Keresés

Részletes keresés

SpEEd198 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 763
Tehát én csak azt mondom, hogy ez az anyag leegyszerűsíti a munka menetét pl. a fánál elég belőle 1 réteg anélkül hogy mindenfajta alapozót használnál míg fémnél elég átdrótkefézni a felületet és lehet azonnal kenni. Figy igazából ezt akkor látnád meg ha kipróbálnád mert ez így elég patt helyzet.
Előzmény: ponex (762)
ponex Creative Commons License 2008.06.20 0 0 762
Hát te boltos vagy elakarsz adni, én meg a felhasználó vagyok, a tulaj meg az áldozat :DDD

Ha anyagosan vállalok, akkor a maradék anyag nálam marad, felhasználom máshol, ha nem anyagosan vállalok, akkor általában hagyok javító anyagot a tulajnál, de ha több marad a kelleténél, arra általában azt mondják, hogy vigyem el a francba, mert nem tudnak mit kezdeni fele. Ez jó nekem, mert valahol fel tudom használni.

Nem látom az általad vázolt problémát :))
Előzmény: SpEEd198 (761)
SpEEd198 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 761
Csak tudod míg te megveszel 2 dobozzal akkor is ha 1-re van szükséged. A felesleget meg nem hiszem hogy átveszed a megbízódtól mert nem tudsz mit kezdeni vele úgy ahogy ő sem.
Előzmény: ponex (760)
ponex Creative Commons License 2008.06.20 0 0 760
Tudod mit csináltak a laborban a vegyészek? Meghallgatták a marketing-igazgató beszédét, és azt mondták! Jó! Akkor öntsük össze az alapozót a zománccal :DDDDDDD

Ezt csinálták a vegyészek! Ez nem egy új fejlesztés, hanem két meglévő anyag öszekutyulása, nem egyéb, mint amit bármelyik képzett festő megtud csinálni otthon a sufniba!
Előzmény: SpEEd198 (759)
SpEEd198 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 759
Ja és még annyi, hogy ne blamálj olyan anyagot amit még nem használtál és ne hasonlítgasd össze a te keverésedet egy laborban vegyészek által előállítot anyaghoz.
Előzmény: ponex (756)
SpEEd198 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 758
Ennek az anyagnak az ára kb. az alapozó meg a zománc összértékének a fele (de az ára szinenként változik, csak példa képpen a barna nálam 1190.-), tehát olcsóbban jösz ki vele és ez a mai Magyarországon elég lényeges kérdés. Mindazonáltal egy igen jó festék csak ajánlani tudom mivel én is használtam saját kerítésemen és kb. 5 éve van rajta és még eddig nem szorúlt átfestésre a vaskerítés.
Előzmény: ponex (756)
ponex Creative Commons License 2008.06.20 0 0 757
Félig-meddig elkészült a weboldalam is, még dolgozok rajta de abba a forumba is lehet kérdéseket feltenni, illetve véleményeket megfogalmazni
http://festes-mazolas.cwi.hu/
ponex Creative Commons License 2008.06.19 0 0 756
"létezik olyan anyag amely alapozó+zománc egyben ez pedig a Dunaplaszt Kerítésfesték amely egyaránt használható fára és fémre. Viszont a festék hátránya, hogy csak selyemfényű létezik belőle ez köszönhető az alapozó tartalmának."

Ezt nevezzük mi csurinak!!!

Azért mert egy gyártó rádöbbent arra, hogy össze keverve is lehet árulni és ezt jól megmarketingezni, attól az anyag még csuri marad. Kevergetjük, mert jobban takar elméletileg, de zománcozni akkor is kell utána, ha csak nem akar az ember tényleg selyemfényű felületet, ráadásul a selymesség mértéke a keverési aránytól függ, és ha magam keverek színt akkor legalább annyi árnyalatból válogathatok, amennyit a szemem megtud különböztetni. Így aztán sokkal jobban járok, ha magam kevergetem ösze, ha már ilyen anyag kell !!


http://www.kolor.hu/termek.php?up=kol_542

Kolor Festék
Dunaplaszt kerítésfesték
színkeverés

Név: Dunaplaszt kerítésfesték
Kiszerelés: 0,75 liter, 2,5 liter
Gyártó: Egrokorr
Szín: fehér, fekete, barna, okker, világosbarna, kék, zöld, szürke, vörös, bordó


DUNAPLASZT kerítésfesték

alapozó és zománc egyben; fémre, fára

Színpaletta: krém, sárga, szürke, fehér, kék, piros, zöld, barna, világos barna, bordó, fekete, okker, vörös, RAL-kártya összes színei

Mi az ára ennek a "csoda" anyagnak? Mert a weboldalukra nem merték kiírni!!

