Ebből talán sikerül választani kajáldát:
Éttermek Sousse-ban:
Olcsóbb gyorsétkezdék
Planet Food ( a Corniche nevű főúton van , kb a General Magazin és a Nejma mozival sréhen szemben-taxisok ismerik)
Itt minden olyan étel kapható,ami a drágább és elegánsabb éttermekben, de kb féláron!
Specialitásaik, amit mindenképp érdemes megkóstolni:
Fokhagymás tenger gyümölcsei salátaágyon ( Fruits de mer a l’ail )
Ojja ( olyasmi,mint nálunk a lecsó,de csípős) ezt készítik tojással ( Ojja l’oeuf ), vagy kolbászkákkal ( Ojja mergez)
Brik ( tipikus tunéziai előétel, rétestésztához hasonló hirtelen kisütött sós batyu,amibe tojást,halat és zöldségeket töltenek)
Tajine ( csirkehúsos, tojásos, zöldséges felfújt)
Frissensültek: Filet au poivre ( marhabélszín borsmártásban )
Filet au champignon ( marhabélszín gombamártásban)
Filet au fromage bleu ( marhabélszín márványsajt mártásban)
Pizzák
Tésztafélék ( olasz)
Hamburgerek ( hatalmas méretben)
Paella ( spanyol ételkülönlegesség- rizses húsos tenger gyümölcsei)
Közepes árfekvésű éttermek:
Trois Delphines ( 3 Delfin ) a Tour Khalef szálloda bejáratánál van, nem messze a Marhaba Hoteltől)
Itt nagyon finom a tenger gyümölcseis spagetti!A különböző bélszínek, és isteni édességek vannak! )
Les Escargos ( az El Hana Beach Hotellel szemben, a Corniche-on )
Istenien készítik a Chateau brian-t!
Bonaparte ( Riadh Plams Hotellel szemben felfelé menő utcában van)
Una storia ( Tej Marhaba szálloda shoppingcenterének az aljában)
Olasz ételkülönlegességek, de a francia konyha remekei is megtalálhatóak
Elegáns éttermek Port El Kantaouiban
La Daurade ( a kikötő bal oldali nyelvének a végénél található )
Isteni előételük a Mezza Royal, tele pakolják az asztalt a tenger gyümölcseivel különböző féleképpen elkészítve! 1 adag 2 személynek bőven elegendő!
Tipikus halkülönlegességek ( a halakat élve lehet kiválasztani, és azt készítik el , kapható languszta is, de ez dekára olyasmi árban van, mint nálunk a pisztráng)
Nagyon finomak a frissensültek ( bélszínek) és a kuszkusz!
Különleges édesség specialitásuk: Omlet norvegienne-norvég omlett
Piskóta bundába rengeteg fagylaltot rejtenek, kívülről édes tojáshabbal borítják be, leöntik rummal és az aszatlunk mellett meggyújtják. A fagylalt belül teljesen hideg marad, kívülről pedig égetett cukor ízű lesz , nagyon finom ! 1 adag 3-4-5 embernek is elég.
Norvég omlettet a La Daurade étteremben tudtok Kantaouiban. A bejáraton bementek, majd balra fordultok, végig mentek a bal oldali rész végéig és a hajóétterem előtt van a La Daurade.
Le Mediterranée ( a kikötő jobb oldali nyelvének a végén található)
Nagyon elegáns étterem, szuper jó konyhával. Szinte minden megtalálható, nemzetközi konyhaspecialitások is! Az ára ehhez mérten elég drága is.
Az ország legjobb étterme Gammarth-ban!
Le Grand Bleu : Gammarthban ( Carthage –Kartagó mellett ) található
Ha egyénileg mentek fel Tuniszba és Karthagóba, akkor mindenképp javaslom kipróbálni és itt ebédelni!
A langusztától kezdve mindenféle finomság megtalálható az étlapon. Az én kedvenc előételem: Oeuf de scheche a l’ail ( ez egy különlegesen ritka tengeri halfajtának a teje fokhagymásan meggrillezve )
Ezen kívül isteni a hagymás polipsalátájuk és az összes frissensült marhaételük.Az ára 2 személyre kb 100 dínár, ez 3 fogásos ebédre italokkal értendő. Ha tehetitek., ki ne hagyjátok.