Na mindegy, majd megkérem a fiamat, hogy segítsen. :-)
Előzmény: 4Hópihe (229)
4Hópihe Creative Commons License 2009.04.21 0 0 229

a regeli tisztázásnál csináltam az elsö tornát és az esti fürdetéshez kötöttem a másodikat. mikor nagyobb volt, akkor napközben is beiktattunk egyet abba bevontam a többigyereket is valamilyen formában...

3évtöl a pethösök a nyári szünetre mindig adnak ugynevezett használati utasitást,milyen feladatokat csináljunk a nyáron...

a legkönnyebb nyarunk akkor volt amikor a tér irányok  és a lépcsönjárás volt a feladat...

Előzmény: Südve (228)
Südve Creative Commons License 2009.04.21 0 0 228
Én is eléggé tartok a nyári szünettől, most minden nap megyünk valahová, ahol szakember néz rá a gyerekre, emellett persze itthon is tornázunk. De nyáron csak a dévényesünk marad (nyilván ő is megy valamikor szabadságra, de az rövidebb idő). Szerintem ez oltári felelősség a szülőnek, legalábbis engem most egy kicsit nyomaszt. Nem az, hogy csinálni kell, meg idő, hanem a felelősség.

4Hópihe, te hogy oldottad meg, hogy a többi gyerekkel is tudj foglalkozni amellett, hogy a kicsit tornáztatod? Nekem csak egy turbósított ötévesem van a kicsi mellett, de egyelőre nem látom, hogy a hathetes nyári oviszünet alatt hogy is leszünk napirendileg. :-)
Előzmény: 4Hópihe (222)
Südve Creative Commons License 2009.04.21 0 0 227
Nem kell beutaló, csak időpontot kell kérni a honlapon lévő telefonszámon, érdemes fél 9 körül odaszólni, akkor még nem kezdődik el a foglalkozás. Ha máshová nem jártok bejelentett korai fejlesztésre (vagyis nem kap másik intézmény normatív támogatást a gyerek után), akkor havi 7.000 Ft az alapítványi hozzájárulás, ezért akár heti öt napon is lehet menni. Ha máshol is "be vagytok jelentve", akkor a teljes költség havi 22.000,- Ft.
Előzmény: taniko80 (219)
4Hópihe Creative Commons License 2009.04.21 0 0 226

ez aztán a z eredmény!! gratula.. ti meg gyorsak voltatok, akkor m a lesz az igazi nagy meglepetés,hogy nagylánként lehet a tesója mellett a saját ágyában!!

 mesélj holnap is milyen volt az éjjel!!!

Előzmény: Szorka (225)
Szorka Creative Commons License 2009.04.21 0 0 225

Igen, sikerült! Reggel együtt ébredtek! És bár Eszter párszor felnyafogott, kellett a cumija, de nem ébresztette fel a nagyot. Igaz, a bébirádió be volt kapcsolva, így rögtön meghallottam, ha felébredt, nem csak a nagy ordítást. Mert a szobáink ugyan szemben vannak egymással, ajtó meg nyitva, de azért kellene egy bizonyos zajszint, hogy meghalljam Esztert, az meg már Zitát is felébresztené. De ezzel a rádióval mindent azonnal észreveszek. Na, a lényeg, hogy már át is tettük a kiságyát, azért mégse egy ágyban aludjanak, de merőlegesen van a két ágy, így a fejük majdnem összeér. Kíváncsi vagyok a ma éjszakára.

Mi kb. másfél éves koráig egy szobában, ha nyűgös volt, egy ágyban aludtunk Zitával, aztán trükkösen csináltuk, mert nem őt tettük ki, hanem mi vittük át az ágyunkat a hálóba, az maradt gyerekszoba. Így nem volt olyan nagy megrázkódtatás számára. És hiába ijesztgettek az együttalvás-ellenzők, nem volt semmi gond, simán aludt a saját ágyában. Persze, sokáig átvándorolt, ha éjszaka felébredt, de ez egyre későbbre tolódott, most már sokszor nem is jön, vagy csak szinte felkelés előtt. Az meg bőven belefér.

Előzmény: 4Hópihe (224)
4Hópihe Creative Commons License 2009.04.21 0 0 224

óóó ez klassz mindkettönek , remélem sikeres lesz az éjszaka!! a nagy vigyázhaat a kicsire a kicsi meg nagy már és együtt lehet a nagyobbik naggyal.!!!!!