Kerítésre össze szoktam én is kevergetni lazurt meg cellt felesbe, időállóbb, mint maga a lazur, de szebb mint magában a cell :)))

Olyan mint a palackos boroskóla, meg az ehhez hasonlók.
Előzmény: SpEEd198 (754)
halaloszto Creative Commons License 2008.06.19 0 0 755
Na errol beszeltem. Szoval ez a cucc alapozonak nem igazi, fedoretegnek sem, mert abba meg ugye minek korroziogatlo. Ket reteg kell belole, pont mintha alapozo+fedo menne a cuccra. Csak gondolom cserebe dragabb mint az alapozo. Tehat az alapozo+fedo olcsobb is lenne, meg jobb is.

Mi az elonye akkor? Hogy mukedvelokkel meg lehet vetetni?

vajk
Előzmény: SpEEd198 (754)
SpEEd198 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 754

Sziasztok!

 

Nem volt még időm teljesen átolvasni a fórumot, de ameddig jutottam nem vettem észre, hogy a kínálat oldaláról megszólalt volna valaki. Ezért gondoltam itt az ideje. Csak hogy tudjátok létezik olyan anyag amely alapozó+zománc egyben ez pedig a Dunaplaszt Kerítésfesték amely egyaránt használható fára és fémre. Viszont a festék hátránya, hogy csak selyemfényű létezik belőle ez köszönhető az alapozó tartalmának. És mivel korróziógátló pigmentet is tartalmaz nem kell külön alapozni alá viszont a 2 réteg kell belőle hogy meglegyen a felületen a kellő anyagvastagság.

Mika3l Creative Commons License 2008.06.19 0 0 753

Irorszagban vagyok, itt a bolti elado sotet, mint a fold. Kell tudni minden szakszot, mondtam, hogy 'gipsz' kellene kisebb csomaggal, nem ertette, akkor se tudta mire gondolok mikor elmagyaraztam vagy leirtam neki papirra hogy 'gypsum'. Fixing broken plaster board.. hole on plasterboard.. ezen nem tudom mit nem ertenek. Na mindegy, megoldjuk valahogy.

Előzmény: trasgo (746)
totya4 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 752
Oké értem kösz nektek.

Mint mondtam ez a kromofág dolog nem túl szimpatikus, nekem rögtön gondom lenne azzal hogy "ponex:aztán öntsél ki valamennyit egy műanyag tálkába, és abból kend". Kiönteni oké, nade aztán ami marad azt hova? Meg mivel meg hova mosom el azt a tálkát azok után hogy olvasom hogy még a műanyagot is megmarja? Tehát a furdői csapnál nyilván nem. Aztán a tálka mosásából maradt vizet / tálkában maradt anyagot hova öntöm, lefolyóba? Az is műanyag. Az utcai csatornába? Nem kell erre válaszolni, mert mint mondtam ezt elkerülöm ha lehet. Tudom ha a veszélyes anyagokat elvileg kannában le lehet adni (az is műa. hm) csak szerintem senki sem csinálja így :)
Mondjuk annó marattam panelt (rezet) házilag vaskloriddal, nem tudom veszélyességben mennyire van köszönőviszonyban a két anyag. Azt se lehetett meginni ha jól emlékszem.

Szóval a rozsdamaró után keletkezik egy vékony fehéres réteg amit nagyon durva csiszolópapírral, pl 80-assal finoman le lehet kapni. Kösz.

Szóval, láttátok a képet. A cucc azon oldalán ami jobb állapotban van (a képen csak a tető látszik), ott ha csak a piros alapozóig csiszolom le, ott elég a zománcot rákenni vagy alapozzak ott is inkább?
halaloszto Creative Commons License 2008.06.19 0 0 751
haat.

1. az a zomanc ami alapozot is tartalmaz az egy vicces probalkozas amatorokkel elhitetni hogy az o cuccuk milyen jo. Az alapozo altalaban olcsobb mint a zomanc. Akkor miert kennel zomancos alapozot helyette?

2. a kromofag nem sav, de durva. pl az eredeti aceton koromlakklemoso is mergezo, nincs is a maiban aceton.

vajk
Előzmény: totya4 (749)
ponex Creative Commons License 2008.06.19 0 0 750
Ami a rozsdamaró után feleslegessé válik, az egy lehellet vékony általában fehér képződmény. Ezt kézzel mondjuk 80-as csiszolóvászonnal csiszold át. Nem kell nagyon rányomni, csak felületileg, aztán portalanítás.

Én nem hallottam még olyan zománcról ami alapozót tartalmaz, tudniillik teljesen más az anyaga a kettőnek. Valamilyen kommunikációs vihar keletkezhetett közted és a boltos között. Lehet, hogy olyan zománcot kínál, ami alkalmas, alapozásra is? Na mindegy itt leragadtam, nem tudok olyanról, hogy gyárilag össze lenne keverve a két anyag, főleg nem korroziógátló alapozó és zománc. De, hogy tisztázzuk a kérdést, külön alapozó, és külön zománccal csinálnám én!

Kromofágnak manapság léteznek már Ph semleges verziói is, de akkor sem annyira veszélyes, mint ahogy írják, persze ne lélegezd be, meg ne igyál belőle, meg gumikesztyűt vegyél fel, mikor használod, és lassú kimért mozdulatokkal dolgozz, hogy ne fröcsköljön szanaszét. Alaposan fel kell rázni, hogy az a kristályos anyag teljesen feloldódjon benne, aztán öntsél ki valamennyit egy műanyag tálkába, és abból kend.

Azért írtam kétréteg alapozót, mert biztos, hogy nem fog szépen takarni elsőre :))) Szerintem nem kapsz olyan ecsetet, amivel egy festő keni :)) Vagyis nem csak a tartósság, de az esztétika is fontos, szerintem.

Büdös, hát igyál közben két felest az majd szép lassan elnyomja a szagot :DD

Szívesen!

Előzmény: totya4 (749)
totya4 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 749
Helló!

Mint rozsdamaró ismerősebb, viszont úgy rémlik hogy az "oldja" a rozsdát, tehát utána csiszolni kell, azaz lekapni a feloldott cuccot. Masgas viszont azt írta hogy utána lehet rögtön festeni (lehet úgy gondolta annyira evidens a csiszolás hogy azt nem kell külön írni). Igaz te már úgy írod hogy csiszolni kell utána. Itt megint előjön a kedvenc témánk, hogy mit és mennyit is kell csiszolni és mivel? Mert ha nekiállok fúróval szerintem az a védőréteg amit képzett az is eltűnik. Meg nem lesz támpomtom hogy mit csiszoljak le. Mert amíg (maradék) festék van azt látom, azt leszedem. De a rozsdamaró az talán színtelen, esetleg ahol rozsdát talált ott lesz más színű és azt kell csak lekapni? Viszont onnan szerintem akkor eltűnik a védőréteg is. (Tudom hülye vagyok, nem értek hozzá, ha csinálom meglátom - ezt nem kell írni :)

Nincs olyan zománc, ami alapozót is tartalmaz

Ezzel nem tudok vitatkozni, ha festéket kérek a boltban kifejezetten megkérdik hogy olyat adjon ami alapozóval egyben van, vagy külön alapozót és zománcot.

De ha lemaratod kromofággal

Na ez új. Rákerestem mi ez, ez egy rendkívül agresszív és veszélyes sav (ennyire nem kell szeretni :). Hát, ezt inkább kerülném bár tény hogy fizikailag kevésbé lehet megerőltető a használata mint csiszolni naphosszat. De a kérdésem továbbra is fennáll, viszonylag jó állapotban levő felületnél ha csak a fedőfestéket szedem le, azaz (itt) a piros megmarad, akkor elég egy sima zománcfesték és csókolom?

A kromofággal kapcsolatban olvasgatva találtam olyat hogy a körömlakklemosó is old ezt-azt, igaz lassabban, viszont abszolút nem veszélyes (nők is használják a körmükön :)

2 réteg korroziógátló alapozó, és zománc, és kész

Az eladó szerint egy réteg untig elég, de én is szívesebben kennék kettőt.