--

nálunk ez most ugy buli kicsit másképpen ha a nagyoknak felszabadul a szobája éjjelre beköltözhetnek ö koda... és olyan nagy izgalomban vannak no meg persze megtiszteltetés is nekik...

 persze mindig az jár legjobban aki beteg, mert az velem alhat,hogy félfüllel is mindent meghalljak...

 mikor meg lett a kicsiknek a szobája a költözés után.. igyekeztem jól bevezetni milyen nagy kaland ez  a saját szoba kérdés..  de nem igazán jött be két hétig tartott. aztán mindig ott sündörögtem ágynemüstül körülöttem... most a kicsi kapott uj ágynemüt, lovasat ö lómániás.. hát annyira boldog volt töle,hogy azóta..lassan egy hete minden este ott alszik a saját ágyában..tegnap már feltünt,hogy szivesen visszaköltözne hozzám,de láttam udvariiasan elnyomja magában...

hiába szertartás bárhol alszanak, de egész éjjel mellettem szuszogni vagy  a kezem fogni, az azért még mindig nagy jelentöséggel bir...

Előzmény: Szorka (223)
Szorka Creative Commons License 2009.04.20 0 0 223

Minden változik, akár egyik napról a másikra... Nem gondoltam amúgy teljesen a sutba dobni ezt a Pető-dolgot, csak most hirtelenjében nem tervezem, hogy nekiállunk. Alszom rá párat, meg azért elkezdjük már ezt az ovit, és majd kiderül. Amúgy sem vagyok híve annak, hogy belekezdünk valamibe, aztán hirtelen valami teljesen másba. Szerintem mindegyik módszer meghozza az eredményt, csak rendesen csinálni kell. Persze, lehet olyan, hogy valakinél nem válik be az egyik, meg kell találni a megfelelőt.

Képzeljétek, a két csajszi ma egy ágyban aludt el! A mesénél Esztert is beraktam Zita ágyába, aztán a kisasszony nekiállt könyörögni, hogy együtt aludhassanak. Eszternek különben már rég aludnia kellett volna, mert ma fárasztó napja volt, és napközben nem sokat aludt, de este sem volt hajlandó rá. Szóval, engedtem a kérésnek. És a pöttöm kb. két perc múlva már aludt is, mint a bunda. Azért tartok az éjszakától, hogy mi lesz, ki ébreszti fel a másikat, hogy fekszik rá Zita a kicsire, de azért nem viszem túlzásba az aggódást. Ha nagy lesz a ribillió, Esztit visszahozom az ágyába. Ha viszont jól ellesznek, akkor meggondolom, hogy átvigyem-e a kiságyat Zitához. Már rég gondolkodtam rajta, csak Eszter elég nyűgösen aludt eddig, és nem is annyira Zita miatt nem akartam átvinni, hanem magam miatt. Most a mi ágyunk mellett van az ágya, így sokszor fel sem ébredek teljesen, úgy adom vissza a cumiját, de ha a másik szobában lenne, akkor ahhoz jól fel kéne ébrednem. De az is lehet, hogy a tesója közelében nem kelne föl olyan gyakran. Amúgy is kicsit jobban alszik mostanában (szerintem az akupunktúrától), lehet, hogy megpróbáljuk. Majd holnap beszámolok, hogy telt az éjszaka!

Előzmény: 4Hópihe (222)
4Hópihe Creative Commons License 2009.04.20 0 0 222

hmm érdekeseket mondtak nektek.. lehet,hogy most sok a gyerek, és nem férne el,mert nemcsak benntlakókat fogadnak, arra viszont emlékszem a mikor mi ott már nemcsak feljárogattunk hanem bekerült az ovodatagozatra, akkor is a benntlakót nyomatták, végül azt mondtam hajlandó vagyok a benntlakódijat kifizertni ,de hazaviszem a gyereket mindennap... aztán a következö évben azt hallottam fél fülle,,hogy boldog boldogtalant felvesznek,mert kevés a gyerek..integrációs csoportjuk is müködik.. vegyesen egészséges a sérülttel..de mi oda nem kerülhettünk be mert ahhoz sulyos esetnek számitottunk..

aztán ezt a támogatosdit sem értem, ti magánuton hordjátok ide, az emelt családit akárhány helyre viszed a gyereket csak egyszer kapod meg. pelenkát szintén, eszközökre és zsályára is jogosult vagy.

nálunk volt egy anyuka hétvégén is vitte a gyerekét ide- oda nyáron  bérbevett a lakóhelyükhöz közel lakó oethös föiskolást,hogy fejlessze a gyerekét. és mégis pethös volt a gyerek...

nem akarlak sem rábeszélni sem le...de érdemes kapcsolatban maradni velük ha nem jön be esetlegesen nektek ez az ovi-bölcsi,legyen még járható ut nektek..

szóval jó tüz közelben maradni.

 amugy meg a nyár hoz visszaesést mindenképpen akármilyen ügyesek is vagyunk nem tudjuk a napi 4órás (legalább) szakképzett mozgatást megcsinálni a gyerekkel..

intézményesitett szakemberes környezetben még egy pisilni megyünk is mozgásfejlesztés...

de ettöl függetlenül nekik is szükségük van arra,hogy ne csak fejlesztésröl szoljon az életük és lehetöséget kapjanak arra,hogy önállóan is ráérezzenek a játék izére..

Előzmény: Szorka (221)
Szorka Creative Commons License 2009.04.20 0 0 221

A tel.szám, ahol az időpontot adják: 2241510, és azt kell mondani, hogy első vizsgálatra kérsz időpontot. Nem olyan vészes, nekem kb. 3 hét múlvára tudták adni, és mint ma megtapasztaltam, tényleg nem fizetős. Csak hozzátették, hogy most még. Később ki tudja? Amúgy vegyesek az érzéseim az egésszel kapcsolatban. Nyilván azt mondták, hogy feltétlenül kell Eszternek ez a fajta fejlesztés is, de én már túl soknak tartanám oda is eljárni a heti három egyéb alkalom mellé. A bentlakós verzió meg hivatalosan vidékieknek van kitalálva, csak néha fordul elő, hogy pestit is fogadnak. Pedig én inkább arra lennék vevő, hogy egy hónapig azt nyomatjuk, aztán folytatjuk az egyebeket. Meg is néztem egy ilyen csoportot, mert amúgy is nyílt napok vannak a héten, és tetszett, bár biztosan fársztó lehet, de a gyerkőcöket viszont jól megdobhatja fejlődésileg egy ilyen intenzív foglalkozás. Na, még nem tudom, mi lesz, mivel nyáron ők sincsenek, most úgysem kezdenék bele semmi újba. Ja, és azt is mondták, hogyha máshová nem járnánk, akkor ingyenesek lennének a kezelések, de mivel járunk, így fizetni kell, mert az állam egy gyereket csak egyféle intézményen keresztül támogat.

Nektek most tényleg más a helyzet, műtét után, de nekünk jó lesz némi pihenés. Viszont ez olyan szerencsétlen dolog, hogy nyáron szinte mindenki zárva! Egy pici babánál két hónap kihagyás is sokat számíthat! Nem értem, miért nem szervezik máshogy. Én már nem aggódom, de az első nyáron, bizony, azt tettem.

Előzmény: taniko80 (219)
4Hópihe Creative Commons License 2009.04.20 0 0 220

südve üdv köztünk

itt a helyed, bármekkora is a baba!

jó kis utat bejárt a gyermeked ,élni akar  nagyon a multjából hozottak tulélése ezt mutatja...

 azt hiszem te  már most tudod mi a kis lépések müvészete és megéltél már pár csodát vele kapcsolatosan...

hasonlóan indultunk mi is.

------

pethö intézeti dijak amiröl én tudok, 1500 a csoportos fejlesztés

és ha jól emlékszem duplája az egyéni, de mindig vannak jó kis lehetöségek..

a pethö tulképpen  az oroszokra utazik mostanában, valszeg ök jó pénzt hoznak az intézménynek..folyamatosan csökkentenek termeket épitkeznek belülröl,hogy az oroszok még jobban elférjenek.

 azátn amit nem illik reklámozni, de elárulom,mert nálunk sem pénz van a toilett papir gurigán. havi kiszámlázás van és lehet lazábban kezelni, a lényeg,hogy lásák akarunk fizetni.

ovodatagozat is igazából fizetös de ezt mndig másképpen nevezk el. ezért kedvezményt ott igénybe venni nem lehet..