Kösz az infókat!

Azon töröm a fejem hogy tudnám a proszívóm csövét valahogy a karomra rögzíteni mert kurva büdös ez a leszedett festék, pedig por elleni maszk a pofámon, de szerintem sokat nem véd. Dehát mit is védene csak annyit csinál hogy a maszk széleiről szívom a levegőt. Van kórházi maszkom, majd megnézem azzal is. Jól fogok kinézni benne :)
Előzmény: ponex (748)
ponex Creative Commons License 2008.06.19 0 0 748
"Rozsdapassziválóról az életben nem hallottam"

Rozsdamaró néven szerintem ott is megtalálható, valamilyen fajta!

"Esetleg olyan zománc ami alapozót is tartalmaz?"

Nincs olyan zománc, ami alapozót is tartalmaz, ezt szoktuk mi házilag kevergetni, ha mondjuk selyemfényű zománcra nem akarunk sokat költeni, ezt nálunk, festőkörökbe csurinak nevezzük.

"Ezek szerint az alapozó/zománc higítója nem bántja a rozsda passzivátor alkotta réteget."

Nem bántja, mert a rozsdamaró, egy nagyon vékony foszfát réteget képez a fémfelületen, arra nyugodtan lehet kenni bármit csiszolás portalanítás után!

De ha lemaratod kromofággal, (valamilyen festék marató anyaggal) Akkor azt kell lemosni vízzel, miután letakarítottad a felmart festéket a felületről, és száradás után rozsdamaró, portalanítás, 2 réteg korroziógátló alapozó, és zománc, és kész :))
Előzmény: totya4 (742)
ponex Creative Commons License 2008.06.19 0 0 747
Vízzel véletlen se mosnám le, hanem meg kell csiszolni portalanítani és korróziógátló alapozóval lekenni. Ha vízzel lemosod azzonal elkezd visszarozsdásodni.

A többivel nagyjából egyetértek, azzal, hogy ha már fémtisztára kell, akkor le kellene maratni kromofággal, az a nagyját leszedné, nem kellene annyit bajlódni a csiszolással.
Előzmény: Masgas (740)
trasgo Creative Commons License 2008.06.19 0 0 746
Elég ha már nem ragad bele a csiszolópapírba, én németül beszélek angolul csak kicsit, 1ébként nem kell szakszó elmagyarázod az eladónak mire, hova kell.
Előzmény: Mika3l (745)
Mika3l Creative Commons License 2008.06.19 0 0 745

biztos, hogy sima gipsz (de nem vettem hanem 1 baratom hozta 1 kis zsakkal), a baj az, hogy nem tudok a boltostol erdeklodni rendesen, nem tudok ilyen szakszavakat angolul hogy 'glett' a szotarbakban meg nincs ilyen:d

 

mi az a glett anyag... angolul?:D

 

(egyebkent csak szepseghiba, szoval akkor nem aggodom.. felhord, csiszol, tisztaz, kosz a tanacsot):D

 

egy utolso kerdes, mennyi idot kell varni ekozott a 'elhordas-csiszolas-tisztazas kozott?

trasgo Creative Commons License 2008.06.19 0 0 744
Szia szerintem nem glett anyagot vettél hanem sima gipszet, ha szépen tart a helyén és csak szépséghiba akkor ne foglalkozzál vele ,vastagabban fölhordani csiszolni aztán ismét hígabbal tisztázni csiszolni és festeni. Jó lett volna ha üvegszálas fugaerősítőt is ragasztasz rá de e nélkül is tartani kell
Előzmény: Mika3l (743)
Mika3l Creative Commons License 2008.06.19 0 0 743

Hello mindenki!

Biztos eleg kezdonek fog hangzani a kerdes, de szuksegem van a valaszra xD


Egy (nehany) lyukat javitotunk hazilag gipszkarton falon. Mivel kulfoldon vagyok, eleg draga lenne szakembert hivni, a szoval hazilag probaljuk megoldani.

Beszereztunk egy gipszkarton tablat (plasterboard), olyan vastagsagut amilyen az eredeti fal + gipszet + csavarokat + par falecet + szerszamokat. 