amikor odaakerültünk az egyéni fejlesztés még ingyenes volt vezetö váltás után tették fizetössé, az ovodatagozatra az akkori emelt családi potlékot kellett kicsnegetni, amit késöbb csökkentettek, és azt mondták ingyenes a szolgáltatás csak az étrendet kell fizetni, és a plussz szolgáltatásokat lovaglás uszás, buszos szállitás.

tunyogi programhoz most nem tudom mennyi a beugró, a fönököm ,mint jóó batánöjét nekem is ajánlotta anno,hogy komplett a fejlesztés akkor 3500at emlitett de nem tudom,hogy ez havi 4 vagy egy alkalomra vonatkozott. mi nem vállaltuk be akkor már a pethöhöz tartoztunk.

végig olvasva a programját tulképpen ugyanaz ,mint a pethös módszer.

----------------------

Tanikó végre végre elökeveredtél...gratula a gyerköcnek!!!!.

 felhivnám a figyelmedet amilyen hibába mi is belestünk nevezetesen ez a két kezes vezetös  probálkozás... és örültünk,hogy  ebben a formában milyen jól megy... aztán a pethöben bemutatták,hogy huzzuk a gyereket ö meg szedegeti a lábait.. nem pedig támazskodik ránk...ugy már nehezebb és nem is annyira könnyü a feladat....

a lényeg a lényeg,hogy az a kisgyerek aki járási problémákkal küzd nem végez járógyakorlatot akkor ha közben magasra emelt kézzel éri el a szülei kezét.

-----

 viszont játszottunk olyat hogy kifeszitett két kötél között kellett haladni, és abba lehet kapaszkodni de az egyensulyát nem a kötél fogja biztositani,mert nem annyira stabil...

taniko80 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 219

Südve,folyamatosan olvasom a blogodat csak még nem irtam neked,de olvastam hogy min ment keresztül Sári.De azért szépen halad felfelé ez csodálatos csak  igy tovább.Még egy kérdés hozzád ez a Tunyogi fejlesztés fizetős vagy beutalós?

Szorka,Én is ugy gondoltam, hogy kell egy kis pihi is neki  de most azért a műtét után nem szeretném ha ismét visszaesne.Igazából én is tornáztatom itthon de valjuk be mégsem ugy mint a gyógytornász.

Megtudnád nekem adni hogy hogy lehet a pethőbe időpontot kérni?Mennyi időre adnak időpontott?

Szorka Creative Commons License 2009.04.20 0 0 218

Mi is voltunk a Korai fejlesztőben, de nem éreztem úgy, hogy érdemes ennyit fizetni érte. Főleg, mert a suli, ahová most korai fejlesztés címén járunk, szintén komplexen nézi a gyereket. Idén nem is megyünk, jelenlegi körülményeinkhez rengeteg ez a pénz. A Petőben azt mondták, nem kell fizetni, rákérdeztem. Merem remélni, hogy nem tájékoztattak félre, csak mert az ügyintéző elég szétszórt volt. Ma kiderül.Nekünk a nyáron csak a kihelyezett Dévény megy, a többi nincs, de most már nem is bánom, kell egy kis pihi. Eszti már nem olyan kicsi, hogy két hónap sokat számítana (szerintem). Amúgy sem állunk le teljesen, mert az ovi, ahová járni fog, már most adott itthoni gyakorlatsort (smt, vagy mi), heti öt napra. Az éppen elég lesz.

Ha nem lenne probléma az anyagiakkal, valószínűleg én is vártam volna legalább egy évet, de nincs jobb ötletem. Ahogy írtam korábban, nem lesz azért olyan sokat bent, ennyi meg talán jó is lesz neki közösségben. Igazából az lenne a jó, ha 2-3 év után átmehetne rendes oviba, mert ahová a nagy jár, az is fogad enyhébb problémával gyerkőcöket. Ez még messze van.

Gratulálok a műtét eredményeihez! Téged olvasva mindig erősen gondolkodom azon, hogy talán nekünk is kéne valami hasonló. Nem tudom, nemsokára megyünk kontrollra az ortopédushoz, és majd konzultálunk.

Előzmény: taniko80 (216)
Südve Creative Commons License 2009.04.19 0 0 217
Szia,

a pesti fejlesztések is zömmel leállnak hosszabb-rövidebb időre, a Tunyogi pl. június végétől lesz zárva, de ügyeletet tartanak (még nem tudom, milyen gyakorisággal), hogy azért mégis ránézzenek a gyerekekre. A módszerről bővebben a www.tunyogi.hu oldalon olvashatsz. Néhány hete én is hordom oda a lányomat, de ő még kicsi, a csecsemőprogramot csináljuk, a te fiad már a "nagycsoport"-ba tartozna, az ő foglalkozásaikat nem láttam még sajnos.
A Vakok Intézete - itt is van egyéni fejlesztés - abszolút iskolához igazodva június közepétől lesz zárva.

Egyébként folyamatosan olvaslak titeket, bár hozzászólni még nem igazán tudok, csak figyelek, készülök, annak ellenére, hogy még fogalmunk sincs, hogy mire is számíthatunk. A kislányom koraszülött volt, III-IV fokú agyvérzés, shunt, ROP II-III a szeme, most 10,5 hós, korrigáltan 7. Fejlettségét tekintve kb. egy két-három hós baba szintjén van, mozgásban erősen lemaradva (hipotón nyak, gerinc, kicsit feszes végtagok), értelmileg egyre szebben fejlődik, de senki nem tud és nem is akar jóslatokba bocsátkozni a jövőt illetően.
Előzmény: taniko80 (216)
taniko80 Creative Commons License 2009.04.19 0 0 216

Sziasztok!

 

Hát elérkezett  a nagy nap  szerdán levették Bencéről a gipszet!!!!Szerintem szupin sikerült ez a műtét is!Nagyon szépen lerakja a talpát.Mostmár irány előre!!!!!!!!

A prof is nagyon bizakodóan beszélt.

Mostmár csak az egyensúlya javulna.A háta az nagyon laza nem igazán tudja a törzsét stabilan tartani.

Tegnap sétálva tett meg ugy 500 métert(nagyon szépen) hogy a férjemmel kétoldalról fogtuk a kezét.Ugy látszik most ez jobban tetszik neki most mint a  járókeret.Próbáltam hogy csak az egyik kezét fogtam de ugy nem érzi magát biztonságba.

Szorka,a petőbe ez a felmérés fizetős?Ez engem is érdekelne.Én is elvinném oda felmérésre Bencét.Igazából mi tavaly voltunk a Czeizel Barbara féle korai fejlesztőbe felmérésen de az fizetős volt elég drága is.Ott mondták jó lenne 1 év múlva visszamenni de ha a pető nem fizetős inkább oda vinném.....

Én még nem tudom az ovit....Bence októberbe lesz 3 de igazából még nem vinném egészséges gyerekek közé inkább várnák még 1 évet....mert ugye oda is ugy mehetne hogy valamennyire stabilan tudjon közlekedni,ülni...

Mostanság elég szorosak a napjaink mert a fejlesztésekre még bejött a lovaglás és jövöhéttől uszni is járunk.

Tényleg mivel ti Pestiek vagytok érdeklődnék milyen ez a Tunyogi fejlesztés?Voltatok már ilyenen?

Ja es még egy kérdés Pesten nyáron milyen fejlesztések vannak?

Mert itt  bár a Dévény csak 3 hétre áll le,a pethő módszer jun.15-aug. végéig szünetel.

 

 

 

Szorka Creative Commons License 2009.04.19 0 0 215
Csak szeptemberben kezdünk. Addigra elmúlik 2 éves (júniusban), mégsem lesz olyan pöttöm. Én is abban bízom, hogy jó hatással lesz rá a közösség. És kezdetben úgyis csak 4-4,5 órát lesz ott, azt is csak négy napig, ez talán nem fogja megviselni. Aztán majd jó lenne, ha az alvás is menne ott, legalább egyszer-kétszer, csak miatta, mert most el fogom hozni őt fél egy körül, hazafele tuti elalszik, de az nem lesz elég, ha viszont az úton aludt, itthon már nem tudom letenni..., nem lesz könnyű eleinte, de majd csak rááll az új napirendre.
Előzmény: 4Hópihe (214)
4Hópihe Creative Commons License 2009.04.18 0 0 214

igy nagyon szimpatikusan hangzik,ahogy felvázoltad ezt az ovi bölcsi kérdést...közösségben lesz ha megtetszik neki és iszonyatosan beindul majd a fejlödése,mert a közösség nyomást gyakorol rá...

mikortól kezditek??

 

 

nem tudom a többiek hová tüntek.

Előzmény: Szorka (213)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!