 

Meg persze utanakerdeztunk ismerosoktol, utana kerestunk, hogy hogyan kell megcsinalni, e szerint probaltunk eljarni. :D (van par jo youtube video is rola:D)

 

Tehat kivagtuk a lyuk korul teglalap alaku darabot, kitisztitottuk a lyukat, majd levagtunk egy megfelelo meretu es alaku gipszkarton darabot a tablabol, probaltuk szepen illesztei, de a szelet ferden kicsit levagtuk (allitolag igy kell) majd a resbe hatulrol becsavaroztunk nehany falecet es erre rogzitettuk a kivagott gipszkarton darabot (szinten csavarral).


Eddig jol nezett ki minden, a tabla fixen allt a helyen, kis ressel a szelein.
Aztan elkezdtuk gipsz+viz-bol keszitett kulimasszal (nem tudom mi a hivatalos neve) es egy spaklival betomni a reseket + elsimitani amennyire lehet, es probaltuk ugy csinalni, hogy szintbe keruljon a fallal az egesz 'pot' darab. Eddig minden jol ment.

/Egyebkent egy kis vizpermettel pespricnizte a falat a baratom, vele egyutt csinaltuk (lehet hogy ez volt a hiba, mert most utana olvastam, allitolag a gipszkarton falnak nem tesz jot a viz)./


De ahogy elkezdett megszaradni az elso adag csupa repedes lett a gipsz. Nehany helyen ugy nez ki, mint egy szep photosop mozaik effekt, de van olyan resz ahol meg jo lett (pont az a kis resz amit en csinaltamxD).

 

Ez mindig igy szarad vagy elrontottunk valamit? Mitol repedezik szet a frissen bespaklizott gipsz. Azt hallottam hogy tobb retegben kell vegrehajtani ezt a gipszes muveletet, ezert nem csinaltuk meg teljesen, gondoltam ha 1 napot varok a kovetkezo reteggel az eleg, de mivel repedezett lett, felek mi lesz a masodikkal.

 

A kerdeseim:

Normalis, hogy az elso adag gipsz repedezik? Vagy elrontottunk valamit? (esetleg tul sokat gipszet vittunk fel elsore? vagy tul hig volt, tul suru? ...) vagy keverni kell bele valamit?

Probaljam a masodik reteget vekonyabban? Vagy szedjem ki es kezdjem elolrolxD?

A gipszet ugy kaptuk mivel a legkisebb amit talaltam valami 12 kilos volt, nekunk meg 1-2 kilo elegnek tunik, lehet hogy azzal van a gond? lehet hogy nem megfeleloen volt tarolva, a baratom aki hozta az mondta, hogy lehet az a baj, hogy az udvaron taroltak, vagy lejarhatott a szavatossaga(?)

Szoval roviden, mitol repedezik 2-3 ora mulva a gipsz, aggodjunk-e vagy folytassuk a munkat es majd eltunik a masodik-harmadik reteggel?

 

Olvastam itt 1-2 jo tanacsot mar (peldaul fuggoleges majd viszintes retegeket kell felvinni majd megin fuggoleges stb). Szoval most nem tudom a spaklival vagyunk benak, vagy a gipsz lejart szavatossagu, vagy rosszul kevertuk be, vagy mi lehet a baj?

 

Kosz elore is, ha valaki valaszol xD

totya4 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 742
Kösz szépen az infókat!

Az a piros bevonat elég stabilnak tűnt nekem, de ahogy te is láttad a képen, sajnos nem mindenütt tudta megvédeni a fémet, ezért is döntöttem úgy hogy lecsiszolom teljesen. Bár az én "tudásommal" és anyagaimmal nyilván nem fog addig védeni mint az eredeti (és nem is fog úgy kinézni, pláne ecsettel). Rozsdapassziválóról az életben nem hallottam...mindegy, ezt a 3 passzivátort felírva elballagok majd a boltba, persze kérdés ezek itt milyen néven futnak, mert ez itt szlovákia.

Ez a szekrény teteje, az oldala kicsit jobb állapotban van, azt szerinted elég ha a pirosig csiszolom csak, és aztán rá rögtön a zománc? Esetleg olyan zománc ami alapozót is tartalmaz? Persze kérdés hogy ezzel a fúrógépes cuccal le tudom e szedni csak a zománcot a pirosat meghagyva (ráadásul az eredeti vastagságában!). Talán sima kézivel is lejön a barna... mert fúró csak jobban belemarhat mire észreveszem hogy elég.

Itt nincs olyan egyébként mint amit a fánál mondtak, tehát hogy az alapozó után finomal le kell csiszolni a felületet?

Jelenleg 3 cuccom van, amit a boltban adtak a feladatra: Chemolak S 2000 U (0840), Chemolak S 2013 U (2430), és S 6006, ez a higítójuk... hátha ismerős valamelyik.

Miután a víz teljesen megszáradt hígítós áttörlés és lehet mázolni
Ezek szerint az alapozó/zománc higítója nem bántja a rozsda passzivátor alkotta réteget.
Előzmény: Masgas (740)
Masgas Creative Commons License 2008.06.18 0 0 741
Jobban megnéztem a képet helyesbítek legjobb hogy ha leszeded teljesen a "pirosat mert csak akkor lehet hozzáférni a kis rozsdakráterekhez.
Előzmény: Masgas (740)
Masgas Creative Commons License 2008.06.18 0 0 740
Totya ez elég jó ha annyira szeded hogy a piros eltűnjön, bár az is elég lenne ha csak a pirosig szednéd és megnézed, hogy a piros széle nem akar e felválni. Az a piros míniumos alapozónak néz ki. Ami egész jó korróziógátló alapozó volt annak idején.
Amit megfigyelten apó rozsdfakráterek is vannak amik azértr veszélyesek mert a következő bevonatnál majd korróziós pgócok lehetnek.
Ezzel azt kellene tenni hogy a csiszolás portalanítás után bekennéd valamilyen rozsda passziválóval: evipass, ferropassit, ro 55. Száradás után azt mondják lehet közvetlenül festeni, de én lemosnám ultrás vízzel és jól leöblíteném. Miután a víz teljesen megszáradt hígítós áttörlés és lehet mázolni: korr gátló kültéri alapozó,Színalapozó, zománc.
Előzmény: totya4 (738)
totya4 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 739
Az a baj hogy csak olyan emberekbe...nagy urak itten ám. Természetesen nem rólad beszéltem, csak arról hogy egy egyszerűnek látszó dolog (ahogy mondád: csináltasd meg szakival) esetleg hónapokig tartó idegeskedést okoz.
Előzmény: ponex (724)
totya4 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 738
Szia, jelentem kipróbáltam (fúrógépes csiszolóvászon), bár fémen. Nem volt vele gond. Viszi a festéket szépen, bár a felület nem túl egyenletes, emiatt sok helyen nem teljes felületen, hanem csak a szélén nyomom rá ahonnan épp a festéket szedni kell, hogy feleslegesen ne szedjem le a fémet onnan ahonnan már nem kell. Ha hülyeséget írok ki lehet javítani :)

Ha alapozni is akarok, akkor muszáj teljesen lekapni a felületet annyira hogy teljesen fémszíne legyen? Mutatok képet talán egyértelműbb. festekleszedes
Az evidens, hogy ahol még piros onnan szedni kell, de ahol sötét vagy szürke onnan is le kell kapni annyira hogy fémszínű legyen?
Előzmény: halaloszto (680)
KerIsu Creative Commons License 2008.06.17 0 0 737
Mi csinálunk ilyeneket Miskolcon.

Elsősorban HARZO termékeket használunk, de van a Düfának is dekor glett anyaga. Sima glett anyagból a Molto glettet ajánlom, régen breplaszta bécsi budai föld gipszből kevertünk anyagot, ebből az anyagból csináltunk 8-10 cm-es cseppköveveket mennyezetre(15 éve bírja) lefújtuk fehérre a végeit pedig ecsettel be kékitettük.

http://festesmiskolc.5mp.eu/web.php?a=festesmiskolc&o=a6qTGDw8aO

Itt találsz képeket is
Előzmény: Masgas (736)
Masgas Creative Commons License 2008.06.17 0 0 736
Köszi azért.
No akkor megpróbálom saját kútfőből, ha sikerül rakok képeket.
Előzmény: ponex (733)
ponex Creative Commons License 2008.06.17 0 0 735
sajnos nincsenek képek róla!
Előzmény: trasgo (734)
trasgo Creative Commons License 2008.06.17 0 0 734
Szia tudnál föltenni képeket?
Előzmény: ponex (733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!